Hirdetés

2024. június 21., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-09-08 22:04:37

LOGOUT.hu

Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4987) Blizzardking


Blizzardking
őstag

Üdv mindenkinek,

Az elmúlt hetekben kész lett a PWM vezérlésű szivattyú szabályzóm, ha esetleg érdekel valakit. Képet nem rakok be mert pont úgy néz ki mint az eddigiek, csak más van a fedél alatt.
Inkább csináltam egy béna kis blokkvázlatot, de a lényeg látszik rajta.
Mivel 4 tűs procihűtő ventilátor csati minden alaplapon van legalább egy, ezt használja hogy szabályozni lehessen a pumpát. Biosból vagy progiból, tökmindegy, a lapnak fogalma sincs róla hogy nem léghűtés van rákötve hanem egy 20 wattos szivattyú.
Két modell létezik, az egyik csak sima pumpát teker és kész, a másik maximalistáknak / nagyradisoknak készült, ugyanis két külön csatornán ventik tömkelegét (2,5A-ig az kb 10-12 venti) és a pumpát tudja hajtani. A minimális fordulatot be lehet külön-külön állítani, és onnantól egyszerre növeli a ventik és a pumpa fordulatszámát. Mivel elég nagy működési tartománya van, minden pumpához és ventihez meg lehet találni a legcsendesebb üzemmódot, vagy akár a passzív módot a ventik kikapcsolásával.
Felpörgető funkció van benne, ki/be lehet kapcsolni, hogy a ventiket és/vagy a szivattyút bekapcsoláskor megkínálja csutkán.
Amit még talán érdemes megemlíteni, hogy ha valaki sok venti fordulatát akarja szabályozni, vagy esetleg nagy átmérőjű eszközben gondolkodik, nem kell egy rakat pwm-es ventilátort vennie, elég az olcsóbb 3 tűs.

Itt a blokkvázlat, ha kérdés van, bárkinek igyekszem válaszolni. Ha valakinek ötlete van amitől használhatóbb lenne, azt is megköszönöm! :)

[ Szerkesztve ]

"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.