Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:51:35

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55051) keménygödör válasza Intelligencs (#55049) üzenetére


keménygödör
tag

Eris E3.5, BX3?

[ Szerkesztve ]

(#55052) joe979 válasza Intelligencs (#55049) üzenetére


joe979
aktív tag

Nem lenne szabadnak olyannak lennie. Az biztos. Nekem lassan 10 éve az asztalon van. Sosem volt túl mély, arra már nem emlékszem az elején, létezett e az elején amiről beszélsz, lehet még nincsen bejáratódva . Mondjuk az is igaz, szépen szól, de nem hangosan , inkább max 2/3 hangerőig, az felett már hupplizik, meg kong is :)

Szissz

(#55053) Intelligencs válasza keménygödör (#55051) üzenetére

Fú, nagyon jónak tűnik mindkettő, és árban is rendben vannak! Sajnos a BX3-ról nem találtam semmit, sem ezen a fórumon sem az árukeresőn. Az mondjuk annyiból jobb lenne nekem, hogy a jobb oldali hangfalon van a hangerő, ami nekem praktikusabb. De az Eris is szimpatikus. Néhányan panaszkodnak, hogy kevés a mély, hehe, az nekem csak jó hír. :)

Érdekes, hogy ezek teljesen más típusú, zenére specializálódott boltokban kaphatóak. Gyakorlatilag nincs is átfedés azokkal a boltokkal, ahol eddig néztem hangfalakat. Gondolom átléptünk a kommerszből az eggyel jobb kategóriába. (Persze illúzióim nincsenek, ennyi pénzért nincsen csoda. De nekem annyira nagy igényeim a PC mellett ülve nincsenek is, csak viszonylag fájdalommentes zenehallgatás, zavaró mély és magas hangok nélkül.)

The Amiga, Born a Champion

(#55054) Intelligencs válasza joe979 (#55052) üzenetére

Pedig lezso6 is írta, többször is. Csak sajnos a vétel előtt az ő hozzászólásáig már nem jutottam el, mert csak az elejétől olvastam el néhányat.

Amúgy ha neked 10 éve van meg, akkor az gondolom még az 1-es változat, most meg már 2-es változat van. Szóval lehet, hogy nem is teljesen egyformák.

The Amiga, Born a Champion

(#55055) Moleman válasza Intelligencs (#55053) üzenetére


Moleman
addikt

A hangerőszabályzó helye ne legyen akadály, nálam is fordítva van az asztalon a Genius, csak annyi kell, hogy az RCA inputot felcserélve dugd bele.

(#55056) tibbike01 válasza Moleman (#55055) üzenetére


tibbike01
őstag

Biztos hogy ez jó ötlet? Nem hullik szét a zene, a sztereo tér? Mondjuk ha nem hallgatsz akusztikus, hangszeres zenét akkor nem fog feltűnni.

(#55057) Degeczi válasza tibbike01 (#55056) üzenetére


Degeczi
nagyúr

:F
Egyrészt nem változik semmi, hiszen pont azért dugja be fordítva az RCA-kat, másrészt ha véletlenül megfordítva hallgatod, akkor akusztikus zenénél sem tűnik föl semmi, max ha megjegyezted, h korábban melyik oldalon szólt egy hangszer. De semmiképp nem esik szét.

(#55058) tibbike01 válasza Degeczi (#55057) üzenetére


tibbike01
őstag

Jaa tényleg, ha a hangfalakat felcseréli és úgy dugja be fordítva az RCA-t, akkor okes a dolog.

De, ha forditva hallgatsz zenét nem lesz olyan pontos a hangzas, pl lehet hogy a jobb es bal hangfalban levo hangok közelednek egymáshoz, mig forditott esetben tavolodnak egymastol. Esetek 90%ban nem tunik fel, de vannak olyan zenek, helyzetek aminel ez elojon.

[ Szerkesztve ]

(#55059) Degeczi válasza tibbike01 (#55058) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Már miért közelednének? Fölcserélt csatornákkal is pont ugyanolyan távolságban lévőnek tűnik majd minden hang a középpontól, csak a másik oldalon.

(#55060) Viktor77 válasza tibbike01 (#55058) üzenetére


Viktor77
titán

Nem gondoltál te ebbe bele rendesen. :D

Csinálni kell. Kész. Pont.

(#55061) Intelligencs válasza Moleman (#55055) üzenetére

Ez egyszerű de nagyszerű ötlet, ezt is köszönöm!

tibbike01 által generált diskurzusra hivatkozva valóban nem változik meg a tér, csak felcserélődik a jobb és baloldal. De például Jean-Michel Jarre sokszor szeret játszani a sztereóval, és ha valaki már annyiszor hallgatta meg a lemezeit mint én, akkor biztosan megzavarodik, ha ami eddig balról jött, az most jobbról jön. :) Szóval nekem tetszik Moleman javaslata, valószínűleg így fogok csinálni.

The Amiga, Born a Champion

(#55062) rAY.BAN


rAY.BAN
tag

Sziasztok,
ESI aktiv 05 monitorokhoz tudnátok ajánlani Subot? ESI aktiv 10s-et néztem, de vegyesek voltak az értékelések róla. Illetve 10" lehet nagy lenne nekem a 30m2-es társasházba, bár nem szoktam üvöltetni a zenét.

Köszi

(#55063) alphamooncam válasza rAY.BAN (#55062) üzenetére


alphamooncam
őstag

Nincs ESI tapasztalatom.

Van viszont JBL. LSR305-310.

Baromság, hogy társasház problémát jelent. Nem jelent. Az akusztika viszont lehet rossz, de az általánosan ajánlott 8", de még az 5" collos "stúdió monitoroknál" is lehet problémás.

Ilyenkor nem a hangsugárzót célszerű cserélni, hanem az akusztikát javítani. Persze csak szerintem. [link]

Azt gondolom, hogy amit hangsugárzókat "összeterveztek" a mérnökök, az együtt is működik.

Majd számolj be róla mi lett.

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#55064) tibbike01 válasza Intelligencs (#55061) üzenetére


tibbike01
őstag

Keresem, de nem találom a cikket, ami ezzel foglalkozik. Higgyétek el van értelme a jobb oldali csatornát jobb oldalról, míg a baloldalit balról hallgatni és nem felcserélve. Tegyétek fel a kérdést a hifi topicban és látjátok majd.

[ Szerkesztve ]

(#55065) Degeczi válasza tibbike01 (#55064) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Hifi topikban többen szentül meg vannak győződve olyasmikről is, h számít a wifi router a hang-, sőt, a képminőségben, az erősítő tápkábel iránya nem mindegy, stb.

(#55066) keménygödör válasza alphamooncam (#55063) üzenetére


keménygödör
tag

Nem csak szerinted. Bár én a többségnél a szoba (hevenyészett és anyagmentes lehetőségeken túli) kezelését nem látom kivitelezhetőnek. Így inkább DSP EQ párti vagyok (aminek a kezelt helyiségekben is van létjogosultsága). Persze egy mikrofon se (túl) olcsó - ha nem kölcsönözhető valakitől - és valószínűleg keveset is lesz használva (átrendezés, költözés, stb.) de nem is elviselhetetlenül nagy kiadás többszörös áru eszközök mellé, és hangban sokszorosan megtérül, még ha nem is lesz teljes gyógyír mindenre.

[ Szerkesztve ]

(#55067) tibbike01 válasza Degeczi (#55065) üzenetére


tibbike01
őstag

Jaa vagy hogy filctollall be kell festeni a CD lemez közepét ;] jóó de ez nem olyan dolog....egy térhangzáshoz (mint ahogyan a házimoziban is) pontosan be kell állítani a hangfalak pozíciót is. A hangoknak nem csak egyenes irányuk lehet, hanem jobbra ballra is tudnak vándorolni. Egy felcserélt hangfalnál amikor középre vándorolnának, akkor kifelé fognak vándorolni a hangok, ami nem ugyanaz. Volt erről egy jó cikk, ami leírta, de a fenének sem találom.

[ Szerkesztve ]

(#55068) keménygödör válasza tibbike01 (#55064) üzenetére


keménygödör
tag

Van, ha oldalhelyesen akarod hallani, de semmi több. Ugye nem az (egy oldali) fázisfordítás keveredik ide (amitől tényleg "szétesik" a tér)?

(#55069) balazska92


balazska92
senior tag

Sziasztok!

Úgy tűnik megadja magát az ezer éves genius sw hf 5.1 3600 szettem.
Ehhez képest előrelépés egy logitech z 906 szett? bemenet kimenet ami van rajta nekem megfelel, csak tv és pc lenne rákötve. Jelenleg jack csatlakozóval van megoldva a pc és a hangrendszer összekötése, de a logitech esetében már lehetne optikai is. Jobb lenne?

(#55070) M4T4D0R


M4T4D0R
tag

Sziasztok!

Szeretnék hangszórót venni a számítógépemhez. Jelenleg egy Genius SW-G 2.1 3000-t használok. Anno ajánlottak nekem egy Creative Sound Blaster X-Fi HD hangkártyát a fejhallgatómhoz, illetve elvileg hangszórót is szebben szólaltatja meg. Igazából különbséget nem tapasztaltam az alaplapi(MSI Z370 Gaming Pro Carbon) hangkártyám és e között, de maradt hátha később még jól jöhet.

Sokszor hallgatok autóban is zenét és nekem az alap hangszórók szebben szólnak a kocsiban mint ez ami nekem most jelenleg van a számítógépemhez.

Sajnos egyáltalán nem értek a hangcuccokhoz, amiket ajánlotok itt ilyen árkategóriában mire képesek? Sajnos fogalmam sincs. Fontos a hangminőség és a mély nekem. ;]

1. Mennyit szeretnél költeni? 40-60e Ft
2. Hol és hogyan használnád a hangfalat? Számítógépről szólaltatnám meg legfőképpen YouTube.
3. Milyen forrással rendelkezel? Számítógép, Creative Sound Blaster X-Fi HD
4. Milyen extrák kellenek? Nem kell

(#55071) tobias40


tobias40
veterán

Egy közepes minőségű projektorhoz 20 nm-es szobában milyen hangrendszert ajánlanátok 50-80.000 ft-ig?Nem vagyok vájt fülű (ez látszik az árból is)és minél kevesebb kábelezést szeretnék ha megoldható!
Amlogic box-al (vagy mederer 600-al)küldöm majd meg a vetítőt hdmi-n,az erősítőnek ott lenne az optikai kimenet vagy a BT kapcsolat.Én is a kábelezés felé hajlok de az asszony nem szeretné,de úgy is én döntök! :D
Hangprojectorra gondoltam(ezért biztos kapok majd a fejemre) vagy soundbar-ra de meggyőzhető vagyok ha jobbat mondtok kb. ennyiért!
Szeretem ha van mélye és dinamikája a hangnak.. ;]

(#55072) gyuszmó


gyuszmó
őstag

Üdvözlet

Samsung ue55tu7102 tv-hez keresek hang cuccot, gondolkoztam a sounbaron is de kaptam egy tippet [link] erre.

Nem tudom mi lenne a jó választás, film, youtube , F1 felhasználási területre. 30-nál többet nem szeretnék költeni rá. Azt hiszem a tv optikai bemenetet kezel, és reményeim szerint Bluetotth-ot is , ezt még nem tudtam kipróbálni.

köszönöm

"Ne tégy olyat mással amit nem szeretnéd,hogy veled tegyenek"

(#55073) tibbike01 válasza gyuszmó (#55072) üzenetére


tibbike01
őstag

Ezt a tippet ugye te sem gondoltad komolyan? :U

A legolcsóbb ajánlható hangfal az Edifier R1280DB, aminek van optikai bemenete, így rá tudod kötni a TV-t. Használtan 30körül ki lehet fogni (most 2db van fent jófogáson), egyébként az új ára most felkúszott 40ezerre.

E-felett van a Microlab Solo 26, de az most épp nem kapható és drágább is.

Szóba jöhet az Edifier R1280T, aminek 1 fokkal szebb közép és magas hangjai vannak (ami TV-nél jól jön), viszont nincs optikai bemenete ezért kell hozzá venni külön távirányítós DAC-ot.

[ Szerkesztve ]

(#55074) gyuszmó válasza tibbike01 (#55073) üzenetére


gyuszmó
őstag

thk :)

"Ne tégy olyat mással amit nem szeretnéd,hogy veled tegyenek"

(#55075) tamassneff válasza Intelligencs (#55053) üzenetére


tamassneff
kezdő

Szia! Hát meg kell hogy nyugtassalak a 3,5" hangfalaknál nem kell aggódnod a basszus miatt :). Magas és közép szép lesz, nem fog búgni zúgni de mélyet ne várj tőle.

[ Szerkesztve ]

(#55076) tamassneff válasza tobias40 (#55071) üzenetére


tamassneff
kezdő

Ha megfelel a 2.1 akkor a Klipsch Promedia 2.1. Soundbar semmiképp ne. BT, van benne erő is mély is -sőt óvatosan is kell bánni a poti-val -. Itt amire figyelni kell a satellit kábelek hossza, de biztos lehet venni hozzá kábel toldót. Nekem asztalon van (meg alatta).

[ Szerkesztve ]

(#55077) tobias40 válasza tamassneff (#55076) üzenetére


tobias40
veterán

Köszi de ebből csak BT-t hoz a kereső ,nekem!(rosszul értelmeztem,már értem mit írtál)
[link]
Ez mennyivel jobb mint a Edifier R1280DB?(látom nem egy árban mozognak)

[ Szerkesztve ]

(#55078) tobias40 válasza tobias40 (#55077) üzenetére


tobias40
veterán

Voltam ma Auchan-ban találtam egy egy samsung T550-et,54.000-ért ,utolsó darab.
Ez nagyon gáz arra mait én akarok,engedjem el a sondbar-os vonalat?

[ Szerkesztve ]

(#55079) tibbike01 válasza tobias40 (#55078) üzenetére


tibbike01
őstag

Azt azért vedd figyelembe, hogy macerás tud lenni az Edifier távirányítójáról vezérelni a TV hangerejét.

A Samsung T550 soundbaron van HDMI bemenet így a TV saját távirányítójával tudod szabályozni a hangot. Az R1280DB pont a mosott-tompa középhangokról híres, ami ugye a beszédhang is, ami a TV adások kb 90%-át teszi ki.

Ha tényleg csak TV hang erősítésre keresel eszközt, nem biztos, hogy az R1280DB a legjobb megoldás. Én simán venném az említett soundbart.

Szerk: most látom, hogy projektorhoz keresel hangfalat. Microlab Solo 6C + DAC. :K

[ Szerkesztve ]

(#55080) tobias40 válasza tibbike01 (#55079) üzenetére


tobias40
veterán

És milyen DAC kellene hozzá?
Ez [link] lenne az,igaz?
Miért annyira rossz választás a soundbar,mindenki ellenzi... :U
Mozizásra és tv nézésre kellene,de 80%-ban full hd filmek nézésére!

(#55081) aradebil2


aradebil2
senior tag

Sziasztok!
Bocsánat a full amatőr és balf. kérdésért.
Most vettem egy Genius SP-HF1250B-t, részben az összefoglaló alapján. Egy olyan gondom lenne, hogy a Line In-be csatlakoztatva a felhallgatóimat azok nem működnek, csak félig bedugott állapotban. Teljesen bedugott állapotban a hangfal nagyon folytott hangon megszólal (mindkettő), a fülesek süketek. Mindkét föles sztereo (két fekete csík a jacken).
Jól sejtem, hogy a line in-nek nem is kellene így működnie, és inkább dugdossam a fülesemet a front panelbe közvetlenül/közvetetten bill-en / monitoron keresztül, igaz? :D
Köszi előre is!

[ Szerkesztve ]

(#55082) tibbike01 válasza tobias40 (#55080) üzenetére


tibbike01
őstag

Nemrossz a soundbar, az jó dolog, de annyiért amennyiért te akarsz venni nincs normális. 100k körül kezdődnek a normálisak.

(#55083) PuMbA válasza aradebil2 (#55081) üzenetére


PuMbA
titán

Line In az bemenet, ahogy a nevében is benne van. Hiába dugdosol be fejhallgatókat :DDD

[ Szerkesztve ]

(#55084) tobias40


tobias40
veterán

10-12M optikai kábelt kell vennem a lejátszó és a hangeszköz közé,interneten rengeteg a találat.Pl. [link] ez jó lehet?
Van jó minőségű beszerzési forrás erre,vagy amit talál az ember az jó és kész?
Tehát ti honnan vennétek nem arany árban?(vagy futárral vagy Dél-kelet Mo.i átvétellel?)

Jobb szeretném személyesen megvenni holnap mert hétvégén összerakná a rendszert! :K

[ Szerkesztve ]

(#55085) tobias40 válasza tibbike01 (#55082) üzenetére


tobias40
veterán

Értem,gondoltam hogy ez lesz a magyarázat! :R

(#55086) tobias40 válasza tobias40 (#55084) üzenetére


tobias40
veterán

MM-ben ,Auchan-ban cak max 3 méteresek vannak.. :(

(#55087) aradebil2 válasza PuMbA (#55083) üzenetére


aradebil2
senior tag

Csak mivel működött félig bedugva, gondoltam hátha...meg ha már van rajta elől egy jack dugó... köszi :DDD

(#55088) PuMbA


PuMbA
titán

Remélem minél hamarabb lesz Kali IN-5 a HitSpace-nél és rájuk rontok hallgatni. Netes vélemények szerint tér mélység nagyon király, ami a coaxális kialakításnak köszönhető. Más gyártó coaxális hangfalain is hasonlóan mély a tér és csak pont ezt hiányolom a JBL LSR305-ből. Csak a hangképe legyen jó :)

[ Szerkesztve ]

(#55089) lezso6 válasza PuMbA (#55088) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Mondjuk azért jóval drágább is. :D Érdemes lenne megversenyeztetned a vetélytársaival is. :)

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#55090) lezso6 válasza tobias40 (#55078) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

A soundbar lényege a kompaktság meg a praktikum. A hangminőség sokadlagos szempont. Ennek megfelelően dönts. Egy soundbarban a bögreszettekhez hasonlóan max 2-2.5" mély-közép sugárzók szoktak lenni, ami fizikailag nem képes megfelelő dinamika visszaadására a középtartományban, a mélyközépről nem is beszélve.

Sokan mondják a soundbarra meg a bögreszettekre hogy "dehát filmre jó!", ami sajnos nagyon nem igaz. Legalábbis ha az adott film nem csupán beszédből áll. A mozi a legdiverzebb felhasználás hang szempontjából, hisz minden szól rajta: zene, beszéd, hangeffektek, stb.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#55091) PuMbA válasza lezso6 (#55089) üzenetére


PuMbA
titán

Mi a vetélytársa? Focal Alpha-val összehallgatva jobbnak mondják az IN-5-öt, Focal Alpha-t hallottam is anno, felette viszont van egy nagy lyuk és már jóval drágább a többi hangfal, szóval nem tudom. Mondjuk az nem jó jel, hogy a Thomann 4-5 hét szállítást ír az IN-5-re. Koronavírus gondolom bejátszik meg ugye USA az elsődleges piac.

[ Szerkesztve ]

(#55092) tobias40 válasza lezso6 (#55090) üzenetére


tobias40
veterán

Tehát akkor vennem kell egy jó stereo rendszert mi szintén 100.000 felett kezdődik az alap? :(((

(#55093) lezso6 válasza tobias40 (#55092) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Nem. Csak arról van szó, hogy soundbar mindig kompromisszumos. Kompaktság és praktikum a hangminőség árán. Azonos áron mindig jobb minőséget fogsz kapni "normál" hangfalból. De ha utóbbi nem fér el vagy nem akarsz olyat, arra van a soundbar.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#55094) aradebil2 válasza aradebil2 (#55081) üzenetére


aradebil2
senior tag

Sajnos most este már nem tudom élesben tesztelni, de egyébként beszédnél brutál doboz hangja van ennek HF1250B-nek...egyelőre nem szól még úgy sem, mint a párezres csoda Pleomax amit lecserélt :(

(#55095) lezso6 válasza aradebil2 (#55094) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Nagy valószínűséggel be kell járatni a füled / agyad, mert hozzászoktál a szemét hangzáshoz.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#55096) tibbike01 válasza lezso6 (#55090) üzenetére


tibbike01
őstag

Azért vannak jól sikerült soundbarok pl Harman Kardon enchant 1300+sub. Hallottam szólni, bámultatos, csak hát ugye zsebbe nyúlós.

De az a kényelem, hogy automatikusan bekapcsol, amikor a TV-t bekapcsolod és a TV távirányítójával vezérled sokaknak fő szempont.

[ Szerkesztve ]

(#55097) tobias40 válasza lezso6 (#55090) üzenetére


tobias40
veterán

Egyelőre a Samsung Soundbar T550-et néztem,54.000 ft.-ért.
Ez nagyon gyenge lesz ennyi pénzért?
Nem vagyunk vájt fülűek.. ;]
Optikai kábellel kötöm össze a lejátszóval mert a hdmi megy a projektorra...

(#55098) pinnacle


pinnacle
nagyúr

Van olyan TV beállítás, amivel a TV távirányítójával lehet állítani a optikán összekötött hangfalat? Érdekes módon az Androidos boxal ez simán megy, de a TV-n nem tudom megoldani. Boxon sem ment idáig DAC-al, ki is írta, hogy nem lehetséges, de most, hogy direktbe kötöttem már működik.

(#55099) lezso6 válasza tobias40 (#55097) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

A hangminőség ebben a kategóriában nem vájtfülűség kérdése. Szvsz az jóval 100k felett van valahol. De ezt ugye fontos megkülönböztetni a bullshit hangminőségugrástól, amit audiofool körökben szoktak nyomni, mint pl hogy új tápkábeltől jobb lett a tér, stb. :D

Neked kell eldönteni, hogy a praktikum vagy hangminőség a fontosabb. Én az utóbbi pártján vagyok, de az én vagyok.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#55100) lezso6 válasza tibbike01 (#55096) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Persze, de én arról beszélek, hogy ár / érték arányban a soundbar sosem lesz jó, ha a hangminőséget nézed.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.