Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1751) Kovbob


Kovbob
senior tag

Sziasztok!
Szeretnék venni valamilyen kényelmes forgószéket 20-30e Ft-ért. Eddig 3 széket találtam ami tetszene és bele is férne a keretbe. 1. 2. 3. Ezek közül melyik lenne a legjobb választás? Esetleg tudtok valamit ajánlani még? Előre is köszönöm a segítséget.

(#1752) kpykpy


kpykpy
tag

Sziasztok!

Gamer széket keresek. Max keretem 110-120k (de ha olcsóbb, nem fogok sírni)

A lényeg az lenne, hogy mindenféle bőrtől mentes legyen. Műbőr pár hónap alatt elkezd töredezni, a valódi bőr pedig nem túl komfortos számomra. Talán maximum a textilbőr...

Súly nem lényeg (80kg). Előre is köszi a segítséget!!!

Oh long Johnson...

(#1753) NateDogHUN válasza Xbean (#1744) üzenetére


NateDogHUN
tag

Minőségi orosz gyártmány
Na erre kíváncsi vagyok!

http://www.natedog.hu

(#1754) Xbean válasza NateDogHUN (#1753) üzenetére


Xbean
tag

December 4.ére sikerült szabit kivennem, hogy feltudjak menni Budapestre próbálgatni, hétköznap munka mellett sajnos esélytelen. Remélem minnél több széket ki tudok majd próbálni. :)
Mömax,ikea, officepláza kör van betervezve egyelőre. Esélyesnek továbbra is az oklahomát és a chairmant tartom, de majd kiderül. :))

(#1755) TomBond


TomBond
aktív tag

A jysk akciózik durván.

Irodaszékek

Le is foglaltam egy ilyet.

Enermax 850w; ASUS PRIME H770-PLUS; Intel i5-13600K; 64GB RAM; ASUS RX 6750XT 12GB; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx; Win11 Pro x64

(#1756) Wlac1


Wlac1
csendes tag

Hali!

Most hogy úgy is itt a black friday, úgy döntöttem nem ártana már egy jó széket vennem a régi 10 ezer forintos gagyi helyett. Munkahelyen és otthon is elég sokat ülök gép előtt, most lenne is keretem rá, akkor meg miért az egészségemen spóroljak, úgyhogy a keret legyen 100 ezer forint, de ha kicsit több, az sem baj. Gamer/irodai teljesen mindegy, a csicsát amennyire lehet kerülném. 180 centi 83 kg vagyok. De az is jó ha tudtok 1-2 olyan üzletet ahol jófejek, és segítenek kiválasztani egy megfelelőt. Köszi!

(#1757) Casoli válasza TomBond (#1755) üzenetére


Casoli
őstag

Mind túlárazott fos. Én próbáltam mindet, a 15ezres fotelem kényelmesebb mint azok :O ;]

http://hasznaltpcalkatresz.hu/

(#1758) Ispy válasza Wlac1 (#1756) üzenetére


Ispy
veterán

pixelnél vannak kiállítva gémer székek.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#1759) F-ECT$ válasza Ispy (#1758) üzenetére


F-ECT$
titán

És még Black Friday is van ma náluk.

Dive ever, work never.

(#1760) Knobber


Knobber
aktív tag

(#1761) TomBond válasza Casoli (#1757) üzenetére


TomBond
aktív tag

Ez is egy vélemény!
Én 3 évig "laktam" az egyikben, és semmi baja nincs. Most a párom használja! Egyébként meg 26 ezret simán megér!!! :-)

Enermax 850w; ASUS PRIME H770-PLUS; Intel i5-13600K; 64GB RAM; ASUS RX 6750XT 12GB; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx; Win11 Pro x64

(#1762) trialboj


trialboj
őstag

Ha valaki a nagy vadászat alatt találna esetleg olyat ami nem feltétlen szék, hanem inkább fekvő alkalmatosság, de még lehet belőle pc dolgozni, az legyen szíves dobjon egy márkanevet.

Jelenleg csak így tudok dolgozni, de a környéken nincs semmi hasonló termék.

Köszönöm

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#1763) NateDogHUN


NateDogHUN
tag

Innen:
[link]
rendelt már valaki? Egész jópofa székeik vannak, nem csak aranyrögökért. Van prémium kategória is...

http://www.natedog.hu

(#1764) Demizson92


Demizson92
aktív tag

Sziasztok.

[link]
Ez a szék mennyire éri meg az árát? Tegnap a Soroksári Auchanban ki tudtam próbálni, és nagyon kényelmes volt, 105kg teherbirast ír viszont én 108kg vagyok, gondolom ez nem sokat nyom..

Köszi előre is

Kérlek tisztelj meg azzal, hogy, ha egy privát üzenetet kapsz, akkor válaszolsz is rá! Köszönöm szépen!

(#1765) fabri07


fabri07
aktív tag

Sziasztok a genesis sx33ról mi a véleményetek? Szerintetek az is jó, hogy ne károsítsa a gerincemet a sok ülés? Otthonra venném játékos széknek.

(#1766) artiny


artiny
őstag

Milyen széket ajanlotok 200€ korul ? ikeas,officedepo, dxracer,...milyen markat ajanlotok ? a lenyeg hogy az ulo reszet letudjam torolni ,szoval mubor,bor hatasu kene nem textil

(#1767) Xbean válasza Xbean (#1754) üzenetére


Xbean
tag

No megvolt a nagy szék tesztnap. Végül csak az officeplázában voltam, mert elég széket kitudtam kipróbálni és ezáltal elég tapasztalatot szerezni ( amúgy rendkívűl jó üzlet, ajánlom mindenkinek ).

Oklahoma főnöki szék: Gagyi fejtámla és nem túl kényelmes, 65000Ft-ot biztos nem adnék érte, talán ha a felét éri, pedig ő volt az egyik nagy esélyesem. Amúgy ezek a konstrukciójú székek, mint az oklahoma egyáltalán nem jöttek be, mindegyiknek kicsi az ülőfelülete és mindegyiknek borzasztó a karfája, fejtámla ugyan van, de a legtöbbnél kényelmetlen, ahogy az oklahománál is. Előnyük, hogy jól szellőznek és a drágább modellek sok beállítási lehetőséget adnak. otthonra mindenesetre nem kéne egyik se. Talán irodába tudom elképzelni őket a jó deréktámasztásuk miatt. A legjobbnak a chairman 769-et éreztem az ilyen típusú székek közül, de ő sajnos 85000Ft-ba kerül, ami nekem sok érte, de őt már-már otthonra is eltudnám képzelni.

Másik nagy esélyesem a Chairman 434 volt: hihetetlenül kényelmes szék, mindaddig amíg hátradőlve ül benne az ember. Kicsit is előredőlve már egyáltalán nem támasztja meg a hátat és azonnal rendkívűl kényelmetlenné vállik.
+Szerintem túl alacsony maximum magasságon is, ezért max alacsony asztalhoz lehetne jó.
Inkább fotel, mint forgószék, mozizáshoz tv elé tökéletes lehet, de számítógép elé vagy normál használathoz semmiképpen sem választanám. Kár, pedig hátradőlve brutálisan kényelmes. :B

Gamer székek általában: Kényelmetlenek, gagyi műanyag karfás az összes és ez a 2 párnás megoldásuk egy a fejnél és egy a deréknál borzasztó megoldás, én a gagyibb székeimnél csináltam ugyanezt itthon régebben, hogy párnát raktam a fejemhez és a hátamhoz és az a vicc, hogy az itthoni párnák még 1000x kényelmesebbek is voltak, mint amik ezeken a gamer székeken vannak méregdrágán, cserébe lehet választani a színskála legízléstelenebb árnyalataiból is. Előnyük az állíthatóságuk, de akkor már egy oklahomát vagy egy oklahoma típusú széket vennék inkább.

Végeredmény és választottam: Antares Buffalo, a rengeteg kiállított szék közül messze a legkényelmesebb, előredőlve is megtámasztja a hátat, de hátradőlve is hozza a chairman 434 szintjét kényelemben. Minőségi, kárpitozott karfák, rendkívűl jó anyaghasználat és elegáns megjelenés jellemzi az egész széket. Ára sem elrugaszkodott, 73000Ft, aki ebben az árkategóriában keres széket annak szívből tudom javasolni, mert 30+ kiállított székből nekem messze ő volt a legkényelmesebb minden szempontból. Egy gamer székből egy ilyen székbe átülni, minimum megváltás kategória. ;)

[ Szerkesztve ]

(#1768) artiny válasza Xbean (#1767) üzenetére


artiny
őstag

Antares Buffalo
lecci betudnal likelni melyik ez a szek, vagy kepet rola? koszi

[ Szerkesztve ]

(#1769) Xbean válasza artiny (#1768) üzenetére


Xbean
tag

Antares Buffalo

Fekete és drapp színben is kapható. Én a feketét választottam, mert az kevésbé kényes a szennyeződésekre.
Illetve +35000Ft-ért valódi bőr változatban is kapható, de a PU műbőr borítás is olyan jó minőségű, hogy szerintem hosszú évekig bírja ( a bolt számomra hiteles véleménye alapján + a gyártót is felhívtam )

"A kopásállóságot a ciklusok számával megadott Martindale-mutató jelzi. Minél magasabb az érték, annál kopásállóbb a kárpit. A kopásállóság a bekevert adalékanyagok mennyiségétől, arányától és más egyéb vegyi összetevőktől, illetve a gyártási technológiától is függ. Ülőbútorra nem ajánlott 20 ezer Martindale-ciklus alatti kopásállóságú kárpitokat használni. A 40 ezer ciklusra is alkalmas kárpitok már kifejezetten jó minőségűnek számítanak, az ilyenek több évet kibírnak a felület rongálódása nélkül is, amennyiben a bútor nincs kitéve extrém használatnak.

A túlnyomórészt PVC műbőrök 20 ezer, a PU műbőrök 40-50 ezer ciklustól skálázódnak felfelé. Az Antares Hungary Kft. saját gyártású termékeire kínált műbőrök 100 ezer ciklusra vannak tesztelve."

(#1770) Casoli válasza Xbean (#1769) üzenetére


Casoli
őstag

Max két év és lehámlik a műbőr.

http://hasznaltpcalkatresz.hu/

(#1771) Xbean válasza Casoli (#1770) üzenetére


Xbean
tag

Utánajártam a témának és az állításod nem minden esetben igaz, gyártástechnólogiától függ + a megfelelő ápolástól. A jyskes ipari hulladék műbőr székek tényleg reménytelenek. Én magam is kinyírtam párat. ;)
Nem csoda, hogy a köztudatba ez a hit terjedt el, amit te magad is terjesztesz ( mielőtt utánajártam a témának én is ebben a hitben voltam ), de az igazság az, hogy ezek az áruházi műbőr székek pofátlanul olcsó megoldással készülnek. Az előző hsz-emben idézett szöveg, jól összefoglalja, hogy mi a helyzet a műbőrökkel.

De aki nem hisz a tartósságában, annak ott a valódi bőr változat felár ellenében.

[ Szerkesztve ]

(#1772) Ispy válasza Xbean (#1771) üzenetére


Ispy
veterán

Nekünk ülőgarnitúra volt műbőr, 4 éves korában még sehol sem hámlott, viszont kopás az volt rajta. Kétségtelen tény, hogy a 10 éves bőr székem (jobb oldalon) a mai napig hibátlan állapotban van, szóval a tuti az az. A többit majd az idő eldönti, azt, hogy a gyártó mit mond, sorry, de semmit nem jelent.

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#1773) F-ECT$


F-ECT$
titán

A textilből nálunk sem 2 év után adta meg magát, hanem 4-5, de akkor pillanatok alatt lett az 1-2 kisebb repedésből óriási hámlás.

Dive ever, work never.

(#1774) Xbean válasza Ispy (#1772) üzenetére


Xbean
tag

Nem csak a gyártót és a boltot kérdeztem meg, angol nyelvű net tele van részletekbe belemenő forrásokkal a különféle műbőr típusokról és az őket jellemző tulajdonságokról, gyártástechnológiájukról.

Csak annyi a mondandom lényege, hogy nem minden műbőr esik atomjaira 2-3 év alatt, ég és föld lehet műbőr és műbőr között a különbség.
Kétségtelen, hogy a valódi bőr a legjobb/legbiztosabb tartóság szempontjából, aki megteheti vegyen olyat. Buffalo szerintem még a valódi bőr felárral is rendkívül megéri az árát.

Egyébként megérkezett a megrendelt buffalo szék. Azt hiszem nehéz lesz kirobbantani belőle. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1775) increst


increst
csendes tag

Sziasztok! Nekünk van egy "Office" névre keresztelt multifunkcionális babzsákunk, ami jelenleg még nincs kereskedelmi forgalomban, illetve nincs kint a weblapunkon. Én már több mint 1 éve ebből dolgozom. Adtunk már el belőle az SAP-nek, a T-nek és még pár helyre.

Aki budapesti és érdekeli egy ilyen rendhagyó szék ami teljesen alklamas egész napos fejlesztésre az kipróbálhatja az irodánkban és vihet is el egyet haza pár napra próbára.

Rövid infó róla, hogy fotelként körbe öleli a derekad hátad, ezért nagyon kényelmes benne űlni. Visszaadja a test melegét ezért különösen komfortos. A magassága a töltet mennyiségével "állítható". A babzsák variálható, aki laptoppal dolgozik az tudja úgy formázni, hogy egy kis asztalt tud maga elé formázni így egyenes háttal űlve tud dolgozni. Más módokon is lehet használni, dolgozásra és kikapcsolódásra egyaránt. A huzata kültéren is használható, tehát kiviheted a teraszra / erkélyre / kertbe. Ha leöntöd valamivel, akkor nem szivárog a babzsákba a folyadék. Könnyen tisztíható kívülről, szükség szerint mosógépbe mosható. 3 év garanciát adunk rá és egyszeri ingyenes utántöltést.

Ha "hátrányokat" kellene említenem akkor az egyik, hogy azokank nem való, akik 5 percenként felugrálnak a géptől. Akkor jó, ha egyben pár órát dolgozol nyugodtan, kényelmesen. Ami hátrány lehet még, hogy nagyon meleg helységben 25-28 fok felett nem komfortos mert tovább melegít. Normál hömérsékelten, klímás irodában nyáron is szuperül használható. A használat gyakorisága és a használó testsúlya függvényében 1/2 - 2 évente utántöltés szükséges mert a töltet tömörödik. Az első utántöltés ingyenes a további töltések ha szükségesek 1.000 - 3.000 Ft körül van a szükséges mennyiség függvényében.

Árak: A babzsákból több méret van. Közepes méret ára 45.000 Ft a nagy ára 50.000 Ft. (3 év gari, ingyen kiszállítás, első utántöltés ingyenes, 30 nap visszavásárlás ha nem vagy elégedett)

(#1776) didros válasza increst (#1775) üzenetére


didros
senior tag

Link?

(#1777) increst válasza didros (#1776) üzenetére


increst
csendes tag

Szia, a webshop link www.flashbag.hu de ahogy írtam még nincsen kint a termék. Csak tavasszal lesz befotózva. Az Örs vezér térnél lévő irodánkban viszont előzetes egyeztetést követően kipróbálható, tesztelhet :)

(#1778) Skillet válasza Casoli (#1770) üzenetére


Skillet
addikt

Nekem volt műbőr a kanapémon, egy forintot sem ért. És volt műbőr a régi forgószékemen, ami kb 8 év után kirepedt az ülő résznél pár helyen, de más baja nem volt.
A támla résznél például hibátlan volt.

Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever

(#1779) trialboj


trialboj
őstag

Ilyesmi fotel v szék kellene nekem, csak nem ilyen luxuskiviteben: [link]

Eddig a legközelebbi amit találtam az néhány túlárazott napozóágy. Létezik hogy nincs ilyen kategóriában komolyabb választék?

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#1780) Webhun


Webhun
tag

Sziasztok!

Karácsonyra szeretnék új széket venni, tudnátok esetleg ötletet adni mi lenne az ajánlott?
Napi átlag 6 órát töltök a székben, szükségem lenne egy minőségi darabra.
Vasággyal vagyok 70kg, 175cm magas, keret 100 ezer HUF.
AK Racing székekkel szemeztem, de nem tudom mennyire ajánlottak.

Köszönöm

(#1781) Ispy válasza Webhun (#1780) üzenetére


Ispy
veterán

Fél éve használok egy premium v2-t, nekem bevált, testalkatom, minta tied, +10kg :DDD

Support jó, keres rá itt a fórumon.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#1782) F-ECT$ válasza Webhun (#1780) üzenetére


F-ECT$
titán

3 fő vonal van a topicban:
-a most divatos gaming székek, ebből a felső kategória (pl: AKRacing DXRacer) közepes székei férnek bele a 100e Ft-ba
-minőségi iroda székek (ehhez nem értek, olvass vissza, volt 4-5 hozzászólás a témában), de 100e-ért már itt is választék van
-Ikea Markus 40-45e Ft-ért

[ Szerkesztve ]

Dive ever, work never.

(#1783) Lunky88


Lunky88
tag

Sziasztok! A mostani székemet (LGA72 wood) szeretném lecserélni egy hasonló paraméterekkel rendelkezőre. 9 éve vásároltam, de mostanra már "szétültem" az ülőlapot, úgyhogy érik a csere. Annak idején még 40 ezer körül volt az ára, most már felment 60 fölé... :Y

Gázliftes magasságállítás
Szék teljes magassága: 117-125 cm között állítható
Az ülésmagasság 46-54 cm között állítható
Ülésszélesség: 54 cm
Ülésmélység: 53 cm
Általános terhelhetőség: 120 kg

[ Szerkesztve ]

"Go on… but trick us again child, and your suffering will be legendary even in Hell!"

(#1784) Rohir


Rohir
tag

Üdv!
Valami hasonló kaliberű széket keresnék. [link]
Black Friday alkalmából vettem (volna) 19 ezerért utalással 32 ezer helyett, de mivel 2 hét után se jött meg így panasz bejelentés után kiderült stornózásra került rendelés értesítés nélkül, de pénzemet nem adták vissza.
Na most ebből a keretből (20e) szeretnék egy teljesen alap széket nem kell gamernek lennie.
-párnázott/állítható kartámasz
-lehetőleg ne málló műbőr
-ne lejtsen
-viszonylag széles fejrész

190 cm, 70kg vagyok.
Esetleg 32 ezer forintos árral is lehet kalkulálni hátha lesz valami akció Karácsonykor vagy utána.

Köszönöm!

(jelenlegi)
[kép]
[kép]

[ Szerkesztve ]

(#1785) DaemonX


DaemonX
HÁZIGAZDA

Sziasztok! Milyen széket tudtok ajánlani maximum 30.000 forintig bezárólag kompetitív FPS-ekkel való játékra (tehát gamingre)? Nyilván legyen jó általános felhasználásra is. Ami még fontos, hogy elég magas vagyok (193 cm).

[ Szerkesztve ]

(#1786) Rohir válasza Rohir (#1784) üzenetére


Rohir
tag

Időközben találtam 12 ezerért EMAG-on Kring Klaus X széket ami jelentősen hasonlít az istenített Ikea Markus-ra.

Teljesen jó, van hinta, minimális ingadozás rángatással előidézve, szövet egész, párnázott karfa.

Mint kiderült a Kring Seth is lett így egy hónap után de addigra már megrendeltem ezt utánvéttel mert pénzemet még nem utalták vissza.

Talán a Klausnak nem ártana egy kicsit vastagabb párna vagy csak az én seggem túl csontos hozzá bizonyos testtartásoknál. Húztam rá huzatot tartósság kedvéért meg egy pár zoknit karfákra.

[ Szerkesztve ]

(#1787) Rohir válasza DaemonX (#1785) üzenetére


Rohir
tag

Ennyiért szerintem nincs konkrét Genre-re szánt szék (már ha racer játékokon kívül van ilyen). Ez előtti HSZ-ben ott egy Kring Seth link, újra van készleten bár másfélszer annyiért amiért én rendeltem volna.
Vagy Kika Suzuka.

Csak a később érkezők kedvéért válaszolok akik ebben az árban keresnek "gamer" széket, érteni nem nagyon értek hozzá, de ha már belefeccőltem pár óra keresést akkor legyen valami haszna is.

Btw. Kring Klaus X-re várnék laikus véleményeket.

[ Szerkesztve ]

(#1788) b.kov válasza Rohir (#1787) üzenetére


b.kov
senior tag

Ezt a Kika Suzuka-t inkább nem is említeném. Én is azzal szemezgettem régen, el is mentem megnézni. Hát elég silány minőségű, akár a többi Kikás szék. Össze sem lehet hasonlítani 1 Markus-szal pl (ami akciósan 3 ezer forinttal több).

(#1789) FBS


FBS
csendes tag

Sziasztok!

Erről van valakinek tapasztalata, infója?

White Shark - Kings Throne

Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#1790) Némóó


Némóó
kezdő

Sziasztok!

7202 UFO X-TRA

https://officeplaza.hu/IrodaiSzek/FonokiForgoszek/7202UfoXTra

Ezt a széket próbálta valaki ? Mennyire kényelmes ?

177 cm magas férfi vagyok, és 77kg , tehát átlagos test alkatú

Minél kényelmesebb széket szeretnék venni 40-60k között (sokat ülök a gép elütt)

Ha tudnátok bevált alternatívát mondani, várom!

Köszönöm

(#1791) b.kov válasza Némóó (#1790) üzenetére


b.kov
senior tag

Szia!
Ha picit visszagörgetsz: Markus
Van bőr is, az 45k. Nekem szövet van, imádom. :)

(#1792) Némóó válasza b.kov (#1791) üzenetére


Némóó
kezdő

De ennek nem állítható a karfája (és keménynek tűnik, jó mondjuk ez nem biztos hogy gond lenne, sokat nem használnám valószínűleg). Igazából attól szoktam félni leginkább hogy zavarni fog hogy elakad az asztalban, miután beállítom a helyes magasságot.

Kb 73-74 cm magas, sima asztalom van.

(#1793) Némóó válasza b.kov (#1791) üzenetére


Némóó
kezdő

De amúgy jó sok pozitív értékelése van 4,8. Köszi a tippet, lehet hogy majd elmegyek és kipróbálom! :R
A felül említett dolgokon kívűl jó széknek tűnik.

Ugyan akkor ha másnak is van álltala javasolt és használt kedvence nyugodtan írja meg!

Esetleg azt hogy mire érdemes nagyon oda figyelni.

(#1794) b.kov válasza Némóó (#1793) üzenetére


b.kov
senior tag

Igazából ez a topik egyik nagy kedvence, nem csak személyes vélemény. :D
Egyébként lemértem, az én asztalom 74-75cm-re van a padlótól, a karfám pedig olyan 72-73, szóval épphogy beférek. Bár én igazából nem is szoktam annyira behúzni magam, hanem a könyököm inkább a karfán pihen, az asztalra a csuklómat téve, úgy, hogy kb derékszöget zárjanak be a könyökeim. Így tök kényelmes, 183cm vagyok egyébként.

szerk.: csak egy jótanács: mindenképp próbáld ki élőben áruházban a leendő széket, én vagy 4-5 székben csalódtam, amiket neten kinéztem. :K

[ Szerkesztve ]

(#1795) Némóó válasza b.kov (#1794) üzenetére


Némóó
kezdő

Na az akkor végülis jobb hír, mert én alacsonyabb vagyok (177 cm) nekem nem kell olyan magasra emelnem a széket hogy derékszögben legyenek a lábaim, és így talán a karfa is elfog férni 71,8cm-nél kezdődik az asztal alja (a z alsó lap magassága).

Köszönöm! :)

(#1796) Némóó


Némóó
kezdő

Esetleg valaki nem tud olyan állítható magasságú karfát mondani amit külön meg tudnék venni a Markus székhez és passzolna is hozzá ?
Gondolom már másban is felemerült. Valószínű hogy csak a rögzítő helyeknek a távolságát kéne lemérni, illetve a rögzítés típusát meghatározni

(#1797) rwin5


rwin5
őstag

sziasztok!

Tudnátok nekem ajánlani gamer széket max. 100e ft-ig? Csak hallottam innen onnan, hogy itt is vannak nagyon gagyi minőségek magas áron, így nem merek csak úgy vásárolni webshopbol - melyik tetszik alapon.

Fontos lenne a deréktámasz, illetve, hogy az ülő része "mélységi" mérete ne legyen túl hosszú, mert 173 cm
magas és 80 kg vagyok, kényelmetlen egy idő után hogy meg van támasztva a derakam de a földre nem ér le a lábam. Természetesen azt sem bánnám ha kevesebből megúsznám, de múltkor olvastam valahol egy cikket ahol azt írták, hogy túlságosan nem lehet megúszni olcsón. Ja és a fejtámasz egyáltalán nem lényeg számomra, sosem szoktam olyan szinten hátratenni a fejem. Webshop áruházból szeretném rendelni ha lehet.

[ Szerkesztve ]

(#1798) Némóó


Némóó
kezdő

Megnézerm az IKEA Markus széket, tetszett,1 hét múlva rendelek egyet. Rá 2 hétre megírom majd a tapasztalataimat. Tudom hogy ez nem úgy működik azért, hogy 10 percre bele ül az ember az áruházban és meg is nézi alaposan, és otthon is majd ugyan azt kapja amire számított. De persze ilyen esetben nagyot nem csalódhat :)

Én is még a gamer székeken gondolkoztam 100k-ig, de kicsit komolytalannak és kevésbé elegánsnak néznek ki számomra. Az mondjuk tényleg jó, hogy tudod állítani a deréktámaszt és a fejtámaszt is (és egyes esetekben még a karfát is), de nincs ezekból olyan kivitelezés ami nem egy autónak az ülésére emlékeztet hanem komolyabb és elegánsabb kivitelezés ? Aki tudna 100k-ig alternatív széket az IKE Markus helyére írjon még! :R (Lehetőleg minnél több dolog állítható legyen rajta)

Persze 90% hogy így is hogy Markust veszem meg mert:

-Kipróbáltam
-Kényelmes volt

-Nem túl drága
-A legfonotsabb dolgok állíthatóak rajta. (hinta érzékenység, ülőhelyzet rögzítés, magasság )
-Nem túl nagy az ülés mélység -> 47 cm, Egy 177 cm magas embernek ez kb a tökéletes (50cm már soknak éreztem az előző székemnek, és legtöbb főnöki bőr forgószék pld ilyen, is így nem tudtam annyira hátra űlni hogy hátam folyamatosan támasztva legyen)
-A derék támasza nagyon jó, meg is nyomkodtam kézzel egyszerre nem túl kemény még is masszív.
-10 év garancia !!! (Máshol 1-2 évet adnak csak, igaz az mondjuk álltalában teljes körű, írtátok hogy Markusnál csak maga a szerkezetre van)

Az irodámban amúgy ilyen székeken ülünk: Herman Miller Aeron Chair

https://www.hermanmiller.com/products/seating/office-chairs/aeron-chairs/product-details/

Az egyik legjobbnak tartják, 300k forint. A tartása nagyon hasonló a Markushoz, igaz az Aeron Chair jobban támasztja és követi le a gerincet szerintem, nagyon szeretem. A különbség tényleg nem nagy csak ennyi.
Illetve állítható a karfa és derék támasz is, illetve az ülésmélység is. Meg amit még még nem találtam meg rajta :)) De pld a deréktámasz a Markusnál sokkal jobb anyagból van, kevésbé nyomja a hátat.

Így véleményem szerintem az ár annyira nem sok mindent határoz meg, 40-70k árban is lehet remek széket venni.

(#1799) Némóó


Némóó
kezdő

Még azt hozzá tenném a Markushoz, hogy a karfa annyira nem tűnik keménynek, még a gumi alapúnál sem.
Persze aki órákat pihenteti rajta a kezét (én valószínűleg nem fogom), az megfogja érezni.

(#1800) PixAlan válasza Némóó (#1799) üzenetére


PixAlan
aktív tag

nekem a szövet borítású van, annak alu karfája van és a "párnázás" egy elég kemény gumi réteg, kb alig érezni. Mindenesetre én leszedtem a karfákat inkább mert csak zavartak. Kb két éve van markusom, és nagyon szeretem, ha még 1x kellene választanom egy ilyen és egy csilivili gamer szék között biztos ezt venném megint.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.