Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2301) peppe79 válasza stephananton (#2299) üzenetére


peppe79
senior tag

Ja, végülis a Markuson kívül semmi más nem létezik a világon, így az egyetlen megoldás az, hogy egy szocreál forgószéket kell Michelin babává alakítani. Logikus... :(

[ Szerkesztve ]

(#2302) Ispy válasza peppe79 (#2301) üzenetére


Ispy
veterán

Enged el, szerintem már mindent tudunk, amit kell a homemade székekről...

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#2303) stephananton válasza peppe79 (#2301) üzenetére


stephananton
kezdő

:N ki mondta hogy más nincs? olyan jót mosolyogtam. úgyösszesítve a h. szólásokat, egyebeket itt a fórumon. :R ja és semmi átalakítás. újonnani. :))

[ Szerkesztve ]

(#2304) mattew válasza sirdond (#2300) üzenetére


mattew
tag

Köszönöm, hogy megosztottad velem a tapasztalataidat.
Örülök, hogy az anyagra napok után sincs panasz (nem romlik drasztikusan az állapota 3-4 használat után, mint sok kínai csodának). Sok örömed legyen benne, remélem hamarosan én is beruházok a TAO X4, ZEN X5, NET X5M trió valamelyik tagjába.

coolpet
Az Emagra Zen X5 székről.

Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanam hogy kicsi a kerítése.

(#2305) nincsilyenxx


nincsilyenxx
csendes tag

Sziasztok
Új széket szeretnék venni mivel az enyémnek már lassan bélése sincs és úgy recseg mint egy krossz motor.
kb 190 centi vagyok, 70kg. Mondanám hogy játékra kellene de a szék az ülésre van, nem hogy játsszak vele.
A tárcámból jelenleg körülbelül 40 ezret tudok kiütni, ettől sokkal többet sajnos nem engedhetek meg.
Sokan ebben az árban az IKEA Markus-t ajánlottátok másoknak, viszont ezzel kb másfél problémám van. 1 hogy 350km-re van a legközelebbi IKEA ( -.-' ), másrészt ahogy olvastam magas embereknek nem 100-as.
Nézegettem használtat is, de nem találtam semmi olyat ami jó lenne. Amazonon is jártam már, ezeket a 100 eurós "gaming" székeket nem szeretném megvenni onnan.

Köszi a segítséget :)

(#2306) tomszli11


tomszli11
tag

Sziasztok!

három szék között variálok, nem tudom eldönteni melyik lehet a jobb, esetleg valaki tud róluk valami tippet vagy a boltokról?

[egyes számú]
[kettes számú]
[hármas]

Illetve ha nektek van jó ajánlatotok olyan 20 ezerig +/- 1-2 ezer, azt nagyon szívesen meghallgatom.

Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#2307) Casoli válasza tomszli11 (#2306) üzenetére


Casoli
őstag

Ikeásat javasolnám, azt próbáltam, egész kényelmes. A többi bóvli.

http://hasznaltpcalkatresz.hu/

(#2308) hypno skate


hypno skate
senior tag

Szia skacok!

Meg tudná mondani valaki, akinek ilyen van, hogy az IKEA Markus szék karfája milyen magasan van a padlótól? Egy csomó mérete fenn van a neten, de ezt speciel sehol nem találom, és most nem is tudok elmenni egyik boltjukba sem, hogy lemérjem. (Az mindegy melyik végállásban, mert abból már ki tudom számolni a másikat)

A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban

(#2309) Bloksma


Bloksma
aktív tag

Sziasztok
Egy rövid beszámoló a Sharkoon Skiller SGS2 székről. Munkahelyen használom két napja, eddig elégedett vagyok vele. Kényelmes, 174cm magassághoz megfelelő méretű, nincs gagyi hatása. Két kis negatívumot találtam: a kartámasz lehetne hosszabb is, valamint nyikorog. Utóbbit remélem a wd40 megoldja.

(#2310) howey


howey
csendes tag

Sziasztok!

Erről a székről mi a véleményetek?

http://rbx.hu/raidmax-dk709br-drakon-gaming-fekete-piros-p486058

Napi szinten egyfolytában kb. 3 órát lenne használva egy 182 cm. és 90 kg. ember számára.

Előre is köszönöm, a véleményeket.

(#2311) stephananton válasza howey (#2310) üzenetére


stephananton
kezdő

ÜDV. először próbáld ki, üljél rajta legalább 20, vagy akár 30 percet is , s ha azt érzed fel se akarsz állni akár 5-6 óra múlva se, akkor jót választhatsz. de ha már az 5. perc után felállnál inkább, akkor szimpla szemkápráztatás szék helyett. ha kell még infó, írj. :K

(#2312) flanki válasza tomszli11 (#2306) üzenetére


flanki
aktív tag

Üdv!

Egy Billum-ot nyúzok 2 éve, és semmi baja, 92 kg-vagyok.

Az üzletben is azt mondták ez a legnormálisabb székük.

(#2313) Nisida


Nisida
aktív tag

Hi!

Milyen széket ajánlatok 120kg főlé ? Valamint mennyire kell figyelmbe venni a teherbírást , csak a gázliftnél vagy maga az egész szék mechanikája más egy 120 kg -és vagy egy 150 kg-s szék esetén ?

Előre is köszi.

"Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"

(#2314) howey válasza stephananton (#2311) üzenetére


howey
csendes tag

Sajnos nincs rá lehetőségem,hogy kipróbáljam, azért gondoltam hogy kérek róla véleményt,hátha használ valaki éppen ilyen széket.
Azért köszönöm a válaszod.

(#2315) peppe79 válasza Nisida (#2313) üzenetére


peppe79
senior tag

Jogos a kérdés, pont ezt említtem a múltkor. Ha megnézed a kínálatot, jópáran simán ráírják a 120-130-150 kg teherbírást a műanyag lábcsillaggal, gagyi rögzítésű műanyag karfával, pelenka minőségű kioldó mechanikával szerelt székeikre; csak azért, mert mondjuk class 4-es gázlifttel szállítják azt. Csak az ismertebb gyártók, nagyjából 80 ezer Ft feletti székeinél figyelnek ténylegesen arra, hogy az valóban megfeleljen egy nagyobb súlyú embernek. Például megerősített ülésmélység állítóval szállítják, vagy eleve nem szerelnek rá ilyen mechanikát (pl. Antares). A megfelelően rögzített, stapabíró karfa, a jól párnázott ülőlap stb. meg ugye alap dolog...(nak) kellene lenni. Náluk a cégnél UFO székek vannak "rendszersítve", amelyeknek 110 kg a névleges teherbírása. Nem állítom, hogy ezek a legkényelmesebb forgószékek, de alapvetően, egy normál testsúlyú embernek, napi 1-2 órás munkavégzéshez általában megfelel. Van viszont néhány, 130-150 kg közötti testsúlyú kollégám, akik ugyanezt a széket használják. Na, ott meg is látszik a használat nyoma: a párnázat teljesen felpuhult, és összetömörödött. Az egyik szék kioldó mechanikájának csonkja pedig (amire a gázlift 'csatlakozik'), egyszerűen elrepedt.

[ Szerkesztve ]

(#2316) K1LLMy53Lf


K1LLMy53Lf
senior tag

Én is pont tegnap gondolkodtam azon, hogy hasonló kérdést teszek fel, mivel kellene már vennem otthonra egy új széket. (most egy ~10ks teccsós főnöki székem van otthon)

Az érdekelne alapvetően engem is, hogy a gyártók által definiált súlyhatárt mennyire kell figyelembe venni/betartani?
Én ~115kg körül vagyok, ezzel a súllyal nézelődhetek 120kgos teherbírású székek között? (pl: samurai sorozat) esetleg 110kgosok között? vagy jobb a 140-150kgosok között nézelődnöm?

Illetve ebben az árkategóriában (100körül, ha szükséges, akkor 150ig) milyen székeket lenne érdemes néznem?

Gondolkodtam gamer székek közül a Noblechairs Icon-on (elsősorban a teherbírása miatt), de félek, hogy ergonómilag nem lenne az igazi (adminisztratív, ülő munkát végzek és emellett otthon is 6-8órát ülök a székben... itt, munkahelyen tavaly ősszel kaptam egy Sitland Leaf széket, de nem vált be, tavasszal már elég erőteljesen éreztem fájdalmat a bal oldali forgómban 1-2óra rajtaülés után, tehát a súlyeloszlás ülés közben valahogy nem volt az igazi, viszont a deréktámasz része tetszik). Vagy eselleg a hozzáadott deréktámasz segít ezen?

Amin gondolkodom még az a Samurai SL3 vagy a Spinelly. Lenne még valami más, amit érdemes lenne megnézni/próbálni?

A Markus-t próbáltam, nem tűnt rossznak, csak nem tudom mennyire lenne jó az én súlyomhoz (110kg-ig van írva, ha jól rémlik). Illetve nem tudom, hogy a Markushoz képest a fentebb említettek (illetve más, ebben az árkategóriában) mennyivel lehet(ne) jobb.

Előre is köszi a segítséget:R

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#2317) nyunyu válasza peppe79 (#2315) üzenetére


nyunyu
félisten

Antares foteleket hol lehet Pesten próbálni?

10 évig volt egy Alfa 66-om, amit nagyon szerettem, simán elvoltam benne napi 8-10 órán át.

De a helyette vett Jysk Trige egy kalap trágya, 80 kilómmal kiültem a párnáját 1 év alatt, karfa borítása elrepedt, másfél éves korára deintegrálódik a textilbőr felszíne, cafatokban válik le róla a vinil, így akárhányszor esténként kiszállok belőle csupasz háttal, mehetek zuhanyozni, hogy ne vigyem a fél fotelt magammal az ágyba. :W

Úgyhogy kéne valami értelmes fotel, ami tartós.
Az se baj, ha rendes marhával van borítva, nem műanyaggal.

Nézegettem az Ikea foteleit, de a Markusnál eggyel drágább, bőrhuzatos szinkronmechanikás székük (valami fjäll volt a vége, de nem találom a weblapjukon, 55-60k körüli árra emlékszem) az nekem túl borulékonynak tűnt, magasan van a súlypontja és nem elég nagy a lábcsillagja. :(
Vagy csak én voltam béna, amikor első hátradöntésnél azonnal hanyattestem vele.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#2318) stephananton válasza howey (#2314) üzenetére


stephananton
kezdő

saját magam által készített széket használok. figyelembe vettem testi méreteim, súlyom, stb stb. és olyat tudtam alkotni amiből 5-6 óra múlva sem akarok felállni... :) amennyiben segíthetek rajtad is a kersgélés helyett, állok elébe. :K

(#2319) stephananton válasza Nisida (#2313) üzenetére


stephananton
kezdő

szia. az ajánlatom az hogy létezik ugye a nagy teherbírású gázlift ami rövid tubushosszal is kapható. ezt egy fém lábcsillagba teszed. erre az ülőlapot a neked jó ülésvassal egyetemben . erre olyan vastag párnázatot teszel amennyit emelnél a gázliften hogy jó legyen az ülésmagasság ezt olyan tömörségűre lehet megcsinálni amilyet te szeretsz. így semmi szükség nem lesz arra, HOGY A GÁZLIFTET KINYITOTT ÁLLAPOTBAN TERHELD. s nem lesz kifáradás, tehát : mikor felálltál kiemelkedik maxra , mikor leülsz akkor 0 pontra süllyed... (pl. egy mint gázlift hiba, tönkremenés.) a párnázat cseréje meg egyszerűbb mint szétverni szétütni a csillaglábat, gázliftet ülésvasat egymástól. vagy dugattyújavító műhelyben széthúzatni, mert mással nem fog menni, avagy szemétdombot növelni vele. háttámlát meg a mindenféle könyökszerkezet , és oldalt véknyabb csavarokkal rögzíthető könyöklők helyett rátszed egy átlagosan 100° (lehet 95 de akár 105 is ki hogy szereti.) -os szögben meghajlított vastag cső vázra .normális körmösanyás felfogatással. a csőváz a kárpitozással eltakarható. és olyan párnázatot huzatot teszel rá amilyet szeretnél. van választék bőven az anyagokból. . jómagam is ilyet hoztam össze a sz.gép asztal elé. :) és nem kerül többe összeszedni minta kersgélésre fordított idő, energia, pénz, majd ha találtál egy úgy érzed neked valót ami tuti több 10 eft így is úgy is akkor azt megvedd, és próbálgasd beválik e valóban mikor már kb 1 hónapja nálad van. a könyöklő kialakítása meg megint saját igény szerinti, milyen magasan legyen a terheletlen ülőfelülettől, milyen alakja legyen stb stb. LEHET HOGY ezt többnek találod mint a keresgélést, én tudván tudom hogy valójában jócskán ígyspórolok a legtöbbet hosszútávon, áés még az anyagminőségek sem gagyik. :K

(#2320) stephananton válasza K1LLMy53Lf (#2316) üzenetére


stephananton
kezdő

szia. 2319. :)

(#2321) K1LLMy53Lf válasza stephananton (#2320) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

megkerestél már korábban privátban, amelyre én azonnal válaszoltam, majd a te válaszodra ~2hónapot kellett várni. Amelyben szintén nem írtál semmit csak azt, hogy email-ezzünk stb..., mert úgy tudsz képanyagot küldeni, ezért kértelek, hogy email-ben küldj fotókat, (irány)ár, átfutási idő, garancia megjelöléssel stb. azóta csend. Ne haragudj, de ez számomra teljes komolytalanságot tükröz, így köszi, de nem kérek a "segítségedből"

Tisztelettel, József

A kérdés (súlyhatár, ergonómikus szék 100-150között stb), tehát a #2316os poszt még aktuális.
Előre is köszi a segítséget/tanácsokat.

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#2322) Teaway válasza nyunyu (#2317) üzenetére


Teaway
veterán

Gondolom valamelyik értékesítési ponton, de ne kérdezd melyiken ► link

Nincs itthon csokid??

(#2323) Ispy


Ispy
veterán

Tudom senki sem kérdezte, de 1,5 éves lett az AK racing premium v2 székem, és eddig semmi negatívat nem tudok mondani róla, pont olyan, mint amikor megvettem, nem hámlik, nem kopott, nem repedt, nem nyikorog.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#2324) TomBond válasza Ispy (#2323) üzenetére


TomBond
aktív tag

senki sem kérdezte ;) :DDD
:C :C :C

Enermax 850w; ASUS PRIME H770-PLUS; Intel i5-13600K; 64GB RAM; ASUS RX 6750XT 12GB; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx; Win11 Pro x64

(#2325) sutyesz96


sutyesz96
őstag

Sziasztok!

Milyen széket érdemes venni 50-60.000 forintos ársávban? Érdemes ezekben a “gamer” székekben gondolkodni, vagy inkább van valami ajánlottabb hagyományos, irodai székek között?

No matter what, you keep finding something to fight for.

(#2326) stephananton válasza K1LLMy53Lf (#2321) üzenetére


stephananton
kezdő

semmi gond. . nemrég töltöttem fel ide a fórumba pár képet.

(#2327) stephananton válasza Ispy (#2323) üzenetére


stephananton
kezdő

ilyennel bárki jöhet. aki ezt dicsekvésnek veszi, megérdemli a gondolatát.

(#2328) Ispy válasza TomBond (#2324) üzenetére


Ispy
veterán

;]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#2329) stephananton válasza sutyesz96 (#2325) üzenetére


stephananton
kezdő

ÜDVÖZÖLLEK saját elképzelésed van esetleg? ( nem webáruházas fotókra célzok. ) olyan ülőszélesség amilyen széttett lábbal szeretsz ülni, olyan ülésmélység amilyen a combhosszod, hozzád mért ülésmagasság, hozzád passzoló merevségű párnázottság, ülésen támlán, s a könyöklő is lehet akár állítható magasságú is. raktam már össze ilyet / így. a sajátom így így állt össze erős csővázzal amit a kárpitozás betakar.:)

(#2330) nyunyu válasza Teaway (#2322) üzenetére


nyunyu
félisten

Közben elmentem nézelődni az RSbe, ahol vettem a kettővel ezelőtti fotelemet.

Kipróbáltam a bőr Buffalot (96k), de rövid a támlája, teljesen hátradőlve egyáltalán nem támasztotta alá a tarkómat, így hamar kiesett :(
Vitelllius jóval komolyabbnak tűnt, meg kényelmes is volt, de a ráírt 163k-s árcímke vette el a kedvemet az azonnali vásárlástól, na meg az, hogy az eladó szerint rendelni kell, mert a kiállítotton kívül nincs egy se raktáron, azt meg legközelebb szeptemberben tudnak, de előre ki kéne fizetni a cumót. :W

Pár sarokkal visszább benéztem a Székkirályhoz is, de ott mutatóba is alig akadt bőr fotel, ára miatt nem nagyon keresik címszóval.
2 mázsára hitelesített 85-95k-s foteleik mindegyike textilbőr, ami 2 év után foszlik. :W

Eladó nagyon rá akart beszélni valamelyik nagyon modern Samuraira, de a K-2 128k-s ára már nem nagyon fér bele a 100k-ra saccolt keretembe.
Amit nem értek: eladó valami bőr-műanyag keverékről magyarázott, mint huzat anyaga, erre weblapjukon meg textilbőrt írnak :F
Formára nekem túl modern, de kényelmes volt, meg majdnem mindene állítható. (karfa fix)

Visszafele Domusban Kikában nem sok érdekes szék volt, tucat műbőr, plusz pár AK vagy DXRacer?, ami nem az én műfajom.

Hmm. 2 utcával odébb 130k a Samurai KL-3, aminek állítható karfája van, de azt a boltot sikerült jól elkerülnöm, mert nem tudtam, hogy hol van.

Jók ezek a Samurai cuccok, vagy nézelődjek tovább?

Mennyire bírják vajon a kiképzést, ha napi 8+ órát fekszik benne hátradöntve az ember a gép előtt, ölében a billzettel?
Emiatt fontos lenne a fejtámla.
Teherbírás nem annyira lényeges, mivel 80 kiló vagyok.
Tartósat (5+ év) szeretnék, így a textilbőr kapásból kizárva. Bőrrel korábban meg voltam elégedve, hajlandó vagyok annyival többet fizetni érte.
Rászánt keret 100k lenne, de ha megéri a KL-3 130k-ért, akkor meggyőzöm a netbankot, hogy engedje kártyával kifizetni. :DDD

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#2331) Ispy válasza nyunyu (#2330) üzenetére


Ispy
veterán

11 éve vettem főnöki bőr forgószéket, akciós utolsó darab volt 120k, szóval lejjebb kell adni, vagy emelni a keretet.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#2332) nyunyu válasza Ispy (#2331) üzenetére


nyunyu
félisten

Alfa 66-om anno 45k volt, csak szétrepedt rajta a bőr 5 év után, mert ritkán ápoltam.

Mondjuk az sem volt egy világmegváltó fotel a műanyag csillagjával, fix, műanyag karfájával.
Meg egyszer sikerült feszesebbre tekergetnem a hintamechanika rugóját, aztán következő hanyattdőléskor kettétört a rugó, én meg fotelestől lefejeltem a mögöttem lévő falat.

Annál most komolyabbat szeretnék, azért dupláztam a keretet, de úgy látszik a 100k is kevés lesz.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#2333) Ispy válasza nyunyu (#2332) üzenetére


Ispy
veterán

Az én bőr székemen a mai napig egy kopás, szakadás sincs, ápolva soha nem volt.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#2334) gaben22 válasza Ispy (#2323) üzenetére


gaben22
senior tag

Hello, naponta kb. hány órát ülsz az AK Racing Premium V2 -ben? Székvásárlás előtt vagyok, egyik jelölt ez a szék volna, csak ennyiért már tartósat szeretnék. Napi 7-18 (igen, 18) órát ülök, jelenleg egy fostalicska székem van Jyskből, hátamnak kurva kényelmetlen, mostanra elégeltem meg.

Ami miatt kicsit kételkedem a tartóságban, hogy (szigorúan saját megfigyelés/elképzelés) az ülő rész, ha nincs zónákra osztva (bocs, nem tudom a terminus technicust itt), akkor sokkal könnyebben törik a szivacs és/vagy mászik el és alakül ki kemény rész (meg süpped meg az egész). Pl. szerintem (szakértelem nélkül mondom) az ilyen jellengű székeknél nem design a besüllyesztés, hanem funkció. Pl. előző (szintén gagyi) székemen volt az ülés részen felosztás, bevarrás, nem is mászott el a szivacs, ennél a Jysk-es széknél meg érzem a szivacs "eltört" már több ponton is.

Ha jól láttam AK Racing Premium V2-nél háttámla mozgatható, ülésmélység állítható? Én amúgy zsoké vagyok (már ami a súlyomat illeti :D), úgyhogy súlyom miatt nem kell aggódni.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: DAP: Astell&Kern AK70 mkII; IEM: JVC HA-FW01, RHA T20

(#2335) sutyesz96 válasza stephananton (#2329) üzenetére


sutyesz96
őstag

Nem kell semmi extra, inkább gyári megoldásokban gondolkoznék. :)
Hosszútávú hasznaláttal se menjen szét a kárpitozás, illetve kényelmes legyen, egészséges testtartással is lehessen benne ülni. És lehetőleg ne bőrhuzatú, mert nyáron a melegben nem találtam a legkényelmesebb megoldásnak az előzőt.

No matter what, you keep finding something to fight for.

(#2336) Nisida válasza peppe79 (#2315) üzenetére


Nisida
aktív tag

Na igen , alapjában - még mielőtt rámugranának páran - de szvsz azt vettem észre , hogy a ma kapható gamer székek mechanikája - érsd. ülő lap + háttámla összefogató rész - valamint a karfa kb ugyanaz mindegyiknél, max a szék támla és ülő rész van kicsit másképpen varva, húzatolva, stb. Meg merem kockáztatni, hogy még a kinai gyártó is kb 50% ugyanaz.

És még ugyanarra a Noblechair székre is össze vissza írnak súlyt, a gyártó 120 kg, a overlocker-uk 150 kg max súlyt , stb.

A problémám az, hogy az én 135 kg -s súlyommal és majdnem 2 méteremmel - 1.95 m - és napi 8-10 órás ülő munkával kétségtelen, hogy minima 200k -s székkel kellen kezdenem , de még ha munka eszköz is nem tudok rászánni ennyit.

A kérdés alapjában azért fogalmazodott meg bennem, mert 4-5 év alatt 3 db szuper 20k Ft-s széket "ettem" meg , kb mindegyiknél alap probléma: görgök kuka , gáz lift - csere 150kg -s re , vagyis annál tök mindegy mit szállítanak a gyártók 1 év max és kidobó - és a lényeg a műanyag öntött karfa és a ülőrész acél felfogató elemi elérnek, eltörnek. Vagyis kelle lennie valamilyen értékelésnek ami alapján egy szék A. B , C súlyra van vagy legalábbis gondoltam .

A saját szék gyártás : igen jó ötlet , és még ha akarnám meg is tudnám oldani és lehet perfekt széket hoznánk össze , de így sincs sok időm a munka mellet másra , akkor most a szék variálással is csökkentsem eszt. Azt hinné az ember , hogy a konfekción kivül azért van megfizethető nem konfekció is.

Amúgy különben abban benne lennék, hogy azok akiket ez a probléma érint összeülnénk - mindenki hozza a saját rossz tapasztalatát - és egy gyártóval a piacon kapható elemek felhasználásával csináljunk valami "egyedit" . Nem hiszem , hogy pl: a műbőrből ne lenmne olyan ami ne lenne jó, de még erre is lehetne megoldás ... mert pl azt máshol is lehet látni, hogy a gyártók fossák ki az újab és újabb típusokat , sorozatokat de arra , hogy pl csere elemeket adjanak el egy eszközhöz .. arra már nem fútja.

"Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"

(#2337) Ispy válasza gaben22 (#2334) üzenetére


Ispy
veterán

Szerintem 5 év, kb. ennyit adtam neki, amikor megvettem, de ugye még nem telt le.

Így átlagba mondjuk 5 óra lehet sacperkábé a napi használat.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#2338) Ispy válasza Nisida (#2336) üzenetére


Ispy
veterán

Ne viccelj, az élő munkát nem tudnánk megfizetni, az ülőgarnitúránkat át akartam húzatni, 400k+ lett volna a munkadíj (3 céget is megkérdeztem), az új ára meg 320k.

A konfekció mindig olcsóbb, mint az egyedi megoldások...

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#2339) sirdond válasza Ispy (#2338) üzenetére


sirdond
őstag

Miről beszélsz? Van itt egy szuper szaki a topicban, aki seperc alatt, szinte fillérekből megoldja neked.
És még jobb lesz mint előtte volt! Sőt, jobb lesz, mint bármi, amit nagy cégektől kapnál bármilyen áron :DDD

(#2340) peppe79 válasza Nisida (#2336) üzenetére


peppe79
senior tag

"Meg merem kockáztatni, hogy még a kinai gyártó is kb 50% ugyanaz."

Nehogy azt hidd! Mint minden másra, Kínában erre is egy egész iparág épült ki. A székek lényegében egykaptafára készülnek, de gyártókból szinte minden sarkon találni egyet.
Ha van egy igen komoly, tőkeerős céged, nagyobb mennyiségű rendelés mellett simán lehetsz akár kizárólagos forgalmazó is.
Kezdetnek elég akár annyi, ha megnézed a kínálatot az Alibabán, és kiválasztod azokat a gyártókat, amelyek szerinted a legjobb ár/érték arányú székeket készítik.
Meglátogatod a cégeket, megnézed a gyártósorukat, megbeszéled velük a formai változtatásokat és egyéb igényeket, a cég logót, az árat, és megállapodsz azzal, amelyiket a legjobbnak tartod. Valószínűleg jóval egyszerűbb folyamat, mint aztán a bürokrácia útvesztőjén (engedélyek, certifikációk stb-stb) átrágni magad.

[ Szerkesztve ]

(#2341) Bloksma válasza Bloksma (#2309) üzenetére


Bloksma
aktív tag

Update: a WD40 megoldott a nyikorgást :)

(#2342) stephananton válasza sutyesz96 (#2335) üzenetére


stephananton
kezdő

szövetes szék , gyári megoldásnál nemigazán van. max a legolcsóbb minőségűeknél. áthuzatolással szokták a gyáriakat szövetessé tenni. a kényelmesség a gyáriaknál nehézkes, bár egyéni hogy ki mit érez kényelmesnek. ha a párnázat testhez igazodó mind ülésen mind támlán, máris megvan amit szeretnél.

(#2343) Nisida válasza Ispy (#2338) üzenetére


Nisida
aktív tag

Nem tudom én alapjában véve azt gondolom, hogy ezek a székek előállítási költsége kb 40-50e nél nem több, sőt. És mivel munka eszköz úgy gondolom , van az a réteg világ viszonylatban aki monjduk jó felfogott érdekében - jó miért várom el egy fönöktől amikor magamért sem teszem meg :P - azt mondja , hogy azok a munkavállalók akik folyamatosan ülnek azoknak veszek egy jó minőségű széket.

A konfekció - nem konfekció kérdésében azért azt tegyűk hozzá, hogy itt igazán nem azt jelenti , hogy olyan méretet kell csinálni amiből van 10 vevő a konfekció meg 10k ember.... mert itt a "nem konfekció" alapjában anyag változtatás és kész sem az össze szerelés sem más nem változik csak az , hogy az adott elemből egy erősebb változatott rakok a csomagba. A lyuk kiosztás, stb. ugyan az.

Persze a húzat és más "kütyük" már más kérdés de szerintem senki sem akar saját magára készített ülés bélelést vagy párnázást .. vagy ha akar akkor vagy megcsinálja magának vagy megfizeti vagy álmodozik tovább. Amúgy a húzat sem lenne akkor nagy truváj amikor Indonéziában a varronők 1-5 dollárt kapnak / nap.

Vagyis kis logisztikával még egyedi húzat készítése sem nővelné meg az árat akkora mértékben.

Itt azt fizetjük meg, hoyg márka név, meg PR , markeing és a 20+20+20% -os nyereség ráta.

Ispy: azért ha azt vezsed kicsit más egy meglévő "egyedi" őlő garnitura újra húzása mint egy meglévő szabásminta alapján egy más színű vagy adott esetben anyagú egység megrendelése és legyártása. De értelek és igazat adok neked. Alapjában fógyasztói társadalmunk egyik óriási problémája , hogy csak eladni akar mindenki.

"Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"

(#2344) Nisida válasza peppe79 (#2340) üzenetére


Nisida
aktív tag

Megnéztem a Alibibabát, ijesztő. Kb 20k + szállítás forintért megkapod azt amit itt különböző márka nevek alatt 50-80-120k-ért hirdetnek.

"Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"

(#2345) peppe79 válasza Nisida (#2344) üzenetére


peppe79
senior tag

És abba gondolj bele, hogy azok a 40-50-60-80 dolláros székek viszonteladói és/vagy végfelhasználói árak, magyarán már a gyártó haszna is benne van. Maga az anyagár ennek az összegnek csak a töredéke. Hülye lenne bármelyik európai gyártó ezekkel, vagy akár egy ergohuman klónnal versenyre kelni. Sokkal kényelmesebb, és nyereségesebb inkább viszonteladóként, 3-4x-es áron kínálni ezeket a kínai székeket itthon.

[ Szerkesztve ]

(#2346) Ispy válasza Nisida (#2344) üzenetére


Ispy
veterán

Azért egy áfát még számoljál rá, a biztonság kedvéért. :)

Egyébként van egy hírem: ez nem csak székek esetében van így, most rendeltem egy rc autó 17k nettó, ha megfogják a vámon, akkor 30k, itthon 50-60k. De ecigi tank, itthon 20k, Kínából 4k a klónja.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#2347) ForRedGlory


ForRedGlory
félisten

Nem nagyon találtam itt kommentet, de a bőrszéket ki mivel ápolja? (Azt hagyjuk, hogy nem kell, mert néha kell)

Noblechairs Real Epic székem van.

(#2348) sellas válasza csocsoszán (#2230) üzenetére


sellas
tag

Így 1 hónap után hogy tetszik? Nem fáj a hátad/nyakad benne? Én is pont ezt néztem ki, hozzászólásod hatására is.

Nokia 3210 -> 3310 -> 3410 -> 3510 -> Sony Ericsson T310 -> Nokia E61i -> Iphone 3G -> Motorola Defy -> Samsung Galaxy S Advance -> Jiayu G4S -> Xiaomi Redmi 3S -> Mi 8 Lite -> Mi 8 -> Samsung Galaxy S21 FE

(#2349) sutyesz96


sutyesz96
őstag

[Ezzel] a székkel van valakinek tapasztalata?

No matter what, you keep finding something to fight for.

(#2350) stephananton válasza ForRedGlory (#2347) üzenetére


stephananton
kezdő

BŐRBÚTOROK ÁPOLÓSZERÉVEL. műbőrt elég egy egyszerű kellően nedves de nem csuromvizes ruhával áttörölni főleg ha ráizzadtál esetleg, akkor azonnal, mihelyst felálltál, majd egyszerűen szárazzal utána. hisz az izzadtság sója stb kirakodik láthatatlanul is , s jóval hamarabb, merevíti/keményíti , szétrepeszti a műbőrt mint amennyi a valós tartóssági ideje lehetne.. volt már jópár ilyen eset a kezemben.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.