Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2151) Ispy válasza minek?:S (#2148) üzenetére


Ispy
veterán

És akkor a garancia az hogy :F

Egyébként nekem Premium V2 van, eddig nincsen vele gond (elmúlt 1 éves).

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#2152) minek?:S válasza Ispy (#2151) üzenetére


minek?:S
őstag

Neked is volt mellé ilyen? :

Mi többen is néztük, leírásban sehol semmi róla, én meg nem jöttem rá, hogy kell használni, gondolom a gumit fogja össze a derék(és a fej?) támasznál?

Üdv.:M.

(#2153) Ispy válasza minek?:S (#2152) üzenetére


Ispy
veterán

Igen, emlékszem ezzel én is bajban voltam, végül azt találtam ki, hogy a fejpárna gumijához hátul egy ilyen feszítő lehet, hogy ne csúszkáljon.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#2154) sirdond válasza peppe79 (#2147) üzenetére


sirdond
őstag

Nem kényelmetlen, ugyanolyan anyagból van, mint a háttámla is, inkább az a problémám, hogy túlságosan előre lóg, akárhogy állítom be, és így kissé előre tolja a fejem. Viszont, ha kihasználom a hintát és hátradőlök teljesen, akkor meg marha kényelmes,hogy a fejemnek is van támaszték.

(#2155) sirdond


sirdond
őstag

Közben rájöttem, hogy 4 dimenzióban állítható a kartámasz, nem csak 3-ban.

Egy valamivel küzdök nagyon, az a deréktámasz. Egyszerűen nem tudom,hogy kellene jól belőni. Bármilyen állapotban 5-10 perc után már fáj a derekam és nem tudom,hogy azért,mert rossz helyen van a támasz, vagy azért, mert eddig rosszul ültem és most a jó pozícióban még nincs hozzá szokva a derekam.

Komolyan mondom, megnéztem vagy tíz videót, de nem lettem okosabb, kb mind 10 másfélét állít,hogy kellene beállítani.

(#2156) Ispy válasza sirdond (#2155) üzenetére


Ispy
veterán

Nekem párna szerű deréktámaszom van, teljesen lent van az alsó pozícióban, hogy pont a derekam alsó részét támassza ki, nekem nagyon bejött.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#2157) pocokxx


pocokxx
Közösségépítő

Sziasztok!

Mennyi a minimum összeg, amit székre érdemes költeni? Szeretném megúszni a lehető legolcsóbban, de valahogy a sok "csere-bere" miatt már nem igazán vennék 15 körüli műbőr széket műanyag karfával... Konkrét típusok is jöhetnek, de egyelőre még csak gyűjtögetés fázisban a dolog...

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#2158) peppe79 válasza sirdond (#2154) üzenetére


peppe79
senior tag

Nem láttam még közelről ilyen széket, de elképzelhető, hogy csak neked szokatlan a fejtámla. A helyes beállításhoz úgy kellene a fejet megtámasztania, hogy a nyakszirtcsont, illetve a háti - és keresztcsonti görbület függőlegesen egy vonalban legyenek.

Lásd (1:30-tól):
https://www.youtube.com/watch?v=yPvDrWJkfXk

[ Szerkesztve ]

(#2159) peppe79 válasza sirdond (#2155) üzenetére


peppe79
senior tag

Álló helyzetben a test tömege a csípőre, a térdekre, és a bokára nehezedik; míg ülő helyzetben legfőképp a medencére és a gerincoszlop ágyéki szakaszára. Ezért lenne fontos az - elsőre talán nem túl kényelmes, de - megfelelő testtartás felvétele, a derék rugalmas megtámasztásával. A lényeg, hogy a deréktámasz rákényszerítsen, hogy ne billenjen hátra a medencéd. A helyes beállítást az előző videó is jól szemlélteti, de itt van még egy:

https://www.youtube.com/watch?v=cwB59_7plKg

ideális esetben az ülőlap egy picit előre dől, így a comb és a lábszár, illetve a comb és a felsőtest 90 foknál picit nagyobb szöget zár be; miközben a talpak szilárdan állnak a talajon. Az ülőlap akkor megfelelelő mélységű (ez ugye jobb esetben állítható), ha teljesen hátracsúszva, a szék eleje és a térhajlat között 3-4 ujjnyi távolság marad.
A karfa magassága akkor helyes, ha a leengedett karok 90 fokos szöget zárnak be. Kb. ennyi a lényeg.

(#2160) sirdond válasza peppe79 (#2159) üzenetére


sirdond
őstag

köszi a videókat,bár úgy néz ki tegnap délután végül sikerült egy olyan pozíciót találni,ami jónak tűnik.

ti egyébként mindig kihúzott, egyenes derékkal ültök?

(#2161) peppe79 válasza sirdond (#2160) üzenetére


peppe79
senior tag

Azt, a fenéket! :)) Szerintem erre a legtöbben csak akkor kezdenek jobban figyelni, amikor érzik, hogy baj van. Bár elképzelhető, hogy a mai gyerekeket már tudatosabban nevelik a helyes testtartásra. Az én időmben még ormótlan hátitáskákkal jártunk suliba, és kényelmetlen székeken ültünk az iskolában, vagy otthon. Nálunk nem hogy 140 ezres gyerek forgószék, meg 300 ezres íróasztal nem volt, hanem egészen 8-9 éves koromig semmi...a konyhaasztalon írtam a leckét, egy stokin ülve.
Csak most, hogy egyre jobban fáj a derekam, kezdtem el komolyan elgondolkodni egy strapabíró, ergonómikus forgószéken. El sem tudom képzelni, hogy milyen lehet, amikor valaki 6-8 órás ülőmunkát végez... :(

[ Szerkesztve ]

(#2162) Mr.Mercury


Mr.Mercury
aktív tag

Sziasztok!

Abban kérnék segítséget, hogy ha kinéztem magamnak a Natec Genesis 330, illetve 550-es székeket, akkor megéri az a plusz 10e forintnyi különbség az 550 javára, hogy azt válasszam? Persze látom, hogy ott állítható a karfa és van külön fejtámasz, de azért egy kis megerősítést vagy éppen nem ajánlást szívesen veszek. :R

Mercury

(#2163) peppe79 válasza Mr.Mercury (#2162) üzenetére


peppe79
senior tag

Pont a múlt héten küldtem vissza egy olyan forgószéket (Mayah spirit), aminek teljesen rossz elhelyezkedésű volt a karfája, úgyhogy most már nagyon figyelek erre is. Emiatt inkább 3D-s vagy 4D-s karfával szerelt székeket keresek.

A Nitro székeket nem ismerem, de a videók alapján ezeknek sem igazán csúcs a karfája.
Úgy látom, hogy a Nitro 330 fix karfájának hossza miatt, csak előre hajlított karral lehetne elérni az egeret, vagy a billentyűzetet (lásd: a videón 7:52-nél).
A Nitro 550-nél ugyanez a helyzet: teljesen leengedett karral a tenyér a karfán pihen (lásd: a videón 6:45-nél), így számítógépezéshez kénytelen az ember előrehajlítani a karját.
Ami még feltűnt, hogy mindkettő széknek ugyanolyan vékony lemezből készült a kioldó mechanikája, és hogy a háttámlát nem lehet közel függőleges pozícióba állítani. Célszerű lenne kipróbálnod mindkettőt, és akkor el tudod dönteni, hogy melyiket tartod kényelmesebbnek. Ha kizárólag a kettő közül lehetne válaszatni, én a látottak alapján azt mondanám, hogy inkább a Nitro 330. És nem azért, mert az jobb, hanem azért, mert a Nitro 550 nekem nem nyújtana annyival többet, hogy közel 10 ezerrel többet fizessek érte. Forgószéket nem fekvésre vesz az ember, úgyhogy ez a plusz fícsör teljesen felesleges, szivacs párnát meg filléres dolog házilag készíteni. De ez csak az én véleményem, személyesen nem próbáltam őket.

(#2164) Mr.Mercury válasza peppe79 (#2163) üzenetére


Mr.Mercury
aktív tag

Értem. Köszi a választ, az az igazság, hogy pénzügyileg ez a kettő fér bele és a mostani székemnél bármelyik már csak jobb lehet! :U Akkor egyelőre maradok a 330-nál, ha esetleg még jön vélemény pro vagy kontra, azt megköszönöm, egyéb esetben meg 330. Mondjuk még egy bő hónap mire sor kerül rá, addig van időm dönteni. :)

Mercury

(#2165) minek?:S válasza Ispy (#2153) üzenetére


minek?:S
őstag

Ja akkor nem lőttünk messze a tippekkel. Meg közben egy videót is találtam ,ahol a srác is azt csinálja.

Üdv.:M.

(#2166) sirdond válasza peppe79 (#2161) üzenetére


sirdond
őstag

jó, azért én sem vagyok mai tinédzser, ha erre gondoltál :) de sosem neveltek rá a helyes ülésre,sajnos.

derék és/vagy hátproblémám nincsen, csak most jutottam el odáig, hogy inkább megelőzöm a dolgot. meg észrevettem,hogy olyan görnyedten ülök, mint egy 90 éves mamika és javítani szeretnék rajta, amíg lehet.
főleg,hogy napi 8-12 óra ülőmunkát végzek.

egyébként most hétvégén tüzetesebben teszteltem a széket és még mindig nem tudom,akarom e. ha csak hétköznapi módon, lazán szeretnék ülni, például mert nézek valami filmet,vagy sorozatot, akkor inkább zavaró a szék, mint hasznos. lehet, hogy otthonra mégsem ilyen ülőalkalmatosság kellene.
csak akkor meg milyen?

(#2167) peppe79 válasza sirdond (#2166) üzenetére


peppe79
senior tag

Filmnézésre a forgószék nem feltétlen a legjobb választás, úgyhogy az nekem is zavaró lenne. Legfeljebb egy jól párnázott főnöki forgószéket tudnék még elképzelni erre a célra. Nekem van/volt itthon tv néző fotelem, meg motoros fotelem, ég és föld a különbség azokban tévézni.
Egyébként ma egy hasonló forgószéket rendeltem, mint az Emagra X5. Ha minden igaz, holnapra meg is érkezik. Munka után vár még itthon egy kis betonozás, úgyhogy csak este lesz rá időm összeszerelni. Majd referálok, hogy bevált-e...

(#2168) attiati válasza peppe79 (#2167) üzenetére


attiati
veterán

Milyen tv néző fotelt használsz?
Próbáltam csomót és nagyon kevés olyan van, amin a fejet is hátra lehet dönteni.
Általában 104-106 cm magasak és pont a tarkónál /nyakszirtcsontnál érnek véget.
Amelyik esetleg normális méretű, azok nagymamafotel kinézetűek vagy 500e ft-nál kezdődő Himolák.
Pedig a 182 cm-el nem vagyok túl magas.

Olyat még nem láttam, ami 110+ cm magas, forgótalpas és dönthető normálisan.

[ Szerkesztve ]

(#2169) peppe79 válasza attiati (#2168) üzenetére


peppe79
senior tag

Moovia foteleim vannak, a relax fotelem meg egy Everstyl Orsay volt. Egyik sem annyira kimondottan magas, nagyjából a tarkó részen támasztanak meg. De annyira nem is igénylem, hogy a fejem kényelmesen hátra tudjam dönteni, mert ahhoz a falra kellene szereljem a TV-t is. Ha meg túlzottan előredőlne a fejtámla, az számomra inkább zavaró lenne, mintsem kényelmes.

(#2170) peppe79


peppe79
senior tag

Megérkezett a forgószékem. Minden kívánalmamnak megfelel, egész kényelmes, árban is nagyon rendben van. Az egyetlen gond csak az, hogy úgy néz ki, egy mintadarabot postáztak le nekem (a görgői kopottak, a polírozott alu lábcsillag egyik ága kopott, karcos). :( Nem igazán értem, mert én nem kértem összeszerelt széket, készlet szerint pedig volt náluk 3 db. Úgyhogy könnyen lehet, hogy végül ez is megy vissza az üzletnek. :W Kezdem feladni a dolgot. Tényleg ennyire komplikált dolog Magyarországon egy székvásárlás? :F

[ Szerkesztve ]

(#2171) Mentolka válasza peppe79 (#2170) üzenetére


Mentolka
senior tag

Nem...Illetve, de.
A raktárkészlet-bolt-kipórbálásilehetőség témát nemrég kapargattuk. Én is a netes boltok ellen vagyok ebből a szempontból, mások nak úgy tűnik megfelel a kézzelfoghatóság hiánya.

(#2172) Ispy válasza peppe79 (#2170) üzenetére


Ispy
veterán

Küld vissza, egyértelmű.

Sajnos a netes vásárlás ilyen, és nem csak szék esetén.

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#2173) salytmasztor válasza peppe79 (#2170) üzenetére


salytmasztor
aktív tag

Ha amúgy megfelel a szék, akkor én lehet megpróbálnék a helyedben egy kis részleges árkompenzációt / visszatérítést kérni a sérülések miatt.
Így lehet te és a bolt is jobban járna.

(#2174) peppe79 válasza Mentolka (#2171) üzenetére


peppe79
senior tag

A webshop kérdést a múltkor átrágtuk, ezzel kapcsolatban a véleményem továbbra is változatlan. Hidd el nekem, hogy az üzletben történő vásárlás semmivel sem biztonságosabb, sőt! Persze én is örülnék neki, ha lenne a közelemben egy olyan bolt, ahol mint az orgonasíp, fel lennének előttem sorakoztatva a komolyabb bemutató székek. Ilyen hely azonban a városunkban pillanatnyilag nincsen. :(

(#2175) peppe79 válasza salytmasztor (#2173) üzenetére


peppe79
senior tag

Állításuk szerint egyébként egy vadi új terméket postáztak nekem, csak azért rakták össze, és fóliázták körbe, mert a szék félig összeszerelve érkezik, egy hatalmas dobozban. Számomra viszont elég fura elhinni azt, hogy egy becsomagolt szék több helyet foglal a gyári csomagolásában, mint teljesen összeszerelve. Logisztikailag sem érné meg a gyártónak, hiszen a székek Malayziából érkeznek.
Cserélni állítólag nem tudják, mert épp nincs raktáron. Ez meg azért érdekes, mert a weblapon nyomon követhető a készletváltozás. Mielőtt megrendeltem a széket, három darabot mutatott készleten, most pedig kettőt. Tehát elvileg aktualizált készletlistájuk van.
Megoldásként felajánlottak egy 5000 Ft-os utólagos kedvezményt, ami korrekt dolog, de őszintén szólva én jobban örülnék inkább egy olyan széknek, amit saját magam csomagolok ki, karcolásmentesen. Külföldről 190-200 euro + postaköltségért meg tudnám rendelni. A nejem viszont már unja a forgószékek állandó ide-oda szállítgatását, meg ezt az egész herce-hurcát, ő neki ez is megfelel. Egyébként bitang jó kis szék, 66 ezer forintért ettől garantáltan nincsen jobb!

(#2176) Ra's al Ghul


Ra's al Ghul
senior tag

Sziasztok!

Munkából adódóan otthon sokat ülök gép előtt éppen ezért szeretnék egy megbízható széket venni.
A keret rá durván 200 000 Ft.

Segítségeteket előre is köszönöm.

Theatricality and deception are powerful agents to the uninitiated.

(#2177) Williamgrant


Williamgrant
veterán

Találtam egy frankó állapotban lévő Herman Miller Embody-t 190.000-ért, bőr huzattal. Szerintetek jó vásár lenne?

Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

(#2178) lowzor


lowzor
veterán

Nézegettem a Genesis Nitro 550-et, mert 48 rugóért nem tűnik rossznak.
188 centivel és széles vállakkal szerintetek nem lenne nekem kicsi?
A szárnyak rajta nem nyomnák a vállam?
Vagy a Nitro 330 jobb lenne?

(#2179) lowzor


lowzor
veterán

Bejött amitől féltem, kicsi nekem a Nitro 550.
A szárnyai előrenyomják a vállamat, marha kényelmetlen.
Akkor nem úszom meg, hogy elmenjek üzletekbe próbálgatni.
A gamer vonalat szerintem hanyagolni fogom.

(#2180) Ispy válasza lowzor (#2179) üzenetére


Ispy
veterán

Nincsen baj a gémer vonallal, de a test méretével egyenes arányban nő az áruk....oh wait, akkor mégis van vele baj. :DDD

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#2181) lowzor válasza Ispy (#2180) üzenetére


lowzor
veterán

Kétlem, hogy van olyan, amiben egy szélesebb váll egyenesen elférne, pláne a párnák nélkül.
Arozzi Torretta XL pl nagy embereknek van tervezve, aztán még jobban begyűri a vállakat, mint a Nitro 550: [link]
Semmilyen racionális magyarázatot nem látok a szárnyakra a designon kívül, viszont a kényelmet elcseszik.
180 centi alatti embereknek viszont talán még kényelmesek is lehetnek ezek a székek.
Drágább gamer székek árában meg már olyan irodai székek vannak, amik sokkal többet tudnak.

[ Szerkesztve ]

(#2182) Ispy válasza lowzor (#2181) üzenetére


Ispy
veterán

Pedig van.

DX racer classic

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#2183) Cyrin


Cyrin
addikt

Hétvégén voltam kipróbálni a markus-t nekem tetszik, a karfa se tűnik magasnak, igaz én se vagyok alacsony. A világos szürke szövetesre viszont ki volt írva hogy kifutó, már nem gyártják.

(#2184) peppe79 válasza lowzor (#2179) üzenetére


peppe79
senior tag

Szándékosan nem akartam beleszólni, nehogy az a vád érjen, hogy túlzottan elfogult vagyok. A "kagylóülés" egy sportautóban például nagyon hasznos tud lenni. De ott sem a kényelmen van a fő hangsúly, hanem a sofőrre ható erők kiegyenlítésében gyorsuláskor, illetve a kanyarokban. Na de egy egy helyben álló forgószékbe minek ilyen ülés???
Azon felül: nézd meg a lábcsillagját, a kioldó mechanikát, a karfa rögzítését, a kárpitozást stb. Nagyon kis pelenka darabok. Attól pedig, hogy esetleg egy class4-es gázliftet mellékelnek hozzá, még nem válik automatikusan annyira strapabíróvá, hogy egy 150 kg-os ember is nyugodtan használhassa. Az ergonómiainak kikiáltott kis szivacspárna is inkább csak dísz, sem mint hatékony deréktámasz.
Egy dolgot tud csak, amit nem minden forgószék: el lehet benne feküdni...már ha ez számít egyáltalán valakinek. Próbáld ki néhány komolyabb irodai forgószék ellenében, a Nitro 550 labdába sem rúg mellettük.

[ Szerkesztve ]

(#2185) lowzor válasza peppe79 (#2184) üzenetére


lowzor
veterán

Na igen...
A formával még talán nem is lenne gond, ha a vállaknál nem ívelnék befelé a háttámlát.
Szerintem designban sem lenne rosszabb, ha az a rész ott egyenes lenne. Érthetetlen...
A kocsimban is úgy van, hogy a vállaim mellett egyenes és a oldalam mellett van csak szárny és felüdülés volt beleülni a Nitro 550 után.
A párnákat is valószínűleg azért adják hozzájuk, mert ha azok nem lennének rajta, akkor egy alacsonyabb embernek is vállalhatatlanok lennének.
Amúgy ha a szárnyakat nem nézem, úgy is kényelmetlen volt.
Az alsó párnát mindig tologatnom kellett magam alatt, hogy normális helyen álljon, a nyaktámasztó párna meg nagyon előrenyomta a nyakamat. A fejem meg magasabban volt, mint amilyen magas a háttámla, ezért a felső párna nélkül ki sem tudtam támasztani. Ez a felcsatolható párnás megoldás tényleg egy vicc.
Az lenne a korrekt, ha odaírnák, hogy ezt max 175cm-es embereknek ajánlják, mert annál nagyobbaknak fix, hogy kicsi.
Azt viszont aláírom, hogy még a Nitro 550 is első osztályú minőségű az előző 30 ezres Jysk-ös székemhez képest.

Most már az lesz, kipróbálok normális irodai székeket.

(#2186) DarrenS


DarrenS
csendes tag

Sziasztok!

"Arozzi Verona V2 - Szürke" széket néztem ki. Most 66e Ft-ért meg lehet rendelni. Van valakinek tapasztalata ezzel a fajtával kapcsolatban?
Illetve nem konkrétan csak ez az egy érdekel, ha tudnátok hasonló, esetleg olcsóbb árban ilyen funkciókkal rendelkező széket megköszönöm ha megírjátok.

(#2187) Ispy válasza lowzor (#2185) üzenetére


Ispy
veterán

Nekem AKRacing Premium V2 van, nagyon minimális csak az oldalsó szárnyak dőlése, vállszélességem kb. 48 centi +- 2, ahogy le tudtam mérni, egyáltalán nem nyomja össze a vállaimat, nekem kényelmes.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#2188) Poplacsek


Poplacsek
senior tag

Rendeltem egy Chairman 769-et a fiamnak, most raktam össze. Elsőre azt mondom, hogy ez egy korrekt szék jó anyagokból. Nagyon jól beállítható és jól felszerelt. Alapból parkettagörgőkkel! A többit az idő eldönti.
Van egy Herman Miller Embody-m, azt több mint 3 éve nyúzom és olyan mint egy új :K , kíváncsi leszek, hogy ez az orosz szék, hogy bírja hosszú távon.

(#2189) maxika2004


maxika2004
őstag

Sziasztok !

ismerős ez a szék, facebukon hirdetik, szerintetek milyen lehet ?
JL Comfurni

elöre is köszi a segitségeteket !

[ Szerkesztve ]

(#2190) Tengri válasza maxika2004 (#2189) üzenetére


Tengri
senior tag

Ezen az oldalon egész jól szerepel:
JL Comfurni gaming chair

Habár az amazonon a vásárlói értékeléseknél csak 3,5-et kapott...
amazon

De igazából az lenne a legjobb ha ki tudnád próbálni.

[ Szerkesztve ]

"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."

(#2191) fabri07


fabri07
aktív tag

Sziasztok,

Vettem egy genesis sx33-at hát nem annyira jött be fáj a nyakam, Ikea Markus-ra megérne a cserét?

[ Szerkesztve ]

(#2192) peppe79 válasza Tengri (#2190) üzenetére


peppe79
senior tag

Lényegében tök mindegy, mi a márkája. Ezek többnyire csak a szokásos, nagy tételben akár 30-40 dollárért kapható tucattermékek. Annyira egy kaptafára készülnek, hogy tulajdonképpen csak designban vannak köztük nüansznyi különbségek.

(#2193) stephananton


stephananton
kezdő

üdv a tagoknak. itt mindenki a mindenféle márkanévvel ellátott termékekről beszél, hogy szerinte milyen. mik a tapasztalások, jó e v sem, miután már megvette derül ki , tanácskérések./ adások tapasztalásokból. ez mind jó ugyan , de nem az igazi, hisz mindenki egyedi. hiába a sok sorozattermék, itt e fórumon pont kiderül ez. kinek bejön a sorozattermék kinek nem , aztán másik után keres , majd egyiknél megállapodik, amiben a legtöbb pozitívumot találja magához mérten. én a sajátomat magam csináltam magamhoz szabva. szinte felhőn ülök, felhőbe dőlök, több óra mülva se fészkelődök. másnak is tudok segíteni ebben. erre a márkaneves sorozattermékek nem képesek, mindenki beláthatja. és egyéni döntése, hogy önmagához szabottat választ e vagy megmarad a sorozattermékek közti keresgélések folyamatában. egy szék megfelelőségét nem a design, nem a márka , stb extra már már szükségtelen dolgok adják, hanem az az ülésérzet amikor a szék párnázata a beülő testéhez idomul. nekem ez a tapasztalásom és erre halgattam amikor a sajátomat összehoztam, nem szép nem designes, nincsenek döntögetősdi extrák, meg stb, de oda idomul a párnázata ahová beüléskor nekem kell. üdv mindenkinek :-)

(#2194) peppe79 válasza stephananton (#2193) üzenetére


peppe79
senior tag

Részben igazad van, de azt azért nem állítanám, hogy a sorozatgyártott székek között ne lehetne megfelelőt találni. A lényeg az, hogy minél több -, és minél szélesebb beállítási lehetősége legyen.
A magasságállítás adott, de a komolyabb székeknél már lehetőség van az ülésmélység, a háttámla magassága, és a karfa minden irányú állítására (4D, vagy esetleg 3D). Az enyémen mondjuk a háttámla magassága fix, van viszont állítható deréktámasz, fejtámla, és amit eddig más székeknél nem láttam: könnyen cserélhető párnázat. Vagyis ha idővel kiülöd a széket, vagy csak más huzatot, esetleg párnázatot szeretnél (memory hab, keményebb, vagy puhább szivacs stb), akkor a kipattintható ülőlappal ez könnyen cserélhetővé válik.

Más gyártók székeinél meg rengeteg opció merülhet fel. Az Antares Bostont pl. lehetőséged van szelepes, állítható keménységű ülőlappal, vagy memory habbal rendelni, van alacsony vagy magas támlás változata, mesh szövetes, vagy több árkategóriás kárpit választéka, rendelheted 3D vagy 4D karfával, biztosított az alkatrész utánpótlása (pl. kioldó mechanika), stb.

Ehhez képest a kínai, tucat gamer székeknél csak azt kapod, amit látsz...

(#2195) stephananton válasza peppe79 (#2194) üzenetére


stephananton
kezdő

gondoltam:-) pont ezeket az extrákat cseréltem le az egyszerűbb megoldásra. a magasságállítást adó hidraulika a 0 pontban marad, amennyit felemelnék rajta azt a vastagságot tettem szabadpárnába és nem "merev" tömb szivacsból... ugyanilyet a háttámlán is lehet eszközölni. a kézzel tömött szabadpárna tetszés szerinti tömörségű. testsúly kategóriának megfelelően. a valós üléskomfortot akkor kapod meg ha az ülőfelület (szabadpárna ) oly vastagságú és tömörségű hogy a kellő besüppedést követően még maradjon az alsó részén kb 4-ed résznyi vastagság ami össze se süpped amikor rajta ülsz. és a háttámlánál is hasonló a helyzet. és ez az amit sorozatgyártásnál nem lehet kivitelezni :-) erre még a legtöbb tv néző fotel esetében sem gondol senki:-) épp a részben igazam végett írtam a h. szólásomba a márkatermékek közti válogatási lehetőséget :-)

(#2196) fabri07 válasza peppe79 (#2192) üzenetére


fabri07
aktív tag

Enyémről mit gondolsz?

(#2197) peppe79 válasza stephananton (#2195) üzenetére


peppe79
senior tag

Nem azt állítottam, hogy DIY módon lehetetlenség egy kényelmes széket kialakítani; hanem azt, hogy a sorozatgyártottak között is lehet akár megfelelőt találni. Mivel nálunk a nejem is használja a forgószéket, egyszerűbb és kézenfekvőbb megoldás volt eleve egy olyan széket választani, ami egy mozdulattal személyre szabható. Ha ez adott, akkor pedig nem szükségszerű a házilagos kivitelezés.

(#2198) peppe79 válasza fabri07 (#2196) üzenetére


peppe79
senior tag

Nekem nem jön be.

(#2199) stephananton válasza maxika2004 (#2189) üzenetére


stephananton
kezdő

ÜDV MAXIKA 2004 :-) én nem ülnék bele, látni az egésznek a formáin hogy a kárpitozott részen a huzat alatt eléggé merev habanyagot hyasználnak, hogy ez a forma megmaradjon. a huzat hamarabb elkophat a hab anyag még formatartó marad, hozzád idomulása nem v.mi sokatmondó lehet amikor rá/bele ülsz :-)

(#2200) stephananton válasza lowzor (#2179) üzenetére


stephananton
kezdő

üdv ASDXV :-) olvasd el a 2193 as ill 2195 2199-es h. szólásaimat, jöhet a meglátásod :-)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.