- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geth
veterán
válasz
laleeee #68596 üzenetére
Nem ingyenes mindenkinek, sebaj
És akkor a szokásos: nálam két éve ugyanilyen stabil volt mint most (nem irónia), simán elképzelhető, hogy a Te oldaladon van a probléma.
A megjegyzésedből (instabil, de még fenthagyod) úgy tűnik, hogy a pesszimizmus keveredik egy kis mazochizmussal.
Mert ha ennyire nem megy Neked ez a dolog, és nem akarod a problémát megoldani, akkor egyszerűbb lenne hagyni az egészet. -
macssessz
tag
Üdv Guruk!
Kérlek segítsetek!
W10 alá szeretnék belátni WThinPC és W7 alól routeren keresztül az otthoni hálózatomban. (DHCP-n megy az egész)
A gyárilag megosztott c:\Felhasználók\nyilvános mappákat látom is, bele másolni és belőle másolni tudok. Azonban a W10 E meghajtóját kompletten is megosztanám a másik géppekkel. Odáig jutottam, hogy már megjelenik az E meghajtó, már a mappákat is látom, de belépni nem tudok, még mindíg azt írja nincs jogosultságom.
Amiket csináltam:
Hálózati és megosztási központ,
Magánjellegű(aktuális profil) fül:
hálózatfelderítés bekapcsolva,
automatikus beállítás pipálva,
fájl és nyomtató megosztva,
a Win kezelheti a otthoni csoportokat.
Vendég vagy nyilvános fül:
Hálózat felderítés bekapcsolva,
fájl és nyomtató megosztva,
Összes hálózat fül:
Megosztás bekapcsolva(minden hálózati hozzáférő írhatja, olvashatja a fájlokat,
40 v. 56 bites titkosításos fájlmegosztás engedélyezve,
jelszavas védelem kikapcsolava.
Írtátok, hogy a csoportoknál hozzak létre vendeget.
Jogot ezután a mindenki csoportnak adtam, majd a vendégnek is. Teljest, írást és olvasást mert a másik gépekről nem látok be a W10 E meghajtójára, még mindíg azt írja nincs jogosultságom.
Egyszer már működött, de SSD csere volt és most nem tudom beállítani.
Mindezt a W10 saját fájlkezelőjéből is és a Total Commanderből indulva is megcsináltam.
Mit nem csináltam meg, hogy a másik gépekről a W10 alatt ne csak a meghajtó látszon, hanem annak tartalma is elérhető legyen ?
A W10 alól belátok a ThinPc és W7 alá. Ott meg tudtam osztani a tár meghajtót.Köszi előre is a segítségeteket.
Józsi -
laleeee
őstag
válasz
King Unique #68590 üzenetére
W10 ingyenes mindenkinek (olyan is ) ,az nem tudom miért potyázás , gondolom a többi programod is krekkelt ,ahogy ez már lenni szokott, de köszi hogy szóltál
Két éve ugyanilyen instabil volt az egész, piti hibákkal mint most. Fent hagyom még egy darabig, kiváncsi vagyok hová "fejlődik"
-
-
seneca07
tag
Sziasztok, tudom, hogy "legelek" kolléga is hasonló problémát jelzett, de én is meg szeretném ezt a problémát oldani. Nálam bekapcsoláskor nem, mindig csak akkor jelentkezik ez a probléma, ha valamilyen okból újraindítom a laptopot. Kb 5 percig használhatatlan, 100%-on megy a lemezkezelés. Használhatatlan a lapos.
Tehát mindig csak újraindításnál!
ASUS R541U, i5-7200U 3,1 Ghz, 12 gb. ddr4 ram, hdd 5400rpm, win 10 Pro x64, 1709
A régebbi laptopommal ezt nem csinálta, ez a mostani sokkal izmosabb, mégis probléma nála.
Tudtok valamilyen beállítási javaslatot, vagy vmi megoldást a problémára. Előre is köszönöm a válaszokat. -
Addeladdel
csendes tag
Sziasztok!
Windows 10 keresője nem talál egy fájlt, ami tudom, hogy a gépemen van. Hogy tudom úgy beállítani a keresési funkciót, hogy mindenhol keressen?
Köszi
-
King Unique
titán
válasz
laleeee #68562 üzenetére
Ha a 7-esről frissítettél, akkor ahhoz képest már a 8.0 is tartalmazott újításokat és fejlődött. Ahogyan a 8.1 és jelenleg a 10-es szintén. Utána lehet olvasni, ha esetleg ezek az infók hiányoznának. Aztán az persze más dolog, hogy ezek kinek mennyire fontosak, használja-e őket, vagy sem. De attól, hogy esetleg nem, még nem jelenti azt, hogy nincsenek és hogy mindenki ugyanúgy vélekedik ezzel kapcsolatban.
Ahhoz meg nekem sem kell semmilyen bónusz, hogy eldöntsem és leírjam melyik Windowst tartom jónak és melyiket használom szívesebben. De, ha már "olyat" feltételez valaki mindenféle alap nélkül, akkor ennyi erővel fordítva is fel lehetne tenni a kérdést neki címezve... Na meg, ha már a fizetésnél tartunk, akkor ahogyan nézem a potyázás nemcsak legutóbb, hanem korábban is jól ment...
Az meg a másik, hogy a 3 tőmondatban említett egyéb jelzőket sem lehet általánosítani, mert vannak bizony ebben a topikban is olyanok, akiknél megfelelően működik a rendszer és nincsen vele különösebb gondjuk. De, ha számodra annyira nem felel meg, akkor ennyi erővel és az előzmények ismeretében akár a 7-esre is vissza lehetne állni. Legutóbb igaz magyarázni kellett az upgrade-et és a tiszta telepítést, de most már talán menni fog...
-
Geth
veterán
válasz
Pécsi gyerek #68588 üzenetére
Ha sz@r a rendszer...
Nálad (meg más esetekben) lehet sz@r, de nem globálisan (akiknek nincs gondjuk vele, kisebb eséllyel járnak ide, eszükbe sem jut legtöbbször).Ennyi idő alatt egy sokkal stabilabb...
Minél stabilabb? Te (és még mások) instabilnak érzik, de nem mindenki (nálam teljesen stabil)....nem olyan zökkenőmentessen használható sajnos mint a 7-es.
Ez talán egy picit szubjektív (milyen zökkenőről van szó), én most hirtelen nem tudok semmit ami a régebbiekből hiányoznaSzóval fejtsd ki légyszíves mi az amit én nem értek.
Ismétlem magam: én nem mondom azt, hogy mindenkinél tökéletes (hiszen látom), de Te viszont olyan kijelentéseket teszel, hogy ez az egész (globálisan) rossz, instabil, stb. -
Geth
veterán
válasz
Pécsi gyerek #68586 üzenetére
Globális kijelentések vs lokális problémák.
Kettő gép vs ~12 (amivel közvetlenebb kapcsolatban vagyok).A kettőnk között az a különbség, hogy én nem mondom, hogy tökéletes, Te viszont azt mondod, hogy problémás, instabil az EGÉSZ.
Nagyobb összeget tennék rá, ha átdobnád a két gépet, hogy vagy nem lenne velük semmi probléma, vagy egyértelműen rá lehetne mutatni, hogy mi a gond velük. De nem ez a munkám, úgyhogy tárgytalan -
Pécsi gyerek
addikt
Azért van különbség ha egy program sz@rakszik,vagy a rendszer,ami mindennek az alapja.Ha sz@r a rendszer,és avval kell szívni folyton az sokkal gázabb.Elég ha a programokkal van szivattyú.Win 7 en semmi problémám nem volt,még az elvileg nem támogatott kabylake g4560- ammal is hibátlanúl futott.De a 10- es egy rakoncátlan kisördög.
Ennyi idő alatt egy sokkal stabilabb (nem hibátlan !!!) rendszert kellett volna már alkotni,ez a gond
Amúgy mindkettő gépemen már a 10- es van...ami nem olyan zökkenőmentessen használható sajnos mint a 7-es.
-
-
Geth
veterán
válasz
jokeph #68581 üzenetére
Lassan leszokhatnánk már a nosztalgiáról
W10 topik, de mindig van valaki (én is), aki előkotor vagy reagál korábbi Win verziós tapasztalatokra/élményekre. A legjobb, amikor valaki csak beröfögi, hogy ez tré, stb.
Ez W10 topik, a korábbi verziókat meg hagyjuk meg a saját rajongóiknak -
jokeph
nagyúr
Jól fut nálam a W10, 3 teljesen különféle konfigon, anomáliát sem okozott (eddig
, bár én úgymond alapon használom a rendszert, nem extrázok vele).
Az egyik konfig a háromból, ami az aláírásomban is van, cirka 10 éves, a W10 mindent felismert és telepített rendesen, még a gyári radeon VGA drivert is lekapta és telepítette, jár a piros pont.
Lehet hogy avítt kicsit a W7 felülete, számomra az a legszebb még mindig, a W10 fapadosan néz ki.
A W8-as csempéitől anno agyfrászt kaptam.
Egy próbát tettem anno a W8-al, aztán W7 vissza (nem kezelte rendesen a cuccaimat).
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #68571 üzenetére
Ha a W7 is támogatná a DX12-őt, kinek kellene a W10 ?
Mondjuk, engem hidegen hagy a DX12
Mert az őskövület SC2 DX9-et használ a mai napig.
Kis túlzással akár visszarakhatnám a 2003 servert vagy az XP-t is.
-
Geth
veterán
válasz
quailstorm #68576 üzenetére
Mindig megnézem utána, jó állapotban van, köszi az aggódást
-
Geth
veterán
válasz
quailstorm #68574 üzenetére
Ha megjelenítési hiba, akkor igen. Hidd el, én egy updatet se raktam fel többször, mégis eltűnt a restartolni kéne felirat.
-
Geth
veterán
válasz
Pécsi gyerek #68570 üzenetére
Persze, vannak gondok. Mint minden szoftver, ez sem hibátlan. De azt hittem ez evidens. Nem tudom, de ha ezt sikerült levonni ebből a fórumból, akkor javaslom, ne nézz meg semmilyen más szoftveres topikot, óriási csalódás érne...
-
Pécsi gyerek
addikt
Olvasva a rengeteg hozzászólást,egy biztos.Vannak itt gondok kéremszépen evvel a win 10- el
Nem véletlenűl pörög a topik.Aki ezekután is isteníti a win 10- et itt,az nem tudom mit szed,de adjon nekem is belőle
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #68554 üzenetére
Vagy visszarakod a W7-et.
-
kezo0
addikt
Talán én is annyiban hagytam volna, ha nem dobta volna fel az értesítési központ is, hogy a telepítés nem fejeződött be, indítsam újra a rendszert. De az is feldobta. Holott egy sikeres frissítés után általában valami olyasmi a normál értesítés szövege, hogy akkor most nézzem meg, már megint mennyivel jobb lett a Windows. (A frissítés törlése és újbóli telepítése után már ez a szöveg jött.)
-
törölt tag
-
quailstorm
félisten
Ez a tervem nekem is csak most épp marhára használtam a gépet egész nap és nem tetszik a kiesés...
Ha simán ráindítom az offline installerét az update-nek akkor azt írja, hogy már fent van.
Laptopomon elsőre jó lett. Ami biztos, hogy dobom az UWP-s WU-t, innentől csak WUMT. Egyre élhetetlenebb ez a szar, amik régen működtek, mindenre segédprogram kell lassan...
Arra a variációra, hogy letojni. Hát, aztán következő WU-nál meg nehogy emiatt kelljen megint meglepődni. Ez nem egy elengedhető hibakód.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
King Unique #68557 üzenetére
Ha működne az upgrade rendessen akkor jólenne.De számtalan lassúlást,apró hibát okozott,nem csak nálam.
A frissitést meg azért nem erőltetem,mert semmi pénzügyi tranzakció nincs a gépen,játékra,filmre,tv-zésre van használva.Anyagi kár nem érne,de mint mondtam más sem..
-
kezo0
addikt
válasz
quailstorm #68463 üzenetére
Nekem két különböző gépen is - amelyeken szándékosan elhalasztottam a 1709-re történő átállást, mivel nálam többszöri kísérletre sem jött össze, ezért egyelőre maradtak 1703-on - ugyanaz történt: látszólag feltelepült több más frissítéssel együtt a KB4048954 is, de a telepítés befejezésekor (újraindulás után) azt üzente, hogy tulajdonképpen már fent van, csak még kell neki egy újraindítás:
Természetesen egy újabb újraindítás után sem változott semmi, szóval lehet, hogy feltelepült rendesen (a Windows buildszáma is átállt 15063.674-ről 15063.726-ra), de valamiért mégis azt kérte a frissítési előzményekben, hogy indítsam újra a gépet a befejezéshez...
Nosza, "frissítések eltávolítása"! Ami eldob a Vezérlőpultba... Ott pedig úgy nézett ki, hogy ez a frissítés is rendesen települt, legalábbis semmi sem utalt rá, hogy még nem fejezte be. Sebaj, távolítsa csak el, rányomtam.
Újabb fél órányi b@szkódás után nagy nehezen eltávolította a KB4048954-et, a Windows build is visszaállt a .674 végűre.Irány újból a WU, frissítések keresése. Megtalálja a KB4048954-et, elkezdi telepíteni újra - ezúttal már önállóan, hiszen az összes többi kisebb frissítés már sikeresen felment az előző körben. Újabb félórácska, és így, ezzel a módszerrel már feltelepült rendesen ez is, nagy sóhaj, homloktörlés...
Konklúzió: kb. másfél órám ment el arra, hogy megoldjak egy problémát, ami a Windows egy olyan tevékenységéből adódott, aminek egy szimpla felhasználó számára konkrétan láthatatlannak kéne lennie. Nem lenne szabad egy sima összegző, biztonsági stb. frissítésnek arra kényszerítenie, hogy ennyi időt elb@sszak vele, ahelyett, hogy használnám a gépet arra, amiért elvileg van. Egyre többször érzem azt, hogy nem a gép van értem, hanem én vagyok a gépért.
És ma ugyanezt el kellett játszanom anyám gépén is, pedig az egy tök más hardverelemekből álló PC. Kb. annyi a közös bennük, hogy mindkettő intel procis. De legalább már előre rászántam azt a kb. másfél órát, és eleve úgy mentem oda.
-
laleeee
őstag
válasz
King Unique #68557 üzenetére
Hová fejleszti ? Egyre szarabb. Neked fizet a ms hogy sztárold ezt a hulladékot ?
-
nicu71
addikt
válasz
kuyarashi #68550 üzenetére
nálam is ez volt,sőt más is panaszkodott az induláskor felugró érintőbillentyűzetre,az őszi update-el jött elő ,mikor egyszer kiraktam a tálcára mert a wireless billem rakoncátlankodott.
Pár napja viszont megszűnt a probléma ,magától.Csodálkoztam is,semmit nem csináltam vele -
vlevi
nagyúr
válasz
#86564352 #68556 üzenetére
Sőt. Olyat mondok, besírsz.
Ugyanabban a mappában, nem mindegy, hogy melyik képet nézem meg.
Van egy mappa, benne 286db képpel, IMG_0683.jpg-től img_0982.jpg
Megnyitom a 863-ast, nem hajlandó lapozni. Ahogy a 951. fileon sem.
De az img 970-nél már kiteszi a nyilakat, és lépked a képet között, visszafelé is, még az előbb említett 951 elé is vissza tudok menni.
De, ha bezárom, és megnyitom a 951-est, akkor megint nem lapoz, de a 970-ről megint igen. -
King Unique
titán
válasz
Pécsi gyerek #68554 üzenetére
Az build upgrade, nem egy reinstall. Előbbinek pedig pont az a lényege, hogy minden beállítás, program, fájl stb. megmarad. Igaz, előfordulhat bizonyos alkalmazásoknál resetelés, visszakapcsolja a gyorsindítást stb., de legalább nem a 0-ról kell újratelepíteni és beállítani mindent. Valamint ezáltal kapja a rendszer folyamatosan az újításokat és fejlődik, ellenben ez a 7-esről már nem mondható el. A frissítések végleges letiltására meg inkább nem mondok semmit...
(#68555) AnonyX:
Amit az MCT leszed, abban eleve beállítható már letöltés előtt a magyar nyelv. Ahogyan egy korábbi válaszban említett letöltési opcióknál szintén lehet nyelvet választani. De Windows 8 óta akár telepítés után is meg lehet a nyelvet könnyen változtatni és nem kell hozzá pl. Ultimate kiadás / trükközés, mint a 7-esnél. -
törölt tag
Ez a Win10 rejtélye.
X személy beírja: nem nyílik meg a start menü, szar a csempe
Y személy beírja: nálam jó
X: nem működik az Edge címsora
Y: nálam jó
X: béna a szinkronizálás, beragadt a spotlight
Y: nálam jóMost nálad a fényképlapozás hibát is elhiszem kérdés nélkül nálad szar, és tudom nem vigasztal: nálam jó. Több ezer db képet tartalmazó mappában is léptetem ahova akarom a legcifrább fájlnevekkel is. A szakmai véleményem: fasz tudja mi van a Win10-zel.
-
AnonyX
tag
Sziasztok! Csak én nem találom a 1709-es HUN Windows 10 ISO-t sehol? Olyan macerás telepíteni a 1703-at és updatettel baszkódni, hogy 1709 legyen.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
King Unique #68549 üzenetére
Köszi.Az az igazság,hogy az agyamra megy ez a win 10 félévente újrarakja magát stílus
Win 7 emen kivolt kapcsolva a frissités, semmi gondom nem volt az utóbbi 2 évben így sem.Nem hiányzik az újjabbnál újjabb win 10 folyamat...
-
válasz
Franky2Ster #68454 üzenetére
Helló,
nekem a 1709 óta akkor csinál hasonlókat, amikor pendrive van bedugva a gépbe. Teljesen beáll tőle a Windows. -
vlevi
nagyúr
válasz
#86564352 #68551 üzenetére
Igen, bakker, de lapozni még mindíg csak nénanapján lehet az egyes mappákban.
Mennyi idő alatt nem sikerült ezt megoldaniuk?
2, lassan 3 év alatt???
Walószínűnek tartom, hogyha kevés kép van egy mappában, akkor azok között még lehet előre-hátra lépkedni egyesével, de amikor többszáz kép van ott egyszerre, vagy nem tudom, a file nevek nem tetszenek neki, akkor egyszerűen ba****k kitenni a nyilakat, és csak egyesével nézhetőek a képek. -
törölt tag
Az majd a következő két év projektje lesz.
Amilyen ezer sebből vérző UI és béta állapotban jelentek meg két éve az UWP appok (sőt a Win8 Metro előéletükkel együtt még öregebb appok) ilyen egyszerű dolog számít pozitív hírnek. Arra is rájöttek végre nem a gyengénlátóknak szánt nagyon kontrasztos full feketét kell nyomatni téma színben, hanem a szemnek barátságosabb Spotify féle feketét kis Fluenttel használják már a fotóknál. -
kuyarashi
őstag
Sziasztok!
Újabban minden bejelentkezés alkalmával megnyílik az érintőbillentyűzet. Hogy tudom kiiktatni?
Előre is köszi. -
King Unique
titán
válasz
Pécsi gyerek #68548 üzenetére
Az aktuálisra frissül normál esetben. Vagy pl. az eggyel korábbira, mert eddig sem mindenki kapta meg a megjelenéskor azonnal az aktuális verziót. A funkciófrissítéseket amúgy nem muszáj azonnal telepíteni, mert lehet őket halasztani 1 évvel. Visszaállni is lehet az előző buildre X napig, de utána automatikusan törli a rendszer a korábbi verziót. Ez az X korábban még 30 nap volt, de újabban már elvileg 10 nap. Örökké meg nyilván nem marad a régebbi verzión a rendszer, max. ha a WU-t valahogyan letiltod...
Egyébként célszerű időnként lementeni a rendszert pl. a Macrium Reflect programmal és ha netán valami gond lenne, akkor a mentésből visszaállítani a korábbi állapotot.
-
Pécsi gyerek
addikt
Sziasztok.Van dvd-n egy 1703- as win 10 em.Ha azt kb egy évmúlva felrakom,akkor az az aktuális win 10 re lefrissűl?Ha akarom,ha nem?És ha lefrissűl,vissza tudok álni a régebbire,és az úgy marad örökre?
-
törölt tag
Egy pacsi Redmondba: javítottak a képnéző eddigi nagyon béna UI-en! Most már nem lógnak rá a képre a vezérlőgombok!
Szerk.: alapból még rálóg a sáv sajnos, de ha kattintva eltüntetem a sávot akkor már jól látszik csak a kép és semmi más. Korábban ilyenkor is ott volt alul három ikon bezavarva. Szebb lett az animáció is, és böngésző módban el lehet tüntetni a fenti összefoglaló albumok sávját is. Végre rájöttek opciókat kell adni a népnek. -
Köszi, azt hittem alapból van ilyen a winben.
-
tomp
félisten
válasz
Sub-ZeRo #68525 üzenetére
1703-nál nekem se volt még soha. A tavalyi kiadásnál(1703 előtti) volt összesen kb 3x ilyen hibám.
Nekem inteles vasam van. Én is írtam nekik. Még amikor kiadták és felraktam. Ők rögtön driver hibára hárították. Amióta megírtam nekik, hogy NEM és külföldi oldalak tele vannak ezzel a hibával, semmi reakció. Néma csend. Még annyi sem, hogy kivizsgálják.
Hallgatás=beismerés... -
Geth
veterán
válasz
#86564352 #68535 üzenetére
Nem volt az felesleges: firmware update
Samsungnál is volt néhány szériánál rettenet minőségű firmware.
A vinyóm valóban az SSD-hez képest hangos: tízszer halkabb, mint a suttogás.
Valójában ha elindítok pl. egy combosabb játékot róla, elnyomja a VGA hűtő
Nem akartam meggyőzni senkit, én csak nehezen tértem napirendre afölött, hogy mennyien megmaradtak ennél a teljes kikapcsolás dolognál, ez a furcsa -
Geth
veterán
válasz
#86564352 #68533 üzenetére
Régebbi Samsung Magician-be volt OP állítás, már rég kivették. 111 GiB = 120GB
Én se kímélem, 8.2TB
Nem azért nem rakok például statikus tartalmat SSD-re, mert kímélem, hanem mert hatékonyabb "olcsóbb" tárhelyen tárolni.
Nekem nem kerreg a vinyó (velociraptor). Ha egy vinyó kerregve megy (ráadásul SSD mellett), az sok jót nem jelent
Tény, hogy a HDD-t ritkán használom, statikus fájlok átköltöztek a NAS-ra.
Szorri de nem tudom jobban kihasználni
A következő konfigomba én se terveztem már HDD-t. -
törölt tag
Elég az neki bőven, egyébként is pár gigát gyárilag félreraknak OP miatt, a Win nem is látja a teljes kapacitást. Túl van tolva a köztudatban a hogyan gondozd SSD-det téma, nem annyira kényesek! Évek óta használom, még torrenteztem is rá. Kutya baja kb. 20-25 TB írásnál ha tartok. Előbb hal meg a vezérlője mint írásmennyiség miatt aggódni. És azért is rakok SSD-re fájlokat, hogy ne menjen egész nap a HDD kerregve, azon csak a ritkán használt dolgok pihennek. Nálad csak félig van kihasználva. Azért vettem SSD-t használjam a gépet gyorsan és csendben. Ha pénztárcám engedné minden HDD-t kidobnék.
-
Geth
veterán
válasz
#86564352 #68530 üzenetére
Na 20GB az nem sok valóban, pl. Samsungnál a javasolt overprovisioning is nagyjából ennyi, szóval a határán vagy
Fájlok alatt ugye nagyon nem mindegy mit értünk. Statikus tartalmat (doksik, képek, zenék, filmek) például teljesen felesleges ekkora méretű SSD-n tárolni, csak a helyet viszik.
Szoftverből (ami nem játék) én nem vagyok nagyevő, de azok az SSD-n vannak.
Játékból persze telepíthetnék ide, de annyira nem nagy, hogy minden elférjen, akkor már menjen egy helyre (a kupleráj sokkal jobban zavarna).
Amit leírtál rutin az nekem egy lépésből áll: aluggyáá. Értem, hogy ritkán van áramszünet, de egész egyszerűen nem is érdekel, megoldja a probléma önmagátA 2. bekezdéssel egyet értek, nagy update után mindig végigzongorázom a beállításokat, elmegy vele negyedóra, de megspórolhatnám, ha előre tudható, mit fog elállítani (mondjuk valószínűleg akkor is végignézném
)
-
törölt tag
Te csak félig használod, más tesz rá fájlokat is. Nálam kb. 20 giga szabad hely van, így osztana és szorozna a hibersys. Áramszünet évente egyszer ha van, kicsi az esélye pont akkor valami fontos. Sleep előtt is rutinszerű a mentés + böngészők, word összeomlás után is helyre tudják állítani jó eséllyel. Illetve Edge-ben van erre a tabok félrerakása funkció is.
Fast startup funkció vélt-valós hasznosságán kívül a lényeg: ha te kikapcsolod a beállításokban, akkor a Win frissítés tartsa ezt tiszteletben vagy minimum jelezze egy új build után "bocsi technikai okokból ezt és ezt ki-be kapcsoltunk" ugyanez vonatkozik a visszaállítási pontokra is. -
Ha az embernek éppen nincs helye, miért engedi a Windows a frissítést abban a tudatban, hogy nem fog sikerülni biztosan a művelet? Más tészta, hogy tudom, mi a helyzet, de kíváncsiságból hagytam őkelmét frissülni, mutassa meg, mit alkot!
Vagy -nehogy már!- talán nem tudja a rendszer előre, hogy mennyi helyre lesz szüksége?
-
Geth
veterán
válasz
#86564352 #68527 üzenetére
Az SSD akkor érzi jól magát ha minél inkább üres. Ez persze szembemegy a felhasználási céllal, dehát ez van
Nálam csak a rendszer + programok vannak rajta, gépenként eltérő mennyire van tele. Itthonin kábé félig üres (111GB-ból), melósban olyan 30% szabad (az is valami ilyesmi méretű).
Ezen az éppen 6GB-os hiberfil nem oszt, nem szoroz.Ha sleepel a gép, és van közbe egy áramszünet akkor pápá a memória tartalmának, erre van a hibrid sleep.
Lehet, hogy SSD-nél nincs sok értelme a Fast Startupnak (néhány mp), de mivel manapság már alig-alig kapcsolják ki az emberek a gépet (alvás, hibernálás), ezért igazából a kikapcsolásnak is kábé ennyi értelme van.
Igen, a multiboot kivétel, de én ott amúgy is elrejteném A OS rendszerpartícióját B OS elől és fordítva.
Vagy virtualizálunk/hv/docker/akármi, mert multibootot már évek óta nem láttam. -
törölt tag
válasz
Sub-ZeRo #68525 üzenetére
Én is kb. három plusz restartot adtam egyik gépen egy tiszta telepítésnek, amire méltóztatott a start menü és értesítési központ előbújni. UWP alapok valószínűleg megzavarodnak a háttérben.
(#68523) Geth 111 GB SSD-n nekem csak ne foglalja a hibersys a gigágat. Ha valamit másnap folytatni akarok megnyitott programokkal, akkor csak sleep. Fast startup: SSD miatt bootnál nincs sok értelme. Ha használsz más rendszert is, bezavar a meghajtó zárolásával. Hátrányok > előnyök SSD esetében.
-
King Unique
titán
válasz
smallmer #68508 üzenetére
1. Ideális esetben nyilván vírusmentesnek kellene lennie a rendszernek. De, ha nagyon akarsz, akkor lefuttathatsz a rezidens vírusirtóval egy keresést. Valamint pl. a(z) MBAM / HitmanPro, illetve komolyabb fertőzéseknél egy pendrive-ról bebootolt Rescue Disk futtatása is opció. Továbbá egy "tiszta" rendszeren a Windows-telepítő kiírása után magát a pendrive-ot is akár írásvédetté lehet tenni, hogy később egy vírus ne tudja módosítani a tartalmát és ezáltal a telepítésnél más gépeket végigfertőzni. Például a pendrive-os kiszerelésben kapható Windows 10-nél gyárilag írásvédett a flash meghajtó többek között emiatt is.
2. Opció az MCT, a Rufus és a manuális fájlmásolásos módszer egyaránt, amiről egy korábbi hozzászólásban volt szó. Aztán, hogy kinek melyik megoldás kényelmesebb és praktikusabb, azt eldönti mindenki maga.
-
válasz
laleeee #68524 üzenetére
Hiába kattintasz a start menüre, nem jön elő! Ha kijelentkezel, meg vissza, akkor jön fel csak. Minden második indításnál ezt el kell játszani. A 1703-as verziónál nem volt ilyen hibám 4 nap alatt.
Most felraktam megint a 1709-et és megint jelen van. Itt valami nem jó.
Igaz, 2 inteles laptopon jó, de asztalin ami full amd gép, nem működik... Érdekes.
Már toltam egy feed-et nekik... -
Geth
veterán
válasz
v.attis #68521 üzenetére
Igen, de pont ezzel a beállítással lehet megcsinálni, hogy monitor lemegy standbyba, TV-n hang szól tovább, a TV kijelzőjére meg kiraksz valamit, vagy lekapcsolod (csak a kijelző részét!).
Ha nincs beállítva ez az opció (én csak Intel videodriverében láttam), akkor a default működés az, hogy ahogy alszik a monitor, viszi magával a HDMI hangot...
-
Rruuer
senior tag
Létezik olyan hogy 10 homera nem lehet feltenni a hangkártya drivert? (Asus maximus vii gene)
-
törölt tag
válasz
cserix #68516 üzenetére
Ez is egy retardált dolog tőlük. Le se szarják a beállításaidat, frissítéskor visszateszik ahogy ők jónak gondolják. Kikapcsoltad a fast startup, hibernálás funkciót mert SSD mellett minek? Ők visszakapcsolják. Használtad a visszaállítási pontokat? Ők kikapcsolják. Szó nélkül megváltoztatják a start menüs shutdown és restart viselkedést, megnyitnak neked programokat kérdezés nélkül.
-
cserix
tag
Nekem is megvolt a frissítés.
Amire szeretném a figyelmeteket felhívni:alattomos módon az update kikapcsolja a rendszervisszaállítási pont létrehozást és töröl minden régebben létrehozott visszaállítási pontot.
Ez engem nagyon kellemetlenül érintett, mert a munkámhoz használatos programok egy része nem megfelelően indult el. Szerencsére nem kellett újratelepíteni, de jó sok idő ráment mire meglett a megoldás....és persze a vérnyomásom emeléséhez sem kellett ma kávé....
-
Geth
veterán
válasz
#86564352 #68510 üzenetére
Ja én nem várok, nem használok Edge-t, csak jeleztem, hogy nálam minden OK (nem tiszta telepítés).
Kiegészíteni nem egészíti ki, de ezt írtam is korábban. Felajánl kifejezéseket, historyból is.A korábbi listádon a többi tételnek örülök, hogy nálam sose volt velük gond
-
Geth
veterán
-
v.attis
őstag
Azt meg lehet oldani, hogy a hdmi sosem kapcsoljon ki, de a laptop kijelzője mondjuk 10 perc után igen?
A tévén passthrough-val hallgatok zenét, tehát a tévén keresztül megy az erősítőbe. Így a tévének sosem kellene kikapcsolnia, mert akkor a hang is oda van. Ezért ott képernyőkímélőt szeretnék használni, a laptop kijelzője meg kialudhatna pár perc után.
Külső alkalmazás is jó! -
válasz
ArthurShelby #68509 üzenetére
Van az a lehetőség akkor, hogy átállítod az elsődleges monitort, vagy a win+p kombóval csak azt a monitort hagyod bent amelyiken játszol.
Ha más egyéb hack nincs rá, ebben viszont csak a google tud segíteni, mert én nem láttam már 10 éve azt a játékot.. -
törölt tag
FCU előtt jó volt úgy ahogy, a júniusi részben elcseszte, az augusztusi javította. Tökéletes soha nem volt. Most FCU óta egyáltalán nem működik, tiszta telepítésen se a default bing, se a google nem javasol. Előzményeket sem dobja fel normálisan.
Keress rá google-ben "microsoft edge address bar not working" látod nem egyedi probléma. Semmilyen workaround fix, szokásos dism és sfc parancsok nem segítenek. Tisztán telepített FCU alatt is szar úgy ahogy van. Ha egy böngészőben a címsor nem működik, az a "legegyszerűbb dolgok se" rovatba tehető. Egy hónap alatt nem csinálták meg, várhatsz a decemberire hátha... szembetűnő bugok vannak a rendszerben két éve, minden build egy lutri mi romlik el és mi hibás még mindig. -
smallmer
őstag
Sziasztok,
Két kérdés fogalmazódott meg bennem Windows 10 telepítéssel kapcsolatban.
1.Mit kell elvégezni azon a számítógépen amelyiken készítem a telepítő pendrive-ot?
Itt arra gondolok, hogy kell-e egy Vírusirtó futtatás, vagy valami vírusirtó rescue disk átfogóbb vírusirtás vagy nem tud vírusos lenni a telepítő? Mindig "minőségi" vírusirtót használok, de még így is becsúszhat valami amit nem veszünk észre. Erről mi a véleményetek?2. Milyen módon készítsük el a telepítő pendrive-ot?
Rufussal vagy a gyári Media Creation Tool -al jobb ? Illetve kérnék szépen érveket az általatok jobbnak talált módhoz.Köszönöm szépen
-
válasz
ArthurShelby #68506 üzenetére
Játékokban általában van beállítás rá, ahol a felbontást is állítod. Nézd meg úgy hogy aktív mindkét monitor.
-
ArthurShelby
addikt
A laptopomra kötöttem egy monitort.
Hogyan lehet megoldani, hogy melyik alkalmazás melyiken jelenjen meg? Erre van win megoldás, vagy külön program kell hozzá?
Pl egy ff-t át tudok húzni az ablaknál fogva, de egy teljesképernyős játéknál ez nem játszik. () Próbálkoztam olyannal, hogy pl alt+enter (full képernyő módból kilép), áthúzom, újra alt+enter (full képernyő). A probléma annyi, hogy ha visszakattintok a mások monitoron a böngészőbe kilép a játéknál a full képernyős módból.
-
quailstorm
félisten
válasz
ArthurShelby #68503 üzenetére
Nem HDD-n tömörítesz, hanem 16GB-os és 32GB-os eMMC-n, tabletről van szó.
Nem 4GB hanem 2GB RAM!!!!! Sőt néha sajnos csak 1GB. De az jobbára a szemét volt.A feladatkezelő NT4.0 és W7 közt kevesebbet változott, mint W7 és W8 közt.
A HDD használat listázása is fogyaszt, gyenge CPU-n még XP alatt is több %, akár 10% volt a taskmgr jelenléte. Ha nem volt rá szükség, teljesen felesleges volt monitorozni. Amúgy is hallottad meg láttad, hogy teker, csak azt nem tudtad maximum, hogy melyik tekeri.Ha egy gép meg kellően erős, akkor meg tényleg csak az UWP bosszanthat, amúgy hoznia kell a W7 szintjét a 10-nek.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
quailstorm #68498 üzenetére
Én az ide vinyót csak képről ismerem, nem vagyok olyan öreg motoros (najó egyszer véletlen összefutottam vele, akkor tanutam meg mi az a sata
)
"Amúgy régebben ki volt szervezve az erőforrás-figyelőbe a lemezhasználat."
Azért mert nem volt olyan fontos még akkor, hogy kelljen a feladatkezelőbe."Win8 tényleg jobb Win7-nél tableten. Mert tömöríteni tudja a RAM-ot és mert lehet CompactOS módban használni. (plusz UEFI és energiagazdálkodás) De amit ez ad, azt elveszi az UWP, főleg 10 alatt."
Ehhez google-znom kellett, hogy megértsem (pl mi az az uwp) (na most lebuktam, hogy csak egy mezei user vagyok).
A RAM tömörítés jól jön, de nem ez a lényeges (4GB ramos laptopnál). A CompactOs ha jól értem a merevlemezen foglal kevesebb helet (jól jön, de egy 300GB-os hdd-n ez kevésbé lényeges szintén). Ezen kívül csak azt látom, hogy van valami uwp (Universal Windows Platform) ami viszont elviszi az erőforrásokat.Én egy időben (akkor még nem volt win10) nagy win8.1 hívő voltam (start8-cal kiváltottam a startmenüt). Tényleg gyors volt. (volt olyan gép, amin xp volt, és ott is jó volt a win8.1, a hdd utána pl már nem adott ki kellemetlen hangokat). De valahogy ez mára megváltozott, és lassú lett a rendszer (és nemcsak az xp-s gépnél), az okát nem tudom.
-
Geth
veterán
válasz
ArthurShelby #68496 üzenetére
Figyelj, több SSD nélküli laptopra toltam rá a 7-8-10 történetet, mindenhol gyorsabb lett, mint az előző.
Az a 15 perc az katasztrófának tűnik nekem, az 5 perc pedig egy kisebb katasztrófának.Én is hozzászoktam már az SSD-khez, ahol 10 percbe belefér a tiszta telepítés is az első indulás előtt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest