Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
-
LOGOUT
Airsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz
_seth_ #28199 üzenetére
Nem működik a link.
Ennyit megér, még egy tízest odaadsz egy szerelőnek, hogy kenje át, hézagolja a GB-ot és cserélje a hop up gumit is.
Két dolog: mindenképp lőjj vele megvétel előtt, egyes és sorozatlövést is, illetve kérdezd meg, mitől van szigetelőszalag az akku végén.
Előbbit azért, hogy működőképes fegyvert vegyél, utóbbit azért, mert jó eséllyel ezek a divatos, amúgy gyökér betolható válltámaszok eszik az akkuk, vezetékek szigetelését és li-po-nál ez különösen veszélyes.
Még 5-10k egy jó akkutöltő, számíts arra, hogy a 2 éve használaton kívüli li-po akku kuka.A fegyvertáska önmagában 8-10k, a tárak dettó, a reddot 6-8k, a hangtompító 4-8k önmagában. Ha a fegyver lő, akkor jó vétel ennyiért. Persze csodát ne várj tőle.
-
_seth_
veterán
válasz
macilaci78 #28198 üzenetére
Ez lenne az http://airsoft-es-paintball.armybazar.eu/hu/airsoft-paintball-fegyverek/cybergun-dboys-m4-full-fem-airsoft-fegyver-id105336/
-
macilaci78
nagyúr
-
_seth_
veterán
Értem, köszi
Cybergun/dboys M4, cyma g36c, ezeket meg szabad venni? Előbbi sok cuccal, 55, utóbbi szintén több tartozékkal 32. Későbbiekben veszek majd komolyabbat is akár, de kezdesnek lehet egy használt is megfelelne
Igazából elsőnek M4-et néztem ki, nem tudnám megmondani, hogy miért, de azok tetszenek.
-
_seth_
veterán
válasz
macilaci78 #28193 üzenetére
Lőtávra gondolok, és “tűz erőre” azaz, tud-e legalább 280-300fps körül.
-
_seth_
veterán
válasz
kovacszk #28191 üzenetére
Meg jön rá a fulvedo betét, nem fog ártani a sisak sem, két találatot kaptam a homlokomra a szemüveg és sapka köze, és egyet a fülem melle közvetlenül, máshol annyira nem zavarnak a piros/lila foltok, de a fejem maradjon egyben
Elektromos pisztolybol van olyan ami felveszi a versenyt vagy megközelíti a gazos változatokat? Jó lenne egy olyan amit egész évben lehet használni, és van is értelme elővenni.
-
_seth_
veterán
A sisak még csak most újult, a szemüveg előzőleg még pánttal volt a fejemen, úgy első körben párásodott, majd olyan sok pára összegyűlt rajta, hogy kiláttam simán, szünetben viszont megtöröltem, hiba volt, utána már nem tisztult ki. A sisakra rátéve viszont fel tudom úgy is venni, hogy kicsit eláll felül és alul is, de mégis véd, úgy lehet jobb lesz. Csapattársamnak volt ventis, de az elem elmozdult benne és megállt neki + én pl nem is éreztem, hogy bármit is csinálna az a mini venti.
Nyakra sál, igen ilyet találtam még én is, lehet egy ilyen lesz a megoldás -
werszomjas
addikt
válasz
_seth_ #28187 üzenetére
Ventilátorost a párásodás miatt akarod?
Mi a csapatunkban többen ilyen GOGGLES GX-1000 szemüveget használunk, más oldalakon lehet más néven fut.
Toljuk télen, nyáron, szabadban, erdőben, épületben, pincében, kb sose párásodtam még, nagyon jó szemüveg.
Nyak védelmére sálat.
-
_seth_
veterán
Ventillátoros szemüveget használ valaki? Tapasztalat?
Nyak védelmére mit ajánlott viselni? -
Atke
senior tag
Mivel tudnám esetleg helyettesíteni a VSR-10 receiver/cylinder gyűrűt ?
Ezekre gondolok: -
n0tr3adY81
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek a Gamma Redox Black chargerhez van angol vagy magyar nyelvű használati utasítása? Én nem találtam sehol.
Lengyel nyelvű user manuallal jött, a gunfire support szerint a gyártónak sincs angol nyelvű user manualja.
-
Szamár129
lelkes újonc
Kedves Fórumtársak!
Szeretném megköszönni mindenkinek az elmúlt időszakban feltett kérdéseimre írt segítő és részletes válaszát. A kezdő szettem megrendeltem amiben sokat segítettetek. -
Fülee1
csendes tag
válasz
Fülee1 #28177 üzenetére
Amúgy ennek a francia srácnak az oldalán találhattok pár discount kódot, pl. a gunfire.pl-hez is... (semmi közöm hozzá, csak hátha jól jön valakinek)
-
Fülee1
csendes tag
válasz
Szamár129 #28176 üzenetére
Nekem van egy Specnám (és egy E&C is, ami a Specna OEM gyártója), és meglepően masszív, egyben lévő replikák. Semmi lötyögés, sorja és öntési hiba mentes fém alkatrészek. A belsőség egyszerű, szabványos, és egyáltalán nem rossz minőségű.
Szerintem egy alap karbantartás-átvizsgálás és egy hop-up gumi és rugó csere után nyugodtan használható . Belenyúlni, tuningolni nem szükséges amíg valami meg nem hibásodik. Akkor mehet bele egy-két jobb alkatrész az elkopottak helyére. (Én pl. Lonex cuccokkal helyettesítettem sok mindent, minden további nélkül a helyére cuppant az összes alkatrész)
Szóval én ajánlom őket, és főleg a fém testűeket, remek tuning alap is lehet a továbbiakban ha komolyra fordul nálad a hobbi. (ha meg nem, akkor viszonylag kevés pénzért van egy megbízható játékpuskád)
CQB esetén valamelyik rövidebb változatot nézném, az egyszerű jobb elv mentén. Tehát hanyagolnám a kétoldalas tűzváltót pl. (könnyebb az alkatrész pótlás hiba esetén)
Ha élethű, valódi másolatát szeretnél, akkor a SA-A03-at ajánlom (MK18), ennél hosszabbat CQB-re nem érdemes.
A HK416 sorozatot a tárak inkompatibilitása és a súlya miatt kevésbé ajánlom. (H0x sorozat) -
Szamár129
lelkes újonc
Most nézem, hogy elég jónak tűnő akció van a Gunfire-en. Tudom leragadtam a Specna-nál de jelenleg ezt nézegetem:
https://gunfire.com/en/products/sa-v19-assault-rifle-replica-1152211475.htmlMi a vélemény róla?Vagy ebből a listából esetleg van értelmes ajánlat?
https://gunfire.com/en/search.html?filter_node%5B1%5D=366&filter_producer=1208513650&filter_traits%5B6793%5D=&filter_traits%5B6471%5D=&filter_traits%5B6485%5D=&filter_traits%5B6466%5D=&filter_new=&filter_price=&filter_bestseller=&filter_text=
Köszönöm a véleményeket.
-
Szamár129
lelkes újonc
válasz
drzozo #28173 üzenetére
Megnéztem róla több videót és tesztet is. Értem miért ajánlod mert sok jót mondtak erről a fegyverről. Viszont azt nem értem hogy ezen az oldalon / softairgames.net / miért ilyen olcsó. A Gunfire oldalon ez kb 300 euros kategória., igaz jelenleg el is fogyott.
Ha jól látom ez a softairgames oldal San Marinoi. Innen rendelve még számolni kell vámot is a postázott termékekre? -
drzozo
senior tag
Ezt csak úgy CQB-ra itt hagyom, kedvcsinálónak. (szintén csapattársé)
-
törölt tag
válasz
macilaci78 #28171 üzenetére
Hát sajnos balfszok vannak mindenhol, a hivatásos állomány sem mentes tőlük, aztán attól se ment el még a kedve
De jogos, jó mókának tűnik egyébként, nekem azért kell az az extra, hogy hús vér áll a túloldalon még ha kicsit speciális akkor is
Fegyverkezelésre és szituációs gyakorlatra biztos több fejlődési potenciál van ott, mert cqb-n egy idő után elérsz egy átlagosnál picit jobb szintet, és jelentősen csökken a kihívás...
-
macilaci78
nagyúr
-
törölt tag
válasz
macilaci78 #28166 üzenetére
Ezért mondom, hogy játékstílus, hely és igény függő a történet, és az első az kéne legyen, hogy mindenki kitalálja mi fekszik neki...
Abszolút adom ha egy csapat akár csak kettesben szépen mozog, rohadt hatékony tud lenni valóban, de én eddig nagyon nagyon ritkán láttam ilyet. Sajnos teszem hozzá, mert a kihívást tudom szeretni
A 3-4 kör az alapokra elég szerintem, bár ez is mind attól függ, hogy mennyit toltál bele időben a sportba. A finomságokhoz viszont sokkal több idő kellett nekem pl. Rengetegszer lehet szívatni a népet ha tudod hogy az adott helyen az árnyékra hogy kell figyelni, hol használj lámpát és hol ne, milyen sunyi helyekről lőhetnek, és pl bázison egy idő után az emelet recsegéséből jó eséllyel meg tudod mondani, hogy ott csapattárs vagy ellenség mászkál... Ezek iszonyatosan nagy taktikai előnyt tudnak jelenteni, de ezek nekem hetekbe teltek
Aztán megint lehet, hogy csak én vagyok gyenge
Nem mondom hogy univerzálisan megállja a helyét a csakapisztoly, mert egyértelműen nem. Főnixben elnézve a videókat sokkal inkább mennék p90-el vagy bármivel is, mert sok a hosszú lőtáv. A bázison személy szerint szenvedésnek éltem meg, mert az meg plafonig van pakolva, és egy helyen van 20 méter közeli értelmes folyosó, amit tartani kellhet, a többi esetben 10 méter alatt dolgozol üzemszerűen. Arénában meg van minden is, ott mindennel lehet aprítani ha az van nálad.
Teljesen hely és felhasználó függő a történet, ezért írtam, hogy én sok kóricálás után főleg a bázison játszva ezt találtam magamnak jónak
A mellényemet is elpasszoltam, mert a tárdobóba 2x30-as tárat beteszek fullon, ha ránézek és a végét járja az 50-es gyorsan cserélek, ha az is elfogy és még mindig nem lőttek ki, akkor jöhet a másik 30-as és kész. De a játékstílusom eleve predesztinál a gyakori visszaálló használatra, ott meg villámgyorsan rátöltök bb-t meg greent és indulhat a móka újra
Igen ritkán lövök ki akár egy 50-es tárat is úgy, hogy ne kapjak, mondjuk a tracer miatt eleve egynél többet nagyon ritkán adok bárkinek, és nem állok bele puttyogtatásba, ha nem találom el kapásból, inkább keresek másik utat, és hátulról megyek rá újra. Ezért is adtam el a mellényemet, vettem helyette egy paintballos mellkas protektort vagy három és fél ezresért, beteszem pulcsi alá, és lehet futni rendesen
Ez tipikusan az a téma, hogy van akinek elég óránként 100 bb körül a pályán, meg van aki 20 percenként pattint el egy hi-cap-et... Utóbbi egy pisztollyal nem érezné jól magát értelem szerűen
Én biztos elmennék pár helyre sporttárs helyében, és bérelnék esetenként ezt-azt, és rájöjjek hol, és mit akarok játszani üzemszerűen, mert ha a büdzséből olyat vásárol be, amivel utána nem érzi magát jól, az igen szomorú lesz... Írtam is neki pm-ben, hogy ha bázis fele jár és szól lehozhatok ezt azt, aztán forogjon vele egyet kettőt, vagy béreljen valamit, és jobban letisztul merre akar menni esetleg, vagy egy alap elképzelése lesz az egészről
-
n0tr3adY81
aktív tag
válasz
Szamár129 #28167 üzenetére
Ha Specna-ra teszed a voksod és SAEC rendszerű gyors rugócseréset választasz, a szakinak érdemes jelezni, hogy nézze át a stock tube-ban lévő akkukábel köpenyét. Túl kicsi a nút a kábelnek, és egy csere alatt hajlamos szétnyirni a kábelek szigetelését.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Szamár129 #28167 üzenetére
Nem is 120€, hanem 170€. Mellesleg lefelé menni fps-ben könnyebb, egy megfelelő erősségű rugó (M90, M100) kb 8-10€. A Predator emellett hosszabb is, mint ami CQB-ra feltétlen kellene. Viszont az Amoeba csak 25€-val több.
A legtöbb visszajelzés alapján a Specna Arms felette van az átlagnak. Amit leírtam (hézagolás, hop up gumi és rugócsere, tömítések) 10k-ból vígan megvannak, lehet, még az alkatrészár is benne van.
A PPK/S nem drága fegyver, drága a szállítási költségtől lesz, mert nem kapható mindenhol.
Leírtam, mi a green gas és CO2 tulajdonsága, dönteni neked kell. Ha fedett helyen lesz használva, a tél sem akadály. A CO2 jellemzően 12g-os patronokat jelent, egy kis maroklőfegyverben egyszerűen el sem fér.
A green gas rendszert Colemann gázpalackról egy 10k-s átfejtővel lehet használni, hosszú távon (10.000 lövés) megtérül. Ez játékon való részvételből irgalmatlan sokat jelent, edzésekkel, IDPA-val lehet akár egy szűk év is.
A CO2 erősebb, jobban igénybe veszi a fegyvert, illetve nem ad kenést sem (a Colemann palackos gáz sem), ezt neked kell megtenned. Az erősebb gáz erősebb alkatrészeket igényel, ez inkább a fém, megerősített maroklőfegyverekre jellemző. (Pl KJ Works replikái.)Ja, az én heppem, de szívből gyűlölöm a betolható tusba rakott akkukat. Sérülékeny a vezeték, könnyen lesz zárlatos, és ezt ugye az arcodhoz nyomod.
Szerelék: lézer nem használható, lámpa hasznos, távcső felesleges, red dotra ritkán lesz időd, még valamilyen előagymarkolat jöhet jól, ha szükségét látod, szíjakasztó, 1 pontos szíj.
-
Szamár129
lelkes újonc
válasz
macilaci78 #28164 üzenetére
A belinkelt és ajánlott " Predator" jelenleg közel 120€- val drágább az általam nézegetett Specna Arms-nál. Illetve leírása szerint energiája meghaladja a 400 fps értéket. Ha jól tudom emiatt csak meghatározott méter távolságon kívül használhatom, támogató fegyvernemként.
Tudom problémás vagyok de tartanom kell magam a "kerethez". Azzal is tisztában vagyok hogy ez a tevékenység eléggé költséges, ezért kezdetnek egy jónak mondható kezdőszettet szeretnék összerakni.
Ha a Specna szerkezetileg jó alapanyag és alkatrészek cseréjével javítható, akkor annál maradok. Ebben az esetben lesz még keret a kiegészítőkre, szerelékekre és ha szerncsém van egy másodlagos fegyverre. Ezzel kapcsolatban annyit kérdeznék még hogy gázos rendszer esetén a green gas vagy CO2 ajánlott beszerezni?
Illetve hogy egy alap generalért milyen összeget szoktak elkérni a szerelők, már ha lehet ezt átlagosan meghatározni?Segítségeteket köszönöm!
-
macilaci78
nagyúr
válasz
#56573440 #28165 üzenetére
Részben egyetértek veled, azonban nekem volt szerencsém 30-40 főt számláló csapat tagjának lenni, ahonnan 10-20 fő mindig ott volt játékon és edzésen is. Ezek közül bárki is állt össze 4-5 fős rajjá, az ütött. Általában van pályabejárás, de ha nincs is, 3-4 kör alatt kiismered magad egy CQB-n. Sajnos hazánkban nem divat egész falvakat pályának használni.
És igen, akármilyen képzett is egy raj, akármilyen jó taktikát is használ, be lehet vele fürödni, de emiatt kár letenni róla, mert ha tízből csak ötször is jön be, az nagy élmény és elismerik mások is.Egy oldalfegyver kell, nincs mese. Vagy azért, mert nagy az elsődleges, vagy azért, mert nincs időd tárat cserélni.
Ami nekem leginkább bevált cqb-re: horvát mellény, 1 M4 forma gyorstöltő, 3 póttár az AEG-be, egy pisztoly, 2-3 póttárral, bal felől övön, csípőtok jobb oldalt, tárdobáló, egy zacsiban BB, rádió headsettel, ivózsák.
Kicsi, könnyű, nem lóg le semmi, nem akadsz fel semmiben.
A fegyverrel való mozgást, forgást gyakorold akár otthon a szűk előszobában, kézváltást és fegyverváltást is.Volt, hogy kipörögve fogyott ki a high cap táram CQB-n, mire kinézett a fedezék mögül kilesett az ellen, már a pisztollyal lőttem homlokon, fegyverváltás, kapáslövés.
Ugyanezen pályán volt, hogy a felső emeletet az ellen védte kb 25-30 emberrel, ott volt a visszaállójuk is, a feladat szerint el kellett foglalni. 5-6 alkalommal futottunk neki 4 fős rajjal, begyakorolt taktikával, mire sikerült. Mindenki más akár egyénekként, akár rajként kudarcot vallott.Azért említettem az IDPA-t, mert kimondottan életszerű helyzetekről szól, ha kell, statikus, ha kell, dinamikus, helyváltoztató, több célpont, változatos testhelyzetek, fegyverváltás, változó távolság, változó feladatok és célok. Az összetettség okán nem a pontosság az egyedüli mérce, az idő is hangsúlyos. Egy gyorsan reagáló, pontatlanabb lövész sikeresebb lehet, mint egy teszetosza céllövő.
Még ami a CQB-n sokat segít, a dress kód. Rosszabb esetben mindkét felkaron csapatjelzés, jobb esetben oldalanként eltérő színű öltözet, pl fekete és terep.
-
törölt tag
Én csak itt hagynék pár sort cqb-vel kapcsolatban, szigorúan személyes vélemény, tessék úgy kezelni
8 hónap és vagy 30-40 játék után dedikáltam cqb pályán én azt látom, hogy a legtöbb taktika amit tanulni lehet, az a magányos farkasként mozgás... Mivel jellemzően random emberekkel kerülünk random csapatokba, a tapasztalat és egyáltalán az airsoft világában való jártasság is igen széles spektrumon mozog.
Találkoztam jó játékmódokkal, amik erőltetik a csapatmozgást, pl vip áthúzása egyik pontból a másikba úgy, hogy csak a teljes csapat viheti kifejezetten jó mókának tűnt. Kilőnek bárkit, a maradék pozíciót fog, és megvárja a társat, majd haladnak előre. Csak nem igazán működik, mert az egész raj szív ha egy tapasztalatlan játékos a visszaállóból se jut ki hogy hogy visszatérjen, mert sokan nem tudnak 5-ig számolni, kommunikáció nélkül meg az egész egy káosz lesz. Ezért jellemzőbb inkább az egyszerű játékok erőltetése, csapathalál mérkőzés, meg zászlózás aztán kész, mert ezt az egyszerűbb játékosoknak is megoldható hellyel közzel -bár így is rendszeresen szétlövik a sggem saját csapattársak, de ez alig lep már meg- ...
Egyszer láttam "csodát", amikor lejött 5-6 tek-es srác játszani, és felhúzták magukat, beálltak vonatozni... Aztán azt is feladták, mert a pályaismeret nem volt meg, és elég szomorúan ballagtak vissza hamar.
Fegyver szinten én egy g&g cm18 mod 1-el kezdtem, aztán nagyon hamar rájöttem, hogy túl nagy, hosszú, lett egy amoeba am-015 és egy p90. Mindkettő rövid, elég jól manőverezhető eszköz, de egyre többször került elő a pisztoly a tokból, és egyre kevésbé használtam a puskákat... Most meg nem is viszek mást, csak pisztolyt. Én nagyon nem szeretek állni, kempelni, a fedezékek között gyors haladáshoz pedig a pisztoly a szent grál szerintem, balra, jobbra alul, felül, bárhol gyorsabban, pontosabban tudok vele dolgozni. A lőtáv is bőven több mint amit üzemszerűen ki tudok használni.
A fekete ruha nekem nagyon bejött, nadrágból is szép lassan szerzek egy full feketét, maszkból sok fölösleges kör után meg a proto switch el mellett voksoltam ami paintballra van gyárilag de simán király airsoftra is, bírja a gyűrődést, + bele egy dupla plexi. A maszk így megáll 9500+4000 körül, és eddig még nem sikerült párásodjon sehogysenem, védi a fülemet, kényelmes... Persze nem annyira tacticool mint egy sisak+szemüveg+maszk, de én együtt tudok vele élni.
A pisztolynál én a kapacitás és az utólag beszerelhető tuningcuccok miatt hi-capa vonalra tettem a voksom. Ami nélkül viszont én nem mennék már cqb-ra játszani, az a tracer... Pont hasonlót tud mint a rendes fegyverekhez kitalált tracer lövedék, csak itt fluoreszkáló tracer bb-t világít meg egy a fegyver elejére csavarozható -ha van menet hozzá- hangtompító imitáció. A hatás viszont kb azonos, látod a bb útját a levegőben. CQB pályán a "célzott" lövés elég lassú, és igazából a lőtáv miatt fölösleges is sokszor, tracerrel elég gyorsan megtanulja az izom, hogy merre fogsz lőni, amíg a másik megpróbálja megkeresni a reddotot addigra sétálhat is vissza jóformán.
Továbbra is tartom, hogy ezek csak az én játékstílusomhoz és tapasztalatomra épülő vélemények, jól el lehet lenni cqb pályán egy másfél méteres szörnyeteggel is, shotival is -sőőőt-, meg úgy bármivel is. Rengeteg fejlődési lehetőség van bárkinek ha beleáll a fegyverkezelésben főleg, egy labirintusban folyamatosan oldalt váltogatni és a gyengébb oldalról is pontosan lőni azért kihívás puskákkal.
Viszont mielőtt beruházol, én azt mondanám, hogy nézz le egy két helyre, pesten 3 ilyen rendszeresített intézményt tudok, Aréna, Airsofter Bázis, Főnix, bérelj valamit, és nézd meg hogy egyáltalán mi az, ami kézre áll. Addig én nem vennék a mostani fejemmel bármit, mert később rájönni, hogy nem ilyen színű pónit szerettél volna az mindig drága
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Szamár129 #28163 üzenetére
Az elektromos télen-nyáron ugyanazt hozza: kis teljesítmény (220-250 fps). A gázos hidegben nem úgy dolgozik, a gáz kevésbé tágul. Ez green gas esetén mondjuk 10-15 lövést jelent, CO2 rendszer esetén azért megvan a tár (kb 25-30 BB) a szokásos 2-3 tár helyett.
Oldalra hajtható válltámasszal, rövid csővel, szereléksínes előaggyal kapsz AK-t, szóval azzal nincs gond. Íme a PPK/S, termetre, kezelésre, fogásra, főalkatrészekre való szerelésre nagyon közel van. Nagyon jó minőségű replika annak ellenére, hogy műanyag.
Kétféle úton indulhatsz el: egy olyan replika, amiben van potenciál és van értelme belenyúlni és egy olyan úton, ahol csak a fegyver cseréjével tudsz előbbre lépni.
Amit linkeltek, kb 20-50€-val drágább, de többet nyújtanak. Például kettőben ott az elektromos motorvezérlés.A gázos fegyverrendszer gyorsabban reagál, mint az elektromos, CQB-n ezért is előnyösebb. Ezt oedig a maroklőfegyverek gazdaságosan hozzák. CQB okán nincsenek nagy távok, se sorozatlövés, így komoly hátránya sincs az AEG-ekkel szemben. Egy maroklőfegyver is 10 méteren pontos, 20 méteren is gyakorlott kézben.
-
Szamár129
lelkes újonc
Először is nagyon szépen köszönöm a segítséget és a részletes leírást. Valós fegyverek közül AMD-ben / behajtható válltámasz / és PA-63-ban van jártasságom / jelenlegi szolgálati fegyverem /.
Ruházatra nem nagyon kell költeni, gyakorló/k/, Haix bakancs / fekete + sivatagi / taktikai öv stb.. meg van.
Köszönöm " zoltankakuk" a belinkelt fegyvereket, de költségvetés miatt ha Specna Arms is megfelel egy kezdőnek, akkor azon a vonalon maradnék.
A megtakarított összegből terveznék egy másodlagos fegyver beszerzést is, ha belefér. Viszont ezzel kapcsolatban azt olvastam, hogy annak már nem ajánlatos elektromos rendszerűt választani. Jól tudom, hogy az legyen inkább gázos rendszerű? -
macilaci78
nagyúr
válasz
drzozo #28161 üzenetére
Valóban, Beszerző!
Mp5 PDW, K a kakukktojás az Mp5-ök vonalán, nincs másik ver3-as GB ilyen testben.Viszont egyik sincs a hazai rendvédelmi szervek kötelékében, inkább a klasszikus A4, A5.
Ak fronton AMD, AMS, a klasszikus AK47 fix és aláhajtható válltámasszal. Ezekből már jó közelítéssel kapni olyat, ami közel áll a rendszeresített külleméhez.Ha 16 éve hivatásos, akkor gyakorlója, bakancsa, lövész szemüvege van.
-
drzozo
senior tag
válasz
macilaci78 #28160 üzenetére
"Beszerző" a neve, privátban tudok adni nevet, és telefonos elérhetőséget is.
A másik ajánlásom a Cyma AK74-SU lett volna (szintén van a csapatban, bár nem gyári alkatrészekkel), de mivel az "M" széria tetszett neki, így nem mondtam. És jah, MP5 PDW-ből szintén Cyma.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Szamár129 #28157 üzenetére
A Specna Arms fegyverekkel nagyon nem nyúlsz mellé. M4 vonalon az olcsóbb replikák teste műanyag, ami a használhatóságot, ma már a tartósságot sem befolyásolja. A front RIS/RAS), tuscső, külső cső fém, a tus műanyag, mint az eredetin.
CQB, azaz sem a kezdősebesség, sem a tűzgyorsaság, sem a lőtáv nem prioritás, csak az, hogy egyes lövésnél milyen gyors a fegyver. Ehhez M90, M100 rugó elég, azaz amit kérszetsz a Taiwangun-tól butításként. Jelen fegyvernél nem is kell kérned. The set also includes an M90 springAmit a szaki jelen esetben csinál: kihézagolja a fogaskerekeket, átkeni az alkatrészeket, lecseréli a hop up gumit és tömítéseket rendbe szedi.
3 fogaskerék van benne, amik tengelyirányba el tudnak mozdulni. Ha nagy a mozgás, akkor esetleg kis felületen érintkeznek, ha túl kicsi a mozgás, esetleg összefeszülnek.
Átkeni, azaz a gyári kenőzsírt kiszedi és jó minőségűvel keni át ott, ahol szükséges.
A pontosság lelke a megfelelő hop up gumi. Egyes lövésnél a puha gumit ajánlják, az első és a sokadik lövésnél is ugyanúgy dolgozik. A kemény gumi felpuhul néhány lövés után, majd kis szünet után visszakeményedik, igaz, több lövést bír ki. Guarder 50-es gumit használok.
A tömítések a pontosság lelkének másik fele. Légfegyverről lévén szó nagyon fontos, hogy a levegő mindig ugyanazzal a kezdősebességgel indítsa útjára a lövedéket. Ehhez az kell, hogy állandó legyen a levegő mennyisége és a dugattyú sebessége.Amit még kérhetsz: a gyári siklócsapágyak helyett golyós csapágyat. Kevesebb fps-t bír, viszont kisebb a gördülési ellenállása, ezáltal gyorsabban reagál a fegyver. 350 fps-ig gond nélkül, 400 fps-nél már kíván némi figyelmet.
Ha realsim-et akarsz, akkor low cap tárakat vegyél és tölts bele 34 BB-t. Sajnos a legtöbb tár és a cső között van 4 db BB-nek hely, amit a fegyver nem lő ki, tárcserekor kipotyog, ezért a +4 db BB. A real cap tárak marha drágák, felesleges rongyrázás és a legtöbbnél a 4 db BB így is kipotyog. Egy 80-as tár meg csak örül, ha 30-34 BB-t teszel bele.
Ehhez érdemes egy gyorstöltőt is venni, M4 tárformával van is.
Fém köpenyes tárat vegyél, az jobban bírja a leesést, esetleg gumi tártangával.
Oldalfegyvert vegyél, CQB-n marha hasznos. Van pár Airsoft fegyver, ami hasonlít a rendszeresített hazaikhoz, például KJW M9 a P9-hez, Maruzen PPK/S a PA63-hoz, de a HK, Glock, Beretta, Colt gyártók termékei is divatosak airsoft berkekben.
Ha távolabbra tekintesz, akkor li-po akku, 11,1 V-os 3 cellás, hozzá töltő és FET elektronika és high speed motor. Önmagában kb 40-50k, de drámaian megnő a tűzgyorsaság is már az első lövés leadásakor is. A FET ahhoz kell, hogy a kapcsoló ne égjen szét. Ezekben ugyanis két réz érintkező közé tolsz be az elsütőbillentyűvel egy réz éket, ami zárja az áramkört. Egyes lövésnél minden egyes alkalommal húzza az ívet, ami eszi az érintkezőket, a li-po akkuban meg van akkora áramerősség, hogy ezt segítse. A FET ezt tehermentesíti és tűzkapcsoló csak egy jelet küld az elektronikának, ami a motor és akku közt direkt kapcsolatot hoz létre.
Ja, a cut off lever alkatrész az, ami az egyes lövésért felel, az utolsó fogaskeréken van egy kis felöntés, ami mozgatja és egyes lövésnél a kapcsolóból kiengedi az éket.
Nagy tűzgyorsaságnál előfordulhat adagolási probléma, ami egész egyszerűen abból áll, hogy a ciklus végére még nem töltődik be az újabb lövedék. Itt az utolsó fogaskerékre kell tenni egy delayer-t, ami tappet plate-t adogatólap hamarabb mozgatja.Ha rám hallgatsz, olyan AEG-et keresel, amivel munkád során is dolgozol. Ez kis hazánkban vagy Mp5, vagy AK vonalon van valószínűleg.
CQB mellett ott az IDPA is, abban is tudsz fejlődni, főleg a mozdulatokkal.És igen, van Kecskeméten egy jó nevű szerelő, de az Istennek sem jut eszembe a neve.
-
drzozo
senior tag
válasz
Szamár129 #28157 üzenetére
CQB-ra a ruha teljesen mindegy (farmer kockásing bőven elég), sisakot/maszkot/mellényt/normálisabb uvex védőszemüveget vegyél (kb. összesen 25k). Ha csak ez a cél, akkor szerintem full fekete szett (későbbiekben) ideális, első körben inkább a fegyverre költs többet.
Out of box is tudsz játszani vele, nem kell rohanni átnézetni: Predator
Tuningoltathatod CQB-ra halálra, ugyanennyiből: Amoeba 015
A csapatban van egy olcsó Specna (nem tudom pontosan melyik típus, de ebből az árkategóriából), "pusztító", hanyagolnám.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Metacska #28156 üzenetére
Pont annyit ér, amennyiért el lehet adni.
Nézd meg, hogy az adott oldalakon mennyiért kínálják a hasonló küllemű fegyvereket.
Ami nem befolyásolja az árat: keveset használt, vele aludtak, megkímélt, ismeretlen tuning, stb, mennyibe került...
Ami kissé befolyásolja az árat: ismert tuning, kiegészítők (tár, akku, töltő, stb)
Amit ajándékba adhatsz: karbantartás nélküli, évek óta elhanyagolt akku, bizonytalan működés.A Maruiról annyit lehet tudni, hogy japán, kiváló minőség,. de jellemzően ABS műanyag test, spiáter középső fogaskerék (tervezhetően ez törik, ha beüt a szar és ezért cserélnek szettet), gyenge GB (M110-nél téli szezonban szinte biztosan törik), spiáter tömbös dughattyúfej (rugócserekor illik ezt is cserélni) és hogy kurvára nem tartja az árát.
Hirdesd meg 50-ért a teljes pakkot és add oda az első 40k feletti ajánlattevőnek.Az eredeti hsz-t pedig töröltem, kifogással a modkerben élhetsz.
-
Szamár129
lelkes újonc
Kedves Fórumozók!
Szeretném elkezdeni az airsoftozást. Magamról annyit, hogy 16 éve hivatásosként, fegyveres szervnél dolgozom. Ez idő alatt volt szerencsém különböző képzéseken, taktikai házban, illetve éleslövészeten részt venni. Ebből adódóan alapvetően CQB játékmód irányában gondolkodom, mely alapján szeretnék magamnak felszerelést illetve fegyvert vásárolni. Elég sokat próbáltam utána olvasni a témának de azért őszintén szólva teljesen kezdőként és laikusként kérném segítségeteket, véleményeteket.
A költségvetésem 100.000 Ft / max 120.000 Ft /. Ebből kellene megoldanom a fegyver, felszerelés, ruházat beszerzést. Az árakat nézve tudom nem túl sok ez az összeg, de család és gyerek mellett jelenleg ennyit tudok ráfordítani.
Igazából a fegyver választásában szeretnék tanácsot kérni, mert a többi hozzávalót könnyebben be tudom szerezni magam is.
Alapvetően a Gunfire oldalát néztem ki magamnak kínálatát és árait figyelembe véve. AEG fegyvert és azon belül is "M"- szériát szeretnék magamnak. A Specna Arms gyártó kínálatában ezt néztem:https://gunfire.com/en/products/sa-c12-core-tm-carbine-replica-black-1152217348.html
Ezzel kapcsolatban kérném véleményetek. Azt tudom, hogy vásárlást követően magát a fegyvert el kell vinni egy hozzáértő "Szakihoz" aki azt kicsit rendbe teszi. Ha jól olvastam itt a fórumon talán Kecskeméten van is ilyen. / 30 km tőlem /. Viszont érdekelne hogy ilyenkor mi is történik? Kitisztítja magát a fegyvert és használat késszé teszi gondolom.
Nyilván ennek is "komoly" díja van így főleg nem tudom, hogy az általam nézett fegyver megéri e az árát, vagy túl sok változást kell benne eszközölni később. Egyáltalán jó felé tapogatózok fegyver választás terén?Válaszotokat és véleményeteket előre is köszönöm!
-
-
hundai
aktív tag
válasz
macilaci78 #28151 üzenetére
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
"Alapelvek III.10.16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest