Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #12585 üzenetére
Vagy mikor töltöd fel a medencét vízzel a csapról slaggal kizavarod a koszt vagy egy olyan belső szűrővel kavarod meg ami tolja rendesen( amira diffúzort is lehet akasztani) természetesen diffúzor nélkül csináld
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #12587 üzenetére
Parasztvakítás az egész a szűrőfelület nagysága számít nem a márka. Porózus legyen és máris f@sza
BENEFON DELTA--------N8
-
bull84ghia
őstag
Milyen ledes világításod van?
Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
sellerbuyer
őstag
Néha kézzel át szoktam forgatni a követ és akkor a szűrő összeszedi a nagyját a kosznak.
A halaid ennek nagyon örülhetnek...
Nem értem, miért írtad, hogy nem lehet rendesen talajporszívózni. Ha ezt tapasztalod, akkor cseréld le a talajporszívódat! Brutálisan tisztára (szinte gyárira!) lehet talajporszívózni bármilyen típusú talajt a megfelelő eszközzel! Én Sera talajporsztívót használok. Nem volt olcsó, de ezzel konkrétan patyolattisztára lehet takarítani. Rendesen ügyelnem kell rá, hogy hagyjak némi mulmot az akiban.
Belső szűrőt nem szeretnék,nem akarom elrontani az összképet,egy cső vagy vezeték sem látszik semmilyen szögből.
Gyönyörűen el lehet rejteni akár növények közé, vagy háttérbe, pont úgy, ahogy most a külső szűrőd csövét elrejtetted.
-
sellerbuyer
őstag
válasz Silentfrog #12589 üzenetére
Akkor amíg tisztának látom a vizet a heti 20% vízcserével akkor addig nem veszek ilyen szűrőanyagot.
Az, hogy tisztának látod, nem azt jelenti, hogy az is. A szűrőanyag nem csak ahhoz kell, hogy szemre tiszta legyen a víz.
-
sellerbuyer
őstag
válasz Silentfrog #12596 üzenetére
Hát égre-földre kerestem, de nem igazán találtam normális linket.
Nekem ilyen van, a nagy 25cm-es, de akvárium mérettől függően kell megvenni, mert ha túl nagy, nem jön létre a szívóerő:
[link]
[link]Itt sokféle van:
[link]A lényeg, hogy nem kell semmilyen pumpás-szivacsos, csilli-villi izé, egy slag, egy műanyagharang, jól megszívni és ennyi. Ezzel a fenti Sera-val úgy jön kifelé a cucc, hogy mondom, arra kell ügyelnem, ne szedjem ki mindet. 4 féle kavicsom volt az előző akimban, kb. 4-5 cm vastagon, szinte homokszemtől az egész nagyokig. A nagyokat is simán felkapja, olyan erős, de természetesen a talaj visszahullik szépen, azt nem szedi ki.
Én ezt nagyon tudom ajánlani, jól át kell vele túrni az aljzatot (beleszúrni), persze ügyelve, hogy semmi ne törjön el.
-
aldebaran
őstag
válasz Silentfrog #12596 üzenetére
Egyébként a talaj átforgatása azért is baromság, mert a növényeknek a tápanyagot kiforgatod belőle. Ki az az őrült, aki ilyet tanácsol?
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #12602 üzenetére
Hogy a kecske is és a káposzta is jól járjon! Ragasz a medence aljára szúnyoghálót a növények gyökere idővel a talajjal együtt alábújik a halak nem tudják kihúzni a zöldet és ha a felszínen söprögetsz azért marad muníció bőven a gyökereknél
BENEFON DELTA--------N8
-
aldebaran
őstag
válasz Silentfrog #12602 üzenetére
De ha belegondolsz logikailag: a növények gyökereinek tápok kellenek. A talajba beletömködöd a tápot, utána kiforgatod a tápot a talajból, hogy a szűrő kiszívja a vízből?
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
bajtokarpi
őstag
válasz Silentfrog #12604 üzenetére
Szia!
Megkérdezhetem, hogy milyen sügereid vannak?
battletag: bossi#2666
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #12606 üzenetére
Folyékony tàpoldatot én is használok. Hagyom hogy a halak beleszarjanak a vízbe. Azért mert a reklàmok el akarnak mindent adni ne szorjátok a pénzeteket
BENEFON DELTA--------N8
-
aldebaran
őstag
válasz Silentfrog #12606 üzenetére
Szerintem, Te még nem láttál növényes akváriumot. Nézd meg, azok hogy néznek ki. ha folyton a növények ki lennének forgatva a földből, hogyan lennének képesek létezni?
A talajporszívóval nem az üveg aljáig kell lemenni, hanem a felső réteget kell porszívózni!Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #12617 üzenetére
Azért csak megpróbálnám a szúnyoghálót !!! A szélénél az alaphoz ragasztani /F.BS / úgy hogy táskás legyen és alatta Balatoni kagylóhomok ami a vized PH - ját karban tartja és rá mehet a dekor fehér kavics és továbbra is vadul porszívozhatsz
[ Szerkesztve ]
BENEFON DELTA--------N8
-
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #12617 üzenetére
Talajban is működnek lebontó folyamatok a legújabb elmélet szerint ezért nem szabad a talajt sem átforgatni, piszkálni.
Persze ha vkinek a szűrője nem bírja el az ammóniát akkor ki kell kapni a xart. -
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #12621 üzenetére
A régi elmélet is újabb vminél, nem mindig érdemes ragaszkodni hozzá.
Amúgy nem a felszínre gondoltam. Eg rendes talaj 8cm-nél kezdődik és mindenegyes cm-ében más lebontófolyamatok zajlanak.
Sügéres az kicsit más értem miről beszélsz de nagyon ne kavard fel ha van rendes szűrőd. -
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #12628 üzenetére
Nem értek a gyári külsőkhöz én egy 60literes hordóból csináltam magamnak.
Sztem egyik gyári sem tudja kielégíteni a bio és mechanikai szűrést egyszerre ahhoz túl kicsik.
Előszűrésnek is szoktak szerintem szivacsot rakni ami felfogja a nagyja koszt majd, kerámiagyűrű és legfelülre perlonvatta, de mondom én nem vágom ezt annyira. -
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #12631 üzenetére
Óránként háromszor kell a vízet megforgatni vagyis 100 literes medence / 300 literes szűrő minél nagyobb szűrőtérfogattal. Külső szűrőnél a csövet serényen kell pucoválni mert a bacik belakják és örvénylő vizoszlop nem cirkulál
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
-
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #12654 üzenetére
Lehet hogy jó lehet hogy nem.
Valószínüleg a kültéri adottságokhoz valamelyet igazodik, de úgy gondolom egy kerti tó növényzet igénytelenebb mint az akváriumi.
Nem ennyire egyszerű ez hogy növényi tápanyag és borítgatjuk, tisztába kell lenni miből mennyi kell milyen az akváriumod többi technikai felszereltsége, szóval eléggé összetett dolog olvass sokat a témában hogy megértsd illetve kezdj el tápozni hogy legyen gyakorlati tapasztalatod is, de sztem ne ilyen tápszerrel kezdj.Amúgy mekkora az akvárium és milyen növények vannak?
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #12657 üzenetére
A valiznéria egyenes utálja asok tápanyagot legalábbis a makro-t.A másik növény nem tudom mi lehet de gondolom cryptocoryne aponogetifolia. Ha igen akkor az sem túl igényes.
Algád nincs? Ilyen világítás mellett elképzelhető hogy nincs meg gyanítom nagyon tápozni sem kellene csak minimálisat.
Ne próbálkozz sztem ezzel a tavi tápanyaggal ha annyira jó lenne más is csinálná. -
Kovbob
senior tag
válasz Silentfrog #12669 üzenetére
Igen ezért kérdem, hogy tudja-e valaki hogy oldódik-e a ragasztó.
-
Kovbob
senior tag
válasz Silentfrog #12671 üzenetére
Köszi akkor majd kipróbálom.
-
Kovbob
senior tag
válasz Silentfrog #12677 üzenetére
Ja nem csak, letört két ág és azt ragasztottam vissza.
-
orion1025
őstag
válasz Silentfrog #12693 üzenetére
Co2 beoldásra is lehet használni, bár károsítja a bacikat.
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #12693 üzenetére
Egy hasonló megoldás EHEIM belső szűrő tolja 600 L/ óra és a másik végén diffúzor f@szom tele hol a kép???
[ Szerkesztve ]
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #12699 üzenetére
Nem tudom mi volt a gond a 2 MB nem ízlett neki le kellett butítani. Ez átmérő 200 as boltba kapható lefolyó toldóidom 2 Db összeragasztva. 3 cm kerámia csö a többi közepes nagyságú szivacs
[ Szerkesztve ]
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #12701 üzenetére
Nem mértem mivel minél kevesebbet annál jobb !! Ugyanis ha hatalmas teljesítménnyel keresztül zavarjuk a vizet nincs biológiai szűrés. Ez egy 600 as medence van még két szűrő benne ami a koszt összeszedi
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #12703 üzenetére
Én azon a véleményen vagyok hogy az említett két szűrőanyagon kívül minden más pénzkidobás a szivacs tömegét kell növelni meg a megfelelő vízmozgást bíztosítani. Már láttam millió csodaszűrőt még a EHEIM töl is és mind eltünt mert haszontalan
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #12706 üzenetére
Ja és a lényeg a szivacsot a szivacsboltba kell táblába megvenni nem a méregdrága gyári ugyanazt
BENEFON DELTA--------N8
-
orion1025
őstag
válasz Silentfrog #12706 üzenetére
A szűréssel kapcsolatban én azt tapasztaltam, ha valamilyen szinten tojok rá, akkor sokkal jobbak voltak az állapotok, mint amikor megrögzötten figyeltem rá.
-
orion1025
őstag
válasz Silentfrog #12710 üzenetére
Személy szerint egy belső szűrővel is teljesen jól elvoltam, mikor egy low-tech akit raktam össze.Igaz annyira nem volt low, de teljesen jól működött 40 liternél is.Sok dolog van ami nem úgy van, ahogy egyesek szerint lennie kéne, részben ezért is jó az akvarizálás.Nekem amúgy is mániám a minimal technika, biztosan a jövőben is ezt csinálnám, igaz engem a halazás hidegen hagy, növényezés volt eddig is.Volt egy időszak amikor null időm volt az akváriumra, tápozás, vízcsere sem a megszokott módon működött, mégsem volt algabumm.Ellenben mikor odafigyeltem az egészre, sokkal előbb jöttek a gondok.Mondjuk így van ez mással is.Ha veszek egy telefont és figyelek rá, akkor tuti baja lesz.Ha viszont nagy ívbe tojom le, akkor túlél mindent Így volt nálam eddig az akvarizálással is.
bringasisti:
Csináltam én is már PVC külső szűrőt, de maradtam a kicsi EHEIM-nél, hiába fért abba fele annyi töltet, mégsem számított semmit, mint idővel kiderült.Pedig azt is fakkosra csináltam, nem csak bele volt hányva minden.
[ Szerkesztve ]
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #12710 üzenetére
Adják táblába csíkba de vágnak készre pogácsát is.( +3612860821 ) Én csináltam kartonból korongokat kicsit nagyobbat mint a szűrőtartály és régen a vékonyabbik tapétázókéssel manapság konyhai kenyér szeletelővel méretre vágom. A belső szűrőnél likat kiszúrom. Közepes méretet használom a nagy hamar szétmegy a sűrű eltömödik nekem
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
-
Garold
senior tag
válasz Silentfrog #12741 üzenetére
Valószínűleg nem ők voltak, párom folyamatosan figyelte őket. A vitorlások az Akvarium azon feléből elkergettek minden halat, csak az anci sunyin alulról próbálkozott. Ez van sajna, bárki is ette meg őket.
A pozitívum ebben az hogy a kedves fórumának felvilágosítottak hogy mi a teendő legközelebb.lajcsi: Nem tökörésztem, melóban voltam délután, párom közvetített mindent telefonon képekkel mellékelve. Ő sajnos nem mer, tud hozzányúlni, mert jön a kistesó és minden szagtól elhányja magát...
[ Szerkesztve ]
Mit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??
-
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #12751 üzenetére
Oké de ez user error és bár nem nézem ki SB-ből hogy ilyet elkövet, de nekme több ellenpéldám is van a termékre, bár én nem hazsnálom csak parakillből és hasonlókból van itthon egy kevés ha kell akkor legyen.
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #12762 üzenetére
A szájköltőnél elveszem a nősténytől az ikrázónál egynapos korában mikor még nem tud úszni csővel leszívom. A két centis már nem kis gond, itt ütközik sajnos a tenyész és a dekor medence
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #12764 üzenetére
Ha elveszed, leszívod elmarad egy gyönyörű élmény: kiköpi ujjra szájába veszi vagy a videón babusgatják az óvodát. A sügérek képesek a testtömegük többszörösét kitevő illetéktelen halat távol tartani
BENEFON DELTA--------N8
-
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #12804 üzenetére
Hát talán olyan fórumon próbáld meg meghirdetni ahol ilyet keresnek
Nem is értem ez honnan jött neked, hogy itt hirdesd. -
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #12806 üzenetére
Értem....kicsi az esély de esetleg rakd még fel akvakertészre.
Biztosan elviszik vhol idővel, de ha raksz fel róluk képet kapósabb lesz és még felmehetsz kemény 50,--ra. -
farkas26
tag
válasz Silentfrog #12806 üzenetére
A Magyar Akvakertész fórumon própáltad már,vagy facebook.
"A jövő sem a régi"
-
farkas26
tag
válasz Silentfrog #12809 üzenetére
Ott azonnal,nem tudsz hirdetni,csak 25hozászólás után.
De azért,regisztrálj,később jó lehet majd."A jövő sem a régi"
-
farkas26
tag
válasz Silentfrog #12811 üzenetére
Látom vásárhelyi vagy?
Estleg megtudom,hírdetni ott neked a nevemben,ha gondolod."A jövő sem a régi"
-
Garold
senior tag
válasz Silentfrog #12813 üzenetére
Esetleg a Tropicalfish oldalán is érdemes tenni egy próbát.
forum.tropicalfish.huMit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #12856 üzenetére
Szerintem ez egy rendkivül olcsó ajánlat ettől csak drágább van. Amivel vizet cserélek pont ennyi volt 3 600 L/óra de 800 W és kurva hangos
BENEFON DELTA--------N8
-
v.attis
őstag
válasz Silentfrog #12856 üzenetére
Létezik sokféle, dunát lehet rekeszteni vele! Google: pumpa, szivattyú, akváriumhoz, meg ilyesmi. Nézz körül az akvakertész adok-veszek topikjában is. Én egy 700l/h Hydor Seltz pumpát vettem kicsivel több, mint 5 rugóért. Zsír új. De én is azt mondom, hogy amit linkeltél az reális ár.
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #12859 üzenetére
Van egy RESUN nevű kinai szörny 500 L / óra 3 200 ft véleményes szerintem
[ Szerkesztve ]
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #12859 üzenetére
Kialakításukból kifolyólag a víz közvetlenül érintkezik a tekercsel ezért hűti önmagát az összes
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
-
korcsillio
addikt
válasz Silentfrog #12865 üzenetére
Ok. Köszi!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C robotporszívó feltörlőfunkcióval
- Eladó Krups Evidence One EA895N10 full automata darálós kávéfőző - garanciális időn belüli!
- 3 db Shelly Pro Dual Cover PM eladó
- TP-Link Tapo okos dugalj okoskonnektor Tapo P110M - ÚJ!!
- Transmitter BC49BQ Bluetooth autós MP3 lejátszó Fm LED kijelzővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest