Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:51:35

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4351) PuMbA válasza csiga8 (#4350) üzenetére


PuMbA
titán

Minden OSnek van hangkezelő rendszere és ez nagyban befolyásolja a hangminőséget.SP1-es Vistát tegyél fel és nem lesz gond.

(#4352) csiga8 válasza PuMbA (#4351) üzenetére


csiga8
senior tag

Rendben, köszönöm a tippet. Mihelyt lesz "használható" verzióm, kipróbálom, és aztán beszámolok róla.

(#4353) #56474624 válasza PuMbA (#4347) üzenetére


#56474624
törölt tag

Lehet félreértek most valamit, de én erről még sosem hallottam, hogy XP 11 KHz feletti hangokat levágja.
De nem is érzékelem, pedig igencsak feltűnő lenne a dolog, ha 11 KHz felett vágna. Az nagyon meghallatszana a torzított gitár, a cinek, a hegedű, stb. hangján, és van összevetési alapom, ami tuti mentes az xp-től, egy cd-lejátszó.

(#4354) PuMbA válasza #56474624 (#4353) üzenetére


PuMbA
titán

"Before Vista, the kernel audio stack set the output audio format to match the format of the audio being played.For instance, if you're playing a system sound (usually stereo, 22kHz), at the same time you start playing your MP3 files, then the MP3 file rendering happens at 22kHz, which is a noticeable degradation of audio quality. Once the audio system goes quiet, the rendering format will reset to the format of the content being played, but that may be quite some time later."

"Another problem that the pre-Vista audio stack had was that the DSP wasn't particularly good. Because the audio stack worked with integer math, it turns out that many of the calculations involved in the audio processing suffered from significant rounding errors."

"We're also deploying a new higher quality rate converter that the Windows Codec team developed, which will also have a huge impact on the quality of audio when we DO have to perform sample rate conversions during the mix."

"The end result of these changes should be a significant improvement in the quality of audio being rendered, especially on UAA compatible audio adapters."

Audigy 4 + Z-2300 felállással nekem sokat javult a hangminőség Vistára váltáskor.Annyira szembetűnő volt,hogy elkezdtem keresgélni a beállításokat ,mert azt hittem,hogy a Vistával vagy a driverrel van valami baj.Aztán kiderült,hogy semmi nincs elállítva...

[ Szerkesztve ]

(#4355) PuMbA válasza PuMbA (#4354) üzenetére


PuMbA
titán

Az lemaradt,hogy legtöbb számom lossless FLAC.

[ Szerkesztve ]

(#4356) #56474624 válasza PuMbA (#4354) üzenetére


#56474624
törölt tag

Hát ez érdekes, de kötve hiszem, hogy igaz lenne (a fülemre hallgatok). :)
Én mellesleg épp amiatt féltem vistára váltani, merthogy ott az X-Fi-nél hangminőség tekintetében visszalépés tapasztalható sokak szerint.

[ Szerkesztve ]

(#4357) #56474624 válasza PuMbA (#4355) üzenetére


#56474624
törölt tag

Egyébként én is flac-ról, ape-ról beszélek...

(#4358) PuMbA válasza #56474624 (#4356) üzenetére


PuMbA
titán

Én is meglepődtem mikor feltettem a Vistát,nem számítottam rá,úgy látszik Audigynek segített valamit.Ezeket itt találtam:[link]

(#4359) #56474624 válasza PuMbA (#4358) üzenetére


#56474624
törölt tag

Tényleg nem kötekedésképp mondom, de itt hol van leírva, hogy ez az XP-re vonatkozik? :U

(#4360) PuMbA válasza #56474624 (#4359) üzenetére


PuMbA
titán

pre-Vista szerintem az XP volt

(#4361) #56474624 válasza PuMbA (#4360) üzenetére


#56474624
törölt tag

Én inkább valami vista bétára gondolnék. Ha XP lenne, akkor a nevén nevezné szerintem. Másrészt egész pontosan én azt hámoztam ki (annak ellenére, hogy nem vagyok perfekt angolból), hogyha egy 22 KHz mintavételezésű rendszerhang mellett egyidőben megszólaltatsz egy mp3-at (ami mondjuk 44.1 mintavételezésű), akkor mintavételezi 22-n az mp3-at is. De mégha XP-re is vonatkozna, akkor is: ki az, aki zenehallgatás mellett rendszerhangokat hallgat, vagy akármilyen 22 KHz mintavételezésű hangot? :)

(#4362) PuMbA


PuMbA
titán

És ha megszólal egy MSN hang? Azt is írja,hogy nem egyből vált vissza 22kHz-ről.Nézgettem különbségeket XP és Vista hangkezelésből ,de sehol nincs konkrétum leírva,csak ebben valami. Még ez van :

"Windows Vista features a completely re-written audio stack designed to provide low-latency 32-bit floating point audio, higher-quality digital signal processing, bit-for-bit sample level accuracy, up to 144dB of dynamic range and new audio APIs created by a team including Steve Ball and Larry Osterman. The new audio stack runs at user level, thus increasing stability. The Windows Vista audio engine is designed to run faster than the Windows XP audio engine, and has tighter requirements on audio buffer position accuracy."

"Windows Vista also includes a new Multimedia Class Scheduler Service (MMCSS) that allows multimedia applications to register their time-critical processing to run at an elevated thread priority, thus ensuring prioritized access to CPU resources for time-sensitive DSP processing and mixing tasks."

[ Szerkesztve ]

(#4363) #56474624 válasza PuMbA (#4362) üzenetére


#56474624
törölt tag

Nem szoktam msn-ezni, de még régebben volt ilyen. Hidd el, enyhén feltűnt volna egy zúzós metál zenét hallgatva, hogy felére csökkent a mintavételezés. :D
A többire nem tudok reagálni. Esetleg ha dabadab fórumtárs erre járna, ő tudna valamit mondani erről, mennyi alapja van.

(#4364) proof88


proof88
addikt

Üdv!

Olvasgattam a topicot, és azt hiszem, bajban vagyok, ha szép hangzást szeretnék. :)
Szóval én is gondolkodtam 2.1-es hangfalrendszeren. Játék, film, zene, egyszóval mindenre kéne, bár lehet, hogy játékhoz majd szeretnék egy 5.1-es fejhallgatót...
A probléma soktényezős:
1. - a gép jelenleg egy régebbi kis Sony hifire van kötve. Igazából nem is biztos, hogy nekem 2.1 kéne, de jelenleg az a gondom, hogy olyan mélynyomós basszust szeretnék. Viszont sajnálnám ezt a hifit elrakni a géptől... nincs olyan megoldás, hogy csak egy mélynyomót szerezni a hifihez?
2. - ha tényleg nincs megoldás, akkor tényleg egy 2.1-es rendszer kéne, viszont a hifit el kéne rakni, meg nem sok bajom nem szokott lenni hangzás terén vele, teszem hozzá, hogy minden 2. számnál játszogatok a hangkari driver equalizerével, hogy élvezzem is valamilyen szinten a zenét. :DDD Viszont itt már a pénzügyi gondok is előtérbe kerülnek. Úgy tudom, aki ért hozzá, megveszi elektronikai boltban minden kelléket és összerakja magának a dolgokat és olcsón megússza, én viszont nem értek ilyenhez...
3. - nyáron haverom vett magának egy Logitech X240-et, legalábbis azt hiszem azt, mert rákerestem és képek alapján olyan, a kis hangfalai más típusoknál máshogy néznek ki, ezért sztem ez az, és kb 10 volt nyáron. Múltkor voltam nála és ledöbbentem: hát nem tudom, Ti mit értetek "erőtlen magas hangok" alatt, de nem minősíteném azt, amit nála hallottam, bár nem is tudom, mit vártam ilyen kis hangfalaktól, de ilyen occsó pc-hangfalak környékén van a műanyag doboz hangja, legalábbis szerintem. A mély az mély volt, de szerintem túlságosan kopácsolt a hangja, meg nem az jött le, hogy mély a hang, hanem hogy hallom a mélynyomót. :((
4. - ez azért keserít el, mert az X230-ról úgy írtok, hogy "jobb az X240-nél", de nem úgy, hogy "sokkal jobb", vagy "ég és föld a kettő", pedig ha az X230 tényleg jó, akkor legalább "sokkal jobbnak" kéne lennie, mert amit hallottam élőben az X240-ből, az a műanyag hang, ehh... na ez a baj, mert pl annál a régi és alsó kategóriás hifi toronynál ilyet nem hallottam, mondjuk ott alapból nagyok a hangfalak és fa külsejük van (vagy csak úgy néz ki, mert olvastam h a fa látszatú sem mindig fa, hanem vmi más anyag).
5. - írtátok, hogy ilyen árban zenehallgatáshoz sokkal jobb egy 2.0-s rendszer. Én meg azon gondolkodtam el, hogy lehet, hogy egy elég jó minőségű 2.0-s rendszer mélye nekem megfelelne, ha tényleg jó mély lenne, tehát komolyabb mély, mint a hifi mélye. És persze fontos, hogy ne torzítson nekem sehol sem, a hifi nem szokott torzítani, viszont nem elégít ki. Vagy szerintetek ha jó mélyet akarok, akkor kell a mélynyomó? De akkor valami normális kéne, nem az az X240-esféle, mert az elég kopácsolós volt...

Bocs, hogy kicsit értetlenül fogalmaztam, de nem tudom, hogy mi lenne jó nekem, mivel lennék elégedett. Én úgy érzem, hogy elég sok ismerősömmel ellentétben nekem nem elég, ha hallom a zenét. Nem állítom, hogy iszonyatosan vájt fülű vagyok, de sokszor elégedetlen vagyok zenehallgatás közben. Nekem sosem voltak über-minőségi hangcuccaim, mert még sosem áldoztam rájuk pénzt, de lehet, hogy most vennék valamit, viszont nem akarok túl sokat költeni, de az az X240 elszomorított...
Jah, mindenféle zenét szeretek hallgatni: Rock/Rap/Tiesto-féle.

(#4365) csiga8 válasza proof88 (#4364) üzenetére


csiga8
senior tag

Szia!

Én már hallottam Hi-Fi és számítógépes 2.1 közötti különbséget, pedig az én 2.1-em nem is rossz. Neked a hangfalak után visszalépés lenne egy 2.1-be gondolkodni. Mélyet azt mondjuk kapnál annyit, hogy nem tudod hovarakni :) ( pl. Z-2300 + hangfalaid)

Jelenleg amim van, az kielígít, de már kacsingatok a Hi-Fi felé. Normális erősítő+normális hangfalak. Ha a Login és a kisebb hangfalakon vásárolt pénz most nálam lenne, és a mostani valós tapasztalattal bírnék, akkor bizony Hi-Fi-t vennék...

audi100td ajánlott nekem néhány hsz-al elöbb erősítőket, és hangfalat is tudsz használtan venni.
Ha nem vagy vájtfülü, akkor pl. egy szépen szóló Videoton is megteszi. Tudom vannak jobbak is, de azok sokkal drágábbak. Ja és igen a hely.... Na abból viszont sokkal több kell a 2.1-hez képest :(

(#4366) Alex91 válasza proof88 (#4364) üzenetére


Alex91
félisten

Most oszinten, 10k-ert mit varsz...?

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#4367) Xbean válasza csiga8 (#4365) üzenetére


Xbean
tag

Egyébként kb milyen értéket képsviselnek a mostani szatelitjeid? Pontosabban nem is az érdekel h mennyi összerakni egy olyat, hanem h a boltban egy hasonló tudású pár mennyibe kerülne.

(#4368) proof88 válasza Alex91 (#4366) üzenetére


proof88
addikt

10k-ért normálisabb kis hangszórókat, ne legyen olyan műanyag hangjuk, és gyengébb basszust. Sőt butítsák le azt a mélynyomót olyan szintre, hogy alig legyen erősebb a mély, mint egy sima 2.0-s rendszernél, de cserébe a kis hangfalak legyenek tisztességesek, ne holmi műanyag hangzás. Persze nem értek hozzá... :U

(#4369) Alex91 válasza proof88 (#4368) üzenetére


Alex91
félisten

En csak azt akartam erzekeltetni, hogy ennyi penzbol ennyire telik...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#4370) csiga8 válasza Xbean (#4367) üzenetére


csiga8
senior tag

Ami most nálam van, azt 18K-ért adta az öreg hangfalzsinórokkal, aranyozott csatikkal együtt.

Nem volt olcsó, nem sokkal drágábban lehetne igazi nagy hangfalakat is venni, tudom.
De nincs helyem :(

Most anyagilag megállok a zene fejlesztésben, de ha egyszer újra kezdem, akkor nagy hangfalakat veszek, amiket a falra fogok feltenni.

Egyenlőre a mostaniak közül az egyik csak hevenyészve a radiátorra van téve, annyira nincs helyem. Ezért is örültem a Logi 2.1-ének, mert a szatelitek az ablakban elfértek.

Az a baj, hogy nem tudok fadobozokat csinálni, ha meg asztalossal rakatod össze, meg rávasaltatod a tapétát, nem sokkal olcsobban jössz ki ebben a kategóriában. No meg némi telefonálgatás, rohangálás, idő stb.... És csak a végén tudod meg milyen lesz.

Ráadásul ezek valami Dán cég hangfalai mintájára lett kialakítva ( belső elrendezés )
Állítólag nem mindegy, hogy milyen hangszórót mekkora dobozba teszel, ( méretarányok sem mindegy) annak milyen a belső kialakítása stb... Ehhez sem értek. Így ezt is kifizettem.

[ Szerkesztve ]

(#4371) Alex91 válasza csiga8 (#4370) üzenetére


Alex91
félisten

Egy Klipsch Promedia Ultra 2.0-at kellett volna venned...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#4372) csiga8 válasza (#50) üzenetére


csiga8
senior tag

Szia!

Egy olyat cseréltem le. Teljesen jó. Azért a pénzért, amiért adják, tökéletes.

(#4373) proof88 válasza csiga8 (#4372) üzenetére


proof88
addikt

Feltételezem Alex91-nek válaszoltál, nem nak. :)
Alex91: értem én, értem. :K

(#4374) csiga8 válasza proof88 (#4373) üzenetére


csiga8
senior tag

Igen, Alex91-nek, de valamit nagyon elnyomkodtam. Tényleg öregszem :(

(#4375) proof88 válasza csiga8 (#4374) üzenetére


proof88
addikt

Mindenkivel megesik. :)

(#4376) PuMbA válasza #56474624 (#4363) üzenetére


PuMbA
titán

Most tettem fel Ubuntu linux-ot a Windows 7-em mellé,de a hangminőség itt se üti meg a Windows-ét.A nagyon magas hangok egyáltalán nem hallatszanak.

(#4377) Nyusi


Nyusi
csendes tag

Elhatároztam, hogy jövő héten veszek hangfalat (főleg zenehallgatásra). 3 különbözőt néztem ki magamnak, kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is (melyiket zárjam ki...stb.):
1. - Genius 2000x (2.0-ás, ez tetszik a legjobban, de ez is a legdrágább...)
2. - Logitech x-230 (2.1-es, ez tetszik a legkevésbé, bár nagyon sokan ajnánlják...)
3. - Ozaki WR-450 (2.2-es, erről is nagyon jókat hallottam, és nagyon jó árban van...)
Nos?
Előre is köszi a kommenteket!

(#4378) Alex91 válasza Nyusi (#4377) üzenetére


Alex91
félisten

Max. mennyit szansz ra?

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#4379) Nyusi válasza Alex91 (#4378) üzenetére


Nyusi
csendes tag

Úgy láttam, hogy a 3 közül a legdrágább kb. 15e ft, a legolcsóbb pedig 6e ft. Szóval mongyuk max. 15 ezret szánok rá. Csak akkor nem venném meg a geniust, ha tényleg jobb nála a másik kettő közül bármelyik, vagy nincs különbség (bár nem hiszem...).

(#4380) Alex91 válasza Nyusi (#4379) üzenetére


Alex91
félisten

Akkor a Genius marad... Bar a Genius SP-HF360X-tol nem vagtam hanyatt magam, de lehet, hogy ez valamivel jobban szol...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#4381) AMDFan válasza Nyusi (#4377) üzenetére


AMDFan
addikt

Szia!

Nézz körül itt a PH-n az aprók között, lehet venni 1250X-et újan is, 10k forint körül, és sokkal jobb mint a 2000X.

Zenehallgatásra amúgy azok közül amit írtál a Genius a nyerő.

(#4382) kranazoli


kranazoli
senior tag

No, megtaláltam a topic-ot, amit úgy nézem többen olvasnak és írnak mint a Z4-es topic és Nekem való. :))

Pár hete vettem egy Z4-es 2.1-es hangrendszert. Mivel panelban használom, a hangerejével semmi problémám. Ha itt örgeszem meg, soha a büdös életben nem fogom max. hangerőn hallgatni, de szerinten 50% körülin sem, hacsak: le nem veszek Windows-ban 1%-ra a hangerőt. :DDD

Problémám az vele, mint szerintem többeknek. Hiányolom azt a hangtartományt, amit a középsugárzóknak illene(kellene) betölteniük. Nem azt mondom, hogy kaki. Sőt!!! 20ezer pénzért nagyon jó kis termék!!!

De Én ezekre használom:

- zene (mp3, DVD, net rádió)
- játék
- film

5.1-ben nem gondolkozom mert kábelezéssel nem akarok pöcsölni, rádiósat meg nem akarok venni...

Létezik vmi jobb, de kb. ebben a kategóriában lévő 2.1-es szett?!

Vannak pl. ezek:


- Creative I-Trigue 3220
- Creative I-Trigue 3330
- Creative I-Trigue L3800

Igaz, teljesítményben nem Z4-esek, de legalább 2 csatornásak a frontok.

Ezek milyen cuccok lehetnek a fenti célokra?!
:R

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | A-DATA 384GB SSD | XFX XTR Series 650W | LG-24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10 WST x64

(#4383) AMDFan válasza kranazoli (#4382) üzenetére


AMDFan
addikt

Zenére felejtsd el mélynyomós szetteket.

(#4384) kranazoli válasza AMDFan (#4383) üzenetére


kranazoli
senior tag

Ahogyan írtam, nem csak zene hallgatásra kell(ene)...

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | A-DATA 384GB SSD | XFX XTR Series 650W | LG-24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10 WST x64

(#4385) AMDFan válasza kranazoli (#4384) üzenetére


AMDFan
addikt

Döntsd el mire kell jobban.

Egy 2.0 rendszerrel szebb hangokat fogsz kapni, egy mélynyomóssal meg brummogós mélyeket. Ezt már többször leírtam én is és mások is, hogy vegyük példának a Z-2300at. Zenehallgatásra annál sokkal élvezetesebb egy sztereo Genius például. Játékra meg a Z-2300 a jobb mert megmozgatja alattad a széket amikor felrobban egy autó a GTA-ban.

szerk: hogy filmben melyik a jobb, az ízlés kérdése. egy akciófilmhez valószínűleg a mélynyomós, de filmezéshez igazából az 5.1esek a jók.

[ Szerkesztve ]

(#4386) AMDFan válasza kranazoli (#4382) üzenetére


AMDFan
addikt

Hogy a kérdésedre is válaszoljak, a Z4-nél olcsóbban szerintem nem fogsz annál jobb 2.1est kapni.

(#4387) kranazoli válasza AMDFan (#4386) üzenetére


kranazoli
senior tag

Értem amit írsz és egyet is értek vele, hogy 2.0-s hangzás a legjobb zenehallgatáskor. De biztos Veled is előfordult már, hogy ha van egy jó játék, akkor 90%-ban game. Ha nincs, akkor NET, filmek, zene, stb...

Azért nem szeretnék full sztereó hagrendszert, mert akkor pl. éppen játék alatt bosszankodnék, hogy a fene egye meg, lapos, üres, stb...

Ezért írtam példának a Creative I Trigue 3220, 3330-ast mert azokban két csatornásak a szatelit hangfalak. Visszaolvastam! :) Nem tudom, hogy a nem annyira mély a mély Creative-oknál mit is jelent pontosan.

Azonban Nekem ennyiben jobbnak tűnik, mint egy Z4-es.
A teljesítménye kisebb, de talán a 2 utas szatelitek + mélynyomó jobb hangzást biztosít, mint Z4-esnél a magas + mély.

?!

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | A-DATA 384GB SSD | XFX XTR Series 650W | LG-24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10 WST x64

(#4388) AMDFan válasza kranazoli (#4387) üzenetére


AMDFan
addikt

Hagyd meg a Z4-et és vegyél mellé 10-ért egy sztereó Geniust. És akkor tudsz köztük váltani :K

(#4389) kranazoli válasza AMDFan (#4388) üzenetére


kranazoli
senior tag

Ezt, hogy érted, hogy váltani?!
Egyszer ez bekapcs, másszor a másik bekapcs?!

:(

Én vmi olyanra gondolnék, hogy nincs vmi olyan szatelit amelyikkel lecserélni lehetne a Z4-es hangszóróit?! Egyszerűen kiváltani.

DE! Hangsúlyozom ne Hi-Fi hangzásra lenne szükségem!!!
Eccerűen vmi jobb hangfal páros, ami adna közép tartományt is (ha némi basszust az ugyebár nem annyira számít, mert legföljebb leveszi az ember...).

Ezekből következik, hogy nagy méretű dobozokra gondolok...

Ilyen nincs?!
:(

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | A-DATA 384GB SSD | XFX XTR Series 650W | LG-24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10 WST x64

(#4390) AMDFan válasza kranazoli (#4389) üzenetére


AMDFan
addikt

Ha a Z4 erősítőkimenete RCA, akkor például a fadobozos Geniusokat rá tudod kötni a mélynyomóra, csak ebben az esetben vigyáznod kell, mert a Z4-ből már erősített jel jön ki, és a Geniusban is van erősítő. Én is először ilyet csináltam, nekem Creative Inspire 4400 volt, és a szatelitek helyére kötöttem be a Genius 1250X-eket, így használtam pár hónapig, de aztán rájöttem, hogy szebben szólnak a mélynyomó nélkül. :)

[ Szerkesztve ]

(#4391) kranazoli válasza AMDFan (#4390) üzenetére


kranazoli
senior tag

Értem, ezért is kérdeztem.

Szvsz, most akkor nincs olyan 2.1-es hangrendszer, amelyik egyaránt jó játékra, filmre és zenehallgatásra?!

Most már arra is kíváncsi lennék, ha létezik(!) ilyen, akkor melyik lenne az, ill. melyek lennének azok?
:R

(és most tekintsünk el az ártól, ill. a teljesítménytől is, hiszen egy lakásban legyen az panel vagy tégla, ha szomszédokra is tekintettel vagyunk, akkor soha a büdös életben nem használjuk ki a 40 és 80W-okat)

Bennem most egyre jobban az a kép alakul így ki, hogy ha nem akarunk 5.1-t akkor a fenti célokra a Genius 1250X sokkal jobb választás mint bármelyik 2.1-es hangrendszer?!
Aztán kerül fele annyiba?! :o
:F

Ha ez így van, akkor mi a rákra valók a 2.1-es hangrendszerek?

Ill. még mindig lenne az a kérdésem, hogy a Creative I Trigue 3220 és 3330 is elkefélt példányok?!?!

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | A-DATA 384GB SSD | XFX XTR Series 650W | LG-24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10 WST x64

(#4392) Alex91 válasza kranazoli (#4391) üzenetére


Alex91
félisten

Harman/Kardon SoundSticks

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#4393) AMDFan válasza kranazoli (#4391) üzenetére


AMDFan
addikt

Kicsit kétértelmű amit mondassz. Mit jelent az, hogy nem akarsz Hi-Fi irányba menni, de mégis minőségibb hangot szeretnél?

Amúgy a másik topikban írtad, hogy mp3at hallgatsz meg divxet nézel. Azt azért jobb ha tudod, hogy attól hogy mp3at hallgatsz még éppúgy észreveszed a különbséget hangszett és hangszett között mintha flacot hallgatnál. Azért mert tömörített egy zene attól még lehet jó a minősége. Simán lehet, hogy ugyanazon lemezről készített rip esetén egy jó minőségű mp3 és a flac között nem hallassz különbséget. Mondjuk a youtube videók szintjén már tényleg nem számít min hallgatod/nézed :)

Mire valók a 2.1es hangrendszerek? Mire valók a 10.000 forintos 5.1-ek, vagy a 2000 forintos sztereók? Mindenki a saját igényének megfelelőt veszi meg.

[ Szerkesztve ]

(#4394) kranazoli válasza AMDFan (#4393) üzenetére


kranazoli
senior tag

Szerintem ez nem kétértelmű.
Nem hinném, hogy a minőségibb hang az csak Hi-Fi minőség lehet. Teljesen egyetértek abban, hogy egy mp3 fájl is lehet nagyon jó minőségű, ugyanígy lehet jó minőségű egy DIVX film hangsávja is. De ezek szerintem(!) messze vannak a Hi-Fi minőségtől.

A 2.1-es hangfal kérdést úgy értettem, hogy ennek a topic-nak a címe "2.1-es hangfalat, de melyiket?". De megnézve a HSZ-eket, Bennem az a kép alakult ki, hogy egy jó minőségű sztereó hangfal nemcsak, hogy "olcsóbb" de jobb választás mint egy 2.1-es.

Arra lennék kíváncsi, hogy akkor miért akar vki 2.1-t venni?! Ha 2.0-val jobb hangminőséget lehet elérni?!

Zenében jobb a 2.0, filmeknél megint csak jobb választás (ha nem 5.1-ben gondolkozunk) de mi a helyzet a játékok terén?! Erre még nem igazán találtam választ... A felhozott Genius 2.0-s hangfalakról ódákat zengenek a teszt-ek, HSZ-ek. Azt is írják, hogy azért a basszus sem a nullához konvergál... Játékoknál hogyan teljesítenek ezek a Genius hangfalak?! Basszus legyen 10-ből 8.
Kit érdekel?!

Ill. még annyit, hogy az általad említett Genius hangfalat Én nem lelem sehol, ahol meg lehetne venni?! Per pillanat PH Aprón sem lelem, mondjuk Bazárokat még nem volt időm nézegetni?!

De Genius-ból csak ez az egy "régebbi" típus az ami jó?!

Olyan nincs amit lehet is kapni és legalább ennyire jó, vagy jobb?!

A Z4 is 20e pénz volt, így az sem érdekel, ha drágább... Azt biztos nem fogom csinálni, hogy Z4-es mellé egy másik 2.0-s. Akkor inkább eladom a Z4-et. Keresett termék PH-n.... Aztán akinek kell a basszus, mert az menő, hát vigye ;)

Mely 2.0-s szetteket javasolnád megvételre?!

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | A-DATA 384GB SSD | XFX XTR Series 650W | LG-24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10 WST x64

(#4395) kranazoli


kranazoli
senior tag

Ha jól nézem, akkor az összes Genius X-es fix kábeles, az A-sok pedig RCA-sok?!

Hát ha jól nézem, akkor Nekem a 1250A ill. 2000A bőven elég kell, hogy legyen. Elolvastam a PH cikket a "Zenei géniuszokról...." :)

Nekem fix kábeles nem kell. Gondolom a 1250A sem szól sokkal rosszabbul ,mint az X-es és legalább RCA-s. A 3000A-t feleslegesnek érzem és a cikkben is a legjobbakat írják róla.

A 1250X-ről valóban nagyon jó véleménnyel vannak, de úgy látom kifutó példány...

Így most 1250A és 2000A-ban gondolkozom....

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | A-DATA 384GB SSD | XFX XTR Series 650W | LG-24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10 WST x64

(#4396) AMDFan válasza kranazoli (#4395) üzenetére


AMDFan
addikt

Ez nem pont így van. Egyik sem fix kábeles szerintem. Én az 1250X-et és a 3000A-t hallottam szólni. Az 1250X az enyém 3000A a haveromé. Az 1250X szebben szól egy kicsit, és jobban ki van alakítva kezelés szempontjából.
A kábelezés úgy alakul, hogy az 1250X-nél csak a jobb hangfal tápkábele fix, a bal oldali hangszóró teljesen külön áll, és RCA bemenet van rajta. A jobb hangszórón pedig van 2RCA bemenet, és 1RCA kimenet a bal hangszórónak.

A 3000A ettől annyiban különbözik, hogy ott a bal oldali hangfalból fixen lóg egy kábel, aminek a vége RCA és az megy a jobb oldali hangdoboz RCA kimenetébe. Tehát teljesen fixen egyik sincs összekötve.

Az 1250X utódja a 3000A mellesleg. Az 1250A és 2000A kisebb dobozban van mint az 1250X és a 3000A és a mélyközép is csak 4"-os bennük, míg a másik kettőben 5"-os.

(#4397) AMDFan válasza kranazoli (#4394) üzenetére


AMDFan
addikt

Az emberek azért vesznek 2.1-et mert durvább a mélye. Ennyi, és tényleg ennyi.
Aki pl. diszkózenét hallgat vagy trance-t annak lehet hogy jobb választás, de én is hallgattam elektronikus zenét, és akkor is jobban tetszett az 1250X mint az előző mélynyomós Creativeom. De tényleg messze nincs olyan mélye egy sztereo szettnek mint egy mélynyomósnak, ezt azért ne felejtsd el. Én ezért nem is ajánlom az 1250A-t és a 2000A-t, mert abban nagyon kicsi a mélyközép.

(#4398) kranazoli válasza AMDFan (#4397) üzenetére


kranazoli
senior tag

1250X-el annyi a probléma, hogy lehet ilyet kapni még valahol?!
:)

Per pillanat PH-n sem találtam csak 1250A-t és 2000A-t.
Mondjuk a 3000A az a példány melyet a PH teszt "lehúz" :F

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | A-DATA 384GB SSD | XFX XTR Series 650W | LG-24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10 WST x64

(#4399) rhonin


rhonin
senior tag

Sziasztok!

Milyen hangfalat tudnátok ajánlani nekem egy kb 18nm-es szobába. Eddig egy creative megaworks 250d-m volt amivel tökéletesen meg voltam elégedve tehát több nem kéne csak mivel elromlott ezért gondolkozok egy másik szett vételén. Tehát valami olyan hangfalszettre lenne szükségem ami legalább tud annyit mind hangerőben mind hangminőségben mint a fentebb lévő 250-esem. Vagy inkább kacsingassak az 5.1-esek felé? :))
Előre is köszönöm a válaszokat! :R

üdv.

(#4400) Alex91 válasza rhonin (#4399) üzenetére


Alex91
félisten

Mennyit szansz ra?

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.