Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-02-10 12:03:59

LOGOUT.hu

Airsoft

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29251) #56573440 válasza kpista (#29249) üzenetére


#56573440
törölt tag

Kinek hol a határ a drága irányban. Hobbihoz képest szerintem nem vészes, nem drágább egy kezdő, de használható szett mint peca vagy más outdoor vonalon jellemzően. A ruha nem vészes, egy alap cyma ak és 0 km szerviz is belathato összeg, alap chest rig, szem, arc védelem, és lehet csapni. Nyilván egy jó lipo, töltő nem árt, de 100 körül elfogadható minőségű cuccokkal el lehet indulni játszani kb. Ha vigyázol rá a replika is rettenet nyüstölést bír, de nyilván ha real sword, lct és társai, prémium vonallal akarsz indulni, fullosan, oldalfegyverrel, talpig guccsiban, akkor valóban akár milliós nagysagrend is lehet. Nyilván ezt nem szoktuk javasolni, sőt, előbb érdemes bérelni, elmenni játszani, mert egyáltalán nem triviális hogy ak, ar, valami rövidebb, hosszabb, milsim, cqb, etc fekszik e, vagy egyáltalán ytn kívül valóban érdekel e a sport :D bolt hazai szintem Pesten amit láttam az a pláza és a airsoftone, ott volt a falon pár replika, de nem egy gunfire kínálat...

(#29252) macilaci78 válasza kpista (#29249) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ja igen, amilyen áron mennek manapság a MAGUS fantasy könyvek, ott is van 300k vagyonom...
Tudomásul kell venni, ez egy technikai sport, viszont nem kell túlzásba vinni. Játékra egyféle pisztoly és kétféle elsődleges fegyver tök elég, de a pisztoly igazából opcionális. (Illetve hacsak CQB-t tolsz, akkor a pisztoly a tök elég.)
IPSC, IDPA lövészetre viszont divíziónként kellhet egy-egy fegyver, ott elszaladhat a ló. IDPA-ban van 8 divízió, mindből sima és open kategória. Az open kategória fegyverei jók IPSC-re, de a szerelék, tok már nem. Ezen a szinten viszont már versenysport, nem csak pötyögtetés, ezen a szinten viszont már a sakkozás is drága.

Én azért szeretem az airsoftot, mert fegyelmet ad és kikapcsol. Egyszerűen annyira leköti a figyelmem, hogy semmi másra nem gondolok. A másik ilyen a vezetés. Bezzeg lefekvéskor kattog az agyam bőven.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#29253) kpista válasza macilaci78 (#29250) üzenetére


kpista
tag

Macilaci ...
Pontosan amiket leírtál, azok miatt el is ment a kedvem a használtpiactól. Beismertem, kezdőként, infók nélkül könnyen beleszaladhatok valami tákolmányba. Én is követem azon utat, amit már - visszaolvasva - többen írtatok, külföldi webshopok.

Blackrulz ...
Bolti kínálatok, Debrecenben pl. egy vadász boltban találtam 1 db airsoft pisztolyt, vagy 2-3 légpisztolyt. Nyíregyen még annyit sem ... Ezért gondoltam hátha Bp-en van, akinél van valamiféle készlet.
:-) Dehogy akarok én talpig guccsiban feszíteni. :N
Bár el kell ismerni, láttam igen komoly ruházatban is airsoftosokat. Tetszett!

(#29254) #56573440 válasza kpista (#29253) üzenetére


#56573440
törölt tag

Van több akinek a privát gyűjteménye nagyobb mint a hazai boltok kínálata összesen, de az más téma, Miskolcon tudok embert, de ezzel nem vagy bennebb :D Sajnos a boltok kínálata itthon silány, egyik se egy evike super store de nagyon nem.

Menj ki játékra, bérelj, nezelodj, a legtöbb játékos ha vadidegen lép hozzá és megkerdezni az mi vagy milyen, szinte biztos hogy minden létező infót rád borít jellemzően ;) Csak kérni kell és nem sokan mondják majd hogy nincs tapi, mindenki jellemzően büszke a cuccaira :DDD

(#29255) DNReNTi


DNReNTi
őstag

Szevasztok,
Eljott a nap. Megtuningoljuk az amugy sem szar SSG24-et. :DDD

Igyekszem dokumentalni es kesobb osszefoglalni hogy mi is tortenik.

[ Szerkesztve ]

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#29256) kpista válasza #56573440 (#29254) üzenetére


kpista
tag

Igen, ez a jelenség - odalépsz-kérdezel-tapi-infó dömping - ismerős egy másik hobbiból.
A privát gyűjtemények megsüvegelendőek! Tisztelem azon embereket, akik össze tudnak hozni bármiféle területen egy gyűjteményt, aminek van célja, fellelhető benne tudatosság.

Azon gondolkodtam még el, egy adott pl. pisztolyhoz milyen BB-t célszerű venni?
Vannak oldalak, ahol írnak ajánlást a fegyverhez. Azt venni?
Vagy veszek mindenféle méretből a legkisebb kiszerelést és amelyik jó lesz? A többi kuka?
Vagy megveszek egyet - ár, vagy bármi szempont szerint - állítgatom majd ahhoz és annyi?
Vagy hogy célszerű ezt? Mit tanácsoltok?

(#29257) macilaci78 válasza kpista (#29256) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ha válogatni akarsz, akkor "kunyerálsz" játékon fajtánként 50-100 darabot, ez a leggazdaságosabb.
Vagy a legtöbbet ajánlottból veszel, elhasználod, ha bevált, marad ugyanaz, vagy választasz másikat.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#29258) #56573440 válasza kpista (#29256) üzenetére


#56573440
törölt tag

A bb súlya felhasználás és replika függő. Bent 0.2/0.25 mindenre elég. Kint ahogy bármilyen replika esetében, a nehezebb jobb az elv jellemzően. Ha viszi a 0.32-őt az jellemzően ideális. De masodlagosnak egyébként szinte mindegy, úgyis épületen belül hajtod leginkább

(#29259) kpista válasza macilaci78 (#29257) üzenetére


kpista
tag

Az utóbbi, azaz a legtöbben vett lesz.
Elsőkörben 0,25.

A Marui pisztolyokról írtátok, sok műanyag. Olvastam, tartós.
Az látszik a képeken, szép kidolgozásnak tűnik.
A műanyag tartóssága a használatra is értendő? A mozgó alkatrészek nem kopnak úgy?

[ Szerkesztve ]

(#29260) DNReNTi


DNReNTi
őstag

Szevasztok,

Szóval egy szűk munkanap alatt sikerült mindent is megcsinálni az SSG24-en. Igyekeztem képekkel is dokumentálni a folyamatot, így most “röviden” megosztanám a tudást. :DDD

A tuningnak három célja volt:
- Pontosság és lőtáv növelése
- A replika halkabbá varázsolása
- Egy két egyéb apróság

Haladjunk akkor fontossági sorrendben, első a hopup upgrade.
- Snipetor TDC
- Snipetor RHop
- Modify flat gumi
- O’range heavy BB lenyomó
- SSG24 spacer

Nekem a felsorolt alkatrészek miatt az egész gyári hopup szerkezetből csak a kamrára volt szükségem, minden más ment a fiókba. A gyári kamra nagyon igényes kidolgozású, minden passzol, semmi sem áll el, sehol egy öntési hiba. A lenti képen látszik a gyári lenyomó is.

A TDC kit tartalmaz egy gyűrűt, ami segítségével “könnyen” befúrható a lyuk a külső csőbe. Nos, hála a spirálisan mart külső csőnek, azért ez mégsem olyan könnyű. Én kézi fúróval meg sem próbálnám, mert a marás széle simán megvezeti a fúrószárat, amit a 3D nyomtatott gyűrű nem igazán tart meg a helyén - értsd: ledarálja a fenébe. Szóval ehhez a művelethez oszlopfúró dukál, a legjobb ha olyan amiben a munkadarab satuval rögzíthető. Sajnos nekem satu nem volt, de oszlopfúró volt “kéznél”, így ez pipa. A fúrás után kicsit felcsiszoltam a feluletet a külső csövön, majd jött a ragasztás. Itt már nincs meglepetés, óvodás tananyag, max annyi, hogy érdemes pár órára egy pillanatszorító fogságába zárni.

Az RHop install igényel egy kis türelmet, én háromszor futottam neki. Miután sikerült beragasztani a patch-et a csőbe (cellux-al, lol) már ez is sima ügy volt. Az RHop-ra nem lehet viszatenni a gyári gumit, szóval venni kellett hozzá egy flat verziót. Modify ez is, pont mint a gyári. Kapott még egy menet teflonszalagot is persze, mi baj lehet. A bátrabbak spórolhatnak, és levághatják a dudort a gyári gumiról. Sok sikert hozzá. :D

A hopup lenyomó cserére kár a szót pazarolni, egyszerű művelet, a kamra egyik átmenő csavarja a tengely is egyben. Bekerült még plusz egy barrel spacer (gyárilag egy van) így most már négy helyen van rögzítve a belső cső. Az SSG-s csoportban olvastam, hogy ez is javít a pontosságon mikor az ember 80 méter fölött szeretne konzisztens lenni.

Ezzel az egyes pontot ki lehet pipálni. Az RHopnak kell 5-600 lövés mire belopik, szóval a pontos eredményekről most nem tudok beszámolni. A TDC-vel a lenyomás nagyon finoman adagolható, az összeszerelése viszonylag egyszerű és a konstrukció nekem jobban tetszik, mint a külső csőbe vágott menetes megoldások.

Hang.
Az SSG24 egyik hátránya, hogy gyárilag elég hangos. Szerencsére a közösség már elég sok apróságot kitalált, amivel javítható a zajterhelés.
- AirLab 70D Sorbo pad
- Novritsch hangtompító
- Can mod
- Praktikeres autómosó szivacs

Sorbo Pad. Ez volt talán a legszöszölősebb rész.
Az AirLab nagyon igényes kis manufaktúra, epic minőségű cuccokat gyártanak. Az ebbe rendelt sorbo pad eredetileg V2/V3 gearboxba való, és mivel az SSG24 henger átmérője némileg kisebb, számítottam rá, hogy ez okoz majd némi fejfájást. Okozott is. Először is nekiálltam lefejteni a gyári gumit a hengerfejről… Nos ez felesleges lépésnek bizonyult, mivel a gyári gumi nem síkra, hanem egy kis mélyedésbe van ragasztva, amibe az átmérő miatt az új esélytelen, hogy beleférjen. Szóval levágtam a túlnyúló kb 1mm-t, de ha valaki erre vetemedne, az simán ne tegye, csak ragassza rá a sorbo-t a gyárira. Na mindegy.

Felületkezelés: Mindkét oldalt alaposan megtisztítottam, összekarcolásztam, hogy a ragasztó jobban meg tudja fogni. Nagyon precíznek kell lennie a ragasztásnak, mert épp csak hogy befér a hengerbe a pad, szóval ha nem központosan kerül fel a hengerfejre, akkor helló. Szerencsére sikerült egészen profin felragasztani, mehetett a pillanatszorítóba száradni pár órára a TDC mellé.

Do not try this at home kids.
Amikor összeraktam, az egy nem minden napi mutatványt igényelt. Mivel a sorbo pad nyomás alatt meglapul és szélesedik, akkor esélytelen belenyomni a hengerbe. Nos ha a hengerben benne van a rugó és a dugattyú - márpedig benne van - akkor az összerakáskor nyomást gyakorol a sorbo-ra… innen szerintem mindenki megoldja a matekot. :D Lehetetlen így összerakni. Szóval fogtam egy erős műanyag csövet, amivel benyomtam a dugattyút a hengerbe, mintha csak felhúznám. Hogy a dolog cifrább legyen, a safety switch ekkor már nem volt rajta az elsütőn. Szóval ott ültem egy felhúzott M170 mellett, ami előtt nem volt ott hengerfej, és már safety sem akadályozhatta meg, hogy gyomron lőjjem magam a dugattyúval ha belenyúlok a “ravaszba”. :DDD
Mindegy, nem halt meg senki, így bele lehetett tenni a hengerfejet az új gumival.

A can mod egy roppant egyszerűnek tűnő módosítás, de igényel egy kis türelmet ez is. A rugóvezető és a rugó elsütéskor egy jellegzetes SSG24 “twaang” hangot hallat. Ez amiatt van, hogy a kettő között van egy nagyon minimális hely és amikor kirúgja magát a rugó, akkor van egy ilyen hülye csengő hangja. Én ezt a kis helyet Tesa aluszalaggal szüntettem meg, és a “twaang” hang tényleg tompult. Itt arra kell figyelni, hogy a rugóvezetőt alaposan meg kell tisztítani minden szennyeződéstől, illetve arra, hogy a felragasztott alu rétegen ne legyenek olyan gyűrődések, amik akadályozhatják a rugó mozgását. Nekem 1 réteg szalag épp elég volt, hogy megszűnjön a lötyögés. Van aki ezt szó szerint mondjuk egy kólás dobozból vágja ki - innen is ered a neve, hogy can mod.

Én használtam még az aluszalagot a receiver alsó részén is, hogy tudjak tenni majd szivacsot a tusba és így ne szennyezzék a hengert a szivacsról lemáló apró darabok. Ezzel el is jött a szivacs tuning. Az egész tust kitömtem a legolcsóbb Praktikeres szivaccsal. Igyekeztem nagyjából méretre vágni a darabokat, de mivel elég jól alkalmazkodó angyagról beszélünk kb bárhová be lehet gyűrni. Ez is olyasmi, ami egyfajata alap módosításnak számít a modder körökben. Én tettem a belső és külső cső közzé is két helyen, a cső végén, és a hopup kamra elé, ahol most a TDC miatt egy felesleges lyuk tátong. Sajnos arról pont nem csináltam fotót, amit a handguard és a receiver közzé tettem...

Végül tettem rá egy Novi tompítót, azzal és a fenti módosításokkal 20-30 méterről jelentősen csökkennie kell a replika hangjának, ami alapján könnyen be lehet határolni, honnan jön a lövés.

Egyéb módosítások:
- O’range glider-ek és barrel spacer
- Tridos design porvédők és tus csavar tartó
- Spring guide stopper polír
- Novritsch M170 rugó
- Takarítás :D

Beépítésre kerültek végre a Chris Chatfield féle glider-ek, a képeken jól látszik mennyivel szélesebbek, mint a gyáriak. Nem mintha eddig bármi lötyögése lett volna a hengernek, de ezek után egész biztosan nem is lesz soha. A hátsó darabot egy kicsit meg kellett futtatni finom csiszolópapíron, mert nagyon passzentos volt, de aztán perfect fit.

Leszereltem a safety-t és a helyére került a Tridos design féle porvédő. Nagyon jól megtervezett alkatrész. Ami ettől még egy szinttel jobb, az pedig az elsütőre tervezett két elemű, egymáson csűszó fedőlapka. Teljesen megvédi az elsütőszerkezetet a portól, márpedig ha ezzel az ember a földön fetreng, akkor kap bőven. Lenti képen jól látszik a különbség. Ez a srác gyárt még egy kis műanyag baszt, amivel a külső csövet és a tust összefogó csavar hüvelyét - vagy mi szar az - lehet rögzíteni fixen. Nem is értem a gyári elképzelést.

Legvégül felpolíroztam a spring guide stopper-t és a henger kivágását. Ez sem 5 perc. Kezdem 240-es, majd 400-as csiszolóval, aztán rámentem 600-assal és a legvégén polírszivaccsal. Ezzel picit simábbá és halkabbá válik a felhúzás, valamint nem darálja le egyámást a két alkatrész. Hozzáteszem, itt a használatnak alig volt nyoma pedig sokkal többet ment már, mint az SSG10, amin ez a kopás egyetlen játék után is sokkal durvább volt.

Rájöttem, hogy eddig M180-as rugóval használtam a replikát, szóval került bele egy M170, hogy picivel gyengébb legyen. Most ~550-580 FPS, attól függ melyik BB-hez állítom a hopup-ot, 0.46 vagy 0.49. Ez már sokkal MASZ barátabb, mint a korábbi 600 … vagy több. Emellett lehet ezzel is halkabb egy leheletnyit — a laborban. Így, hogy az egészet atomjaira szedtem és újra összeraktam, ki is lett takarítva mindenhol. :K

Nos nagyvonalakban ennyi az SSG24 tuning — egyelőre. :P

Ami még jöhetne bele majd egyszer ha teljesen megőrülök:
- EdGI SAP piston és Rapax spring
- Springer Custom trigger box

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#29261) macilaci78 válasza kpista (#29259) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A borítás a műanyag, ami "dolgozik", az fém. Tartós.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#29262) M0RGI


M0RGI
őstag

Sziasztok!
Vásároltam egy Umarex Ruger P345 CO2 pisztolyt.
Kb kéthetente használnám és akkor sem fogyna ki a patron, akár hónapokig.
Viszont azt olvasom, hogy nem maradhat bent, mert károsodik a tömítés.
Ez mennyire lehet igaz?

Még egy: létezhet ehhez valami hangtompító?

Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#29263) kpista válasza macilaci78 (#29261) üzenetére


kpista
tag

Nos, akkor bevállalok egy akciós TM pisztolyt a jövőben. :-)
Csak legyen valahol leakciózva!

[ Szerkesztve ]

(#29264) macilaci78 válasza M0RGI (#29262) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Én nem venném ki a patront, egy tömítéskészlet párszáz Ft itthon és idő, míg elhasználódik. El lehet dobálni a 80%-os patronokat, de szerintem hosszú távon drágább.
A szelepek fémből vannak, az illesztéseknél vannak gumigyűrűk. A gumigyűrű elöregszik idővel. Majd ha 2 hét alatt állás alatt elillan a hajtógáz, cseréled a tömítést.

Hangtompító van, de menetes csőre tudod rátekerni és sok vizet nem zavar, főleg egy NBB fegyver esetében. Inkább csak optikai tuning.

A fém BB-t airsoft játékon tilos használni. A 400 fps is bajos lehet... Azt a BB-t, ami egyszer már járt a csőben, ne tedd újra a fegyverbe. A fegyverhez kapott szemüveget próbáld ki azért: 1 méterről lőjj rá a lencse közepére. Ha sértetlen, akkor használhatod.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#29265) macilaci78 válasza kpista (#29263) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Én 130 €-ért láttam nemrég egy TM G17-et.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#29266) kpista válasza macilaci78 (#29265) üzenetére


kpista
tag

Rátaláltam én is, köszi az ötletet.
A Glock-ok nekem nagyon szögletes formavilágúak.
Legendás, meg vonalat képvisel a G, ám akkor is.
Azért átgondolom, mert 20 euro is pénz. :K

Az USP-ket miért nem szereted?

(#29267) #56573440 válasza kpista (#29266) üzenetére


#56573440
törölt tag

Akkor 1911 vagy még inkább 2011 hi-capa ;]

Ezekhez annyi alkatrész van hogy bármit vagy akármit megkapsz gyári vagy tuning kategóriában. Ez viszonylag problémás más platformokon sajnos

(#29268) macilaci78 válasza kpista (#29266) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A tárkioldó: oké, hogy kétkezes, de a legtöbb tokba hajlamos beakadni, könnyen jár és könnyen elhagyod a tárat.
A többi csak egyéni preferencia kérdése: nekem kényelmetlen, tömzsi a markolat, de a .45-ösökkel ellentétben a kezelőszervek legalább kézre állnak.
Nemigen kapni hozzá alkatrészt. Anno behoztak egyet, hogy eltört az elsütőbillentyű, esztergáltak másikat, de nem lő. Szétszedtem, dirib-darabra, robbantott ábrát túrtam hozzá, bekarkikáztam, mit nem találtak meg a nagy szakértelműk közepette és hogy keressék meg, vagy szerezzenek, mert nem lehet kapni...

Továbbra is tartom, hogy a fegyver mondja meg a gyártót. Ha a glock nem tetszik, de például a P226 igen, akkor KJW legyen a gyártó.
Btw ha a Glock sarkos, az USP miért nem az? :U

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#29269) Atke válasza kpista (#29266) üzenetére


Atke
senior tag

Nekem vanegy asszem 2005-ös KSC japan NS2.es USP-m, Ami 10 évig állt törött bill-el, de azért ma már lehet alkatrészt kapni hozzá (raibow8) Tény, az elsütő a rákfenéje az összesnek
(volt TM spring,eltört, STTI P8 NBB =USP az is tört, KSC GBB,az is tört)
De szerintem a KSC USP-je minőségi cucc, és gyönyőrű :D

(#29270) kpista válasza macilaci78 (#29268) üzenetére


kpista
tag

Debrecenben 1 db airsoft pisztolyt találtam, az éppen HK USP volt, NBB. Hozzáértés híján (youtubon láttam a "tesztelő"-től), igen, az nekem is feltűnt, hogy a tárkioldó nagyon könnyen jár (kotyog), akár csak a tár benne. Ott is hagytam, 30+ ezret nem adok érte.

A kérdésedre valami ilyesmi a válaszom, hozzáteszem minimális airsoft ismeretel bírva.
Most eltekintve attól, melyik fegyver milyen jó, pontos, erős, alkatrész ellátás ...
A Glock kevésbé tetszik, mint másikak. A szögletességet a szánra értem, 90 fokos és a sarkok lekerekítve. Egyszerű kialakítást sugall számomra, ettől még lehet jó.
Glock 17 Gen3; 9x19 - Termék | Nepo
A HK USP-nél a szán egy hosszanti bemarással megtörve a sík, a szán élei szögben letörve és kerekítve. Nekem ez tetszetősebb.
KWA Heckler & Koch USP .45 Softair mit Metallschlitten GBB (NS2 ...

És ami ..., hát szóval ez a legszimpibb.
Smith & Wesson M&P 9 GBB Airsoft Pistol | Airgun Depot
És a csúcs (nekem) ez:
DETONATOR - S&W M&P9L Performance Center Ported Custom ...

Talán előre kellett volna írnom, hogy szokták mondani: ízlések és pofonok ...
A fentiek csak egy szempont.
Az ár, az anyagtartalom, a lőjellemzők, azért a tetszetős kidolgozást felülír(hat)ják.

(#29271) kpista válasza Atke (#29269) üzenetére


kpista
tag

A KSC-ről olvastam, hogy a legjobb airsoft gyártók között említik.
És talán az ő leányuk a KWA?

(#29272) kpista válasza #56573440 (#29267) üzenetére


kpista
tag

A '911 is nyerő nálam! :C
Ebből sok csicsás darabot láttam. :-)
Tapasztalat szerint ki gyártja max. 150 euroig '911-ből a legjobb darabot?

(#29273) kpista válasza macilaci78 (#29268) üzenetére


kpista
tag

A G17-hez kapható alkatrész? Ez a gen3.
Már ami az évek alatt ismertté vált, hogy törni szokott.

(#29274) M0RGI válasza macilaci78 (#29264) üzenetére


M0RGI
őstag

Köszi szépen a kimerítő választ!

(#29275) #56573440 válasza kpista (#29272) üzenetére


#56573440
törölt tag

Marui... Mivel ők találtak ki a platformot is, az övék volt az első, kb ipari szabvány. Műanyag a szán nyilván, de mivel csak gaz hajtja nem lőpor, így ezek teljesen más érzést adnak. A kjw se rossz feltétlenül, de a "fém" szán, ami igazából cink ötvözet, spiáter jellemzően mindenkinel, lassú, nyúlós sz@r érzetet kelt egy marui után...

Két ok miatt vegyél helyette kjwt. Ha bokorban fetrengos murvan kuszos buliba megy, vagy ha co-t akarsz... A co egyébként nem rossz, sajnos a 911 tárak green gas tartalya nagyon kicsi, a cot meg nem bírja a marui szán... A 2011 ebben is jobb🤣 de egy marui foliage warrior azért még nekem is bejönne

(#29276) kpista válasza #56573440 (#29275) üzenetére


kpista
tag

Na, ezt teszi, ha valaki már szagolt hajtógázt. :R
Hát erre nem feltétlen gondoltam: "bokorban fetrengos murvan kuszos buli".
Igen, nem mindegy, hogy egyszer csak egy 50+ ezres pisztolyt, vagy egy 30+ ezrest kell kukázni.

Na, most akkor ha összepakolom, CO2+gyors fémszán ..., akkor láttam G&G-től XTreme 45-öst.

"marui foliage warrior" - Na, nekem is a Marui Nigth Warrior, illetve a King Arms Predator. '911-ből csak feketét tudok elképzelni. :)

Most, hogy több időt áldozok a keresgélésre, az tűnt fel, hogy vagy 1-2 hónappal ezelőtthöz képest jóval kevesebb a kínálat sok helyen. Valahol olvastam, július közepétől érkezik cucc.

Még azt szeretném kérdezni, hogy a külföldi webshopokban az akciók gyakoriak? Úgy értem, évközben is van véletlenszerűen többször, vagy csak pl. évvégén?

(#29277) #56573440 válasza kpista (#29276) üzenetére


#56573440
törölt tag

Azt a g&g extreme - et felejtsd el. Az ideális kezdő fegyver igazából. Ahogy meglatja bárki egyből kronozik se kell lehet vinni ki. 450-500 fps kicsit sok pisztolyba. Szerencsére nem működnek túl sokáig és utána javítani se nagyon lehet a legtöbbet az egyedi bele miatt :DD

(#29278) macilaci78 válasza kpista (#29276) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A Marui G17-hez többek között mindent is megkapsz, de ez lényegtelen.
Fém szánt, erősebb rugót, szelepet, stb, ha az kell. Egyszer téptek szét a környezetemben egy Marui Glock-ot: IDPA lövészetre vette edzésre a rendvédelmis srác és ugyanúgy tépte, mint az élest. Nyilván az airsoftban a szánt helyretoló rugó is gyengébb, nem kell ugyanúgy téni, a fém rugótalp mentén repedt el a műanyag szán. Fém szánnál ez nem történt volna, ellenben a fém alsó ellendarab szakadhat ki a műanyag alsó tokból. Márpedig az éles Glockon is a tok polimer.

Ne képről válassz, hanem fogásra. Nekem a P226 kényelmes egy kézzel, de kétkezes fogáshoz a szán alacsonyan jár és sarkos, sérülésveszélyes. A Beretta piszkosul kézbe símul, de mégse jön be. A CZ 75, 85 markolata meredek szögben áll, a 75-ös szánja pedig ráadásul nagyon alacsony, felhúzáskor hajlamos vagyok a tokkal összefogni, a .45-ös kaliberek markolata vaskos, nem tudom egy kézzel kényelmesen átfogni, a tárkioldóhoz is fogást kell váltanom, stb...
Találd meg azt, aminek jó a fogása, kényelmes, ehhez el kell menni egy-két játékra és megtapizni a többiek pisztolyát. Mehetsz saját nélkül is, bérelhetsz is, vagy vehetsz valamit, ami használható, értékálló és legfeljebb eladod annyi bukóval, amennyiért 1-2 alkalommal bérelnél...
Aztán majd látjuk, merre tovább: melyik típusból ajánljunk bevált gyártót.

De vannak olyan szempontok is, hogy mihez lehet például tokot kapni. Univerzális gyöngyvászon tok persze mindenhez is jó, de nem feltétlenül a legkényelmesebb. Egy formára tervezett műanyag gyorstok tuti, de messze nem érhető el minden fegyverhez. Emellett van olyan fegyver, ami csak NBB verzióban érhető el, vagy GBB, de fix hop uppal, vagy nincs hozzá CO2 tár, vagy csak CO2 tár van hozzá, stb.

Amit favoritként linkeltél, abban én a P226 jegyeit látom bele: szánakasztó, tárkioldó, illetve a szánt levevő kar, szereléksín alul, bordázott a szán vége, a markolat szöge is hasonló. Egy KJW P226 kb 120-130€ és 30-35k-n szokták softair-en hirdetni. Tuning tekintetében nincs akkora potenciál benne, nincsenek alkatrészek, állítható hop up, fém tok és szán benne az árban, 20€ körül van a tárak darabja, tokok széles választékban és tartja az árát.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#29279) Atke válasza kpista (#29271) üzenetére


Atke
senior tag

Úgy rémlik hogy a KWA megvette a KSC-t. Vagy lehet csak az USP liszenszt!?
Érdekes, hogy a KSC japánban gyárotta a KWA régen taiwan-i volt, de most hongkongi az oldauk. Ennyien csak tudnak már valamit :D
Többször szedtem szét és tettem össze, egy hi-capahoz mérten 100x bonyolultabb összetenni, illetve van hibázási lehetőség is bőven.

[ Szerkesztve ]

(#29280) #56573440 válasza Atke (#29279) üzenetére


#56573440
törölt tag

Nem igazán mondás, a hi-capa gbbp szinten szerintem a legprimitivebb szerkezet :DDD

(#29281) kpista válasza Atke (#29279) üzenetére


kpista
tag

Megtaláltam mit is írtak - egy hazai airsoft oldalon - a KSC/KWA témában:
"A KSC sajátossága, hogy trademarkok nélkül is gyárt pisztolyt (KWA márkanéven). Autentikus külső, erős belső, tartósság, nagyszerű hop-up rendszer jellemző őket. A System-7 kiadású pisztolyaik egyenesen a GBB-k királyai teljesítményüket, pontosságukat tekintve."

Ami linket csatoltál, ott az tűnik ki, hogy csak pisztolyban nézve a KWA az HK, a KSC a Glock vonalat viszi. Felosztották?

(#29282) kpista válasza macilaci78 (#29278) üzenetére


kpista
tag

"Ne képről válassz, hanem fogásra."
Ezt megfogadom, a következő időszak ténykedése. Úgyhogy terepre ki! :)

"KJW P226 kb 120-130€ és 30-35k-n szokták softair-en hirdetni. Tuning tekintetében nincs akkora potenciál benne, nincsenek alkatrészek, ..."

Ezt úgy értsem, a KJW-hez nincs alkatrész? Ha törik, megáll, akkor kuka?

Azt semmiképpen nem szeretném, hogy veszek valami TM-t, aztán el kezdem cserélgetni az alkatrészeit. Mert úgy gondolom, ha csere, akkor a teljes belét cserélni kell, hogy a teljesítmény megtartható legyen.
Nem?

(#29283) #56573440 válasza kpista (#29282) üzenetére


#56573440
törölt tag

"Azt semmiképpen nem szeretném, hogy veszek valami TM-t, aztán el kezdem cserélgetni az alkatrészeit"

Előbb, utóbb mindegyiknek kell majd, mivel ezek nem éles fegyverek -amik szintén nem mennek örökké- hanem spiáter/műanyag játékcuccok az éleshez képest jelentősen több mozgó alkatrésszel :D A kérdés sose az hogy tönkremegy e, hanem hogy mikor és lehet e vele kezdeni valamit :D

"Mert úgy gondolom, ha csere, akkor a teljes belét cserélni kell, hogy a teljesítmény megtartható legyen"

Ez ebben a formában nem igaz teljesen. Nyilván ha olyan platformot választassz amihez minden is van, neked meg pénzed és kedved, akkor megoldható az amit én a fehér hi-capámmal csináltam, párszor itt is fent van szerintem... A gyári 5.1-ből ami megmaradt az jelzés értékű két stift meg köztük a rugó, a többi, teljesítményt befolyásoló alkatrész meg erősebb, jobb... Nyilván nem kötelező 900-1000 eurót rálőni semmire, és ha elkopik egy alkatrész mert csak, akkor ha kicseréled jellemzően ugyanúgy fog működni tovább. Nyilván van pár olyan amit érdemes párban cserélni ha az egyik elhal, de legalább lehet...

Én a saját végigszívott építésemből azt tudom javasolni, nézz szét külföldi fórumokon, youtube-on az adott márka adott darabjával kapcsolatban. Ha a yt tele van szétszedős, javítós, problémakeresős videókkal, az már egy elég jó dolog, mert van elérhető tudásbázis, aztán a nagyobb távolkeleti boltok kínálatában érdemes megtúrni hogy mi van hozzá. Wgc, redwolf, rainbow8, esetleg közelebb a begadi és ilyenek, ha van hozzá alkatrész akkor boldogság egyik fele megvan...

Aztán arról nem beszélve, hogy egyáltalán nem mindegy hogy falra akarod gyűjtésből, otthon néha lődözni, játékra másodlagosnak, cqb-re elsődlegesnek... Ha sok cqb megy, akkor eleve el kell töprengeni azon pl, hogy lámpa felmegy e rá, esetleg tacer az orrára ami gyakorlatilag a legjobb dolog amióta feltalálták a cqb-t... Egy menetes cső pl nem is minden replikához lesz, ha meg nincs lehet mókolni, esztergáltatni, stb... Ezért javasoljuk mindig, hogy játszani kell amire kialakul az, hogy mit akarsz, mi a kényelmes, mik az elvárások, mi illeszkedik a játékstílusodhoz, milyen kiegészítőket akarsz... Én pl egy g&g cm 18 mod 1-el kezdtem cqb-n, aztán elég hamar váltottam amoeba am 015-re mert picit rövidebb, aztán p90-re mert az még rövidebb, amire rájöttem hogy a pisztoly nálam az isten :D De addig tök fölöslegesen kidobtam egy csomó lóvét az ablakon.

(#29284) macilaci78 válasza kpista (#29282) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Van a KJW-hez is minden, a visszajelzések alapján a gyártó is szívesen kiszolgál közvetlenül. Csak tuning terén nincs nagy választék, de a gyári alkatrészek zökkenőmentesen beszerezhetőek.

De ne szaladj előre: nagyon sok gyakorlás és érzék kell ahhoz, hogy a lövész képességei túlhaladják egy alap KJW pisztoly képességeit. Ráadásul a pisztolyharc általában nem a stabil testhelyzetből leadott, megfontolt, célzott lövésről szól, sokkal inkább kapáslövésről, amikor még az irányzék mentén sincs mindig idő végignézni, csak érzésre lősz - és találsz.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#29285) kpista válasza macilaci78 (#29284) üzenetére


kpista
tag

Ez valahol azért jó hír, hogy gyári alkatrész van és lesz.
Óóó, az szinte biztos, hogy az én képességeim egy jó darabig alatta lesznek bármilyen fegyvernek. :K

(#29286) kpista válasza #56573440 (#29283) üzenetére


kpista
tag

900-1000 eurot?
Most el nem tudom képzelni, hogy airsoftra költsek.
Persze, lehet 1-2-5 év múlva más lesz. :)

Egyelőre, ahogy írtad, írtátok, ismerkedő fázis.

(#29287) DNReNTi válasza kpista (#29285) üzenetére


DNReNTi
őstag

KJW eddigi tapasztalataim alapjan 100% TM kompatibilis, minden nem gyari alkatresz amit KJW-be vettem tokeletesen passzolt bele. ;)

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#29288) petymeg válasza #56573440 (#29283) üzenetére


petymeg
addikt

"A kérdés sose az hogy tönkremegy e, hanem hogy mikor"

Egy átlag kinai AEG és egy gázos hány lövés után esik szét ?

Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!

(#29289) Atke válasza petymeg (#29288) üzenetére


Atke
senior tag

igen....
Mindkét esetben 1000 mindentől függhet. Pl volt akinek a gyári 50+ ezres Marui GBB-n a második tár kilövése után szétfröccsent a műanyag szán.
Én vettem egy 80K-s AEG-et,és törött elüstővel (rugó?) kaptam... Vettem egy CM.072-t azzal semmi baj nem volt,(igaz hamar eladtam)

(#29290) macilaci78 válasza petymeg (#29288) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Pont úgy, mint egy átlagos autó, egy átlagos ledlámpa, vagy egy átlagos házasság.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#29291) #56573440


#56573440
törölt tag

Az új usairsoft top 10 videóban - most az olcsó cuccok kategóriában - újra magyar versenyző is lett :DDD igen szép helyen:C [link]

(#29292) DNReNTi válasza #56573440 (#29291) üzenetére


DNReNTi
őstag

Kovetem mar egy ideje a munkait - fasza gyerek, van benne fantazia. Nem csak a replikai kiralyak, hanem az egyeb kiegeszitok is, mellenyek, chest rig-ek, stb. :C

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#29293) DNReNTi válasza DNReNTi (#29260) üzenetére


DNReNTi
őstag

Voltam ma jatekon, es csak kiprobalasra elvittem az atepitett SSG24-et. Jo ~85-90 meterrol 50 centis fatorzs stabilan 10/10 -- ugy, hogy meg kb 100 BB ment at az RHop-on, tehat meg nincs bekopva. Egyelore ugy latom hogy effektiv lotavban nem sokat tesz hozza az atepites, de konzisztenciaban rengeteget. Akarok majd csinalni egy tesztvideot, kimert 90, 95 es 100 meteren, emberalakra mennyire van eselye igy. Ugy gondolom a 100 meter talan labor korulmenyek kozott osszejohet. Jatekon valszeg - soha. :DDD

Elvittem az SSX-et is -- igazabol az volt ma a primary -- az is kellemes csalodas, pedig talan az kapja a legtobb atkot az interneten. Nekem nulla adagolasi gondom volt vele, 0.36-os BB-t ellovi 55-60 meterre "pontosan". Mokas mikor AEG-gel szorjak rad az aldast, de elotted meterekre esnek le a BB-k, es te egy "szar" pisztollyal kiveszed 3 lovesbol az ellent, az meg ertetlenul csapkod es atkozodik. :DDD A TDC nagyon erzekeny, nehez ugy beallitani, hogy ne tul sok es ne tul keves legyen a lenyomas. Kb 0.1mm tekeres mar elszurja az egeszet.

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#29294) drzozo válasza DNReNTi (#29293) üzenetére


drzozo
senior tag

Mert az új feeding lip (gen 2.) már megoldja az adagolási gondokat. Kb. év eleje óta már ezzel adják el az SSX-eket.

(#29295) DNReNTi válasza drzozo (#29294) üzenetére


DNReNTi
őstag

Jaja - de van aki erre is panaszkodik. :D
Mindenesetre orulok neki, hogy ezzel minden ok. Kesobb lehet kap egyszer egy hosszabb crazy jet csovet - bar nem tudom mit adna hozza. Nem sokat valszeg.

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#29296) #56573440 válasza DNReNTi (#29295) üzenetére


#56573440
törölt tag

Fps-t azért illene :D

(#29297) DNReNTi válasza #56573440 (#29296) üzenetére


DNReNTi
őstag

Azt nyilvan. :D Meg azzal egyutt nehany metert. Csak nem tudom van e ertelme. Egy pisztolytol beszelunk. :D

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#29298) macilaci78 válasza DNReNTi (#29297) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Hát, ha lesz hozzá felcsatolható tus... ;)

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#29299) #56573440 válasza DNReNTi (#29297) üzenetére


#56573440
törölt tag

cqbn nem sok. Kint a full geardo-k között akik 40 tárat visznek realcapre töltve, real plate-el meg amit akarsz, én biztos hogy nem mondanék nemet, még ha a hatékony lőtávot nem is emeli jelentősen, kicsit több energiát messzebbre vinni előnyös ;] Bár az elmúlt két pénteki cqb-n erősen gondolkoztam hogy az 1.1 joule/100 psi- ről azért meg kéne nézni a 130 psi-t, hátha a nyakig tactical bandának is esélye lesz megadni... Aztán végülis inkább mondogattam nekik hogy megvótá, ők ingatták a fejüket, aztán sétáltak :D

(#29300) DNReNTi válasza #56573440 (#29299) üzenetére


DNReNTi
őstag

Most en is nagyon sok talalat meg nem adast lattam a hetvegen. :( Volt hogy mar raszoltam a sajat csapattarsamra, hogy legalabb 3x koppant rajta a BB, nem e szandekozik mar megadni?! ... :D

Foleg azert szar ez, mert most sok kezdo is volt a jatekon, aztan ha ezt latjak mint "pelda", akkor veluk nem lesz jo jatszani a jovoben...

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.