Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Kukcaman #19593 üzenetére
Nálam amit Aram K csinál az a követendő irány Ha most ez a divat akkor ezt kell tolni
Egyébként Avery Peck mutatja ezt be jól a már sokat linkelt videóban
hogy kibalanszolja a bőrszínt de aztán szépen összeblendeli a kép többi részével, és Aram is ezt csinálta a fenti videóban.(#19593) Kukcaman:
Ezt a bandinget sajnos a Reelsteady viszi bele (ezzel stabilizálod utólag a GoProt a hypersmooth helyett). Hiába kódolja újra a filet elvileg magas bitraten, mégis én is azt tapasztalom a reelsteadys felvételeimnél hogy minimális grade hatására szétesik a kép, míg az original GoPro Protune meglepően jól tart.Vond: az a motion blur ilyen sebességnél eszméletlen jól néz ki
Az IS LOCK-nál meg csak a fordulás rossz a többi döbbenetes! -
vond
MODERÁTOR
válasz Kukcaman #19593 üzenetére
Milyen jót tesz ennek a drónos videónak a 60fps. Szokni kell, de azért jobb így folyamatosabban. Amúgy jól elcsábítottál, most nézhetem ezeket az anyagokat. Ez pl. innentől. Váááóóó...
_____________________________Amúgy itt van a múltkor ígért IS Lock-os, sétálós, szalagavatós videó. Jó, azért kivehető, ahogy lépkedek, meg párszor meg is álltam (hogy minek, azt nem tudom ), de azért látszik, hogy milyen durva a cucc. Főleg hátul, az átfordulás után brutális.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
_q
addikt
válasz Tuninger #19592 üzenetére
Na ez kb olyan nehéz lehet, mint megtanulni manualozni Sajnos nem tudom mikor mit használjak, így mindig inkább a legtágabb rekeszt próbálom használni. Viszont tényleg jó amit írsz, nem mindenhol mutat jól a túl kevés vagy túl sok dof, az meg hogy mikor mi a jó visszavisz az első mondatomhoz.
Elég retro az a kosarazó csajos videó, de persze ízlés kérdése. Nekem meg a haverod GH5-ös színezése van a fejemben mióta mutattad az egyik videóját
(#19591) Kukcaman
Ja így már értem. Szerintem a taranis megoldása jobb eredményt hozott korábbi próbálkozásaidnál.(#19593) Kukcaman
Mint egy repülő szimulátor, elég látványos, na meg ez a színvilág se semmi.[ Szerkesztve ]
-
Kukcaman
senior tag
válasz Tuninger #19592 üzenetére
Tudom, nem a szín miatt raktad ki Aram K videót elsődlegesen, de nem úgy mondtátok, hogy a bőrszín legyen helyes a többi meg ahogy te szeretnéd? Mert ennek a lánynak több mint valószínű tejes kávé a bőre színe, viszont a videón sárga, és van hol zöldes az arca. A DOF-s részét megértem, hogy nem mindig kell a hajszál vékonyságra törekedni Szóval nem is kukacoskodás, mintsem érdeklődés.
Pont most néztem egy drónos videót, de ilyet ritkán látok. A többi videója is hasonló.
Olyan sokat emlegettétek a bandingot, hogy most már látom és tudom is mi ez[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
Több legyen az éles rész.
Nézd úgy hogy egy filmben a téma éles kell legyen és mondjuk fixen F5.6-al dolgozol.
Adott egy medium closeup, ahol orrhegytől tarkóig élesnek kell lennie + a háttér sem árt ha látszik valamennyire.
Példa:És ehhez kell fókusztávot választani. Értelemszerűen ez nem 35mm. inkább valahova 85-re tenném, de az anarmophic azért árnyalja a képet.
Vagyis fix a rekeszed fix a témád és úgy választod a fókusztávot hogy adja a megfelelő mértékű mossást. 200mm-en szétmossa a hátteret, 35mm-en túl közel kell menned.Erre próbálgatok figyelni egyelőre kísérleti szinten, hogy ha közel vagyok igen is le kell rekeszelni, nem jó ha az arc fele (se) éles. Munkánál még nem alkalmazom.
Van a fejemben egy project amit meg szeretnék lőni és egy obit akarok használni, valszeg 35mm-t. Majd meglátjuk mi sül ki belőle.
Teasüti:
Ez most csak az én hóbortom, idáig a minél brutálisabb háttérmossás volt a cél, most hogy eljutottunk odáig, lerekeszelünk Philip Bloom mondta egy videóban, hogy ha valaki szert tesz egy fullframe gépre, akkor eleinte mindent nyitva akar lőni mert az a cinematic. Aztán szépen megtanulod mikor szolgálja a storyt mikor nem.Aram K példája szerintem ide passzol. Van egy pici dof, hogy kiemelje a témát, de tudod hol van a szereplőnk, milyen környezetben, és nem szív azzal hogy fókuszban tartsa, így jobban tud figyelni minden egyébre. Valamit zseniálisan csinál mert a sárga ruhadarabok nagyon természetesnek néznek ki, de úgy globálisan tetszik ez az aranyban úszó grade.
-
_q
addikt
válasz Teasüti #19586 üzenetére
Csak a sony-nál a manuálon kívül más előnye nincs vagy igen? AF szuper, nincs hunting, legalább is annál ami Tuningernek van.
(#19587) Kukcaman
Én is próbálkoztam LUT-okkal, de ezek sajnos nem váltak be sose, pedig a promo képeknél és videóknál jól mutatnak.[ Szerkesztve ]
-
Kukcaman
senior tag
válasz MrChris #19582 üzenetére
Honnan látod, hogy többet tud a szenzor az obinál és fordítva? Simán ránézésre, vagy hogy?
Azért is írtam, hogy elsőre, pár perc alatt ilyet csináltam, még ha nem is jó. Majd használni fogok hozzá scope-t, hogy jó is legyen
q: Nem akarok cinematikot most Csak felraktam ezt a RedGiant plug-int.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz Tuninger #19584 üzenetére
Filmeknél bevilágítják a jelenetet. Mi nem. Honnan szedek 3-4 stop fényt?
Meg nem azért vesz az ember fixeket se, h zoom-ra redukálja. Szerintem.Amúgy ideális esetben oké, rekeszeljünk. De ideális esettel én eddig csak napon találkoztam, mikor ND-zni kellene amúgy is.
(#19585) _q
Nagyobb DOF-al könnyebb követni a fókuszpontot. Manuálnál nem szopatod le magad mozgó célra lövésnél. Meg AF esetén a "bokeh breathing" se olyan feltűnő hunt-olásnál. Tipikus mikor vlognál az AF apró rezdüléseire remegnek a háttérben a világítás bokeh gömbjei.[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Teasüti #19583 üzenetére
Ez F5.6 volt. A Sony 85 F1.8 obi 1.8-on élesebb mint ez 5.6-on. Ez meg 2.8-on élesebb mint az összes korábbi -nem prime- obim rekeszelve.
Filmeknél F4-5.6-8-on mennek, szóval életszerű
Én most kezdek rákapni a rekeszelgetés ízére, mivel még eléggé zárva is korrekt háttérmosásom van.
-
MrChris
nagyúr
válasz Tuninger #19576 üzenetére
Jaja, jól sikerült az a Tamron, még az ára is rendkívül kedvező.
Ez a kit obi volt, nemtom mit tudna egy rendesebb és hol vesznek el részletek a 20mp-es fotózáskor, mert a highres láthatóan részleteket hoz elő. Itt van egy visszaméretezett, nekem ebből úgy tűnik, hogy az éles területen többet tud ez a kis obi mint a szenzor. (Most látom tele van hibás pixelekkel még nagyon új volt, reszeteltem és nem csináltam pixelmappinget )
Kukcaman: Hát ez nem jó. A kép sacc 40%-a elveszett. Fekete pacák, mintha az alja egyszerűen le lenne vágva, teteje is... A színek is hasonlóan elrontottak. -
Kukcaman
senior tag
Colorista plugin első használata előtt-után.
-
Tuninger
Topikgazda
Ezt a minap lőttem a Tamronnal, amikor az AF teszt is készült:
Sosem volt még ilyen éles obim, és kovsol rámutatott már privátban példákkal, hogy az éleségnek van ennél sokkal magasabb szintje... ez csak amolyan "jó" élesség.
(#19575) MrChris : a képközép jó, de nem "crisp". Ha megnézed akár a "középerkély" feliratot, nincs definíció.
Nem akarom leszólni, Vondnak is és neked is amint linkeltél példa azt gondoltam volna az a6300 időkben hogy mindent odaver. Csak azóta sok példát láttam hogy van sokkal feljebb.. -
Tuninger
Topikgazda
válasz Teasüti #19571 üzenetére
Ehhez képest csak homályos pacák vannak.
Igen, erre gondolok, hogy nem "crisp".
Pont tegnap néztem egy kis tesztet (...) az ablakból.
Lehet pixel peepelni. filenév: obi_fókusztáv_rekesz. Takumar 50 1.4, Samyang 35 T1.5, Tamron 28-75 F2.8.Szeretném megidézni kovsol szellemét hogy villantson valami felháborítóan éles fotót amit a 85 1.8-cal készített és a hwapró tömörítést megkerülve szeretnénk kérni egy 200% croppos verziót is.
Azért ne menjünk annyira a mélyére ennek a raw fotó felbontás tesztnek mert offtopic videós szemszögből, a codec megeszi a részlet nagyrészét.
-
p_adam
addikt
válasz Tuninger #19568 üzenetére
Ha ugyanúgy 10-bit 4:2:0 mindkettőnél a mintavételezés és ugyanúgy 200Mbps marad (az S1H-nál is ennyi és jobb képet ad, mint a 4K opciók), akkor azért van plusz előrelépés, csak annyi kell, hogy ezt belső felvétellel tudja, és ne igényeljen több hőt ahhoz képest, mintha le lenne méretezve.
Ahogy írtam, ha már egyszer nincs rendes raw és megapixelben sem hajlandók visszalépni, akkor "ingyen" előrelépésnek egyelőre ez is megteszi. -
Teasüti
nagyúr
Nem tudom mi a referencia. Relatív mérésnek megfelel a tripod remote trigger-rel és végigzongorázol natív felbontáson a rekeszen. Aztán mehet a pixel peeping. Nem értek ilyen szinten az optikához, de laikus fejjel azt hinném akkor rajzolja ki az üveg a szenzort, ha két egymás mellett lévő pixelen nem ugyanazt az információt látod. XT3 esetén natív üveggel én még pixel csokrok esetén is ugyanazt látom 1:1 nagyításban.
Vagyis meg kéne jelennie a fűrész fogaknak pixel szinten. Ehhez képest csak homályos pacák vannak. -
taranis
addikt
Nem XF-et akartatok írni? Az XC az olcsóbbik vonal.
colorizer.net
-
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Teasüti #19567 üzenetére
Hát egészen új szinteket ismerek meg élesség tekintetében manapság..
És igen, az XC uvegek sem rajzoljak ki a 26MP-t.
Ami nagyot rajzol az is max 20Mp es az is f8-on.Kovsol tudna meselni errol az elesseg temarol.
P_adam: ez igaz, és a zajszűrés minosegenek is jót tesz. Vitathatatlanul vannak elonyei, de nem akkorák mint amekkorát az ember a számoktól várna.
Főleg hogyha egy XT3-mat nézünk egy nem létező xt4-el szemben. Ugyanaz a szenzor, ugyanaz a mintavetelezes, csak az egyiknel a kamera oldja meg a 4k downsamplinget a masiknal megkapod amiből dolgozott. Az extra zajjal együtt.
-
Teasüti
nagyúr
válasz Tuninger #19565 üzenetére
Szóval azt mondod a natív obik nem tudják kirajzolni a szenzor natív felbontását?
Mondjuk egy Fujinon XC üveg azt a 26 MP-t?
Amikor utoljára ezt pedzegettem engem szinte elküldtek a p.csába.
Persze azóta én meg nem nagyítgatok bele 1:1 méretbe, mert szerintem igazad van...
A saját lelki békém miatt sem, meg 300 dpi-nál senki nem nagyítóval fogja lesni a nyomtatást.
A temporal felbontással amúgy egyetértek. 4K/24 esetén asszem kb 2°/s panning-nél az a szögsebesség, aminél még megvan a felbontás. De mivel a gyakorlatban mindenki gyorsabban svenkel, ezért szerintem ide még a 720p is jóindulat lenne 180°-os shutter-nél.
Ideje eldobni a 24p-t, de ez csak az én magánvéleményem.[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
válasz Tuninger #19565 üzenetére
A Sigma 18-35/1.8 az egyik leggyakrabban használt videós objektív, nagyobb felbontást is elbír, RED kamerákra is rárakják. De ha teljesen eltekintünk az élességtől, utólagos leméretezés esetén a színfelbontás akkor is jobb lesz még 6K 10-bit 4:2:0 esetén, mint 4K 10-bit 4:2:2 módban, minél kevesebb kódolás történik a kamerában, annál jobb lesz a végeredmény. Persze raw lenne az igazi, de egyelőre úgy tűnik, hogy csak az 1DX III, ahol rendesen sikerült is ezt megvalósítani (itt meg órási a fájlméret, rolling shutter, stb.) a többi állóképes kameránál még várni kell a következő generációt.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Teasüti #19562 üzenetére
Igen, az szuper lenne, de 6K az 20MP felbontás apsc szenzoron. Azt pedig nagyon kevés objektív rajzolja ki, és azok sem nyitva... szóval csak hitegeted magad hogy több a részleted. Arról nem is beszélve hogy amint megmozdítod a képet szinte mindegy hogy 1080p vagy 6K..
Persze ha tripodról filmezel tájképet mint Kraig Adams akkor kijöhetne a 6K előnye...
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz Tuninger #19555 üzenetére
Hamarosan akkor kiderül ha minden igaz, ki mit villant és ez hogyan befolyásolja a mostani generációkat.
(#19556) Tuninger
Cikkben four third-nek írja, de gondolom elírás és micro lemaradt a GH5S-nél. Kíváncsi lettem volna a sima GH5 hogyan szerepel, gondolom egy kicsit rosszabbul. Érdekes, hogy ideális esetben nem ad számottevő előnyt egy full frame, csak ugye az ideális fény az ritka -
vond
MODERÁTOR
válasz Csápájev #19559 üzenetére
De egyébként egy GX80+12-32 sem elvetendő ötlet. Főleg, ha van rá esély, hogy a jövőben esetleg megkínálnád 1-2 plusz obival. Pl. egy Lumix 20mm f/1.7-tel, Leica 15mm f/1.7-tel, vagy Zuiko 17mm f/1.8-cal még mindig elég kicsi és könnyű lenne a cucc, viszont fényerőben nagyot lépnél felfelé.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Csápájev #19557 üzenetére
Nagy zúm köll? Ha igen, akkor TZ100. Ha nem, akkor inkább LX100, vagy LX15. Esetleg egy RX100, Mark III-tól felfele. De ezek mind csak használtan férnének bele a 100-as keretbe. Értelemszerűen vannak különbségek köztük, de videóban mind nagyon jó.
Nem akarsz egy másik stock arcképet választani? Azt hittem, Kuckaman vagy.
[ Szerkesztve ]
-
Csápájev
őstag
Nyaraláshoz szeretnék egy kamerát,ami kb kompakt kamera méretű.
Azért ezzel kezdem,mert talán az egyik legfontosabb szempont.
Kéne valami,ami nagyobb,mint egy gopro 8 vagy egy osmo pocket , mert ezek képminősége ugyan elegendő lenne,de túl picik,ahhoz,hogy önmagukban jól tudjon velük komponálni az ember. Telefonhoz csatlakoztatni meg macera.
Viszont cserélhető objektíves gépet sem akarok,mert kompakt gép kéne, ami egy nyaralás alatt mindig a kezemben/ övemen lehet.
Van esetleg ötlet ? 100 körül létezhet? vagy barátkozzak meg az osmoval?[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
Tök jó összefoglaló a GH5s vs S1H témában
Megfizethetőre vetítve: egy G9-cel VLOG-L-ben nem low light szituációban megkaphatod ugyanazt a képminőséget mint egy S1H-val, amennyiben a scene dynamic range a szenzor határain belül van.
Egyébként az S1/S1H dinamikája még kb 0.5 EV-vel több mint az A7 szériáé -
Tuninger
Topikgazda
Ezek minden márkától high end gépek, vagyis oda várhatóak amilyen áron az előd flagship megjelent.
A canonoknál ez 3-4000 eur, a Fujinál ez 2000 eur az X-H1 nyitóárából indulva.De valszeg az lesz amit kovsol ír, 8K timelapse, 4K 120 fps meg legideálisabb esetben is 1:1-es cropban pár másodpercig a canonoknál.
A Fuji viszont le tudja hozni. Viszont az XT3ban sem a felbontás már a korlát, új aksi, tovább csiszolt AF, jobb ergonómiát akarnak a userek, a 6K úgy ahogy van parasztvakítás. -
kovsol
titán
válasz Tuninger #19552 üzenetére
Canon pletykákat elképzelhetetlennek tartom.
Eleve az 1DX mk3 megjelenésekor minek jelentenék be a MILC verziót is? Ezzel rontanák a saját eladásaikat.
Az R6 meg tuti valami parasztvakítás lesz ha véletlen tud bármi ilyent. Mondjuk AF nélkül tudja 3 másodpercig vagy ilyenek. Vagy kiderül gyönyörű új timelapse app lesz telepítve rá ami 8K videókat tud majdMay the Force be with you!
-
Tuninger
Topikgazda
Pedig idén tobzódás lesz a tökéletes gépekből, X-T4 februárban 6K 60fps 10 bittel, Eos R5 az 1Dx Mark III tudásával, Eos R6 8K 30 / 4K 120 fps-sel, 45MP-s szenzorral, A7S III (vagy IV) olyan tudással amiről nem is álmodhatunk (100K 500 fps mert ugye csak ettől a két paramétertől függ jó e a gép ) !
Nagyon vad mostanság az összes rumor....
Amik tények:
- A canon 3-4 év lemaradásban van a konkurenciához képest spec tekintetében. Legalábbis a 3000 eur alatti szegmensben.
- A fuji birtokában van minden technek hogy tudja hozni az X-T4 rumort elvárásait
- A sony mostanság (elmúlt 1.5 év) csak evolution-özik revolution helyettSzóval az R5/R6-ra azt mondom fake, a Fujiban reménykedem (pedig tuti nem váltok most vagy 2 évig), a Sonyról kezdek letenni (pedig imádom az A7 IIImat) hogy villant valamit.
-
_q
addikt
válasz Tuninger #19550 üzenetére
300-350-ért szépen kihasználtan van, míg ilyen áron a GH5 sokszor (ha fotós oldalról közelítjük meg, mert azt lehet "mérni") 8000 expo alatt találhatóak. A sony-k nagyon drágán nyitnak, ha kijön idén az új vajon lenyomja-e a 3-as árát ugyan erre a szinte? Ha meg kijön a GH6, akkor meg a GH5 gondolom megy még lejjebb, így meg lesz a mostani ár különbözet, csak egy alacsonyabb ár sávban.
"Kéne mindenből egy"
Kár, hogy nincs "mindenes" gép. Kellene 2-3, ha mindent le akarnánk fedni, ami fotózás és videózás. Addig meg marad a legalább 1 kompromisszum. -
Tuninger
Topikgazda
-
Kukcaman
senior tag
Még nincs mihez viszonyítanom, úgyhogy a csábulás várat magára csak tetszett, hogy ilyen direktbe működik. Igen elhoztuk. Jó állapotban is volt, meg 6000expo van benne+3akksi+töltő, szóval az alap.
Kovsol: Csak fényképezésre fogja használni.
Akitől elhoztuk, ő is A7III-ra cseréli a videó miatt. Mint kiderült, junior videószerkesztő. -
kovsol
titán
Meglestem a Sony 85 f1.8 -t neked. Most sajnos csak két Sony objektívem van a 85 és a 200-600
Minimum fókusz távolság és a végtelen között nagyjából 165° -t kellett tekerjek rajta, és mindegy, hogy gyorsan van lassan tekerem.Mod: hülyeséget írtam elsőre, még korán van.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
_q
addikt
Ha nem témát követsz, akkor sokszor szükséges lehet rántani a gyűrűn, hogy hamarabb átfogja a 2 fókusz távolságot vagy pedig sok másodperc, mire átmegyek közelről távolra. Én pedig általában nem témát szoktam videózni, ezért jött elő sokszor.
Mekkora fordulat esetén van meg a sony objektíveknél a teljes átfogás fókuszban? 180°-ból megoldható?
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
A sonyk linearisok, vagyis megismetelhetoek veluk a fokusz pullok, de minegyik focus by wire, hard stop nelkul. Nem rossz egyebkent oket hasznalni de nem olyan mint egy rendes manual üveg.
A Tamron 28-75 ahogy kovsol is mondta eleg hasznalhatatlan a manual témára, szerencsere nincs is nagyon rá szükség. -
vond
MODERÁTOR
Nem kell azt annyira rángatni, legalábbis a 12-35-ön, és a 14-140-en. A leggyorsabb sebességnél szerintem max. fél fordulattal át lehet élezni végtelenből a legközelebbi pontra és fordítva. És erre azért viszonylag ritkán is van szükség, nem?
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz kovsol #19536 üzenetére
A lineár esetében az elv ugyan az mint a mechanikusnál, hogy kb. 0-45° között van a közeli és távoli fókusz? Vagy a lineár csak annyit jelent, hogy ugyan úgy mondjuk 0-360°-ban vagy még tovább kell tekerni hogy meglegyen a közeli és távoli fókusz, csak a kettő között hiába rántasz rajta ugyan úgy lineáris marad? Mert a pana esetén nekem, vondnak és biztos sok más embernek is az a baja, hogy egyrészt nem lineáris, másrészt meg túl sokat kell tekerni a gyűrűn, ha a legközelebbi fókuszból a legtávolabbiba akarok fókuszálni.
Egy 24 f1.8 GM objektív lineáris fókuszú?
(#19537) vond
Igen ezt beszéltük, hogy az olympusnál van ilyen lehetőség, ami tök jó, viszont teszteken élességben, OIS hiány meg negatívum mellettük. Én mindig bemozdítom a kamerát, amikor "rántok a gyűrűn", meg amikor 2x körbe kell tekernem, mire megvan a közeliből a távoli tárgy fókusza, ez meg zavaró. -
vond
MODERÁTOR
Oly 12-40-en, 12-100-on, meg még pár Pro Zuiko lencsén hátra tudod húzni a fókusz gyűrűt, és akkor mechanikus, vagyis emulál egy olyat, mert amennyire tudom, ez sem teljesen az, csak megoldották elektronikusan.
Amúgy minél többet gyakorlom, annál jobban megy a szép átélezés a natív a 12-35-ön, meg a 14-140-en. Meg kell szokni, hogy mikor vált sebességet. Nem sok állása van, talán három, vagy négy. Na ezt kéne menüben választhatóvá és fixálhatóvá tenni.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Igen, az amiben nincs AF.
Az összes AF képes objektív focus by wire tudtommal, de ettől még van lineális focus motoros is, szóval ugyan úgy egyenletes ahogy tekered. MILC gépeken szerintem nem divat már nagyon ez a közvetlen focus gyűrű.
Persze léteznek pl a sigmának DSLR objektívjei újra csomagolva, azok ugye a régi focus motort használjak, ami a DSLR verzióban is van.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
_q
addikt
válasz kovsol #19534 üzenetére
Ja igen, a mechanikusra példa a sigma 18-35 f1.8 (azért ezzel példálózok mindig mert csak ezt ismerem ), ami meg elektronikus az az összes pana natív. Van a sony-hoz natívan olyan objektív, aminek jó a manuál fókusza, tehát mechanikus?
(#19533) vond
Én egy kicsi zöldeset látok talán benne, de amúgy mikor mennek a szín elemzések, nekem sajnos akkor is ritkán tűnnek fel ezek. -
_q
addikt
válasz Tuninger #19523 üzenetére
Igen így értettem én is, hogy nem változtattál fókuszt területet csak egy fix területet kijelöltél a pici szemére.
Amúgy ha manualozni szeretnél tamron-al vagy egy natív sony objektívvel, akkor végtelen fókusz van (lehet nem ez a neve) mint a pana natívok esetén vagy olyan mint egy sigma 18-35, hogy mondjuk 0-45° között lehet mozgatni a fókuszgyűrűt?
(#19531) vond
Nekem nincs érzékem az ilyenhez. Ez most jó vagy rossz (szerintem jó)? Húztál a színeken vagy ez a kamerából így jött?[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Azok a (bőr)színek, váááóóó.
-
Tuninger
Topikgazda
Bocs, de nem egy Sony kamerád volt és nem tudod hogy hányféleképpen lehet állítani a fókuszrendszer sebességét?
szerk arról nem is beszélve, hogy itt azt kellett volna díjazni hogy azonnal reagál amikor kell... az out of camera színekről, a dinamikáról nem is beszélve. jól megfogtad a lényeget.
[ Szerkesztve ]
-
-
Csápájev
őstag
-
MrChris
nagyúr
válasz Csápájev #19517 üzenetére
Jaja az szenvedős, ki kell ismerni. Premiere elfut a gépeden? Mask tracking.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
Ma volt egy kis napsütés, így pózoltattam a lányomat kicsit a napsütésben (köszi mindenkinek a gratulációt)
Picit játszottam az AF-el is továbbra is félelmetes. -
vond
MODERÁTOR
válasz Tuninger #19505 üzenetére
4K24p volt a kérés, így abban forogtunk.
Nálam 1/50 volt a shutter, a BM tudott 1/48-at is (szerintem a GH5 is tudja). De szerintem ez már nem oszt, nem szoroz. Nem tudom, ezt ki veszi észre.
A képprofil lapított natural volt a két Panán. Nekem ugye még nincs V-LOG-om, de itt nem is kellett volna. A Blackmagic meg ki tudja, miben volt. Lehet, hogy RAW-ban. Régebben beszélgettünk a sráccal, és akkor mondta, hogy kb. mindent abban vesz, aztán gradeli. Én mondjuk a (futó)szalagavatóknál lehet, hogy nem kínlódnék vele.
A fókusz végig manuál, de amikor fel voltak kapcsolva a nagy fények, akkor f/5.6-on mentünk, hogy minél nagyobb legyen a fókusz sík. Sokszor kellett egymás mellett és mögött lévő embereknek is élesnek lenniünk. Ezt nagyjából sikerült is végig megoldani. Az érzékenység ilyenkor ISO 800-1000-1250 körül adta ki a megfelelő expót, úgyhogy szerencsére volt elég fény.
Párszor indokolatlanul lekapcsoltak szinte minden lámpát, akkor nyitottam f/2.8-ra, meg felhúztam az ISO-t 3200-ra. Így már látott is valamit a gép.
Szűk egy óra volt az egész, kb. fél óra hasznos anyaggal. Az akksiból szinte nem is hiányzott semmi a végére (4-ből 4 csíkot mutatott).
Ja, nem tudom, mondtam-e már, de a stabi valami elképesztő. IS Lock-kal állóképeknél mintha állványon lenne, séta közben meg olyan, mint egy gyengébb(en használt) gimbal. Majd teszek fel egy sétálós snittet. Nagyon durva.
-
MrChris
nagyúr
válasz Csápájev #19512 üzenetére
Ez nálam is ismerős dolog.
Premier?
Itt van egy fej kitakarós Vegas 17-hez, csak át kell paraméterezni a rendszámhoz. Akkor van gond ha takarásba kerül/kimegy a képből a rendszám... Ott hozzá kell nyúlni a kulcsolt képekhez. Ennek ellenére ez a Vegasban a legegyszerűbb.
Ha nagyon oda akarod tenni a legjobb erre a Mocha csak az egy kicsivel összetettebb. -
Csápájev
őstag
Sziasztok
Dash cam videók feltöltéséhez keresek olyan vágó programot,amit magától követi a rendszámot és nem kell milliószor egyenként blurözni.
A youtube elvileg tudja, a gyakorlatban sajnos összevissza csinálja,ha úgy dönt nem teszi rá.
Ötlet esetleg?
Sajnos nem egy erőmű a gépem,jó lenne valami olyan program,ami nem kíván erős gépet.
Filmora 9-et használok,ebben face blur van, az arcot követi is,de rendszám követés nincs,vagy legalábbis nem találtam -
Kukcaman
senior tag
Ronin gimbal, az is látható pár másodperc idejéig. Még a zümit is mutatta, de nem mutogatta direktbe egyiket sem.
Nálam is volt fordított bekapcsolás akkor nem volt vicces, mert azok a felvételek "marha jól sikerültek" volna. Ehelyett csak a föld mutatós bemozgásos jelenet lett.
-
_q
addikt
Manuáloztál vagy végig AF-al mentél? Én is sokszor estem ebbe, mikor lenyomtam a shutter gombot félig, hogy fókuszáljak egyet, de jobban benyomtam mint akartam és elindult a felvétel, majd mikor a felvétel gombot nyomtam, hogy na most mehet a felvétel, akkor meg leállítottam Utólag meg nézem, hogy hova lett az a sok felvétel
(#19507) Kukcaman
Láttam a videót tegnap, próbáltam keresni, hogy vajon mit használt, de nem találtam, leírásba meg nem teszi be úgy, mint sok más youtuber. Ha azzal ment ahogy írod, akkor valami gimbal kellett hozzá, mert van pár futós mozgós jelenet. -
Kukcaman
senior tag
Sejtettem, hogy az újabb széria lesz, mert ennél újabb frissítést nem tudok felrakni a gépemre, a gomb állítást meg külön nem lehet megoldani.
Itt egy új videó, most néztem meg, ha jól látom egy Blackmagic-el forogtak a srácok.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz MrChris #19504 üzenetére
Ez milyez? C100? Kicsi és kopott ,ezért nem gondolom hogy 200 vagy 300
(#19503) vond :
16-35... valami lelkes amatőr lehet aki azt hiszi az L üveg mindent visz, vagy van fényképezője is mellette.Te már több Blackmagicet láttál élőben mint én
Milyen beállításokkal mentél? Picture profile, 1080/4K, milyen ISO-k kellettek, hogy bírta az aksi, mennyi anyag született?
-
vond
MODERÁTOR
A GH5-ön speedboosteres Canon 16-35, meg filmes Samyang 85, a BlackMagic-en meg speedboosteres Sigma 18-35, ha jól láttam. De nem volt idő nézelődni. Egyszer el is rontottam a rögzítést. Akkor vettem, amikor nem gondoltam, és akkor nem, amikor meg igen. Tiszta amatőr hiba. Idejét nem tudom már, mikor csináltam ilyet. Nagyon mérges vagyok.
BMPCC4K-ban nincs stabi, oda kell, de a GH5 alá én sem tennék. Talán megszokás, nem tudom. Van pár fotós/filmes ismerősöm, aki nem tudja/akarja elengedni a videós monopodot. Hiába van jó stabi. Engem inkább hátráltat.
-
vond
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Sigma 28-70mm f/2.8 DG DN Contemporary (Sony) full frame objektív
- Nikon AF-S 50mm 1.8 G Nikon SB700 vaku 50 sb-700 Dobozosak Újszerűek
- Sony DSC-RX100M VI prémiumkategóriás 20.1 MP digitális fényképezőgép
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest