Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danecay
addikt
válasz bringasisti #32395 üzenetére
Magával az áramlással nincs gond amíg el nem kezd koszolódni, ezért is írtam:
"Sőt tisztítás után már túl nagy is az áramlás amit csinál ezért bővítettem is az esőztető egyik furatán, hogy kicsit visszafogjam."
Volt, hogy a rossz szögben beállított esőztetővel le is locsoltam magam mert kilőtt az akváriumból -
pjen
félisten
válasz bringasisti #32400 üzenetére
+ a fal hatást se lehet elhanyagolni.
-
kaposznyak
aktív tag
Sziasztok.
Nincs valakinek kigyomlálásra ítélt reineckii mini?Kösz!
-
mdk01
addikt
válasz turbulencia8 #29592 üzenetére
Ha nem állandó a co2 beoldás akkor ingadozni fog. Elfogadott ez már manapság?
-
Bazsee71
őstag
Sziasztok!
Korábban már érdeklődtem akvárium ügyben, be is szereztem egy Juwel Lido 120-ast. Ami furcsa, hogy a beépített BioFlow M szűrő nem porlaszt be levegőt. Egy tutorial videóban a beépítésnél felfelé fordítja a kifúvó csövet, ami eléggé borzolja a víz felszínét, elvileg így jut be levegő. Elég ez?
A Juwel OxyPlus diffúzórt 3k-ért rablásnak gondolom. A régi akváriumból a következő halak költöznek át napokon belül:
- 2 sziámi ormányos márna
- 2 algaevő harcsa
- 3 dánió
- 8 ékfarkú razbóra
- 8 ötöves díszmárna
- 8 ferdénúszó pontylazac -
Bazsee71
őstag
válasz Eugene Roe #32408 üzenetére
Köszi, akkor nem bonyolítom a rendszert.
-
Plebi
senior tag
válasz bringasisti #32410 üzenetére
Mit takar az a nagynyomású szivattyú? Mekkora nyomás?
Az eheim diffúzora sem diffúzor szerinted? Ott sincs nagy nyomás, a működési elv pedig a fenti (egyébként tényleg túlárazott) termékkel egyezik.[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
bringasisti
őstag
-
oszy
veterán
Amikor már az akváriumban túl nagyok és sok a növény, akkor már csak a restart jöhet szóba? Táptalaj van és azon fekete zúzott bazalt. Vagy meglehet úgy csinálni, hogy kiszedem a növényeket és átültetem? Bár akkor a gyökérzet bent marad a talajba...
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
Snoop27
őstag
Sziasztok. Pár hete vettem egy 75 literes, teljesen felszerelt akváriumot. Tudtok esetleg megbízható Pesti üzletet, ahonnan koralokat tudnék beszerezni? Szegeden találtam, viszont holnap lesz utam Pestre s gondoltam az ideálisabb lenne. (akár magánszemélyel is hajlandó lennék csere-berélni, megvásárolni). Köszi.
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
Danecay
addikt
Na velük vajon mit kezdjek?
[link]
A felvétel tegnapelőtt készül, az óta átkerültek egy másik edénybe, aljzattal, műnövénnyel, ide is be lett üzemelve egy kis teljesítményű belső szűrő aminek a szívóoldali nyílásaira perlonvattát gumiztam, mégse szívja be őket valamint növendékhalaknak való tápot szórunk nekik. 15db-t sikerült kihalászni a hétvégi aljzatcsere során. Kíváncsi vagyok hánan maradnak meg! -
Danecay
addikt
Egy kis ingyenreklám a jó Gianninak
Természetesen nem ezt akartam linkelni, mondjuk jópofa ez a youtube, hogy a link másolására kattintva még írja is, hogy a link a vágólapra került és közben mégsem, most is másodjára másolta csak ki. Na tehát erről lenne valójában szó
Ugyanekkor processzort keresek -
Danecay
addikt
válasz bringasisti #32424 üzenetére
Levegős szűrőm nincs, csak az említett öklömnyi belső szűrőm amit betettem hozzájuk az említett perlonvattával bebugyolálva. Ez sem lehet sokkal rosszabb mint a külső szűrő 30-as szivaccsal bebugyolált szívócső. A nyomóágon lévő nyílásnak köszönhetően feltehetően kellő mennyiségű oxigént is juttat a vízbe. [link]
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz bringasisti #32414 üzenetére
Nekem a legnagyobb van , de úgy éreztem még ez is lefogja a szűrőt.
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #32427 üzenetére
Én használom, szerintem nagyon hasznos, nyilván túl kell méretezni a rendszert miatta.
BENEFON DELTA--------N8
-
Snoop27
őstag
válasz #49738752 #32425 üzenetére
Igen, viszont van már kis tapasztalatom e téren, s nem édes vízbe tervezem a korallokat
Reméltem esetleg találnék egy nagyobb üzletet ahonnan be tuidnék szerezni néhány szép korallt, akár magánszemélytől is, lényeg hogy megbízható legyen, nehogy tönkre vágjam az akváriumomat.LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
Zen_Ronin
tag
Sziasztok!
Az akváriumom világításat alakítanám át és CRI 95 Ledre gondoltam.
[link]
Szerintetek milyen színhőmérsékletű lenne jó? Hideg, meleg, vagy természetes fehér?
-
Alg
veterán
válasz Zen_Ronin #32430 üzenetére
Nálam 3:2 illetve 2:1 arányban van hideg és természetes fehér ugyanebből a V-tac szalagból, másnál is ilyesmi leosztást láttam. Szerintem nagyon jól néz ki, jók a színek, szép természetes fényt ad.
Ha nem akarsz kétfélét, én full hidegfehéret tennék.
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Eugene Roe
őstag
válasz Zen_Ronin #32432 üzenetére
Rendes műanyag burkolatos led sínbe kell tenni, és ha nincs bezárva tető alá, akkor nem gáz a pára.
Ha tető alá van téve, akkor ragasztópisztoly vagy szilikon tömítő a résekre.
A gyárilag burkolt elvileg nem jó, romlik a burkolat fényáteresztése idővel.
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
Zen_Ronin
tag
válasz bringasisti #32433 üzenetére
Be tudnád írni a linket ahol lehet kapni?
-
Alg
veterán
válasz bringasisti #32436 üzenetére
Ezeknek a színvisszaadása köszönőviszonyban sincs azzal amit a 95CRI-s cucc tud. Főleg ha a vízhatlanító réteg elkezd megsárgulni...
+ a fényerő/m sem mindegy
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Kislabda
csendes tag
Sziasztok!
Elkészültem én is a LED-es világításommal. Az armatúrába hideg fehér, növényes (piros+kék) LED-ek vannak. Van valami ökölszabály arra, hogy a növényes fénynek egész nap mennie kell-e? Igazából a színek miatt úgy gondoltam, hogy reggel és délután menne a fehér mellett, dél körül pedig csak a fehér.[ Szerkesztve ]
-
bringasisti
őstag
Nyilván ha minőség akkor korábban raktam be egy cső ajánlót ami megmutatja hogy melyik milyen színű medencét varázsol. Itt a kérdés az volt hogy ha a hal csap egyet a farkával a víz felszínén akkor ne kelljen másnap cserélni a világítást, és a fogyasztás se mindegy a számla szempontból esetleg.
BENEFON DELTA--------N8
-
Kislabda
csendes tag
válasz bringasisti #32441 üzenetére
Erről nem hallottam még, egyelőre nem vettem észre semmi problémát, mondjuk korábban is világítottam már hidegfehér LED-ekkel nekik.
-
Alg
veterán
válasz bringasisti #32440 üzenetére
Kérdés milyen hal...
Az én neonjaim felett 15 centivel nem hiszem hogy bármi baja lenne a plexi mögé ragasztott szalagoknak (nincs is).
Egy Arowana-val nyilván már jobban kell vigyázni de ott meg úgyis betakarod a medencét.
[ Szerkesztve ]
-
Eugene Roe
őstag
válasz bringasisti #32445 üzenetére
Ha egy akril / üveg / szúnyogháló keretet teszel a tetőre, akkor ez elkerülhető :) nekem körbe van egy 4 cm-es antracit szúnyogháló keret.
Neon és sügér nem ugrál, de az algázó géb, oto és espei razbóra élnek, halnak a halálért.
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
Danecay
addikt
Én nemrég Aliexpress-ről rendeltem egy 74cm hosszú, 18W-s LED-es akvárium világítást, valamennyivel kevesebb mint 7e Ft-ért + 3e Ft volt a Lengyelországból történő szállítás, így összesen nem volt 10e Ft és harmad napra meg is jött. Szerintem teljesen jó fénye van. Van több fajta méretben természetesen eltérő árban. Ha érdekel esetleg valaki dobok hozzá linket is.
[ Szerkesztve ]
-
Kislabda
csendes tag
válasz bringasisti #32445 üzenetére
Remélem azért nem lesznek túl idegesek vagy depressziósak a halaim, mert még a végén terápiára hordhatom őket dunsztos üvegben.
[ Szerkesztve ]
-
Zen_Ronin
tag
válasz bringasisti #32436 üzenetére
hát ez nem olyan szalag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 11
- Háztartási gépek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Elektromos cigaretta 🔞
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LEGO klub
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest