Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2047) attiati válasza peppe79 (#2046) üzenetére


attiati
veterán

Na, erdekel a tema, vegre szoba kerult.

1. Karfara tamaszkodasnal: a karfa kb 60 cm-re van egymastol a szeken, mig a billentyuzeten kb 30 cm-re van a ket kisujjad egymastol (alaphelyzetben igy van a kezfejed sullypontja is). Vagyis a karfan tamaszkodva befele kell forditanod a kezedet.

Ebben az esetben a karfa nem tamasztja a karodat, tehat tulajdonkeppen konyokfa :)

Es ha az alkarodnak van bemelyedes a karfan, akkor raadasul kenyelmetlen is rajta kereszben tartani az alkart, mert nyomja. Hisz arra talaltak ki, hogy elore tartsam rajta.

2. Asztalon tamaszkodva miert is gornyedsz?
A) karfat letolod teljesen, kozel csuszol az asztalhoz ugy, hogy karfa bemegy az asztallap ala. B) szeket pedig olyan magasra allittod, hogy a valladnak pont jo legyen, illetve a fel es alkarod 90 fokos szoget zarjon be. Igy minden kenyelmes es az egesz alkarod, konyoked ala van tamasztva. Egyetlen hatranya, hogy annyival melyebb (nagyobb) asztallap kell. Kb 90 cm mar jo.

3. Ha ergonomikus asztallapod van, akkor a ket konyokednel / alkarodnal kiszelesedik az asztal. Magyarul a hasadnak es a felsotestednek lesz egy bemelyedes az asztallapon. A ket konyokedet pedig magad mellé zarva tarthatod. Nem kell elore konyokolni.

Szoval a kerdes, hogy a 1-es pontban a karfas problemat hogyan oldjatok meg?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.