Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:51:35

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#41451) Bodz válasza DBtomi (#41450) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Szia!

Nem egy nagy durranás. És most szépen, visszafogottan fogalmaztam...
Ennyire nincs helyed??
VL-S3 jobb.

[ Szerkesztve ]

(#41452) DBtomi válasza Bodz (#41451) üzenetére


DBtomi
csendes tag

Huh.. Most elbizonytalanítottál, pedig már szinte meg is vettem képzeletben.

105mm széles asztalom van, ami 50mm mély. Ráadásul sarokban közel az ajtóhoz...

(#41453) DBtomi válasza Bodz (#41451) üzenetére


DBtomi
csendes tag

Annyit még leírnék, hogy ár max 50ezerig és van egy külső hangkártyám is (focusrite 2i2).

Használat:
Film/Zene 50-50%

Van még más alternatíva?
Ez a Tascam egyébként szimpatikus első ránézésre. Ennél azért 1 fokozattal lehet nagyobb is.

Genius SP-HF1250B 2.0-nél (látom sláger itt a fórumon), azért 1 kategóriával jobb legyen.

Ezt hallottam már. A mostani, ami megadta magát kb ebbe a kategória tartozott, ennél pedig szeretnék egy fokozattal jobbat venni.

[ Szerkesztve ]

(#41454) Strapáciusz válasza DBtomi (#41452) üzenetére


Strapáciusz
tag

105mm széles asztalom van, ami 50mm mély :F

Egy 10cm x5 cm-es asztal az tényleg kicsi.

[ Szerkesztve ]

A lélektani hadviselés spécije

(#41455) Pityu.


Pityu.
nagyúr

Hát basszus nem tudom milyen fülem van,minden hangra rá áll és akkor az őrületbe kerget.Normális egy aktív hangfalnál a működési zaj?Bár gondolom trafó ,erősítő ilyesmi ad ki hangot,mondjuk nem emlékszem,hogy a legelején is volt e ilyen hangja a microlab solo6c nek de a jobb oldali hangfalból amiben ugye erősítő meg táp meg minden van halkan ilyen hang hallatszik,ezt pont a hátsó mélynyomó csőből vettem fel,közel raktam a kamera mikrofonját,meg haloványan ha figyelem ilyesmi hang hallatszik a nagy hangszóró felől is,meg ha a dobozra rá tapasztom a fülem akkor hallatszik a működés.
Hang

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#41456) DBtomi válasza Strapáciusz (#41454) üzenetére


DBtomi
csendes tag

Nyilván centi.. Nah :C

(#41457) miresz válasza DBtomi (#41450) üzenetére


miresz
veterán

Szia! Nekem ennek a nem BT-s verziója üzemel,már ~ 1 éve. meg vagyok vele elégedve minden szempontból!

Edifier R1700BT

Vagy még ez is jó szerintem:

Edifier R1280DB

[ Szerkesztve ]

(#41458) Degeczi válasza Pityu. (#41455) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Hiába mondjuk, h normális, minden típusra jellemző valamennyi alapzaj, azzal csak akkor kell foglalkozni, ha már a hallgatási pozícióban is zavaróan erős mértékű? :F
A trafózúgás is ugyanilyen. Dobozra tapasztott füllel vagy a reflexnyílásnál persze, h hallható.

De úgy tűnik, igazából tökmindegy mit vennél, használat helyett úgyis a hibákat keresnéd benne.

(#41459) Pityu. válasza Degeczi (#41458) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Hát mivel,hülye egy fülem van így ha halkan is vagy már beképzelem de az elülső nagy hangfalból hangyányit hallom.Fura ez mert van olyan egy ideig rá áll a fülem aztán ha nem törődök vele meg nem is hallom.Pont így vagyok a beltéri tápegységével,ha olyanom van akkor zavar a kis működési hangja de mostanában meg nem is hallottam mert kb leszartam.

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#41460) bobalazs válasza Pityu. (#41459) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

Szerintem túl közel van hozzád az a hangfal. Nem hiszem hogy 1-másfél méteres távolsághoz tervezték.
Persze megoldást én sem tudok a problémádra, csak mondom.

(#41461) Pityu. válasza bobalazs (#41460) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Hát igen,közel van hozzám,mert az asztalon van.A kis 2.1 emnek is volt hasonló hangja készenlétben csak az ugye pici cucc volt és max az asztal hátulja felől lehetett hallani ha oda hajoltam mondjuk kikapcsolni a hosszabbítót.

[ Szerkesztve ]

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#41462) mekker válasza Pityu. (#41459) üzenetére


mekker
őstag

Két kérdést válaszolj meg - ülő pozícióból hallható? Ha igen, akkor zavaró?
Ha mindkettőre igen a válasz, akkor cseréltesd ki, vagy vegyél helyette más modellt. Abból hogy az ismerősödnek egyből feltűnt az jön le, hogy ez hangosabb, mint a szokásos.

Nekem más típusom van, de először nálam is ezt csinálta, és cserés is lett, mert behalt. Ezzel nem azt mondom, hogy neked is tönkre fog menni, de a zavaró alapzaj semmiképp nem normális, valami silány minőségű alkatrésze utal. A hangszóró van érted, nem fordítva. Tehát ahelyett, hogy mindig ez bosszantson, inkább próbálj meg egy cserét.

Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

(#41463) Pityu. válasza mekker (#41462) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Hol írtam az ismerősömről?Egyébként szerintem senki más nem igazán hallaná mivel nem tudják mit is kéne figyelni,de írtam is,ha rá álla a fülem egy hangra akkor egy ideig idegesít.Pl régen volt olyan már ha ismerősről van szó,hogy mondjuk volt egy külső tápegységes monitorom aminek a tápjának volt egy minimális hangja átlagban nem figyeltem rá tehát nem hallottam,az akkori barátnőm meg még úgy sem hallotta,de ha néha napján rá állt a fülem a szoba bármely részéből hallottam azt a hangot,más meg sehol.Nos most a múltkori feltöltött videókat néztem meg 60 és 25 ös hangerőn ott is hallatszott ez a hang,de én csak tegnap vettem észre,szóval nálam van a gond én álltam rá valószínű.De az enyém tökéletesen működik szóval semmi hangbeli eltérés vagy gyengélkedése sincs,szépen szól.Hát egy kicsit várok,mert éppenséggel lehet másik is épp ilyen lenne vagy a franc se tudja.
Egyébként anno mikor újítottam a gépemet vettem új videokártyát is ott volt egy jellegzetes hang pl terhelésre cicergett a kártya,de ez nem garanciális hiba volt ki voltam akadva,aztán eladtam vettem másik kártyát az is cicergett kapartam a fejem,olvastam és sokan panaszkodtak világszerte cicergő videokártyára gyártó vagy márka függetlenül,kinek milyen szerencséje volt.Na a lényeg,hogy meg maradt a második kártya de ugye cicereghett még az alaplap vagy a táp miatt is,ki cseréltem az alaplapot de nem igazán változott a dolog,aztán vettem új tápot enyhült kicsit de cicergés valamennyire maradt.Aztán kicseréltem a házat is egy hangszigeteltre,cicergés most is van,de már nem hallani,de a tényleges lényeg,hogy a cicergés pl ott nem számított garanciális hibának,szóval valószínű ezeknél a hangfalaknál is természetes lehet tényleg valamennyi ilyen olyan hang.

[ Szerkesztve ]

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#41464) Strapáciusz válasza miresz (#41457) üzenetére


Strapáciusz
tag

Szia! Nekem ennek a nem BT-s verziója üzemel,már ~ 1 éve. meg vagyok vele elégedve minden szempontból!
Edifier R1700BT

Szia!
Egy kérdés, ha lehetne.
Neked volt valamikor Taga Harmony TAV-500B-d. Ezek szerint ezt az Edifier-t jobbnak találod?

A lélektani hadviselés spécije

(#41465) miresz válasza Strapáciusz (#41464) üzenetére


miresz
veterán

Szia. Igen nekem volt TAV-500B-m. A két hangfal nem egy ligában játszik. A Taga egy mérettel nagyobb,erőteljesebb hangfal. A Taga elsősorban mérete miatt került váltásra,nekem túl nagy volt a fizikai mérete. Másodsorban elég nagy alapzaja volt ami kis hangerőn eléggé hallható volt,a hangfalak közelsége miatt. A jelenleginek szinte nulla alapzaja van,vagy legalábbis nagyon kell fülelni,hogy halld. A Tagában még a BT is tragédia volt. Nagyon rossz volt a minősége. Hangerőre,természetesen a Taga sokkal jobb volt. A mély hangok is jobban kijöttek,gondolom a nagyobb hangszórók miatt. Viszont hátul volt a sub nyílás rajt amiatt nem lehetett a falhoz túl közel tenni. A Edifier-en elöl van. Jelenleg most Edifier R1600T III-at használok+ egy Jamo sub 200-at. Ezek színben is passzolnak,és az én fülemhez illően össze tudtam hangolni őket.

+ még ami eszembe jutott,mikor nem BT-n volt ,hanem RCA-n volt hallgatva,akkor is a BT-nek ilyen halk zaját lehetett hallani.

(#41466) Bodz válasza DBtomi (#41453) üzenetére


Bodz
Topikgazda

(#41467) Strapáciusz válasza miresz (#41465) üzenetére


Strapáciusz
tag

Köszönöm szépen. :R

A lélektani hadviselés spécije

(#41468) mekker válasza Pityu. (#41463) üzenetére


mekker
őstag

"Valaki azt állította,hogy nem szabadna sisteregnie az övéi nem sisteregnek,bár azok szerintem pl nem studio hangfalak" - Ezt úgy értelmeztem, hogy más is hallgatta, és ő véleményezte.

Igen, pl. a GTX 970-nél nagyon sokan panaszkodtak arra, hogy a tekercsek ciceregnek. A Solo is hasonló abból a szempontból, hogy ez is többeknek adott ki hangokat. Éppen ezért nehéz mérlegelni így távolról, hogy mi a tipikus és mi nem.
Nem akarom magamat ismételni, de ha hallod ülő pozícióból, és zavar, az szerintem továbbra sem természetes, vagy (minden darabnál előforduló) típushiba. Egyébként nem lenne ajánlott hangfal.

Ha 14 napon belül vagy a vásárlással, akkor bármiféle reklamáció nélkül tudsz cserélni. Egyébként meg valóban lehetnek gondok a gariztatással, de ha normálisak a szervizesek, akkor cserélik szó nélkül. És igen, nem garantált, hogy az új néma lesz, de egy próbát megér.

Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

(#41469) DBtomi válasza Bodz (#41466) üzenetére


DBtomi
csendes tag

Köszönöm. Végül is ezt vettem.

Mackie cr3/cr4-et meghallgattam, de nem győztek meg.

A kettő közül a cr3-at venném, de adtam egy esélyt az Alesis-nek látatlanba.
A két mackie se rossz egyébként. Egy random 10-15 ezres 2.1/5.1-nél kellemesebb volt a fülemnek, szóval a cr3-at se tartom feltétlen egy rossz vételnek, de nem igazán van még összehasonlítási alapom ebben a kategóriában.

Eladó egyébként a cr4-et ajánlotta ezen az áron.
Tascam-ot nem tudtam meghallgatni sajnos, de meglepődtem, hogy milyen kicsi.

(#41470) Gabesz_23 válasza DBtomi (#41469) üzenetére


Gabesz_23
tag

Jól döntöttél, nekem is ez muzsikál az asztalomon. Azért a gyárinál jobb kábeleket megérdemel ez a "zenedoboz".

[ Szerkesztve ]

(#41471) scream


scream
veterán

Keresnék a mostani Genius SP HF-1250B helyett egy kategóriával feljebb lévő 2.0-s aktív hangfalpárt.

Árban 30-35e-re gondoltam, és amit találtam az a Thonet&Vander Kürbis, illetve a Microlab Solo 6C.

A DAC-os topicban a Kürbis-ről jött egy olyan visszajelzés, hogy nem igazán nagy durranás.

Ezt meg tudjátok itt erősíteni vagy cáfolni? Illetve van a kettőn kívül egyéb alternatíva is?

Jelenleg egy Presenter2 + kisDAC kombóm van, de le fogom cserélni egy VMV Magic-re a héten.

Köszönöm előre is.

[ Szerkesztve ]

(#41472) PuMbA válasza scream (#41471) üzenetére


PuMbA
titán

Solo jó vétel :)

(#41473) Bodz válasza DBtomi (#41469) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Persze, a Tascam csak 3", ráadásul még az is egy kompakt dobozba került.
Remélem tetszeni a fog az Alesis! :)

(#41474) DBtomi válasza Gabesz_23 (#41470) üzenetére


DBtomi
csendes tag

Igen.
Gyárilag egy sima rca-kis jack kábelt adtak hozzá.. Le is cseréltem két normálisabb nagyra, amelyeket a focusrite 2i2 hangkártyámra kötöttem rá.

Vélemény:
Nagyon elégedett vagyok vele. Köszönöm Bodznak a tippet.
A mély tartománya pont elég.
Se nem sok, se nem kevés, de úgy összességében egészen jól szól a két 'doboz', főleg a normálisabb hangszeres zenéknél.
A két mackie+Tascam-nál kicsit féltem, hogy az elektronikusabb zenék nem úgy fognak szólni, ahogyan szeretném. Itt nincs ilyen. Az olyan zenéknél, amelyek nem kívánnak annyi basszust, azok meg elképesztően jól szólnak.
Oké, nyilván jobban szól a 100-150 ezres kategória, de átlag zenehallgatásra ez több mint elég és a helyszűke + az akusztikus körülmények miatt ebbe a szobába/lakásba nem is vennék ennél komolyabbat.

Magasabb hangerőn hallottam kisebb torzításokat, de lehet a zene minősége nem ütötte meg az elfogadható szintet, kb. 1,5-2 órája hallgatom és már a fülem is elfáradt.

Méretre egyébként pont jó.Ha nagyobb lenne már problémát okozna az elhelyezése.

+ pont: reflex nyílás elől van és adtak hozzá 3 év garanciát is

Kérdés:
Hangerő szabályozást hogyan érdemes? Inkább a hangfalat tekergessem?

Illetve mivel usb-s a hangkártya, így minden kikapcsolásnál kiszoktam húzni a gépből (különben berecseg/búg vagy valami hasonló hangot ad ki, de ezt kihúzásnál is tapasztalom, illetve amikor betölt a windows ugyanezt eljátsza)
Ez hosszú távon nem árt a hangsugárzónak? Ezt a problémakört ti hogyan oldjátok meg?

[ Szerkesztve ]

(#41475) Strapáciusz válasza Bodz (#41466) üzenetére


Strapáciusz
tag

Szia Bodz!

Lenne egy kérdésem (igazából több is, de ez most lényegtelen)
Ajánlottad az Elevate 5 MKII-őt. Az Elevate 6-ot ajánlanád, vagy hasonó árban (vagy valamivel drágábban) szerinted van jobb vétel?
Illetve (hülye kérdés 2.0) kb, 100000-ig mit ajánlanál asztalra, egy monitor két oldalára?
(nagy az asztal, hely az van)

Előre is kösz!

A lélektani hadviselés spécije

(#41476) scream válasza PuMbA (#41472) üzenetére


scream
veterán

És merre érdemes beszerezni? :F

(#41477) PuMbA válasza scream (#41476) üzenetére


PuMbA
titán

(#41478) Bodz válasza DBtomi (#41474) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Igazából teljesen mindegy mit tekergetsz. Amelyik kényelmesebb. Emlékeim szerint a 2i2-nek nem olyan brutális a kimeneti jelszintje, hogy gondot okozhasson. Tán 2.xVrms (a kvázi szabvány ugye 2), de nem vagyok benne biztos.
Felesleges kihúzogatni. Ha a gép kikapcsolt állapotában is megy, akkor a bios-ban kell lelőni az usb-t, hogy ne működjön ilyenkor.

(#41479) mester777 válasza scream (#41476) üzenetére


mester777
tag

Én az Easy-Shop-ról rendeltem, de az AQUA is tud beszerezni (csak azt nem volt türelmem kivárni), illetve talán az ipon is. Csak valamiért nem mutatja az árukereső most őket. :F

A konfigomat lásd az adatlapomon.

(#41480) Bodz válasza Strapáciusz (#41475) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Szia!

Azt még pont nem hallottam. Meg ott már darab ár van, míg az 5 párban 40k.
100K-nál főleg hallgatózást javaslok valahol. :) De amúgy annyiból kijön M-Audio BX8 D3, azt azért szokták szeretni az emberek. Ha már nagy asztalod van. :D

[ Szerkesztve ]

(#41481) RM1 válasza jackooo84 (#41435) üzenetére


RM1
aktív tag

Belenéztem, szerintem jó videó. ATC elég elismert, a háttérben talán SCM 16 van. Bár ez már nem hobbi kategória.
Focal Alpha 65-t én hallottam tavaly, ahogy az Adam A7X-t is. Mindkettő jó elektronikus zenére bár előbbi szerintem jobb ár-érték arányú. Normál zenehallgatásnál egyikhez sem kell sub, elég mélyre lemennek, igaz nem dübörögnek, de azt egy Logi thx is tudja. :)

(#41482) scream válasza mester777 (#41479) üzenetére


scream
veterán

+ PuMbA

Köszönöm a válaszokat! :R

Akkor már csak egy kérdésem volna, milyen RCA-t vegyek hozzá? Vagy van kábeles topic is valamerre?

(#41483) DBtomi válasza Strapáciusz (#41475) üzenetére


DBtomi
csendes tag

Szia!

Attól is függ mit cserélsz.

Én a hely/akusztika miatt lőttem be a 30-50ezres kategóriát, de ezt az alesist a későbbiekben nem egy 60-70ezres hangfalpárra cserélném, hanem inkább a 100-150 ezer körüliek közül nézegetnék, mert nem tudom elképzelni, hogy annyival többet nyújt, hogy megérje váltani és a 30-35-40 ezres különbözetből előbb vennék egy audio interfészt persze csak ha nincs kéznél.

De ez csak egyéni vélemény.. Lehet meghallanám a 6-ost és bánnám, hogy nem azt vettem, de akkor meg már azon töprengenék, hogy kis kiegészítéssel 80-85 körül veszek, ahonnan megint egy kis lépcső a 100k körüli szerkezetek..

Jó volt ez ~40-ért..

(#41484) Bodz válasza scream (#41482) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Cordial CFU CC jó lesz.

(#41485) Strapáciusz válasza DBtomi (#41483) üzenetére


Strapáciusz
tag

És Bodz!
Köszönöm mindkettőtöknek. :R
Jelenleg Dt-880-on hallgatok zenét (meg DA-300, meg Headflow, meg...) hogy fennmaradjon a jószomszédi "iszony", de néha szeretném "feszegetni" a határokat.

A lélektani hadviselés spécije

(#41486) jackooo84 válasza RM1 (#41481) üzenetére


jackooo84
tag

Lezso-szerint az A7X nem megy elég mélyre, sub-ot kellett hozzá venni ami már nem kis pénz...remélem a Focal többet hoz az előző yamaha Hs7-ek től.Bár azt is mondják hogy a yamaháktól minden jobban szól...viszont nekem tetszett a "diszkós" hangzása...ez van. :B

(#41487) davidrt93 válasza DBtomi (#41474) üzenetére


davidrt93
csendes tag

Sziasztok!

Tegnap este még erősen szemezgettem én is egy Mackie CR3 hangfalpárral. Szinte kizárólag zenehallgatásra lenne használva, otthon, PC-re kötve. Stílusban: metal-rock-punk. Minél laposabb karakterisztikát keresnék (már ha ezt így kell mondani), ezért nem a mainstream hangfalak hanem a stúdiómonitorok között nézelődök. A keret pedig kb 35-40 ezer forint körül volt belőve. (szinte alig merem leírni, de egy Logitech Z506-ról váltanék :DD ) Viszont az itt olvasottak alapján most jobban hajlok én is egy Alesis elevate 5 MKII felé. Mit gondoltok, nekem is jó lenne egy ilyen? Hely van a szobában is meg az asztalon is.

Továbbá internetes képekről az nekem is feltűnt, hogy a hozzá kapott kábelek nem éppen csúcs minőségűek. Azonnal vásárolnék is helyette másikat, mit gondoltok: Cordial CFY WCC vagy WPP a jobb választás? RCA és 6,3-as jack is van a hangszórón, de szerintem utóbbi szimmetrikus jelet inkább szeretne, azt pedig én a gépből nem tudok kinyerni mert csak 3,5mm-es kis-jack kimenete van a PCI-E hangkártyának :(

Előre is köszi a segítséget és bocsi ha butaságot kérdeztem! :R :R

[ Szerkesztve ]

"A hülyeség a hidrogén mellett a legnagyobb mennyiségben előforduló anyag a Világegyetemben." Thomas Alva Edison

(#41488) Pityu. válasza mekker (#41468) üzenetére


Pityu.
nagyúr

nem ,az a valaki csak úgy véleményt mondott a hangkártya topikban.Nem vagyok már a 14 napos dologban benne,de én nem konkrétan boltban vettem,hanem anno valaki rendelte valakinél és nem vette át a hangfalat így aki beszerezte kiárusította 2 év garanciából mikor vettem akkor volt még 2hónap tehát zsír új cucc volt dobozában csak aki rendelte nem vette át.Egyébként egy haveromnak van egy 2.1 es hangfala aminek lehetséges trafó vagy ilyesmi problémája van,na annak tényleg agyra menős és rohadt hangos hangja van,szóval sejtem mikor lehet hiba a hang.
Nos egyébként tőlem a hangfalak kb 60cm re helyezkednek el tehát közel vannak

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#41489) Pityu. válasza Pityu. (#41488) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Egyébként az én helyemen ülve próbáltam egy hangfelvételt készíteni,de a videón semmi nem hallatszik max egyéb más zörej a szobában.

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#41490) thornadoj válasza Pityu. (#41488) üzenetére


thornadoj
aktív tag

a 60cm túl közel van!

(#41491) Pityu. válasza thornadoj (#41490) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Ennél távolabb nem nagyon tudom tenni,mert háromszög szerű az asztalom,max beforgatással nyerhetnék még pár centit

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#41492) Pityu.


Pityu.
nagyúr

Olvasgattam kicsit hangszóró témában és találtam egy cikket Hangfal búgása, Földhurok probléma
A nagyon halkan hallatszó hang amit kiszúrt a fülem ehhez hasonló csak tényleg nagyon halk és lehet csak engem idegesít mert itthon fogadom más nem venné észre 50 Hz Test Tone

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#41493) Degeczi válasza Pityu. (#41492) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Földhurokhoz ennek semmi köze, ez enyhe, normális trafózúgás.
Mindenesetre magadnak csinálod a problémát.
Vagy élj együtt vele, vagy add el a fenébe, de ne kínlódj már ennyit itt!

(#41494) RM1 válasza jackooo84 (#41486) üzenetére


RM1
aktív tag

Kétszer hallgattam A7X-t, kicsit brummogósnak tűnt a mély, de egyébként elégnek éreztem. Sok függ persze elhelyezéstől, illetve az egyedi igényektől. Az A77X a dupla mélyhangszórós változat, mélyben, és középtartományban is jobbnak tűnt, de jóval drágább. Egyébként az A8X-nél mindkettő jobban szólt. Ha több mély kell, inkább az A77X-t választanám, mint a külön subot. Otthoni körülmények között még nem hallottam jól beállított subot, nekem sem sikerült, pedig többször átrendeztem a nappalit. Bemutatótermekben amúgy jól be tudták lőni, de ez alapján nem szabad venni, mert akkor otthon csalódás lesz pár hét hallgatás után. (Addig tart a hype, ezt én már 2x megéltem.)
Yamaha után az Alpha65 is nagy előrelépés mélyben (is).

(#41495) jackooo84 válasza RM1 (#41494) üzenetére


jackooo84
tag

Pont ezért nem akartam 2.1 -et, mivel mindennek a szobában fix helye van, nem tudok nagyon átrendezni semmit,pláne h panelban lakom... :U

(#41496) lezso6 válasza RM1 (#41494) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Hát, nem tudom milyen eletronikus zenét hallgattál. Ha csak a lábdob számít, akkor végülis jó az adam A7X. :D Mély szempontjából nálam ez az egyszerű kis szám egy jó teszt, frekvencia spektrum:


A fent linkelt egyszerű szám spektrumából egy kis részlet

Az A7X-nél hiányzik a kis basszus dallam első és utolsó hangja, elég semmilyen. Szubbal már jó. 6 hangból áll a kis dallam, F1 (43 Hz), F2 (87 Hz), C3 (130 Hz), D#2 (77 Hz), F1 (43 Hz), D#1 (39 Hz). Ebből az ádám a F1 és D#1 hangokra már képtelen. A G1 (49 Hz) kb az utolsó hang amit az ádám jól ki tud préselni magából. Egyébként arra is jó a szám tesztelni, hogy a basszus mennyire lineáris, mert eléggé magasra megy, 39-130 Hz között mászálkál a basszusmenet.

Nekem legtöbbször sikerült beállítani jól a mélyládám. De persze csak úgy, hogy egy pozícióban jó a hang, s ez mindig csak irdatlan szopás árán sikerül, mert sokat kell rendezkedni, s akkor se tökéletes az eredmény. Feljebb, lejjebb, előre, hátra, oldalra elmonzdulva 30 cm-t máris rossz: halkabb, hangosabb, nem lineáris, stb Ezek miatt szeretnék 2.0-ra váltani.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#41497) Tibe válasza RM1 (#41494) üzenetére


Tibe
aktív tag

Az A7X-nek csak akkor tűnik úgy hogy jó a mélye amíg nem hallasz jobbat. Pl. Krk Rokit 10-3-G3 hallgasd meg azt és utána máshogy fogod megítélni az A7X-et.

(#41498) jackooo84 válasza lezso6 (#41496) üzenetére


jackooo84
tag

Mire akarsz váltani, van már kinézve valami?

(#41499) lezso6 válasza jackooo84 (#41498) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Engem a fent említett Rokit 10-3 G3 érdekel nagyon. De nem hallottam még, s nincs is lehetőségem rá. Új monitornak én mindenképp 3 utast szeretnék, hogy a középtartomány jó maradjon, s mindezt viszonylag olcsón. Ami azért nem egyszerű. Így ezek jöhetnek szóba: M-Audio M3-8 (100k/db), KRK Rokit 10-3 G3 (160k/db), Adam A77X (270k/db). Ezek persze nagyon különböző monitorok, de hát ezek a legolcsóbbak.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#41500) Tibe válasza lezso6 (#41499) üzenetére


Tibe
aktív tag

Én is ezeket nézegettem, de nekem az Adam kiesik, szvsz nem éri meg az árát. Az első kettőn vaciláltam és végül a Krk mellett fogom letenni a voksomat.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.