Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#7896) lao ce válasza Dany007 (#7894) üzenetére


lao ce
aktív tag

"Mert az ember végre biztosan tudná, hogy a földi tetteiért elég kemény felelősségre vonás várható majd. Elcsitulnának a vallási ellentétek is. Elvégre már nem lenne min vitatkozni. Ez a topic is bezárhatna"

egyaltalan nem hiszem. arrol volt szo hogyha bebizonyosodna hogy letezik egy isten. attol hogy aki irta rogton arra gondolt hogy az o istenenek a letezese bizonyosodna be meg nem kovetkezik hogy barki mas nem formalna jogot ra rogton. o, dehogynem, dehogynem!

akkor lenne csak vita meg haborusag hogy akkor most melyik is ez az isten, kinek az istene stb. a biblia, a koran meg hasonlo konyvek persze ettol meg nem lennenek igazabb mint eddig. az embereknek elete sem lenne igazabb vagy nemesebb mint eddig, de kepmutatobb, no, az biztosan lenne.

masfelol talan idovel megjonne az ellenhullam, es azok a vallasok amik istennel operalnak devalvalodnanak, hiszen a legfobb hit-elem eltunt. a keleti vallasok felviragoznanak talan ujra is szuletnenek.

reszemrol ugyanugy maradnek ami vagyok hiszen a vallasom az egyik eleme hogy nem szamit hogy van-e isten vagy nincs. es igy is gondolom. most az jutott eszembe ha isten megjelenne elottem, akkor is taoista maradnek (aki tud egy isten letezeserol). nem isten lete vagy nem lete miatt vagyok taoista hanem a tao miatt. gondolom aki istenben hisz az sem a tao miatt istenhivo.

szoval nehez eset.

[ Szerkesztve ]

nicht kompot

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.