Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-02-10 12:03:59

LOGOUT.hu

Airsoft

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28951) phanzetomox


phanzetomox
őstag

Gondolkodom egy Holosight+ magnifier combo beszerzésén. Tudtok olyan típust, ami nem a negyedmilliós árkategória (airsoftra túlzásnak érezném) de nem feltétlen a legrosszabb minőségű? Korábban volt egy aliexpresszes Rmr a pisztolyomon, na az a használhatatlan kategória volt, 10 lövésenként el állítódott, ki-be kapcsolt stb. :(

Nem feltétlen baj ha Eotech replika, de olyat keresek ami azok közül is a megbízhatóbb verzió. 30-30ezer forintot szánnék rá (Holo-sight+magnifier).
Tudom ez nem nagy összeg, ha külföldről rendelek és euróban fizetek :DDD

Előre is köszönöm, ha van valakinek valamilyen pozitív tapasztalata és megosztaná velem. :R

(#28952) drzozo válasza phanzetomox (#28951) üzenetére


drzozo
senior tag

Pont most adtam el egy ilyen kombót. [Holo] + [Magni]

Aim-O szerintem az egyik legmegbízhatóbb és legjobb airsoft replikára (évek óta nem veszek mást, viszont most rápróbáltam egy kínai [Solar T1-re] , de csak azért, mert az Aim-O ebből out of stock volt, eddig egyébként egész jó). Aim-O: nem gagyi, nem szellemképes, tiszta, nem lötyög, ez volt a 3. sight-om tőlük (Csukás is ezt ajánlja.). Annyi, hogy eléggé párásodott a magni lencséje hideg időben, ami zavaró tudott lenni. Viszont CQB-re nem tudtam megszokni a holo-t, mert sokat kitakart. Mind a dot, mind pedig a keret.

[ Szerkesztve ]

(#28953) macilaci78 válasza drzozo (#28952) üzenetére


macilaci78
nagyúr

CQB-ra az alacsony nyílt irányzék, az takar ki a legkevesebbet, kicsik a lőtávok, úgyis az észlelés és az első lövés közt eltelt idő dominál és nem a pontosság. Tanulni, gyakorolni kell a fegyver kezelsét, lövészetet, hogy a gyors lövés is elfogadható pontosságú legyen.

AUG-on szocializálódtam, gyári 1,5× scope a tetején nyílt irányzékkal. 15 méteren belül csak célra emeltem a fegyvert, lőttem, megadták.
Utána kezembe akadt egy Marui M3 Super 90, na, azzal még nagyobb fun volt! :D Gyakorlatilag csak végig néztem a cső mentén.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#28954) drzozo válasza macilaci78 (#28953) üzenetére


drzozo
senior tag

Mentem egy-két játékot nyílt irányzékkal, amikor belőtték a t1-et. Nem sírom vissza ezeket az időket. :D Számomra gyakorlatilag élvezhetetlen volt, alig vártam, hogy legyen optikám megint.

Lehet, hogy rosszul fogalmaztam és nem írtam le minden részletet.

Arénán, esti játékokon nekem inkább hátrány volt a holo. Eleve sötét van, kevésbé látsz. Az XPS3-2 holo 2 "pöttyös" dotja is már kb. kitakarta teljesen az emberi fejet vagy testet, a keret pedig a további teret. Ehhez képest a nyílt dot, vagy a t1, ahol nincs akkora keret, illetve, ahol csak 1 "pöty" dot van, sokkal kényelmesebb volt. Nekem.

Persze létezik 1 "pöttyös" holo is: ez ugye az XPS3-0. Ezt csak kiegészítésképpen mondtam phanzetomox-nak.

[ Szerkesztve ]

(#28955) DNReNTi válasza drzozo (#28954) üzenetére


DNReNTi
őstag

Holoval en sem tudtam jatszani, foleg epuletben, epp ezen okok miatt. El is adtam 2 jatek utan. Tok jol nezett ki az M4-en, tok jo volt holoval jatszani COD-ban, de valhogy airsoftban nem jott at az elmeny. :D Marad a sima cso-reddot.

AK-n meg a nyilt iranyzek verhetetlen.

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#28956) macilaci78 válasza drzozo (#28954) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nekem nemrég jött meg a csehektől a holosight, még fel se raktam fegyverre.

