Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Jéghorgászat
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Tökéletes töketlenség
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Alg
veterán
válasz Directors #35154 üzenetére
Bécsben lakom, itteni 2 boltból vásárolok
Green Aqua szerintem jó lehet, ők akkorák és olyan technikájuk van hogy megoldják a karantént, illetve a hírnevükre is vigázni kell. Nem tudom amúgy mennyivel dráábbak náluk a halak, ha egyáltalán...
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
válasz Directors #35137 üzenetére
Ha a garnélák jól vannak akkor nem ammónia lesz, ha az lenne már kiugrált volna az összes, a halak meg pipálnának. Azért egy nagy vízcserét csinálnék.
Haldokló hal általában letargiában van, nem eszik, elbújik, kifakul.
Milyen halat hoztál a boltból? Nem verekednek a régiekkel?
Jobb boltok maguk karanténozzák és kezelik a halaikat (bár kétlem hogy ez vidéki halasboltban elterjedt gyakorlat lenne), érdemes rákérdezni hogy mikor érkezett a szállítmány és honnan. Friss szállítmányból ne vegyél, ami legalább 2-3 hete ott van az már jóval alacsonyabb kockázat. Meg figyelni hogy hogy néz ki az a halas medence, ha rendszeresen van benne hulla akkor keress másik forrást. Volt olyan bolt Pesten is ahol már az ajtóból fordultam vissza, mert ott mászott a kiszökött tücsök/csótány a falon mindenfelé, meg 3 kifehéredett aranyhal-hulla lebegett egy üres akváriumban az ajtóval szemben, mellette betták 3 decis műanyagpohárban metilénkék vízben...A karanténozást döntsd el magadnak, én szerencsére tudok megbízható forrást így nem kell (ha éppen úgy alakul, a saját berendezett scape-ből pecázzák ki nekem), de nem is lenne helyem még pluszban azt is berendezni. Nyilván ahol többszáz, esetlegesen ritka/drága hal meg pótolhatatlan tenyészállomány forog kockán, ott kötelező minden elővigyázatosság.
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Darksool
kezdő
válasz Directors #35144 üzenetére
bocs hogy belevau-vau, de mielőtt még a többi halat is sikerülne átkezelned a túloldalra, milyen tünetek miatt kell antibiotikum? A nappal elvannak éjszaka megdöglenek, nem egy tipikus tünet... Levegőztető miért? Pipáltak? Javaslat: mérd meg a vízedet, gondold át mit változtattál mostanában, nézd meg a halak viselkedését, nézd meg az elhullot halakon látszódik-e valami elváltozás.
-
bringasisti
őstag
válasz Directors #35144 üzenetére
Vannak fajspecifikus betegségek amik valamiben szintén vegetálnak egy adott fajban, és ha jön egy másik fajta akkord tarolnak. Nem mondtam, hogy ők a hibásak, de nem ázsiai halra reagáltam. Veszel egy tömb szivacsos és lyukat fursz a közepibe és egy belső szűrőt vagy egy porlasztó teszel bele. Minden nagyker úgy szűri a vizet, hogy hatalmas szivacs közepén egy porlasztó. A víz minimum 26-28° , mert akkor szívódik fel a hatóanyag rendesen. Egy kezelés egy hét szünet. Mindig utána teljes vízcsere. Hol laksz?
[ Szerkesztve ]
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
válasz Directors #35142 üzenetére
Az a baj, hogy mikor abba hagytam 50 literes medencét 3 ezerért nem tudtam eladni! Akinek nincs 50 literes medencéje az nem akvarista. A neon ami említve lett az Délamerikai hal csukott szemmel mondom. Togazdasagi tenyésztés ugyan úgy mint a lazac. Tehát garantált a bukta! Egy említett medencében szépen egyenként le kell szedni a fonalakat, mételyt, egysejtűt és utána antibiotikum. Itt egy lehetőség van, el kell vinni bevizsgalni olyan halat ami kibírja az utazást, de már látszik hogy fáradt szegény
BENEFON DELTA--------N8
-
Eugene Roe
őstag
Átlag 3 év a szavatossági idő a legtöbb halon. A túltenyésztett gurámik és kakadusügerek is lementek 3-4 évről 2-4 évre. Neonhal pláne mert azt még Magyarországon is tenyésztik nagyüzemben, és szerintem ritkán repülnek ki ázsiába vérfrissítésért.
Gébek, sziámi algázók, kuli-kulik tovább élnek, kuli-kuli akár 10 évig is.
[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
Directors
senior tag
Azt nem írtam de a jelenlegi akva 200L halas low tech növényes. Hydor prof 350 külső szűrő szűr. 2019 eleje òta üzemel az akva.
Olyan 40 hal lehet benne. Plus 10 amano garni kb.A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
Eugene Roe
őstag
válasz Directors #35118 üzenetére
Én írtam rosszl, eheim 600-as térfogatú szűrőre gondoltam sokan használják azokat a szűrőket, de mindnél olvastam ilyen olyan szivárgást, hogy felhasználói hiba-e, vagy tényleg gagyi, azt nem tudom megítélni.
Oase vagy eheimet vennék újonnan vagy használtan. Minnél nagyobbat, olcsón meg írtam a két típust, classic 600-ból 1 jó lesz kezdetnek, de kettő is aláfér, ha komolyabban próbálnál növényezni.
Nekem 1db eheim professional 3 600-as kevés volt 200 literre, high techbe.
[ Szerkesztve ]
-
Eugene Roe
őstag
válasz Directors #35115 üzenetére
Mi az a sok hal? Nincs túlárazva abban az értelemben, hogy rászolgált a márkapozíciójára. A 4+ 600-nál rengeteg jobb vétel van, még márkán belül is. Classic 600 és Experience 350.
Annyi halat nem tudsz beletenni a jóízlés határain belül, hogy ne legyen elég egy 600-as térfogatú akva. Növény milyen techen? Sok hal eleve üti a hightech növényest egy kicsit, illetve hightech növényesbe kevés hallal is kevés/határeset lesz a 600-as térfogata.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Directors #34484 üzenetére
Hal: Corydoras, valamelyik kisebb/közepes méretű biztos nem bántja a felnőtt garnikat. A piciket nyilván minden megeszi aminek beférnek a szájába... kb. csak akkor tudnak túlélni ha van valami jó sűrű moha ahová be tudnak bújni.
Nálam Nanus van, hasonló méretű és látványos pl. a panda cory, ha kisebb kell akkor Habrosus (200l-re simán egy 20-as csapat), ha még kisebb akkor Pygmaeus. Homokos talaj legyen hogy kényelmesen túrkálhassanak.
Garnélákat én Akvakertész fórumról szereztem - nem sok helyen kapni mert nem szép színesek, de ha valaki tud szerezni akkor nagyon könnyen szaporíthatóak. Róla lenne szó,
Itt pl. kapni de ez nem 200Ft/db..."I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
bringasisti
őstag
válasz Directors #34247 üzenetére
Mindegyikben lehet, de mint írtam tilos élő állatot hirdetni. Te tudod hogy milyen hal érdekel ( Tanganyika Malawi elevenszülő ponty keszeg ) csatlakozól a csoporthoz és akkor jön a neheze! Egy 600 literes medence tömve hallal az azt is jelentheti hogy a fickó nagyban csinálja és azt is hogy a sok szájköltő hal össze ív és hybrid születik. Vannak videók hogy kinek hogy ivnak az oktató halak. Van kép hogy két hónapos és már szinesedik. Nyilván el akarja adni de nem hirdetheti. Ezért kell figyelni . Tanganyika Malawi ötlet Diósd van akit érdekel
BENEFON DELTA--------N8
-
Darksool
kezdő
válasz Directors #33130 üzenetére
Nem tudom sajnos, hogy ennek a szűrőnek mi a gyári töltete, képeken amit találtam kerámiagyűrűk vagy szivacs van... biológiai töltetet tettél bele? Purigen van benne? Ha jól olvasom csak 6,6 liter szűrőanyag fér bele... ez se túl sok, nekem 7.6 liter van 100 liter vízre és néha kevésnek érzem mondjuk barna algám nincs. Bacik rendben vannak? Ammónia? Az algák megfojtják a növényeidet (nem kapnak fényt), ezért nem képesek felvenni a tápanyagot(macrot miért is?) amit belocsolsz(de az algák igen, bumm), elrothadnak ami megint csak ammónia... ezeknek lenne érdemes utánajárni szerintem. Ha esetleg tudok még segíteni vmiben PM
-
oszy
veterán
válasz Directors #33130 üzenetére
Majdnem ilyen csúnya az enyém is. :/
Azt nem értem, hogy arról volt szó, hogy fodrozza a víz felszínét az esőztető. Én is úgy állítottam be. Viszont a mulmot nem bírom kitakarítani a fekete bazaltról. Ha lejjebb állítom, gondolom akkor meg jobban fog algásodni a sodrás miatt. Plusz lehet már kell levegőztető.
