Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#20986) zippofcy


zippofcy
senior tag

Amúgy ha érdekel vkit:
Az A64emet (gyárilag 1.8ghzes) 2.4ghz-en 1.85v-al + Geforce 6800asomat épphogy elbírta a Bigwater SE. 50-55 fok volt terhelés alatt és 60 foknál már fagyizott.
(mikor eladás előtt visszaraktam rá a stock coolert max 2.2ghzet bírt, asszem 1.75 vagy 1.70v-on)
3 évig ment, a gyári pumpa 1 évet bírt, utána egy Ordasi-féle 220v-ossal pótoltam.
A C2D-m (7200as, a 3MB L2 caches, tom olcsójános vagyok :D ) a hozzáadott coolerrel viszi a 3.6-ot (felette is megy 4.1-ig de nem stabil)
szal erre nem is akartam rárakni vizet, pláne hogy a 100 fokos Asus 4850-esemet nem hinném hogy bármi elbírná (bárcsak ekkora hőfokot bírna a box forrasztása is :D )
Amúgy is az új gép hűtése (csökkentett órajel, stb) már nem olyan zajos mikor éjszaka csak letöltök, szal tudok mellette aludni.

Az x360at (CPU + GPU, szal venti egyáltalán nincs a gépben) úgy bírja el hogy GoW2 alatt felmegy 52 fokra is a hőmérséklet. Mérés 2000 HUFos autós digitális hőmérővel, érzékelője a proci mellett az alaplapon ahol érintésre a legforróbb, szal nemtom mennyire pontos (valszeg semennyire). De a fentieket fordított pumpa bekötésnél produkálta (nem kell lámázni, egyszer szereltem vízhűtést eddig mikor ráraktam a régi gépemre, az ordasi pumpán meg nincs jelölve a ki- és a bemenet :P ) Ja meg a Bigwater hűtőjéről is távolabb raktam pár centivel a ventijét, míg abszolút megszűnt a hangja (a legkisebb sebességgel hajtva).

Amúgy se hiszem hogy a 3 piros ledből x-clamp fixxel (gyakorlatilag csak újrapasztázás + az eredeti bordarögzítés csavarosra cserélése, aztán túlmelegítés) feltámasztott gépek valaha elérnék az újak megbízhatóságát (ami valljuk be szintén nulla, az enyém is egy már -általam- legarizott gép, amiben benne volt az extra GPU hűtőborda, mégis 3 piros ledes lett pedig kíméltem is)

Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.