Ebben a vírusos időben tudok haladni a garázsprojekttel, utána megcsinálom a maradék faanyagból, szőnyegből a golyófogót és nekiállok a puskáknak: szerviz, majd a száraz edzés.

Ami optikákat eddig aktívabban használtam: AUG A1 gyári 1,5× scope tetején nyílt irányzékkal, bevált terepen és épületben is, M4A4 hordfogantyú tetején ACOG 1×32 red dot, szintén bevált kint és bent is, illetve a shotik nyilt irányzéka, Glock, P226 nyílt irányzék.
Nekem ugye ott a pisztoly is, a fegyver általában hárompontos szíjon, így épületben is megvan a kényelem és praktikum. Egy játék erejéig még egy hangtompítós CA M14-vel is mentem olyan pályán, amin volt épület.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#28957) hundai


hundai
aktív tag

BB témában szeretnék egy kis információt kapni illetve személyes tapasztalataitokat.
Egy pl: pisztolyba ( legyen 280 pfs) a kisebb csőtorkolati sebessége miatt több helyen is 0.2g BB olvastam ajánlottnak. Viszont akár videókból, akár itteni hozzászólásokból is látom, hogy használnak hozzá 0,36 vagy afeletti lövedéket is.
Mily módon befolyásolja a távolságot, röpképet, szórást a lövedék tömege?

-Wake up Neo!

(#28958) macilaci78 válasza hundai (#28957) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Minél nehezebb, a szórás annál jobb, az effektív lőtáv annál rövidebb.
A röpkép hasonló a csavart labdához a hop up hatás miatt: egy elnyújtott harangörbe kól kivehető púppal, a végén pedig hirtelen leesik.
Ezzel szemben a hop up nélkül kilőtt gömblövedék egyenletes ív mentén esik lefelé, de messzebb.
A hop up lényege nem az, hogy messzebb menjen a BB, hanem az, hogy a célozható, közel egyenes lőtáv legyen hosszabb. Ami azon túl van, az már misztikum.

Vannak pisztolyok, amikben fix, nem állítható a hop up, itt a megfelelő lőképet a lövedék súlyának helyes megválasztásával lehet elérni.
Az állítható hop up-os pisztolyok esetében a lövedék tömegéhez tudod állítani a fegyvert, elvben. Gyakorlatban próbálgatni kell, melyik tömegű lövedék válik be.

Nekem a 0,25 grammos vált be a pisztolynál (280 fps), érdekes módon az AEG-nél a 0,20 grammos (335 fps).

A lövedék tömege mellett fontos a lövedék szórása is. Mármint hogy átmérő és tömeg tekintetében milyen. Ugye, 6 mm-nek mondjuk, de a valóságban pl 5.96 mm +/- 0,005 mm, illetve pl 0,36 g +/-0,005g. Szóval mennyire áll közel a 6 grammhoz, illetve az egyes lövedék tömege mennyire áll közel az átlagos lövedék tömegéhez.
A precízisó cső sem önmagában azért precíziós cső, mert olyan jól közelíti felülről a 6 mm-t, hanem mert a teljes hosszán azonos átmérőjű, közel van a tökéletes hengerhez. Ez utóbbi amúgy fontosabb, mint az átmérő maga. Egy jóféle 6,08 mm-es cső többet ér, mint egy silány 6,03 mm-es cső.
Visszatérve a lövedék szórására, még befolyásolja az anyag szerkezete. Nem minden BB homogén anyag, lehetnek benne zárványok, buborékok. Ezek mérete, elhelyezkédese befolyásolja a röppályát. Ha nincs a mértani közepén a tömegközéppontja és/vagy nem homogén a súlyeloszlása, akkor a levegőben tengelyirányban forgó BB (hop up hatás) elmászik a levegőben és te csak azt látod, hog szór, mint a veszett fene.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#28959) hundai válasza macilaci78 (#28958) üzenetére


hundai
aktív tag

Köszönöm szépen a kimerítő választ! :C :R

-Wake up Neo!

(#28960) szbalogh


szbalogh
őstag

Hű de rég voltam itt :)
Srácok! Nincs valakinek egy kibelezett gearboxa? A bewel gear és a motoron levő fogaskerék párra lenne szükségem. Csak a két kerék.

Nick: HE_Storm

(#28961) macilaci78 válasza szbalogh (#28960) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ez hirdetésnek számít szerintem.
Tengely a motoron kör, vagy D?

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#28962) szbalogh válasza macilaci78 (#28961) üzenetére


szbalogh
őstag

Nem hirdetek semmit. Bár ma tettem fel valamit Softair-re :DD
Figyi, igazából mindegy :) Egy 90 fokos csavarhúzót akarok csinálni belőle.

[ Szerkesztve ]

Nick: HE_Storm

(#28963) macilaci78 válasza szbalogh (#28962) üzenetére


macilaci78
nagyúr

LOL
Vettem egyet a Lidl-ben, elég kicsi, tetszőleges bitet lehet befogni vele. Az nem jó?

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#28964) macilaci78


macilaci78
nagyúr

Taiwangun akciózik, maradj otthon, de azért költsél jeligére.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#28965) Milos136


Milos136
csendes tag

Mivel most rengeteg szabadidőm lett a vírus miatt (...) arra gondoltam, hogy úgysem tudom játékokon használni az első AEG-emet amit vettem, megpróbálom itthon javítgatni egy kicsit. Néztem róla assembly/disassembly videókat, szerintem meg tudom oldani.

Egy cyma cm.048a-ról van szó és szeretném megkérdezni, hogy mit érdemes rajta ügyködni?

Hop up gumi cserét ajánottátok ti is sokszor fórumon, egy g&g zöld hop up gumi-t rendelnék bele, jókat olvastam róla. [link]
A gyári M130-as rugót is kicserélném, egy M110-est vettem még korábban. Ez szerintetek jó lesz, vagy még mindig túl erős a 400 FPS féle korlátozáshoz? (Gyári adatok szerint M130-al lő 430-at)
A gearboxot és a barrelt is olvastam, hogy érdemes kitisztítani és átkenni, viszont nem tudom, hogy milyen kenő és tisztító anyagokat érdemes használni.
Az levegő tömítéseket is szeretném megnézni benne (vagy az csak a hop up gumitól és a barreltől függ? )
Illetve inner barrelt cserélni megéri?
Jobb lenne mindent ami kell egy helyről megrendelni postaköltség végett.

Vestekkel is elkezdtem szemezgetni, most hogy láttam a taiwangun-on az akciókat.
[link] Erről mi a véleményetek? Illetve az olive mintázat passzol szerintetek egy digital flora outfithez? Még nincs megvásárolva, viszont ahogy nézegettem lehet venni egész barátságos áron és jól is néz ki :D [link]

Segítségeteket előre is köszönöm! :D

[ Szerkesztve ]

(#28966) DNReNTi válasza Milos136 (#28965) üzenetére


DNReNTi
őstag

Szia,

Nekem is van egy CM048-am.
A zold G&G gumi tokeletes valasztas, az M110-es rugo szinten. Amit erdemes lehet meg cserelni az a nozi, gyarilag nem o gyurus, esetleg az akkucsere LiPo-ra, bar en megvartam mig a gyari tonkremegy. Ezzel mar orok elet. En anno csereltem hengerfejet is, de az mar csak luxi, nem szukseges. Aztan ha nem lenne eleg a luxusbol: az enyemben lefott a motor, igy egy SHS high tourque kerult bele, van benne egy Modify 6.01-es cso, hozza valo flathoppal, illetve van hozza egy ProWin kamram, de azt faragni kell bele es ahhoz meg nem volt kedvem. Valoszinu felesleges is, a gyari kamra hibatlan.

A belso cso csereje onmagaban nem tesz csodat. Sokkal tobbet jelent egy jo hopup gumi, es a konzisztens jo legzaras -> kicsi FPS szoras -> kiszamithato mukodes.

Tisztitashoz a legjobb az alkohol, az leoldja az osszes redvat. Fem alkatreszesek keneshez en ipari teflonzsirt hasznalok, ahol pedig a legzarast kell javitani oda kicsi szilo spray / olaj. Fontos hogy a hopupba, noziba, csobe soha ne keruljon kenoanyag.

Nekem is van egy 8fields mellenyem, igazabol arra amire hasznalom tokeletes. Eleg reg hasznalom, nem kimelem es nem szakad, nincs semmi baja. :K

Majd ird meg az elso gearbox szet- es osszeszerelos elmenyedet :DDD ...

Szerk: typo

[ Szerkesztve ]

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#28967) Milos136 válasza DNReNTi (#28966) üzenetére


Milos136
csendes tag

Köszönöm a választ! :)

Nóziból milyet lenne érdemes venni, ebben a témában nem találtam normális leírást sajna.
LiPo akksiról azt hallottam, hogy jobban gyűri a fegyvert a nagyobb teljesítmény miatt. Illetve, ha teljesen lemeríti az ember akkor mehet a kukába, ez mennyire igaz? A MOSFET fejlesztést nem tudom hova tenni, néhány helyen azt olvasom, hogy LiPo-hoz kell máshol pedig teljesen kihagyják a topikból. Megéri váltani ezek mellett, vagy jobban járnék esetleg a gyári 8.4v 1200mAH-t cserélni egy 9.6v 2000+mAH-ra és egy smart chargert mellé csapni?

A többit egyenlőre hanyagolom, majd talán idővel :D

(#28968) DNReNTi válasza Milos136 (#28967) üzenetére


DNReNTi
őstag

A FET-ekrol oldalakat lehetne irni. Ha esetleg 11.1-es lipo akkut akarsz venni, mert minden vagyad 5mp alatt kiszarni egy midcap tarnyi BB-t, akkor celszeru egy egyszeru fet-et tenni az aramkorbe. Ezzel azt ered el, hogy az akku es motor kozotti aram nem megy at a tuzkapcsolon, az egy masik aramkort zar, igy nem eg ki rovid idon belul. En 7.4-es lipot hasznalok es semmi nyoma a tuzkapcsolon az egesnek, karosodasnak. Van ugyan egy fet-em a szekrenyben, de meg lusta voltam beepiteni. Hiszem azt amugy, hogy egy combosabb utangyartott tuzkapcsolo elbirja a 11.1-est is hosszutavon, van egy V3-as tuzkapcsolom pluszban, az anyagvastagsag a sokszorosa a gyarienak. Aztan vannak az okosabb 'FET'-ek, ezek mar inkabb vezerlo elektroinakak, programozhatoak, sokszor mar a tuzkapcsoloval egyutt jonnek es ezekert mar egy masik fegyver arat kell leszurkolni. En hasznalnam a helyedben a gyarit, amig meg nem fo, aztan johet bele egy 7.4-es meg egy okostolto melle.

Nozibol megoszlanak a velemenyek hogy polimer vagy alu a jobb. Egyesek szerint az alu nozi megsertheti a BB feluletet, ez egyreszt rontja a lokepet, masreszt koszolja a belso csovet... Ennek ellenere nekem egy o gyurus SHS alu nozi van a replikaban, nincs ra panaszom. Segitseg a valasztasban - bar itt a Cyma nozihoz 19.70 mm van irva, nekem valamiert megis az remlik, hogy a hosszabbat szereltem be... Erre most nem eskuszom meg, igy X ev tavlataban.

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#28969) Milos136 válasza DNReNTi (#28968) üzenetére


Milos136
csendes tag

A GB szét/összeszerelés részig sajnos nem jutottam el. Videók alapján csináltam, eltávolitottam a markolatot és a fire selectort (ez a kettő tartja a Gb-t a helyén tudtommal), viszont úgy láttam, hogy a hop up kamrához csatlakozik. (Ezt a részt kényelmesen kivágták a videóból: [link] ) Nem akartam erőltetni, nehogy megsérüljön bármi is. Akkor neki állok a másik oldalról, gondoltam naívan [link] videó alapján, viszont hiába szedtem le a handguardot, vettem ki a csavarokat és ütöttem ki a szegecset, még mindig tartotta valami, amit nem találtam. Igaz videóban M verzió szerepel nem pedig az A, de 048 modell mindkettő...
Feladtam. Lehet elsiklottam valami egyszerű dolog felett, de legalább megtanultam a külsejét szét és össze szerelni :)

(#28970) macilaci78 válasza Milos136 (#28969) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Elsiklottál. A handguard mögött alul van 4 csavar, ami a frontot fogja a testhez. Kiveszed, előre lecsúcsik a front és szabadon kijön a GB.

Ökölszabály, hogy a hop up kamrát és a nózit (gearboxot) szét kell húzni. Kevés olyan kivétel van, ahol ez nem azt jelenti, hogy a frontot le kell venni a testről előre felé.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#28971) Milos136


Milos136
csendes tag

Megtaláltam a múltkor kihagyottakat. Egy keskenyebb szegecs [link] és egy kis imbuszos pöcs [link] tartotta. A napom nagyrészét elvette a GB összeszerelése. Majdnem idegösszeroppanást kaptam a végére :W
Főleg az AR latch és az elsütőbillentyű szivatott, majd amikor minden a helyén volt, és raktam volna vissza a fedelet a rugó fogta magát és kilőtt :N
Nagy nehezen sikerült összerakni és mire kipróbáltam volna épp lemerült az akksi :O hogy
Még bele kell jönnöm ebbe a dologba. Ahhoz hogy a gb-t egyedül össze tudjam rakni nem tudom hány idegösszeroppanásnak kell kitennem magam :DD :DD

(#28972) macilaci78 válasza Milos136 (#28971) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A napom nagyrészét elvette a GB összeszerelése. Majdnem idegösszeroppanást kaptam a végére - igen, minden kezdet nehéz. Amikor az első M4-et szétszedtem, összeraktam, kb 3-3,5 órába tellett. Az ötvenediknél már 30 perc alatt volt ugyanaz: hézagolás, átkenés, rugó- és rugócsere, hop up gumi csere.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#28973) Milos136


Milos136
csendes tag

Ha valakit érdekel taiwangunon az összes Dytac AEG féláron van :Y

(#28974) macilaci78 válasza Milos136 (#28973) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Vettem is egy pdw-t. :D
A tegnap 3-kor lezárt rendeléshez engedték hozzácsapni.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#28975) DNReNTi válasza macilaci78 (#28974) üzenetére


DNReNTi
őstag

Arra en is rakivantam, de vissza kellett fogjam magam ebben a gazdasagi kaoszban, ami van es jon... Szerencsere mar el is fogyott. :DDD

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#28976) macilaci78 válasza DNReNTi (#28975) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Hogyan lehet arra szíjat akasztani? 1, vagy 3 pontos érdekelne.
Remélem, szereti a KA midacap tárakat. ;]

[ Szerkesztve ]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#28977) Milos136 válasza macilaci78 (#28974) üzenetére


Milos136
csendes tag

Én 8fields cuccokból vásároltam be :D Vettem jóformán mindent, vest, mask, knee protector, goggles, tripla AK tártartó (épp csak tár nincs bele még :DDD )

(#28978) macilaci78 válasza Milos136 (#28977) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Én is vettem mellényt, meg faja tárzsebeket: 7 pisztolytárhoz és 5 M4 tárhoz, meg egy molle ivózsákhuzatot hátra, műanyag tokot a Glock 18-hoz (egyet a mellényre, egyet az övre).
Legalább ebbe nem sülök bele nyáron, mint az IBA-ba. Ja, azt is ki kéne mosni. Asszem, felavatom a 2 hetes mosógépet. :D
Meg egy táskát a pisztolyokhoz, 2 Glock, 7 tár, szemüveg, övtok, BB, gyorstöltő csak belefér, talán a gáz is. (Coleman palack.) Ehh, 400€ a teljes pakk.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#28979) Milos136 válasza macilaci78 (#28978) üzenetére


Milos136
csendes tag

Már csak 3-4 db mid-cap, meg egy egyenruha hiányzik. Utóbbiból valami keleti camo kéne ami az itthoni erdős színekhez stimmel. Digital flora-t néztem, nem tudom hol érdemes ilyeneket vásárolni... Ki akarok fogni egy jó akciót, mind a ruhára, mind a tárakra Tárakból nem tudom mi lenne jobb.. Fém / műanyag, 7.62-es Banán stílus vagy az egyenesebb 5.45 féle... Cyma érdekesen oldotta meg, egy tactical AK-74-hez dobott egy banán tárat :DD nem néz ki rosszul, de lehet jobban tetszene a másik, valahol keresnem kell egyet és belepróbálni. Ez az itthon maradás legalább arra jó, hogy van időm megvárni az akciókat :DD

(#28980) DJGABI válasza Milos136 (#28979) üzenetére


DJGABI
addikt

armyboxot nem nézted? [link]

kis pénzé vannak gyakorlók

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#28981) Milos136 válasza DJGABI (#28980) üzenetére


Milos136
csendes tag

Nem, eddig nem néztem. Vannak jó UK cuccok, tetszik is. Ha fegyverválasztáskor nem AK platformot választok, akkor szuper lenne egy ilyen. ( [link] egy ilyennel a kezemben meg egyenesen elsőrangú :C )

Ha választani kell, akkor nem brit lobogóval ellátott szerelésben hadonásznék az AK-val :(

Viszont találtam ezt a kettőt, (valószínűleg ugyan az a termék) : [link] [link]
Talán nem is üt el ettől az olive vest amit rendeltem tegnap :U
Leírás alapján jónak tűnik. Nem kapkodom el ezt a dolgot, nyárig úgysem használnám...

(#28982) #56573440


#56573440
törölt tag

Mennyivel egyszerűbb a cqb élet... Pont most jött meg az új egyengúnya és sapka is a pisztolyhoz :DDD

(#28983) #56573440 válasza #56573440 (#28982) üzenetére


#56573440
törölt tag

A link meg lemaradt...

(#28984) DNReNTi


DNReNTi
őstag

Lassan minden alkatresz megerkezik az SSG24 upgrade-hez. Csinaljak errol valami posztot, esetleg egy elotte utana osszehasonlitast? Akar videoval?

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#28985) macilaci78 válasza DNReNTi (#28984) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Naná! :K

Megjött a Dytac B15 PDW, könnyű, de fém test, front, tus a tusatalpat leszámítva.
A tuscsőbe a mini Tamya csatis 3s lipo nem fér be, pontosabban nem erőltetem, cserélem majd mini T csatira.

Kellemes fogás, bár a kétkezes tűzváltó kényelmetlen single shot állásban, ha a sátorvason kívül van az ujjam.
A tár jó fogású, stabilan ül a tárfészekben.
Tárcsás hop up, bolt catch, határozott felhúzókar.
Megycsavargattam, de nem tekeredik, nem recseg, nem ropog.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#28986) DNReNTi válasza macilaci78 (#28985) üzenetére


DNReNTi
őstag

Johet majd valami minimum kepes beszamolo! ;) :P

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#28987) macilaci78


macilaci78
nagyúr

Belefaragom az akkut előtte.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#28988) DNReNTi


DNReNTi
őstag

Na jo - lud legyen kover, rendeltem meg par dolgot az AirLab-tol, tobbek kozott az SSG24-be :D

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#28989) Atke


Atke
senior tag

Lassan lesz időm szerelni,így gondoltam segítségeteket kérem.
Van egy VSR-em(bar10) aspro szett(dugattyú,rúgó,vezető,elsűtő szett) gyári henger hengerfej.
Valamiért nem tömít a henger. szép lassú "ugrásokkal" (pff....pfff.....pfff... :D) elengedi a levegőt. A dugattyú tömítőgyűrűje alatt teflon szalaggal,és nélküle is (hengerfejen van mindig egy kevés.) Ha többet teszek akkor vagy szorul,vagy folyamatossá válik a pfffffffffff
Pár ilyen szettet már összeraktam vsr-be is és m24-be is. Volt hogy többet kellett játszani vele,de legtöbbször 1-re tömített. Az ASPro szett originál,én bontottam ki,de én még is a gyűrű hibájára tippelnék...De ti hát ha tudtok valami okossat mondani nekem :)

(#28990) macilaci78 válasza Atke (#28989) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nem vagyok otthon a spring sniperekben, de én megnézném egy-két mérettel vastagabb tömítőgyűrűvel. A vastagsága legyen nagyobb, ne a belső átmérője.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#28991) Milos136


Milos136
csendes tag

Rendeltem az AK-hoz pár cyma mid-cap tárat (c.072), és azt vettem észre, hogy eléggé [lötyögnek].

CM.048A-t használok, gyárilag egy 47-es hi-cap volt benne, de úgy tudom 47-74 kompatibilis és fordítva replikákban (főleg ha egy gyártóttól van a fegyver és a tár is)
A gyári is lötyög oldalasan minimálisan, viszont az még nem a zavaró kategória.
Az adagolást még nem ellenőriztem le. Próbáltam szigszallaggal tekerni rá 1-2 réteget, javított is a dolgon, viszont pár tárcsere után már fel volt kaparva rendesen.

