Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pakmara
őstag
-
senior tag
válasz Pakmara #72951 üzenetére
Van kéznél egy notebook és a quadrohoz egy usb-a kábel? (Akár tudok kölcsön is adni)
Én azt csinálnám (melós nagyon), hogy mindig kiiktatnék egy komponenst és csak a pumpát elindítva megnézném, hogy mikor van rendes áramlás és mikor csökken le.
Notebookon pedig a quadro bekötve és szépen aquasuitettal vezérelném.
Így tuti nem sül meg alkatrés és ki tudod deríteni ki a ludas.
üdv.: Boldog Ferenc
-
Pakmara
őstag
válasz fboldog #72952 üzenetére
Nem hiszem, hogy valós az áramlás csökkenés. Inkább vmi mérési hibára tippelek. Gép indítást követően 60l/h-ír ami alapból érdekes, de aztán szépen lassan csökkenni kezd és beáll olyan 25-30 közöttire. Mindezt 5-ös fokozaton. Lehet kibontom a radikat és átöblítem. Monoblokkot nagyon nincs kedvem kiszedni .
-
Pakmara
őstag
válasz fboldog #72954 üzenetére
Aquacomputer D5 vario. Csináltam egy mini kört: külső radi-szívattyú-flow sensor. D5 1-es fokozaton beton stabilan 120l/H. 4-esen 230/H, a tartályban örvénylik a víz rendesen. Úgy tűnik tényleg át kell futtatni mindenen, mert házba kötve teljes körrel nem örvénylett ennyire ötösön mint ,így harmadik.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
Laraxior
titán
válasz #15779328 #72959 üzenetére
Nincs nagyon magason a radi? En csak 5-6 centit hagytam
Cool a kulso radi mi?"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz abridabri #72970 üzenetére
Hja, hogy alatta is van egy, oke
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Pakmara
őstag
válasz Pakmara #72958 üzenetére
Csináltam egy másik mini kört monoblokk+GPU+ külső radi. Áramlás visszaesett drasztikusan. Szétszedtem a monoblokkot is, tiszta volt. A 2 mini körbe betettem az új gpu blokkot+szívattyú+külső radi+áramlás mérő. Volt áramlás de 1-esen olyan 60l/H. Vagy az én konkrét blokkommal van valami bibi vagy maga a kialakítása (alphacool RX 6700xt blokk) ilyen és ekkora ellenállást gerjeszt. A régi heatkiller blokk sokkal kevésbé fogta meg az áramlást. Teljesen letekerve két rádióval meg monoblokkal volt olyan 80l/H körül ha jól rémlik.
-
mpierre
veterán
válasz Pakmara #72975 üzenetére
Akkor a gpu blokk lehet a hunyó. Nekem is az van, elég fura a kialakítása. A blokkhoz adott dugókkal zártad le a nem használt ki-be portokat? Jó mélyre be lehet tekerni... Mert nálam is olyan 36-40 l/h az átfolyás, ugyan csak 1-esen van a D5. (Radik: 420+280 XT 45)
Szerk.: Mondjuk én nem foglalkoztam az áramlás esésével, mert 1-esen megy. Mindjárt ránézek. Feltekerem egy kicsit a D5-t.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Pakmara
őstag
válasz mpierre #72976 üzenetére
Igen a saját záró dugóit használtam. Nálam is két radi:420+280 xflow, annyi H monoblokk van a cpu-n ami szintén elég girbegurba. Heatkiller blokk messze egyszerűbb kialakítású volt, nem is fogta így az áramlást. A GPU közepén a VRAM magasságában levő csavart kerülgeti a folyadék. Gondolom generál egy jó nagy ellenállást..
-
törölt tag
-
Czmorek
aktív tag
Sziasztok!
fél Off...
Aki rakott már EK színes plexi blokk oldalán világításnak előkészített lyukba LED-et az fehér, vagy a plexivel megegyező színűvel csinálta meg, hogy szép legyen? -
mpierre
veterán
válasz Pakmara #72978 üzenetére
Valahol itt lesz a turpisság... 2-es és 3-as fokozat között eddig 76-80 l/h tudott, igaz 2 db 280-as radival. Most 420+280 mellett 40-42 l/h. De 48-50 l/h-ról esett le az átfolyás és még mindig van bubi a vga blokkban... Én nem a gyári dugaszt használtam.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Pakmara
őstag
válasz mpierre #72983 üzenetére
A végzaró milyensége szvsz nem sokat befolyásol. Vagy miért fontos? A nyák közepén levő csavart ki kellett volna hagyni mint rögzítő pont, és egy sokkal egyszerűbb áramlás lehetne a blokkban. Lehet mégis barrowot kellett volna rendelni, de akkor kénytelen leszek megbarátkozni vele, hogy legalább 3-4 között kell járatni így H van monoblokk is.
-
veterán
válasz Pakmara #72985 üzenetére
Barrow -ékat nem ajánlom. Írtam supportnak milyen vastag thermal padok vannak az MSI 3080 gamingX blokkjukon ,mert vennék hozzá új padokat és nem tudom megmérni pontosan. Visszaírtak küldjek képet, elküldtem, ez volt 1hónapja, azóta se kaptam semmi választ. Vettem 1 + 1,5mm vastag TG Minus Padot ,hátha jó lesz majd kiderül . Customer service egy 0.
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz Pakmara #72985 üzenetére
Csak nem tetszett, hogy olyan mélyre kell betekerni a gyári dugót. Semmi több.
Szerk.: Csak abból indultam ki, hátha csökkenti az átfolyási keresztmetszetet. De mivel nálad is ez van, így teljesen mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
Pakmara
őstag
válasz abridabri #72986 üzenetére
Közben leesett, hogy rosszul írtam, Bykskinek van blokkja még RX 6700 XT-hez. Másik blokkot nem hiszem, hogy fogok venni, ez most így marad ha végre összerakom.
fboldog: Jelenleg szét van kapva az egész rendszerem. Ha van rá igényed (sok összehasonlító teszted van itt fent) összemérhetjük a két blokkot valahogy.
-
mozso
senior tag
válasz fboldog #72937 üzenetére
Én sem találtam eddig tesztet az új Ryzen verziós Velocity-ről. Viszont itt van egy összehasonlítás az EKWB Quantum Magnitude vs sima Velocity blokkról AMD 3900X-en.
Alacsony áramlási sebességnél előnyben volt a Magnitude, de 1.65-2.2GPM-nél szinte semmi előnyt nem tudott. Kivéve, hogy kevésbe resztriktív, mint a Velocity így nem kell annyira pörgetni a pumpát.
Blokk kialakítás: [link]
Teszteredmények: [link] -
senior tag
Thx!
Igen ezt is olvastam, sajnos továbbra is rejtély, hogy miért nincsenek tesztek.1.65-2.2gpm meg kb. irreállis normál működésnél.
1.65 gpm -> ~375 lph
2.2 gpm -> ~500 lph(váltószám: 1gpm = 3.7854 lpm)
Funfact: majdnem 1 éve kérdeztem meg a supportot, hogy ugyan van-e teszt adatuk (biztos, hogy van), a házon belüli blokkok teljesítményéről amit publikálnának is.
Na erre ezek voltak akkor a válaszok:llyenkor nekem mindig az jut eszembe, hogy annyira xar a blokk, hogy NDA-t irattak alá mindenkivel.
üdv.: Boldog Ferenc
-
gery14
senior tag
Mennyit kérhetnék ell egy 0km es csak tesztelt EK DDC 3.1 pumpáért ?
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
DonDennis
senior tag
válasz gery14 #72994 üzenetére
10 ért hirdetnek egyet, lehet szerencséd lesz és kifogsz valakit akinek ér ennyit egy tartalék pumpa, de aki komolyan gondolja úgy is d5-el megy vagy erősebb ddc-vel, de egy 7-10 között reális ár érte.
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
sfknasty
aktív tag
válasz DonDennis #72995 üzenetére
Én raktam ma fel egyet 10k-ért,mert váltottam 4.2-re.19-20k körül van egy új 3.1.Szerintem a 10k reális érte.Ráadásul sokat nem is ment.Viszont érdekes,hogy sokan panaszkodnak a 3.2-re és a 4.2-re,hogy hangos.Én csak akkor találom hangosnak,ha alacsonyabb fordulatról ,mondjuk 2500rpm-ről 3500-ra vált ,viszont ha magas fordulatról 4400rpm-ről 3500-ra,akkor érdekes módon elcsendesül és egyáltalán nem zavaró.Mondjuk mindenkinek más az ingerküszöbe.
-
blu79
addikt
válasz sfknasty #72996 üzenetére
Szia, én is gondolkodtam váltasról 3.1-ről 4.2-re , distroba cserélted le ? Engem az érdekelne hőfokban hozott e valamit és ha igen mennyit ? Érdemes lecserélni a 3.1-et ? Mert a 4.2 nem annyira olcsó ....
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
sfknasty
aktív tag
Én nem is a hőfok miatt cseréltem le,hanem azért,mert eddig csak a proci volt vizezve 1 radival.Most építettem egy komplexebb rendszert 360/30-as,360/60-as és 120/30-as radival.Plussz a vga is bekerült a körbe.
Jelenleg valamivel több,mint 6 órája megy a bánya és a vega 64 hőfokai így állnak 900-as venti fordulat és 3200-as pumpa fordulat mellett.
-
blu79
addikt
válasz sfknasty #72998 üzenetére
Szép gép, ügyesen megoldottad , nálam 2db 360 radi , videókártyán víz meg a procin is , a ddc 3.1 2050rpmre volt állítva , ma próbaképp feljebb vettem 2400ra de lehet visszaállítom mert szinte semmi változás... nálam nem megy egész nap nem bányászok eddig meg vagyok elégedve az egesz rendszerrel, de gondolkodtam 4.2 pumpán mert hogy erősebb, de szerintem csak akkor cserélek ha tönkremegy ez... sztem nem tapasztalnék nagy változást, ha jelentősen jobbak lennének a hőfokok akkor lehet meglépném most.
Köszii a megosztott infókat¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
sfknasty
aktív tag
Nemrég valaki megosztott egy proci blokk tesztet,amiből az derült ki,hogy a velocity blokk nem igazán profitál a magasabb folyadék áramlásból. A vga blokkod már lehet.Melyik EK radik vannak a gépedben? Coolstream se 360,vagy a pe? Esetleg a classic? Mert a coolstream se-ről is néztem tesztet és nagyon lehúzták azt a radit.Konkrétan egy nála jóval olcsóbb Magicool 360 slim sokkal jobban teljesített nála. [link] érdemes innen átlapozni a maradék oldalt. Lrhrt,hogy egy radi cserével többet érnél,mint a szivattyú cserével.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest