Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1051) DJZoliboy


DJZoliboy
aktív tag

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne épp gamer szék vásárlás előtt állok és szeretném kérni a véleményeteket :)

90 kilo vok 191 cm magas erre milyen minöségi és kényelmes széket tudtok ajánlani?
Én néztem ezeket a noble székeket egész jokat irnak roluk szerintetek?
Köszönöm! :)

(#1052) Sinisi válasza emperorka (#1050) üzenetére


Sinisi
senior tag

Nekem volt már kettő ilyen árkategóriás székem, de mindkettőben csalódtam, és már nem is használom őket... Nekem az a meglátásom, hogy ennyiért nem lehet "jó" széket kapni. Ellenben ha valaki hozzáértőbbnek más a tapasztalata majd ajánl valami konkrétat.

(#1053) Sinisi válasza DJZoliboy (#1051) üzenetére


Sinisi
senior tag

Nekem is azt tanácsolták, hogy úgy ne vegyek széket, hogy előtte nem próbálom ki. Átgondolva ez igen jó tanácsnak tűnik!

(#1054) Ł-IceRocK-Ł válasza emperorka (#1050) üzenetére


Ł-IceRocK-Ł
addikt

Próbálj ki egy drágább minőségi széket szerintem.
Azok már 150 kg os terhelésőek, ergo a biztonsági plusz rátát figyelembe véve 170-180 ig tuti jók.
Annak már bírnia kell a terhelést.

"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper

(#1055) szabolcsdj2


szabolcsdj2
csendes tag

Sziasztok!

Gamer szék vásárlása előtt állok! Érdekelne hogy ti milyet ajánlotok. 185 centi vagyok és 80 kg.
Én ugyan kinéztem két fajtát de ha tudtok jobbat akkor megnézem azokat is!Ha olcsóbb az se baj :D!
1. http://www.kika.hu/webapp/wcs/stores/servlet/hu/kikahu/butor/iroda/forgoszekek/dx-racer-9*forgoszek-fekete-piros-20226628
2. http://www.kika.hu/webapp/wcs/stores/servlet/hu/kikahu/butor/iroda/forgoszekek/dx-racer-fekete-zold-20940707

Előre is köszönöm! :DD

(#1056) Ł-IceRocK-Ł válasza szabolcsdj2 (#1055) üzenetére


Ł-IceRocK-Ł
addikt

Hali,
Első javaslatom: ha tudod, próbáld ki! Nincs jobb a személyes tapasztalatnál, és nincs két egyoforma ember.
Második: 80k felett már inkább az extrák és a design az ami meghatározó. A minőséggel szerintem már nem lehet gond. Bár vannak akik ezt cáfolják.
Nézd meg a székeket, keskenyebb hátú, inkább oldaltámaszos kell, vagy inkább a szélesebb háttámla a nyerő, kellhet-e a dönthető funkció, ilyesmiket érdemes megnézni.

"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper

(#1057) Ispy


Ispy
veterán

Berendeltem egy Dxracer classic blacket, kíváncsi vagyok jól döntöttem-e :F Van itt valakinek ilyen?

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#1058) Zsiráfnyál válasza Ispy (#1057) üzenetére


Zsiráfnyál
aktív tag

Van róla egy [elég gáz] videó, de azon a gazdája is jól láthatóan egy igénytelen paraszt (8:16-tól a lényeg). Lehet, hogy csak a nem megfelelő felhasználástól lett ilyen, de szerintem nem ez a modell az erősségük.

[ Szerkesztve ]

(#1059) Sinisi válasza Zsiráfnyál (#1058) üzenetére


Sinisi
senior tag

"gazdája is jól láthatóan egy igénytelen paraszt" :DDD

(#1060) Ispy válasza Zsiráfnyál (#1058) üzenetére


Ispy
veterán

Hát ez nem néz ki túl jól. Pedig direkt megnéztem vagy 100 reviewt és azokban dicsérték. Az, hogy szétesett szerintem user error lehet, ráadásul 6 hónaposan még van rá garancia is. Az ilyen nagyon versenyautóülésre hajazó székek nem tetszenek. Mondjuk az, hogy Kínában gyártják semmit nem jelent, minden ott gyártanak, amit nem az meg simán gyanús ;]

Mindegy, megnéztem jó pár széket, ez tetszett a legjobban, ami még árban is belefér, meglátjuk (mondta a vak :DDD )

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#1061) Ł-IceRocK-Ł válasza Ispy (#1060) üzenetére


Ł-IceRocK-Ł
addikt

Mondta a vak és mégse látta meg.
Várjuk a beszámolót :R :K

"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper

(#1062) Zsiráfnyál válasza Ispy (#1060) üzenetére


Zsiráfnyál
aktív tag

Én egyébként elveimmel szöges ellentétben végül kalandosan, de hozzájutottam két hete egy DxRacer Sentinel-hez (új, rendes, dobozos, kaptam hozzá egy kis hátszelet, 50.000 volt az én részem).

Az alapanyagok többsége, amikből a széket összerakják, jó minőségűek, a műbőr vastag, és teljesen más elven van felhasználva, mint a 40-50 ezres random székeken (sokkal tartósabb), a váz erős, minden alkatrésze dögnehéz, anyag az van benne. Magához az irodaszék tervezéshez viszont egyáltalán nem ért a gyártó, és a gyártás során nagyon sok amatőr hibát is elkövetnek. Szimmetriát nem találsz benne, mindenhol csámpás egy kicsit, a szivacsa kőkemény (egy 900 Ft-os kis ülőpárnával kiegészítve már tök jó, és még nem is néz ki hülyén), a deréktámaszt rögzítő pánt gyilkosság a bőrre nézve (én szerencsére eleve anélkül használom), a fejpárna hátsó része cipzáros, hogy ki tudd venni a szivacsot, de ez a hegyes cipzár full erővel van belenyomva a műbőrbe, ha azt házilag le nem feded valamivel (én ezt kb 100 Ft-ból megoldottam), a mechanikát takaró lapok sarkát vagy lereszeled magadnak, vagy kivágják bőrt (szintén, 5 perc reszeléssel megoldottam), stb...

Plusz ezen felül rengeteg a gyári hibás példány, aminek rossz a mechanikája, el van szakadva, rosszul van varrva, stb... de szerencsére a garanciával jó fejek, nem bújnak ki alóla, küldesz egy képet / videót, és jön a csere. Az enyémnek amúgy pl a háttámlát döntő mechanikája gyanúsan gyári hibás (van egy kis játéka, pár centit lehet előre dönteni, de csak az egyik oldalon engedi), de igazából használat közben észre se veszem, ezért (még) nem írtam nekik erről. Az is lehet, hogy nem hiba, hanem gyárilag ilyen az összes.

Összességében az árától eltekintve egy jó szék, kényelmesen ülök benne, egy hangot nem ad ki magából, nagyon masszív, tartósnak tűnik, és jól néz ki. Stabil középkategória, semmi extra, az alapokat tudja, de azokat jól. 160.000 Ft-ot egyértelműen nem ér meg. 50.000-ért örülök, hogy hozzájutottam, 80-at mondjuk adnék érte simán, de annál többet nem ér a szék. Meg persze XXL, bazinagy, ami ritkaság (én eleve kizárólag emiatt vettem ilyet).

+ infó :
- Ha veszel hozzá külön egy kis fejpárnát (az enyém a nagyobb fajtával jött gyárilag), minden előzetes jelzés, vagy indoklás nélkül küldenek hozzá egy deréktámaszt is. Egyébként ugyanitt vadonatúj DxRacer fehér deréktámasz eladó, rendkívül jutányos áron.
- Ha a gyárilag belecsavart csavart kicsavarod, hogy a háttámlát fel tudd szerelni, bele fogod ejteni az anyát, amit roppant praktikusan a bőr mögé rejtettek, hogy mindenképpen besz*pd. Az enyémben egy anya azóta is kering valahol, remélem jó helyet talált magának (kiszedni lehetetlen).

[ Szerkesztve ]

(#1063) Ispy válasza Zsiráfnyál (#1062) üzenetére


Ispy
veterán

Uhh, köszi a beszámolót :R

Na most már képben vagyok, ami eddig lejött, hogy ez egy túlárazott termék. Viszont 100.000 forintért még hajlandó vagyok bevállalni, mert egyrészt tetszenek a funkciók, amiket tud és a kinézete is. Én a classic változatot rendeltem meg, amihez nem kell fejpárna, mert gyárilag bele van építve, illetve nem is hajaz egy sportautó ülésére, ez inkább office syle. Érdekes, mert ez a szék még most is fut több helyen 150k-ért is, na annyit biztosan nem adnék érte. Az iron is tetszett, de már azért sem vagyok hajlandó 20k felárat fizetni. A mostani székem sajnos már halálán van, a gázrugó már 2-3 éve bekrepált és kerekeiből is hullik ki az anyag. De 10 évet kiszolgált és azért még most is kényelmesebb, mint a 30-40 ezres székek többsége, igaz ennek az új ára anno 100k volt akciósan. Remélem ez is sokáig fogja húzni, én csak a bevonat tartósságától tartók kicsit, hogy az nem fogja-e megadni magát 3-4 év múlva.

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#1064) Zsiráfnyál válasza Ispy (#1063) üzenetére


Zsiráfnyál
aktív tag

Én attól nem félek, hogy kiszakad. Az előző, random Kikás székem 2 év után kezdett el szakadni úgy, hogy a műbőr borítása közvetlenül a szivacsra van ráfújra kb hajszál vékonyan. Na ha az 2 évet kibírt, akkor ez 10-et minimum. A csavaroknál ki van vágva a bőr, ott meg lehet nézni belülről, ez tényleg egy tízszer masszívabb borítás.

A fent linkelt videón viszont rommá van szakadva az ülés. Hogy ezt hogy sikerült elérni, vagy hogy a Classic modell különc felépítése mennyire járult hozzá (az enyémen az ülés 3 külön borított részből áll össze, a Classic-nál ez 1 "egység"), azt nem tudom. Kerestem használattól elszakadt borítású DxRacer panaszokra, nem igazán találtam ilyet.

Én max a háttámlát döntő mechanika miatt félek kicsit. Ha az romlik el, az csak az ülés komplett alsó felével együtt cserélhető. Gázrugót lehet hozzá külön venni, kerekeket is, karfát is, még a komplett alsó hintamechanikát is, de az az egy bele van építve a székbe, és sokan panaszkodnak rá, hogy beállt egy fix pozícióba, és azóta meg se mozdul, vagy elkezdett nyikorogni, random elengedni, stb... eleve necces, hogy ott a háttámla alján az a két kis 20 centis fém lap azzal a 2x2 csavarral tartja kb a fél súlyomat, amikor jobban hátradöntöm a támlát, és maszívan belefókásodok. Eddig tartósnak bizonyul az is, csak maradjon is így.

[ Szerkesztve ]

(#1065) Ispy válasza Zsiráfnyál (#1064) üzenetére


Ispy
veterán

Hát reménykedjünk :D Az azért biztató, hogy azt az egy videót leszámítva nem láttam panaszcunamit, az egyetlen hátránya, amit pár helyen kiemeltek az az ára. De azon a részen már túl vagyok.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#1066) KovyBoy


KovyBoy
tag

Sziasztok,
Hogy en csak negatívumok legyenek megosztva... :N
Én egy régi Antares-es széken (Portland) ülők immáron 7 éve. Lekopogom, de eddig semmi gond nem volt még vele. Igaz, hogy a kárpitot egyszer át kellett már húzatni, mert nagyon elkoszolódott, de mindössze ennyi volt vele a gond. Kár, hogy ez a típus már kifutott, szerintem nagyon jó modell volt. Multiblock mechanikával, állítható magasságu a karfával és egy nagyon jól formázott ergonomikus háttámlával van szerelve. Egyedüli hiányossága talán az, hogy a háttámla magassága és az ülőlap mélysége nem állítható, de mivel számomra ezek a paraméterek éppen ideális (180 cm magas vagyok), ez nem okoz problémát.

(#1067) KA78


KA78
csendes tag

Üdv! Érdeklődnék,hogy van-e valakinek személyes tapasztalata Noblechairs, AK Racing OCTANE, - AK Racing Premium V2-kel kapcsolatban? Szeretnék egy új széket beszerezni ezek közül, mert az eddigi Kika-s,stb 35-40 ezres székek 1 éven belül eltörtek! Magasságom : 182cm, 94-95 kiló! Látom,hogy az AK-székek terhelhetősége : 150Kg / ezt mennyire kell komolyan venni, mert a kika-soké is 120 volt :) Elsősorban a Noblechairs érdekelne...Köszi előre is a válaszokat!

(#1068) Demertin


Demertin
tag

Sziasztok!

A tapasztaltabbak segítségét szeretném kérni. Szükségem lenne egy új székre kb. napi 5-6 óra üléshez, az ár amit max rá szeretnék szánni 50e Ft. 192 centi vagyok és 110kg. Nincs szükségem semmi extrára, csak tartsa meg a hátam egyenesen. A magasságom miatt gondolom megcsappan a lehetőségek száma. Nem ragaszkodom a görgős forgószékhez. Garancia min 3 év, nem vagyok az a pehelysúlyú egyén. Helyileg Pakson lakom, így a kipróbálás eléggé macerás. De egy pesti utat persze megér a dolog, ha a feltételek alapján tudtok ajánlani valamit. Köszönöm, ha időt áldoztok a problémámra.

(#1069) This_is_Ice


This_is_Ice
tag

Tisztelt fórumtársak!

Széket szeretnék vásárolni, azonban a neten való kutakodás csak elbizonytalanított, az általam használhatónak vélt példányokról lesújtó vélemények vannak, ezért a segítségeteket kérném. Olyan széket keresek, amiben lehet szimulátorozni, a későbbi terv, hogy egy cockpit részét fogja képezni (tudom, hogy egy gurulós forgószéknél ezt nehéz elképzelni, de megvan az ötlet). Másik szempont természetesen a kényelem, illetve a viszonylagos időtállóság.

Ezek a kiszemeltjeim, fontos lenne, hogy beférjen 80 lepedő alá:

-Vertagear SL4000
-DXRacer Racing Series
-DXRacer Formula Series
-DXRacer Drifting Series
-AK Racing K7012
-AK Racing Player
-AK Racing Nitro
-AK Racing Overture

Az alábbi típusok közül szeretnék választani, illetve ezzel kapcsolatban szeretnék tapasztalatokat, segítséget, plusz infót bármit.
Naponta kb. 1-5 órát lenne használva, 190 cm magas vagyok, kb. 75 kiló.
Előre is köszönöm mindenkinek!

[ Szerkesztve ]

(#1070) Ispy


Ispy
veterán

A DXRacer Classic nem lesz mégsem, mert 102k-ért még megvettem volna, de ma szóltak, hogy a nagyker törölte és most már 128k :U

Szóval most egy AKRacer V2 van célkeresztben 92k-ért, ha tényleg van, akkor jó vétel lehet, bár még mindig tartok ezektől a műbőr csodáktól, hogy mennyire bírják majd.

Steelcase gesture jól néz ki, de most nem akarok 3000 júrót költeni székre ;]

Ergonomikus széket is néztem, valaki használ hasonlót?

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#1071) koxx válasza Ispy (#1070) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Herman Miller széket kapsz ~1300 dolcsiért is :)) [link]

(#1072) Ispy válasza koxx (#1071) üzenetére


Ispy
veterán

Ha már Herman Miller, akkor csakis Aeron, az megvan 300k-ból :)

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#1073) Sinisi válasza koxx (#1071) üzenetére


Sinisi
senior tag

Mintha az alien. c filmből mászott volna ki ez a szék :D

(#1074) kippedli


kippedli
tag

Sziasztok. Vettem pár hete egy dxracer széket ami valamiért billeg egy kicsit, egy ismerősnek is van, az övé nem billeg, megnézte és azt mondta ,hogy valami a rugóval van ami elvileg gázrugó :F Elég olajos/zsíros a cső, ennek valóban nem szabadna így kinézni? Csatoltam egy képet.

[ Szerkesztve ]

(#1075) KovyBoy válasza kippedli (#1074) üzenetére


KovyBoy
tag

Az, hogy zsiros/olajos a "cso" normalis.
A billegest 2 dolog okozhatja. Vagy a mechanika a ludas, habar egy nagyon minimalis "logas" normalis meg dragabb szeknel is.
Vagy a gazlift also zegergyurus illetszesenel lotyog a vekony kis tengely a tubus furataban, del lehet logas a tubus es a "cso" kozott is, ha hasznalt a szek (kopas miatt). Ezeket le tudod ellenorizni, ha pl oldalra fekteted a szeket es megmozgatod a labkeresztet, latszik majd hol "kottyan".

(#1076) kippedli válasza KovyBoy (#1075) üzenetére


kippedli
tag

Az a baj ,hogy zavaróan billeg. Teljesen újként vettem, Dxracer racing, elég húzós volt árban ezért sem értem ,hogy ez miért van.... Főleg ,hogy a karfa gyárilag törött volt... Most ahogy néztem szerintem a gázliftél lehet valami, erre esetleg megoldás?

(#1077) Ispy válasza kippedli (#1076) üzenetére


Ispy
veterán

Írjál a supportnak.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#1078) kippedli válasza Ispy (#1077) üzenetére


kippedli
tag

Nincs számla róla. Csak annak ellenében tudnának segíteni.

(#1079) Casoli válasza kippedli (#1078) üzenetére


Casoli
őstag

És hol lehet venni számla nélkül 100 ezres fotelt?

http://hasznaltpcalkatresz.hu/

(#1080) Ispy válasza kippedli (#1078) üzenetére


Ispy
veterán

De ezt a DXRacer support írta?

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#1081) kippedli válasza Ispy (#1080) üzenetére


kippedli
tag

Kétszer kezdeményeztem velük beszélgetést. Egyszer a törött karfa miatt, másszor meg egy másik széken szakadt volt a húzat és ,hogy vásárolnék másikat. Mind a kétszer azt írta ,hogy nem kell vennem, küldenek újat csak írjam meg az order numbert. Mondom az nincs meg outletben lett vásárolva, akkor nem tud segíteni. Írtam is nekik ,hogy nem kérni szerettem volna hanem venni de erre már nem is írtak. :((( Gondolom a billegésre se írnak mást.

(#1082) Ispy válasza kippedli (#1081) üzenetére


Ispy
veterán

Remek supportjuk van :U

Ezek után nem bánom, hogy nem DXRacer lesz.

Anno beszart a logitech távom (100k-s cucc volt), bekértek róla egy fényképet és küldtek postán egy zsír ujjat, a régit nem is kellett visszaküldenem...na ez support. Igaz ma már másképpen mennek a dolgok arrafelé is.

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#1083) degas2428


degas2428
tag

Sziasztok!

Gamer széket keresek, az ár mindegy. 184cm magas és 100kg vagyok. Kényelmes legyen és birja a strapát. AKRACING Premium Gaming v2 barna székről mi a véleményetek, jó lenne méretben ez nekem? Ezeknek a székeknek jó a minősége? Elnézést, hogy nincs link a termékhez de telefonról írok.

[ Szerkesztve ]

(#1084) maniacc93


maniacc93
tag

Sziasztok! Van valami hasonlo marka mint a Herman Miller szekek? Ilyesfele szeket keresek, de nagyon dragak, es ezek a gamer szekek meg nem jonnek be meg szerintem azok csak azert olyan dragak mert gamer.. mindent ellehet adni amire rairjak, hogy gamer :DDD

Ha nem ersz el itt, irj emailt! - kissricsi0125@gmail.com

(#1085) cyberkind


cyberkind
félisten

Sziasztok!

Úgy tűnik eljött az ideje annak, hogy vegyek egy normális, kényelmes és strapabíró széket mert az már nem állapot, hogy majdnem évente elfogyasztok egy Jysk-ös 30k-s széket. 185-190 magas vagyok, olyan 120-130kg körül mozgok (nem tudom pontosan), ebből adódóan nagy darab is vagyok ezért nem egyszerű már a szék vásárlás se. Az eddigi tudásom alapján (ami kb semmi) kinéztem ezt az úgy nevezett AKRACING Player széket, ami ha minden igaz 150kg-ig bírja a strapát, tehát jónak tűnik, már csak az a kérdés, hogy sok óra után is kényelmes lehet ez a szék, illetve jól tippeltem meg a széket amire nagyjából szükségem lehetne, esetleg valaki tudna jobbat? :F

Előre is köszönöm a választ! :R

Paranormal Cocktivity

(#1086) flash-


flash-
veterán

van itt olyan aki a Jysk tamdrup széket használja már egy jó ideje?
nekem most lesz 1 éve hogy megvettem, egész türhető még mindig:) már picit lötyög lehet nem éli meg a 2 évet..(mondjuk a súlyom se kevés 110kg)

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#1087) koxx válasza cyberkind (#1085) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Sztem nem lesz eleg szeles, nekem is hatareset 193/104-hez. Nezd meg melyik a legszelesebb ulofeluletu AK szek.

(#1088) cyberkind válasza koxx (#1087) üzenetére


cyberkind
félisten

Körbenéztem és Akracing-ben ez a ProX a legszélesebb de ennyit nem akarok kiadni egy székért, ugyanez a helyzet a Dxracer-nél, ott a Tank lenne jó de ismét drága. Viszont találtam egy relatív olcsó széket ami minimum olyan széles mint a ProX, Arozzi Torretta XL a neve és 140kg-ig bírja a strapát, ajánlott ez a márka, illetve ez a modell is?

Paranormal Cocktivity

(#1089) Hunner


Hunner
senior tag

AKRacing Rush Barna-Fekete valamiért egy huszassal olcsóbb az aquaban mint a többi, és 25-el mint bárhol máshol. Tippek miért lehet? :)) :F

Oneplus 8 Pro - Canon EOS 600D - EOS M50 - Sigma 18-200 f/3.5-6.3 DC OS HSM II - Canon 50 f/1.8 STM

(#1090) tkesy válasza cyberkind (#1088) üzenetére


tkesy
őstag

Mit szeretnél tudni az XL-el kapcsolatban? Én tavaly nyár óta nyúzok egyet, bár igaz, hogy "versenysúlyom" csak 87 kg, azonos magasság mellett...

Egyedül a bal oldali karfa kezdett el lötyögni rajta, de az is nagyrészt azért, mert teljesen kihúzott állapotban az elejére szoktam könyökölni...

[ Szerkesztve ]

>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<

(#1091) cyberkind válasza tkesy (#1090) üzenetére


cyberkind
félisten

Főként azt, hogy ha ennyi pénzért veszek egy ilyet nem szopom-e be mint az olcsóbb székekkel, tehát a szokásos minőségi dolgokat.

Paranormal Cocktivity

(#1092) Sinisi válasza Hunner (#1089) üzenetére


Sinisi
senior tag

Elárazták? :D

(#1093) Ispy válasza Hunner (#1089) üzenetére


Ispy
veterán

Szerinted miért barna? ;]

Egyébként lehet, hogy valami beragadt készlet, visszavitt darab, ilyesmi.

Dxracer árak után nekem is fura volt, hogy az Ak premium v2 csak 92k.

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#1094) Hunner válasza Ispy (#1093) üzenetére


Hunner
senior tag

3 napon belül kiderül, de ha nem zsirúj, én is visszaküldöm :U

[ Szerkesztve ]

Oneplus 8 Pro - Canon EOS 600D - EOS M50 - Sigma 18-200 f/3.5-6.3 DC OS HSM II - Canon 50 f/1.8 STM

(#1095) Sinisi válasza Ispy (#1093) üzenetére


Sinisi
senior tag

"Szerinted miért barna? ;]" :D

(#1096) BigBlackDog


BigBlackDog
veterán

Sziasztok!

Ülőmunkához keresek valami kényelmes széket, amiben napi 8-10 órát ülve sem fogok meggebedni. Irodában ilyenek vannak. Kép alapján és ránézésre élőben sem nagy eresztés, viszont simán elvagyok benne napi 10-12 órát is kisebb megszakításokkal úgy, hogy se derékfájás, se egyéb mellékhatást nem érzek. Kb. 2 éve használjuk őket, de kopást, szakadást még nem láttam.

Amit látok, hogy elsősorban gamer székekkel foglalkozik a topik. Mennyire érdemes olyanokban gondolkozni az általam linkelt példánnyal szemben? Pl. egy ilyenről mi a vélemény (árkategóriában mondjuk nem annyira tanyázik alacsonyan)?

(#1097) Ispy válasza BigBlackDog (#1096) üzenetére


Ispy
veterán

Szerintem nincsen olyan, hogy gémer szék, székek vannak. Ezek között vannak olyanok, amik csicsásabbak a többinél és gémer cimkével vannak ellátva. Szóval, ha szerinted jó neked az, amivel már tapasztalatod is van, akkor egyrészt szerencsés vagy, mert nem vakon kell széket venned, másrészt meg vedd meg :D

Ráadásul ahogy nézem 50-60k-tól kezdődik a közép kategória, 150k-tól meg a prémium. De itt nincsenek szabályok, ki kell próbálni és ami jó, azt megvenni. Az, hogy mennyire tartós a szék, azt meg az idő eldönti.

Feleségem volt munkahelyén voltak hálós székek (alja, hátulja is), nagyon kényelmesek voltak, tényleg prémium hatásuk is volt, de 160k volt egy darab, de egy igazán márkás prémium szék innen kezdődik. És ez még mindig nem garancia a tartósságra. Az biztosra vehető, hogy az 50k alatti székek nem az örökkévalóságnak készülnek (1-2 év), remélhetőleg a drágább darabok ennél azért tovább húzzák (5-6 év), de kb. ennyit lehet ma kapni ezért a pénzért.

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#1098) BigBlackDog válasza Ispy (#1097) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Köszi a választ, bár nem számítottam rá, hogy ennyire magamra leszek utalva! :D Egyébként ilyen 50-100e Hufos árkategóriában mi az, ami ajánlható lenne napi 6-8 óra használatra?

[ Szerkesztve ]

(#1099) Ispy válasza BigBlackDog (#1098) üzenetére


Ispy
veterán

Hát, ahogy nézem itt mindenki magára van utalva :DDD Nekem is most jön majd meg az AKRacing V2, ilyen netes preview-k sokat nem érnek, mert a legtöbbjük fizetett reklám. Azon kívül minden ember más és más ([link]), lehet ami nekem kényelmes, az neked nem az. Szóval elég szubjektív a dolog. Itt max a tartósság az, ami érdekes lenne, de a gémer székek esetében nem sok ilyen infó van (talán még túl fiatal az egész dolog), én annyi szűrtem eddig le (lehet tévesen), hogy a DXRacer esetében több a gond, az AK-nak viszont jó a supportja, ez ráadásul európai cég, nem amerikai.

Szóval, ha tudsz menj el a pixel nevű céghez, náluk több gémer szék is ki van rakva. Illetve még annyi, hogy a gémer székek esetében az ár az ember méretével egyenes arányban nő, szóval az ilyen 50-60k-s székek inkább kisebb termetű embereknek lesz kényelmes, és a 100k-s székek jók a nagyobbaknak, a nagyon nagyoknak meg inkább a 150k-s.

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#1100) Hunner válasza BigBlackDog (#1098) üzenetére


Hunner
senior tag

Tegnap futottam két órát az interneten, mire az általam lentebb írt AKRacing Rush modellt válaszottam.
Amit magambaszívtam, hogy 50 ezer alatt az IKEA Markus-t (szövetes) kell megvenni, minden előnyével és hátrányával együtt. 10év garancia a mechanikus elemekre, hálós hátrész, nem állítható karfa. Nem "gémer" széket kerestem, de jó pár bútorboltot végignézve majdnem minden nagyobb teherbírású szék (110kg+) 60 ezer forint környékén kezdődik, a legtöbből viszont hiányzik az állíható karfa. Volt pár ami nagyon szimpi volt, viszont 65-ért a "Rush" nekem azért lett végül nyerő, mert 150kg-ig hitelesített, fémváz van benne, és ahogy Ispy írta, van supportjuk.
Egy random magyar szék outletet ha felhívsz hogy baj van a székkel mi fog történni? Leginkább semmi, vállvonogatás meg egymásra nézés aztán egy hosszabb átfutási idejű procedura aminek a végén vagy jó lesz a szájízed vagy nem. Bízom benne hogy az AK-sok, ennél jobban és olajozottabban teszik a dolgukat, persze ugye az az ideális ha nem kell őket keresni.

[ Szerkesztve ]

Oneplus 8 Pro - Canon EOS 600D - EOS M50 - Sigma 18-200 f/3.5-6.3 DC OS HSM II - Canon 50 f/1.8 STM

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.