Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2401) dvids válasza Szakos90 (#2399) üzenetére


dvids
aktív tag

Egy tipp: ne korlátozd magad "gamer" székre, ha valóban a kényelem az elsődleges szempont. A legtöbb "gamer" széket (főleg a te árkategóriádban, ahol még olyan sok extra funkció nincs) mindössze a megjelenése különbözteti meg a sima irodai székektől. Az elmúlt hetekben én is nagyon sok széket kipróbáltam ebben az árkategóriában és a "gamer" székek ár/érték arányban általában a rosszabbak közé tartoznak. Irodaiban is találni olyat, ami megfelel a játékos igényeknek (karfa, fejtámasz stb), sőt!

[ Szerkesztve ]

(#2402) Lokids válasza dvids (#2401) üzenetére


Lokids
addikt

Azt hozzá tenném, hogy 100K körüli gamer székek amúgy jók. Ha a méret stimmel, akkor nagyon nem lehet melléfogni velük, mert kivételesen a marketing most nem hazudik. Tényleg jók arra, hogy az ember órákat üljön benne. Kikában beleültem pár kiállított dxracerbe és arra a rövid időre meglepően kényelmesek voltak.

tegnap elmentem az office plazaba is, ahol beleültem a Pl: a WAU2-be és a Samurai s-3-ba is. A magasságom miatt az eladó a Samurait ajánlotta, mert annak a fejtámláját kicsit feljebb lehet tenni, mint a WAU2-t.
A hálós háttámla bejön. Viszont az ülőlap nem tudom milyen lehet, ha az ember nem felöltözve, hanem csupasz seggel ül rajta (ne ítélkezz, 30+ fok van és nincs klíma :D).

If you chase two rabbits you will lose them both.

(#2403) Teaway válasza Lokids (#2402) üzenetére


Teaway
veterán

„csupasz seggel ül rajta”

Azért vmi könnyű rövid nadrágot felvehetnél :D

Nincs itthon csokid??

(#2404) duronx válasza dvids (#2401) üzenetére


duronx
senior tag

Láttam érdeklődtél itt a kikás Montreal székről, sikerült kipróbálni vagy esetleg meg is vetted? Nekem is tetszik az a szék.

Esetleg ezzel a székkel kapcsolatban nincs itt valakinek tapasztalata?
FOX főnöki forgószék

[ Szerkesztve ]

"Jobb a sorból őszintén kilógni, mint a megfelelési kényszer miatt egy életen át hazudva kínlódni"

(#2405) dvids válasza Lokids (#2402) üzenetére


dvids
aktív tag

Még szép hogy jók, annyi pénzért! :)
Persze 100-ért az irodai székek is jók... Aztán hogy melyik jobb ár-érték arányban, azt mindenki döntse el maga, szerintem a "gamer" cuccok kissé túlárazottak, 100 alatt legalábbis mindenképp. De a lényeg, hogy amennyiben a "gamer" kinézet nem fontos, akkor érdemes körülnézni a többi közt is, játékra is.

@duronx: az üzletben már kipróbáltam kérdezés előtt, nagyon kényelmesnek éreztem. Közben volt egy leárazás, rendeltem is belőle egyet. (Bár ne tettem volna, mert azóta is jön... ha magam megyek el érte már meglenne.) Ha érdekel majd ha megjön és módomban lesz kipróbálni huzamosabb ideig majd leírom a tapasztalataimat.

(#2406) duronx válasza dvids (#2405) üzenetére


duronx
senior tag

Remélem minél hamarabb megjön a szék mert kíváncsi vagyok mik lesznek a tapasztalataid vele. (tudom hogy ez szubjektív, de azért mégis egy támpontnak jó)

[ Szerkesztve ]

"Jobb a sorból őszintén kilógni, mint a megfelelési kényszer miatt egy életen át hazudva kínlódni"

(#2407) Szakos90


Szakos90
csendes tag

Köszönök minden választ!
Akkor először megpróbálok kipróbálni pár széket, az a biztos.

(#2408) hypno skate válasza Lokids (#2402) üzenetére


hypno skate
senior tag

Ilyen esetekre egy sima egyszerű ülőpárna lehet a megoldás.
Nem gamer, nem XXI. századi technika, meg hogy néz már ki a menő szék egy ilyennel, viszont működik.

