- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
quailstorm #69897 üzenetére
Ez a kettő volt majdnem 40%-on egyenként feladatkezelőben. Nem volt semmi nyitva csak a ph és a facebook. Új telepítés a gép, hétvégén tettem újra. Máris bekaptam valami kártevőt?
-
Aby_2014
aktív tag
Sziasztok!
Az itt közzétett hibába futottam én is bele: [lapozófájl_error]
A lapozó a C:-n van (SSD), nem állítottam semmit a beállításokon tegnap este óta csak úgy megjelent és most minden indításkor kiírja a gép. chkdsk /f /r futtattam, nme talált lemez hibát... most épp egy sfc /sannow folyamatban, mi lehet a gond?
Időközben az sfc is kész... az sem talált semmi hibát...
-
törölt tag
válasz
quailstorm #69897 üzenetére
Nem biztos egyből bányászvírust kell kiáltani. Egy tiszta telepített Windows 10 is csinál elég furcsaságot gyárilag is.
Kérés nélkül elinduló programok, driverek piszkálása, bugos start menü, csökkent teljesítmény minden új build után tele vannak a fórumok ezzel-azzal. Nem ismerjük a hardvert, HDD és régi CPU esetén simán elképzelhető a normál működés is okoz terhelést. Ezért kellene a kérdezőknek konfigot is írni. Van-e "optimalizáló, takarító" program, mielőtt meglepődik valaki nem jó a kereső. A 3rd party AV programok közül se mind szereti az adott Win buildet. Sok oka lehet.
-
quailstorm
félisten
válasz
#54715584 #69896 üzenetére
Teljes bizonyossággal meggyőződtél róla, hogy tényleg az eszi, amit hiszel?
Amit írsz, az eléggé valószínűtlen. Inkább a szokásos álcázott minervírus.IE-t amúgy el lehet távolítani vezérlőpult szolgáltatásokban, de mivel az az alapértelmezett WebView Windowsban, ezért kellemetlen meglepetések érnek utána. Szóval nem ajánlott leszedni csak beágyazott gépen.
-
törölt tag
Sziasztok,
IE és File Explorer megeszik a CPU-t, pedig el sem indítom őket, nem is használom őket. Hogy lehet letiltani a futásukat?
-
eax1650
aktív tag
Sziasztok!
Itt is megkérdezem: van a géphez kötve a hozzá való kábellel egy eSATA külső hdd, melynek a dobozán van egy ki-be kapcsoló. Ha a gép indítása előtt nem kapcsolom be, akkor csak a Rendszer > Eszközkezelő > Hardverváltozások keresése útvonal bejárásával lesz elérhető! Pedig pont az volna a természetes, hogy bármikor igénybe vehető - elérhető/leválasztható - lehessen!
Win 10 Pro van a gépemen, 7-nél rendesen működött! A Win nem talál frissebb drájvert!
Hogyan lehetne javítani ezt az állapotot? -
Marci112233
addikt
válasz
quailstorm #69885 üzenetére
És (#69886) rgeorge
Köszön a segítséget mindkettőtöknek, de ez nekem már magas labda. Inkább nem kísérletezek, így marad a laptoppal való kommunikáció.(Nem akarom elcseszni a rendszert ha valamit elszúrok.)
-
ADAM1337
nagyúr
Ha kilövöm a feladat kezelőből a Microsoft Store-t, akkor leállítja a gpu-n futó alkalmazásból.
De ugyanez az ikon, most lestem, valamiért letilt, ha a folyamatra ráállok és a file helyének megnyitására nyomok, ez normális ? (Rendszergazda vagyok a gépen.)(#69890) Rasiel: Reigstry-be, a hkey_local alatt windows mappában nekem nincs Store-om.
Számítógép\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft ez alatt kéne lennie a windows store-nak nem ?
Szerk: ha folyamat lelövés után elindítom a store-t, ugyanúgy átvált a gpu aktivitást jelző ikon, hogy van rajta folyamat, de ha bezárom a store-t inaktiv lesz megint, szóval gondolom valami beragad induláskor. (nem pörgeti a vga-t tehát nem bányász cucc, sőt a polici miatt nem is rakok rá semmit direkt.
Store indítja a folyamatot.
-
Rasiel
senior tag
válasz
quailstorm #69885 üzenetére
Registry.
De másképp, manuálisan is meg lehet ezeket oldani, de azok eléggé "monyák" megoldások.Persze itt nem az internetszerte fellelhető Tool-okra gondolok, azoknak én sem vagyok a híve.
-
ADAM1337
nagyúr
Sziasztok!
Van egy laptopom amin win10 pro fut, és folyamatosan bekapcsolja a videókártyát (gtx950m) egy app: "winstore.app.exe".
Ez elvileg a Store, találtam leírást, a winstore kiiktatására, de a Pro verziónál nem működik.
Mi lehet a megoldás ? Elég bosszantó a totál csendben lévő irodában, hogy random felpörgeti a vga-t.Regedit-es megoldás, nem jó, mivel nem szerepel a hkey_local alatt a winstore.
-
rgeorge
addikt
válasz
Marci112233 #69884 üzenetére
A tavaszi update-ben megváltozott a szolgáltatások kezelése, emiatt a Windows Mobile eszközpont (WMDC) megzavarodik (emlékeztetőül a WMDC Windows 7-ig támogatott). Ahhoz, hogy működjön a friss Windows 10 alatt, két dolgot kell tenni:
1. két szolgáltatás bejelentkezési módját meg kell változtatni Helyi rendszerfiók-ra és az asztallal való együttműködést be kell kapcsolni: "Windows Mobile alapú eszközkapcsolat" és "Windows Mobile -2003 alapú eszközkapcsolat".
2. Két helyen módosítani kell a registry-t (azaz mindkét szolgáltatáshoz definiálni kell a SvcHostSplitDisable=1 értéket, rendszergazdai parancssorból futtatva:REG ADD HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\RapiMgr /v SvcHostSplitDisable /t REG_DWORD /d 1 /f
REG ADD HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WcesComm /v SvcHostSplitDisable /t REG_DWORD /d 1 /f
Újraindítani sem kell, elég manuálisan újraindítani a két szolgáltatást (a "Windows Mobile -2003 alapú eszközkapcsolat" függ a "Windows Mobile alapú eszközkapcsolat"-tól). -
quailstorm
félisten
válasz
Marci112233 #69884 üzenetére
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Van egy területmérő GPS készülékünk amin Windows operációs rendszer van. Ahhoz hogy menjen rendesen a kapcsolat a gép és a PDA közt kell a Windows Mobile eszközpont. Ugye fent van a rendszeren, de nem működik. Ki rakja a kis ablakot hogy elindul majd eltűnik. Azután sehol nem látom csak a feladatkezelőben és ot is csak bezárni tudom. Windows 10 Pro x64 van a gépen. Laptopon pont emiatt kellett visszatérnem Windows 7-re mert azon gond nélkül megy az eszközpont és kapcsolódik is a PDA a géppel. Megoldható, hogy az asztali gépem is Windows 10- el menjen a kapcsolat? vagy felejtsem el és marad a laptop Windows 7-el?
Mindenképp mennie kell az eszközpontnak és csatlakozva is kell lenni a PDA-nak, mert a PDA adja a sorozatszámot a gépen futó fő alkalmazásnak amiben szerkeszteni lehet az adatokat.Jó lenne ha menne az asztali gépen is a kapcsolat.
-
Rasiel
senior tag
válasz
quailstorm #69841 üzenetére
Attól még, hogy nem lesz ott a Csoportházirend-szerkesztőben, minden további nélkül kikapcsolható lesz.
-
Downsampling
senior tag
-
Top cat
addikt
Üdv!
Az ikon-rendezési problémára van valami megoldás?
Random időközönként eldobálja az ikonokat a rendszer úgy ahogy neki tetszik. Az utóbbi időben jött ez nálam elő
Úgy veszem észre, hogy ilyenkor az alsó sorba nem lehet tenni semmit. Ha bekapcsolom az ikonok rácshoz igazítását majd kikapcsolom, akkor eltudom rendezni az ikonokat úgy ahogy szeretném. De nem megyek vele sokra nemsokára úgyis szétdobálja megint -
Pityu.
nagyúr
válasz
spanglee001 #69869 üzenetére
uac ra nekem nem jön be semmi sem a keresőben de ez nekem most egy furcsa anomália a néha előfordulók közül,mert eddig nem így csinálta működött rendesen.A windows mintha néha magától elő állna valami szarsággal.
-
mckay
aktív tag
Kioszk, Windows 10-ből?
Sziasztok!
Lenne egy ilyen megbízatásom a panziós ismerősömtől.
Sok-sok évvel ezelőtt követtem már el hasonlót egy linux-szal,firefox+kioszk bővítmény. Hejj, régi szép idők.. Azóta mindenki okostelefonnal mászkál, és nincs értelme a kioszkoknak. Talán már az EU-s pénzek szétszórásán ügyködő íróasztal-bajnokok is leszoktak a kioszk megálmodásokról, és már nem készülnek ilyen állványok.
Most viszont felpontozást érhet neki, ha van ilyen a panzióban. Pontosabban hogy pl. ki lehessen nyomtatni mondjuk egy repjegyet a panzióban. Nos, én most nem akarnék linuxolni mert nyomtató bazergáláshoz jobban értek W alatt. És mivel van NUC gépem eladó, hát belevágnék.
Szerintetek van olyan free cucc, hogy letöltöm, és segít nekem registry-t állítgatni úgy, hogy a felhasználói session után (vagy pl. 5 perc tétlenség után) kiléptet és töröl minden adatot? Amolyan iskolai folyosói közös gép módjára. Meg hogy letiltani vele minden trükköset (felület átszabása, feladatkezelő letiltása, stb.) Viszont közben nyomtatni azért még kell...
Ti hogy állnátok neki?
Vagy menjek a kérdésemmel inkább a rendszergazda topicba?
-
mckay
aktív tag
válasz
quailstorm #69780 üzenetére
Áhh, leesett a tantusz.
Mégegyszer megnéztem ezt az O&O Shutup oldalt, és tényleg elnéztem kapkodva, hogy azzl kezdődik, hogy AntiSpy...
Annál több, illetve kevesebb.
Pont ami kellhet!
Köszönöm. -
friccccc
tag
Sziasztok
Van egy asztali gépem és két monitorral használom. Win 10 van fent.Az egyik monitoron fut egy program a másikon pedig egy teljes képernyős videó megy netről. A gond az, hogy ilyenkor elég sokszor előfordul, hogy a gép nem reagál semmire, azon a monitiron, amin a programot használom, ha fél másodpercre is megáll, már nem jó nekem. Az adatok frissülnek mindig, de egérkattintásra, görgőzésre nem reagál. Majd egy idő után minden egyszerre amit csináltam egérrel bekerül, vagyis jobb klikk görgőzés stb. Ezt szeretném tudni, hogy mi az oka, mi a gyenge a gépbe?
Ha egy laptopon indítom a videót minden szuper, de a gép a videót és a programot már nem bírja el kicsiben sem, teljes képernyőre kirakva meg abszolút nem.
Töltök fel egy képet hozzá, hogy lássátok, így külön videó laptopon futtatva működik minden rendesen. KÉP
A jobb oldali monitoron a videó ne zavarjon meg, azt offolom , csak így maradt.
Ja és még egy fontos infó, a monitoron képfelvételt is csinálok, kettőt meg sem próbáltam, csak a jobboldalit. Amikor laptopról ment videó semmi gond nem volt az egésszel, gondolom azt nem bírja.
Konfig:
CPU: i3-6100
Alaplap: Asrock B150M PRO4
SSD: Kingston 240GB Hyperix Fury SHFS37A
VGA: alaplapi
Remélem valaki tud segíteni, hogy mi lehet a baj
Köszi előre is! -
spanglee001
addikt
úgyfest az asus ai suite állítgatta vissza kiegyensúlyozottra a gépet, egyelőre működik, remélem így is marad
-
Pityu.
nagyúr
Az mitől lehet,hogy ha elindítok az asztalon egy olyan programot aminek az ikonján ott van,hogy rendszergazdai móddal indul,ha rá kattintok már nem dob fel egy kérdést,hogy indítom e rendszergazdai módban hanem csak simán megnyílik a program?
-
spanglee001
addikt
az mitől van, hogy már más írta a face xt stb. videók nem indulnak, csaj restart után, viszont a teljesítménycentrikus beállításnál, ha kikapcsol 5 perc múlva, monitor akkor amint visszajön már nem indulnak a videók , és visszaáll kiegyensúlyozottra
csináltam saját energiatémát, de amit kikapcsol a monitor aztán már ismét visszaáll kiegyensúlyozottba
valami asus driver kavarhatbe? új gép friss win de fel lett rakva az összes asus program
-
Komplikato
veterán
válasz
szabonagyur #69864 üzenetére
Mert ha kilépek akkor hirtelen fel megy valamelyik update jól?
-
szabonagyur
félisten
válasz
Komplikato #69851 üzenetére
Hello
Miért nem lépsz ki Insider-ből?
Pro N VL verzió? Ez aztán jól lecseszett kiadás.
-
anorche1
őstag
válasz
quailstorm #69862 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
raidx
őstag
válasz
Sztlaci #69859 üzenetére
Telóm csinált hasonlót. Kivettem az SDkártyát, hogy a képeket lementsem róla.
Elejtettem és hirtelen nem teláltam meg. Elővadásztam egy másik kártyát. Leformáztem be e telóba. Kezdtem ideges lenni, mit csinál olyan sokáig. Hát az összes képet visszavarázsolta a formázott kártyáról. Nekem úgy magyarázta egy vírusirtással foglalkozó szaki. Ha vírus miatt kell formázni a rendszert. 1, Linukx partício és formázás. 2, Törlés és Win pwrtició létrehozása. A formázást majd elintézi a telepítő. -
-
anorche1
őstag
Egy régi amd athlon 64 x2 3800+ -on szerintetek elmenne? Vagy a proci nem támogat valamit, amit kéne?
-
King Unique
titán
válasz
envagyok #69854 üzenetére
Mért, ez a másik alaplap egyáltalán nem tud UEFI módban bootolni, nem lehet beállítani?
Egyébként a Microsoft a Windows 10 1703-as verziója óta biztosítja az MBR2GPT eszközt a Legacy BIOS telepítés UEFI-sre történő konvertálásához. Ez adatvesztés nélkül megcsinálja a teljes átkonvertálást, létrehozza a rendszer számára fenntartott kisebb partíciókat is stb. Viszont fordított felállásnál nincsen ilyen lehetőség, legalábbis hivatalos nincsen. Arra max. ilyen-olyan tákolásos megoldásokat lehet találni a neten. Vagy másik opció az újratelepítés...
-
X@b3e
addikt
Két gép van otthon, az egyik meghajtója meg van osztva, a nappaliban levő HTPC-n arról nézzük a filmeket. Legalábbis péntekig úgy volt, mert a win10 1709 buildje dobott a HTPC-re is egy laza egy órán át települő frissítést, azóta nem látja a megosztást, akármit állitok... Hogy az isten húzna nyelet az MS-be ilyenkor, még a Media Centert is letörölte, rakhattam fel újra, de nem tudom visszahozni a megosztott meghajtót rá. Nincs vkinek ötlete, h mi a sz@rt állítottak el rajta, ami miatt most szívok vele már két napja?
MOD: látom másnak is kellemes perceket okoz ez az update
Lehet leszedem és az lesz a megoldás
-
envagyok
veterán
válasz
Sub-ZeRo #69850 üzenetére
Sajnos nem megy.
Rájöttem a problémára.
A régi telepítés GPT volt, modern z170-es lappal, viszont most "visszaléptem" egy 1366-os X58-as lapra.
Valahogyan át kellene konvertálni gpt-ről mbr-re a lemezt.
Ez lehetséges valahogyan?
Nem szeretném elveszíteni a windows telepítést. -
Khelben
nagyúr
válasz
spanglee001 #69849 üzenetére
Nekem most van még egy gyanúsított, a külső hangkártya (SB Xfi Pro). Az előbb lehúztam a gépről és visszadugtam, a lefagyott youtube videó meg elindult azonnal...
-
keneseig
tag
Üdv!
Azt hiszem 2 napja jött a frissítés a windows-ra.És azóta mind a 2 napon random lefagyott az egész rendszer.Kép/hang megállt aztán annyi.1 éve van ezen a gépen a win10 home eddig sosem volt ilyen fagyás.Valaki hallott már hasonlót ettől a frissítéstől?Eredeti.
-
Komplikato
veterán
válasz
Sub-ZeRo #69850 üzenetére
Üdv. Van itt valaki aki a W10 lelki világában kicsit jobban benne van? Régen a HWSW-n volt pár ilyen ember, de ottani fórumon ciánozás volt, totál kihalt. Kéne egy kis segítség vagy inkább ötlet. Adva van egy W10 Pro N X64 (VL!) ami build 16251.1000. A gondom az, hogy minden áron frissíteni akar 16278-ra. Na próbáltam átugrani ezt a verziót, mert ha felteszem akkor jön a black screen és 1-2 óra szenvedés után visszateszi magát a 16251. Csakhogy. Mivel regisztrálva vagyok Insider programra most már óránként rám szól a gép, hogy de most azonnal frissítsek. Az a fura, hogy ez a black screen probléma sokaknál előfordult már a W10 béta alatt is, de én nem találtam rá megoldást, pedig biztos van.
-
spanglee001
addikt
válasz
Khelben #69844 üzenetére
tegnap én is erről a hibáról írtam
viszont én tegnapelőtt tettem fel a rendszert, és nem volt gond, tegnap frissitettem a vga drivert, azóta van ez. viszont nekem nvidiám van
rápróbálok akkor én is régebbi driverra, hátha megy. és igen ujrainditás után nekem is mennek egy ideig. a teljesítmény centrikus beállítást ajánlották nekem, ami viszont érdekes hogy visszaáll a beállítás kiegyensúlyozottra mindig
létrehoztam egy saját energiagazdálkodási témát, az már nem áll vissza alapra, meglátjuk. de lehet visszatérek 8.1 re ott semmi hibám nem volt éveken keresztül. amikor meg rápróbálok eme csofás windowsra mindig kínlódás van
-
envagyok
veterán
válasz
Sub-ZeRo #69847 üzenetére
Sziasztok, SOS segítség kellene!
Van egy windwos10-es ssd-m, ami eddig egy gépben volt. Eladtam a lapot, vettem másikat, ez is felismeri a meghajtót a biosban, de nem hajlandó vele bootolni.
Eddig alaplap cseréknél nem művelt ilyet, bármire rádugtam, már ment is..
Ráadásul a másik gépemből kivett ssd-vel is indul ezen a lapon a win.
Bebootoltam úgy, hogy bennt volt a nem induló ssd is, megnéztem a partíciókezelelővel, minden partíció rendben van.
Megvan a helyreállítási, stb.
Mi lehet a gond? -
Angel2014
addikt
válasz
quailstorm #69841 üzenetére
Nincs benne ssd az emmc rá van forrasztva az alaplapra igy nem tudom cserélni ...16 giga meg nem elég semmire
-
törölt tag
válasz
alfa20 #69839 üzenetére
Sajnos csak ilyen körülményesen. Egyszerűbb együtt élni vele, egy frissítés vagy újra telepítés után úgyis ott lesz minden megint. Jó lenne ha telepítéskor a privacy kapcsolók mellett lenne olyan is: nem kell a felesleg, csak a rendszer menjen fel. Jobb lenne mint utólag gyomlálni.
-
Downsampling
senior tag
Sziasztok!
Talán ez inkább hálózatos téma, de mivel mindez a laptopomon futó Win10-zel jött elő, talán itt is kérdezhetek:A képen pirossal bekarikázott Médiaeszköz kb. egy hete jelent meg a hálózati eszközök között. Viszont semmire sem használom, nem kell. Hogyan tudom eltüntetni?
A másik: pár napja még (a Médiaeszközök feletti sávban) ott volt a routerem ikonja, ez pár napja eltűnt. Hogyan tudom oda visszavarázsolni? -
quailstorm
félisten
válasz
Angel2014 #69830 üzenetére
Csak a legrégebbi Chromebookok voltak x86-os gépek. ARM-es vagy Intel procis a Chromebook? ARM-esre nem sok W10-et fogsz feltenni...
Amúgy 16GB-ra compactOS-sel fel lehet erőszakolni, értelme nincs mondjuk. 64GB a minimum szerintem.Gondolom ez a Chromebook egy Atomos tablet belül. Akkor elég a nagyobb SSD.
(#69840) m1lan: Home-on nincs gpedit, Pro-n
nem biztos, hogy működik, Enterprise meg nincs mindenkinek. Ezzel csak ez a baj.
Pro verzió alatt szaporodnak a nem működő GPedit beállítások, winupdate-re telemetriára vonatkozóan is. [link]
Elvileg a Defender off most még megy Pro alatt, de ezt is kivehetik a következő W10-nél... -
m1lan
őstag
válasz
quailstorm #69780 üzenetére
Ki lehet, csak nem egy szimpla kapcsolóval.
gpedit.msc -> Számítógép konfigurációja -> Felügyeleti Sablonok -> Windows-összetevők -> Windows Defender víruskereső -> A Windows Defender víruskereső kikapcsolása (dupla katt, az 'Engedélyezve' kijelölése, Alkalmaz gomb, majd OK gomb megnyomása, végül egy újraindítás)
Volt Defender, nincs Defender.
-
alfa20
senior tag
Sziasztok!
Azt tudja valaki, hogy lehet a start menüből kiirtani a 'mixed reality portal'-t?
leszedni már leszedtem a programot, de nem tudom el tüntetni a start menüből
Köszi előre is! -
Khelben
nagyúr
Sziasztok, ma megkaptam a 1709-es update-et és mióta felment, semmilyen online videót nem tudok megnézni. Újraindítás után 1-2 elindul, a harmadik már elkezd akadozni és bufferelni majd végleg leáll minden, semmilyen videó nem indul el. Se youtube-on, se facebookon, se dailymotion-on. Chrome, Iexplorer, Edge, mind ugyanúgy nem működik. Frissítettem a vga driverét (R9 270X) de nem segített. Kikapcsoltam a hardveres gyorsítást, semmi. Ez mi a fene? A többi gépen minden normális, pedig azokon is ez a Windows van. AMD hiba?
-
Spec
őstag
válasz
Angel2014 #69830 üzenetére
Nekem most a frissen feltelepített 1709-es frissítéssel együtt, csak a Windows mappám 17 Gbyte, és akkor még nem számoltam hozzá a Program Files, Users, és egyéb alap mappákat. Eleve SSD-knél nem is szabad csisszre kiszámolni a tárhelyet, kell hagyni tartalékot is, mert az jót tesz az élettartamnak is. Szerintem 64 Gbyte alatt nem érdemes rendszert rakni egy SSD-re.
-
Angel2014
addikt
Sziasztok!
Ha van egy hp chrombook 16 giga m2 ssd vel ....arra fel tudok tenni egy win 10 et? elég a 16 giga?
-
prannk
őstag
Hali. Bekaptam valami virust virusirto ellenére is. Avg vel sikerult kitisztitani. Azt kerte inditsam ujra a gépet a veglegesiteshez. Azota nem bootol be. A biosba a boot menunel nincs a hdd. Megprobaltam ujra rakni full formázással. Ugynugy nem bootol be nincs hdd.
Mi a szar ez? Asus logoig elmegy. -
raidx
őstag
válasz
spanglee001 #69824 üzenetére
Energiabeállításokat nézd át. Hibridalvás ne legyen engedélyezve esetleg az alvó állapotot is kapcsold ki.
Memóriakezelő kilövi a nemhasznált drivereket amik fenti állapotokból visszatérve hiányoznak. Ezt egyes programokkal lehet állítani. Viszont azokkal annyi mindent lehet, hogy újratelepítés a vége.
-
spanglee001
addikt
rég sírtam már itt utoljára
új gép friss kín 10 updatelve.
elfelejti az összes hangeszközt ha nem használom a gépet 1-2 órán keresztül. ujrainditás segít
eéőször rádugtam a tévét, aztán a monitort a tv-nek ismerte meg azt a felbontást és frissitést engedte csakmásik portba csatlakoztatás megoldotta.
facebook oldal fagy és a youtube is, nem idulnak vagy csak nehezen indulnak meg a videók, újrainditás segít
valami ötlet ezekre?
semmi nincs a gépen csak win10 afterburner, asus cuccai, steam origin battleground és rocket league, és a bsplayer semmi más. első nap csak a monitorérzékelési hiba, a második nap a többi. -
törölt tag
válasz
HartgeH3-2.8 #69820 üzenetére
Próba: AVG ne fusson és úgy frissíts.
-
Takika14
aktív tag
Üdv!
Rá kötöttem a TV-re a laptopomat aminek a maximum felbontása 1366x768 de a TV fullHD, gépházban fel tudom állítani , hogy a TV fullhd legyen és szép képet is ad viszont amikor indítok egy játékot pl FIFA-t akkor ott a settingsben csak az 1366 felbontás van ami már eléggé bántja a szememet.
Megoldható, hogy játék közben is 1920x1080 legyen a felbontása vagy játékoknál nem?
-
HartgeH3-2.8
addikt
Sziasztok!
Nagy nehezen nekem is felment a 1709, de folyamatosan beragadnak a frissítések, amik hibákat is okoznak, és különböző hibakódokat dobál a frissítéseknél, és legtöbb esetben csak keres keres , de nem talál. Nem tud egyszerűen lefrissülni a rendszerem sem manuálisan , sem automatán. Már insider programba is beléptem, de az sem oldotta meg. Pontosabban rákattintottam, hogy belépnék, de állandóan azt kéri lépjek be. Videohardver errort is dob miközben a vga kártyám tökéletesen működik, hibát semmilyen szinten nem tapasztalok. Játékok és alkalmazások alatt is tökéletes a rendszer, mégis tömve van hibával a rendszernaplóm. Minden programot bezárok, lekapcsolok és úgy kapcsolom le a gépet, mégis dobál olyat, hogy a windows nem megfelelően lett leállítva. Természetesen eredeti Windows 10 Pro!
Újra kéne húznom, de most nem igazán szeretném. Vírusom elvileg nincsen. AVG van fent. Többször átnéztem a rendszert, nem talált.
Megőrülök lassan ettől, ötlet?
-
vlevi
nagyúr
válasz
donwusz #69817 üzenetére
Az, hogy melyik az 1-es számú, az nem befolyásolja, hogy melyik az alapértelmezett kijelző.
Az asztalon jobbegér, beállítások, és itt beállítod a monitorra (2-es számúra), hogy az legyen az alapértelmezett. Akkor azon fog megjelenni a tálca, satöbbi.
Egyébként a tálcát is be lehet állítani, hogy mindként kijelzőn megjelenjen. -
Rruuer
senior tag
Helló. Frissíteni akarom a realtek hangkártyát és mindig ezt dobja. Mi ez?
-
vlevi
nagyúr
-
donwusz
csendes tag
Sziasztok.Esetleg abba tudtok segíteni,h rákötöttem a tv-re a számítógépet és automatikusan a tv-t látja 1-esnek a monitort meg 2-nek.Ezt fel lehet valahogy cserélni h a monitor legyen az 1-es?
-
Spec
őstag
Nekem is felszenvedte magát végül a 1709-es update. egyelőre lekopogom (kopp-kopp), nem tapasztalok semmi rendelleneset, amiket itt sokan írtak. Bízom benne, hogy marad is így a dolog
-
Imre9211
aktív tag
válasz
Ga3rieL #69808 üzenetére
Megoldotta a problémát. Hálásan köszönöm
Csak egy friss build-el rendelkező win10et kellett feltolni a gépre. A gtx1070ti-t is pillanatokon belül felismerte már
Örök hálám
(ja, új az accom mert az előzőt egy nagyon régi email címemmel használtam és sehol nincs meg se a fiók jelszava, se a ph-s. De annyi baj legyen)
-
skitzoo
senior tag
Sziasztok!
Ma újratettem a gépet. És eddig az emailes fiokomal tudtam belépni. Most pedig azzal a profilal amit csináltam. (Beléptem a beálitásokban a profilba meg mindenhol) Hol tudom beálitani, hogy az emailes fiokomal tudjak belépni? -
Imre921
tag
Tudom. Majd veszek egy pendriveot.
Köszi a segítséget. Letöltöttem a megfelelő 1709es win10et, most írom.
Remélhetőleg ezzel már nem lesz probléma. Kicsit egyébként vicces az h fél napot kell(ene) várni egy frissítésre...de inkább szánalom.
Köszönöm még egyszer
-
Ga3rieL
senior tag
válasz
Ga3rieL #69803 üzenetére
A program működése. Megnyitod. Jobb oldalt fent látod a Menüket,füleket, Windows , Office és Beállítások.
Neked a Windows fül kell. Kiválasztod a Windows 10-et vársz kicsit, és fent kiválasztod a kiadást.
a listába fent fekete címmel Windows 10 Fall Creatures update - September 2017 .
Utána a fentit kiválasztod ha az kell a Windows10 Home/ Pro-t
Megerősítés gomb alatta, vársz kicsit utána a nyelv kiválasztás, pl. magyar. megint megerősít. vársz kicsit, és kiválasztod,hogy a 32 bites vagy a 64 bites verziót szeded e le. És ennyi. a többit gondolom már megy pendrivera feltenni. -
Ga3rieL
senior tag
válasz
Imre921 #69802 üzenetére
Hali. Húzd újra alapból a már 1709-essel a Windows ISO Downloader programból amivel először szedd le a rendszert, és tedd usb-re. és akkor nemkéne ,hogy gond legyen. Bár nekem amúgysem volt gond, úgyhogy nem értem, ezeket az egyéni problémákat.
-
Imre921
tag
Most újraindítottam a gépet hátha segít, de most meg 25%...mi ez??
Sztem újra kéne húzni a rendszert. Nem létezik h vmi ilyen tetü. Ezt a frissítést hogy tudnám kikerülni?
-
Imre921
tag
Sziasztok
Segítséget szeretni a 1709es frissítéssel kapcsolatban.(még nem települt, fél napja csak előkészül)
Teljesen friss, clean intall volt a win10. Alaplapi cuccok, minden felment szépen, kivéve a videokártyát ami egy gtx1070ti.
A jóistenért sem hajlandó felismerni, csak általános microsoft videokártyának
Illetőleg a legfrissebb driver is a geforce.com ról állandóan azt írja h a telepítő nem kompatibilis a windows ezen verziójával
Olvastam hogy amúgy is problémás a 1709-es build, meg azt is hogy azért nem látja a vga-t a win10 mert frissíteni kell.
Ez teljesen rendben van, frissíteném én, de így nem lehet h órák óta előkészül a 1709Tudnátok segíteni mit tegyek?
Vagy várjam meg ezt a rohadékot mindenképp? Hosszú órák óta előkészül, bár már 88%nál jár épp...
Aztán lehet a maradék 10 megin 2óra...nevetséges...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3203, 96% Akkumulátor
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest