Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#45917) HUfantom válasza SQX_Barto (#45915) üzenetére


HUfantom
őstag

Van olyan gyári folyadék, ami kevergetés nélkül csak úgy beleönthető a rendszerbe? (És még lehetőleg fehér is legyen)
hát ha fehér vizet akarsz...
Ha nem akarsz Németországból rendelni lehet jobban jársz a fehér nem átlátszóval és esetleg egy kék vízzel. Nekem ez van de ez van. A képen nem látod rosszul a rózsaszínű a "szintelen" míg a piros a piros :)

Egyébként mennyire összerakhatók különböző gyártó cuccai?
Elolvasod szépen a csatlakozó méretét. 1/4ese általában.

Meg a többféle csőméretek hogy jönnek ki egy x csatlakozóra?
Picit el vagy tévedve szerintem.......
Csati + bilincs:
Itt ugye te gondoskodsz arról hogy a ráhúzott cső valamivel oda legyen szorítva. Lehet kisebb-nagyobb rugós-csavaros bilincseket is kapni. Ennél a csatinál csak a 10-es belső van megszabva. KB a csati körbe 11mm és akkor ha ráhúzod a csövet pont jó. Így az ilyen rendszerekre lehet akár 13/10 16/10 14.9/9,5 csövet is rakni. Hisz az egyetlen akadály hogy a csönek rá kell mennie valahogy a csonkra. Nagyobb csövet nem szabad használni mert ereszt.

Hollandis gyorscsati ez pl 16/10es csövekhez:
Itt megvan milyen külső és milyen belsejű átmérős csövekkel lehet használni. Ráhúzod a csövet rátekered a gyűrűt és kész. Gyors nem ereszt esztétikus ---> Drága...

Elvileg a legvastagabb cső a legjobb, mert az szállítja leggyorsabban a legtöbb vizet? Logikusan elgondolva...
Ez így igaz de vegyünk be még egy tényt. A csatlakozók belső keresztmetszete maximum 10mm. Így ha nagyobb csövet raksz akkor a csatlakozóknál gyorsabban kell, hogy menjen a víz míg a csőben lassul. Ennek nem sok értelme van max annyi hogy több víz kell a vastagabb belsejű csőhöz feltölteni.

“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.