A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban

(#2409) MasterMind


MasterMind
tag

Sziasztok!
Beruháztam ma egy noblechairs Epic Real Leather székre. Kiállítási darab volt, amit csak 10 perccel az átvétel előtt tudtam meg, mikor is felhívtak az üzlettől, hogy miért ilyen olcsó. Kisebb hidegzuhanyként ért a dolog, de ha már itt vagyok nézzük meg. Félelmem teljesen alaptalan volt - egyébként egy black/white/red példányról van szó - külsőre teljesen rendben van, egy kicsi ráncosodást a bőrön felfedeztem a fejtámla egyik odalán, de semmi komoly. Elhoztam.

Itthon összerak, minden a legnagyobb rendben. Érződik, rengeteg figyelmet fordítottak arra, hogy könnyen szerelhető legyen. Az anyagfelhasználás, a csavarhelyek pontossága, a bőr tapintása és látványa, a varrások kivitelezése is mind magas színvonalat képvisel.

Nem bírtam kivárni, hogy a teljes összeszerelés előtt ne próbáljam ki az ülőrészt, ami sokak szerint igen kemény. Ennek a tudatában vettem meg a széket, bízva abban, hogy ezért az összegért így is képesek megtalálni az egyensúlyt az ergonómia és a komfort között.
Kész van - gyönyörű szép, hirtelen elhiszed, hogy egy Lamborghini-be ülsz be, first teszt: Valóban kemény, bár szerintem nem ez a legjobb szó ide, sokkal inkább, hogy merev. Az angolul írt értékelések is zömmel a "stiff" szót használják és azt gondolom, helyesen. Nem nyom, mint egy faszék, de nem is süppedsz bele. Tart keményen és határozottan miközben a forgása vajsima. Biztosan szokni kell, de hiszek benne, hogy hosszútávon a javamat szolgálja majd. Egyébként a minden irányú beállítás nagyon fontos, ugyanis a keménynek hitt szék ezáltal lesz kényelmes és nem árt ha az ember rendesen is ül benne.

A karfa borítása érdekes, képről azt hittem valamilyen sima műanyag, de igazából gumírozott. Nem igazán tudom eldönteni, hogy ettől kényelmesebb lesz-e, lehet csak úgy tűnne fel a hiánya ha nem lenne rajta.
Minden irányban mozgatható és a függőleges tengely mentén forgatható. Nem lehet gond a pontos beállítása az asztallaphoz.

Párnák: alapvetően pirosak, amivel nem vagyok kibékülve, lehetnének mondjuk feketék is, de majd megszokom őket. Derékpárna szintén többek által túl kemény, nagyon elnyomja a derekat a háttámlától. Én ezt nem vettem észre, de hozzáteszem, elég vékony vagyok, 181cm-re 68kg. Szerintem csak a hozzám hasonló testalkatúak fogják szeretni, meg nyilván azok akik szeretik a pirosat.

Hogy megérte-e a pénzét, azt majd 1-2 hónap múlva megíom. Úgy tűnik, első blikkre, de azért kemény. Keményebb mint amit reméltem, de nem annyira vészes, mint amire számítottam.
A kivitelezés, design 10/10, a szerkezetek működése szintén.a karfák minimálisan lötyögnek, de szerintem nem zavaró.
Remélem sok évig szolgál majd, mert az undorítóan lehámló műbőr irodai székekből kezdett nagyon elegem lenni.

[ Szerkesztve ]

(#2410) Ispy válasza Szakos90 (#2399) üzenetére


Ispy
veterán

DX racer mellett én ajánlanám az AK racinget is, barátibb az ára és eu-s cég, jó a support, a DX amerikai, ha ott valami gáz lesz bajosabb az ügyintézés/szállítás.

A premium v2 most 89k-ért elérhető.

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#2411) Submarine


Submarine
senior tag

Sziasztok!

Valami ilyesmin töröm a fejem:
A
B
Sajnos nem tudom kipróbálni őket.
Vélemény, esetleg jótanács?

(#2412) Füleske válasza Submarine (#2411) üzenetére


Füleske
addikt

Hulladékok , de ennyiért ilyenek vannak.

(#2413) duronx válasza Füleske (#2412) üzenetére


duronx
senior tag

Esetleg kifejtenéd bővebben is mire alapozott ezt a kijelentést?

"Jobb a sorból őszintén kilógni, mint a megfelelési kényszer miatt egy életen át hazudva kínlódni"

(#2414) Füleske válasza duronx (#2413) üzenetére


Füleske
addikt

Ránézek és látom.

(#2415) polgi803


polgi803
őstag

Sziasztok!

Ezt néztem ki magamnak. Érdekelne hogy mi a véleményetek róla. A memóriahabos fej és deréktámasz fogott meg elsősorban azután természetesen az extrái, de nem akarok mellényúlni.

Tesoro Zone Evolution

köszi a segítségeteket előre is. :R

(#2416) verycool


verycool
tag

Üdv. Én valami ilyesmit keresnék [link] hasonló árban, de nem igazán érdekel mennyire kényelmes, milyen az anyaga, bár konkrétan ennek elég jó szerintem, de a fokozatban állítható lábtámasz lényeges lenne számomra, ezt pl. azonnal megrendelném ha nem lenne 41 dollár szállítás. Még ez is [link] beleférne, de itt is 36 dollár szállítás

[ Szerkesztve ]

(#2417) csocsoszán válasza verycool (#2416) üzenetére


csocsoszán
őstag

Nem tudom, de szerintem ennek a lábtámasza nem állítható. Kihúzható és visszacsúztatható. Nem nagyon láttam állíthatót.

Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!

(#2418) verycool válasza csocsoszán (#2417) üzenetére


verycool
tag

Köszi. Valahol olvastam, hogy van fokozat, de lehet már belegabalyodtam valamelyik másikba, mindenesetre elég hosszúnak tűnik nem egy ilyen kis csökevény mert olyat is láttam. Közbe ez még jobb talán [link] mint ezek (175 fok majdnem teljesen hátra dönthető) és olcsóbb is lenne ha lenne magyar szállítás, de itt meg az nincs már erősen gondolkozom, hogy lekérem németbe ismerőshöz és majd ha jön elhozza :D

[ Szerkesztve ]

(#2419) csocsoszán válasza verycool (#2418) üzenetére


csocsoszán
őstag

Hasonlót vettem. Itthon 55 környéke. Persze az anyaghasználat itthon is lutri. (Az enyém jó tartós lesz, annyit melózok, hogy vagy ötször ültem benne. :W )
(De azt tudod, hogy jó nagy doboza van és jó nehéz.)

Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!

(#2420) verycool válasza csocsoszán (#2419) üzenetére


verycool
tag

ha jól nézem ez olyan 38 ezerben állna meg, talán annyit még megér a hazai garancia, ha boltban vetted. Tudnád nekem linkelni az milyen volt?

(#2421) csocsoszán válasza verycool (#2420) üzenetére


csocsoszán
őstag

http://www.soksokbutor.hu/termek/forgoszekek/forgoszekek-forgoszekek/arcade-gamer-forgoszek/
[link]
52900 minusz az áfa 40 körül volt. De nincs tapasztalatom mert alig ültem benne.

Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!

(#2422) Astrasattila válasza Astrasattila (#2373) üzenetére


Astrasattila
tag

Szervusztok!
Kis tapasztalattal jöttem -ha elfogadjátok. Nagyon kényelmes és masszív szék továbbra is. Jól tart, nem mozog ha nem akarom, mechanikailag is nagyon rendben van. Viszont, 30 fokban kell, hogy legyen az emberen valami ruha, vagy teríteni a székre valamit, mert könnyen lehet izzadni benne. Néha kicsit keménynek tűnik az ülőfelület, de ez, szerintem csak az én gerincem/medencém állapota miatt van így.

(#2423) Segal


Segal
veterán

Sziasztok
Részben kicsit off de jobb ötlet nem jutott az eszembe hova írhatnék mert mégis a székekkel kapcsolatos a problémám.
Maga a szék már megvan ami egy DXRacer King lett amivel nagyon elégedett is vagyok de felmerült egy probléma.
Arról lenne szó hogy a szék előtt kanapéból játszottam így anno a cockpitemet úgy csináltattam hogy ne legyen ülés a végén hanem egyszerűen csak picit be lehessen tolni a kanapé alá. Eleve nem volt fontos ugye és így a szekrénybe is el tudom rakni ha nincs rá szükség tehát magán a cockpiten nem változtaték főleg nem cserélném. Viszont most ha odatolom a kanapé helyére a DXRacer King-et akkor az egyetlen problémám hogy gurul össze vissza. Elkezdtem körülnézni a neten hátha találok hozzá fékezhető görgőt de persze elakadtam :(
Egy leírás szerint 7.5 centis kerekei vannak (én 7-nek mértem) de most ez tulajdonképpen lényegtelen mert még a 6.5 centis is jó lehetne de abból is csak "sima" gurulósat találtam. Olyat ami fékezhető is lehetne maximum 5 centisbe sikerült találni, ami viszont egyrészt sokkal gyengébbnek is tűnik mint a gyári, alacsonysága miatt lehet meg is kéne vágni az ülés tartórúdját amit nem szeretnék végül meg ami végülis a legkisebb hiba de mégis ha már a tökéleteset keresem hogy a parkettához való szürke színű és a fekete jobb lenne, de ez a legkisebb probléma.
Tehát összefoglalva a problémát létezik e egyáltalán minimum 6.5 centis de inkább 7 vagy 7,5 centis, parkettához való, fékezhetős görgő és ha igen akkor hol lehet kapni? Előre is köszi ha valaki válaszol, főleg ha linket is tud :R :)

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#2424) gaben22 válasza Segal (#2423) üzenetére


gaben22
senior tag

valami ilyesmivel lehet olcsóbban megúsznád, mint jó drágán venni kereket :)
wheel chock

Eladó cuccok: DAP: Astell&Kern AK70 mkII; IEM: JVC HA-FW01, RHA T20

(#2425) Segal válasza gaben22 (#2424) üzenetére


Segal
veterán

Most van ilyesmi filléres megoldással megoldva de ezt ideiglenesnek tekintem. Egyszer kéne kifizetni és onnantól megoldott a probléma tehát maradnék a görgőnél :)

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#2426) Teaway válasza Segal (#2425) üzenetére


Teaway
veterán

szekszerviz.hu-n nézz körbe

Nincs itthon csokid??

(#2427) duronx


duronx
senior tag

Mit gondoltok, erről a székről? CHAIRMAN Game 12 Ránézésre szimpatikusnak és árban elfogadhatónak tűnik számomra, de ha van más ötlet esetleg max 50ezer forintig azt is szívesen meghallgatom :) köszi

"Jobb a sorból őszintén kilógni, mint a megfelelési kényszer miatt egy életen át hazudva kínlódni"

(#2428) Remus389


Remus389
veterán

Sziasztok, 107 kg és 188cm magas vagyok.

Egy ilyet vettem tavaly, de megroppant alattam kb fél év alatt, most látom hogy 85kg ajánlott! [link]

Most biztos ami biztos, 150 kg-os terhelhetőségű forgószék lenne a jó. A 250 kg-osak túl drágák.

Ezt néztem ki, ajánlott? [link]

Van még ez, ez olcsóbb de nem tűnik olyan kényelmesnek: [link]

Illetve van még ez, ez csak 110kg-t ír, de nagyon kényelmesnek tűnik és persze olcsónak: [link] Elbírna engem?

Van-e ezektől jobb választás, vagy ezeket a márkákat kerüljem?

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#2429) dvids


dvids
aktív tag

Közben megjött a Montreal szék a kika-ból, el is tudtam tölteni benne már jó pár órát, kérésre leírom a tapasztalataimat.

Akciósan 30 ezerért vettem, ennyit mindenképpen megért nekem, de az eredeti 40 ezres ár se lett volna sok.

Az anyagminőség teljesen megfelel árkategóriájának, középutat képviseli a 20-30 ezres alap székek és a 100 ezer közötti felső kategóriás felépítése közt. Remélem tartós is lesz, az összeszerelés során elégedett voltam, nem gagyi.

A textil borítást érintésre valaki vagy szereti, vagy nem, nekem bejön érzésre. Nem izzadós, nem szúrós. Ami negatívumot írhatok, hogy 4 napja áll összeszerelve, időnként használva és még mindig ilyen "becsomagolt" szaga van, de egyre enyhül. Nem akartam nekiesni tisztítószerrel kapásból, úgy érzem lassan elszáll teljesen.

Kényelmi szempontból nagyon elégedett vagyok vele. Külön hangsúly van a deréktámasztáson, ami az én hátamnak kritikus jelentőségű és ebben minden probléma nélkül tudok több óra hosszat is ülni. Az ülés jól ki van párnázva, de nem túl puha, pont kényelmes. Az ergonómia persze nagyon szubjektív, többen is kipróbálták, van akinek nagyon bejött, van akinek kevésbé.

188 magas vagyok, a szék (ellentétben sok olcsóbb, vagy akár azonos árkategóriája példánnyal) elég magasra állítható az én kényelmemnek. A 87 kilómmal úgy érzem gond nélkül el fog bánni, egyébként 100-ra írják a terhelést.

Ami hátránya lehet azok számára, akik fontolgatják, hogy a háttámla nem valami magas, tehát fejtámasztásra nem alkalmas (legfeljebb nagyon alacsony emberek számára), de nekem erre egyáltalán nem volt igényem.

Így, pár nap után egyelőre nagyon elégedett vagyok vele, mindenképpen megfontolásra és kipróbálásra ajánlom.

[ Szerkesztve ]

(#2430) galaktikus


galaktikus
aktív tag

Sziasztok!

72 kg körül mozgok. Megfelelő lehet ez a szék számomra? RÓLA lenne szó. Ha eddig jól olvastam maga a márka is ajánlott. :B

[ Szerkesztve ]

Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon

(#2431) stephananton válasza duronx (#2427) üzenetére


stephananton
kezdő

akkor válaszd csak ha kis testsúlyú vagy és merevebb keményebb felületen szeretsz ülni. a képre nézve ezt kell mondjam. hisz használatra vesz az ember széket, nem nézegetni :) azt. én saját magam raktam össze az enyémet, ha érdekel a dolog segíthetek. :)

(#2432) stephananton válasza Remus389 (#2428) üzenetére


stephananton
kezdő

az igazi választás: összeszeded webáruházon át a csillaglábat ha kell görgőt, gázliftet, ülésvasat. elmégy egy lakatoshoz( ülés és támla összetartására szolgáló fém alkatrész összehozása. ) asztaloshoz (az ülő és a hátlap adott esetben könyöklő fa részének összehozása. kárpitoshoz. ( az asztalos általmegadott anyag-ok "felöltöztetése" a kényelmi igényed szerint . mindehhez : megméred: 1. a hátad szélessége magassága... 2. combhosszod 3.lábszár hosszod, s 4. azt hogy mennyire széttett lábbal szeretsz ülni. 1.: ekkora háttámla tart meg normálisan. 2. ilyen ülésmélységre van szükséged. 3.: ilyen magasan kell legyen az ülőfelület a padlótól a szék hidraulikájának teljesen összecsukott állapotában. 4. a szék ülőszélességét adja elöl a térdnél. tőle 5-10 cm el lehet keskenyebb hátul.ennek mértéke a lábad széttettségével arányos mikor leülsz. ezen 4 alap adatból összeállhat a neked való szék. a formák, s a rá kárpitozás mikéntje a tetszés világod, és annak függvénye hogy mennyire kemény vagy süppedős felhőn ülés érzetét adó széket(ülést , támlát) akarsz. a könyöklő már ezekhez képest másodlagos tényező nagy általánosságban. de ez is megmérhető hogy milyen magasra essen az ülőfelülettől mikor rajta ülsz. ja és összességében nem fog többe kerülni mint 2 egymás után megvett gyári/bolti szék ami a fogyasztói társadalom pörgésének elvárásaira készült.
:)

[ Szerkesztve ]

(#2433) Remus389 válasza stephananton (#2432) üzenetére


Remus389
veterán

Ja persze. :o

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#2434) Füleske válasza Remus389 (#2428) üzenetére


Füleske
addikt

Ezekre a műbőr székekre két dolog biztos nem jellemző : kényelmes, tartós. Ha csak a terhelhetőség fontos akkor veheted, ha más is akkor kerüld.

(#2435) peppe79 válasza Füleske (#2434) üzenetére


peppe79
senior tag

A megadott terhelhetőség is kérdéses, főleg az első, de akár a másik két szék esetében is. Ez a típusú fém lábcsillag elég hitvány: nem ritka, hogy a "lapított" részen eltörik. És sajnos a karfák is elég pelenkák: ha arra valaki gyakran rátámaszkodik (akár a székből való felálláskor), akkor az garantáltan törni fog, és még csak 150 kilósnak sem kell lennie az illetőnek. Ebben az árkategóriában 'valódi' XXL-es széket nem lehet kapni.

(#2436) stephananton válasza peppe79 (#2435) üzenetére


stephananton
kezdő

SZIA PEPPE. nem kenyerem a dicsekvés bármit hisz/ gondol bárki. ezt bő 60eft ért összehoztam 2015 ben. /db és természetesen nem pofára hanem arra hogy 190cm, -és 130kg-s ember is rendszeresen beleférhessen. és a szék úgy van összehozva hogy összecsukott hidraulikával is teljesen jó legyen felnőtt embereknek. a visszajelzések pozitívak. lehet nyugodtan kritikát is megereszteni.

(#2437) K1LLMy53Lf válasza duronx (#2427) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

Hétfőn felugrottunk párommal BP-re széket próbálgatni officeplaza-ban és néztem ezt a széket is.számomra kényelmetlen fapad volt az ülőfelülete (illetve az összes, kiállított "gamer" szék (4db volt 40-70k-s árban) kb vicc kategória volt. Szerintem 1 nullát a "gamer" mivolta ad hozzá mindegyik esetében az árhoz.)

Ezek mellett persze végigpróbáltam elég sok széket. 60%+nál elég volt 10mp sajnos, így ezeket nem is említeném, ellenben az itt ajánlott modellekkel kapcsolatban osztanám meg a tapasztalataimat:

Samurai székek: sajnos csak mech hálós ülőfelületű volt (S1 ill S3as modell, fő külnbség a karfa): 177cm magas vagyok, a gázrugó 0 pontjában magas az ülőfelület a hintázáshoz, mivel már egy kisebb dőlés is elemeli a lábamat a padlóról és ez számomra kényelmetlen. A deréktámasz megoldása elég szokatlan és első ránézésre fapados, de meglepően jól funkcionál, legalábbis nekem ezeknél a székeknél volt az egyik legkényelmesebb ez a funkció. A mech ülőfelület tartósságával kapcsolatban kétségeim vannak. A hölgy természetesen bizonygatta nekem, hogy a súlyhatárt betartva (130kg ha jól rémlik) semmi baja nem lehet, de érdekes módon az S3as verziónál a mech háló engedett annyit, hogy az alsó cső rész nyomta a combhajlatom mögötti részt. Ez nem volt meg az S1 esetén. Ergó vagy idővel kinyúlik a mesh háló (akár milyen minimális szinten), vagy lutri a feszessége. Nem tudom melyik dolog állhat fenn, de egyik sem biztató így részemről kerülendő kategória az ilyen ülőfelület. egyébként design-ra nem rossz, viszont csalódás volt, mert masszívabb konstrukcióra számítottam. (a karfára én pl nem mernék rátámaszkodni)

Merryfair: sajnos Spinelli nem volt kiállítva, mert a hülgy elmondás szerint pénteken az egyik vevő ragaszkodott, hogy a kiállított/összeszerelt modellt kapja meg ott azonnal ők pedig természetesen nem mondtak erre nemet. A Wau2-t próbáltam, a kiállított székek közül az egyik legkényelmesebb, talán picit keskeny számomraaz ülőfelülete és enyhén érezhető volt a perem (a műanyag ugyebár felfelé ívelődik körbe), de egyálalán nem volt zavaró. A deréktámaszát nekem nem sikerült túl kényelmesre beállítani, de nem mondanám rossznak egyáltalán. Ami aggasztó számomra a konstrukcióban: totál műanyag, fogakkal történő beállítás... Nem tudom mióta van kiálíltva a mintadarab a boltban, de szerintem erősen meg vannak kopva a háttámla állító fogai, ugyanis bárhogy próbálkoztam nem sikerült úgy beleülnöm, hogy be állítottam volna el a háttámlát, hogy nekidőltem. (itt, a munkahelyemen is hasonló megoldású a háttámla állítása a jelenlegi székemnek, ez is néha elcsúszik nekidőléskor, vagy "üres2 állapotban, de ez egy 8év+++os szék) Hintája teljesen jó volt egyébként. Ha megkapnám ajándékba, nem ellenkeznék, viszont 150k-t ezek fényében nekem nem ér meg (persze összevetve a sitland leaf-fel, ami szintén ennyi volt, 1000x jobb választás a wau2)

Ergohuman V1: számomra az egyik legkényelmesebb szék, jó mechanika, mesh ülőfelület, de teljesen más érzés volt, mint a samurai-nál, karfa is nagyon puha/finom tapintású, jól pozícionálható deréktámasz. Ellenben 2 problémám lenne vele: a deréktámasz keménységén nem lehet állítani (vagy én nem jöttem rá hogy kellene), de ez csak a kisebbik "probléma". A másik: anyaghasználat... van egy futuri és ez egy 200k-s széksztikus kinézet, amely baromi kényelmes és emellé párosul egy 10filléres kínai műanyagfeelinges megoldás... és ez egy 200k+++os szék... imádnám, ha masszívabb anyagokból lenne... egy viszont számomra felejtős... (és egyébként utánanéztem, mert zavart a dolog és valóban, baromi sok negatív vélemény van a tartósságával kapcsolatban)

(azt hiszem) Antares székek: többet kipróbáltam: Oklahoma, Missouri, Lexington. Ezek közül első kettő nekem sehogy nem volt kényelmes, a Lexington viszont meglepően az volt. Főleg, ha hozzávesszük az árát is. A deréktámaszt nem sikerült 100%ig jól beállítani, így hosszabb távon (5-6óra) nem tudom mennyire válna be, illetve a karfa szabadon mozgott előre-hátra... ez nem tudom mennyire normális, vagy csak elrontották/kikopott. Utóbbi esetben eléggé kérdőjeles a tartóssága a konstrukciónak.

Így sajnos összességében nem igazán nevezhetném sikeresnek a felutazást. No de nem baj, felfedeztem, hogy itt helyben van egy jó irodabutor áruház, ahol vannak Lin (??) székek. Ezekkel találkozott esetleg már valaki? Egész pontosan a Control 24 és a Marcell Alu modelleket fogom kipróbálni.

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#2438) peppe79 válasza stephananton (#2436) üzenetére


peppe79
senior tag

Ne haragudj, de ez nekem már nagyon kellemetlen. Én ehhez fáradt vagyok, és őszintén szólva, semmi kedvem veled vitázni. Legyen annyi a végkövetkeztetés, hogy Te vagy a LEGjobb, a bajnokok bajnoka, aki minőségben, tartósságban, de főleg esztétikumban az összes gyártót lepipálja. Szeretnélek szépen megkérni rá, hogy engem ne szólits meg itt a fórumon. Ígérem, hogy ez visszafelé is működni fog. Köszönöm a megértésed, és sok-sok igényes megrendelőt kívánok Neked!

(#2439) Lokids válasza K1LLMy53Lf (#2437) üzenetére


Lokids
addikt

Érdekes én a Samurai széknél nem vettem észre, hogy meg lett volna nyúlva a háló. Viszont a fix karfás az stabilabbnak tűnt. viszont azt nem értem, hogy meg lehet rendelni ezeket bőr vagy hálós ülőfelülettel, DE a hálóshoz lehet venni külön eco (gondolom valami mű)bőr üléstakarót 10K-ért. Én a min. állást pont, hogy túl alacsonynak találtam. De a max állapot pont jó.
Szerintem majd ilyent fogok venni (S-2), de a mesh miatt aggódom.

If you chase two rabbits you will lose them both.

(#2440) gaben22 válasza stephananton (#2436) üzenetére


gaben22
senior tag

Nekem elsőre egy fodrászszék jut az eszembe erről :)

Eladó cuccok: DAP: Astell&Kern AK70 mkII; IEM: JVC HA-FW01, RHA T20

(#2441) K1LLMy53Lf válasza Lokids (#2439) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

a megjelölt résznél éreztem, h beleáll a combomba picit... nem kellemetlenül, de érezhető, így hosszabb távon nem biztos, hogy jó lenne... ahogy odanyúltam kézzel egyértelműen ki tudtam tapintani (nem kellett keresni, egy lekupakolt csővég van ott így "vakon") ez az s3nál volt, az s1be beleülve nem volt ilyen. ezért mondtam, h vagy meg van már nyúlva kicsit a mesh háló azon a széken, vagy random, h mennyire feszítik ki gyártás alatt. számomra egyik sem bíztató dolog.

egyébként a hálóra vehető +kieg szívacsot én sem értettem, h miért is.. én arra gondoltam, h esetleg olyan célből létezhet, hogyha valaki a hálós verziót preferálja, de néha valami oknál fogva, jobb, ha nem sima háló van ott. mert amúgy egyéb esetében ott van a szivacsos ülőfelületű (alapvetően ezt szerettem volna kipróbálni, de nincs kiállítva belőle officeplaza-ban :( )

Normál üléshez amúgy nekem is alacsony a legalacsonyabb álláspont, de ha hintázni akarok, egy relatív kis dőléstől is már elemeli a lábam a padlótól még ezen a 0ponton is. nekem pedig ez kényelmetlen. valahogy nem érzem stabilnak/biztosnak a széket, így nem merek benne ilyen módon hátradőlni. de ez valószínűleg az én hülyeségem cska, ezért jobban illik hozzám a "sima" dönthető háttámlájú szék

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#2442) Lokids válasza K1LLMy53Lf (#2441) üzenetére


Lokids
addikt

Viszont azt írják, hogy a hálóra is vállalják a 10 év garit. De hogy ez pontosan mire terje ki azt nem tudom.
Elvileg a háó anyaga em valami egyedi csodaszer, mindenhol ezt használják, ha másnak nem nyúlik, miért itt nyúlna? Úgyhogy én itt inkább a szerelésre gondolnék. Az Emagra X5M (esetleg tao x4) széket kellene még megnézi. Árban hasonló ehhez, kialakításban is. Ki tudja, az lehet jobb. De arra még nem volt időm, hogy oda kimenjek.

If you chase two rabbits you will lose them both.

(#2443) K1LLMy53Lf válasza Lokids (#2442) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

nekem még senki nem bizonyította be, hogy nem nyúlik. ez egy állítás csak, amellyel kapcsolatban én szkeptikus vagyok, mert paraszt logikával én azt mondom, hogy hosszú távon nem tudom elképezlni, hogy nagyobb terhelésnél (100kg++) ne nyúlna ki. Ettől függetlenül tévedhetek, ezért is mondtam, hogy mire tudnék még gondolni, mint másik lehetőség (összeszerelési "figyelmetlenség"). mindenesetre én maradok a párnázott felületnél, jobban hiszek az olyan dolgokban efajta terhelhetőség szempontjából, amiben van "anyag" :)
Az Emagra székekkel én is szemeztem, de hosszabbra nyúlott a plázás próbálgatás, mint amire gondoltam, így oda nem mentünk el. Illetve sajnos máshova sem, mert nem igazán akartam lóhalálában rohanni, inkább nyugisan kajálunk egy jó és hazajöttünk :)

Természetesen nem célom senkit lebeszélni semmiről, én a saját tapasztalataimat osztottam csak meg, amely talán segítség valaki számára (lehet senkinek nem az:B )
Mint nagyon sok dolog, a kényelem is egy totál szubjektív dolog, ezért mindenkinek magának kell megtalálnia úgyis a számára legmegfelelőbbet :)

szerk.: a garival kapcsolatban nem tudom hogy mehet a dolog... mármint, ezek után én biztos, hogyha véletlenül ilyen hálós széket vennék, akkor fényképezéssel kezdeném (benne ülve mennyire van kinyúlva stb), amellyel később, ha véletlenül szükség lenne rá, alá tudnám támasztani, h újkori állapotához képest mennyivel nyúlott meg a háló. persze ezt könnyen ki lehet ütni azzal, hogy "ez normális" nem minősül garanciális problémának stb. ez a bolt/gyártó hozzáállásának függvénye már szerintem. Azt azért érdemes megjegyezni, hogy a bolt totál korrektnek tűnt, amíg ott voltunk (~2órát)

[ Szerkesztve ]

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#2444) Lokids válasza K1LLMy53Lf (#2443) üzenetére


Lokids
addikt

Elvileg az a háló tartós anyag és ráadásul sűrű szövésű is. De én sem hiszem, hogy 10 évet kibírna gyári állapotában.

If you chase two rabbits you will lose them both.

(#2445) duronx válasza K1LLMy53Lf (#2437) üzenetére


duronx
senior tag

Köszi a részletes infót, ennek fényében azt hiszem kihagyom azt a széket. :R

"Jobb a sorból őszintén kilógni, mint a megfelelési kényszer miatt egy életen át hazudva kínlódni"

(#2446) stephananton válasza peppe79 (#2438) üzenetére


stephananton
kezdő

SEMMI BAJOM SENKIVEL, az előzményben írtál árról arra reagáltam csak. semmi szükségem dicséretre semerről semerre. áldás békesség. :)

(#2447) peppe79 válasza gaben22 (#2440) üzenetére


peppe79
senior tag

Mert hogy az is. Tipikusan az átkosban készültek ilyen, díszítő kéderrel ellátott székek.

(#2448) peppe79 válasza K1LLMy53Lf (#2441) üzenetére


peppe79
senior tag

"egyébként a hálóra vehető +kieg szívacsot én sem értettem, h miért is.."

Nyáron, a kánikulában nagyon jó a mesh, mert nem izzadsz bele. De hűvösebb időben, amikor van egy kis légmozgás, már sokkal diszkomfortosabb, ráadásul huzatot kaphat a derekad. Szóval, nem hülyeség az az üléstakaró, csak igazából úgy lenne értelme, ha a háttámlára is jutott volna belőle.

(#2449) K1LLMy53Lf válasza peppe79 (#2448) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

nem mondtam, hogy hülyeség, és feltételeztem is, hogy valamilyen válthatósági oka lehet (legalábbis annak látom értelmét, nem pedig olyannak, hogy alaki vesz hálósat és fixen ezzel a kieg szivaccsal/takaróval használja:) ). De egyébként én valóban nem gondoltam a nyár/tél váltásra, talán azért, mert nálunk télen is meg lehet főni a lakásban :B

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#2450) stephananton válasza gaben22 (#2440) üzenetére


stephananton
kezdő

attól , hogy olyan célra kérték, és aszerint lett kivitelezve át lehet ültetni agyban a kivitelezés milyenségét szobai sz.gép asztaliba is. adott egy váz rész amire olyan ülést támlát könyöklőt lehet szerkeszteni, felruházni ahogy a használónak ok. :-) a képen láthatónak a könyöklők belső távolsága 67 -68 cm egymástól. azért írtam így mert a huzat alatt részben vattaanyag van a könyöklőn. a magasabbik(fejtámlás 100cm magas a padlótól(támla teteje) s mint látható a támla magassága az összmagasság felét adja. az ülásbetét /ülőfelület szélessége elöl 60cm... egy 7 éves nem duci gyermek 2x elfér benne. :-)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.