Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#16344) kymco válasza llll (#16336) üzenetére


kymco
veterán

A kérdésed jó, nagyon jó.
A próféta esetenként jobb belátásra akarja bírni a népet. De azt a népet, aki ismeri Istenét, csak nem követi.
Más esetben a próféta ítéletet hirdet a nép felett, ami be is következik.
De nem tudok hirtelen példát mondani arról, hogy a próféta győzködött volna valakit Izrael Istenének létezéséről.
A tanítvány sem győzköd, max beszél. Ha én bárkit is meggyőznék, abból nem születne új élet. Az új élet Isten Lelkének munkája, amit siettetni, erőltetni, hatalmi szóval betartatni, bemagoltatni nem lehet.
Pld a gyerekeim esetében sem tudok hitet csikarni ki belőlük, ha csak saját maguk nem döntenek. De a döntést minden esetben Isten kezdeményezi. Estenként egy-egy élethelyzet, egy bizonyságtétel, egy bibliai igevers olvasása során. Ez minden esetben Isten Szentlelkének titka.
Lehet, hogy valaki többször elolvassa a Bibliát, kívülről idéz verseket,rokonszenvezik is a kereszténységgel, esetleg vitázik is nem hívőkkel, de még nem jutott személyes hitre. Majd egyszer, egy igevers egészen másként szól hozzá... Ez történt anno Lutherrel is. Nem volt ott ember, hogy meggyőzze őt igazáról... de volt egy különleges pillanat, ahol Isten megérintette, és az addig darabjaira hullott puzzle összeállt egy valós képpé...
Jézus sem azért jött, hogy bárkit is győzködjön. Nem folytatott hitvitákat, tanított, és szeretett, ahogy Isten tud szeretni. És betöltötte a küldetését, amiért megszületett, feláldoztatott az oltáron az egyetlen igaz áldozatként a bűneink miatt.
Jézus jelenlétével képviselte az Atyát (Jahvét), hogy megismerhessük Őt valóságosan, és megérthessük...

20 éve járok hitben, korábban magamban hittem, a képességeimben, a tehetségemben, adottságaimban, érdekérvényesítő képességemben. Kiderült, hogy van olyan helyzet, mikor ez a hit nevetségesen, siralmasan tehetetlen.
Megtérésem utáni 20 év alatt Istenben soha nem csalódtam, mindig megtartott, ígéreteit hűségesen megtartotta. Nekem ennyi elég. Nem én hitem tartja Istent az életemben, az Ő hűsége tart meg engem.

www.refujvaros.hu

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.