- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok
Kérdés... van egy win frissités amit nem szeretnék a gépemen látni, de az automata update-t nem akarom kilöni, leszedni le tudom de a következö inditásnál vagy kb 1/2 óra mulva ott figyel hogy telepiteni szeretné.... hogy tudom meggyozni a Win-t hogy én meg nem? -
King Unique
titán
válasz
#46372352 #71395 üzenetére
A gépházban rányomsz a frissítések keresése gombra, arra értettem a WU-s keresést. Az összesítő frissítés elvileg a korábbi javításokat is tartalmazza, míg a különbözeti frissítés csak a legutóbbi összesítő óta kiadottakat.
-
tomaszka88
aktív tag
válasz
King Unique #71391 üzenetére
Értelek , akkor ki fogom kapcsolni a csm módot is, mert Uefinél is be volt kapcsolva. Plusz felrakom GPT-be a Windowst.
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
#81556480 #71384 üzenetére
Sejtettem
Egyébként azért is kérdeztem melyik verziót raktad fel mert nem akarok mellé beszélni de asszem a 1703-as verziónál lépett fel ez a hiba. Ezért is lehetett nálad is ez a hibajelenség. 1709-nél már ez nem fellelhető. De folyamatosan nyomon követem a frissítési számokat alapból mindig a legfrissebb win-t rakom fel. Mondjuk az utóbbi időben kevesebb időm volt így én is csak ráfrissítettem viszont az ujonnan összerakott gépeket már a legfrisebb 1709-el telepítem és ilyenkor csak a hozzá járó update-k mennek rá hogy minél kisebb legyen a hibalehetőség.
Örülök hogy segíthettem -
Geth
veterán
válasz
Blue Thunder #71390 üzenetére
Már egy ideje kész volt a javítás (ld. Insider), de valóban gyorsnak mondható a hiba gyökérének komplexitásához képest.
Ó, ha nem teszteltek volna semmit, akkor most nagy valószínűséggel sokkal-sokkal több elégetlenkedő lenne.
Amit itt és máshol látsz, az csak a jéghegy csúcsa.
Sok-sok itt néma embernek semmilyen gondja nem volt (meg persze írták itt is, hogy no problem), valamit csak teszteltek
Az, hogy kiszivárgott az elsősorban a médiának "köszönhető". Későbbre tervezték az embargó feloldását, csak kezdtek nagyon cikkezni, stb, így kénytelenek voltak idő előtt publikálni (egyébként egy-két gyártót sz*rban is hagyva ezzel). -
King Unique
titán
válasz
tomaszka88 #71382 üzenetére
Mivel ez egy modern UEFI-s alaplap, plusz szintén modern az OS (Windows 10), ezért nem sok értelme van a Legacy (CSM) boot móddal szórakozni. De azt neked kell eldöntened, hogy melyik szerint akarod telepíteni a Windowst. Ha pl. EFI módban, akkor a Windowsoknál nyilván csak a GPT jöhet szóba, illetve CSM módban pedig csak az MBR.
(#71389) dantre:
Ha annyira kell az a frissítés, akkor a Microsoft Update katalógusból is le lehet tölteni, majd manuálisan telepíteni. Egyébként az egyik gépen nálam sem ajánlotta fel egy ideig a WU-s keresés, hiába csak a beépített Defender volt fent. Aztán többszöri próbálkozás után egyszer csak megtalálta és sikeresen telepítette. -
Blue Thunder
senior tag
Szerintem joformán semmit hiszen piszkos mód gyorsan javitották, sőt már mindjárt kiadáskor írták hogy lassabb lesz minden gép kinél érezhetőbben kinél nem nyilván hardverektől függően. Elve ki se kellett volna szivárogtatni a hibát mindaddig amig nem tesztelik mondjuk x gépen hogy mi történik. Valószinúleg ezzel nagyobb hibákat okozva, mint ami a tényleges veszély lett volna. Egyébként nem vagyok szoftverfejlesztő...csak 39 évesen van pár év/gép/rendszer a hátam mögött, de ami az utobbi időben megy a "fejlesztések" terén katasztrófális.
-
Geth
veterán
válasz
tomaszka88 #71382 üzenetére
Ha EFI módban akarsz bootolni, akkor mindegy, de a GPT ajánlott, mert modernebb.
Hogy melyiket választod, a Te döntésed. A GPT robosztusabb, kevesebb korlátja van, stb. Lehet ezek Téged nem érintenek, olvass utána.
Ha bekapcsolt CSM modullal, BIOS legacy módban akarsz bootolni, akkor csak MBR. -
Geth
veterán
válasz
Blue Thunder #71376 üzenetére
Nem tudom mennyit teszteltek milyen hardver/szoftver kombinációkkal. De gondolj bele, ha MIDEN konfigurációt letesztelnének, soha többet nem jönne ki semmilyen javítás, mert nem érnének a végére.
Mivel a dolog már kipattant, kimérték, mikre van idejük letesztelni a rendelkezésre álló időn belül, például olyan metrikák alapján, amiket a rendszer is küld vissza - bár ezeket sokan letiltják, torzítva ezzel a méréseket. De a statisztikák alapján is vágniuk kellett, nincs és nem is lesz soha idejük/lehetőségük mindent letesztelni.
Biztos lesz még MS folyománya is ennek a javításnak, de lásd be, hogy bizony külső szoftverek fejlesztőinél is pattog a labda (Asus, Google, egyes vírusirtók gyártói, stb, a sor nagyon hosszú).
Betát én is kerülöm messzire, de ha látom, hogy van egy olyan problémám ami blokkol, és látom, hogy javították betában, akkor mérlegelés után érdemes lehet felrakni.
Lehet, hogy jönnek be újabb hibák és rosszabb lesz (bár a teljes használhatatlanságnál kevés rosszabb van).
Ha valami nem bétába jön ki, abban is lehetnek, sőt vannak is hibák, nincs tökéletes szoftver (én még nem láttam).
Költői kérdés, nem szoftverfejlesztő vagy, ugye? -
törölt tag
válasz
Blue Thunder #71380 üzenetére
Nagyon köszi! ilyen egyszerű volt! bepipáltam, restart, majd megint ki.
Szerintem az kavarhatott be hogy telepítés után kb rutinból kivettem a pipát majd frissült a win közben magától vagy nemtudom, de a lényeg hogy jó. Köszi!
-
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Win 10 64 bitet, egy Uefis gépre, az mbr vagy a gpt partíciós sémára érdemes telepíteni ?
Sima 1 TB WD Black Hdd-m van. Gépem a leírásban a profilomban.Köszi!
-
Blue Thunder
senior tag
-
törölt tag
Van egy kis problémám ami már megőrjít.
Így indul a win: [link] azaz jelszót kér, és ott az a másik név is ugyanígy. Hiába netplwiz meg minden ami a fórumba már le lett írva.
Miért dobta ezt be egyáltalán? friss telepítés, már másodszor szívok ezzel de nem emlékszem hogy csináltam meg legutóbb.
-
törölt tag
válasz
->Raizen<- #71373 üzenetére
Látom Chrome fut. Nem tudom mennyire lehet köze a Chrome csak hónap végén lesz foltozva ezzel a mostani nagy hibával. Netezz 1-2 órát Edge-ben, akkor is csinálja?
Ez a kivételes biztonsági frissítés nagyon belenyúl a dolgok mélyére, ezért több 3rd party program alól kiránthatja a szőnyeget. Elég itt visszaolvasni Asus Tweak progi, SQL, Chrome, AV szoftverből se mind kompatibilis még. -
Blue Thunder
senior tag
Azzal nincs semmi baj, remélem hogy jó is lesz.
Igen nagyon nagy baj hogy nem szabadna hibába futni mert eleve ki se szabadna nekik olyan frissítést adni addig amíg nem biztos a stabilitás....mert hát akkor felmerül a kérdés hogy a tesztelők még is minek vannak ha nagyobb hibát okoznak vele mint inkább hasznosat.
Remélhetőleg rövid időn belül mindenre lesz megoldás mert ezzel megint csak nagy hibát követtek el...
-
Geth
veterán
válasz
Blue Thunder #71374 üzenetére
De mi azzal a baj, ha azt mondom, hogy az Asus esetén úgy tűnik van megoldás?
Én nem azt írtam, hogy az update tökéletes, soha senkinek nem szabadna hibába futnia vele.
Mégegyszer utoljára: igen, van akinek okoz hibákat, el se indul vele a gép (lásd régi AMD procis gép), én azért linkeltem be az Asus fórumot, mert láttam, hogy az Asus csodával kapcsolatban van már rá fix (ami több embernek segített).
Felfogtad, hogy nem azt mondom, hogy nem okoz hibát a frissítés?
-
Blue Thunder
senior tag
Épp ezaz hogy kimondottan az asusra írtad
Bétát sosem rakok fel sem ebben, sem biosban, sem pedig más programnál. Mint írtam és más is írta akinek asus van hogy egyértelműen ez a frissítés nyírta ki. Ha van stabil változat nyílván azt rakom fel....de itt nem is a driverről volt szó kimondottan. Mindegy a lényegen nem változtat hogy sz@rÉs tessék...felettem újabb hiba...nem is az update-tel van gond igaz?? Na hagyjuk....
És nem asus rosszul megírt programja.... -
->Raizen<-
veterán
Sziaszok a biztonsági rést javító win update óra időnként a gépem annyira belassul hogy arra szavak nincsenek a forza kihagyásokat csinál, töltés közben lefagy és a windows se nagyon reagál semmire se. Percekig zajlik a dolog aztán megszűnik, naponta többször megy. Defender nem talált csak 1-2 veszélyforrást a kms régóta nincs legfrissebb eredeti win 10 home. Roguekiller sem talált semmit. Amikor meghülyül a gép task managerben nem lehet látni sehol terhelést mindenhol 0% van le sem tudom követni mitől hal le a gép.
Van valakinek valami ötlete?
-
Geth
veterán
válasz
Blue Thunder #71371 üzenetére
De fogd már fel, hogy én az Asusra írtam, nem általánosan...
szerver hiba
El kellett indítani egy service-t, nem is tudjuk, hogy volt-e bármi köze ehhez a szálhoz.menüből kimaradó betük
Az Insider build volt, nem ide tartozik.Igen amit linkeltem beta (mert még nincs stabil kiadás belőle), ami a benne lévő kommentek alapján több embernek javította ezt a hibát (most akkor ki javította ki?
)
De akkor NE rakd fel, mert beta. Ha kiadják stabilban is, akkor felrakod? Vagy marad ez, mert hibátlan? -
Blue Thunder
senior tag
Nem spekuláció hiszen te a leírt hibámat amit a win frissítésre fogtam, azt a rosszul megírt asus programra delegáltad, holott visszaolvasva csak 2 oldalt 3 felhasználónál 3 különböző hiba lépett fel win update után...lásd szerver hiba, gépösszeomlás (amd és nem csak intelnél), nem induló gép, menüből kimaradó betük és képösszeomlás stb....
Amit belinkeltél fórumot meg megint marhaság mert ez egy béta driver ergo még nem véglegesített vagyis tuti hibajelenségek fellelhetők. Szerintem hagyjuk rá mert eléggé belátható a win frissítés nem kis hibája
-
Marci112233
addikt
válasz
nagy@gmx.com #71369 üzenetére
Win 7 Home Permium kulcsod van, legalábbis a matrica arra utal ha jól látom.Ha tényleg így van akkor annak a megfelelője a Win 10 home.
-
nagy@gmx.com
tag
válasz
szabonagyur #71366 üzenetére
-
Geth
veterán
válasz
Blue Thunder #71363 üzenetére
Ha valami eddig jól működött, az nem azt jelenti, hogy nem volt rosszul megírva, nem használt illegális rendszerhívásokat. Pont ezért tiltotta egyes inkompatibilis virusírtók esetén az MS a patchet, hogy majd akkor tedd fel, ha a szoftverek gyártói is adtak ki frissítést.
Tehát ha az Asus csodaprogi tökéletes, akkor miért létezik például ez a thread?
A többi amit írtál spekuláció, nem írtam ilyet
-
Geth
veterán
Mea culpa, valóban ("potentially").
Ráadásul amíg ilyen kimenetet produkál a Get-SpeculationControlSettings:
Windows OS support for branch target injection mitigation is disabled by absence of hardware support: True
, addig azt jelenti, hogy az update nem is véd teljeskörűen. És néhány kivétellel a régebbi lapok gyártói egyelőre tojnak is rá -
szabonagyur
félisten
válasz
nagy@gmx.com #71365 üzenetére
A 7 kulcsod eredeti volt? Te vásároltad rendesen boltban vagy a géphez kaptad a kulcsot?
-
nagy@gmx.com
tag
válasz
szabonagyur #71325 üzenetére
Minek, amikor 7-ről frissítettem?
Mi történik, ha nem lesz termékkulcs? -
Blue Thunder
senior tag
Az okozhatja például olyan is ha használsz valamilyen flash blokkolót is (én az adblock plus-t használom), többek közt ez is okoz gondot az új quantum firefoxnál de erre hamar rájöttem (egyébként ezen az oldalon is okoz, de itt kikapcsoltam).
Bocs a dupláért kifutottam a szerk.
-
Blue Thunder
senior tag
Ott a pont...ezért is nem állok le vele vitatkozni.....
A másik hogy a "csodaprogival" ahogy ő írja idáig a büdös életben nem volt gondom ergo ez a frissítés cseszte szét...jah és ahol komplett gép omlott össze azt meg biztos ráfogja majd hogy szar a gép
Meg ahol más program hiba van...azt meg arra.... -
Zoz
őstag
"Veled ellentétben tájékozódtam. A 20 év nettó hülyeség"
Nem túl jól sikerült az a tájékozódás:
"every Intel processor which implements out-of-order execution is potentially affected, which is effectively every processor since 1995 (except Intel Itanium and Intel Atom before 2013) is affected by Meltdown." -
Werkly
őstag
A Windows reflektorfényt választom ki majd visszaugrik képre. Ennek így kell működnie? Nem a képeket kéne váltogatnia? Erre tud valaki valami okosságot? Köszi!
-
Dumi86
senior tag
Köszi most már értem is mitől javult meg
Nagyon furának tartottam hogy ettől a "kis" módosítástól jó lett már bekapcsoláskor is a gyorsinditás. Mondjuk gyárilag nem értem miért S5ön volt
Véletlen google-n találtam rá erre a beállításra,kb 1 éve ez volt hogy egyszer bekapcsolt rendesen egyszer nem(gyorsinditással avagy mintha be se lenne az kapcsolva). Szóval lényeg a lényeg S4+S5 kell a rendes gyorsinditáshoz. Külön-külön nem működik ez rendesen. Köszi az infót
-
Geth
veterán
válasz
Dumi86 #71355 üzenetére
Esetleg ha meg is akarod érteni, utánézhetsz a különböző energiaszinteknek.
Leegyszerűsítve az S4 hibernált állapotot jelent, az S5 pedig kikapcsoltat.
Az ErP bekapcsolt állapotban a lehető legkisebbre viszi le a fogyasztást, például megszűnik működni a Wake-on-LAN is.Gyakorlatilag most tetted lehetővé a gyorsindítást normálisan.
-
Dumi86
senior tag
Nem tudom,de a rendes gyorsinditás csakis azóta működik mióta Bios-ban beállítottam az Erp-t S4-S5re. Ezelött mindig S5ön volt és egyszer kétszer gyorsinditással indult utána megint rendesen. Látható volt egyből a Windows betöltésénél. Aztán lehet ez egyedi hiba csak nálam
De azért tapasztalatnak nem utolsó
-
-
Shaza
senior tag
válasz
Blue Thunder #71349 üzenetére
Érdekes ,mert csak a Firefox alatt nem jelenít meg képeket bizonyos oldalaknál,az Edge tökéletesen működik
.
-
Geth
veterán
válasz
Blue Thunder #71347 üzenetére
A szó amit többször cseszel el, az az egyelőre. Maradjunk ennyiben, egyelőre.
sajnálnám elveszíteni a mentéseket
Ezért kérdeztem, hogy miért nem mented ki a játékmentéseket??Nem kellett keresnem, mert Veled ellentétben tájékozódtam. A 20 év nettó hülyeség, mindenhol "last decade" szófordulat jelenik meg. Kérlek nézd meg egy szótárban a "decade" szó jelentését
Nem saját emberük fedezte fel (Google Project Zero), de most már kezdek komolyan érdeklődni, hogy Te honnan szedted ezeket a sületlenségeket.
Az Asus csodaprogram esetén esetleg felmerült, hogy a progi van rosszul megírva, ahogy például több vírusirtó megléte esetén blokkolta az MS a frissítést, de ezt már biztos tudod...
Én mindenesetre összetettem a két kezem, többször is (értsd, egy gépen sem találkoztam problémával
)
-
Dumi86
senior tag
válasz
#86564352 #71333 üzenetére
Szia. Erre a spotlight dologra megoldás nálam az volt hogy google dns-t állítottam be a routerben
Azóta minden bekapcsolásnál más képet mutat,nem tudom ez-e tényleg a megoldás de nálam bejött. Monitor kilövésre pont a napokban jöttem rá, Bios-ban Erp beállítást S5-ről S4+S5re állítottam,azóta ez is megjavult
Ja ls napok óta működik így rendesen a Gyorsinditás. Volt hogy 2-3 bekapcsolásig nem inditotta újra a számlálót aztán gondolt egyet és nulláról(Feladatkezelő-Processzor). Szóval nem is olyan szar ez a Windows10. Csak rá kell jönni a dolgokra.
-
Blue Thunder
senior tag
Sajnos win10-en hiába távolítod el automatikusan visszarakja. Win7-nél ha jól emlékszem tudod szabályozni az update-et.
Gondolom erre is kitalálnak valamit mint korábbi esetnél (remélem)És arra meg hogy...akinek amd-s procija van....csak halkan megsúgom nem csak az intelnél fedezték fel a hibát
-
Shaza
senior tag
válasz
Blue Thunder #71342 üzenetére
Szerinted érdemes megtartani és várni hogy adjanak ki hozzá egy javítást vagy rendszervisszaállítás?
-
Blue Thunder
senior tag
Miért lenne értelmetlen?
Az hogy egyenlőre csak ezt a hibát vettem észre nem kizárható más programoknál sem vagy esetlegesen egy játék alatt...mivel két helyen is melózok így nem ülök a gép előtt állandóan. Igazából csak a rendszer van ssd-n a játékok vinyón vannak...de egyébként volt már reinstallom és pl FarCry4 ugyanonnan folytatta mint reinstall előtt...de ez a legkisebb gond.
Ha a 20 éves lázálomra gondolsz akkor keress utána nem hasra csapva írtam a 20 évet..
Ergo a cikk alapján mivel saját emberük fedezte fel a hibát....azért tudjuk hogy világ szinten bizony nagyon sok jó Hacker van...az is lehet ha ezt most nem veszik észre a büdös életbe se jöttek volna rá a rossz fiúk...
A lényegen ez sem változtat, összekaptak egy szar frissítést aminek nagyon sok ember köztük én is szívja most miatta a fogát...akinek meg nincs gondja...hát tegye össze a kezét -
Bossp
addikt
Srácok ez az új nagyobb frissítés... Már 1 hete szórakozik. amikor megpróbálom ráengedni előkészítés végig megy aztán mindig 13 % nál kihal. Tipp?
bár ahogy nézem nem rédemes felrakni
-
Geth
veterán
válasz
Blue Thunder #71338 üzenetére
Egyenlőre? Idézőjel ide vagy oda, ez értelmetlen
A reinstall előtt nem érdemes kimenteni a játékmentéseket? Vagy Te fullba darálod?
A hiba fennállása és detektálása között sok idő is eltelhet (bár a 20 év nem tudom milyen lázálomból jött), tudom, nehéz elképzelni, egy próbát megér.
Honnan tudod, hogy nem szúrták ki amúgy?
Az utolsó mondatot sem értem. Ha kussba cseszik el a javítást, az miben jobb? Igazából ez a "kussban" dolgot kifejthetnéd... -
DraXoN
addikt
Igen.. nem hibrid alvás amit akartam ... " hybrid shutdown" angolul ... csak már agyamra megy ez a "bug?"..
az biztos a terminálba írt sorok nem oldották meg a gondomat.. onnan is látom, hogy belépve marad, ha újraindítom a gépet alapból elindít pár előzőleg is megnyitva levő alkalmazást ...
...
a másik idegesítő "bug" az, hogy időnként nincs start menüm és sok windowsos izé ilyenkor nem elérhető ... bár ezt másoknál is hallottam, hogy van ... egyszer csak javítják...
de az első bajomra is még mindig keresem a megoldást..
-
ot93
senior tag
válasz
Chris0321 #71334 üzenetére
Én azért még az alábbi fórumban leokéztatnám azt a konfigot.
milyen számítógépet vegyek
Árat meg felhasználási területet írj, de majd ott úgyis látod. -
Shaza
senior tag
Hello!
Van egy Asus Hero VIII lapom és az Asus AI Suite 3 program indításnál ezt a hibát dobja ki:A távoli eljáráshívás nem sikerült.
Egy-két netes oldalon sem akarja betölteni a képeket ,azt írták lehet hogy a Windows 10 szórakozik.Tudna valaki segíteni?
Előre is köszi!
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
pendre54 #71223 üzenetére
Ez nálam is látható de sajnos a venti állandóan pörög magasabb fokon ahogy mennie kellene.......de ugye nem csak a ventiszabályzást lehet állítani a progiba hanem sokminden mást is...most "egyenlőre"
csak ez a hiba áll fent de épp ez is elég. Viszont azt észrevettem hogy tegnap még 2 frissítés is volt de ma több gépen is meg a sajátomon is csak a KB4056892 látható...lehet hogy visszavonták volna a másikat (mert ugye nem is olyan régi távolba volt már hasonló eset)....Most erősen gondolkodom hogy ujrarakom a rendszert aminek persze nem örülök hiszen jó pár játékom is fent van amivel jelenleg is tolom és sajnálnám elveszíteni a mentéseket.
Mondjuk a másikat meg nem értem hogy ha visszamenőlegesen akár 20 évre is gondok voltak akkor miért dobtak hirtelen egy javítást amit rossz esetben csesztek normálisan tesztelni....ha akkora hiba lett volna már rég kiszúrták volna hack manók...inkább kussba csinálták volna meg rendesen hogy ne omoljanak össze gépek -
wwenigma
Jómunkásember
Spectre/Meltdown frissites csak intel procis gépekre jön? Oke, az intel nagyobb kakiban van egy kicsit (hehe) csak furcsa hogy a kisebbik rosszra se kaptam semmit.
Win10 Pro x64 1709 16299.125
Kaspersky IS, elmeletileg a registry dolog fixálva van benne.
mod: ja most latom, csak 9.-én fogják pusholni.
-
Chris0321
veterán
válasz
#86564352 #71333 üzenetére
Nem kaptam sehol ajánlatot 400.000 feletti konfigra. Én a különböző fórumok segítségével állítottam össze ezt a konfigot és ebbe benne van a monitor és egy szünetmentes is + a win 10 ára amit én fogok megvenni. Csak azt írtam, hogy összesen kb. ennyibe fog nekem ez az egész kerülni.
-
törölt tag
válasz
Chris0321 #71317 üzenetére
400K feletti konfigra kaptál valahol tanácsot és nincs benne SSD jól értelek? Úristen
(#71332) sztruhar FCU óta összevissza megy a spotlight, ha saját diavetítést teszek be az sem hajlandó normálisan működni. Ha nem lépek be 1 perc alatt kilövi a monitort, sehol nem állítottam be ilyet se. Második HDD-t is állandóan felébreszti óránként.
-
törölt tag
Sziasztok!
Ez a Zárolási képernyő / Windows Reflektorfény még nem lett orvosolva? Otthon 3 gépből kettőn megy, amin nem az mikor átrakom folyamatosan visszaugrik a sima kép opcióra, már mindent próbáltam amit a barátommal (google) sikerült összekeresni, de nem segített semmi...
A konyhai gépen mindig megcsodálom milyen szép és változatos kezdő képernyők vannak...
-
vlevi
nagyúr
válasz
DraXoN #71329 üzenetére
Például a hibernalas kikapcsolasaval.
Admin módban a parancs sorban powercfg -h off.Amúgy a hibrid alvásbol ébredés nem az, amire te gondolsz, az a gyors indítás (lassuleallas)
A hibrid alvás az csak egy biztonsági funkció asztali gépen az alvás mellé. Ilyenkor simán alvasba megy a gép, de a hibernalas filet is megcsinálja arra az esetre,ha alvás közben elmegy az áram, akkor a hibernalasbol áll vissza. Laptopon éppen ezért nem alapértelmezett a hibrid alvás, mert ott minimális az esélye annak, hogy megszűnik az áram ellátás, ahhoz az akksival nagyon le kell merülne.De ennek semmi köze a bejelentkezéshez. Nekem ki van kapcsolva a hibernalas, de ugyanúgy belép a háttérben. Nekem viszont ez jó, mert csak egy felhasznalos a gép, és így sokkal gyorsabban belép.
-
DraXoN
addikt
sziasztok,
hogy tudom a hibrid alvást .. illetve abból eredő "gyorsítótárazott" indulást kikapcsolni?
több felhasználós a számítógép és eléggé zavaró, hogy az utolsó ember profiljába bejelentkezik..
korábban ez "meg lett oldva" jelszavak beállításával, de a fall creators update óta az se jó, mert így is belép, csak a háttérben.próbáltam már pár dolgot.. de egyre inkább úgy érzem, hogy ezt MS teljesen elcseszte és nem lehet kikapcsolni normálisan...
-
Marci112233
addikt
válasz
GEPESZ66 #71326 üzenetére
Nem vírusirtó probléma hanem néha sokaknál előforduló hiba ami a Windowsból ered. Nálam is előjön néha néha, de van hogy egy hétig nem látom. Ezt nálam egy kikapcsolás majd bekapcsolás mindig megoldja.
Egyébként ebben az esetben a startra jobb egér kattintás még működik ott pedig ott lesz a leállítás is. -
30z.Samu
félisten
válasz
King Unique #71323 üzenetére
Ahhoz van hivatalos kulcsom.
Köszönöm!
-
GEPESZ66
veterán
A fiam gépén a legújabb WIN10 van, SSD beszerelés miatt lett újratelepítve.
Néha hiába kattintunk a tálcán lévő WIN ikonra, nem ugrik fel az ablak, hogy kikapcsolható legyen a PC.
Ilyenkor csak a házon lévő gombbal lehet kikapcsolni.
Az én asztali gépemen ilyet nem tapasztalok.
Esetleg lehet a víruskereső miatt, vagy mi lehet az oka?
Nála Eset IS van, nálam pedig Avast IS. -
szabonagyur
félisten
válasz
nagy@gmx.com #71324 üzenetére
Venni kell egy saját Windowst
Gondolom valahonnan van csak a kulcs...
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok! Windows 10 N változatot valahonnan le tudom tölteni? Ahonnan eddig szedtem, onnan nem akarja leszedni. Vagy a gép sz@rakszik valamiért...
-
spiritex
veterán
válasz
Ha rám hallgatsz veszel pl. innen egy használt bika gépet ÚJ SSD-vel 200 alatt. Eddig 3 gépet vettünk innen a rokonoknak, azóta is mindegyik hibátlanul működik.
(#71321) movax
Jaja, én már mást sosem fogok venni, dehogy rakosgatom őket össze ilyen-olyan alkatrészekből, mint régen... -
movax
őstag
válasz
250 ezer körül csodálatos gépet lehet venni, nézd meg pl. ezt. Nehogy 500 ezret költs egy gépre.
-
Chris0321
veterán
Egyszerre válaszolok mindenkinek mert mobilról vagyok.
Az egész úgy indult, hogy átmentem egy másik részlegre a munkahelyemen ahol jobban keresek és gondoltam mivel 8-9 éves a gépem lecserélem az egészet. Először egy 200-250.000-es keretet határoztam meg ami amint tanácsot kértem valamelyik topicban állandóan nő és már majdnem az eredeti kétszerese. Most ott tartok, hogy ha minden jól megy és nem romlik el valami a háztartásban akkor márciusra össze tudom spórolni a pénzt. Persze nem csak erre kellene költenem, pl. a telefonom is le szeretném cserélni (kb. 100.000) és utána még 4-5 évre be van osztva a pénzem.
Ha már ennyire ajánljátok veszek egy 120 Gb-os SSD-t szigorúan újonnan. -
-
-
TriX2010
tag
válasz
ScomComputer #71305 üzenetére
Megint nagyobb volt a füstje mint a lángja....
-
ScomComputer
veterán
válasz
TriX2010 #71304 üzenetére
Igen és már van is róla egy összehasonlító teszt.
(#71306) TriX2010:
-pontosan ezt akartam írni.... -
TriX2010
tag
Az imént megjelent az emlegetett frissités. Restart előtt csináltam egy sebesség riportot AIDA64-ben. Majd a frissités után is. Egyik benchmark összetevőnél sem volt lényegi különbség a két mérés között (+-1-2% legfeljebb) Egyéb más szembetűnő problémát sem tapasztaltam még. Remélem nem is fogok. Ha mégis, majd jelzem.
-
Voltam már insider korábban egy régebbi gépemmel ahol semmi gondom nem volt és írtam is jónéhány visszajelzést. Itt most ez a hiba kicsit fura volt és sajnos nem is tudtam sehogy használni a gépet. Csak azért lépnék ki, hogy ne rakja fel holnap megint a szar frissítést.
Kilépni pedig nem tudok mint mondtam, ilyenkor azt kéri, hogy állítsam vissza gépet. Adatok megtartásával pedig nem lép ki, csak csinál egy jó hosszú resetet a semmiért. Majd lementem a dolgokat és megpróbálom a teljes törlést is, hátha az megoldja.
Az Edge-nek pedig adtam egy teljes törlést a gépházból, ettől most jónak tűnik. Bár a bejelentkezésemet nem felejtette el itt a PH-n, ami elég fura..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Path of Exile (ARPG)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kedvenc zene a mai napra
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Jövedelem
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest