Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-02-10 12:03:59

LOGOUT.hu

Airsoft

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29351) macilaci78 válasza Atke (#29350) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Azzal csillapít, hogy a nózi hosszával kb megegyező úton a levegő megszorul a hengerben: a nózi felé az O gyűrű tömít a dugattyúfej hegyén, a ventilációs dugattyúfejen meg a sima O gyűrű. Az fps-vesztés is ebből fakad: ezzel a térfogattal csökken a henger hasznos űrtartalma.
Amiért bullshit szerintem, hogy jó tömítettség esetén az a levegő ott emg is reked, a dugattyú nem megy előre, így a fene sem tudja, hol kapja el a fogaskerék a fogazást, AEG esetén, főleg sorozaton művelhet kevésbé érdekes, ám de annál tragikusabb dolgokat. Láttam már GB héjból kifordult törött gyolyós csapágyat Classic Army alap M4-ben.
Szóval lehet, ehhez a dugattyúfejhez dugál dugattyú, esetleg fogaskerék is, cserébe még mindig AEG: sok mozgó alkatrész, azok hangjával.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#29352) Atke válasza macilaci78 (#29351) üzenetére


Atke
senior tag

Igen,ezen én is gondolkodtam, hogy mikor beér a "hegye" amin a kis O gyűrű van, akkor a mögötte lévő "teret" lezárja, ergo megakad a levegő a dugyattyúfej és az hengerfej O gyűrű lezárt tér mögött/között...
Bár ezt snipereknél szokták alkalmazni,de O gyűrű nélkül. Pl Bar10
Így lehet létjogosultsága vajon? Mert a stock bar-10 szerintem elég halk...

(#29353) DNReNTi válasza Atke (#29352) üzenetére


DNReNTi
őstag

Az SSG-s csoportban en azt latom, hogy jellemzoen nem eri meg airbreak-elni. Vannak helyek - pl UK, Portugalia - ahol nagyon alacsony FPS vagy J limitek vannak, es egy erosebb rugo meg airbreak komboval meg a kozeleben tud lenni a megengedett maximumoknak, tehat nem veszit sokat (vagy semmit sem) az airbreak-kel, de cserebe nemileg halkabb lesz a replika.

Viszont a tobbseg ettol magasabb limitekkel jatszik es nem vallal be -100-150 FPS-t csak emiatt. En sem tettem, lett helyette sorbo pad, ami szinten elvesz picit, de kozel sem ennyit. EdGI keszit pl airbreakes SAP dugattyut az SSG24-hez 100 jo angol font az ara es a reviewk alapjan engem nem nyugozott le. :U

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#29354) macilaci78 válasza Atke (#29352) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A stock bar10 lő kb 350 fps-t, marui 300 alatt, springnél azt még bőven lehet csendesíteni.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#29355) Atke válasza DNReNTi (#29353) üzenetére


Atke
senior tag

Igen, néztem azokat, különbőző súlyú dugattyú testtel...

#macilaci78 A JG inkább 450-et, vagy felette lő :)
Nyilván nem a néma aeg a cél, csak kíváncsiság vezérel, hogy van e különbség, illetve hogy megéri-e a különbség. AEGnél nem baj, ha 450 alatt van :D

[ Szerkesztve ]

(#29356) Coccolino_O válasza macilaci78 (#29348) üzenetére


Coccolino_O
őstag

& mindenki más: Köszi. :R

Amikor én még toltam komolyan, akkor a tm és a ca voltak a nagy nevek. Azóta, gondolom van annyi új, mint égen a csillag. Ami érdekelne, hogy ha vesztek fegyvert, mennyire nézitek a márkát? Például egy umarex és tm glock17 között nincsen nagy árkülönbség, legalábbis itt. Nem tudom, hogy van-e bármi jelentősége kiadni egy picivel több pénzt szinte ugyanazért. Vagy a márkat kevésbé számít, és inkább az a fontos, hogy mi van belül? Nem nehéz elbizonytalanodni, amikor minden pisztoly v. aeg esetében van 20 különböző gyártó és/vagy átcímkéző a gyanúsan olcsótól egészen a méregdrágáig.

[ Szerkesztve ]

(#29357) macilaci78 válasza Coccolino_O (#29356) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Pont a Glock 17 az, ahol látványos különbségek vannak minőségben és anyaghasználatban.
Az Umarex klasszikus légfegyvereket készít otthoni használatra megfelelő minőségben, míg airsoftban inkább az alsó ház. Persze fém szán, több fps a Maruival szemben, de ez sivány vigasz a minőgéi hiányosságokért.

Ha a Glock vonal jön be, akkor Marui, lejjebb a vállalható kategóriában az Army van még. Ha költeni is szeretnél rá (fém szán, cső, rugó és egyéb tuning), akkor csak a Marui.

Ha más is érdekel, pl AEG, akkor válaszd ki, mely forma tetszik, majd navigálunk. Kibővült a piac M széria, G36, Mp5, G3, AK fronton is.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#29358) kpista


kpista
tag

Sziasztok!
Sok infót kaptam Tőletek, köszönöm.
Pisztoly ügyben nézelődtem, fogdostam. :-)
Nagyon sok időm nem volt taperolni, így igencsak az első benyomásaimat osztom meg. Az első benyomások sok esetben meghatározóak! Gondoljunk csak arra, hogy pl. a NŐK néhány másodperc alatt döntenek arról, hogy egy adott férfi érdekes-e számukra vagy sem! Van-e tovább, vagy sincs!
Sorrendben ezek jöttek:
1.
Tokyo Marui S&W M&P9 ...
Azonnal az "L"-es marcsára kellett váltani a gyári "M"-ről. Ezzel együtt markolat hosszban rövid a tenyeremhez (tenyérméretemre utal, egy ffi kézilabdát röptében elkapok). És itt volt igaza macilaci78-nak, mikor azt tanácsolta, hogy ne képről, hanem fogni.
Két dolog hagyott nyomot bennem: egyrészt megmarkoltam a fegyvert, miközben a kisujjam része lelógott a markolatról. Másrészt ahogy kézbe fogtam a TM-t, a pehelykönnyű kivitel meglepett. Számomra szokatlan.
Változatlanul tartom, nekem illúzió romboló, hogy egy top cég 100-200 grammal könnyebb replikákat gyárt, mint az "igazi".
Én azt gondolom a súlynak és a befoglaló méretnek meg kell egyeznie! M 1:1!
Hogy belül mi van, hogy működik? Az más kérdés ...
2.
S&W M&P 40 ...
Hasonló a méret megtapasztalása, bár ez KWC gyártmány volt. Kicsi, kényelmetlen fogás. Nem kézhezálló.
3.
Umarex HK 45-ös ..., NBB.
Fogásra rendben, de a felépítése azért ..., a GBB hiányzik.
4.
Beretta M9 ...
Ahogy kézbe fogtam, na itt volt az az érzés, hogy EZ AZ! Kitöltötte a marcsa a markomat. Hát éreztem, eddig tartott a Világ! :-)
5.
Glock 17 Tactical ...
Nálam a Glock állt az utolsó helyen. Forma, alak, kinézet. Viszont markolászva pozitív. Tetszik.
DE!!!
Egy WE Glock 17 került a kezembe és borzasztó irritáló érzés volt fogni. A tenyerem alsó része (éle) egy feliratra került. Azt a részt végig, ahogy fogtam a fegyvert dörzsölte, szúrta a tenyeremet. Lehet, hogy csak ez a darab volt ilyen, de ez nem tetszett.
6.
M1911
Gyakorlatilag semmi kifogás nem volt. A markolat kissé szögletesnek tűnt, de alapvetően tetsz.

Szóval én azt vélem, egy fegyver nem lehet hurka-gyurka, hurkapálca.

Akkor most sorrend?
1. Beretta M9
2. HK (hozzá teszem az, azt gondolom) USP.45-ös lenne az ideális. Esély nincs kipróbálni.
3. M1911
4. Glock 17 (kérdés, más gyártónál is van-e "felíratszúrás"?)
5. Számomra a Smith & Wesson nagyágyú a kérdés: milyen lehet a S&W M&P 9L PC fogása? Ez kishazánkban nem fellelhető ...

És most az a kérdés, melyik gyártó?
A.) Ami szempont: aránylag pontos, autentikus forma (méret, súly), akár napi több 100-as nagyságrendű lövés, tartós működés. Idővel akár "tuning". De csak ezekkel a szempontokkal.
B.) Ami nem szempont: harc, sár, kosz-piszok.

Van ötletetek? Javaslatotok?

(#29359) #56573440 válasza kpista (#29358) üzenetére


#56573440
törölt tag

"akár napi több 100-as nagyságrendű lövés, tartós működés"

Akkor a köv mondatot is modositanam
"Ami nem szempont: harc, sár, kösz-piszok, pénz"

Első körben érdemes tisztázni hogy hosszú távon sok éles se szereti a napi sok száz lövést... Az airsoft replikákban a legtöbb fém az spiáter, sokkal több mozgó alkatrészt tartalmaz, így maradjunk abban, hogy ezek játékfegyverek játékkatonáknak.

Amit te keresel az többszázezres nagyságrendű huf, egyedi építésű g/19/2011 vonal acél szannal (good luck with that) meg acél cuccokkal tele, coval nyilván. Meg egy jó szerelő aki karban is tartja napi szinten. Csak egy 2011 slide + frame acélból, üresen, minden nélkül, amire itthon megall vagy 700 usd + 27% áfa a határon. És akkor mindkettő üres, H át is csúszik a határon akkor se lesz 1k usd alatt belőle replika, de inkább több.

Mondjuk egy bármi is fog tudni napi több száz bbt lőni, kérdés a meddig nyilván... Ezek soha nem erre voltak tervezve, és bár vannak legendásan stabil konstrukciók, pl egy asg cz p09 a legtöbb játékos szerint örök élet, a valóságban meg ha használod, műanyag, spiáter cuccok élettartama nem lesz sok 100k bb, valami előbb utóbb térdel, ezért vagy olcsót veszel és többet, vagy nagyon megtanulsz szerelni és a népszerű, alkatrésszel ellátott 19/2011/g széria, marui kompatibilis oldalát választod, és ahogy térdel le valami teszed bele a jobbat, erosebbet.

(#29360) macilaci78 válasza kpista (#29358) üzenetére


macilaci78
nagyúr

akár napi több 100-as nagyságrendű lövés - ha ez rendszeres, akár csak heti egyszer, akkor az már komoly, kvázi professzinális felhasználás. Hobbiként rá fogsz unni pár hónap alatt, mert nem fogsz fejlődést tapasztalni. Persze versenyzőként nem engedheted meg, hogy ráunj, csinálni kell, edzeni kell, mert csinten tartani és egy ponton túl akár egy hangyafasznyit is, de fejlődni csak így lehet.

Berettából Marui, vagy KJW. A Marui ott is csalódás lesz, gyárilag sok a műanyag, zsebbe kell nyúlni a fém szánért, de legalább van alkatrész, tuningra is. KJW hoz egy alapot, gyártói alkatrészek akár a gyártótól, de tuningpotenciál nemigen van benne, így versenyzői szinten már lehet szűk keresztmetszet.

HK USP a KWA, KWC-től, van alkatrész is, de nincs vele sok tapasztalatom, nekem nem jött be.

M1911 valóban keskenyebb a markolata, egy 2011-et, vagy Hi-Capa-t próbálj meg. Ugyanúgy .45-ös kaliber, a markolat hossza ugyanaz, de szélesebb, kerekebb, alkatrész rogyásig, akár profi szintre is.

Glock17, Marui alapon, de az egészet ki fogod cserélni alkatrészenként hosszú távon. Alkatrész szintén rogyásig, rengetegféle markolattal. Ha valami kiáll, Dremellel simán leszedném a felesleget.

A fenti típusok valamilyen komolyabb haderő, rendvédelmi szervezet rendszeresített fegyvere, így profi, tartós használatra szánt kiegészítők is vannak: tokok, tártartók. :K

Kezdőként vegyél egy olcsó, de megbízható replikát, amin szerelét gyakorolhatsz, mi miért van, pl egy KJW Beretta, vagy egy WE Hi-Capa. 100-150 €. Ha komolyan gondolod, akkor nyúlj mélyen a zsebedbe és építess egy profi replikát, amin az olcsón elsajáított tudományoddal legalább az alapvető karbantartást el tudod végezni: tisztítás, kenések, kopó alkatrészek cseréje. Az akár napi több 100-as nagyságrendű lövés gyakorlatilag használati naponkénti tisztítást, kenést fog jelenteni a szükséges részeken.
A másik dolog, hogy a hajtógáz is kérdés, a sima palackos hajtógáz drága, CO2 szerintem macerás és nem is feltétlen olcsóbb, Coleman gázpalackhoz kell kenés, HPA meg vezetékes...

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#29361) kpista válasza #56573440 (#29359) üzenetére


kpista
tag

Válaszaitokból látom csak, kicsit pontatlan lett az írásom ...

Pontosítva, a napi több 100 lövés, ez havi max. 2x-re van tervezve.

Ésszerűség szerint egy olcsóbb replika -> ezen gyakorlás.
Majd annak egy TM verziója + tuning.
Erre most igen jó alkalom az akciós 130 euros TM Glock 17, az airsoftguns-europe-n.
Nem?

(#29362) macilaci78 válasza kpista (#29361) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Azt a boltot nem ajánlom, fentebb írtam róla.
Idén év elején vásároltam tőlük, 5 darab szelep árával még lógnak, mert nem volt készleten (azóta sincs). Ez 130 €.

Leveleimre már nem is válaszoltak, nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezeten keresztül sem értem célt, teljes passzivitás a bolt részéről.

Mehetnék közjegyzőhöz fizetési meghagyásért első körben. Igazam van, jogos a panaszom: a cég protokollnak megfelelően a kosárba rakott termékeket elpre utalással fizettem, majd kb 5 munkanappal később közölték, hogy van hiányzó tétel.Felajánlották a teljes értékre a levásárolható kupont 1 év érvényességi idővel.
Kértem a hiányzó tételek árának visszautalását és a meglévő tételek postázását. Postázták, de a pénz azóta sem jött meg, pedig minden formanyomtatványt kitöltöttem és adatot megadtam. Az ÁSZF-ük ugyan megvan angolul is, de a formanyomtatványok csak csehül. Egy szlovák ajkú ismerősöm segített kitölteni, de erre már nem válaszoltak.
Magyar közjegyző kiállíthatja a fizetési meghagyást, amire ha továbbra sem reagálnak, mehetek bíróságra, ott nekem adnak igazat és kötelezik a boltot a térítésre, de ez már akkora macera és költség, hogy nincs arányban a kárommal.

Amúgy ha nem épp egy G18C-t vettem volna tőlük, akkor a G17 pont jó lett volna.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#29363) N€T0X|N válasza macilaci78 (#29362) üzenetére


N€T0X|N
őstag

Pff, ez nagyon nem korrekt. :( Nekem onnan van a TM Desert Eagle, de szerencsére nem volt semmi gond a rendeléssel.

Sent from my keyBoard

(#29364) macilaci78 válasza N€T0X|N (#29363) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A rendelés nálam is flottul ment. :D

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#29365) #56573440 válasza macilaci78 (#29362) üzenetére


#56573440
törölt tag

ez mostanában baromira rendszeres olyan meglepő helyeken is ahol eddig nem is volt... Még vagy egy éve szívtam be a bunnyworkshop-al, készleten lévő termék 3-4 hétig vagy hasonló csönd után amikor kérdeztem hogy wtf utaltak vissza, a második rendelésemet pár napont belül hogy kifizettem. Nyilván pp-n ment a pénz, így csak a váltáson buktam de mondjuk azon arányaiban elég sokat...

Aztán sokáig minden tök jól ment máshol... Wgc júli 3.án kapott egy nagyobb rendelést tőlem, minden zöld státuszban volt, kosárba tehető -egyébként a mai napig is folyamatosan-, majd egy héttel a fizetés után kérdeztem hogy akkor tracking? Ja hát hiányzik egy modify gumi meg aap cuccok is, majd jövő héten. Jövő héten megkérdez, ja még aap-re várunk, jövő hét. Jövő héten megkérdez, aap még mindig nincs, de jövő hét, vagy utána... Addig húzták hogy végre a héten kivertem belőlük hogy a két aap cucc nélkül adják fel és különbözet fizet vissza azonnal, mondjuk pp miatt nyilván ki is fizették, de addig már 3 levelet kaptak caps lock on állásban, és csak akkor voltak hajlandóak lépni amikor belengettem hogy pp-n indítok refundot... Nyilván a héten meg zárva vannak náluk a posták, úgyhogy igazából nem kicsit vagyok full ideg miattuk.

Cimbi ugyanakkor rendelt high power airsofotról, angol bolt, azokat is agyon kellett cseszegetni amire méltóztattak feladni csomagot. Napi szinten többször hívtam őket amire felvették, fb/mail meg amikor épp olyanom volt. Szintén a paypal case nyitás törte meg a jeget, random kifogások után már csak a tracking számot küldte...

Nem tudom mi van, de azért a wgc se kicsi, eu-n belül a high power se épp marginális a kínálatban, nem értem... Fizetni ilyenért pont ezek miatt én csak utánvéttel vagy pp-n vagyok hajlandó. De inkább pp. Többször ebay-es mókusok miatt nagyon jól jött...

[ Szerkesztve ]

(#29366) macilaci78 válasza #56573440 (#29365) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nekem csak az előre utalás játszott a bolt miatt, nem volt paypal, de online fizetés. Küldték a proforma számlát és az utalási adatokat.
De meg is indokoltam, hogy a játékpénznek nem hiszek, hiszen amikor a rendelést adtam le, a honlap szerint volt készlet és engedte kosárba rakni. Most nincs készlet és még csak nem hitegetnek, hogy a következő egy évben lesz, és ha lenne is, a postaköltséget akkor is velem akarják az ő mulasztásuk miatt kifizettetni.

Ugyanebben dolgozok, csak a termék más, szóval az apjuk kaszált... Volt egy ugyanilyen vitás helyzetünk cégként egy lengyel expartnerrel, csak ott 16k€ volt az összeg.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#29367) kpista válasza macilaci78 (#29362) üzenetére


kpista
tag

Na ez biztató. Hsz-okben mások is írták, hogy nem válaszolnak e-mailekre.
De hogy nem is küldenek?

Innen rendeltetek már? Ez francia.

(#29368) #56573440 válasza kpista (#29367) üzenetére


#56573440
törölt tag

nem keveset. nekem onnan van a komplett hpa szett, regulátor, palack, line, csatik, minden. Korrekt banda, volt garis gondom, oda posta az enyém volt, de visszafele fizették. Gyorsak voltak nálam, mindenre válaszoltak, hpa témában ők az etalon eu-n belül jelenleg.

(#29369) kpista válasza #56573440 (#29365) üzenetére


kpista
tag

Akkor - mondják jobb a békesség - ez a beszerzési mód nem nekem való.
Tahát csak átvételkor fizetve, esetleg PP?
Vagy itthoni bolt?

Elqurvult a világ ... :(((

(#29370) macilaci78 válasza kpista (#29369) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Paypal-lal semmi gondom nem volt eddig, csak a határidőkre kell figyelni. :K
Itthoni bolt kb 50%-kal drágább, mint az EU webshopok, komoly igényekhez szegényes a kínálat és a legtöbb bolt még csak rendelni sem óhajt egyediben, hiába lennél várni mondjuk 6-9 hónapot is, mert onnan összejönne nekik amúgyis egy rendelésre való a saját rendes kínálatukhoz.
Anno a Nowar-ban dolgoztam, akkoriban a legkomolyabb airsoft kínálatunk volt. A KWC G18C GBB-ket simán vettük vissza gariba és selejteztük le egy "rakétaszelelep" rocket valve miatt, mert a gyári műanyag törős volt rövid időn belül. Redwolf-ról rendeltük a Guarder cuccokat és mentek, szóval gyakran rendeltünk, de 2 év alatt nem sikerült berendelni a 4,5 $-os acél alkatrészt a 15 éve 30k-ért árult, gariban visszavett és leselejtezett pisztolyokba. Egyik vevő ráadásul 2 pisztolyt is vett sok egyéb más mellett, berendelte magának, meg nekem egyet, amit megkaptam a szerelésért cserébe. Én meg maradványértéken 8k-ért elhoztam a cégtől a hibás pisztolyt... :W És azután sem rendelték meg a pótalkatrészt, hogy a sajátomat összeraktam, működött és meg is mutattam a főnöknek.

Mindegy, volt vele egy nagyon élvezetes mozzanatom. Anno szülővárosomban játszottam egyet a helyi rendvédelmi szakközépiskola tanulóival és edzőjükkel. Ez volt nálam és egy Marui M3 shoti. Egy nagy mezőgazdasági épület és a környezete volt a játéktér, 12 játékos. Szépen megyek a shotival a folyosón, az utolsó ajtó a műhelycsarnokba nyílt, ahol már kempelve vártak minket. Shotit félre, pisztoly elő sorozatlövéssel. Egy parasztlengő jellegű mozdulattal betoltam egy rövid 20-as sorozatot, 5-ből 4-en mondták: "Megvolt!" "Mi a f@sz volt ez?!" A következő lövéssel az utolsó ellen is meglett. :))

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#29371) N€T0X|N


N€T0X|N
őstag

Még, hogy játék... :D Épp' az előbb, eső után öltöztem be kicsit és mondtam faternak, hogy ugyan küldjön már mellbe a 300fps-es 1911-el, ne érjen meglepetés az első játékon, addig kitalálom, hogy kell-e jobban felöltözni... hát... kell. :DDD
Nem tudom ezt ki-hogy viseli, én vagyok-e csak papír, de engem kicsit megviselt két vékony rétegen át, szép nyoma is maradt. :D

Sent from my keyBoard

(#29372) #56573440 válasza N€T0X|N (#29371) üzenetére


#56573440
törölt tag

Idővel szokhato, de nyomot azt hagy egy hétig is a cqb főleg a 0 m rálőtáv 🤣

Cqbn nekem a sima paintball protektorok jöttek be, mellkas elöl hátul véd és pár ezres max, aztán alkar védők már extra pontért jöhetnek ha akarsz. Kint azért 20-30+-rol nem a világ vége

[ Szerkesztve ]

(#29373) N€T0X|N válasza #56573440 (#29372) üzenetére


N€T0X|N
őstag

Az egyik AEP-et kipróbáltam már 1x, igaz az ennek a kétharmada erőben és ráadásul jóval vastagabb gúnyában voltam, hűvösebb időben. Biztos sokat veszít az energiájából nagyobb távon a bogyó, de direkt közelre akartam kipróbálni. Pláne feltételezem, azért 300 fps felett akad még más is 400-ig bezárólag, ami még szembejöhet, de a 410-es KWC Desertet (tudom, ez játékra nem jó) nem mertem betölteni. :D

[ Szerkesztve ]

Sent from my keyBoard

(#29374) macilaci78 válasza N€T0X|N (#29373) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Papír! :D
Azért CQB-n dolgozik a harci ideg rendesen. :K
Én IBA mellény én tolom, az vastag anyagú még betétek nélkül is.
Arcvédelemről gondoskodj, egy elvakart pattanásnak tűnik, de munka függő is, mennyire tolerálható. Illetve a fogad bánhatja, ha teli vigyorral fogadod a halált.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#29375) N€T0X|N válasza macilaci78 (#29374) üzenetére


N€T0X|N
őstag

Papír! :D

Ez van, majd edződök. :D

Arcvédelemről gondoskodj

Mindenképp. Kollégától kaptam már jó tanácsot, hogy mit érdemes venni. ;) :))

Sent from my keyBoard

(#29376) Coccolino_O válasza macilaci78 (#29357) üzenetére


Coccolino_O
őstag

A harmadik generációs v. negyedik generációs glock 17-t vennéd meg? (Marui) Árban nincsen nagy különbség. Köszi. :R

(#29377) macilaci78 válasza Coccolino_O (#29376) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Alapvetően mindig az újabbat, de ha komoly tuning kell, akkor a kiforrottabbat, az meg a gen.3.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#29378) kpista


kpista
tag

Erről a shopról AirsoftPro van tapasztalatotok?

(#29379) #56573440 válasza kpista (#29378) üzenetére


#56573440
törölt tag

Ugyanaz mint a .cz végű, az meg régóta létezik. Onnan jött sok hi capa az országba szerintem :D eddig nálam ok

(#29380) N€T0X|N válasza kpista (#29378) üzenetére


N€T0X|N
őstag

Rendelés többszörösen oké, visszárut és pénzvisszaadást pár nap múlva megmondom. :D

Sent from my keyBoard

(#29381) kpista válasza #56573440 (#29379) üzenetére


kpista
tag

Elég rendezett oldalnak tűnik, mintha most frissült a felhozatala (legalábbis pisztolyban). Van 1-2 jó árban lévő cucc.

Amivel szemezgetek még, a redwolf. Ám ott jöhet a sarc.

(#29382) #56573440 válasza kpista (#29381) üzenetére


#56573440
törölt tag

Redwolf csak pár aprosagban szokott nekem kelleni, ha kintről, akkor Rainbow8 nalam nyert mindig ;)

(#29383) kpista válasza #56573440 (#29382) üzenetére


kpista
tag

Hű, ott van anyag a polcokon.

Érdekes az ár, összeszedtem egy KJW CO2 Beretta A1 + 1 kg 0,25-ös Bio + 10 db patron + gyorstöltő.
Hazai boltban közel 50 eFt, szlovák shop közel 130 euro (x360) azaz 46 eFt. Jobb euroval még olcsóbb. Szállítás egyikben sincs.
Itthon még rátolják a kártyát 5-6000, szóval egy 10-essel olcsóbb, pl. szlovák.

(#29384) macilaci78 válasza kpista (#29383) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ez még nem is olyan ordító különbség, csak 10%.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#29385) N€T0X|N válasza kpista (#29383) üzenetére


N€T0X|N
őstag

Hű, ott van anyag a polcokon.

Van, csak nagyobb cuccokat szinte biztos, hogy elkapják a vámon és máris ugrott a jó ár (sőt), cserébe vártál egy csomót, most meg ráadásul csak drágáér' szállítanak, sima posta nincs is (erről nekem elfelejtettek szólni, nem volt vicces a különbözetet kifizetni, ha meg akartam kapni a rendelést). :(

[ Szerkesztve ]

Sent from my keyBoard

(#29386) kpista válasza macilaci78 (#29384) üzenetére


kpista
tag

Találtam olyan TM pisztolyt, ami EU-ból 59 ezer, itthon 90 fölött láttam. Szállítás nélkül.
Na, ott ül a + 50%!

(#29387) kpista válasza N€T0X|N (#29385) üzenetére


kpista
tag

Most azt gondolom, a nagyvizeken túlról csak olyat vennék, ami vagy nagyon olcsó, vagy itt nem járatos, ha van is irreális áron.
Még ezt találtam, de árakat csak reg. után mutat: RWA Group

(#29388) macilaci78 válasza kpista (#29386) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Igen, ilyen is van.
A másik kedvenc, ami itthon egyáltalán nem kapható és ez a lista viszont nagyon hosszú akár fegyver, akár alkatrész, akár kiegészítő vonalon.

A másik véglet például az 5.11 Tactical cuccok. Egyszerűen az ár szempontjából a hazai beszerzés releváns alternatíva. Ehobby Asia-n mindig van 10-20% akció, a gyártói oldalhoz képest olcsóbb, de az ár miatt ha megfogják a vámon, akkor már drágább. 100€+ értékű hátizskot néztem ki, 27k+ÁFA-t fizettem értem a Tactical Kft-nak postával együtt. Nem tartják készleten, de a soron következő rendelésükhöz csapták és megkaptam.
Most valami MOLLE mellénnyel szemezek, mert ami a Taiwangun-ról jött, az egyerekméret. Oké, hogy nagy a hasam, de az a magasságomon nem változtat, márpedig 15 centit kellett toldani az öv a helyén legyen, az 5.11 Tactical viszont gyárt 4XL méretben is.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#29389) N€T0X|N válasza kpista (#29386) üzenetére


N€T0X|N
őstag

Az enyém (TM Deagle) 140€ volt a cseheknél, itthon meg 110K Ft lett volna. :Y Tárakkal és szállítással együtt is jóval olcsóbban jöttem ki.
Értem én, hogy idehaza nem sok helyen árulnak Maruit, de ez azért nem indokol dupla árat.
Vásárolnék én itthon, csak nem úgy, hogy hülyének néznek... :U

Sent from my keyBoard

(#29390) macilaci78 válasza N€T0X|N (#29389) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Dupla? 785,71 Ft-os árfolyamon lenne egál, mikor volt az euró 392,86 Ft-os árfolyamon? :D

Az airsoft egy technikai sport, drága hozzá a sportszer, nem is egy tömegsport. Az átlag játékosnak pont elég a bolti kínálat, a speciális igényeket meg azért árulják drágán, mert egy-egy ilyen replikában benne áll a bolt pénze akár 1 évnél is tovább. Az inkább bosszantó, hogy egyik airsoft bolt sem akar rendelésre behozni fegyvert, pedig a legtöbb külföldi shopnak van viszonteladói árszintje is, illetve az ismertebb kínai gyártóktól direktben is lehet szállítani. Szóval simán mondhatnák, hogy oké, hozzuk, de 3-6 hó a várólista, 30-50% előleg, ami a külföldi partner visszaigazolása után már lemondás esetén sem jár vissza és hajrá.

De nem, merevek, rugalmatlanok és szemellenzősök, mintha az airsoft egy tömegsport kéne, ami megköveteli a stadionokat.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#29391) #56573440 válasza macilaci78 (#29390) üzenetére


#56573440
törölt tag

Reges régen a depo volt nagyon jó... Csak aztán az is elindult lefelé kínálatban, minőségben is, aztán a végén egy jó évig bolt nélkül, online shopkent már csak előre fizeteses lehúzás ment ott is...

(#29392) kpista válasza N€T0X|N (#29389) üzenetére


kpista
tag

Cseheket ne is mond.
Egy történet onnan.

Több, mint 15 éve Olomoucban sétázva, egy sportszerboltra lettem figyelmes.
Bementem, gondoltam szétnézek. Álltam a bolt nagy falai előtt, tele mindenféle sportcipőkkel. Mi szem-szájnak ingere ...
Hogy miért is mentem be és tettem nagy bátortalanul?
Itthon már jó ideje vágytam egy adott márkájú és típusú cípőre, de méretben nem volt. Mondták ezt a Váci utcában, vagy máshol az akkor még létező szakboltokban, szóval mindenhol. 24 és 40 ezer Ft között voltak amiket láttam, az én méretemtől lefelé. A nekem jó és fölötte semmi ...
Sosem kaptam magyarázatot arra, honnan volt azoknak a sportolóknak a lábán, akik viselték? És az enyémtől még nagyobb méretben is!
Szóval az olomouci eladó kisasszony mosolyogva kérdezi tőlem: - milyen színűt szeretnék?
Azt hittem szórakozik, jobb esetben ki akar kezdeni velem. :-) Nővel voltam, csak nem tán.
Mondom neki, elsődlegesen a méret volna fontos, kevésbé a szín. Tud-e nekem való méretet hozni?
Ő csak erőltette, milyen színűt szeretnék vásárolni?
Hát jó, szórakozzunk. Égszín kék, 3 fehér csíkkal és mondtam a méretemet.
Elment, 1-2 perc múlva visszajött a régen vágyott cipővel.
Méretben, színben, stílusban, típusban azt kaptam, amire évek óta vágytam.
A végső döfés az ár volt. Itthon 24 és 40 között árulták.
Az olomouci sportszerboltban nem került 10.000 Ft-ba!!!!! Mentségükre legyen mondva, 30 %-os nyári akciós volt.
DE AKKOR IS!

5 év múlva itthon is tudtam venni, igaz majdnem +50 %-os áron.
Tavaly is vettem egyet 24000-ért.

Bocs, ha hosszú volt. :R

(#29393) N€T0X|N válasza N€T0X|N (#29380) üzenetére


N€T0X|N
őstag

1 héten belül visszakaptam a visszaküldött cucc árát is, úgyhogy egyelőre ez is pozitív.

Sent from my keyBoard

(#29394) #56573440


#56573440
törölt tag

AAP fő méregfoga kihúzva... Az elsütő bill glock szerkezetéhez képest is botrányosan hosszú és műanyag és na... CCT g szériás bill gond nélkül bepattant, némi fejtörés után, állítható, szépen ráhúztam fal elé picivel, hogy legyen takeup a kesztyű miatt nekem kell, és... Boldogság. Mondanám hogy ég és föld, de annál sokkal több. Nem egy 19/2011 szint, nyilván nem is lehet soha, de ahhoz képest ahonnan indult ez nagyon megérős dolog lett.Nincs elérhető leírás.

(#29395) macilaci78 válasza #56573440 (#29394) üzenetére


macilaci78
nagyúr

De csúnya! :D De milyen jól áll neki! :R

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#29396) #56573440 válasza macilaci78 (#29395) üzenetére


#56573440
törölt tag

Végre feladták a srácok wgcről a cuccot úgyhogy nem sokáig lesz csúnya :D egy vödör retek jön, rámegy majd a lámpa, egy sro klón, thumb rest, felhúzó... Aztán megy krómozódni :D
Bár akkor is megosztó lesz, de igazából ez picit cél is :D

(#29397) N€T0X|N válasza macilaci78 (#29321) üzenetére


N€T0X|N
őstag

Öngyújtó aljáról tűvel kapard ki és tedd át, vagy használj műanyag csőrös hajtógázt.

Na, megcsináltam a DE tárakkal, hát azért, na. Műanyagcsőrös palack mellett is szétfújt, most tökéletes. Külföldi fórumokon olvastam, hogy ez a módszer viszont lezár valami biztonsági nyílást, de én akárhogy nézem, az szerintem nem itt a betöltőnél van. Ez a biztonsági szelep dolog (gondolom felmelegedés esetére túlnyomás ellen) amúgy létezik? TM specifikus vagy más gyártóknál is van?

Sent from my keyBoard

(#29398) N€T0X|N


N€T0X|N
őstag

Azt néztem, Arénában vannak ilyen tréning napok. Arra érdemes elmenni? Vagy van más, ami esetleg szebb, jobb, mitt'omén? Kellene valami alap az elinduláshoz, így tök nulláról kezdve. :F Én nem vótam már katona se. :B

Sent from my keyBoard

(#29399) #56573440 válasza N€T0X|N (#29398) üzenetére


#56573440
törölt tag

Én se, aztán megy az. Eleve a pálya ismeret szinte minden, szerintem jók biztos a képzések, de két éles kor alatt többet tanulsz játékon az elején :DDD

Yt-n van pár videó cqb ismeretre, de szerintem gyere inkább :DDD

(#29400) N€T0X|N válasza N€T0X|N (#29331) üzenetére


N€T0X|N
őstag

Meglett a tuti megoldás: smg tártartóba tök jól belemegy a Deagle tár és szorosan áll, kivenni könnyű, bele nem esik. :D

Sent from my keyBoard

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.