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
Eugene Roe
őstag
válasz Directors #33124 üzenetére
Egy lowtech lehet gyönyörű de ők meg egyfajta általános tápot nyomnak többnyire. Vagy fullba kell nyomni a kretént, vagy minimalba. Átmenet nincs. Próbáltam én is, de nem lehet. A led ajánlások is viccesek, mert vas + co2 + nitrogén és kálium is jó volt, de még az ajánlott fény fele is algásodott, le kellett vennem a 11 ezer lument 3500-4000-ra 180 literen, hogy a növény növekedjen, de az alga ne.
-
Whynot?
aktív tag
válasz Directors #33061 üzenetére
Köszi a válaszokat mindenkinek! Ugye az Odyssea T5 DUAL DP 90/100 2X39W lámpához már nem kell semmi, csak bedugom és világít?
Azt hiszem egy Tetra 1200-as szűrőt veszek, ár/érték arányban elég jónak tűnik és nem panaszkodnak rá sokan. Elég a gyári szűrőtöltet, vagy ez is dobós mint sok másikban? Ha dobós, akkor Ti milyen szűrőtöltetet javasoltok hozzá? -
Eugene Roe
őstag
-
dobolan
senior tag
válasz Directors #31803 üzenetére
Sok véleményben olvasom ezt, bár az enyémet nem nevezem hangosnak. (450es) Volt Eheim 2224em, az halkabb volt, de a teljesítménye is kisebb.
Zárt szekrényben egyáltalán nem hallható éjjel sem az enyém. Polifoamra kell tenni, és ne érjen a szekrény oldalához se. Na meg légteleníteni, de levegősen mind hangos. -
Janou
őstag
válasz Directors #31738 üzenetére
GreenAqua-ból vettem őket.
Bekevertem a vizükbe az akváriumból majd 10 perc múlva be az akváriumba. De ha ez lenne a bajuk akkor nem azonnal kellett volna elpusztulniuk? De 2 hétre rá és egyik napról a másikra jelentkezik a tünet? Víz 26 fokos. Nitrit, ammóniát nem tudom. Mivel kell mérni?
-
Alg
veterán
válasz Directors #31731 üzenetére
És valóban, a 151/2003-ban felsorolás szinten van benne hogy mire vonatkozik a kötelező 1 év jótállás, és azokba a kategóriákba nem fogod tudni besuvasztani az akváriumi berendezéseket (csak a világítást). Bár talán a "háztartási gépek - vízmelegítő"-vel lehetne próbálkozni.
Mindenesetre ez így elég elcseszett rendelet.
-
bringasisti
őstag
-
Eugene Roe
őstag
válasz Directors #31722 üzenetére
Újhullámos csoda :) szerintem kikerülhetik az importőrt, az lehet a probléma. Mondjuk GA haszonkulccsal igazán kifuthatná. Mondjuk ott meg külföld a fő piac, ott meg úgy is postázni kellene, éppen ezért mondjuk lehetnének nagyvonalúak a hazaiakkal :D
-
Eugene Roe
őstag
válasz Directors #31713 üzenetére
10-20 között ideális elvileg, és saját tapasztalataim alapján én is erre törekszem. Ha gyors növekedést szeretnél, akkor 20, ha fenntarthatóságot, akkor 10-15. Mindezt co2-vel.
Foszfátból 1-2 kell, vasból pedig 0,1-0,3, én 0,2-re törekszem, mert úgy nem volt hiánybetegséges tünetem.
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Directors #31699 üzenetére
Nekem is járt már így Atmanom és azt visszaküldtem garanciába, kaptam másikat. Nem hinném hogy javítanák meg nem is fogadnám el hisz ha megbontják akkor mi a garancia hogy nem b@x agyon az áram ha nem jól rakják össze? Írj nekik , elég nagy cég tuti intézik, de ha hűvös a helység akkor nézz másikat a csere idejére mert tuti nem lesz meg 2 nap alatt.
-
Alg
veterán
válasz Directors #31476 üzenetére
Én külön nem etetem őket, mondjk nálam hamarabb megtalálják a halkaját mint a fostos halak
Ha mindenképpen akarsz valamit nekik adni, akkor forrázott bio salátalevél, eperlevél, esetleg uborka szelet mehet.
-
haxiboy
veterán
válasz Directors #31414 üzenetére
Magas nitráttal én is szívok, most csináltam 50%-os vízcserét ioncserélt vízzel...cserébe a kh-m most 0 körül van
Ma délután mérem a szokásos paramétereimet, az agancs alga kezd eltűnni, viszont a levelek hullanak még mindig, feltehetőleg a rossz nitrát-foszfát arány miatt.
Ma megpróbálom bemérni a TF tápokat is hogy miből mennyit tartalmaznak...10L vízbe nyomok 1-1 pumpával aztán rámérek cseppteszttel.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Eugene Roe
őstag
válasz Directors #31414 üzenetére
Szerintem csinálj egy 50% vízcserét most, majd naponta a felét a következő mérésig (no3).
Fe-t én minimum 0,15-re lőném be (nekem 0,2).
Ha akkor kevés lesz, akkor kicsit emelsz rajta (sok nem lesz).
[ Szerkesztve ]
-
Eugene Roe
őstag
válasz Directors #31380 üzenetére
Kettő :D monogám párkapcsolatban élnek. Ekkorára elvileg 1-2 vagy 5-6+ pár kell. Nekem a hím géb a szórakoztató-központjuk, látszólag nem unatkoznak.
1-2 párnál ha bekapcsol a hormonrendszer, akkor tök jól elférnek, 5-6+ párnál pedig másfajta viselkedési módban vannak (kvázi tudják, hogy túl sokan vannak, ezért meg sem próbálják véglegesen elkergetni a többit). Látni csak az 1-2 párt láttam, tenyésztők írták az 5-6+-t. Jó 35*35 / 40*40 cm egy pár terriróriuma.
A lényeg, hogy jól megkülönböztethető (azért nézni kell!) a hím és a nőstény, többnyire már a boltban is párba állva találod őket.
Ja igen, ők nem barlangban élnek, hanem pici gödröt ásnak, bár a legkisebb agyagcserepet is szeretik. Rengeteg természetes barlangom van (igaz tele félős garnélával), de ezek nem mennek bele.
[ Szerkesztve ]
-
Eugene Roe
őstag
válasz Directors #31376 üzenetére
Ezek nem vadonban élnek, szerintem kibírja a 24-et simán. Nekem panelben télen is 24 a víz, most a melegben 25,2 volt, de 26-27 biztos lesz a dög melegben. Igaz halakat is ennek negfelelően választottam.
[ Szerkesztve ]
-
Eugene Roe
őstag
válasz Directors #31374 üzenetére
Nálam nem kergetik, nem támadják se a felnőtteket, se a közepeseket, de a garnik ettől még tartanak tőlük. (kicsi garnélát a razbórák és neonok is elintézik, ha kimegy a nyílt vízbe :) ) Életben maradnak, de nem fogsz tudni sokat gyönyörködni bennük. Csak az algázó géb hímet kergetik, de az amúgy is bunkó, mert az meg a nőstényeket kergeti, szóval megérdemli :)
Nálam még nincs szaporulat, és ha nem lenne búvóhely, akkor nem is lenne, de van egy sűrű susnyás, ott szoktak lenni a garnik, és nem mennek utánuk a sügerek.
[ Szerkesztve ]
-
Eugene Roe
őstag
válasz Directors #31372 üzenetére
Megeszik a granulátumot, és a spirulinás lemeztápot is. Meg mindent ami a földre hull, ez külön extra bennük, gyak nem kell mulmozni.
27 razbórának meg 2 sügérnek én minden nap beszórok reggel egy borsónyi granulátumot, este pedig másfél kocka fagyasztott "élőt".
Fagyasztottat ajánlom, szeretik, egészséges, olcsó. 1 kocka az 10-15ft ergó napi kb 30ft a jó minőségű eleség ennyi halnak.
Fagyóban eláll a fagyasztott, nem piszkos.
Vagy beleteszed egy kis pohárba, aztán amikor kienged, összekevered és beleöntöd úgy az akvába. Vagy veszel gyógyszertárban 20ml-es fecskendőt (30ft) és akkor egy kis pohárba beleöntesz 20ml vizet, 1,5 kockát, 1-2 perc, felszívod az egészet, és beleadagolod 1-2 perc alatt.
Szerintem nem gáz :) hetente 1-2 nap random kimarad neked, vagy csak egy borsónyi granulátumot kapnak.
Kis üveget hetente mosom el, de másnapra mindig teljesen kiszárad (nem rohad) :)
[ Szerkesztve ]
-
Eugene Roe
őstag
válasz Directors #31368 üzenetére
Nekem is ilyen volt minden növény, amikor sok tápot adtam. De mára már nagyjából kinőtte.
Én azért nem tennék bele espeit, mert szerintem 10db kevés belőle. Legalább 20 kell, hogy mutasson. Vörös neon sajna túl nagy méretű 200 literre, de már mindegy Inkább éld ki magad egy pár pillangó, vagy kék törpesügérrel szerintem. Esetleg néggyel, és azok optikailag kicsinyítenék a többit is.
-
Eugene Roe
őstag
válasz Directors #31366 üzenetére
Foszfátod felsőhatár, nitrátod meg alsó határon belül van. Ezek alapján elég a tápozásod szerintem. Max káliumot vegyél, illetve az only káliumos tápot, ami az elmúlt 150 hozzászólásban sokszor felmerült. Persze azt csinálsz amit akarsz mérj egy káliumot valahogyan. Siporax is elég, csak a Hydorban sok a szivacs, illetve a saját kerámia karikája elvileg gagyi. Aztán meg ki tudja
-
Eugene Roe
őstag
válasz Directors #31363 üzenetére
Szűrő elbírja szerintem, max tegyél a hydorba 1-2 liter matrix tropot. Esztétikailag meg neked kell eldönteni. Ha van benne elég növény, kő (ergo nem befőttes-üveg effektus), akkor mehet szerintem.
#szabolcs77: a garnéla simán el kell, hogy legyen, max nem nőnek. Esetleg tegyél bele egy 1-2 szem forrázott borsót, mikor elmész. Az nem rohad / málik úgy, mint az uborka, simán el van 2-3 napot.
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz Directors #31324 üzenetére
Eddig vízcsere után mértem, de most már vízcsere előtt fogom mérni.
Megméred mondjuk hétfőn, lejegyzed az adatokat, majd vízcsere előtt kövi hétfőn és látod hogy valamelyik érték fogyott, nőtt, vagy csökkent.
-
haxiboy
veterán
válasz Directors #31309 üzenetére
A kerti tavi érték az alsó csík, neked a felsőt kell nézni, tehát 0,1-0,2mg/s lenne az ajánlott.
Az A rész ahova ráhelyezed a saját fiolád, a B amivel összehasonlítod a színt, ez is fentről nézős típus gondolom. Így viszont alacsony a vas szintPremium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
haxiboy
veterán
válasz Directors #31292 üzenetére
Ah kicsit félre értettük egymást.
Míg a GA tápoknál pontosan fel van tüntetve hogy pl a Macroban
Nitrát (NO3) - 49 g/l
Foszfát (PO4) - 7 g/l
Kálium (K) - 49,2 g/l
Methyl Paraben (E218) - 1 g/lAddíg sajnos a TF tápoknál ezen értékeket sehol nem találtam meg...
-
haxiboy
veterán
válasz Directors #31290 üzenetére
Nitrátra 10-15mg/l-t javasolnak, foszfát ennek 1/10-e. Vas tesztből hiány volt most, én is horror áron juttotam hozzá az 1 db-hoz amit sikerült...Úgy néz ki nálam holnap ismét vízcsere hogy csökkentsem a nitrát szintet, utána mérek én is.
TF tápokról lehet tudni hogy miből mennyi van benne?
-
Skillet
addikt
válasz Directors #31266 üzenetére
(#31265) bododani
Lélegeztető sírok
[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Eugene Roe
őstag
válasz Directors #31243 üzenetére
Matrix tropot vegyél, ha újban gondolkodsz, és hiszel a varázskavicsokban összes többi hatalmas lehúzás, a substrat is a trophoz képest. Használt persze más tészta.
A peroxid 360ft / 100g és működik nagy változás a 3000ft / 500g carbóhoz képest, amiből 2* annyit rálocsolva is semmi, vagy fele-harmada lett az eredmény.
[ Szerkesztve ]
-
Eugene Roe
őstag
válasz Directors #31228 üzenetére
Nem mérgező (hétköznapi értelemben), csak oxidáló hatású a szer, ezért utána nem mosom le, de egyébként lemoshatod, ha akarod (csapvízből klór, ami rajta marad pár csepp az semmi)
Lekapcsolom, megvárom, amíg megáll a víztömeg, utána kezelgetek, aztán nagy megelégedéssel nézegetem az oxidálódó (buborékoló) algákat, amíg meg nem unom, vagy 2-5 perc alatt le nem áll a buborékozás. Ergo, lekapcs, kezelés, 5 perc.
Nem vagyok kémikus, de úgy tűnik, mintha láthatatlanul rátapadna a peroxid oldat az organikus anyagokra.
Próbáld ki egy levelén, de aminek levélszerű levele van, az szerintem kibírja. Teszteld le, a mohák állítólag nem bírják, ennyit tudok biztosra
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Directors #31241 üzenetére
Én nem bontanám meg kétszer a szűrőt, ezért egyben cserélném a szűrőanyagot.
A szokás az hogy a olcsó kerámia gyűrűt rakják az alsó tálcába majd szivacs utána biologiai szűrőanyag esetedben a siporax majd perlonvatta . Egy vékony réteg perlon elég ha nagyon megtömöd akkor nagyon gyorsan fog csökkenni a vízmozgatása a szűrőnek. -
Silentfrog
Topikgazda
válasz Directors #31236 üzenetére
Ha a másik két rekeszben van olyan szűrőanyag ami végez érdemi biologiai szűrést, akkor simán kidobhatod a kerámia gyűrűket egyben Minden anyagon megtelepszenek a nitrifikáló baktériumok de a sima kerámia gyűrűn nem sok, az anyaga és a felülete miatt. Ezért is akarod kicserélni gondolom. Ha nagyon tartasz a a szűrés kiesése miatt akkor annyit tudsz tenni, hogy sűrűbben cserélsz vizet kezelt / pihentetett vízzel és egy próbálsz kevesebbet etetni.
-
haxiboy
veterán
válasz Directors #31174 üzenetére
Ránézésre sem kristálytiszta a vizem, sok az úszó szemcse, illetve egészen nagy az áramlat 2 szűrővel jobban visszafoghatnám az áramlást/jobban mozgathatnám a vizet.
Oldalról nézve nem teljesen átlátszó a víz, elég opálos, és nem jövök rá hogy a kémiai egyensúly miatt (nem megfelelő tápozás eddig), vagy az üvegem rossz, bár szemmel láthatóan vannak úszkáló szemcsék amiket valószínű nem szed ki a szűrő, mindenesetre veszek bele még 1-2L Matrixot vagy Substrat Pro-t. még bele kell hogy férjen.
Na meg kikerülhetne a fűtés ami esztétikailag sokat javítana a dolgon. GreenAquaban is a legtöbb nagy akváriumukban 2 szűrőt használnak visszafogva, persze a kristálytiszta víz nem a legtermészetesebb, de a növényes akváriumok így néznek ki igazán jól. Szemből igazából nem látszik túlságosan, de oldalról átnézve rajta látni a különbséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- EA Sports WRC '23
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- 3D nyomtatás
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ukrajnai háború
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Windows 10
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.