Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#19008) Huma válasza kymco (#19006) üzenetére


Huma
addikt

Eddig azt hittem, hogy az istenben hívő oldal és a keresztények egy csoportban vannak. Mindig tanul valami újat az ember. :D

"Én nem sztereotípia vagyok, hanem egy hús-vér ember, aki másképp látja a világot, mint más ember."
Az a baj hogy ez nem így van. Te ugyanúgy látod a világot mint a több millió hittársad.

"Megfordultak a szerepek, missziói hevülettel próbálnak időnként nagyon primitív módon meggyőzni minket, miközben mi, keresztények nem térítünk a fórumon, sokkal inkább csak a saját nézőpontunkat akarjuk megismertetni."
Mármint szerinted. Valószínűleg rossz lehet hogy el kell viselned hogy már nem abban a korban élünk mikor simán tömlöcbe lehetett záratni és megkínozni valakit ha nem volt hajlandó a vallás rabigájába hajtani a fejét és volt saját véleménye a világról.

(#19002) exabit:
Tökéletesen igazad van. Ha érzékeny pontra tapintasz egy kereszténynél akkor az védekezésül elkezd bibliai idézeteket hajigálni feléd. Amiknek általában köze sincs az aktuális témához, de felettébb hangzatosak és a műveltség látszatát keltik. Viszont egyrészt nem nagy kunszt bemagolni pár idézetet. Másrészt meg attól még hogy valaki művelt, nem lesz okos is. Két teljesen különböző dolog.

A legnagyobb probléma még mindig az hogy bármilyen kérdést is feszegetünk, nem kapunk rá kielégítő választ mert amint veszélyt észlenek rögtön elbújnak a bibliájuk mögé, befogják a fülüket és onnan kiabálják a begyakorlott, vallásos szövegüket.
Ezért valóban frusztráló a velük való vitatkozás. A vita egyik alapszabályát nem tartják be. "Érvek nélkül nem lehet vitatkozni". Mert ha megteszed akkor az már nem vitatkozás hanem elfogult vagdalkozás.

[ Szerkesztve ]

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.