Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jegenye77
addikt
válasz Skillet #32737 üzenetére
Hasonló minőségben elkészült aksit én nem hoztam el.
Erre jöttek azzal, hogy engednek az árból és úgy is a hátulján van a hiba
Mondom honnan tudja ő, hogy melyik a hátulja? ( komplett optiwhit volt )Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
jegenye77
addikt
válasz bringasisti #32753 üzenetére
Vagy palodariumnak lett volna jó. Nem kell bele sok víz[ Szerkesztve ]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
őstag
Sajnos takarításkor történt egy kis baleset: sikerült az üveget szépen megkarcolni. Nem repedés, nem tünik mélynek, de körömmel pl rendesen érezhetö. Van ezzel tapasztalatotok, hogy lehet-e így hagyni?
Szerencsére csak közelröl látszik, a kérdés arra vonatkozna, hogy egy ilyen kis repedés mennyire gyengíti meg az üveget?Az akvárium: 100*40*45
A karc majdnem vízszintesen, 26-28cm-re az aljától van, kb 30 cm hosszú..."Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
Skillet
addikt
válasz bringasisti #32751 üzenetére
Szabad ezt egyáltalán így használni? Kagylós mindenhol az él. Nem repedhet meg?
Ha nem lenne sürgős, de jó lenne... a növények lassan kinyiffannak. Mennyit kérjek pénzt vissza, ha úgy döntök, hogy maradjon ez a szardarab?
Azt sem tudom mennyi lehet anyagban egy ekkora aksi 8-as üvegből.[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Builder
csendes tag
Hali. Egy olyan kérdésem lenne, hogy házilag mivel érdemes színezni a 3D hátteret ?
-
fjudors
aktív tag
válasz Silentfrog #32762 üzenetére
mármint műgyanta+oxid festék...
-
Skillet
addikt
válasz bringasisti #32760 üzenetére
Akkor nyugodtan tölthetem? Ez "csak" esztétika? Bocsi, hogy újra rákérdezek, csak tényleg nem akarok ráfutni valami szívásra ezzel a remek akváriummal.
Megpróbálok emberrel egyezkedni.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Skillet
addikt
Megy az egyezkedés. Elvinné (miután mondtam, hogy felrakom akva face csoportba a képeket a nevével), de a két kiszállást (4e Ft) meg akarja úszni.
Az üvegese átkúrta, majd rajta bevasalja, ne én fizessek már érte.
Ha veszek 100x40-es akváriumot, azt fekrakhatom egy 100x30-as bútorra, ha vágatok a bútorra 100x40-es bútorlapot?
Kicsit most besokalltam. Egyszerűbb lett volna a régi akit megragasztani. Már rég a helyén lenne minden.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Eugene Roe
őstag
válasz Skillet #32766 üzenetére
Ha a bútor alatta nem gagyi, elbírja, akkor fel. Táblásított valamit inkább tennék rá, egyik sem kifejezetten drága ilyen méretben :) és persze lakkal fújd le, legalább a széleit, illetve én ráragasztanám az alatta lévő lapra.
Az erősebb élvédelemmel (nevére nem emlékszem, 2mm-es valami) bútorlap is jó, de egy vékony ecsettel lakkozd be az élvédő éleit. Egy-egy vékony ecsetvonás :)
[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
Skillet
addikt
válasz Eugene Roe #32767 üzenetére
ILYEN a bútor, én csináltam. A hátsó lap is 18mm-es.
2mm abs élzárás, amit mondasz, a sima meg 0.4 mm abs. Felesleges ide a 2mm-es. Az sem jobb, mint a 0.4-es. Ütéseknek jobban ellenáll, de itt annak nulla szerepe van.
Leszedném a felső lapját a bútornak és rácsavaroznék egy 100x40-est. Nekem csak az a bajom ezzel, hogy az akva előre és hátra lelógna 5-5cm-t. Nem sok az?[ Szerkesztve ]
-
bringasisti
őstag
-
-
Skillet
addikt
válasz bringasisti #32770 üzenetére
Visszavitte. Először 2 majd 1 kiszállással kevesebbet akart volna visszaadni, mert szerinte úgy korrekt. De nem engedtem. Most a kérdés az, legyen ez?:
KATT 22e Ft.
Vagy készíttessek másikat mással? 26e Ft.
Előbbihez kell másik polifoam nagyobb bútorlap a bútor tetejére. Már ha az úgy tényleg jó, ha lelóg előre és hátra is az akva. Plusz érte kellene menjek.
És az 6mm-es üveg, nem 8. Igaz, merevített.[ Szerkesztve ]
-
Skillet
addikt
válasz Skillet #32771 üzenetére
Már nem kérdés. Rendeltem inkább méretre.
Ha addig is bekötném a külső szűrőt, melyik csapon kell fojtani, hogy ne forogjanak a halak? 30 liter azért csak nem 120. Jól tudom, hogy a nyomó ágon kell fojtanom, ami kijön a szűrőből?Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
oszy
veterán
válasz _stick_ #32709 üzenetére
Én is gondolkodom már, hogy nem használok többé tápot. Egyébként én a Micro, makro táookból a tf-eket adagolom. Ha beleadagolom az előírt adagokat, akkor elő is jönnek az algák. De kicsit parázok teljesen abbahagyni. A HM-ek tönkrementek. Azokat akarok most szerezni. Szinte egy algapamacsot láttam. Zöld levél csak itt-ott volt található. :/ A zöld alga mindig visszatér, de az nem olyan nagy gond.
-
Az UV sterilizálóból melyik az ajánlott? Hátha a maradék algát az eltüntetné. Bár még sosem használtam és nnem is olvastam túl sokat róla.
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
Builder
csendes tag
válasz Silentfrog #32762 üzenetére
Oksa köszönöm.
-
jegenye77
addikt
Nálam nem ment non stop az UV szűrő.
Időkapcsolóra raktam és éjszaka ment 5 órát.
Én így olvastam valahol és nem változtattam rajta. Nekem bejött.
Majd írd le a tapasztalatod ha megleszSok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
Danecay
addikt
Ez biztos? Én éppen az ellenkezőét hallottam, hogy a szívó ágon javasolt fojtani. Egyébként az életszerűség is valahol ezt diktálná hiszen normál használat alatt is a szívóág koszolódik el melynek köszönhetően csökken az áramlás. Egyébként ameddig ezt nem hallottam addig én is a nyomóágon fojtottam inkább vagy megpróbáltam egyformán a szívón és a nyomón is.
-
Jamby18
senior tag
Sziasztok!
Ebbe az akváriumba szeretnék több növényt.63L, napi 1ml Neptun Carbo, vilàgítás: Osram Lumilux T8 15W/865 (900lm,6500k,11h->19h vilàgít)
Pár hònapig kicsit hanyatlott az akvárium, algásodás, növények vegetáltak. De most már többet foglalkozom vele, meg miòta csak a Carbo-t adagolom, kezdenek helyre állni, növögetni a növények.
A moha az saját magátòl nőtt ki egy kőből.
Korábbi akváriumban volt aztán csak elkezdett kifejlődni.
Tudom van egy kis alga is az üvegen a kő mögött ott szokott tanyázni 2 amano, nem szeretném bántani őket nem fér be a pengés kaparò.Ami tetszene az pl.: Fonalas csetáka, Törpe kàlmos,átokhínár,tòcsagaz.
Szerintetek mielőtt meg venném őket maradhat ez a felállás vagy mindenképp kellene más vilàgítàs és mikro+makro tàp adagolása?
Hogy ami benne van is nőjön, meg amit vennék még bele. Van egy zöld kupakos sera florena folyékony növény tápom amit nem rég szereztem be azt még nem mertem adagolni. Carbó mellett ez mehet?
Korábban mindig tettem a talajba átlàtszò zacskòs aquaplant tablettát, de semmit nem vettem észre, kb csak vegetàltak a növények.
Előre is köszi, akár más növény ötletek is jöhetnek.[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Danecay #32779 üzenetére
Én úgy hallottam mindenhol hogy nyomóágon kell.
Ha a szívóágat fojtod, könnyen falsot szív, elkezd levegősödni, a motornak sem jó.
Mivel a szűrő az akvárium alá van tervezve úgy hogy gravitációsan kapja a vizet a szívóágon és a nyomóágon kell a motornak dolgozni, az a logikus hogy a nyomóágon zárj rajta (kb. olyan mintha magasabbra kellene felnyomnia a vizet).
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
oszy
veterán
válasz bringasisti #32784 üzenetére
Köszi! Amúgy elolvastam amiket írtál róla. Ennyit nem ér nekem. Bár nem lenne rossz kevesebb alga...
Most valamit lehet túltoltam. Nem igazán még ilyen. Restart volt kb. másfél hónapja.[ Szerkesztve ]
-
oszy
veterán
-
oszy
veterán
válasz bringasisti #32788 üzenetére
Akkor elnézést.
Megosztod az ötleted?
-
bringasisti
őstag
Az a lényege az egésznek hogy lehet kapni ipari készüléket aminek a lényege hogy saválló anyagból készül. Rozsdamentes néven ismerik az emberek. Aki hozzá tud jutni ilyen csőhőz az tud egy olyan megoldást csinálni ami ingyen van és jobb mint ami pénzért van. Ha tudsz szerezni ( építkezés élelmiszer üzem, vegyipar ) akkor lerajzolom és 5 ezer az anyag költség + az egészségemre iszol egy sört.
[ Szerkesztve ]
BENEFON DELTA--------N8
-
szimisi
tag
Sziasztok,
Debrecen és környékén nem érdekelne valakit egy kompletten berendezett, jól beállított, egészséges halakkal növényekkel rendelkező akvárium?
Amennyiben igen, keressetek meg üzenetben, a jófogáson szereplő ár csak egy irányár, jelentősen alkuképes, csak vigyétek el. Annyit érdemes tudni az akváriumról, hogy tavaly március óta van meg, kb 200 ezer Ft volt az összes berendezés. Az ancik folyamatosan szaporodnak, kb 10 kicsi van már (nehéz őket megszámolni ).
Méretei: a szekrény 101 cm széles, 73 cm magas és 41 cm mély, az akvárium pedig 80x40x30 cm-es.Tervben van a költözés, viszont már nem vinném magammal, ezért lenne eladó.
-
Janou
őstag
Sziasztok
Megint problémába ütköztem, vagyis még mindig. Múltkor azt tanácsoltátok hogy valami ciano problémám lehet és mossam át az aljzatot. Ez megtörtént, meg a szűrőt is átmostam. 2 hét eltelt és megint undorító az akva. Komolyan lassan ott tartok hogy megszüntetem az egészet. Így néz most ki, 2 hét alatt beszövi a növényeket ez a valami:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asszociációs játék. :)
- Androidos tablet topic
- Projektor topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- PlayStation 5
- Tőzsde és gazdaság
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek