Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#21851) fsb1000 válasza CounterBoci (#21848) üzenetére


fsb1000
nagyúr

CounterBoci: Komoly masinák!

Joshi:
Szép cucc!
Én egyetlen gondot látok a dologban. Nagyon halk ventikkel (5V) - azaz kicsi légszállítással - a vized nem lesz túl hideg. (ez nem feltétlenül baj szerintem)
Normál légszállítással bőven elég a tripla, de akkor meg a ventik zaját fogod hallani.
Talán szabályozott ventikkel találhatsz valamilyen középutat.

Persze igy is sokkal jobb lesz a hűtés és halkabb, mint léggel, főleg a VGA gyári hűtőjénél. A CPU-t azért lehet léggel is nagyon halkan hűteni.

(#21852) shteer válasza Joshi (#21849) üzenetére


shteer
titán

:C
a radira szívóra rakd a ventiket, tehát a ház és a radi közé
én viszont kihagynám azt a rácsot amit tervezel a tetőbe építeni: keskenyebb és elég nagy a légellenállása, inkább 3 db sima króm rács vagy egy ilyen

tyűűű... most látom h felkerült a tripla TC-hez val ós - rendelés indul ;]

..szerintem jónak tűnik

(#21853) Delta-Laca válasza Nyugdíjas (#21777) üzenetére


Delta-Laca
aktív tag

Kedves öreg:R hát nem is tudom milyen kell igazából, a 9800 GTX-blokkhoz kell a VRM-re (Tody mester megcsinálja a blokkot - aranyba foglalom a nevét:R - ), hát hogy aztán milyen vastag az, fogalmam sincs :F Esetleg tudsz megoldást rá?:B

Üdv.: Delta-Laca

(#21854) Joshi válasza fsb1000 (#21851) üzenetére


Joshi
titán

Igazán halk vízhűtésrendszert csak megfelelő méretű passzív radikkal lehet elérni ezzel tisztában vagyok. Ha már a ventiknél tartunk, jelenleg 4db AC 12 PWM ventim van szerinted érdemes lenne rákötni az alaplapi PWM csatira és úgy használni? Működne ebben a formában a rendszer? :U Azért lenne jó ez a megoldás, mert így nem kellene ventiszabályzót tekergetni. :D

shteer: első körben én is szívóra gondoltam és valószínűleg úgy is lesz. Én is nézegettem ezeket a rácsokat, de egy sz@aros fémrácsért nem fogok 5000 Ft-ot fizetni. :( Elméletileg kivitelezhető lenne egy sima fémlemezből is de az azért nem lenne olyan minőség. Egyenlőre maradok a meglévő rácsnál amit le fogok fújni matt feketére és a későbbiekben kicserélem majd az általad linkelt rácsra, ráadásul ehhez csak ki kell szélesíteni a nyílást. :K

Köszi a válaszokat. :R

[ Szerkesztve ]

(#21855) fsb1000 válasza Joshi (#21854) üzenetére


fsb1000
nagyúr

Az a gond, hogy az alaplapi PWM-et áltálabán a léghűtéshez tervezik, ezért nem tudsz elég alacsonyt hőfokot beállítani szabályozási pontnak.
(legalábbis olyan alaplappal nem találkoztam, ahol ez pl. 40 fok lett volna, de lehet van ilyen is)

Igy állandóan alacsony fordulaton fog menni a ventillátor, kivéve ha a léghűtés tartományába felszökik a maghőmérséklet. Akkor meg minek a víz?
Szerintem egy átlagos vizhűtés és léghűtés között kb 15-20°C van.

A ventit én úgy állítottam be, hogy addig csavartam felfele a potiját, mig meg nem hallottam a hangját, akkor picit vissza. És beletörödtem, hogy melegebb a viz a kelleténél, mert nem optimális a fordulat száma a ventinek, de legalább halk.

Egyébként még mindig jó pénzeket fizetnék olyan ventiszabályzóért ami mérné a vizhőfokot és én állíthatnám be azt a hőfokértéket, ahol átváltana 5/12V között.
vagy akár ki is kapcsolná a ventit: OFF...5V...12V..

[ Szerkesztve ]

(#21856) shteer válasza Delta-Laca (#21853) üzenetére


shteer
titán

kézzelfoghatóan van neki megoldása ;]

..szerintem jónak tűnik

(#21857) Nyugdíjas válasza fsb1000 (#21855) üzenetére


Nyugdíjas
nagyúr

Van egy felesleges, hasonló elven működő Lian Li szablyzóm. Ha gondolod, odaadom, játsz vele, nem vagyok benne biztos, hogy nem forog fent ismét ez a probléma, hogy "nem ismer ilyen alacsony hőfokokat", mint a PWM-nél. De hátha...

Megnézed, kipróbálod, aztán vagy visszahozod, vagy megveszed :)

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#21858) rzerge


rzerge
aktív tag

Szerintetek egy dual radiról triplára mennyit lehet nyerni? Ne nézzük azt, hogy milyen a körülmény és a körítés, egy tól-ig értékre lennék kiváncsi.
A másik meg, hogy a egy dual és plussz egy tripla radi lenne.
A két radi, ha együtt van, akkor sem lehet nagyobb az ellenállása egy MORA2-nél, ugye?

"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"

(#21859) shteer válasza rzerge (#21858) üzenetére


shteer
titán

a lapos csövezésű radiknak viszonylag kicsi az ellenállása, nem lenne akkora sztem :)

egy tól-ig értéket a körülmények és a rendszer ismerete nélkül nem lehet mondani, még azzal együtt is nehéz. jobb a tripla, de az se mind1 milyen - gondolok itt vastagságra + lamellázatra, ha ugyanolyan tíupsról beszélünk akkor is +50% hőleadó felület

..szerintem jónak tűnik

(#21860) Joshi válasza fsb1000 (#21855) üzenetére


Joshi
titán

Az alaplap biosa ezeket engedi, csak nem tudom mi a kettő között a különbség.

(#21861) fsb1000 válasza Nyugdíjas (#21857) üzenetére


fsb1000
nagyúr

Nyugdíjas:
Köszönöm a felajánlást! Élnék is vele, küldök PÜ-t.

rzerge:
Itt [link] (is) leírtam, hogy szerintem mekkora disszipáció, milyen feltételek mellett várható el egy átlagos raditól.
Sajnos a MORA2-t nem ismerem, de általánosságban elmondható, hogy a légszállítás sokkal jobban befolyásolja egy lamellás radi hőleadását, mint a térfogatáram.
Tehát a "Ne nézzük azt, hogy milyen a körülmény és a körítés, " feltételeddel nem vlaszolható meg a kérdésed, illetve a legadekvátab válasz ez lenne: SEMMI.
Egy Dupla vagy Tripla radi ellenálása (nyomásvesztesége) összemérhető az
alacsony-közepes ellenállású CPU blokkokéval, de kb. ebbe a nagyságrendbe esik pár méter 10-es belsejű cső ellenállása is. Mivel ezek a komponensek sorba lesznek kötve a rendszer ellenállása közel ezek összege.

Joshi:
Az új AMD-ket nem ismerem, de lehet ezek a hőfokok nem a magra, hanem a CPU IHS-ére vonatkoznak. (tévedés joga fenntartva...).
De valószinüleg léghűtés tartományába esnek..
Az egyik érték a CPU FAN csatlakozóra kötött ventit a másik meg a SYS jelzésü csatira kötött ventit szabályozná, úgy hogy próbálja tartani az általad beállított cél hőmérsékletet a CPU-n. (korrekt lap, hogy mindketöt szabályozza...)
Állitsd a legkisebb 40°C-re a "SYS Fan Controlt"-t és figyeld meg, hogy viselkedik a "SYS FAN" csatira kötött (radi)venti.
Ha 40°C főlé megy a CPU hőmérséklet, akkor növelni fogja a fordulatszámot.
Ha túl sokat megy 100%-on a venti akkor vedd az értéket nagyobbra (50..60°C), de ezzel a vízhőmérsékleted is magasabb lesz, mert végülis azt szabályozod a légszállítással.

(#21862) rzerge válasza fsb1000 (#21861) üzenetére


rzerge
aktív tag

hmm
átnézegettem, de még nem mentem utána a dolognak
a következő a rendszer
p5k premium
e6550 (most húzva (2,8ghz), de nem feszelve)
8800gt

mindezeken Tody blokkok: 2fet, cpu, nb, sb, gpu
Na most amit kézrátétellel :DDD megállapítottam, hogy itt igazán nagy hőt a gpu (és a körötte lévő alkatrészek /amiken nincs viz/) produkál(nak).

Mindehhez van egy dual 12-es radi (30mm vastag) és egy 600l/h teljesítményü pumesz.

"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"

(#21863) HIJ válasza fsb1000 (#21831) üzenetére


HIJ
őstag

Nos a csövek maradtak, mert Gigáék 11 mm belső átmérős csövekkel látták el a Galaxyt. A radiűtoron 2db 12es venit 5Vról. Kioperáltam a radit és megpróbáltam úgy légteleníteni, hogy rázogattam minden irányba. Jött is ki egy kicsi, aztán annyi. Gondoltam hogy ez volt a baj, de most hogy összeszereltem ugyan az a helyzet. Viszont ami fura, hogy hallom a vizet keringeni. Ilyet nem tapasztaltam előtte. Szerintem a tartály lesz. Elég szerencsétlen kialakítása van és örvénylik benne a víz. A kimenő csövében pedig mikrobuborékokat látok, ami gondolom megint csak nem jó a hatásfoknak. Mit lehet ezzel csinálni, amíg len nem cserélem a tartályt?

(#21864) fsb1000 válasza rzerge (#21862) üzenetére


fsb1000
nagyúr

rzerge
Asszem már kitargyaltuk, hogy a CPU(80W) + GPU (80W) + NB/SB(35W) + FET(25W) + Szivattyú(10W) = 230W-ot egy duplának is épp el kéne bírnia.
(Tán még a 30mm vastagságúnak is bár én 45mm-vel méregettem az adatokat)
Normál ventikkel 12V-on a viz nem lehet 10 fokkal melegebb minta körny. hőmérséklet, ha minden OK. Viszont alacsony fordulat szinte kizárt, mert felszökik a vízhőmérséklet, akár további 10-15 fokkal is. (nagyobb radi kell)

A sok blokk miatt várhatóan nagy lesz a rendszer ellenállása, az a 600l/h akár negyedére is visszaeshet és akkor már a blokkok sem teljesítenek túl jól. (ez csak pár fokot jelent)

Nem tudom milyen VGA blokkod van Tody-tól, de valószinüleg a VGA RAM és vrm hőjét léggel kell elvezetned... csak azért érzel ott "nagy" hőt mert a vízhűtés hiányában melegebbek mint bármi más, de igazából kevesebb hőt termelnek mint a CPU-d.

HIJ:
Jobb ötletem nincs minthogy tedd (próbából?) 12V-ra a ventiket.
Sacc/kb 5 fokot nyerhetsz igy egy kis zajért cserébe.
A légtelenítésre nincs ötletem (a radi csonkjai nálam mindig felül vannak) egy közepesen erős szivattyú lelégteleníti még a triplát is.
A szívacs lehet megoldás a mikrobubikra, de én nem alkalamazom.

[ Szerkesztve ]

(#21865) HIJ válasza fsb1000 (#21864) üzenetére


HIJ
őstag

Ideiglenesen visszatettem a giga szivattyúját, igaz csak a tartályát hasznosítva. Az biztos hogy az új pumpa agresszívebben dolgozik, mert erősebben mozog a víz a tartályban. Legalább van némi összehasonlítási alapom, még ha nem is számszerű csak vizuális.
Hát nem marad más, mint hogy a blokk legyen a szűk keresztmetszet. Erre nem gondoltam volna, elég robosztus és úgy tűnik jó kialakítású. Ezért is kezdtem a többi alkatrésszel a fejlesztést.
Szóval az a vége, hogy egy e8400 et, 3,5Ghzre húzva, alapfeszen tart idile: 39-40 load: 48-49. Mindezt 2db 12es venti min. fordulaton.
Elvileg ha a vízhőfok alacsonyabb mint volt, azzal egyértelmű lenne a blokk gyanúm? Mert most az infra hőmérő mutat 28 °C elmenő vizet. A környezet 24°C. Sajnos most nincs semmilyen hőmérőm amit beletudok nyomni a vízbe, hogy pontosabban mérjek

(#21866) whitehand


whitehand
senior tag

kérdésem az lenne ki melyik univerzális chipsetblokkot mondaná a legjobbnak

(#21867) jones965 válasza whitehand (#21866) üzenetére


jones965
Modder

Mivel az NB-ről és az SB-ről gyakorlatilag minimális hőt kell (~25W) eldisszipálni, igazából az user pénztárcája és egyedi igénye dönti el mit is szeretne. A lényeg hogy van választék és hozzátartozó árképzés, pár ezer forinttól 10-20 ezres nagyságrendig.

(#21868) whitehand válasza jones965 (#21867) üzenetére


whitehand
senior tag

hát azért egy sli igencsak tud füteni X58re Rampage 2 Extremere néztem csak nem tudom melyiket vegyem

(#21869) rzerge


rzerge
aktív tag

na meglestem én is 3dmark06-tal a gípet egyrészt pontok miatt másrészt hőfokok miatt
6550-et felhúztam 2,8-ra (fesz nékül), 2gb-800mhz, a 8800gt pedig alapon: 11.406
Vízzel hütve a hőfokok:
alaplap: 31
cpu: 71
mag1: 66
mag2: 58
gpu: 48
mem: 41
környezet: 47

A memókon és a "környezeten" nincs víz. Ezeket kézzel érintve igencsak forrónak éreztem, szinte már sütöttek, így sztem a 41-47fok kicsit alulmértnek tekinthető.
Everst és Cpu-Z szerint 1.41V a proci fesze, ez az auto érték a biosban. (?)
1.4-et állítottam az nb-nek, de úgy tudtam, hogy ennek a procinak 1.37 körül van a fesze..

"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"

(#21870) shteer válasza whitehand (#21868) üzenetére


shteer
titán

enzotech ;]

..szerintem jónak tűnik

(#21871) gael válasza rzerge (#21869) üzenetére


gael
tag

Ha tuningolsz , ne hagyd a feszeket auto-n , mert akkor a lap automatikusan emeli azokat!
a cpu feszt is fixáld le kb 1,3 v-ra (intel szerint 1,325) , 2,8 ghz-hez elégnek kell lennie.

(#21872) rzerge válasza gael (#21871) üzenetére


rzerge
aktív tag

cpu-t fixáltam 1,3125-re, amire a cpu-z most 1.288-at ír
nb 1,4

"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"

(#21873) gael válasza rzerge (#21872) üzenetére


gael
tag

Küldjed neki :K . Valós 1,4v körül kell mennie ~3,5ghz-et. Anno az E6750-em 1,38v -on 3,6 ghz-en használtam 24/7, és még nem az volt a vége

(#21874) SP!T válasza gael (#21873) üzenetére


SP!T
addikt

Hali! Egy 5600+ procira elég lenne egy 12CM-es ventivel ellátott full réz radi? A radi kb akkora mint a venti. Kicsit nagyobb. Esetleg ha igen, még a chipsetet is elbírná? (NF570 Ultra) 5Vos venti mindenképp kell rá, még ha házon kívül is lenne a radi?

There's a device that I've been using called a whoop.

(#21875) Laraxior válasza SP!T (#21874) üzenetére


Laraxior
titán

elégnek éppenséggel elég...de egy közepesebb léghűtés is megteszi helyette...és valószínűleg jobb lesz a végeredmény is.

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#21876) gael válasza SP!T (#21874) üzenetére


gael
tag

Ez sok mindentől függ: radi vastagság , térfogatáram (pumpa-csövezés), blokk , venti légszállítás. Végülis Laraxior megválaszolta , egy jobb léghűtőtöl jobb nem lesz. Kérdés: megéri-e a ráfordítást. Jah és tuningról még nem esett szó.

[ Szerkesztve ]

(#21877) CounterBoci


CounterBoci
senior tag

(#21878) gael válasza CounterBoci (#21877) üzenetére


gael
tag

Bakker... hát nem megelőztél :W :DDD
Már egy ideje itt pihentetem a szekrényben ,hogy majd ünnepek alatt lesz időm kipróbálni , meg még hiányzik a backplate is.

Mostmár kidobom a fenébe :DDD

Igaz ez nem egy nagy újítás , mert már régesrég próbázták már páran (talán még Ordasi is) ,csak hát a kíváncsiság nem hagy nyugodni

[ Szerkesztve ]

(#21879) Joshi


Joshi
titán

Holnap szeretném összeszerelni a rendszeremet és még egy nagy kérdés előtt állok. A tartály felül legyen, vagy a ház közepénél? :U

Nem valami jó a rajz és a kép se, de a lényeg kivehető. Itt van a házról pár KÉP aki még nem látta.

[ Szerkesztve ]

(#21880) gael válasza Joshi (#21879) üzenetére


gael
tag

A tartály kiömlő csonkja mindenképp a pumpa beömlő csonkja fölött legyen , mert a feltöltés/légtelenítés szempontjából ez az ésszerű , ugyanis a pumpa nem tudja felszívni a vizet , "bele kell , hogy ömöljön"

(#21881) Joshi válasza gael (#21880) üzenetére


Joshi
titán

Tényleg, igazad van. :B Az nem probléma hogy ilyen magasságokba kell felnyomnia a szivattyúnak a vizet? :U

(#21882) shteer válasza Joshi (#21879) üzenetére


shteer
titán

tedd alulra a szivattyút, fsb1000 kolléga tanácsa alapján :K magasság nem gond

..szerintem jónak tűnik

(#21883) fsb1000 válasza SP!T (#21874) üzenetére


fsb1000
nagyúr

SP!T : Nekem kicsit más a véleményem mint a többieknek.

OC-tól vásároltam egy single 1x12cm radit [link], méghozzá a legvékonyabbat, többek között azért hogy egy duplával hasonlítsam össze.
140W-tal terheletem (ami messze meghalad minden kétmagos tuningot ) és a dT-je 8,7°C volt 12V-os ventivel. 5V-on már felment 13,7-re
(Ugyanez egy dupla radival, 6,2°C és 13,5°C)
A CPU hőmérséklet 50°C és 55°C a ventillátor fordulatszámától függően.
Ugyanezt egy Hyper 212 kb. 62 fokon tudta megoldani max fordulaton, alacsony fordulaton pedig "elszállt", de még ez is nagyon szép teljesítmény tőle,
Tehát a viznek kisradival is volt 10°C elönye.

Ha ennél kevesebb hőmennyiséget kell eldiszcipálni, akkor nyilván csökennek a dT-k és egyre közelebb kerülünk a léges hűtés értékeihez.
Igy hát elfogadható az a vélemény is, hogy semmi értelme annak amit szeretnél.
De ezzel az erővel általánosságban is kijelenthető, hogy nincs értelme a vízhűtésnek, hiszen a PC alkatrészek szinte kivétel nélkül mind léghűtésre lettek tervezve.

HIJ:
Sajna nem tudom mi lehet a hiba, de ilyenkor jól jött volna az elözö rendszer vizhőfok adata.
Egy biztos: Ha jól van légtelenítve, ha nagyobb lett a radiátor, és még a térfogatáram is nagyobb lett az erősebb szivattyú miatt, akkor a rendszerben maradt CPU blokk "hatásfoka" rosszabb nem lehet csakis jobb.
Tehát a CPU-nak azonos terhelésen hüvösebbnek kéne lennie.
Ha nem igy van akkor meg kell keresni a hibát.

(#21884) fsb1000 válasza shteer (#21882) üzenetére


fsb1000
nagyúr

hehe... az gael volt! Azonos az avatarunk!
Pedig emlékeim szerint egy kicsit fiatalabb versenyző mint én. (és még szakálla sincs!)
Amúgy abszolút egyetértek vele.

És nagy GRATULA gael és CounterBoci fórumtársaknak az innovativ fejlesztésekért.
Remélem közölnek majd összehasonlító eredményeket!

(#21885) Sgor válasza fsb1000 (#21884) üzenetére


Sgor
tag

De a Tied sem fehér, legalábbis még nem :DD

Aki három perc alatt nem tudja elmondani amit akar, az más súlyos bűncselekmények elkövetésére is képes!

(#21886) fsb1000 válasza Joshi (#21881) üzenetére


fsb1000
nagyúr

Az nem probléma hogy ilyen magasságokba kell felnyomnia a szivattyúnak a vizet?

Könyörgöm... emlékezzünk már a vidamparkos óriáskerék analógiára!
Ha már egyenletesen forog, akkor szinte mindegy milyen magasra röpiti az emebereket, egy kis villanymotor is fenntartja a mozgást.

A vizhűtés alkatrészei között lévő szintkülönbséget sem kell a szivattyúnak leküzdenie, nem a garvítáció ellen dolgozik, hanem a rendszer surlódási veszteségét kell leküzdenie.
A magasságkülönbségnek csak induláskor lehet valamennyi jelentősége, mert hosszabb csövezésnél nagyobb tömegű folyadék tehettelensége ellen kell "dolgoznia" a szivattyúnak.

Ettől függetlenül érdemes a csövezést optimalizálni, mert pár méternél hosszabb cső ellenállása már összemérhető lehet némely hőcserélőével.

(#21887) Joshi válasza fsb1000 (#21886) üzenetére


Joshi
titán

Mivel aranyárba mérik a Tygon cső 15,5/9,5-es változatát, ezért nagyon meg kell gondolnom hogy mit hova teszek. :D Ahogy méregettem kb 2,5m cső kell ahhoz a verzióhoz ahol a szivattyú alul helyezkedik el. Holnap összerakom a cuccokat, de lehet hogy nem készülök el vele estig. Ha minden összeáll dobok fel képeket és persze egy kis hőmérséklet tesztet is.

ui.: nagyon tudományos elemzésre ne számítsatok. :B

(#21888) shteer válasza fsb1000 (#21884) üzenetére


shteer
titán

jah, sorry :R de ate szakállad se ősz még :DDD

..szerintem jónak tűnik

(#21889) HIJ válasza fsb1000 (#21883) üzenetére


HIJ
őstag

Most visszanéztem a hszeimet és megtaláltam hogy 32,7 °C -ot mértem a vízre a régi rendszeremmel. Mondjuk az nyáron volt...
Ennél pedignemtudom jobban légteleníteni. Mind1, meglátom mikor tudok blokkot cserélni és akkor lesz teljes összehasonlítási alapom.

(#21890) fsb1000 válasza Sgor (#21885) üzenetére


fsb1000
nagyúr

De már kezd... a sok fórumozástól.

Egyébként nagyon köszönöm a tanácsod, már be is üzemeltem az átfolyásmérőt!
A mezei vizóra szerelvényekkel együtt kijött 3.000 Ft-ból és mostmár korrekt módon tudok térfogatáramot mérni és ebből következtetni a tesztelendő blokkok ellenállására.
Vettem 4-et hogy a legpontosabbat kiválogasam, de mind pontos... 1 decit is kijeleznek.
(már csak egy differenciál manométer hiányzik a "labor" körülményekhez)

(#21891) rzerge válasza fsb1000 (#21890) üzenetére


rzerge
aktív tag

:Y
na ez már überlaza :DDD
:C
:R

szerk: bocsi, de nem tudtam kihagyni :D

[ Szerkesztve ]

"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"

(#21892) fsb1000 válasza rzerge (#21891) üzenetére


fsb1000
nagyúr

és a proci egy nyitott csövön kapja a vizet.... 4 barral.
.
(megirigyeltem CounterBoci extra blokkját, csak nekem nincs cnc-m)

(#21893) rzerge válasza fsb1000 (#21892) üzenetére


rzerge
aktív tag

nemhogy megcsinálná vki itthon is az akvárium pc-t
akkor nem kell tökölni a blokkokkal meg áramlással :DDD

"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"

(#21894) nyunyu


nyunyu
félisten

Ez a vizora nagyon keeeesz. :Y

Mondjuk fillerekbol megvan, ahhoz kepest amibe pl. egy Digmesa sor/udito atfolyasmero turbina kerul. (~17k a legolcsobb valtozata, plusz kell hozza elektronika, ami az impulzusokat szamolja.)
Raadasul azt kalibralni kell, mert nem linearis a kimenete.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#21895) sK0t válasza fsb1000 (#21890) üzenetére


sK0t
tag

Nem cicózol baszki...
De mire ez a nagy méricskélés?
Mit akarsz számolni belőle?
A blokkok ellenállására vannak precízebb tesztek is a neten...

Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint birkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi.

(#21896) CounterBoci válasza fsb1000 (#21892) üzenetére


CounterBoci
senior tag

Gondolkodtam 1mm-es hővezető lapon is szigetelésnek, úgy látom a képen is úgy van. De mire Conradból megjönne az jövő hét közepe, addig nem várok ;]

Backplate-nek én is a tt félét használom. Végülis teljesen mindegy milyen backplate, a feladatát ellátja.

[ Szerkesztve ]

(#21897) shteer válasza CounterBoci (#21896) üzenetére


shteer
titán

Tt-é hajlik kissé

..szerintem jónak tűnik

(#21898) CounterBoci válasza CounterBoci (#21896) üzenetére


CounterBoci
senior tag

gael-nek megy sry. engem is megtévesztett az avatar :DDD

(#21899) fsb1000 válasza sK0t (#21895) üzenetére


fsb1000
nagyúr

Mutass egyet... van nálam 3 féle Tody blokk. (meg jópár vetélytárs)
Kétlem hogy lenne rájuk teszt...

Egyébként nem tudok ellenállást mérni (ahhoz kéne a diff manométer) csak térfogatáram arányokat.

(#21900) Sgor válasza fsb1000 (#21890) üzenetére


Sgor
tag

"U" csöves manométer? :D
Házilag is készíthető!
Az egyik vízórát nem passzolod át nekem?

[ Szerkesztve ]

Aki három perc alatt nem tudja elmondani amit akar, az más súlyos bűncselekmények elkövetésére is képes!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.