Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#18701) Huma válasza exabit (#18697) üzenetére


Huma
addikt

Pontosan. Ezt már én is fejtegettem itt, de kb olyan tartalmas válasszal tudtak szolgálni mint a te esetedben: "A területi eloszlás és statisztika stb kérdésével nem foglalkozom"

Magyarul, ha van valami tény ami aláássa a vallásos világképüket akkor nem foglalkoznak vele, hanem jön a terelés.

A másik jellemző vonásuk amikor megpróbálják magukat jobbnak, többnek feltüntetni. Gondolok itt pl erre:
"Sokkal inkább agymosott a fogyasztói társadalom bűvöletében, fogyasztási hitelben eladósodott emberek sokasága, vagy azon apák sokasága, akik úgy gondolják, hogy baromi sok munkával megkeresett pénz elég a gyereke szükségleteihez, miközben az apa jelenléte hiányzik a sok munka miatt."
Szóval mindenki agymosott, csak a keresztények nem. Ráadásul a keresztényeknek nincsenek hiteleik és keveset dolgoznak, hogy többet lehessenek otthon a családjukkal.
Magyarul kymco szerint egy keresztény jobb ember mert többet törődik a családjával mint egy nem keresztény. És mentes a világi hívságoktól. Milyen kár hogy ebből egy szó sem igaz.
Ez az a tipikus keresztény felsőbbrendűségi érzés aminek hatására anno százezreket mészároltak le, csak szolidabb formában.

És ezek után meglepődnek, ha valaki megkérdőjelezi a józan ítélőképességüket. Elég csak megnézni a hitgyülis videókat hogy mit művelnek ott. Egy iszlám öngyilkos szekta kutyafüle hozzájuk képest. Van ott minden. Pl önkívületükben földön fetrengő emberek. A szektavezér pedig simán túltesz egy bizonyos bajszos bácsin aki hasonlított Chaplin-re, uszítás és gyűlöletkeltés terén.

(#18699) newd:
Én is találkoztam már ilyen kijelentéssel. De volt aki egyenesen azt mondta, hogy a pokolra kerülök. Mondjuk én nem bánom, ott legalább több az ismerős. ;]

[ Szerkesztve ]

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#18702) Noddy válasza exabit (#18697) üzenetére


Noddy
senior tag

A területi elosztással kapcsolatos axiómád hibás, mert az elején általánosan vallásokról beszélsz (anbloc azaz a vallásosság eloszlása homogén) és utána pedig lebontod az egészet egy-egy vallásra és kifogásolod, hogy az miért nem homogén... ebben hol a logika? Ha megnézed a muszlim országokban a vallásosok átlagát, az USA átlagát, India átlagát, akkor hasonló eredményeket kapsz vallásosok elterjedésére (általánosan vallásos).

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#18703) kymco válasza Huma (#18701) üzenetére


kymco
veterán

Meg lettem szólítva, és megint olyan mondatokat tulajdonítasz nekem, amiket soha nem írtam le, sőt mi több, nem is mondtam. Ez ugye kimeríti a hazudozás fogalmát?
Nem tekintem jobb embernek magam a nem hívőknél, de hülyébbnek sem, és agymosottabbnak sem másoktól. SE nem jobb, se nem rosszabb. Vsz a te sztereotip világodban ha egy keresztény ellenpéldát merészel hozni, az már dicsekedésnek hat. De tanuld meg, ha valakit fikázol, az lehet, hogy nem fog egyetérteni veled, és védekezni fog... Lehet, hogy ez neked szokatlan, de szvsz ez a normális.

Sajnos a túl leegyszerűsített világképed nem engedi, hogy megértsed, amit írni akartam: A határ az agymosott és a nem agymosott között nem a vallásosság és nem vallásosság között húzódik, ezek nem ekvivalens fogalmak, mert van rá számos ellenpélda. De ebből te teljesen mást vettél le, de ez rólad mond el többet, nem rólam.
És még te hivatkozol a tudományra... mikor egyszerű szövegértési problémáid vannak, és képtelen vagy kilépni a sematizmusodból....
Ha most józanul nézem, folyamatosan azt írod rólunk, hogy bolondok, orvosi esetek vagyunk sérült személyiséggel. Mindezt ismeretlenül és általánosítva. Kb ez olyan, mint hogy minden zsidó gonosz...
A fanatizmushoz, az általad emlegetett Hitlerhez is sokkal közelebb állsz, mint ahogy ezt gondolod.
Ő is igazolni akarta agymenéseit tudományosan...

www.refujvaros.hu

(#18704) Huma válasza kymco (#18703) üzenetére


Huma
addikt

Semmi baj nincs a szövegértésemmel. Annyira nincs, hogy azt, a sorok közt megbúvó tartalmat is ki tudom olvasni az írásodból amiről talán még te magad sem tudsz.

Te egyértelműen jobb embernek tartod magad hívő keresztényként az ateistáknál. Képmutatás ezt tagadnod mivel ez elég világossá vált az eddigi hozzászólásaid alapján.

"Hitlerhez is sokkal közelebb állsz, mint ahogy ezt gondolod."
Szóval egy primitív és sekélyes Hitler vagyok. Ez egyre szebb lesz. Még pár ilyen és mehet aláírásba. :D

(#18702) Noddy:
Tévedés, exabit példájában nincs hiba. Rosszul értelmezted. Mondjuk nem lepődöm meg hogy nem akarod felismerni a nyilvánvalót mivel ellenkezik a vallásoddal. Ezt hívják tagadásnak.
Kicsit sem gyanús neked, hogy ahol a keresztény a fő vallás ott a keresztények vannak túlsúlyban ahol meg más, ott más vallás? Ez az egyik ékes bizonyítéka az agymosásnak és annak hogy Isten nem létezik.

Mondjuk hiába magyarázom mert már vagy háromszor leírtam ezt ebben a topicban és akkor sem fogtad fel a lényegét.

Az a baj, hogy az érvelési technikátok kimerül abban, hogy a fületeket befogva addig hajtogatjátok a saját "igazatokat" amíg a másik fél fel nem adja a hiábavaló küzdelmet és tovább nem áll.
Mondjuk sok választásotok valóban nincs. Mert vagy elismeritek, hogy igaza van a hozzám hasonlóknak és ezzel megszűntök hívőnek lenni (Ezt persze nem engedi az egótok). Vagy pedig kántáltok tovább a hitetek védelmében és várjátok hogy a "hamis próféta" továbbálljon.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#18705) Noddy válasza Huma (#18704) üzenetére


Noddy
senior tag

exhibit nem általánosságban a vallásról és agymosásra hozott példát az önálló döntés kapcsán? És utána már nem általánosságban beszél a vallásosságról, hanem már felekezetek szerint? Ha nem így tett akkor javítsatok.

Egyébként amit elmondott abban mi ütközik a vallásommal, ha már olyan jól ismered a vallásom? Az hogy bármit benyelek gondolkodás nélkül? Akkor be kellene nyelnem az ateizmust is gondolkodás nélkül, nem?

Mivel a hitem egy valós személyen alapszik aki nem egy kitalált mese főhőse, nem tudsz megingatni. És emiatt nem is várok arra hogy lelépj, nyugodtan mond a magadét. a hitemet nem kell védenem, csak meglepő, hogy valakik a tudás hordozását célul tűzve képtelen tudományos érveket hozni (pedig állítja hogy hoz, de mégse írt le egyet se), és lekezeli embertársait, miközben ő vádol lekezeléssel és gőggel másokat, holott ő jött ide kötekedni... :( De nyugodtan folytasd nem minket járatsz le.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#18706) Huma válasza Noddy (#18705) üzenetére


Huma
addikt

Ő arról írt, hogy ha vallás nem a nevelés eredménye lenne hanem tényleg belülről jönne, mint ahogy azt ti állítjátok akkor sokkal homogénebb lenne a vallások eloszlása. És ez ütközik a vallásoddal. Mivel azt állítod, hogy az Istenben való hitet nem tanítják hanem belülről fakad. Ezt az állítást pedig a vallások területi eloszlására való egyetlen pillantás megcáfolja. Vagy talán a különféle istenek ragaszkodnak az emberek által felállított országhatárokhoz? Vannak kontinensek amiket előnyben részesítenek? Tán felosztják egymást között a hívőket?

"a hitem egy valós személyen alapszik"
Valós személyen? Már amennyire valós lehetett. A történelemmel az a baj, hogy azt hamisítanak bele amit akarnak. Elég hogy ha csak arra gondolsz milyen ellentmondások vannak a hetven-száz évvel ezelőtt történtekkel kapcsolatban. A történelemhamisítás mindig is népszerű sport volt és általában a győztes szemszögéből lett megírva.

Simán lehetséges, hogy Jézus sosem létezett és csak utólag találták ki a keresztények, hogy legyen valami jól jól hangzó keletkezéstörténetük.

"képtelen tudományos érveket hozni"
Érvet meg már számtalant írtam. Arról nem én tehetek, hogy egy sem jutott át a hitből emelt börtön falain.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#18707) Gabás válasza Noddy (#18702) üzenetére


Gabás
addikt

(#18708) Huma válasza Gabás (#18707) üzenetére


Huma
addikt

Ugyan. Ez nem hiteles mivel nincs benne a Bibliában...

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#18709) llll válasza Huma (#18706) üzenetére


llll
senior tag

"Vagy talán a különféle istenek ragaszkodnak az emberek által felállított országhatárokhoz?"
erre volt egy sztem jó lehetséges megoldásom #18682-ben
miszerint TALÁN tényleg van itt még ez a közelebbről fel nem fedezett, általunk spec istennek nevezett vmi a már megismert dolgok mögött
és amihez itt is ott is "hozzáFELTÉTELEZTEK" még ezt, vagy azt
ez simán megmagyarázná és szvsz fel is oldaná ezt a területi különbözőség problémát

gondolom a tudományos módszerek között is létezik vmi olyasmi, amikor egyéb elindulási lehetőség híján úgy kezdenek el megismerni vmit, hogy FELTÉTELEZNEK róla dolgokat
(pl bozonok, vagy húrelmélet, vagy mi a tököm:) )
aztán azt vizsgálják, hogy ezek a feltételezések összevetve a tapasztalatokkal megállják-e a helyüket
(biztos van ennek a megközelítésnek vmi szép magyar neve is, csak fogalmam sincs mi az)

[ Szerkesztve ]

Soha többet DPD!

(#18710) llll válasza llll (#18709) üzenetére


llll
senior tag

...jut eszembe:
fekete (vagy pláne fehér) lyukat látott már ténylegesen a tudomány?
csak mert amennyire tudom eléggé tényként kezelik a létezésüket
vagy mi az az ága a fizikának, ahol az ismert törvényszerűségek már nem érvényesek? :B
(hülyét tudok kapni az ilyentől amikor nem jut eszembe a keresett szó - lehet hogy örexek?:) )

...KVANTUMFIZIKA!! KVANTUMFIZIKA!!
:D

[ Szerkesztve ]

Soha többet DPD!

(#18711) Noddy válasza Gabás (#18707) üzenetére


Noddy
senior tag

Köszönöm egy ilyen érvet vártam volna a kedves tudós társaktól! Nem levegőbe beszélés, hanem számadatok, térképek információk. :K

Bár az USA nem tudom hogy kapott olyan szinezést [link]
De minden esetre szép térkép. Csak nincs számszarűsítve a kevéssé (mondjuk 80%) és a nagyon (ami lehet 90%).

[ Szerkesztve ]

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#18712) Noddy válasza Huma (#18706) üzenetére


Noddy
senior tag

Attól, hogy te a történelmet, régészetet nem tartod tudománynak azt hiszem nem a történészek és régészek tehetnek...

Mutasd meg kérlek, hogy hol hoztál statisztikákat, számadatokat, bizonyítékokat... nem hiszem hogy a hitem falával van a baj.
Ha a "Simán lehetséges, hogy Jézus sosem létezett" mondatod is egy tudományos érv akkor ilyeneket tényleg írtál és valóban nem tudok mit kezdeni az ilyen írásaiddal. Talán azt tudom mondani, hogy próbáld meg mégis a történelmet és régészetet tudománynak tekinteni, ahol tudósok dolgoznak. De ezt lehet a vallásod nem engedi.

[ Szerkesztve ]

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#18713) Huma válasza Noddy (#18711) üzenetére


Huma
addikt

Szóval akkor neked megfelel hiteles forrásnak az?
Akkor ajánlom figyelmedbe a továbbiakat is:

Csoport IQ:
vallásos: 100
nem vallásos: 119

Valamint a végzettségnél is megfigyelhető az hogy minél magasabb végzettséggel rendelkezik valaki annál kisebb rá az esély hogy vallásos legyen. (Ez a táblázat is ott van, de nem másoltam be.)

Magyarul nekem volt igazam mikor azt állítottam, hogy az intelligensebb, műveltebb emberek körében kevesebb a vallásos meggyőződéssel rendelkező ember.
Kíváncsi vagyok hogy ezt hogy próbáljátok meg kimagyarázni. Gondolom biztos meghamisították az adatokat, vagy valami tévedés történt adatgyűjtéskor ill a kiértékeléskor.

(#18712) Noddy:
Ha szerinted a történelem egyenrangú pl a fizikával vagy a matematikával az csak azt jelenti hogy elég kevés fogalmad van e három tudományágról. De gondolom ezt hiába is magyaráznám neked. Ha egy kalap alá veszed pl a matekkal akkor jól néz körül hogy nincs e a közeledben egy matektanár mert lehet hogy igencsak megorrol rád. :D

(#18710) llll:
Fekete lyukat nem látott még a tudomány mivel az az egyik tulajdonsága, hogy nem lehet látni mivel magába gyűjti az összes fényt. :)
Viszont különböző megfigyelésekkel és mérésekkel igazolták már a létezésüket. Arról nem is beszélve hogy a fizika segítségével egy tökéletesen leírható jelenség. A gömbvillámokról századannyit sem tudnak a tudósok mint a fekete lyukakról pedig azok előfordulnak itt a földön is.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#18714) kymco válasza Huma (#18704) üzenetére


kymco
veterán

Nem mondasz igazat. Sajnos ez már nem is csúsztatás, hanem hazugság.
Nem tartozik rád, mert te szemét módon kiforgatod a szavaim, és olyan tartalmat feltételezel, és sajnos hangoztatsz is, ami nem igaz. Ez ellen nem védekezhetek, mert a billentyűzet bármilyen hazugságot és pofátlanságot át tud vinni a hozzászólásaidba.
Nem tartozik rád, de ennek ellenére leírom...
Én nem vagyok jobb, mint más, körülöttem élő nem hívő ember. Nem gondoltam ezt soha, és most sem ez a gondolat az, ami meghatároz. Van nálam higgadtabb ember, van, aki nálam jobban szereti a gyerekeit, van, aki több áldozatot tud vállalni a családjáért, mint én és többek között van, aki szorgalmasabb nálam a munkában, pedig nem keresztény. Nem vagyok büszke erre, de hálás vagyok azért, mert Jézus így is szeret, az Atya így is elfogad és gyermekének tekint. De azt állítom, hogy jobb ember vagyok, mint aki lehettem volna nem hívőként. A megtérésem előtt olyan irányba indultam el, amit szégyellenék ma, ha igaz lenne. Érzem magamban azt az embert is, akit le és meggyőzött Jézus, és tudom, hogy ma mit tennék bizonyos helyzetekben, ha nem lennék hívő. Nem vagyok tökéletes, de Jézus segítségével más lettem, mint aki voltam. Így lettem jobb munkaerő, mint ahogy lehettem volna eredetileg, lettem jobb férj és apa, mint ahogy lehettem volna és lettem jobb barát, jobb szomszéd, jobb munkatárs....
Ha össze lehet hasonlítani valakit a mostani énemmel, az nem te vagy, nem a kollégám, nem a szomszéd, hanem az én régi énem.

És ezt te most akárhogyan lefikázhatod, akármilyen agyalágyulást látsz is benne, akármit is belemagyarázol, nem veszem komolyan, mert az eddigi reakcióid alapján egy hiteltelen embernek ismertelek meg. Ezért nincs több mondanivalóm a számodra még akkor sem, ha kihasználod a fenti soraimat a magad kisded játékaihoz.

www.refujvaros.hu

(#18715) llll válasza Huma (#18713) üzenetére


llll
senior tag

oké
nézzük tovább
(nekem már nincs mit féltenem a presztízsemen:) )
a CERN-ben tényleg olyan részecskéket próbáltak meg ütköztetni egymással, amiknek igazából a puszta létezését is csak feltételezték?
ha hülyeséget beszélek tudd be annak, hogy csak fél füllel figyeltem a híradóra, miközben biztos akkor is a kínai webshopokra koncentráltam a laptopon:)
de sztem érted te, hogy mire próbálok kilyukadni

[ Szerkesztve ]

Soha többet DPD!

(#18716) Huma válasza llll (#18715) üzenetére


Huma
addikt

Valami ilyesmi.
A tudományos világ rengeteg elméletet felállított már. Ezek gyakran ütik is egymást. Sajnos sokat nehéz vagy éppenséggel lehetetlen bebizonyítani a jelenlegi eszközeinkkel. Az általad említett kvantumfizika is ilyen. Rengeteg feltételezés és elmélet született vele kapcsolatban, de ezeket nagyon nehéz bizonyítani.

(#18714) kymco:
Nem értem, hogy miért sértődsz meg azon amit írtam. Te ennél sokkal sértőbb dolgokat vágtál a fejemhez. Én mégsem sértődtem meg.
Tudod minden ember számára az a legsértőbb amiről úgy gondolja, hogy igaz.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#18717) llll válasza Huma (#18716) üzenetére


llll
senior tag

na!
pont mint ezt az istennek nevezett vmit, nem?
(gondolom nem, de a találatot akkor is megadom magamnak:) )

Soha többet DPD!

(#18718) Huma válasza llll (#18717) üzenetére


Huma
addikt

Nem, mert az tudományos elméletek mindig valami logika mentén, ésszerűen épülnek fel. Az hogy helyes lesz e vagy sem, attól függ, hogy kihagytak e valamit a számításból vagy sem. Vétettek e valahol hibát vagy sem.
Isten létezésében pedig nincs semmi logika vagy ésszerűség. Semmi sem támasztja alá a létezését.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#18719) Naturalist válasza llll (#18715) üzenetére


Naturalist
tag

Az LHC-ben ismert részecskéket, protonokat ütköztettek. Hogyan ütköztettek volna valamit, aminek a létezését csak feltételezik? :)

Ezen ütközések végtermékeinek a megfigyelései alapján végzik a kutatást. Mit kéne látnunk, ha x elmélet igaz és mit látunk ezzel szemben.

(#18720) llll válasza Huma (#18718) üzenetére


llll
senior tag

nem tudom mennyit nyom nálad a latban az én véleményemet, de ~3 évnyi ismerkedés után nekem önmagában alapvetően kifejezetten kereknek és logikusnak tűntek a bibliában leírtak
pontosabban az az értelmezés a sok létező közül, amit nekem volt szerencsém megismerni
(persze erre én szoktam azt mondani, hogy önmagában a János vitéz is az, de ettől még nem lesz igaz)

igaz (minden vitán felül) mindezzel együtt sem támasztja alá semmi a létezését sztem sem
viszont:
1. itt vagyunk
ez relatíve biztos:)
és a tudomány - amennyire én látom a magam alulképzett infantilis módján - lényegében még mindig csak találgat azzal kapcs, hogy hogy is kerültünk ide
de akkor viszont miért is veti el reflexből azt a hívők által felvetett lehetőséget, hogy vmi számunkra eddig ismeretlen hatásnak köszönhető ez?
2. a hívők állítják, hogy vmi olyan személyes többlet tapasztalatban volt részük ezzel kapcsolatban, amilyenben nekünk nem
kérdés: csupán emiatt megkérdőjelezhetjük/figyelmen kívül hagyhatjuk azt a lehetőséget, hogy nekik esetleg tényleg volt?
sztem a tudomány merőben önkényesen jelentette ki azt, hogy csak azt ismeri el ténynek, vagy bizonyítottnak (effektíve létezőnek?), ami bármikor megismételhető
ugyan miért csak azt?

Naturalist:
" Hogyan ütköztettek volna valamit, aminek a létezését csak feltételezik? "
amennyire nyomon követtem ezt a dolgot éppen a prognosztizált eredmény bekövetkezése bizonyította volna az ütközés megtörténtét, azaz a létezésüket
de ezzel kapcs csak tőlem szokatlan óvatossággal jelentek ki bármit is (mivel annyira nem érdekelt az egész) és fenntartom a tévedés jogát:)

[ Szerkesztve ]

Soha többet DPD!

(#18721) llll válasza Naturalist (#18719) üzenetére


llll
senior tag

...de most már csak azért is utána kerestem, hogy vajon mi rémlik nekem
és valszeg ez:
"Nagy valószínűséggel megtalálták a Higgs-bozont a Nagy Hadronütköztetőben, de a létezéséhez még további vizsgálatokra van szükség. Az isteni részecskének tartott higgs a részecskefizika egyik kulcseleme, mert a világunkat leíró részecskefizikai elmélet, a standard modell szerint a higgs ad tömeget a többi részecskének."...stb
[link]

[ Szerkesztve ]

Soha többet DPD!

(#18722) exabit válasza kymco (#18698) üzenetére


exabit
tag

Elismerem az agymosott szó nagyon negatív érzetet kelthet, de egyszerűen nem találtam szinonímát vagy hasonló enyhébb jelentésű szót rá.
A te helyzeted más mert mert már felnőtt fejjel alakult ki a hited. Sokakat viszont a környezete erősen befolyásol, és ha ezt egészen fiatal koruk óta kapják, és a környezeti hatás erős akkor ő tényleg hinni fog benne és tényleg szeretni fogja az istenét. Ha gyakran találkozol reklámokkal akkor a pl. a mosópor választásánál az fog dönteni hogy melyiket reklámozták a legintezívebben. Ellenben ha az érzékelésre és a logikus feledre hagyatkozol akkor látod hogy az olcsóbb is olyan jól tisztít mint a drágább és még esetleg illatosabb is. Igen a média nagyon manipulatív viszont az érvelésed hasonló ez ügyben mint a marihuána legalizálása mellett küzdőké. Ők pl. azzal érvelnek hogy az alkohol az sokkal károsabb. És ez lehet is így, azonban egy rossz még mindig jobb mintha kapunk az említett rossz mellé egy másik rosszat is.

Rossz alatt nem a vallást értem, hanem a vallásossággal járó káros manipulációra való fogékonyságot. Létezik pozitív irányú manipuláció, viszont aki valamire is tartja a saját elméjének a szabadságát annak ez utóbbi is elfogadhatatlan. Neked a hited megtalálása boldogságot hozott az életedben, jobban boldogulsz az élet számos területén. És ez jó. Már korábban is írtam hogy a vallásnak ezt a célt kellene szolgálnia. Én viszont abban hiszek hogy az ateizmusommal megőrzök valamit a gondolkodás szabadságából, amit a vallás a híveiktől elvett. Nem állítom hogy sikerült ezt elérnem de igyekszem minimalizálni a károkat és objektíven szemlélni a világot. És ez engem boldoggá tesz. :)

(#18723) newd válasza exabit (#18722) üzenetére


newd
csendes tag

"Ők pl. azzal érvelnek hogy az alkohol az sokkal károsabb."
Ez azert sokkal osszetettebb, de ne menjunk bele. Magyarorszagon, ahol a fuvet szivo ember az utcan fetrengo heroinossal er fel a koztudatban, ne is legalizaljak. ehhez kell egyfajta nyitottabb, liberalisabb gondolkozas, amitol sajnos nagyon messze allunk atlagszinten.

[ Szerkesztve ]

(#18724) kymco válasza exabit (#18722) üzenetére


kymco
veterán

"Igen a média nagyon manipulatív viszont az érvelésed hasonló ez ügyben mint a marihuána legalizálása mellett küzdőké."
Itt vsz félreérthető voltam. Arra szerettem volna rámutatni, hogy a manipuláció nem a vallás lényege, hanem az emberé. Az ember hajlamos arra, hogy manipuláljon és hogy manipulálják. Ez megjelenik a reklámokban, a választási kampányban, a férfi és nő kapcsolatában, az anya gyerek kapcsolatban stb. és megjelenik az egyházban is, mert emberek alkotják.
Jézus soha nem manipulált, sőt, ha valaki túl lelkesen akart a követője lenni, mindig kijózanította.
Istennek nincs szüksége manipulált hívő emberekre. Mert a manipuláció lényege a hazugság. Istentől pedig a hazugság nagyon távol áll.
Az, hogy az egyházba belekerült (nem titkolom, ott van) csak azért lehet, mert az emberben benne van ez a nyomorúság elválaszthatatlanul, és akárhova megy beviszi magával.
Tehát én nem arra gondoltam, hogy van rosszabb manipuláció az egyház manipulációjánál, hanem azt, hogy nem az egyház küszöbe, ami elválasztja a kettőt, sőt az egyházon kívüli jelenlétet a társadalom legálisnak tartja sok esetben, tanítják is a módszereit jó pénzért az erre szakosodott intézmények.
Jézus küzd az egyházban a manipuláció ellen, ahogy küzd az életemben meglévő manipuláció ellen is. Szerinte nincs szükség manipulációra ahhoz, hogy elfogadjanak és hogy teljes életet éljek.

www.refujvaros.hu

(#18725) kymco válasza newd (#18723) üzenetére


kymco
veterán

És ez nem feltétlen a felvilágosodásunk hiánya. Elég hallgatni Dr. Zacher Gábort, aki ennek a területnek szakértője évtizedes szakmai tapasztalattal... hasonlóan vélekedik, persze nem ennyire sarkítva, mint ahogy te leírtad, de azt tartja, hogy nincs lágy és nincs kemény drog. Drog létezik. És hogy ezt a megkülönböztetést a lelkiismerete megnyugtatására hozta létre a füvező ember.... (ez utóbbi az én következtetésem több előadása meghallgatása után)

www.refujvaros.hu

(#18726) Huma válasza kymco (#18725) üzenetére


Huma
addikt

Dr. Zacher Gábornak nem sok tapasztalata lehet a drogokkal ha szerinte minden drog egyforma.
Szerinted pl a tea és cukorfogyasztás ugyanaz mintha az illető krokodilozna? (Ha esetleg nem tudnád mi az akkor nézz utána neten. Egy heroinhoz hasonló hatású drog aminek mellékhatásaként az ember húsa lerohad a csontjairól.)

A világon rengeteg legális drog létezik amit a társadalom nem tekint annak. Pl a cukor és a koffein is ilyen. És természetesen az alkohol és a nikotin is. Sőt a cigiről állítólag nehezebb leszokni mint a heroinról.
A marihuána még egy ártalmatlanabb drognak számít. Nem okoz fizikai függőséget és nem lehet belehalni a túlzott fogyasztásába. Ellentétben az alkohollal ami függőséget okoz és túladagolásnál halált okozhat. Arról nem is beszélve hogy hosszútávon szétcseszi a májat és a veséknek sem tesz jót. És ugye nem mindegy hogy mi hatása a szernek. Az alkoholtól sokan agresszívvá válhatnak míg a fűnek pont ellenkező a hatása.

De beszélhetnénk az LSD-ről is ami nem okoz fizikai függőséget, sőt még egészségkárosító hatása sem bizonyított. Ennek ellenére be van tiltva. Miért is? Milyen jogon szabja meg az állam, hogy mit tehetsz és mit nem, ha azzal nem okozol kárt senkinek? Igazándiból semmilyen joga nincs hozzá. Hisz az állam feladata az állampolgárok védelme és szolgálata lenne. Persze mint minden, ez is csak a pénzről szól.

Az meg már régóta bizonyított tény hogy a drogok betiltása pont ellentétes hatású mint amit az állam állít. Először is csupán az alvilágot pénzelik vele. Volt olyan drogbáró aki TV riportban köszönte meg az államnak, hogy be van tiltva a drog mert így rengeteg pénzt kaszál vele. Másrészt az állampolgáraik egészségét veszélyeztetik a sok ellenőrizetlen és szennyezett anyaggal.
Magyarul az állam a bűnözőket támogatja és a saját állampolgárai egészségét teszi tönkre. Csak gratulálni lehet nekik.
Ahelyett, hogy szigorúan ellenőrzött körülmények között legálissá tennék őket. Ebből hatalmas bevétele lenne az államnak és a drogfüggők is jól járnának mivel olcsóbb és tisztább lehetne az amit fogyasztanak.

Persze ebből hatalmas botrány lenne, de ki nem sz@rja le? Egyszer lenne annyi vér a pucájukban a politikusoknak, hogy helyesen cselekedjenek. De erre szerintem még várhatunk egy ideig.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#18727) newd válasza kymco (#18725) üzenetére


newd
csendes tag

Szerintem rossz kovetkeztetest vontal le. Ha egy drogot kene mondani, amivel Zacher Gabornak abszolut semmi problemaja nem akadhat, az a fu. Egy kiszaritott noveny, evezredek ota ismerjuk, fizikai fuggoseget nem okoz, tuladagolasi hatara nincs, tudatmodosito hatasa nincs, alkohollal ellentetben senki sem kerulhet tole dextoxba. Ahogy elkezdtek a fejlettebb nyugati allamok, ugy idovel valaszinuleg mindenhol legalizalni fogjak, hisz eleg jo bevetel az allamnak, es ezen a teren a maffia is visszaszorul.
Az viszont hatalmas problema, hogy mivel az eredeti szer illegalis, ezert pincelaborokban egyetemista kemikusok eloallitanak mindenfele szintetikus szart, amivel aztan tenyleg nem tud mit kezdeni. Amig egy heroin konnyen felismerheto es kimutathato, addig ezekkel az allando jelleggel megjeleno uj szerekkel kezdetben nem lehet mit csinalni.
A masik a legalisan kaphato drogok kategoriaja. Ott a xanax. Nagyon kemeny fuggosegeket okoz, milliok vannak rakattanva, idovel szetcseszi a majat, megis legalisan, barki altal (venyre) kaphato.
Egy orszag drogfogyasztasi szokasait sosem a torveny, hanem a kultura hatarozza meg. Nalunk pedig meglepodnel, hanyan elnek a fuvel, az egyszeru utcagyerekrol az orvosi egyetemre jarokon at.
A kemeny drogok persze egy mas kategoria..

[ Szerkesztve ]

(#18728) Huma válasza newd (#18727) üzenetére


Huma
addikt

Az a baj, hogy az emberek buták, maradiak, tájékozatlanok és képmutatóak. (Akinek nem inge) A világ népességének nagy része fogyaszt valami drogot. Persze másra mutogatni mindig könnyebb mint magunkban meglelni ugyanazt a hibát.
És azok akik legszívesebben leköpnék a heroinistát gyakran csak annyiban különböznek tőlük, hogy az ő kábítószerük legális.
Ma Magyarországon kb 800e alkoholista él. Ehhez hozzájönnek a bagósok (a két csoport erős átfedésben van). Legyen mondjuk 900e így a szám. Ehhez hozzáadjuk a vényre kapható kábítószerekkel élőket ami fogalmam sincs mennyi lehet, de biztos nem kevés. Legyen mondjuk 1 millió. A népességből vonjuk le a gyerekeket akik kb 1,5 millióan vannak. (Tételezzük fel, hogy ők nem nagyon élnek drogokkal)
Tehát 8,5 millió emberből 1 millió legális drogfüggő. Majdnem minden nyolcadik ember.
És ennél sokkal többen használnak alkalmanként legális drogokat. (Alkohol, fájdalomcsillapítók, cigi) Ha tippelnem kellene akkor minimum minden harmadik ember. Szóval a társadalom egyharmadának semmi joga sincs elítélni a drogosokat mert ők sem különbek tőlük.

És szerintem nagyon elnéző voltam a tippeléseimmel mert ennél valószínűleg sokkal rosszabb a helyzet.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#18729) kymco válasza newd (#18727) üzenetére


kymco
veterán

Zacher Gábor kijelentésén lehet vitatkozni, de azt azért érdemes elismerni, hogy komoly addiktológiai tapasztalattal rendelkező elismert és intelligens szakember, aki tudja, hogy miről beszél, és főorvosként több, mint egy évtizedig napi szinten találkozott az alkohol és a drog mindenféle formáival a cseppet sem kis forgalmú Péterfy Sándor utcai Kórház és Baleseti Központ klinikai toxikológiai osztályán.

Nem szeretnék vitatkozva védeni az ő álláspontját, nem hinném, hogy hiteles lenne egy villamosmérnök informatikustól, hogy védjen egy addiktológus szaktekintélyt.
Nem is azért idéztem, hogy vitát nyissak csak olybá tűnt nekem a hozzászólásodból, hogy azért nem fogadják el sokan az országunkban a füvezés legalizálását, mert nem érett rá a társadalmunk. Ezt vitatnám viszont. Pont a főorvos személyével.... nem kibic, aki kívülállóként mond véleményt olyan dolgokról, amiről nincs személyes tapasztalata, nem tudománytalan a hozzáállása, mert elismert szakember.... stb.
Szvsz van más vélemény is a tieteken kívül, amit nem érdemes egyből lesöpörni csak azért, mert más....
Ezért reagáltam erre.

www.refujvaros.hu

(#18730) Noddy válasza Huma (#18713) üzenetére


Noddy
senior tag

Nem próbálom sehogy se kimagyarázni. De ahogy korábban is írtam, magas végzettségű emberek is vallásosak (és ezt alátámasztják az adatok). Nem tudom miért próbálod kiforgatni a szavainkat. Igenis értelmes, képzett, magas tudományos pozícióban lévő ember is lehet vallásos, megtartva józanságát (bár remélem elolvastad az oldal lábjegyzeteit és értelmezted).
A történelem egyenrangú a matematikával és fizikával, ha az elérhető tudományos fokozatokat, akadémiai helyeket, publikációs teljesítményt, társadalmi elismerést nézed meg. De nem egyforma, hiszen teljesen más eszközökkel dolgozik.
Ha a saját vallásod érdekében szeretnéd ledegradálni a régészetet és a történelmet, megteheted, de ezzel csak magadat minősíted.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#18731) Huma válasza Noddy (#18730) üzenetére


Huma
addikt

Hol forgattam ki a szavaitokat? Esetleg egy példát tudsz mondani?

"Igenis értelmes, képzett, magas tudományos pozícióban lévő ember is lehet vallásos, megtartva józanságát"
Lehetséges, de a statisztika szerint nem jellemző. És én ennek nem is állítottam az ellenkezőjét, szóval nem értem hogy mi a problémád. A józanságról meg nem sok szó esik a statisztikákban (elég nehezen is lehetne mérni), szóval ebbe inkább ne menjünk bele.

Most komolyan nem esett le még mindig hogy miről is írok a történelem kapcsán?
A történelmet hamisítják. Sok eseményről többféle verzió is van és max csak egy időgéppel lehetne kideríteni hogy mi az igazság. Van amit eltitkolnak, van amit hozzáköltenek és van amit elferdítenek. Van ami pedig csak szimplán elveszett az idők folyamán. Sok olyan esemény van amiről csak több ezer éves feliratok mesélnek. Ki tudja hogy mennyi a valóságtartalmuk?
A történészek folyton vitatkoznak egymással, hogy mi is történt ekkor meg akkor valójában. Te hallottál már két matematikust azon vitatkozni hogy kettő meg kettő az mennyi?
Az egyik tudományág bizonytalan következtetésekre és találgatásra is épít és a bizonyítás sokszor lehetetlen míg a másiknál szigorú szabályok vannak és bizonyítani kell az elméleteket. Találd ki hogy melyik melyik.

De igazad van. Magamat minősítem azzal hogy én észreveszek ilyen nyilvánvaló dolgokat, te meg nem.

(#18729) kymco:
Az a baj, hogy attól még hogy valaki főorvos a toxikológiai osztályon meg addiktológus szaktekintély, nem lesz automatikusan igaza. Nem egy ilyen, hangzatos titulussal rendelkező embert hallottam már akkora hülyeségeket beszélni, hogy csak a fejemet fogtam közben, hogy le ne essen.
Ezzel nem azt mondom, hogy az általad említett személy is ilyen, de nem zárom ki a lehetőségét azok után amit róla írtál.

[ Szerkesztve ]

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#18732) Noddy válasza Huma (#18731) üzenetére


Noddy
senior tag

Írtam, hogy egyenrangúak, de nem ugyan azok az eszközeik, de mindkettő a valóságot vizsgálja. Nem minden történelmi esemény hazugság. Történelmi személyek léteztek és hatásuk megmutatkozik, ez a régészet és történelem célja, hogy a leghitelesbb módon feltárja. Pont az a célja a történelemnek, hogy a valóságot feltárja. Kik, mikor, hol éltek, mit hagytak ránk és az mennyire igaz.
sajnálom, hogy te ezt nem tudod tudományként kezelni, de a tudományos közvélemény által elfogadott tudományterület.

Az észrevételed, hogy a történelem humántudomány a matematika pedig természettudomány helyt álló. De például a régészet felhasználja a fizika és kémia eredményeit, eredményei egzaktak, természettudományosak.
De fura hogy ezt nekem kell magyaráznom.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#18733) Huma válasza Noddy (#18732) üzenetére


Huma
addikt

"sajnálom, hogy te ezt nem tudod tudományként kezelni"
Hálás lennék ha idéznél tőlem olyat ahol leírtam, hogy a történelem nem tudomány. Ellenkező esetben azért lennék hálás ha nem ferdítenél és csúsztatnál a személyemmel kapcsolatban.

Pontosan tudom, hogy a történészek és a régészek mivel foglalkoznak. És veled ellentétben azt is tudom, hogy sok esetben az eredményeik meglehetősen bizonytalanok.

Az eredményeik korántsem egzaktak ugyanis sok esetben nem lehet megállapítani egy-egy tárgyról hogy eredeti e vagy hamisítvány. A történelmi események többségéről pedig aztán végképp nem lehet megcáfolhatatlan bizonyítékot felmutatni.

Szókiforgatós példád elmaradt. Talán mert nincs mit példának felhozni?

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#18734) Noddy válasza Huma (#18733) üzenetére


Noddy
senior tag

Te magad hozod fel a szókiforgatásodat. Én mondtam, hogy a történelem tudomány, de te állítod, hogy nem mondtál olyat, hogy nem tudomány, de mégis kiakadtál azon, hogy tudományként hoztam fel, hiszen nem említhető egy lapon más tudományokkal. Mi ez ha nem szókiforgatás? Ha tudomány akkor tudomány, nem kell kifogás szerintem. Ha szerinted nem, akkor indokold meg hogy miért nem az. De az nem érv, hogy nem olyan mint a matematika. Attól, hogy a valóság más területét, aspektuát vizsgálja, amire a matematikusok nem képesek, hiszen ők is a valóság más területét és aspektusát vizsgálják. Nem tudom ezen mit olyan nehéz megérteni... :( A fizika sem olyan mint a matematika, ott mégse problémázol, pedig ott is vannak elméletek amiken tudósok összekapnak, most legutóbb például Hawking fekete lyukakkal kapcsolatos elméletén. Vannak viták eltérő gondolatok, de ott mégse jut eszedbe, hogy hiteltelenek lennének. A biológiai modellek és elméletek változatosságáról, ellentmondásairól akkor pedig ne is beszéljünk, mégis teljesen elfogadhatónak tartod. Tudod, hogy hány elmélet van a dinók kihalásáról? A gyerek ismeretterjesztő könyvekben is legalább öt szerepel... mégis teljesen rendben van.

Szószerint nem mondtad ki, hogy nem tudomány, de mégis úgy utalsz rá, mint ami nem áll meg a tudományosság mércéjén, hivatkozva a hamisításra, megbízhatatlanságra. De én kiemeltem, hogy pont az a célja történelemnek, hogy hitelesen tárja fel a múltat, megmutassa, hogy az miért hamis, és mi volt az igaz. Talán ez elkerülte a figyelmedet. Tehát éppen a te általad kifogásolt, hamisítást, hiteltelenséget oldja el. Nem tudom mennyire figyeltél oda a történelem órákon, de mi pont ilyeneket tanultunk. Mik voltak a valódi indokok, hogy vezették meg egyes uralkodók a népet, hogy hatalomhoz jussanak, egyszeres vagy többszörös honfoglalás volt, stb.

Ugyan ilyen szókiforgatás volt, hogy folyamatosan az intelligencia hiányával hozod kapcsolatba a vallásosságot és elenyészőnek, nem jellemzőnek írod a magasan iskolázott emberek vallásosságát. És folytatod a vallások szapulását, hogy agymosott emberek a vallásosak. Mintha egy mondattal előrébb nem írtad volna, hogy azért csak vannak komolyan gondolkodó, értelmiségi emberek akik szintén vallásosak.

Ha tényleg a tudomány a megoldás a vallás eltüntetéséré, egyetlen egy, ismételem egyetlen egy komolyan gondolkodó, értelmiségi ember se lenne vallásos, ennek ellenére mégis vannak ilyenek, 5-10%. Ami egy hétmilliárdos népességben nem egy két ember, semmiképpen nem egy negligálható mennyiség... És bocsánat, ha ezekből a dolgokból következtetéseket vonok le.

De érezd magad igazolva, a vallásosok nagyon nagy többsége megvezethető, báb ember akik zombimódjára viselkednek és ennek az az oka, hogy nincsenek felvilágosítva, hogy igazából amiben hisznek az nincs is, hiszen a tudomány bebizonyította, hogy nincs Isten, se Allah, se Nirvana, se tao (pedig ez hazugság, mivel nem bizonyította be, de mégis neked kell hogy igazad legyen). De elnézést a lelkiismeretem nem engedi, hogy ilyen hazugságot leírjak. De fura, hogy közben pedig azt írod minden nagy tudományosság közben, hogy mégis lehetnek istenek akik UFO-k... Most mi ez? :U

[ Szerkesztve ]

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#18735) Huma válasza Noddy (#18734) üzenetére


Huma
addikt

"a vallásosok nagyon nagy többsége megvezethető, báb ember akik zombimódjára viselkednek és ennek az az oka, hogy nincsenek felvilágosítva, hogy igazából amiben hisznek az nincs is, hiszen a tudomány bebizonyította, hogy nincs Isten, se Allah, se Nirvana, se tao"
Már régóta vártam egy ilyen beismerésre. :)

"De elnézést a lelkiismeretem nem engedi, hogy ilyen hazugságot leírjak."
Ennek ellenére mégis megtetted. Attól, hogy át van húzva még ugyanúgy ott van.
Rögvest nyomtam egy printscreent és már töltöttem is fel a képet a facebookra. :D

A hozzászólásod többi részére nem reagálnék mert szinte az egész egy nagy zagyvaság.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#18736) Noddy válasza Huma (#18735) üzenetére


Noddy
senior tag

Légy vele boldog... :U Ha neked ez szerez örömet, hogy hazugságban élj. Semmivel se vagy jobb mint az általad hazugságban éléssel vádolt vallásosok... Köszönöm a beismerést. Én nem rakom ki facebookra, nem élvezkedek azon az állapoton amiben vagy. Csak sajnálni tudlak.

Többieket kérdem hogy tényleg zagyvaság-e mert akkor még egyszer neki futok, de szerintem érthetően írtam le a véleményemet.

[ Szerkesztve ]

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#18737) kymco válasza Noddy (#18736) üzenetére


kymco
veterán

Azért nem válaszol rá, mert nem nagyon tud mit. Max olyat, hogy: kiolvastam a sorok között, hogy nincs igazad... Vagy, hogy: ebből is látszik, hogy agymosottak vagytok...
Én akkor adtam fel, mikor hazugságot állított rólam, most hogy veled gúnyolódik, talán te is feladod.
Egyébként érdekel mások véleménye. Huma, aki a tudományt akarja érvként használni a keresztények ellen logikusan, tudományosan érvel? Egyáltalán figyelembeveszi a másik fél érveit (a gúnyolódást kivéve)?

www.refujvaros.hu

(#18738) kymco válasza Noddy (#18736) üzenetére


kymco
veterán

A kérdésedre nem válaszoltam eddig: Nem zagyvaság, amit írtál. Ő kérdőjelezte meg a történelem tudomány voltát a csalások miatt... mintha a fizika tudományában nem lettek volna eddig csalások pld a hideg fúzióval kapcsolatban... aztán rágalomnak állította be, mikor erre hivatkoztál.

Ezt a sületlenséget állította: "Ha szerinted a történelem egyenrangú pl a fizikával vagy a matematikával az csak azt jelenti hogy elég kevés fogalmad van e három tudományágról. De gondolom ezt hiába is magyaráznám neked. Ha egy kalap alá veszed pl a matekkal akkor jól néz körül hogy nincs e a közeledben egy matektanár mert lehet hogy igencsak megorrol rád. :D"

Majd korrigált: "Hálás lennék ha idéznél tőlem olyat ahol leírtam, hogy a történelem nem tudomány. Ellenkező esetben azért lennék hálás ha nem ferdítenél és csúsztatnál a személyemmel kapcsolatban."

www.refujvaros.hu

(#18739) Huma válasza kymco (#18738) üzenetére


Huma
addikt

Dehogynem zagyvaság. Olyan dolgokat vet fel amiket már megválaszoltam. Arról nem is szólva hogy olyan olyan dolgokról ír úgy mintha beszéltünk volna róla ami eddig még szóba sem került.

A két idézettel mi a baj? Semmi korrigálás nem volt.
Most nem tudom, hogy a szövegértésetekkel van baj vagy csak szimplán megpróbáljátok kiforgatni a szavaimat. Eddig azt hittem, hogy az utóbbi, de kezdem azt hinni hogy tényleg nem értitek, hogy miről is van szó.

(#18737) kymco:
"Azért nem válaszol rá, mert nem nagyon tud mit."
Azért nem válaszolok mert már válaszoltam rá korábban. Feleslegesen meg minek ismételjem magamat?

És nem állítottam rólad semmi hazugságot.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#18740) Huma


Huma
addikt

Húsvétkor mit is ünneplünk? A nyuszikat vagy a festett tojásokat? Kiscsibék is szoktak lenni, de azt nem tudom hogy miért. Nekik is van valami szerepük? A tojás miatt? Abból kelnek ki meg azt tojnak ha felnőtt csibék lesznek.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#18741) Huma


Huma
addikt

Hát gyerekek most egy nagyon undorító dologgal találkoztam. Épp zenét hallgattam a youtube-on mikor hallom hogy a zene közben (már 40 perce ment a zene) elkezdenek németül pofázni. Egy darabig hallgattam majd gondoltam megnézem, hogy mi a fene ez.
Mint kiderült valami reklám ahol a nácik épp a zsidókat válogatják. Ez volt az: [link]
Most komolyan, ki kíváncsi erre? Felháborító hogy ilyet tolnak az ember arcába. Zenét akarok hallgatni erre egy ilyen felháborító propagandafilmet raknak be a zenébe. Meddig akarják még fejni a döglött tehenet? Már eltelt kb 70 év.
Titeket nem háborít fel hogy most épp Jézussal kampányolnak?

Valamint a szerepjáték szerintetek is a Sátán műve?

szerk:
Arról nem is beszélve, hogy az a tehén már eleve csak félig volt élő.

[ Szerkesztve ]

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#18742) exabit válasza Huma (#18740) üzenetére


exabit
tag

Nálam Húsvét úgy jelenik meg mint munkaszüneti nap. A középkorban egyébként nagy vonzerőt jelentett a katolikus vallásban az hogy a kismillió szentjük napja munkaszüneti nap volt.

(#18743) Huma válasza exabit (#18742) üzenetére


Huma
addikt

Naplopó, lusta disznók. Ahelyett hogy örültek volna hogy a munka nemesíti a jellemüket. :D

Ezt amúgy tuti azok szokták mondogatni akik életükben nem dolgoztak még. Mint ahogy a nem a győzelem a fontos című szöveg is tipikus vesztes duma. Azok mondogatják akik még életükben nem nyertek meg semmit.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#18744) 0xmilan válasza Huma (#18740) üzenetére


0xmilan
addikt

Hallottam már olyat, hogy Ishtar babiloni istennőt, mert hogy az ő szimbólumai a nyuszi meg a tojások. Ez persze így nem igaz, de összeesküvés elméletnek nem rossz. :DDD

(#18745) jpm válasza Huma (#18741) üzenetére


jpm
senior tag

Ezek (zsidók) ebből élnek. Még fogod eleget hallgatni, hogy ez a magyarság legnagyobb tragádiája...blabla Folymatosan emlékezni kell rá, (ha nem teszed majd ők emlékeztetnek).
Nem kell velük foglalkozni... Minél jobban nyomulnak annál jobban utálják őket.

[ Szerkesztve ]

(#18746) Huma válasza 0xmilan (#18744) üzenetére


Huma
addikt

Utánaolvastam. Egész ésszerűnek tűnik. Amúgy nem meglepő. Nem ez az első dolog amit a keresztény egyház lenyúlt az ősibb vallásoktól. Mindig is jók voltak abban, hogy innen-onnan elemeljenek egy-egy pogány rítust ill ünnepet és a sajátjukénak nyilvánítsák.

(#18745) jpm:
Ja. Én látom ezt. De sokan bedőlnek ennek a hülyeségnek.
Mintha nem történt volna egy rakás ehhez hasonló tragédia. Tele van vele a történelem és még a jelen is. Azokon érdekes mód mégsem csámcsog senki. Arról nem is beszélve hogy alaposan el van ez túlozva. Sötét időszak volt az és mindenki szenvedett. Nem csak ők. Mégis csak őket kell sajnálni pedig nem ők voltak a legnagyobb vesztesek.

[ Szerkesztve ]

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#18747) Naturalist válasza jpm (#18745) üzenetére


Naturalist
tag

Nem kell velük foglalkozni... Minél jobban nyomulnak annál jobban utálják őket.

Ha egy megemlékezés nyomulásnak számít és ok az utálatra, belegondolok mit mondhat egy hasonlóan gondolkodó román: Ezek a szemét magyarok még jogokat is követelnek maguknak nem csak megemlékezéseket.

Persze csak ha a logikádat követjük.

(#18748) Huma válasza Naturalist (#18747) üzenetére


Huma
addikt

A két dolog távolról sem ugyanaz.
Vajon miért kéne megemlékezni az év 365 napján egy olyan dologra amihez hasonló számtalanszor előfordult az emberi történelemben? (Úgy hogy a többire nem emlékezünk vissza csak erre az egyre)
Valamint mit akarnak még? A több százmilliárdos kártérítés nem elég nekik amit évente kapnak? Elégedjenek meg vele mert rajtuk kívül senki sem kap semmit pedig mint írtam nem ők voltak az igazi károsultak.
Mégis folyamatosan azt tolják a képünkbe hogy mekkora áldozatok meg hogy szégyelljük magunkat és hogy adjunk nekik még, még és még.
Hetven éve történt. Ideje lenne elfelejteni a sérelmeket és abbahagyni a másokon élősködést.

De ez már nagyon off.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#18749) Naturalist válasza Huma (#18748) üzenetére


Naturalist
tag

Vajon miért kéne megemlékezni az év 365 napján egy olyan dologra amihez hasonló számtalanszor előfordult az emberi történelemben? (Úgy hogy a többire nem emlékezünk vissza csak erre az egyre)

Ki kér erre? Ki mondja, hogy ne emlékezz másra? Engem nem kért erre senki.

Mégis folyamatosan azt tolják a képünkbe hogy mekkora áldozatok meg hogy szégyelljük magunkat és hogy adjunk nekik még, még és még.

Nekem nem tolják a képembe. Vagy csak én nem érzékelem nyomulásnak azt ami esetleg nem az? Sőt még szégyen érzést se keltenek bennem. De lehet bennem van a hiba.

nekik

Kik az ők és kik a mik ebben a kérdésben? Lehet ezen kéne gondolkodni.

(#18750) Huma válasza Naturalist (#18749) üzenetére


Huma
addikt

Erre szívem szerint egy bibliai idézettel válaszolnék, de úgy gondolom az számodra sértő lenne és nem vennéd jó néven. :D
Szerintem értelmetlen folytatnunk ezt a társalgást mert te vagy önkéntelenül vagy pedig szándékosan félreértelmezed a tényeket.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.