Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1151) Ispy válasza Hunner (#1150) üzenetére


Ispy
veterán

Na, ezért vettem én is AKRacinget, remélem később sem adják lejjebb a support minőségét. :K

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#1152) Zsiráfnyál válasza Hunner (#1150) üzenetére


Zsiráfnyál
aktív tag

Azért illúzióink ne legyenek, ezek a gamer székek max 50-60 ezerből legyártott termékek. Az AK behajt rajtad 30 ezer árrést, a Dx meg 80-at (nyilván típusfüggő a konkrét összeg). Az, hogy ezután hajlandóak egy 150 Ft-os műanyag alkatrészt kipostázni (ami helyett ebben az árkategóriában egyébként a minimum lenne olyat használni, ami nem törik el), azért még nem a nagylelkűség elemi megtestesítése.

Persze, írsz nekik és küldik szó nélkül, de nem azért mert akkora király arcok, hanem mert annyi pénzt húznak le a vásárlóról, hogy abból röhögve megtehetik.

(#1153) Hunner válasza Zsiráfnyál (#1152) üzenetére


Hunner
senior tag

Azért illúziód ne legyen, ha vettem volna egy magyar kiskerből egy széket amiről leesik egy takarólemez, még mindig kereshetném a garanciális szerviz telefonszámát az interneten, annak ellenére hogy 5 levelet 3 telefont és 20 sms-t váltottam volna már a kisker képviselőivel. A szerviz elérés fellelése után pedig, kaptam volna egy hát nem tudnak mit tenni vele, érdemben nem befolyásolja a működést nem garanciális probléma választ.

[ Szerkesztve ]

Oneplus 8 Pro - Canon EOS 600D - EOS M50 - Sigma 18-200 f/3.5-6.3 DC OS HSM II - Canon 50 f/1.8 STM

(#1154) koxx válasza Zsiráfnyál (#1152) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Miért, azt gondolod, hogy gyártási áron kéne adni a székeket? Az apple sem 120$-ért adja a telefonokat.
Régebben írtam az AK supporttal kapcsolatban -> [link]

(#1155) Ispy válasza koxx (#1154) üzenetére


Ispy
veterán

Sőt volt itt korábban egy fórumtárs, akit jól elhajtott a DXRacer, mert outletes széke volt. Ez nem annyira szimpatikus hozzáállás.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#1156) Zsiráfnyál válasza koxx (#1154) üzenetére


Zsiráfnyál
aktív tag

Ja, hát ha ez nem probléma, van egy 1.500 Ft-os csavarhúzóm 7.000-ért. Adok rá két év garanciát, ha eltöröd kicserélem, küldök postán azonnal másikat. A legjobb fej csavarhúzókereskedő vagyok ezen a világon, ilyen korrekt hozzáállást máshol nem találsz. 10/10 support.

Privátban jöhet a megrendelés nyugodtan bármikor bárkitől, akit csak érdekel.

[ Szerkesztve ]

(#1157) Ispy válasza Zsiráfnyál (#1156) üzenetére


Ispy
veterán

Nekem meg van egy eladó 1500-ös csavarhúzóm, 7000-ért, de ha eltöröd mehetsz a pics@ba. Na, manapság ez a jellemző, sajnos. Senki sem örül ennek, annak viszont igen, hogy vannak még cégek, akik nem csak a semmire kérik el a pénzt. Innentől kezdve mindenki döntse el magának, hogy kitől vesz csavarhúzót.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#1158) koxx válasza Ispy (#1157) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Ennyi.

Zsiráfnyál: a supportot is meg kell fizetni, vagy azt gondolod, hogy minden ingyen van? De építhetsz magadnak széket és akkor nincs probléma.

[ Szerkesztve ]

(#1159) Hunner válasza Ispy (#1157) üzenetére


Hunner
senior tag

Köszönöm hogy nem nekem kellett leírnom. :R

Oneplus 8 Pro - Canon EOS 600D - EOS M50 - Sigma 18-200 f/3.5-6.3 DC OS HSM II - Canon 50 f/1.8 STM

(#1160) Zsiráfnyál


Zsiráfnyál
aktív tag

Összekeveritek a supportot a marketingel.

support az, ha eladsz egy olyan terméket, amiről tudod, hogy nem lesz vele sok probléma, mert odafigyeltél a minőségére, és nyugodtan vállalsz rá garanciát, mivel megbízol a saját munkádban, amit eleve becsületesen végeztél el.

marketing az, ha simán kispóroltad a minőségi alkatrészeket a termékedből, tudod nagyon jól, hogy el fog törni, tönkre fog menni, lesz vele probléma, de ennek ellenére mégis elkéred a termék reális árának a kétszeresét érte, kvázi előre kifizetteted a vásárlóval még a javítás költségét is, amiről tudod jól, hogy nagy eséllyel be fog következni, és mindezek ellenére képes vagy azt az érzést kelteni a vásárlóban, hogy téged az ő elégedettsége érdekel, és korrekten állsz a dologhoz (miközben átb...od mint a huzat).

A gamer székeknek valóban kiváló a marketingje, ahhoz kétség nem fér, de nehogy már azt higgyétek, hogy rendesek veletek, amikor kicserélnek egy pár ezer Ft-os alkatrészt. Még akkor sem, ha van olyan forgalmazó, aki még ezt a hozzáállást is képes alulmúlni (sajnos ez egy ilyen iparág). Minden vásárló közös érdeke lenne, hogy ne támogassuk azt, aki minket hülyének néz, itt meg elég alaposan körbe vannak tapsolva.

(#1161) koxx válasza Zsiráfnyál (#1160) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Minosegi alkatreszek es jo support=qrva magas ar, lasd Hermann Miller. Az apple cuccokat is premiumnak gondoljak megis csak 1 ev gari van egy 800ezres macbookra.

(#1162) Ispy válasza Zsiráfnyál (#1160) üzenetére


Ispy
veterán

Kevered a support és a minőség fogalmát. A jó support az, ha gondom van a termékkel, akkor megfelelő módon állnak hozzád, pl. küldenek ingyen svédiából egy szaros 5$-os alkatrészt ingyen, a posta is pénzbe kerül. Vettem egy 30k-s streacom htpc házat, aminek az első szétszedéskor szét is ment 2 csavar feje a kicsavarozáskor, annyira silány kínai vacak csavarok voltak, nos ők 1600ft-ért küldtek csavarszettet cserébe. Ez a szar support, szar minőség. Szóval ne legyünk szomorúak, ha van gyártó, aki nem ilyen.

Egyébként meg ez egy 60k-s szék, csak a forint szart se ér, meg a magyar fizetés is alacsony, ezért gondolod, hogy ezek a gémer székek milyen drágák.

Félreértés ne legyen, ezektől a dolgoktól a AKRacing még nem lett kiváló minőségű gémer szék.

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#1163) n0k0m_


n0k0m_
tag

Nem hiszem el, hogy nem lehet egy normális széket kapni. Jysk/Kika stb. mind ugyan az a kínai szar alkatrésznél megy tönkre (először elferdül emiatt az egész szék, aztán törik). Már majdnem vettem egy Torretta XL-t, erre ugyan azt találom:

Tud valaki olyat ajánlani, ami nem ez a hulladék felépítmény? 60-70 -et még rászánok.

(#1164) koxx válasza n0k0m_ (#1163) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Nem tudom ti mit csinaltok a szekekkel, de nalam soha egy sem tort el, max a gazrugo engedett. A 20-30 ezres szekek nem az orokkevalosagnak keszultek.

(#1165) n0k0m_ válasza koxx (#1164) üzenetére


n0k0m_
tag

Képen lévő Torretta XL nem épp 20-30 ezres kategória, de mint látod ugyan az a betegsége, miatt azoknak. Az hogy nálad nem csesződik el nem reprezentatív adat. Van aki alatt az 5000 Ft-os forgószék se megy tönkre.

[ Szerkesztve ]

(#1166) Casoli válasza n0k0m_ (#1165) üzenetére


Casoli
őstag

Nekem a legutóbbi 30ezres fotelem ülővasa szintén eltört ugyanígy. Szar egy konstrukció.

http://hasznaltpcalkatresz.hu/

(#1167) n0k0m_ válasza Casoli (#1166) üzenetére


n0k0m_
tag

Viszont sehol nem találok olyan széket, ami nem ezzel az ún. "butterfly" rendszerrel van szerelve. Minden erőhatás a heggesztésre hat és a törésnél még nagyobb gond, hogy hajlik, ezáltal pár hónap után már ferde az ülőfelület.

Pontosabban 150k felett egyik se ezzel szerelt, de azt már túlzásnak tartom.

[ Szerkesztve ]

(#1168) koxx válasza n0k0m_ (#1167) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

De mitől hajlik ki, hintázol benne vagy mi?

(#1169) n0k0m_ válasza koxx (#1168) üzenetére


n0k0m_
tag

Egy széknél ne az ülési szokásaimtól függjön már a használhatóság. Egyébként teljesen normálisan ülök, letett lábakkal. Való igaz, hogy megvagyok 100 kg, de a hivatalos teherbírást nem lépem túl egyiknél sem. Egyébként irodában mind a hármunk alatt ugyanígy törtek 1 éven belül ezzel a butterfly mechanikával szerelt székek, gondolom nem ülünk mindenannyian "hülyén". De ez ugyan az mint a Deichmann-os szöveg, hogy nem rendeltetés szerűen használod a cipőt, azért szakad le a talpa, nem pedig azért mert egy ipari hulladék. Vehetsz te Deichmann-os cipőt, ami 5 évig jó, mert abban a műszakban Chang jobban megnyomta a ragasztót, de attól még a probléma ottvan és sokaknál jelentkezik. Amikor pár év alatt már a 4-5. széket kell kidobni elfogy az ember türelme. Egyébként elég megnézni a képet, aki szerint a 2mm-es alu ötvözeten lévő 3 centi sugarú tré heggesztés elbírja az erőhatásokat hosszú távon, fáradás nélkül, annak érdekes elképzelései vannak a világról.

Valamelyik rögzítés ismerős valakinek?
[link]
[link]

[ Szerkesztve ]

(#1170) tkesy válasza n0k0m_ (#1163) üzenetére


tkesy
őstag

Erről nincs véletlenül több kép?

>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<

(#1171) n0k0m_ válasza tkesy (#1170) üzenetére


n0k0m_
tag

Pont erről nem, de ezzel a típusú alkatrésszel szerelt egyik széknek való tömeges visszahívásáról igen:
[link]

Képen láthatod, hogy a törés ugyanott fordul elő.

(#1172) tkesy válasza n0k0m_ (#1171) üzenetére


tkesy
őstag

Köszi a képet meg a linket, mint XL tulaj az előző egy picit jobban érdekelt volna más szögből is, mert így elsőre egy kicsit másmilyen az enyém, de pont a lényegi rész nem látszik azon a képen... No mindegy, majd néha ránézek, hogy mi a helyzet...

>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<

(#1173) n0k0m_ válasza tkesy (#1172) üzenetére


n0k0m_
tag

Mielőtt eltörne ferde lesz és billegős az ülőlap. Nem fogsz elvágodni, csak ha tovább használod. Egyébként nem tudom mit hiányolsz a képen, az az egész kitörik.

[ Szerkesztve ]

(#1174) Casoli válasza koxx (#1168) üzenetére


Casoli
őstag

Nem kell hintázni, hogy kitörjön. A gyenge anyagminőség felelős az eltörésért. Én úgy oldottam meg, hogy vettem egy eredetileg sokba kerülő, de lestrapált műbőr miatt fillérekért megvehető fotelt. Érdekes mód, az n em tört el. Amiért lecseréltem a fotelt, hogy rá két évre elkezdett málni a műbőr felső rétege.

http://hasznaltpcalkatresz.hu/

(#1175) hulp01


hulp01
senior tag

Én is még mindig szék vásárlása előtt állok, és sajnos egyre kevésbé vagyok meggyőződve, hogy érdemes ezekre a gamer székekre szóba jöhető alternatívaként gondolni. Nagyon nem győztek meg a minőségükről, pláne, hogy ilyen rohadt sokba kerülnek. Jelenleg ezzel szemezek, és bár ez is rohadt drága, de talán egy fokkal jobb minőség. Esetleg valakinek tapasztalata ilyennel? Esetleg fővárosi fórumtárs nem jár errefelé, hogy megnézze érdemes-e egyáltalán számolni vele. Tudom, hogy a kényelem az szubjektív, de azért azt meg lehet nézni, hogy nem egy rakás szar-e a szék.
Amúgy szüljön sünt az a barom, aki Bestsellernek nevezi el a márkát. Bár eléggé kamuszagú az egész.

[ Szerkesztve ]

(#1176) n0k0m_ válasza hulp01 (#1175) üzenetére


n0k0m_
tag

Szvsz. ennyi pénzért nagyon "noname". Ezt nézegettem ami hasonló [link] , erről legalább annyit tudni, hogy Antares, ami nem túl meggyőző, de legalább a beszámolók szerint valóban kényelmes és meggyőző ránézésre a rögzítés/rugózás mechanikája, illetve jelentősen olcsóbb, de még így is drágának találom egy Antares székért. Egyébként a fórumon sokat írt Markus valóban betonbiztos konstrukciónak tűnik: , bár az ergonómia kérdőjel, az ára meggyőző, csak hát az IKEA nem szállít ki ...

[ Szerkesztve ]

(#1177) mgoogyi válasza hulp01 (#1175) üzenetére


mgoogyi
senior tag

Nemtom, hogy ez a szék mennyire tartós. Azt viszont igen, hogy az AKRacing Premium v2-höz hasonló áron van, amiről tapasztalom, hogy jó. Ha mond valamit a Kodiak név, neki évek óta ez van és még semmi baja.

(#1178) n0k0m_ válasza mgoogyi (#1177) üzenetére


n0k0m_
tag

Mechanikája azonos az olcsó szar székekkel. Én ebbe már az életbe nem fektetnék bizalmat:

Főoldalról megrendelheted a legkritikusabb alkatrészt 30 euroért (mindenki tippelhet, hogy mennyi a beszerzési ára), ha máshogy nem vagy meggyőzhető:
[link]

Viszont az akracing gyárt más mechanikával szereltet:
[link]

Gondolom nem véletlen, hogy a drágább székeit már ezzel gyártja. Viszont textil borítást nem találtam ezek közül.

[ Szerkesztve ]

(#1179) mgoogyi válasza n0k0m_ (#1178) üzenetére


mgoogyi
senior tag

A premium v2-ben is alap mechanika van? Akkor próbálok nem nagyon ficánkolni benne..
(Elhiszem, nem kell győzködni.)

(#1180) hulp01 válasza n0k0m_ (#1176) üzenetére


hulp01
senior tag

Ezt már én is néztem, de sajnos 120+-os teherbírás elvárás. Így a Markus egyből kiesik. Az AK Racingek eddig a mechanikájuk miatt nem voltak szimpatikusak. Valaki itt korábban írta, hogy ugyanolyan filléres vackok, mint ami az olcsó székekben is van. (Ja, meg kettővel lejjebb írtad te is. :) ) Viszont ez az Onyx már jobbnak tűnik. Eddig amúgy a DXRacer Kinget néztem. Csak erre próbáltam valami alternatívát találni.
Tovább néztem az általam linkelt szék honlapját és azt találtam, hogy 10 év garancia van minden termékükre. Ez szerintem elég bizalomgerjesztő dolog. Egyszer csak rá kéne szánnom magamat, hogy felmenjek Pestre és körülnézzek.

[ Szerkesztve ]

(#1181) n0k0m_ válasza hulp01 (#1180) üzenetére


n0k0m_
tag

Amennyire én utánajártam a teherbírás a gázrugóra vonatkozik, így túl sokat nem jelent. Amit fentebb linkeltem torretta XL töréses hiba mellett teljesen hiába írják rá, hogy 140kg a teherbírás :/.

mgoogyi: nem tudom hány szériát gyártottak abból, ami képet találtam azon ez a filléres mechanikája van a premium v2-nek, de ha alánézel meglátod egyből (feleséget is csak így válasszatok!). Pár hozzászólással fentebb írtam, hogy nem biztos hogy valaha bajod lesz vele és nem fog azonnal eltörni sem, viszont ha ferdül/billeg az ülőlap, akkor nézd meg a heggesztést, ahol a gázrugó csatalkozik (de képes lemezestül feltépődni, mint a papír). A legnagyobb bajom ezzel nekem se az hogy tönkremegy, mert veszel bele egy pár száz/ezer ft-os alkatrészt ha eltört, viszont hónapokig ülhetsz egy ferde széken, amivel hazavágod a gerinced.

(#1182) CsGábor válasza n0k0m_ (#1181) üzenetére


CsGábor
tag

Egy arozzi verona pro-t vettem kb 2 hónapja. Az egyik oka hogy ezt választottam épp az ülőlap és gázrugó közti kialakítás. Remélem ez nem fog törni. Eddig egyébként teljesen elégedett vagyok a székkel. 106kg-t terhelek rá napi pár órában :DD .

[ Szerkesztve ]

(#1183) n0k0m_ válasza CsGábor (#1182) üzenetére


n0k0m_
tag

Szövetborítással nagyon gyér a kínálat ezekből.

(#1184) (ex)Cat


(ex)Cat
senior tag

Én nézegettem az Emagra X4-et is. Csábítóan hangzik az 5 év gari, helybeni kipróbálási lehetőség.

[ Szerkesztve ]

(#1185) Tsebacsi


Tsebacsi
nagyúr

Üdv!

Szék-keresésbe fogtam én is, mert a mostani főnöki fotellel az a legnagyobb bajunk, hogy kattog. De nagyon. Amikor beleülsz, kicsit előre-hátra dőlsz, helyezkedsz, súlypontod áthelyezed.
Láttam sokan sokfélét vettetek-néztetek. Fennáll-e ez a jelenség a többi széknél, vagy azok csendesek, amikor valaki ül bennük? Gondolok itt az AKRacing V2-re, Torretta XL-re és hasonlókra.

Előre is köszi a válaszokat! :R

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#1186) n0k0m_ válasza (ex)Cat (#1184) üzenetére


n0k0m_
tag

Szvsz ahhoz már drága, hogy "vakon" bevegye az ember. Oké, hogy ki tudod próbálni, de a jövőben jelentkező hiányosságaira nem nagyon derül fény, review-kat pedig hiába keres az ember.

(#1187) Ispy válasza Tsebacsi (#1185) üzenetére


Ispy
veterán

V2 nem kattog, nem ad ki semmilyen hangot, nem is mozdul meg 1 mm-t se a háttámla amikor nekidőlők. Kartámla kicsit kimozdul balra-jobbra, ha mozgatod. Egyébként nagyon masszív szerkezet, az hogy mennyire lesz jó hosszú távon még nem tudom megmondani.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#1188) Tsebacsi válasza Ispy (#1187) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Köszönöm, felírom a pozitívumok közé :R

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#1189) Tsebacsi válasza Tsebacsi (#1188) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Egy ilyet sikerült most varázsolni :) Meglátjuk milyen lesz (nem nyikorgós, nem kattogós). A bolti teszt szerint nem. :))

[ Szerkesztve ]

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#1190) (ex)Cat válasza n0k0m_ (#1186) üzenetére


(ex)Cat
senior tag

Így nézve a jövőben jelentkező problémákra sehol sincs biztosíték. Nekem továbbra is szimpatikus a próbaszék lehetőség, hiszen ez ugye ingyenes és ráadásul nem csak arra a pár percre szól, amit egy üzletben megtehetsz, hanem pár nap. Aztán meg az 5 év garancia azért mégiscsak jelent valamit.

Persze ha 2 hónap után jövök rá, hogy mégis kényelmetlen, akkor az meg az én hülyeségem.

(#1191) kicsako


kicsako
őstag

Sziasztok!
15-20 ezerert milyen szeket ajanlanatok gepezeshez?
(Rgb, labmelegito stb nem kell :DDD )

(#1192) powerwade


powerwade
senior tag

Én pár hete vettem egy IKEA VOLMAR széket. Retteneseten bánom, hogy korábban nem léptem meg, annyira jó. Azóta nem fáj a hátam, pedig heti 3x10-12 órát ülök benne (home office + egy kis kockulás). Azért ezt és nem a MARKUS-t vettem, mert ennek rövidebb az ülőfelülete és a karfa se akad be az asztalba. Állítható háttábla magassága, dőlésszöge és az ülőfelülettől való távolság, illetve a karfa is fel-le-oldalra állítható. Elég impresszív. A rövidebb ülőfelület azért fontos nekem, mert rövidek a lábaim és MARCUSnál pár perc után már éreztem keringési gondot a térdhajlatnál (zsibbadás). Konkrétan, ha teljes, egyenes háttal ültem rá, akkor a térdhajlatom teljesen "rászorult" az ülőpárna szélére. A gamer székeket meghagyom másoknak, nem "illik" a letisztult irodai környezethez :)

(#1193) betyarr


betyarr
veterán

üdv!

ez a sokat emlegetett marcus szék az ikeától mennyire jó arra a célra,hogy a hintafunkcióval hátradőlve,a székben elterpeszkedve esténként filmet nézzen belőle az ember?elég öblös?el lehet benne kényelmesen terülni? vagy csak kimondottan irodai széknek alkalmas?
köszi előre is a válaszokat :R

(#1194) Casoli válasza betyarr (#1193) üzenetére


Casoli
őstag

Irodai szék. Nem relax fotel.

http://hasznaltpcalkatresz.hu/

(#1195) goli11


goli11
tag

Köszönöm a segítségeteket.
Arozzi Torretta XL lett a kiválasztott. Könnyű volt összeszerelni, kényelmes, elég széles az ülőrésze. Már csak parketta görgőket kellene venni hozzá.

[ Szerkesztve ]

Minden jo, ha vége .... azaz még működik.

(#1196) haypro


haypro
senior tag

Sziasztok!

Esedékes nekem egy kisebb beruházás egy jobb minőségű székre, mert a jelenlegi (JYSK-es) 5 percenként lemegy alattam szinte a padlóig, és nem is a legkényelmesebb...

Gamer székre gondoltam, alapból jó lenne 40-50k körül megúszni, gondolom annyiért is százszor jobbak, mint a mostanim. Ha viszont azt mondjátok, hogy annyiért nem érdemes venni, és drágábban sokkal jobb minőségű, tartósabb és kényelmesebbek is kaphatóak, akkor 70-90k-it rászánok.
Tudnátok párat ajánlani?

Köszi!

[ Szerkesztve ]

,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"

(#1197) DrojDtroll


DrojDtroll
addikt

Vannak ajánlott székeitek?

(#1198) Ispy válasza haypro (#1196) üzenetére


Ispy
veterán

2 fontos paraméter kell, magasság és súly.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#1199) haypro válasza Ispy (#1198) üzenetére


haypro
senior tag

Nem vagyok egy szumós alkat, 185 cm és 74 kg.

[ Szerkesztve ]

,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"

(#1200) DrojDtroll válasza Ispy (#1198) üzenetére


DrojDtroll
addikt

180 vagy 185 ebben nem nagyok biztos

jelenleg 100 kg vagyok, de ez változhat (+-20kg)

most látom ez nem is nekem szólt

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.