Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4001) xEon1337 válasza Piftuka (#4000) üzenetére


xEon1337
őstag

Ennek a széknek a háttámlája állandó mozgásban van (YT link), leköveti a hátat helyzetváltoztatás közben is, gondolom ehhez lehet köze, ezzel a formával tudták a legjobban megoldani.

Szerintem sokkal kényelmesebb, de ezt szavakkal nehéz leírni, ki kell próbálni. :)

Egyébként az ülőfelület is követi az altáj alakját, mozgását.

[ Szerkesztve ]

"Less but better" - Dieter Rams

(#4002) Piftuka válasza xEon1337 (#4001) üzenetére


Piftuka
veterán

Köszi az info-t! Érdekes megoldás.

Mindenesetre a linkelt Youtube video alapján nekem ez a szék kicsi. A filmen látható férfi kb. 1 fejjel alacsonyabb lehet, mint én.

Végre tudom, mihez viszonyítani.

"Aquila non captat muscas."

(#4003) Piftuka válasza Piftuka (#3799) üzenetére


Piftuka
veterán

Erre vonatkozóan találtam három érdekes széket:

ANTARES NEXT PDH ALL UPH - szürke
--> A hideghab töltet szimpatikus. Ágymatracból ismerem; a legjobb puha anyag hosszú távon. (A szék hátránya, hogy a méretek alapján talán ez is kicsi volna nekem.)

Ezt a márkát viszont egyáltalán nem ismerem:
MOSH T2

Ez nagyon frankónak tűnik; minden irányba állítható minden része.

MOSH ELITE T2+ XXL

Ennél szintén, és nagyon szimpatikus a 200 kg-s teherbírás, valamint a már fotelszerű méretek. Rendkívül nagy, széles ülőfelülete van.

Mit lehet tudni erről a "MOSH" márkáról? Ismeritek? Esetleg ezeket a konkrét típusokat is?

"Aquila non captat muscas."

(#4004) 4nick8 válasza Piftuka (#4003) üzenetére


4nick8
őstag

Ha ekkora széket keresel akkor Dxracer Tank [link] a megoldás.

(#4005) vadkörte válasza vadkörte (#3986) üzenetére


vadkörte
addikt

Ígértem egy beszámolót. Talán érdekel valakit.

Nos kezdem az elején. A doboz. Nagy! 65cm x 87cm x 33cm. A szállítása sem egyszerű, nekem is csak a kocsi hátsó ülésén fért el. (a szállítást a munkahelyemre kértem)
Kicsimagolva is a hely a legnagyobb probléma, bár nem sok alkatrészből áll, azért elég tekintélyes mennyiségű a helyigény.
Úgy terveztem, hogy a régi Jysk Billum-nak megtartom a lábcsillagát és abba építem bele az LCPower-t. Erről még az elején letettem, amikor a szétszedett régi széknek kézbe fogtam a komplett alsó részét - lábcsillag, kerekek, gázrugó és mechanika) és ez pár deka eltéréssel volt csak nehezebb, mint az LCPower üres lábcsillaga.
Az összeszerelési leírás egyszerű és informatív, az ülőlap alsó részébe tették. A tartozékok bliszteres csomagolásban kaptak helyet, Az egyes összeállítási lépéseknek megfelelően csomagolva. 6db csavar a karfákhoz, 4db a mechanikához, 4db a háttámlához, 2db az oldalsó burkolópanelekhez, 14db alátét, 14db rugós alátét, 4 bolha, 1db 5,5-es imbusz/csillag csavarhúzó kombinált szerszám. Az összeszereléshez saját "T" kulcsot és biteket használtam, a szék kombi szerszáma a régi székem szétszerelésénél jött jól.
A csillag anyaga műanyag, de vastag - ~3mm - anyagú. A kerekek behelyezése könnyű, elég egy határozott mozdulat a helyrekattanáshoz, simán és hangtalanul futnak. Szerencsére nem fékezettek.
A gázrugó robosztus, a mechanika hasonlóképpen. Az alsó rész (lábcsillag, kerekek, gázlift és mechanika) saccra a szék tömegének több mint felét kiteszi.
Az összszerelést az ülőlap és a kartámaszok házasításával folytattam. 3-3 csavar tartja a kartámaszkat, majd az ülőlapra felszereltem a mechanikát. Kínosan ügyeltem rá, nehogy fordítva tegyem fel. Ennek ellenére sikerült...
A mechanikával bővített ülőlapot az alsó részre illesztve, következett az első ülőpróba és a helyreszorítás.
A háttámlával megszenvedtem, kellett volna még legalább kettő kéz, de némi szentségelés után sikerült a felső csavarokat betekerni. Utána már könnyebben ment az alsók behajtása. Az oldalsó takarópanelekhez szerintem elkelt volna még egy csavar, de a mellékelt kettő is tart, a bolhákat helyrepattintva a szék 99%-ban kész is volt. Felhelyeztem a fej- és a deréktámaszt és az állítókarok markolatát és kész is volt.
Mindez a régi szék szétszerelésével és a doboz elpakolásával együtt kb. 30-35 percbe tellt.

Néhány nap használat után a véleményem:
Az ülőlap kényelmes, kemény tömésű, de nem tör, az oldalsó combtámaszokat érezni, de nem kényelmetlenek.
A szék nem nyikorog, sajnos ennek is van egy alap 0,5-1°-os billegése, bár lehet, hogy csak nem szorult meg rendesen a gázlift.
A bőrön látszik, hogy több kőolajat látott, mint marhát, de fimon puha tapintású és nem kellemetlen a szaga sem. Mondjuk nem nappabőr, de nincs kínai vegyikombinát szaga. A háttámla kényelmes, a kartámaszt elég széles határok között lehet állítani, kényelmesen belőhető, bár "csak" 3D-s. A fejtámasz kényelmes, a deréktámasz állítható, de szokni kell...
Hosszú távú tapasztalataim természetesen még nincsenek.

"Röviden" ennyi...

Üdv. V. Körte

(#4006) #68216320


#68216320
törölt tag

Antarest Boost - Alza vásárlás - nagyon vacak:

A második héttől kezdve nyikorgott mindene. elméletileg 150kg terhelhető, én 100kg vagyok.
Alapvetően a gamer székeknél probléma, hogy a jobb oldalon van csak megtámasztva a háttámla. Itt van a döntéshez használható kar. Amikor hátradöl az ember, akkor a bal oldalt semmi nem tartja. 2-3cm-el hátrébb van a bal oldal emiatt, mivel így tekeredik picit a háttámla.
Tegnap, 2 hónap használat után, egy hangos csattanást követően eltört a hegesztés a támlában (megjegyezném valami kezdő csinálhatta, mert ennyire vacak hegesztés pöttyöt még nem láttam) és teljesen kitekeredett a háttámla, majdnem hátra-balra borultam a székkel.
Ma mérgemben szétvégtam az egészet, szóval garancia már ugrott. De megérte belenéznem ezen székek szerkezetébe, mert nyilvánvalóvá vált, hogy ez a megoldás nem alkalmas hinta funkcióra.
A következő székem biztosan merev háttámlás lesz, lehetőleg fix karfával, ami egyben tartja a háttámlát és az ülőfelületet is.
A terhelésről pedig annyit, hogy ez a szék alapvetően hálós, így szellőzik a hát. A háló egy fa keretbe van belefogatva a támlán belül. Ez a háló ki sem szakadt a helyéből, tehát nem kapott nagy terhelést, miközben a hegesztés már feladta.

[ Szerkesztve ]

(#4007) Piftuka válasza 4nick8 (#4004) üzenetére


Piftuka
veterán

Köszönöm, de a fenti kérdéseimre várok választ, kérem tisztelettel!

(A "gamer" szék, és a műbőr borítás pedig semmilyen szempontból nem alternatíva.)

[ Szerkesztve ]

"Aquila non captat muscas."

(#4008) atee válasza #68216320 (#4006) üzenetére


atee
őstag

Kiváncsiságból megnéztem és még csak nem is nagyon olcsó :Y majdnem 70k
Eszméletlen mennyi szemét van ezen a piacon!

D-day 2002-01-04 01:54

(#4009) #68216320 válasza atee (#4008) üzenetére


#68216320
törölt tag

Nem, nem.olcsó. Pedig külsőleg nagyon bizalomgerjesztő volt és kényelmes is. Főleg amellett bosszanto, hogy szétszedve látszik mennyire összecsapott és balesetveszélyes az egész.
Valami okból az ülőpárna rész is érezhetően balra lejtett picit, de az megszokható volt.
Amúgy a támla csövei iszonyat kormosak-koszosak voltak a huzat alatt. Gondolom valami hegesztés salakanyag maradék lehetett. 10perc körömkefe után jött le a bőrömről.
A probléma az összes ilyen háttámla kerettel, hogy az egyoldali megtámasztás miatt minimum T vagy zártszelvény kellene, teljes élhosszban végig hegesztéssel és keresztmerevítéssel a stabilitáshoz. Ezzel ellentétben a teljes támlát egyetlen oldalon támasztva ez tartja:
alt="alt="alt="" title=""" title="alt="" title="""" title="alt="alt="" title=""" title="alt="" title=""""

[ Szerkesztve ]

(#4010) atee válasza #68216320 (#4009) üzenetére


atee
őstag

Hát ez olyan szép amit én csinálnék 4 unicum/sör után. Úgy, hogy egyszer már próbaltam heggeszteni előtte jó 20 éve. :C

[ Szerkesztve ]

D-day 2002-01-04 01:54

(#4011) Speedo


Speedo
tag

Srácok,

Fórumot végigolvasva és sokat gondolkodva (mert a budapesti látogatás most biztos, hogy kivitelezhetetlen volt) én is a mai naptól gyarapítom a WU2-es (FAB) tulajdonosok csoportját. A szék, mint említettem ma jött meg egyelőre egy pár órája ülök benne, de ez bocsánat a szóhasználatért, kib@szott zseniális. (Rólam: Normál / sportos testalkat, 165cm, ~85kg, kis testépítő múlttal, tehát széles vállak, és normál derék/csípő rész)

Szokták mondani az Ikea Markus székére, hogy az egy tank, hát ez is legalább annyira tank (ültem Markusban is sokat).
Első pillanattól kezdve kényelmes, és megfelelően tart. Akik esetleg attól félnek, hogy műanyagból van a váz, annak itt egy tájékoztató adat: a komplett csomag súlya 24kg, nagyon masszív semerre sem mozog vagy dől vagy lenne bizonytalan, nem recseg/ropog. A felhasznált műanyagok, pedig tényleg jó minőségűek.

Személyes tanácsom, hogy senki se vegye igénybe a bolt összeszerelését, durván lehúzás összesen 3 lépésért, mert a szék ülő és hátlápja a karfák és a fejtámla alapvetően egy egységként érkezik összeszerelve a gyártótól neked csak a kerekeket, gázrugót kell behelyezni illetve magát ezt az összeszerelt egységet rá a gázrugóra, és máris használható)

Köszönöm minden fórumtársnak, akik megosztották / és meg fogják majd osztani személyes tapasztalataikat a székekről. :R

[ Szerkesztve ]

(#4012) Dr. Akula válasza Speedo (#4011) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Nem is a normál ülésnél szokott tönremenni a szék, hanem a belefetrengésnél, hintázásnál. Azt is bírja? Mert az ember azért nem derékszögben szeret ülni napi 10-20 órát (otthon is).

(#4013) Speedo válasza Dr. Akula (#4012) üzenetére


Speedo
tag

A hinta mechanika tartósságáról természetesen nem tudok nyilatkozni (nekem ez az első szinkron mozgó székem), jelenleg nagyon finoman csillapítva néma csendben mozog a szék előre-hátra, vele meg mozog az ülőlap része is.
Mint, ahogy a többiek írták az ülőlap része nem túl széles, ez nem egy fotel, szerintem ebbe nem tudsz "belefetrengeni".

[ Szerkesztve ]

(#4014) Dr. Akula válasza Speedo (#4013) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Sima irodai székbe is lehet, az ülőlap eleje támasztja az ánuszodat, a háttámla teteje meg a hátadat, és jól kinyújtod a lábad. :) Ettől szokott letörni a háttámla.

(#4015) K1LLMy53Lf válasza Dr. Akula (#4014) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

szvsz így max egy hintamechanikás vagy silány minőségű széket lehet könnyedén eltörni. azért egy normális/minőségi szinkron/aszinkron mechanika elég jó bírja :)

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#4016) Dr. Akula válasza K1LLMy53Lf (#4015) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Nekem csak ilyen legolcsóbb kategóriás irodai forgószékekhez volt szerencsém, de abból már párat leírtam.

Ezek milyenek?:

Emagra BOSS B3L - szinkron mechanikás, 150 kg teherbírás, fém láb. Viszont elég vékony vasrudak tartják a fejtámlát, nem tudom meddig bírják.

CHAIRMAN 402 XXL - biztos nem olyan ergonómikus, csak magasságot lehet állítani. Viszont 250 kg teherbírású(!), ami gondolom jobban bírja a nyüstölést mint egy feleannyira hitelesített, ezért ránézésre évtizedekbeli plussz tartósságot feltételezek róla.

Kell az ergonómia is, de azért egy 100k+ széket nem akarok 2-3 évente cserélni, de még 5 évente se. Amit nem tudok hogy ezek a szövet / műbőr csodák mennyire bírják a koptatást (ráül, csúszkál rajta az ember valaga). A hálós széktámla mindenhol valami hűdeszuper jóságként van leírva, de én csak azt látom hogy elég vékony cucc, hamar ki fog szakadni. Mi ebben az igazság? És használat alatt ne azt feltételezzük hogy egy 90-60-90-es titkárnő beleteszi a kis popóját és szálfaderékkal végigüli rajta a munkanapot, hanem egy igazi "rendszergazdás" székben fetrengést. :D

(#4017) Piftuka válasza #68216320 (#4009) üzenetére


Piftuka
veterán

A kupoláját mennyire gyatra, gyalázatos tákolmány ez!

Ronda, igénytelen kivitelezés, és gyenge szerkezet. Az pedig, hogy a "nem látható" részt le sem kezelték rozsda ellen, illetve nem festették le, meglehetősen nagy igénytelenségről árulkodik.

Sajnálom, hogy így jártál vele! És köszönöm, hogy megosztottad!

No, ezért vetettem el a "gamer" széket, mint alternatívát. Amikor az Irodabutik-os hölgy elmondta, hogy 380.000 forintos példányt is javítottak, és az a szék is botrányosan rossz minőségű volt...

Akkor ugyan mit várhatna az ember az olcsóbb "Made in China" megoldásoktól?

"Aquila non captat muscas."

(#4018) Piftuka válasza Dr. Akula (#4016) üzenetére


Piftuka
veterán

Itt írtam az Irodabutik-os tapasztalataimról, illetve arról, hogy mi a helyzet a hazai piacon a "hálós" székekkel.

A hölgytől én is kérdeztem a "Boss B3L" széket, de lebeszélt róla. Azt mondta, hogy egy "mellényúlása" az Emagra cégnek, amely minden évben kísérletezik minden féle újabb székekkel is. Van, amelyik bejön nekik, és sokat eladnak belőle, és van, amit nem keres senki. Ez is ilyen.

A minőségével nincsen probléma "en bloc", de az én igényeimnek ennél olcsóbb székeket tudott jobbnak mondani.

Utólag belegondolva a szék nagy hátránya a fém felületű kartámasz. Amit ráadásul még kicsinek is látok a képek alapján, ahogyan az ülőfelületet is.

(Kár, mert a szék dizájn szempontból szerintem kifejezetten szép!)

A "Chairman 402 XXL" amolyan "Home Office után lehajtom a noti tetejét, és odafordulok a tévéhez, hátradőlök filmet nézni" típusú szék lehet.

Bárszerintem a háttámla maximum 160-170 cm-es embernek érhet fel a tarkójáig. Márpedig a "hanyattdőlős" széknél szvsz alapkövetelmény, hogy a fejet is megtámassza.

Plusz mennyire lehet megbízni abban, amit manapság a ruszkik gyártanak? :F Ha egy 70-es években készült motorkerékpárról lenne szó, minden további nélkül meg merném venni.

No, de a "híres orosz bútoripar"... Nekem így - egyéb információk hiányában - egy szinten vannak a kínaiakkal.

"Aquila non captat muscas."

(#4019) Dr. Akula válasza Piftuka (#4018) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Fogalmam sincs mennyivel megbízhatóbb a ruszki székgyártás a csehszlováknál. :) A legtöbb szék már ránézésre se túl masszív, márpedig én olyat keresek, ami évtizedekig szék marad, és közben azért valamennyire ergonómikus is. Ha ezek nem jók, akkor mi az ami ajánlott? Tudom, 50k alatt ikeás Marcus, de afelett? (azért a realitás talaján, tehát a 800k-s varázsszék azért ne. :) ) Nem ragaszkodom bőrhöz / szövethez, abból is inkább az a jobb ami strapabíróbb.

[ Szerkesztve ]

(#4020) Piftuka válasza Dr. Akula (#4019) üzenetére


Piftuka
veterán

Hát ha visszaolvasol, látni fogod, hogy "egy cipőben járunk". :K

Bár nem írtad, hogy milyen magas, és milyen testalkatú/súlyú vagy, de az elvárások szemlátomást nagyon hasonlóak.

Én most éppen ezekre a székekre vonatkozóan várom a véleményeket.... :)

"Aquila non captat muscas."

(#4021) Rayyy válasza Piftuka (#4003) üzenetére


Rayyy
senior tag

Piftuka
A konkrét típust nem ismerem, de Antares széket nem vennék. Szenvedtünk pár évig munkahelyemen ilyenektől és elég volt. Rendszeres volt a karfa gumijának szétrepedése, egy idő után előforduló féloldalasság, az ülőfelület elvékonyodása. Az office depot-ból veszegette őket anno a cég.

Minden a legnagyobb render!

(#4022) Ispy válasza Dr. Akula (#4019) üzenetére


Ispy
veterán

ami évtizedekig szék marad

Ilyen nem létezik. Gondolj csak bele, ez egy folyamatosan használt eszköz, és mint minden ilyen előbb-utóbb el fog használódni. Lehet a Herman Millerek tovább bírják, de szerintem azoknak is kell karbantartás a 10+ évhez. Egy átlagos (nem szar) széknek szerintem 4-5 év a használati ideje, ez persze nagyban változik a felhasználás módjától (heti pár óra vagy napi 8+) és a testalkattól (100+ vagy 75kg).

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#4023) Piftuka válasza Rayyy (#4021) üzenetére


Piftuka
veterán

Köszi az info-t!

Ennyire rosszak az Antares székek? :( Arra emlékszel, hogy milyen típusokat használtatok?

A szétrepedő gumis karfa tényleg vacak. Nálunk is volt a cégnel pár olyan... nem tudom, mi volt a gyártóka, mert előtte hosszú évekig csak Sigma székeink voltak. Ez is talán az volt, de a korábbi tömör műanyaghoz képest, puha gumis, szivaccsal bélelt karfával.

Kivétel nélkül mindegyiken kiszakadt a gumi, sőt darabokra szakadt. Onnantól a funkciójában már nem használható. (Kényelmetlen rátámasztani a karodat.)

"Aquila non captat muscas."

(#4024) Piftuka válasza Ispy (#4022) üzenetére


Piftuka
veterán

Mondjuk ez rendeltetésszerű használat mellett (nem rendeznek a dolgozók "kocsiversenyt" vele éjszakás műszakban, nem rugdossák, borogatják, stb.) valószínűleg 10+ évig is szék marad karbantartás nélkül: [Concorde 2424]

Csak hát az ára... :(

Mondjuk ezen még el is gondolkodtam: [Orlando 24]

Viszont erre sajnos csak 2 év jótállás jár. Ez nyilván nem EMAGRA szék. (Azokra kivétel nélkül 5 év a garancia.) Melyik cég terméke lehet? :F

"Aquila non captat muscas."

(#4025) Ispy válasza Piftuka (#4024) üzenetére


Ispy
veterán

Persze, én most a budget kategóriára gondoltam, az ilyen 200k és alatta.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#4026) japunk


japunk
aktív tag

Sziasztok!

Széket keresnék magamnak. 175/85 körül vagyok, napi pár órás (legfőképp munka utáni játék) használatra. Téglaépület, 4. emelet, legteteje, lehet a bőrt inkább nem erőltetném. :DDD A keret elég rugalmas, de már 80-90e forintért húznám a számat. Nézegettem eddig egy pár széket, az Ikea Markus-a nagyon nem tetszik kinézetre, a Noblechairs Epicből nem találtam szövet borításút, a legjobb valami hálós, ergonomikus szék lenne ami megtartja a derekamat (anno volt 2 gerincsérvem, 1 maradt már csak :) ) és nem is foglal sok helyet. Tudnátok ajánlani valamit?

Köszönöm!

The owls are not what they seem.

(#4027) atee válasza japunk (#4026) üzenetére


atee
őstag

Nobelchairs székeknek nincs csak mű vagy eredeti bőr kárpitos széke. Viszont tapasztalatból mondom, hogy ha qrva meleg van akkor a textil is szar! Én minden székemet abban a 2-3 hétben (amikor meg lehet rohadni) úgy használom, hogy leterítem egy törülközővel. A textil székbe lehet komfortosabb beleizzadni, de semmiképpen nem higiénikus.

Ellenben a gerincsérvvel nem feltétlen kell játszani. Mindenképp próba kellene és nem is csak 5 perces!

D-day 2002-01-04 01:54

(#4028) #68216320 válasza japunk (#4026) üzenetére


#68216320
törölt tag

Mindenképpen figyelj arra, hogy a szék támlája mindkét oldalon szimmetrikusan legyen megtámasztva (gerincsérv miatt).
Gondolok itt arra, hogy dönthető támla esetén amikor hátradőlsz, ha esetleg csak a jobb oldalon van rögzítve, akkor kevésbé merev támlaszerkezet esetén jobbra tekeredhet picit.
Ez esetleg helytelen testtartást eredményezhet. Én belefutottam ilyenbe. (fentebb írtam az Antares Boost székemről)
Most egy műbőr, fix támlás, fix karfás (karfa fogja a támlát), sima hinta mechanikás, olcsó széket használok (Nitro Concepts C100). Sokkal kellemesebb és stabilabb érzést nyújt, de alapvetően semmi extrát nem tud. Viszont nem nyekereg és gyakorlatilag úgy telik el egy nap, hogy meg sem érzem, ha folyamatosan ülök benne.
Jelenleg az ülő részeny törölköző van, a támlára pólót húztam. Könnyen cserélhető és tisztán tartható. Nyitott ablak mellett szeretek itthon dolgozni (értelemszerűen klima ilyenkor kikapcsolva), így viszont nem kell nekem pólóban lennem, hogy ne tapadjak a háttámlához, hanem lehetek félmeztelenül (komfortosabb, hűvösebb megoldás) és a támlán lévő póló ruhadarabot cserélem. Illetve esténként áttörlöm a széket enyhén vegyszeres törlővel.

Szóval a melegben, ahogy atee fórumtárs is említette, higiénikusabb megoldás a bőr/műbőr.

[ Szerkesztve ]

(#4029) japunk válasza atee (#4027) üzenetére


japunk
aktív tag

Tudom, már kb 10 éve velem van, szerencsére tünetmentes vagyok, csontkovács segít. A munkahelyen ilyeneket használunk: LINK Nem mondom hogy tökéletes székek de a célra tökéletesen megfelelnek, a hátam sem fáj benne ülve egész nap, de kicsit nagynak találom otthonra. Valamit jó lenne találni, Noblechairs Epicet láttam itt az aprón nem is annyira drágán, végre kiszállhatnék a konyhai 10ezres Ikea székből. :DDD

[ Szerkesztve ]

The owls are not what they seem.

(#4030) atee válasza japunk (#4029) üzenetére


atee
őstag

Igen a noble székek jó áron vannak aprón és szinte mindenki elégedett is velük. Viszont kipróbálni nem nagyon tudod sajnos sehol hivatalosan.
Ha Kőszegen jársz az Icont kipróbálhatod :D

D-day 2002-01-04 01:54

(#4031) japunk válasza atee (#4030) üzenetére


japunk
aktív tag

Az egy picit messze van tőlem, de köszi a lehetőséget. Tetszik az Icon is, de az Epic olcsóbb egy kicsivel. :DDD

The owls are not what they seem.

(#4032) Timer válasza japunk (#4031) üzenetére


Timer
veterán

Ha jól látom, a Hero-ban állítható a derék támasz, beépített csavaró van rá, mint egy kocsi ülésben. Hogy ez mennyit jelent a gyakorlatban, azt nem tudom, de ha EÜ probléma van, szerintem érdemes biztosra menni. Kár, hogy az a legdrágább, amúgy külsőre az ICON nálam is nyerő, fent van a listámon (de valamiért mindenki EPIC-et árul).

(#4033) atee válasza Timer (#4032) üzenetére


atee
őstag

Érdemes kivárni az Icont, ha az tetszik jobban és a teherbírása is jobb. Majdnem elcsábultam az Epic felé én is, de rendszeresen jön friss árú az apróra :)

D-day 2002-01-04 01:54

(#4034) Tsebacsi


Tsebacsi
nagyúr

Sziasztok!

Most úgy állok, hogy lehet ezt kipróbálom: [link]
Sajnos a nagytesó 800-as jelenleg sehol sem kapható, az Expert a disztribútor, de náluk is csak rendelésre lenne. Még talán egy levelet megejtek nekik, de ez a 701-es már holnapra itt lenne, ami nem rossz, és minimális eltérés van a 800 és eközött.

[ Szerkesztve ]

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#4035) masamusuka7


masamusuka7
csendes tag

Sziasztok!

Noblechairs Hero-val szemezgetek már egy ideje én is, esetleg van itt olyan személy aki 190 cm körül van és 100kg+? Érdekelne, hogy a fejtámla elég magas-e, illetve az ülőfelület elég széles :) .

Meg láttam, hogy van PU bőr és "rendes" bőr is, érdemes a drága bőrt venni? Tovább bírja amúgy vagy mi az előnye? Úgy lennék vele, hogy ha 5 évet kibír, akkor már örülök.

(#4036) japunk


japunk
aktív tag

Csak nem tudok dönteni az Icon meg az Epic között. :B Ahogy látom minimális méretbeli különbségek vannak plusz ugye a dizájn. ezen a téren az Icon kezd egyre jobban tetszeni... :D

The owls are not what they seem.

(#4037) atee válasza masamusuka7 (#4035) üzenetére


atee
őstag

A Hero a legnagyobb a kínálatban. Ha az sem elég nagy akkor kis túlzással semmi :)
Az, hogy PU vagy RL bőr az nehezebb kérdés. Elvileg mindkettő jó minőség. Normális használat mellett 5 évig mindkettőnek bírnia kell!

(#4036) japunk +1 az Iconra. Idővel kinő az ember a versenyautó székekből. :P

(#4034) Tsebacsi Nem látom, hogy ez bármiben is előrelépés lenne az eddigiekhez képest amit próbáltál!

D-day 2002-01-04 01:54

(#4038) Timer válasza atee (#4033) üzenetére


Timer
veterán

Mindenképp, vagy Icon vagy Hero lesz szerintem. Nekem tetszik az Epic is, de kissé keménynek tűnik, plusz dizájnban nem annyira jó ez már így 35 fölött... :)

[ Szerkesztve ]

(#4039) Tsebacsi válasza atee (#4037) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Nem sokban tér el a 800-astól, ezekről tudom hogy kellően jól le lehet engedni őket, és a 800-asnál is a mechanika volt kérdéses, hátha nem futok bele még1x ilyenbe. Most nem látom értelmét egy 100-140ezres széknek, inkább egy 50-70k-s amit már ismerek és hátha kifogok egy jó példányt. Ha neadjég nem, akkor esetleg elindulok az Icon irányába.

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#4040) atee válasza Timer (#4038) üzenetére


atee
őstag

Az Icon se egy süppedős szék. Elsőre furcsa, de hosszabb használat után el se tudom kepzelni, hogy puhabb székem legyen.

D-day 2002-01-04 01:54

(#4041) Timer válasza atee (#4040) üzenetére


Timer
veterán

Igen, ettől tartok is, de úgy vagyok vele, hogy a relatíve ritkasága miatt ha nem jön be, könnyű lesz eladni.

[ Szerkesztve ]

(#4042) koxx


koxx
MODERÁTOR

Nézd már hogy felpörgött a topik. Jó rég írtam ide.
Nemrég lecseréltem az AK 7012-es székemet és a helyére egy secret lab titan került. Minőségben nem lehet egy lapon említeni az AK székkel. Pedig nem volt az sem rossz minőségű. (5 évet bírt alattam). Aki nagyobb darab 190+cm/100+kg neki erősen ajánlott. Sokáig szemeztem a noblechairs székekkel is, HA-n van 1-2 db igen jó áron, de sajnos a PU miatt nekem kiesett.
A secret lab gyári ára kissé riasztó 440€, de én szerencsésen kifogtam egyet aprón kb új állapotban.

(#4043) atee válasza koxx (#4042) üzenetére


atee
őstag

Na igen a secret lab székekről is nagyon jókat hallani. Csak annak a beszerzése még nehezebb/drágább itthon. Senki nem árulja rendszeresen jóárasítva.
Egyébként RL is van most is aprón a Noble székekből pl. Meg én már komolyan kíváncsi vagyok milyen lehet a PU. Majdnem biztos vagyok benne, hogy kiváló minőség az is!

D-day 2002-01-04 01:54

(#4044) mrviceguy válasza masamusuka7 (#4035) üzenetére


mrviceguy
tag

Igazi bőr => kezelni kell, legalább kéthavonta (de én pl gyakrabban szoktam a kocsiban, max 3 hetente, ez ugye attól függ, hogy mennyi környezeti behatás éri), különben kiszárad, elkezd kopni a fényezése, berepedezik. Melegérzet ugyanolyan benne (ha csak nem perforált, de akkor már a fél milliót súroljuk) de a tapintása sokkal kellemesebb.
Szintetikus bőr => rendes minőségű(!!!) szintetikus bőr 5 évig elketyeg anélkül, hogy hozzányúlnál - de természetesen ezt is lehet és érdemes megfelelő szerekkel ápolni (bőven elég félévente-évente). Tapintásra azért nem bőr, viszont sokkal tovább feszes marad, ami segít kondiban tartani a hideghab szivacsot alatta.

[ Szerkesztve ]

(#4045) atee válasza mrviceguy (#4044) üzenetére


atee
őstag

Milyen bőrápolót ajánlanál ha már így benne vagy? :) Csak az otthoni székre kellene.

D-day 2002-01-04 01:54

(#4046) mrviceguy válasza atee (#4045) üzenetére


mrviceguy
tag

Lotus Cleaning-nek van emberi áron (Sonax alatt ~30%-al) bőrápoló krémje és fújófejes tisztítója - ez a kettő elég, nem kell a teljes szett. Mikroszálassal törlővel érdemes letakarítani, utána mikroszálas pamaccsal bedolgozni a krémet. Figyelni kell, nem szabad erőssen dörzsölni a mikroszálassal a szennyeződést/elszíneződést, mert ha megsérül a bőr fényezése, akkor azt már csak szakember tudja visszahozni, és a sérülés könnyen terjed, felgyorsítva a bőr elhasználódását. Érdemes inkább rajtahagyni 15-20 másodpercig a tisztítót, áttörölni, és ha nem jön, akkor hagyni - idővel majd lejön (vagy megszokod) :D

(#4047) Cakkosnyál


Cakkosnyál
újonc

Ma még érvényes a FIRST_RULE_OF_FIGHT_CLUB kupon kód az ArenaRacer székekre!

(#4048) joergie


joergie
őstag

Banggood cseh raktárban úgy látom van készleten sárga gamer szék 120 dodóért ingyenes postával.
BlitzWolf® BW-GC2
"only 5 units"

Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.

(#4049) koxx válasza atee (#4043) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Annyira amúgy nem nehéz beszerezni, csak a szállításra várni kell. Jó a PU, csak nyáron belerohad az ember, a szövetbe is csak abban később :)

(#4050) atee válasza koxx (#4049) üzenetére


atee
őstag

Nem a beszerzés idejével van baj. Hanem az árával. :) csak a hivatalos forrás az drága!
A pu vagy textilkérdésnél. Nalam továbbra is inkább pu. Mindegyikbe izzadsz. Nem szeretnék egy izzadsággal itatott textil székbe se ülni így azt is letakarnám ha qrva meleg van.

D-day 2002-01-04 01:54

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.