Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kukcaman
senior tag
Mavic Air 2-t használnak.
-
Kukcaman
senior tag
válasz Tuninger #20994 üzenetére
Értem.
Igen, ND. 1/120 lenne a cél, de ha nnics nálam ND, azt szeretném megoldani, hogy ne égjen ki és még F8-as legyen a rekesz. Utólagos motion blur-el kellene megoldani.
Itt van amit említettél. Az első snittnél statikus a háttér, csak az ojjektum mozog. A második snittnél meg majdnem csakhogy álló az ojjektum, és a háttér mosodik.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Kukcaman #20993 üzenetére
Nem, a Motion blur mértékét állítottam utána hogy olyan legyen mintha 25 fps-es anyagra raktam volna. Nem volt lassítás.
60 fpsnél 1/120 lenne a cél, és nem polárral, hanem ND-vel sötétítesz.
Viszont mivel még tovább akarsz lassítani, nem aggódnék az 1/120 miatt, menjen nyugodtan auto shutteren. -
Kukcaman
senior tag
válasz Tuninger #20992 üzenetére
Majd akkor belekalkulálom a hátteret is, ha lesz rá mód. Még alap beállításoknál volt a lassítás.
A motion blurnél lelassitottad az 50fps-t a 25fps seq -re?
Ami érdekelne.
Pl.: Nincs nálam polárszűrő, 60fps -t akarom használni vékonyabb dof-al mondjuk F8-al. Viszont fel kell raknom a shuttert 1/300-ra.
Normálisan megoldható a motion blur? -
Tuninger
Topikgazda
válasz Kukcaman #20991 üzenetére
Látványos! És a lassítás mértékéhez képest egész jó az eredmény. Viszont véleményem szerint csak relatíve lassú mozgásnál / kevésbé komplex háttér előtt lehet szép eredményt elérni, itt is artifactol minden...
Én meg az utólagos motion blurt teszteltem. Minél nagyobb a képkockaszámod annál jobb az eredmény: 25 fps-sel sok az képhiba komplex háttér esetén, 50fps 25p timelineon 1/50-es motion blurral jelentősen jobb. Még akarok csinálni egy 100 fps-es tesztet, majd feltöltöm az eredményt.
-
Kukcaman
senior tag
Twixtorral csináltam pár összehasonlítást. A fájlnevek adnak magyarázatot is
-
*Ropi*
félisten
válasz hibavissza #20989 üzenetére
Én meg olyat, ami figyelmezteti az usert, amikor hang nélkül akar videót rögzíteni.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
narumon
őstag
Sziasztok!
Különböző okok miatt február óta nem jártam erre, nézem, hogy több mint ezer hozzászólás érkezett azóta. Videó fronton történt valami érdekes esetleg? (Tudom, hogy csak az történik de...)
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
Kukcaman
senior tag
Jaaa... Nagyjából helyre raktam a snitteket (nappal szemben kifakultak+ majdnem csak a sárga látszik a zöld helyett), erre raktam egy lut-ot azért mutasson valahogy. Majd egy üres réteget még raktam rá(ezen meg 40% a szaturáció).
Xiaomi Yi tud 120fps-t, de 720-ban.(#20981) MrChris Utólag visszahallgatva tényleg jó 4ütemű hatást ad a 2ütemü. Meg a visszhang. Jó hogy említetted.
Mi az a Csév? -
-
_q
addikt
válasz Kukcaman #20977 üzenetére
Vannak benne jó részek. Általánosságban szerintem az ad látványos eredményt, ami nem a megszokott nézőpontból van videózva és ez a te felvételednél is így van. Nehéz jól elkapni, egy ilyen motoros témánál meg a biztonságra is érdemes törekedni. A szín direkt ilyen lesz?
-
Kukcaman
senior tag
Következő témához. Még csak szögeket próbálgattam.
-
Kukcaman
senior tag
válasz Tuninger #20973 üzenetére
Köszi, ez jó példa. Akkor ne próbáljam minden áron megmenteni az egész felvételt, hanem koncentráljak a lényegi részre.
MrChris: Csak az érdekelt, hogy megoldható a nagyon sötét rész, és az égbolt normális megjelenítése. Igen, láttam, hogy rendesen bebukott a benti felvétele.
-
MrChris
nagyúr
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Kukcaman #20972 üzenetére
Szerintem legyen úgy exponálva a felvétel hogy az domborítsa ki a lényeget. Kraig Adams utazós videói erre az ékes példa.
GoProval én mostanság már nem lövök flatban. Beállítom az expót úgy hogy a bőr tökéletes legyen és minden a helyére kerül.
A te példád is tökéletes a jó expóra.A GH5 dinamikája vlogban kb 2 EVvel marad el a sony slogtól. 12 ev vs 14 ev papíron, 11 és 12.5 kb a gyakorlatban
-
Kukcaman
senior tag
_q tesztjéről újra eszembe jutott egy régi gondolat.
A nagy tartománynál szépen látszódott a sötétebb sarok és az égbolt egyaránt. G80-nál lehetetlen? Értem! Már igyekszem csak a földet, vagy csak az égboltot felvenni, nehogy bebukjon, vagy kiégjen. Esetleg pont kiegyensúlyozni 50%-ra(fényképnél még megoldható( ).
Tehát a kérdés arra vonatkozik, hogy kicsit alulexponált legyen a kép, ha égbolt+föld is benne van? (amíg a zebra engedi).
Múlt heti példázat. -
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #20970 üzenetére
Be tudod állítani hogy a zebra pontosan milyen világosság értéken jelenjen meg. Pl: 46, +-1. Lehet allitani a tól-ig értéket, na meg persze kell hozzá egy grey card is.
Szerintem körülményes így használni (tény, postban LUT barát), én továbbra is az ETTR-re esküszöm.
-
_q
addikt
válasz Tuninger #20966 üzenetére
Köszi. Slog-hoz nem nyúltam eddig, most viszont akkor átállítom és majd figyelek jobban az ISO-ra. Szokatlan, hogy más gondolkodásra van szükség, na meg az infó is sok
(#20968) kovsol
Köszi neked is, megnézem a -3-at.(#20967) MrChris
Most hogy írod, használtam korábban az állványt hasonlóra. Kitekertem az egyik lábát és monopod-ként használtam, valóban sokkal jobb volt a pana. Pár napja volt Brandon Li-nek is egy videója hasonló témában: [link] -
MrChris
nagyúr
Ha egy sima állványt teszel alá és steadis stílusban kezeled nagyon sokat segít, többit meg 'kiveszi' a stabi, próbáld ki a Sonyval. Terpesztett állás, középoszlop kihúzva.
-
Tuninger
Topikgazda
Az in-camera élesítés sokat segít, most a PP7 slog2 profilt használod, ahol -7-en van a detail. -3-ra nyugodtan emeld fel, én 0-án használom már jópár hónapja, az sem ördögtől való.
Viszont soha nem fog úgy kinézni a 1080 mint a g9 vagy GH5-nél, próbáltam mindent. Szerencsére azért nem rossz, a 4K meg -7en is patika.Egy érdekesség: ha az ISO3200-as felvételeknél ISO25600on mentél volna, teljesen zajmentes lenne a kép. Slog2 esetén minden ami a 40 IRE alatti tartományban van, az zajosodásra hajlamos. ISO800-on is. Ez a log működéséből fakad.
Hivatalosan ha a középszürkét 32IRE-re expózod akkor jó az expód, de akkor még kicsit zizis a kép, igaz zajszűréssel feltakarítható könnyen. Ekkor a legnagyobb a dinamika. Ha 46IRE-re expózol, vagyis úgy ahogy egy fujit kellene 0-ra, az a sonynál +1EV-nek "minősül" és az totál zajmentes eredményt ad. <-- ezt már beszéltük régebben de a gyakorlatban többször kell látni hogy felfogja az ember mit is jelent.
-
_q
addikt
válasz Kukcaman #20964 üzenetére
Igen a sétát amúgy G80-nál se erőltettem, max egyik lábról a másikra helyezve a súlyt imitáltam a mozgást. G9/GH5 alatt sajnos nem érdemes sétálni. Gimbalom van, ha kell mozgás akkor azzal fogom megoldani.
A sonys mozgás annyira nekem se jött át , de sejtem mire gondolsz láttam én is már olyan videót, de asszem ott akció kamerával oldották meg. -
Kukcaman
senior tag
Franc tudja mi segít, ilyet még nem csináltam. Sony stabit nem megszóltam, hanem olyan mint egy FirstPersonShoteres játék . Szabadkezes sétát engedd el (Szóval kb a mozgásod annyiban kellene kimerülnie, hogy előre és hátra hajolsz)
Vond G9-el elég is volt, mint teszt(#20962) vond: Pár "cinematic" videóban pedig nagyon jól néztek ki.
-
_q
addikt
Igen a dinamika nagyon durva számomra is, pedig tisztában vagyok a szenzor méret nem csak egy adat, de magam tapasztalva megint más.
Ezek után már értem, hogy miért választják sokan a G9-et vagy a GH5-öt. Videóra AF-tól eltekintve ár értékben nagyon jó lehet, képre a szenzor miatt talán kevésbé, de összességében nem véletlen gondolkoztam én is ilyen irányban se. Viszont július után baba fotóra és videóra is szeretném használni, oda pedig a sony AF, zajtűrés, hibridsége nagyon jól fog jönni, emiatt választottam. (Mint ha Tuninger is ilyen indokkal vette volna )
Egyelőre kit objektív van hozzá, ha majd jobban belejövök a váz kezelésébe és lesz értelme váltani akkor váltok, egyelőre a váz akkora előrelépés, hogy nem érem utol
Azt elfelejtettem írni, hogy Panánál 12-60 f3.5-5.6-ot használtam, Sonyra 28-70 f3.5-5.6, tehát mind a kettő egy átlagos objektív, így ebből adódóan akkora különbség nem jön. Gyújtótávolság ekv. 28 mm volt.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Kukcaman #20960 üzenetére
Igen, sajnos az A7III FullHD részletességben, vonalélességben "csak" jó, a GH5/G9 messze jobb nála. Az UHD viszont nagyon baba.
Megnézve a felvételeket, dinamikában kegyetlen nagy különbség van. De hát a szenzorméret nem hazudik.
Jó lenne ha össze tudnám lőni a G9-cel is. Bár előbb még V-Log-ot is kéne vennem.
_q: Objektív mi van hozzá?
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
_q
addikt
Pana oldalról közelítettem meg Ott az ISO1600 a határ G80-on ahol már kicsit elkezd zajosodni, ISO3200-on meg már látványosan. Igen kaptam tőle segítséget, napsütésben az alapján járatm el, de esti viszonyokban elfelejtettem, mert nem volt ami emlékeztessen (zebra). Erre majd igyekszek figyelni ha slog2-t használnék.
(#20959) vond
Köszi. Asszem fél év kellett hozzá Nem szoktam semmit se elkapkodni, szeretem jól körbe járni a témát, mielőtt döntök.(#20960) Kukcaman
Köszi. Igen 1080p gyengébb, mint a 4k, pedig nem gondoltam hogy látványos. Talán némi élesítés segíthet? A séta esetén meg igaz nem annyira stabil, de a pana meg eléggé beleránt, sony meg szimplán csak kileng. Ha ninja walk-al próbálkoztam volna füves terep helyett aszfalton, talán a pana berángások nem lettek volna. Lehet egy ilyen tesztet csinálok még.Aki jobban ért hozzá tőlük kérdezem, normális a 1080p vs 4k közötti látványos különbség sony-nál? Úgy tudtam, hogy a sony 1080p hasonlóan viselkedik mint a Pana G9 vagy GH5 full hd-ja. Illetve ISO3200-nál már mint ha a sony is zajosodna kicsit 1080p-ben, pedig a sony híresen jól viseli az ISO emelést és nem zajosodik túlzottan.
-
_q
addikt
Szívesen veszem az észrevételt, sose csináltam hasonló teszteket.
Hosszú gondolkodás után jutottam el a vételhez. A G80-al nem sokáig tervezek már, előre kellett bele forgassam a sony-ba az árát, így eladásra kerül. Pár hétig még marad, amíg a sony-hoz kicsit jobban hozzá szokok.
-
vond
MODERÁTOR
Szuper, szeretem az ilyen első kézből származó teszteket. Én is ezért "szoktam" ilyeneket csinálni, mert remélem, hogy nem vagyok egyedül ezzel. Letöltöm, aztán meg is nézem őket. Köszi!
Tuninger kollégáé az A7III, vagy vettél egy olyat is?
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
Csináltam pár teszt videót Panasonic G80 vs Sony A7III. Ha esetleg valakit érdekel, akkor drive-ban megtalálhatóak a felvételek: [link]
Van benne 1080p, 4k, Super35, séta (direkt nem túl óvatos, de azért odafigyelve egyenletlenebb füves talajon), egyhelyben álló felvétel, low light és dinamika tartomány teszt is. Pana esetén gyári CinelikeD (csökkenthettem volna a kontraszton és szaturáción mert még így is elég erősnek tűnik, de gyári beállításon maradt), Sony esetén Slog2-be vettem fel a videót. Záridő mindig 1/50, 25fps, rekeszt igyekeztem úgy belőni, hogy helyes legyen az expozíció. ISO ahol nincs jelölve Pana esetén 200, Sony-nál 800.
Pana teljesen gyári beállításon ment a picture profil szempontból, sony esetén Tuninger által javasolt (köszönöm a segítséget ezúton is) 107+ zebra mellett készült a felvétel. A low light-ot elcsesztem, ott nem volt zebra a fényviszony miatt, így a sony-nál alul exponált lett.
Érdekes az eredmény számomra annak ellenére, hogy a végeredmény sejthető volt. Egyedül a stabi ami meglepett a G80-nál.
-
MrChris
nagyúr
Melyik programmal lehet .mov-t darabolni amit a DR is be tud olvasni?
-
Kukcaman
senior tag
válasz hibavissza #20950 üzenetére
-
Kukcaman
senior tag
válasz Speeedfire #20947 üzenetére
Csak azokat a tippeket kell használni, ami illik a koncepcióba.
Nem tudom a szinkron miért nem jön össze. Elvileg ha az fps és a khz egyezik, akkor működnie kellene. -
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #20945 üzenetére
Én értelemszerűen nem tudhatom milyen árnyalatra gondoltál, metódust mutattam meg a képen.
-
Speeedfire
félisten
válasz Kukcaman #20946 üzenetére
De ez inkább vlog nem?
Igen, ezt a külön dolgot már beszéltük. DR alatt nem is jössz össze a sync. Itt már nem foglalkoztam vele.
Majd jobban utána nézek, hogy kiként lehet ezt megoldani vegas alatt.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Kukcaman
senior tag
válasz Speeedfire #20938 üzenetére
Itt mutatja az instrukciókat.
Ha nem lehet külső mikit rábiggyeszteni, akkor külön is felveheted, ha fontos a hang.(#20939) MrChris : Értem, köszi Bőven javítani kell ezt a szín témát. Olyan Sony-s fakó zöldes lenne a színvilágom, de még nem jött össze.
(#20940) hibavissza: Köszi. Kell a bevezető, hogy bele élje magát az ember fialánya. Levendulásnak felrakjam a nyerseit?
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #20942 üzenetére
-
hibavissza
veterán
válasz hibavissza #20942 üzenetére
Amit kihagytam. Én úgy oldottam meg, hogy Lab-ben színmaszkoltam és Curvesben húztam helyre. Tolhattam volna durvábban is, de nem akartam eltérni a naplementés koncepciótól.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz Tuninger #20941 üzenetére
Én nem tudom ezt hogy lehet DR-ben elérni. Ha lesz időd és kedved feldobhatnál erről valamit. Mondjuk egy narancssárga téglalapból csinálj citromsárgát. Biztos én csinálok valamit rosszul, de én hiába húzogattam Kukacman búza színű repcéjét, hogy kankalinsárga legyen, nem jött össze hue vs. hue görbével.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #20940 üzenetére
Abszolút nem értem amit leírtál.
Hue vs Hue görbénél ráböksz a pikkerrel a preview windowsban arra aminek változtatni akarod a színét és szépen tudod arra tolni amerre akarod. Pl a vöröset magenta vagy sárga fele.
-
hibavissza
veterán
válasz Tuninger #20934 üzenetére
A hue-hue görbének szabadságfoka 1N. Tehát kék-zöld-narancs-purple-kék utat jár be. Hogy lesz abból sárga? Találsz valami nyomi légypiszkot a narancs és a zöld között majd szaturálod. Ez a gond az RGB-vel nálam. Valami nagyon nem tudok. Ezért nem lehet igazán élő színeket elérni RGB-n a tanulmányaim szerint. Igazából az RGB egy kényszer szülte szisztéma akkora lyukakkal a gamutban, mint ide a hold. Ezért soha nem lesz mérvadó egy monitoron látott szín.
(#20928) Kukcaman: nekem nagyon tetszik, így ahogy van. Nem tudnék hozzátenni semmit. Annyit jegyeznék meg, hogy 0:27-ig nem történik semmi. Vágnám.
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
válasz Kukcaman #20937 üzenetére
Ah, értem. Legközelebb próbálok jobban figyelni ezekre.
Visszamenni nem kell, teleport.
Softbox van, nem is egy. Viszont állandó fények nincsenek. Szinte csak vakuk. A fenti 2 pici állandó fény is, csak azért van hogy este legyen valami plusz fény.
Nappali fény mellett nem akartam. Ennyire nem vagyok jó videóban. Meg mint kiderült elég wooden pc-m van.
Ja, igen. Ott a sima akció kamera van. Sajnos arra nem lehet külső mikrofont tenni.
Bezzeg a drágább verzió támogatja usb-ről.
Majd csak hozzá szoktatom magam, alapból tudok. Csak így elég nehéz, főleg hogy mindenre IS figyelni kell.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Kukcaman
senior tag
válasz Speeedfire #20936 üzenetére
Jobb lett persze, de ha az ejtót mutatod, akkor nem akkor kezded kinyitni. Ha mutatod a tesco ajtót, akkor az pont akkor nyíljon ki.
Ha mutatod a sört, akkor pont akkor nyulsz érte. (Na és visszamenni ki fog? nézd meg úgy, hogy néz ki )
Gondolom a képeknél is így működik.Múltkor láttam egy csajszit, aki 2 fotós esernyővel olyan stúdió minőséget dobbantott, hogy csak néztem (persze ez esetben a sötétség lenne a cél). Vagy leforgatod nappali fényben, és utólag behúzod éjszakai kinézetre
A hűtős résznél hallottam a dobozos hangot.
Kamera elött meg marha nehéz beszélni. -
Speeedfire
félisten
válasz Kukcaman #20935 üzenetére
Megvágom akkor újra ezt a részt.
Kezdő színész vagyok, egyelőre örültem ennek is.
Egy weeylite rb08p volt csak a fő fény, de lehet legközelebb az Ulanzi L1 Pro-t is használom. Vagy max valami normál izzót.
Puska mikrofon volt a kamerán pedig. Igaz nem top kategóriás.Így gondoltad, vagy még ez is lassú, hosszú? https://youtu.be/KykXUiX9sro [link]
[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Kukcaman
senior tag
válasz Speeedfire #20926 üzenetére
Boltba menetel:
cipő fel-ajtó csuk-lépcső-tesco logó-sör bedob(egyszer)-fizet (nyers vágásba mindez talán 5-10másodperc, lehet sohat mondtam). Így pörgős lesz és látványosabb(lásd: Blöff- Avi Londonba megy csak itt gyorsítás nélkül).
Színészi játék nincs, egyhangú, nem hiszem el hogy sört akarsz inni
Több fény kell az arcodra, hogy még látható legyen, hogy sötétben vagy.
Ahogy írtad, van mikrofon, mert most doboz hang van.(#20932) MrChris : Köszi. Nem érzed soknak a színeket? Mert egy snittnél már 50%-ra vettem vissza a szaturációt, a másiknál meg 30%-ra.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #20930 üzenetére
Dehát a hue vs hue amit nem akartál használni pont ilyesmire alkalmas hogy a vöröset sárgába húzd
-
Speeedfire
félisten
válasz hibavissza #20927 üzenetére
Nekem meg pont azok jönnek be, fel vannak dobva a videók. Feliratkozásban is látszik, hogy népszerűbbek. Emiatt is akartam feldobni a videót. Mit értesz gyors vágás alatt, 1-2mp snitt?
A rajzfilm a trailer-ből van, elvileg abból nem lehet gond. Esetleg ha reklám lenne rajta, akkor azt a pixar kapná ha jól tudom.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
hibavissza
veterán
-
Kukcaman
senior tag
válasz hibavissza #20924 üzenetére
Az első verziód jobban tetszett. Ebbe benne hagytad a hibás mozgást a közeli forgásnál.
Telefonon is megnéztem, ott sok volt a szaturáció gépen már nem éreztem soknak.
Pár helyen az út is elszineződött.Csináltam egy új videót, majd mondjatok rá valamifélét.
Ha valaki igényt tart az összes nyers fájlra, mert szórakázni akar vele, akkor feltöltöm
Régi hiba: AWB.
Objektív minimális fókusz távolság(25mm), F5,6(túl végkonynak bizonyult, mert sok felvételnél lett homályos a méhe), ISO800.[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz Speeedfire #20926 üzenetére
Engem minden tutorial videó a sírba tesz ami nem szigorúan csak a témáról szól és nem a végeredmény bemutatásával kezd. Így rögtön el tudom dönteni, hogy megtekintésre érdemes avagy skip. A legtöbb nyomorult nárcisztikus hajlamait éli ki a YT-on vagy szerelmes a saját hangjába. 5-10 mp-es intrókban érdemes gondolkozni. Feldobni jobb megvilágítással, pörgős vágással és sztorival lehet. Amit feltöltöttél az nekem nem elég pörgős és laposak a fények. Arra ügyelj, hogy rajzfilmrészlet felhasználása jogdíjas tudtommal.
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
egy vlog/tutorial videó eleje vége lenne ez a 2 (draft) videó. Ami között bemutatom, hogy készült el a következő kép. Nem vagyok otthonos az ilyenben, első ilyen jellegű próbálkozásom. A jövőben mire lenne érdemes odafigyelni? Hogy lehetne jobban feldobni?
Egy xiaomi yi 4k, és egy a7ii + 35mm a társam benne. Illetve puska mikrofon van még a sony-hoz. De ezzel vlogolni necces lenne, inkább az akció kamera lenne erre.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
MrChris
nagyúr
A gpu vas cserén gondolkodom, rx580/8gb vagy gtx1060/6gb. Ebben a Resolve tesztben eléggé fej-fej mellett vannak, az AMD kicsivel jobban is teljesít, a több ram is vonzó, valamint az NV kb 2/3 árán meg lehet szerezni. 8k-t valszeg nem fogok művelni, mert ott elhasalt az 1060, de a kevesebb ram probléma vajon máshol is előjön. Mi szólna a GTX mellett?
-
hibavissza
veterán
-
Kukcaman
senior tag
Különbség érzékelhető? (nincs módosítás, ugyanaz mindkettő, 60fps-ről lassítva, az egyik 24fps, a másik 23,976)
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
360-as videó hogy működik post-ban? Abból még külön renderelni kell virtuális kamerával egy nézőpontot?
-
Kukcaman
senior tag
válasz hibavissza #20914 üzenetére
Gépen leszedtem, mert telefonon nem érem el.
Shutter speed gyorsan változik -
MrChris
nagyúr
válasz Tuninger #20911 üzenetére
Közben mindent megtaláltam, éppen csak a szememet nem szúrta ki a Keyboard customization... Jó kis játék egy ilyen kontroller, meg kicsit kíméli a jobb kezem, vállam, hogy a balt jobban tudom hasznosítani.
hibavissza: látom volt időd, egyre jobb, egységes, filmes-klippes. A repce sárga is, de naplementés is.
-
taranis
addikt
Csináltam egy 3D LUT "kisimítót", részletek angolul itt, akit érdekel: [link]
colorizer.net
-
Speeedfire
félisten
Köszi srácok az infókat. Ezek szerint a wooden pc-mel csak szívás lenne.
Marad akkor a vegas, az eddig bevált. Max ha megint lesz akció, akkor lesz ugprade a 14-ről felfelé.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
MrChris
nagyúr
DR-ban melyik billentyűvel lehet nagyítani a preview-t? Kicsinyíteni a ctrl és a shift melletti - jel, a fit a Z de nagyítani nemtok.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #20907 üzenetére
Hobbinak minden időrabló és drága, pont ez a lényege :D gondolj bele ha autó tuningolással foglalkoznál
Ráadásul ha penzt keresel vele hirtelen azt gondolod sokkal tobb penzt kolthetsz mert úgyis behozza az árát :D
-
hibavissza
veterán
Ha egyetlen buznyákot is hozna a videózás másként állnék a dolgokhoz. Kezdem azt érezni, hogy kizárólag hobbinak túl időrabló a videózás. Orvérzésig lehet matatni mindennel. A 11-es szifon pedig annyira pazar videókat gyárt normál megvilágításban, hogy nehezen találok indokot a megvétele ellen. Családi emlékek megörökítésére bőven megteszi. Ráadásul fotóra is jobb mint a ma kapható kompakt gépek. Innen nézve egy Premiere totális fölélövés.
-
kovsol
titán
válasz hibavissza #20904 üzenetére
Nekem i5-3570K volt előtte 3400Mhz->4500Mhz tuning.
R7 2700X teljesen gyári beállítások mellett háromszor renderel gyorsabban cinebench 20-ban, mint +30% tuningos i5 proci. Igen lehet mondani, hogy az csak harmadik generáció, de ennyi tuninggal hoztam rajta egy 3 generációt.May the Force be with you!
-
vond
MODERÁTOR
válasz hibavissza #20897 üzenetére
Hát, nem olcsó, az biztos. De mivel használok legalább 6-7 különböző alkalmazást, így szükség van rá. Persze, lehetne a tört verziókkal szarakodni, de attól már elment a kedvem az elmúlt 10-15 évben. Kényelmes és megnyugtató így dolgozni, elérhető rengeteg szoftver asztalira és mobilra is, kapok egy rakás szuper betűtípust is, egy kattintás a telepítés/frissítés, és még egyszer nem fosta össze magát egyik program sem, pedig adom nekik az ívet rendesen.
(#20904) hibavissza: Igen, nagyon jók most a Ryzen-ek, főleg ár/érték arányban. Nem néztem utána, de a 2700X talán még jobb is ilyen szempontból, mint a 3600. Csak hát az a rohadt forint.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz kovsol #20902 üzenetére
Gyorsba rászaladtam a procikra. Ryzen R5 3600 hat magos verzió is 96%-ot ver papíron az i7 6700-ra többszálas produkció esetén. Nem semmi. Megvárom a 400 forintos Eurót a váltással. Remélhetőleg a csere után rögtön legyalulják a Bulldozert is valami biztonsági frissítéssel. Mondjuk ha a tendencia marad, akkor nemsokára az i7-et tüzifára hirdetések jönnek.
(#20903) Teasüti szerintem ez a legjobb megoldás lassú gépeknél. Ez az "optimalizált média" halottnak a csók, ha már omladozik [link]
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz Speeedfire #20898 üzenetére
Projekt beállításokban be tudod állítani a cache és optimalizált média formátumát is.
Igen, projekt felbontásra gondoltam timeline alatt.
A gépigényt tekintve meg gondolom nem nézted a szoftver minimum és ajánlott követelményeit, ugye?
Free verzió ugye? Mp4 4K és a Free verzió szoftveres dekódere még egy modern cpu-t is földhöz vág, ez normális viselkedés.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz hibavissza #20901 üzenetére
Mondjuk én most már kivárnám az új NV szériát.
Egyébként a 1080Ti túl erős lett az árához képest. A 2080Ti tényleg kb csak akkor éri meg a felárat ha az ember nem tudja már hova rakni a pénzét, vagy pénzt hoz neki a többlet sebesség.
Egy Ryzen 3900X/3950X meg kb elhozta a korábban csak threadripper kategóriában megszokott cpu teljesítményt desktop vonalra.
Persze a maga előnyeivel, és hátrányaival.Én 3900X -t akartam venni, de inkább kivárok megnézem mit hoz a 4xxx széria, addig meg elvagyok a 2700X-el ami 50e Ft volt újonnan. Na ennyi pénzért szerintem nem sok jobb alternatíva volt.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
hibavissza
veterán
válasz Speeedfire #20898 üzenetére
Csak azt tudom visszaböfögni amit a YT okosok és a net ád. 1080Ti/2080Ti és a legbikább Ryzen ami kifér a csövön. RAM az projekt függő, de 128 ajánlott. Minden SSD-n. Lehetőleg valami jobb fajtán. Ez alatt nyűglődés, ha komolyabban nekiállnál. Szerintem az After Effects vagy Premier picit jobban kezelhető. Ugyan úgy rottyra kerül, de legalább nem veszel bele méregdrága kártyát, mert nem lesz tőle sokkal jobb.
(#20899) kovsol: ez igaz, de a videó tekergetésen kívül minden másra rohadtul elég és még elég lesz vagy tíz évig, míg a következő konzol generáció ki nem fut. Oldják meg ennyiből. Ez van.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Proxmox VE
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen GPS-t vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Politika
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- Sigma 135mm f1.8 DG ART (Sony-E)
- Sigma 28-70mm f/2.8 DG DN Contemporary (Sony) full frame objektív
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Gopro Hero 12 Bundle + 2x256gb sd, garanciális
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest