Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:51:35

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55451) pinnacle


pinnacle
nagyúr

Optika-RCA DAC-nál is szabályozható a TV távjával a hangfal vagy csak HDMI-RCA-nál?

(#55452) Degeczi válasza pinnacle (#55451) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Pár napja már kérdezted egyszer, nem változott azóta...

Digitális kimenetre az eredeti hangsáv kerül ki, nincs rajta hangerőszabályozás (ami csak rontaná a minőséget, hiszen csökkenne a fölbontás) HDMI-n sem a hangjelen történik módosítás, hanem külön infóként megy át a hangerő, optikán azonban nincs ilyen plusz vezérlő-csatorna.

(#55453) pinnacle válasza Degeczi (#55452) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! Elfelejtettem. :) Általában csak arról van szó, hogy DAC kell, de ez fontos, hogy TV távos szabályozáshoz HDMI-s. Az a gond, hogy a média boxot zavarja a HDMI-s hangfal csatlakozás, illetve fordítva is igaz. Külön-külön semmi probléma. Néha nem működik a saját távja, néha ne tudom a hangot vezérelni vagy nem jelzi grafikusan. Nem tudom, ez a DAC hibája, vagy abból van a gond, hogy a Sony TV BRAVIA Sync-je zavarodik meg a kettő HDMI-től. Ezért lett volna jó valami más csatlakozás.

[ Szerkesztve ]

(#55454) ket_kerek


ket_kerek
csendes tag

Sziasztok!
TV-hez egy régebbi Philips mini HiFi-t kötöttem, aminek két hangfala nem klasszis, de talán a mérete (20cm széles) okán a mély hangokkal is egész jól boldogul, ami filmeknél adott némi plusszt. Mindezt a TV fejhalgató kimenetére kötöttem, a TVn ezen kívül csak optikai ill. HDMI-ARC kimenet van, a hifin viszont csak analog bement.
Sajnos a HiFi központi része elhalálozott.
Adná magát az olcsó lehetőség, hogy bevezetőben olvasott Edifier 1280T-t vegyek helyette, a hangfalak ez esetben felesleggé válnak.
Próbáltam nézni alternatívákat, a hangfal megtartásával.
Sajnos itt a nyugati világban a 2.0 erősítő már réteg termék lett, 50’000 alatt nem igen kapható, HDMI ARC-al meg bőven 100 fölött. HDMI ARCos aktív hangfal se jött még ki, pedig lenne rá kereslet szerintem.
Opció lehetne a kínai piac:
ARC audio extractor + egy mini erősítő.
A kérdés az, hogy az Edifier szintjét hozzák-e (ennyiért abban se lehet csúcs erősítő)
ill. van-e valakinek tapasztalata mit kéne választani ezekből, vagy tud-e ilyennel foglalkozó oldalt, topikot?
DAC témakörben van infó (pl. „Fejhallgató erősítő és DAC topik”),de mini erősítővel gondban vagyok.
ilyen kategóriára gondolok: https://hardverapro.hu/apro/muse_i15w-15_d_osztalyu_erosito_elado/friss.html (ez már kifutott termék, de kb ennyi kéne)
Ami még szempont lehet, hogy jobb legyen, mint az aktív hangfal, TV távkapcs ARCon keresztül vezérelje.
Ehhez az kéne, hogy az erősítő is auto standby-t tudjon. kikapcsol, ha nem kap jelet. És persze a legyen alacsony a standby fogyasztás.
Tippeket, tanácsokat előre is köszönök.

(#55455) joe979


joe979
aktív tag

Kácsa usb valamint a Supra usb kábel között mennyire van nagy eltérés ? Nem hangzásra gondolok , hanem szintre. Vagy egy kategória ? Nyilván ár alapján.

[ Szerkesztve ]

Szissz

(#55456) szakalistvan válasza ket_kerek (#55454) üzenetére


szakalistvan
senior tag

Én ezt ugy oldottam meg anno hogy a tv usb-jét megreléztem, az kapcsolta az erősítőt. Fejhallgató kimenetrol hajtottam, ahol ugye hangszinszabalyzas sincs,tehat olyan erősítő kellett ami tudja. Ezereves minőségi cuccok voltak, de sokkal szebben szólt mint a mostani nemolcsó soundbarom HDMIn...

(#55457) PiszokAlfréd válasza lezso6 (#55444) üzenetére


PiszokAlfréd
tag

Lehet hülyeséget csináltam, egyre inkább az az érzésem. Rendeltem egy Edifier S350DB-t, azzal a szándékkal, hogy a mostani sztereo szettemet egy kisebb, kompakt, modern (csatlakozási lehetőségek tekintetében főleg), cuccra cseréljem. Őszintén szólva előrelépést is várok tőle, sok jót olvastam róla, a hangtesztek is meggyőzőek voltak, de sajnos a legfontosabbra, hogy élőben is meghallgathassam, nem volt lehetőségem.
Itt kezdődnek a gondok, ugyanis a mostani rendszer elég szépen szól, meg nagyot is, ennél gyengébb minőségűre nem szeretném lecserélni. Sajnos nem gyári hangfalak, így nem tudok megkérni senkit, hogy ha ilyened van és hallottad már az Edifiert is, légyszi hasonlítsd már össze nekem :(
Sony membránból épített hangfalakról van szó, talán régebbi motorosoknak ismerős is lehet, halvány arany színűek a membránok, 2-2 darab van beépítve oldalanként. Sajnos nem én hoztam össze, de nem hinném hogy gyáriak, passz :F Egy Harman/Kardon 6250-nel hajtom őket.
Fogalmam sincs ehhez képest mit fog produkálni az S350, de 100 körül jutottam hozzá, arra gondoltam, ha nem vagyok vele megelégedve, azonnal vissza csomagolom és megy a HA-ra, szerintem beszerzési áron meg tudok válni tőle, mert 120-30 körül megy már egyébként. Sajnos csak júni közepére igérték, mert nem volt raktáron.
Csak ez esetben mi lehet a következő lépés? M-Audio BX8 mondjuk? Vagy nincs köztük olyan hűdenagy difi? El vagyok veszve egy kicsit.

(#55458) Coyot válasza PiszokAlfréd (#55457) üzenetére


Coyot
őstag

Igen nagyot szól az S350, szerintem nem lesz vele gond. Nekem a microlab solo 6c után is nagyon nagy előrelépésnek tűnik. A mély meg valami félelmetes, olyan kövér könnyeden nyomja a brutál basszusokat, karácsony óta 1 filmet sikerült megnézni de rohadt jó volt :D

Má' nem

(#55459) ricsip válasza PiszokAlfréd (#55457) üzenetére


ricsip
addikt

14 napos elállás pont erre van

-

(#55460) PiszokAlfréd válasza Coyot (#55458) üzenetére


PiszokAlfréd
tag

Remélem hogy tetszeni fog. Az hogy erőteljes mélye van, még nem lesz elég a boldogsághoz.

Ricsip: ez jó ötlet. Macera az is, de még mindig kevesebb, mint árulni.

(#55461) Impulsivex


Impulsivex
tag

Megjött a Topping e30-as DAC is a BX8hoz. Optikán tv-re van kötve és usb-B kábellel pedig Macbookról próbáltam ki a zenéket. Először optikán tv-vel próbáltam ki hangfalak 50%-ra tekerve -2db-en. Iszonyat jól szól, nincs zaj mint jack-en volt. Kipróbáltam macbookon usb-b kábellel ott már annyira nem jó mint tv-n . Valószínűnek tartom, hogy sokkal jobb hangkártya van a tvben mint a mac-ben. Alapból jobban meghajtja a TV kissebb hangerőn szól úgy mint ahogy gépről magasabb hangerőre téve. Egyébként teljesen elégedett vagyok a cucc-al, majd az usb-b részre telefont fogok kötni (tudom nem lesz még annyira se jó mint a mac-ről). :D
A hangfalak kikapcsolását ki hogyan tudta megoldani? ÉRdemes kikapcsolgatni őket vagy mehet folyamatosan? Távirányítós konektorokat nézegettem de azokkal meg puffanna kikapcsoláskor a hangfal nem ? :D

(#55462) PuMbA válasza Impulsivex (#55461) üzenetére


PuMbA
titán

" Valószínűnek tartom, hogy sokkal jobb hangkártya van a tvben mint a mac-ben."

Optikai kimenetnek az a lényege, hogy nincs hangkártya, hiszen digitálisan kijön a jel, változtatás nélkül :DDD Ezért nincs ma már analóg sima jack hangkimenet TV-ken, hogy ne kelljen ezért plusz alkatrész. Ja és optikain "max hangerőn" jön ki minden, hiszen nincs hangerőállítás a jelfeldolgozás hiánya miatt, szóval Macbook-on is max hangerőt kell beállítanod, ha össze akarod hasonlítani.

[ Szerkesztve ]

(#55463) Impulsivex válasza PuMbA (#55462) üzenetére


Impulsivex
tag

Akkor kábeles macredugdosásnál ezért szól valamivel gyengébben ? Mert ott akkor közbeszól a hangkártya is.
Igen, a macen is maxon van a hangerő.

[ Szerkesztve ]

(#55464) Degeczi válasza Impulsivex (#55463) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Nem, akkor is a DAC a "hangkártya", a gépben lévőnek semmi szerepe.

(#55465) PiszokAlfréd válasza Impulsivex (#55461) üzenetére


PiszokAlfréd
tag

Milyen tv-ről hajtod őket?

(#55466) Coyot válasza PiszokAlfréd (#55460) üzenetére


Coyot
őstag

Hát efelett nemtudom már csak a 8" studio monitorok maradnak kb. Én ebből a könnyed és tiszta mélytől már nem adom alább, nálam ez a konklúzió :D
Amúgy filmezésre tökéletes szerintem, én leginkább zenét hallgattam róla, nekem személy szerint jobban tetszik a hangja mint a Solo 6c hangja volt.

Majd írd meg mi lett az eredméy.

[ Szerkesztve ]

Má' nem

(#55467) Impulsivex válasza PiszokAlfréd (#55465) üzenetére


Impulsivex
tag

LG 55CX3LA

(#55468) PiszokAlfréd válasza Coyot (#55466) üzenetére


PiszokAlfréd
tag

Rendben, leírom majd a véleményem. Én is főleg zenét szoktam hallgatni, igaz hogy a mostani cucc nincs 8"-os, viszont a közepek se kis dobozokból jönnek, szóval az összhatásra kíváncsi leszek. Remélem hogy sikerül neki legalább egy kicsit felülmúlni, mert kinézetre nagyon tetszik.

Impulsivex: Köszi! Remélem Q80T-n se lesz panasz az optikai kimenet minőségére, én is azzal használnám majd.

(#55469) keménygödör válasza Impulsivex (#55461) üzenetére


keménygödör
tag

Dehogy puffan, "PROTECTION ...turn on/off transient...", én is elosztóval kapcsolok.

(#55470) wolfman


wolfman
veterán

Emag-on kapható végre Edifier A300Pro. Mit mondtok, megpróbálkozzak vele? :)

Egy félszem van, hogy az S3000Pro-m basszusába bele vagyok szerelmesedve (meg tesóm is), itt meg félek, hogy nem lesz meg az az erő. Magas, közép tuti pár szint ugrás lesz, de a mélyre abban a kevés tesztben amit találni a netem, azt írják, hogy kevéske lehet egyeseknek, vagy kellhet mellé sub (tisztaságra és dinamikára nincs probléma), de arról már nem esik szó, hogy a saját kategóriájában kevés vagy összességében és/vagy az S3000Pro-hoz viszonyítva milyen.

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#55471) joe979 válasza wolfman (#55470) üzenetére


joe979
aktív tag

Ne. Amennyivel többe kerül nem kapsz többet. Mindenre elég amit használunk. Oké a mély a 6'5 tölcséren, de én nagyon durván imádom a közép és a magas tartományt amit kitud adni, sosem bántó, de ha film megy vagy olyan zene éppen ami akusztikus vagy komponált anyag mint egy szárnyas fejvadász zene, attól letudok petézni rendesen. Mindig feltűnik bakker, hova és mi kitud szaladni a hangfalakból.

Amúgy de, rendeld be, próbáld ki, max visszaküldőd ha ilyen személy vagy ;]

Szissz

(#55472) PuMbA válasza wolfman (#55470) üzenetére


PuMbA
titán

Fél milliót biztos nem ér meg, 200-300-ret igen :)

joe979: Ő a Pro változatot írta. Ez csak a sima.

[ Szerkesztve ]

(#55473) joe979 válasza PuMbA (#55472) üzenetére


joe979
aktív tag

249k [link]

Szissz

(#55474) joe979 válasza PuMbA (#55472) üzenetére


joe979
aktív tag

Igazad van, na annyit baromira nem .

Szissz

(#55475) wolfman válasza PuMbA (#55472) üzenetére


wolfman
veterán

Hát, állítólag minden imprúved benne, minden tesztben olvadnak tőle, csak azt a k..v@ mélyet nem írják, hogy most akkor mihez viszonyítva lehet kevés. Mert lehet az S3000-hez meg pont ugyanaz. Sok sok, igen, de micsináljak? Már annyira kíváncsi vagyok rá. :)

joe979: Igen, ahogy mondod, minden igaz. A nagy zenehallgatások közepedte mindig van egy két olyan pillanat, hogy feláll ...a karomon a szőr a gyönyörtől. :)

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#55476) lezso6 válasza wolfman (#55470) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Az Edifier Airpulse A300 egy az egyben ugyanannak tűnik, mint az S3000, csak a mélyközépen más a porvédő meg nyilván a tweeter is más. De pl a reflexcső is ugyanannak néz ki.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#55477) wolfman válasza lezso6 (#55476) üzenetére


wolfman
veterán

Belső elektronikában más, állítólag sokkal bikább. És persze még mindig az A300Pro-ról van szó. :)

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#55478) lezso6 válasza wolfman (#55477) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

500k-ért én biztos nem vennék ilyet. Annyiért már veszel egy pár középkategóriás 6.5" stúdiót egy nagyon jóféle DAC-kal. Vygy 8" középkategóriásat. Pl Adam AX, Eve SC, KRK V S4, Mackie HR, Dynaudio LYD, Presonus Sceptre, stb. Azok ellen esélye nincs egy ilyen hifi izének.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#55479) wolfman válasza lezso6 (#55478) üzenetére


wolfman
veterán

Hát én nem tudom. Az S3000Pro is meglepően erősen tisztán szól, lehet ez is okozna meglepetéseket. + Itt kapsz elég sokminden szolgáltatást is mellé, nem "csak" szép hangzást. De persze nem kétlem, hogy amiket ajánlottál, ne szólnának tényleg fantasztikusan. De egyelőre az A300Pro-t még nem hallottuk.

+ Tényleg csak szubjektív vélemény, de az airpulse sokkal szebb is azokhoz a nagyon stúdiós 8"-okhoz képest.

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#55480) Picco válasza wolfman (#55479) üzenetére


Picco
addikt

en fel millios kategoriaba tuti nem vennek olyan hangszorot ami csak most jelent meg, nagyon keves informacio van meg csak errol ahogy neztem a neten. az is lehet fel even belul mar csak 300-350k lesz az ara. gyakran magas aron vezetik be a termekeket es utana szignifikansan olcsobb lesz.
inkabb egy akcios end-of-life termek utan neznek, de ugye az en vagyok.

**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#55481) wolfman válasza Picco (#55480) üzenetére


wolfman
veterán

Mármint adott országban vezetik be magasabb áron? Csak mert ezt a hangfal már közel egy éves. Nem hiszem, hogy most kezdene el lemenni itthon az ára, meg elnézve, nálunk az 500eFt-os árával még így is olcsóbb mint kint/kintről rendelni.

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#55482) ricsip válasza Picco (#55480) üzenetére


ricsip
addikt

Ebben az országban idővel csak drágább lesz minden, semmi sem olcsóbb. Üdv 2021! :(((

-

(#55483) tibbike01 válasza ricsip (#55482) üzenetére


tibbike01
őstag

Csak ebben az országban? :U

(#55484) Picco válasza wolfman (#55481) üzenetére


Picco
addikt

amazonon kerestem ra es a hirdetes csak 150 napos volt. tesztekbol sem talaltam tul sokat, ezert felteteleztem hogy uj termekrol van szo.
500k-ert "zsakbamacska" szerintem sok, de inkabb neked fajjon mint nekem :DDD
ebben az arkategoriaban amugy rengeteg alternativa letezik mar.

ha akkora az orom es bodotta'g az S3000Pro-val akkor miert akarod cserelni? ez inkabb sidegrade mint upgrade szerintem.
en nemreg kovettem el ezt (az esetemben) a hibat: yamaha hs80m-rol kali lp8-ra sidegradeltem, pedig ez meg penzembe sem kerult es egy oreg termeket csereltem ujra...de nyugodtan maradhattam volna nyugton a seggemen es semmit sem veszitettem volna :B

**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#55485) keménygödör


keménygödör
tag

Atyaég. Fél milliót, erre, soha. Talán már sealed monitorokat is kapnék ennyiért.

[ Szerkesztve ]

(#55486) TechN7ne válasza keménygödör (#55485) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Ráadást Edifer?
Soha nem tudtam felsőkategóriás hangfalakat gyártani ,nem hogy 500k t, de 50 ezret sem adnék értük. :DDD

(#55487) tamassneff válasza TechN7ne (#55486) üzenetére


tamassneff
kezdő

500K-ért már erősítő + hangfal pár, kompakt cucc biztos nem bármit is mondanak/ajánlanak.

(#55488) TechN7ne válasza tamassneff (#55487) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Annak ITT a helye...
Én csak stúdió monitorokat vennék ,ennyi pénzért 8 col ,Tannoy 802 -ből kijön 4 db a szoba minden sarkába.

(#55489) keménygödör válasza TechN7ne (#55486) üzenetére


keménygödör
tag

Én meg már egy fillért sem. (Az alig 1 év után hangsugárzó hibás S880DB örökre bizonyított, de egyéb gyerekbetegségei is voltak.)

[ Szerkesztve ]

(#55490) Eversmann válasza PiszokAlfréd (#55457) üzenetére


Eversmann
aktív tag

Én lezso korábbi írásait ajánlanám megnézni:
[link]
[link]
Nálam lassan 3 hónapja van. Filmre tökéletes. Ennél fentebb lépés, 5.1 és társai lennének csak, mikor több irányból kapod :DDD
Zenére nekem kompromisszumos. Néhol kevés a tér (Azt hiszem 200 hz alatti), illetve megvan a zenék alja.
Én arra álló hangfalakat akarok, ha találok emberi áron :)

Life is better with a Titan

(#55491) wolfman válasza Picco (#55484) üzenetére


wolfman
veterán

Első hír róla, hogy bemutatták valami kiállításon, kb egy éves körül van (de csak említésként). Első tesztek meg cirka 9 hónapja.
Nyílván fingom nincs milyen lehet, csak jól néz ki és kifejezetten jókat írnak róla. Nem hiszem, hogy sidegrade lenne, mert DAC-ban is jobb van benne, csatlakozásból is kap passzív funkciót, elektronikája is valami új fejlesztés (persze sokat nem tudni róla, csak hogy jobb mint a sima a300 hangzásban egyöntetűen).
Hogy miért cserélnék? Kíváncsiság, ennyi csak. Tényleg nagyon jó ez az S3000Pro, de vajon az milyen. :) Egyedül az ár tart vissza csak, de pont elég.

#55486 TechN7ne: Hát figyelj. Edifier ide vagy oda, az S3000pro egy igen minőségi termék lett, nagyon össze van téve, abszolút minőségi darab. Mondja ezt tesóm is, akinek egy pár Dali Concept 10 otthon (és persze nem botfülű). :) Nem akarom magasztalni a márkát, de a sajátom meggyőzött.

#55490 Eversmann: Tehát itt is áll, hogy jó hangfalakra van példa náluk, csak az adott árat nem érik meg, amin értékesítik őket. :) Mondjuk sztem az enyém pont de, de csak az én és joe979 álltal kiadott akciós emag árat vesszük, az efölöttit nem.

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#55492) TechN7ne válasza keménygödör (#55489) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Ezek az újabb tömeggyártású roncsok idővel hullanak ,gyengülnek ,veszítenek a teljesítményükből...
Ellenben egy normálisan kifejlesztett hangszóró vagy a régi megbízható darabok minél idősebbek ,annál jobban szólnak és szó nincs teljesítmény romlástól ha nincsenek széthajtva ,max. 10-15 évenként újra kell őket tekercselni - de ezt sem minden esetben.

(#55493) Degeczi válasza TechN7ne (#55492) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Ööö, konkrétan mi gyengül, minek lesz kisebb a teljesítménye? :F

(#55494) TechN7ne válasza Degeczi (#55493) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Membránok felépítése egyszerűen kikopnak annyira foss anyagból rakják őket össze ,anyag felépítése foszlik ,bennük rejlő elektronika meg egyszerűen csak beadja az unalmas egy idő után ,maga az Edifer pont ide tartozik ,30-50k ig még rendben vannak (nálam még ennyiért sem) ,de hogy több százezreket rájuk költeni egyszerű tudatlanság a hangkeltők világában.

(#55495) Degeczi válasza TechN7ne (#55494) üzenetére


Degeczi
nagyúr

A többszázezres Edik mellőzésében egyetértek, az alábbiakban viszont nagyon nem.

(#55496) kutyek válasza TechN7ne (#55494) üzenetére


kutyek
senior tag

Az alumínium membránokban hogyan "foszlik az anyag felépítése"? Megeszi a rozsda, vagy a molylepkék?! Lol... Lehet utálni az Edifiert, de attól még hülyeségeket ne hordjunk össze.

(#55497) OPiiPO válasza TechN7ne (#55492) üzenetére


OPiiPO
addikt

régen minden jobb volt - ja nem ;]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#55498) TechN7ne válasza OPiiPO (#55497) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

régen minden jobb volt

Fényévekkel ,régen rendes fa volt egy hangfal ,most meg fűrészport kapsz ;]

(#55499) wolfman válasza TechN7ne (#55498) üzenetére


wolfman
veterán

Most is kapsz fa hangfalat. Milliós árhoz közelítve már elérhetők. :)

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#55500) Degeczi válasza wolfman (#55499) üzenetére


Degeczi
nagyúr

És ahogy a belépőszintű hangfalak évtizedekkel korábban is farostból készültek (sőt, itt a keleti blokkban még csak nem is MDF-ből, hanem mezei bútorlapból...), csak jóval drágábban. Mindenesetre a "csökken a teljesítményük"-hoz ugyanúgy nincs köze, az tényleg hülyeség.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.