(#28992) Drizzt01 válasza Atke (#28989) üzenetére


Drizzt01
őstag

Hali. Én is szerelgettem a saját VSR-m, de csak akkor lett jó, ha a komplett belsejét Maple Leaf-re cseréltem. Hiába cseréltem először a kamrát és a csövet ML-re, csak akkor tömített rendesen, mikor a dugattyú szettet és a házát is kicseréltem ML-re

https://www.facebook.com/Drizztmodding/ http://www.techpowerup.com/forums/threads/obsidian.219662/

(#28993) Atke válasza macilaci78 (#28990) üzenetére


Atke
senior tag

Köszi, én is erre gondoltam...

Milos136#: Ez inkább mozog mit lötyög...

Drizzt01#: Na én pont az ML kamrát dobtam ki belőle elsőnek... Az istennek nem adagolt TM,
Cyma, JG tárral se... AA 6.01-es csővel NineBall gumival és gyári kamrával rögtön hibátlan volt... De mondom, már több VSR-em volt ezzel a setuppal és mindig ment . De kamráig el se jutok, mert maga a henger szelel!

(#28994) Drizzt01 válasza Atke (#28993) üzenetére


Drizzt01
őstag

Ha nem a dugattyú ereszt, akkor a henger fej menetére tekerj egy kis teflonszalagot. Vagy a dugattyú gumigyűrű nem tömit rendesen. Volt ilyen gondom. Igaz csehszlovák megoldás, se a gumigyűrű alá tekertem egy kis szigetelőszalagot, hogy egy kicsit kintebb kerül a gumi és jó lett a tömítés. Igaz minden képp ki kellett cserélnem , mert a ML kamrával nem volt kompatibilis a saját hengerfej. Kb 1mm volt rövidebb és az istennek sem tömített. Most 6,03-as Crazy Jet cső ML kamra és komplett dugattyú szett van benne és Jól tömít. 2-3 fps ingadozással dolgozik. Tudom nem nagy szám, de kb 70m-ről az A4-es lapot 10-ből 5x6x eltalálom 43-as bogyóval

https://www.facebook.com/Drizztmodding/ http://www.techpowerup.com/forums/threads/obsidian.219662/

(#28995) macilaci78 válasza Drizzt01 (#28994) üzenetére


macilaci78
nagyúr

10-ből 5x6x - mi az a táv, amiből 10-ből 9-szer van meg?

Sose raktam dugattyúfej tömítőgumija alá teflonszalagot, ventilációs dugattyúfejnél felesleges, sőt, inkább káros.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#28996) Milos136


Milos136
csendes tag

Ez inkább mozog mit lötyög... - Raktam rájuk szigszallagot 3 rétegben, majd ahol akadt ott levágtam. Így tényleg csak lötyög kicsit oldalra, de az már nem vészes. Kipróbáltam, adagolnak is :)

(#28997) Drizzt01 válasza macilaci78 (#28995) üzenetére


Drizzt01
őstag

Így nem néztem külön, de véleményem szerint 55-60m körül. Tudom hogy lehetne még finomítani rajta, de nem beszerző féle tunning van benne. Mondjuk nem is volt 70k

https://www.facebook.com/Drizztmodding/ http://www.techpowerup.com/forums/threads/obsidian.219662/

(#28998) macilaci78 válasza Drizzt01 (#28997) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Csak szerintem sniperrel az nem lőtáv, ahol már vagy eltalálom, vagy nem. :P

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#28999) Drizzt01 válasza macilaci78 (#28998) üzenetére


Drizzt01
őstag

Ez igaz. Mit javasolsz? Mit lehetne javítani rajta, hogy növeljem a lőtávot és a pontosságot? Meg persze ne legyen heroin árban.

https://www.facebook.com/Drizztmodding/ http://www.techpowerup.com/forums/threads/obsidian.219662/

(#29000) macilaci78 válasza Drizzt01 (#28999) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nem tudom, mondtam, hogy nem értek annyira a spring sniperhez.
Szerintem a VSR-10 típusok eleve kevesebbet tudnak, mint az M24 variánsok.

Vegyél egy jó ghilie-t és menj közelebb! ;]

[ Szerkesztve ]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.