Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#14501) szab.tam válasza DrGonzo22 (#14500) üzenetére


szab.tam
nagyúr

"még nem töröltetted a kis barátaiddal"

ezzel óvatosan. vékony jégen jársz. a modik nem szeretik az ilyen, rájuk is utaló beszólásokat...
és miután kibannoltatod magad, megint mi leszünk a csúnya bácsik, akik kiutálunk. :)

[ Szerkesztve ]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#14502) DrGonzo22 válasza szab.tam (#14501) üzenetére


DrGonzo22
őstag

Tisztára, mint az istenek, ott se lehetett Jahvét nevén nevezni, na de ez fenn sem áll, mert én a politikailag korrekt "barátok" szót használtam. Ellenben te kimondtad a varázsszót, hát nem tudom mi lesz... Tudod mit, nem lesz semmi, mindketten nyugodtan alhatunk. Ne légy paranoiás.

(#14504) DrGonzo22 válasza hallari (#14498) üzenetére


DrGonzo22
őstag

""A sárkány a Bibliában a Sátán egyik szimbóluma."
Pontosabban?

Akkor mondjuk a Süsü megtekintése növeli a "démoni támadások" esélyét egy kisgyereknél?

A sárkányon kívül van még valami amit kerültök?

Virtuális játékoknál akkor sem ajánlott, ha pl. a játékos pont a "gonosz erőket" akarja legyőzni?" (Direct #14299)

kár, hogy a #14299-re válaszoltál... az pedig mily meglepő, pont arról szólt, amit azóta valamiért tagadni próbálsz. Egyébként tényleg, mi történt? Meggondoltad magad? Beláttad, hogy azért Süsüt már tényleg nem kéne bántani? Nem szégyen a megváltozott vélemény beismerése - bár azt valóban nem tudom, hogy a gyülekezeted, engedi-e az ilyesmit. De az én szememben biztosan nem szégyen ;)

(#14505) DrGonzo22 válasza #40993792 (#14503) üzenetére


DrGonzo22
őstag

"Másik ember másként gondolkodik, ennek elfogadása alapvető emberi érték. Függetlenül a meggyőződéstől"

Ilyen alapon fogadjuk el a koncentrációs táborokat is, nem történt semmi, csak Hitlerék más véleményen voltak, tényleg bagatell. Értem én, hogy szélsőségesen liberális elveket vallasz, de még ott is felmerül problémaként a tolerancia határa - még a legvadabbul szélsőséges szerzőknél is.

De nem kell feltétlenül morális példát hozni, azt sem kell tolerálnia, még egy hozzánk hasonlóan liberális gondolkodású embereknek sem, hogy egyes csoportok tényeket szándékosan (hátsó érdekektől vezérelve) nem hajlandóak tényekként kezelni. Ezért a viselkedésért (pl. Holokauszt tagadás) egyes (tradicionálisan liberális) országokban akár börtönbüntetés is kiszabható.

Az evolúció tagadása jelenleg társadalmilag semleges kérdés, és ez nagyjából helyénvaló is így. Amúgy nem értem, miért ez a nagy felhajtás körülötte, kb. semmilyen vallási dologgal nem függ össze.

[ Szerkesztve ]

(#14506) Brutális eb


Brutális eb
addikt

Én magam vagyok saját istenem.
Ezért nem kell szégyenkeznem ha szadó mazó erotikára vágyam támad önmagamra nem kell könyörögnöm megbocsátásért egy szét vomitolt éjszaka után semmi rossz érzés nincs bennem ha valaki elhagy 30 rugot én megtalálom majd afgán növényi származékra és 16 éves iskolásegyenruhás lányokra költöm. Nem kell vasárnap korán kelnem templomba menni és ott mosolyogni miközben melettem telivan mosdatlan nyanyákkal.Ha lenne feleségem mér esküvő elött el vihetném egy kannyarra kipróbálni nehogy később szörös kisálatokra több vágyam legyen mint az asszony tehetségtelen hagszeres tudására.(Fuvola,oboa,stb:D)

És ez csak töredéke.
A szabad életnek.
Kiváncsi vagyok a nektek mit ad a vallás a bilincsen kívűl.
Az ilyen mindenkit szeretek meg szép az élet nem ér.
Mert ez 8 üveg pilseni után bárkinek megy.

[ Szerkesztve ]

Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.

(#14508) DrGonzo22 válasza #40993792 (#14507) üzenetére


DrGonzo22
őstag

Semmi extra csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy a toleranciának sem árt, ha van határa.

(#14510) Brutális eb válasza #40993792 (#14507) üzenetére


Brutális eb
addikt

Zero konkrétum.
A napi élertben mit ad?

"Pedig ez a Tanítás lényege"
De könyörgöm ez tanítás és hit nélkűl is elérhető.Akkor meg minek feccölsz bele felesleges energiát?Tudom nem felesleges...Annyira szeretem a vallásos emberek ködösítő kijelentéseit.

Sajnos nem hinném,hogy a hittel élsz inkább a hit szerint tehát már nem vagy magad csak egy elmélet szolgája.

[ Szerkesztve ]

Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.

(#14511) D1Rect válasza Brutális eb (#14506) üzenetére


D1Rect
félisten

"semmi rossz érzés nincs bennem ha valaki elhagy 30 rugot én megtalálom majd afgán növényi származékra és 16 éves iskolásegyenruhás lányokra költöm."
Ez azért "baj", mert a kábítószerezést és a kiskorúak prostitúcióját is tiltja hatályos jogszabály.

Az "élet szép" állapot pedig elérhető 8 üveg pilseni nélkül is.

(#14512) Peethy válasza Brutális eb (#14510) üzenetére


Peethy
őstag

Az, amit vallasz, az is származik valahonnan, nevezetesen abból az európai kultúrából, amelyet úgy 11 éves korodig állandósítottál magadban és amely a kereszténységre épül. Aki Európában/USA-ban szocializálódott, mind egy keresztény értékrend szerinti kultúrában nőttek fel, és ez alapján fogják eldönteni, hogy mi a jó és mi a rossz...

http://ungvaripeter.hu - brand, arculattervezés, marketing

(#14513) kymco válasza DrGonzo22 (#14467) üzenetére


kymco
veterán

És ez jó vagy rossz lenne? Mert nálad ez nem egyértelmű...

www.refujvaros.hu

(#14514) kymco válasza DrGonzo22 (#14467) üzenetére


kymco
veterán

És ez jó vagy rossz lenne? Mert nálad ez nem egyértelmű... (mármint a sztálini rezsim kiteljesedése)
Egyébként fura látni, hogy te, aki jártas vagy a tudományokban képes vagy ilyen pocsék érvekkel érvelni. Mert lássuk, hozol egy egyszeri, saját, szubjektív példát, meg néhány "B" horrorfilmet érvként.
Erre jöhetnék azzal, hogy nekem kb 30 olyan ismerősöm volt, aki masszív alkoholista volt és nem volt keresztény, sőt keresztény gyűlölő volt. És láttam számos horrorfilmet, ahol őrült tudós volt a brutális gyilkos, és egyik sem keresztény volt. Lehet, hogy ezekből is érdemes messzemenő következtetéseket levonni?
Te a saját "bizonyítékaid" (filmes élmény és egyszeri, szubjektív megtapasztalás) alapján nem csak általánosítasz, hanem sértegetsz olyan embereket, akiket nem ismersz. Majd megemlíted, hogy mindezt tudományos alapokon teszed, ami egyszeri személyes tapasztalat és filmélmények sora. És még te jössz azzal, hogy a keresztények tudományellenesek.
Te vagy, aki lejáratod a tudományosságot, mert saját érzelmi nyomorod arra indít, hogy "tűzzel-vassal" érvelj a kereszténységgel szemben. Lejáratod, csúsztatsz, általánosítasz, sértegetsz.... és mindezt "tudományos" alapokon. A te tudományosságod nem más, mint vékony cukormáz, amivel a keresztények elleni gyűlöleted próbálod konformmá tenni. De valójában az érveid a horrorfilm élmények szintjén ragad meg. Azt gondolod, hogy tudományellenesek vagyunk mi keresztények, miközben sokunk nagy tisztelettel és alázattal különböző tudományágakat művel. Tiszteljük, használjuk a tudomány eredményeit, és helyén kezeljük a dolgokat. Te pedig csak arra használod őket, hogy belénk rúgj. Nem tudom mi motivál valójában téged, de szerintem egy nagyon beteges félelem és bosszúvágy hajt, melyet igen gyengén igyekszel leplezni. És még talán magadnak is hazudsz, hogy mindezt a tudományos szemlélet térnyerése érdekében teszed.
Felfordul a gyomrom, mikor téged olvaslak, mert ilyen kétszínűséggel ritkán találkozom a hétköznapi életemben, pedig hivatásos bűnözők között töltöm mindennapjaimat.

Azt hiszem egy jó ideig ezzel befejezem a vallás topic olvasását is, mert gyomorforgató, ahogy az embertársaitokról vélekedtek a tudomány nevében, de valójában nagyon alantas motivációval a háttérben.....

www.refujvaros.hu

(#14516) Vladi válasza DrGonzo22 (#14469) üzenetére


Vladi
nagyúr

"vallásos 100"

Ezt tudod -e mit jelent? Vagy csak dobálózol itt?
Ezt egészen pontosan azt jelenti, hogy az átlag populáció vallásos. Az átlagon felüli iq-jó (nem vallásos 119, tehát a népesség durván 2-3%-a) meg nem.

A statisztika addig szép, amíg nem alkotsz szabályokat. E szerint Einstein nem lehetett volna, pedig az volt.

"Vasárnapi iskola hallgatók a népesség százalékában"
Ez meg kb annyit bizonyít, hogy a vasárnapi iskola látogatottsága csökken.

"Nem vallásos emberek a kanadai össznépességben 7.3%"

Ezzel már ki is vágtad magad alatt a fát. Mert azért Kanada elég fejlett társadalmilag. Ha még ott is 82.3%....

Egyszóval gyenge itt a kapálózásod, amivel a vallás sírját ásod. Az eredeti felvetésemre semmit se reagáltál.

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#14517) Vladi válasza Brutális eb (#14506) üzenetére


Vladi
nagyúr

"én megtalálom majd afgán növényi származékra és 16 éves iskolásegyenruhás lányokra költöm."

"szabad élet"

Hááát... hajaj. :U

Hagyjuk inkább. :)

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#14518) Peethy válasza Vladi (#14517) üzenetére


Peethy
őstag

...de épp ez az, hogy mégsem költi, vagy ha költi, akkor sem szent meggyőződésből, hogy ez a jó. Sőt, az emberek nagy része tudja, hogy ez rossz, csak élvezetre vágynak, a vágyak kiélésére... nagy különbség van aközött, hogy valamit a tudásom ellenére, vagy annak megfelelően cselekszek meg. Például egy iszlám társadalomban szent meggyőződésből megölhetem/feljelenthetem a lányomat, ha egy keresztény fiú udvarol neki (ld. Irak).

[ Szerkesztve ]

http://ungvaripeter.hu - brand, arculattervezés, marketing

(#14519) D1Rect válasza Peethy (#14518) üzenetére


D1Rect
félisten

A "csúnya-gonosz" iszlám társadalomban bizonyos helyeken sok évnyi munkabérért "adnak" egy asszonyt.
Mostanában szeretjük eltúlozni/kiforgatni az ottani kultúra bizonyos elemeit, hogy "jogos legyen" a "bombával visszük a demokráciát".

(#14520) Peethy válasza D1Rect (#14519) üzenetére


Peethy
őstag

Megfordítom: mostanában szeretjük inkább megszépíteni az ott folyó dolgokat, hogy ezzel is bemutassuk a kereszténység csúnya mivoltát. Egyébként nem minősítettem a kultúrát, bár ezt gondolom te is észrevetted, szóval le kéne szoknod arról, hogy olyan dolgokat adsz a másik szájába, ami sosem jött ki onnan. Azt a kultúrát vizsgáltam, aminek alapja az erőszak és az erőszakkal való érdekérvényesítés. Ha te minősíteni akarod ezt, akkor tedd, de ne tegyél úgy, mintha én ezt tettem volna, köszi előre is, hogy megérted, amit most mondtam!

[ Szerkesztve ]

http://ungvaripeter.hu - brand, arculattervezés, marketing

(#14521) D1Rect válasza Peethy (#14520) üzenetére


D1Rect
félisten

Te miről beszélsz?

Az "iraki hasonlatod" innen nézve, kb. a "keresztények szíjjal verik a gyereket" szintű volt.

"Azt a kultúrát vizsgáltam, aminek alapja az erőszak és az erőszakkal való érdekérvényesítés."
Ez "vicces", mert nem is olyan régen még Európában is folytak a boszorkányperek...

(#14522) Peethy válasza D1Rect (#14521) üzenetére


Peethy
őstag

Elmondtam, amit elmondtam: köszönöm, hogy megérted, amit az előbb kértem.
De akkor mondok valami mást: létezik olyan, hogy vallástipológia, azaz hogy melyik vallást hova soroljuk be, milyen típusú. Eszerint minden vallásnak van egy alapvető eszméje, ami köré felépül az egész. A kereszténység fő tipológiája a szeretet, az iszlámé pedig az erőszak. Nem, nem a terrorizmusra, háborúra gondolok itt, hanem arra, hogy el kíván nyomni minden mást egy-egy társadalmon belül, célja a társadalom feletti hatalomátvétel (hallottál már a saríáról?). És ezzel megint nem minősítettem senkit és semmit, ez egyszerűen a tanításból levezethető. Nekem nincs bajom az iszlám emberekkel, mert nem ismerek egyet sem (a Keletinél fellelhető arab pénzváltókon kívül, bár őket is csak látásból).

[ Szerkesztve ]

http://ungvaripeter.hu - brand, arculattervezés, marketing

(#14523) D1Rect válasza Peethy (#14522) üzenetére


D1Rect
félisten

"Nekem nincs bajom az iszlám emberekkel, mert nem ismerek egyet sem"
Akkor ne erőltessük ezt az iszlám dolgot. ;)

(#14524) DrGonzo22 válasza kymco (#14514) üzenetére


DrGonzo22
őstag

Nagyon nagy tévedések vannak itt. A kritikám legalább 5 különböző pilléren nyugszik - ezeknek természetesen semmi közük egymáshoz. Ezek egyike a személyes tapasztalat, amit felfogni nem tudok, miért mosol össze más dolgokkal. A kereszténységgel szembeni ellenérzéseimet nem tudom, honnan vetted, hogy leplezni akarom. Az ilyen történelmi gondolatkísérletek kapcsán feltenni a jó, vagy rossz lenne kérdést totál értelmetlen. Jó és rossz amúgy sem létezik, ezeket csak az egyes emberek vetítik bele teljességgel semleges jelenségekbe, mert a világban magában minden semleges.

(#14525) Peethy


Peethy
őstag

No, evezzünk egy kicsit földhözragadtabb vizekre.

Mostanság szoktam keresgélni színdarabokat, amiket elő lehetne adni gyülekezeti irodalmi esteken, és sajnálattal látom, hogy nagyon-nagyon kevés jó keresztény színdarab/dráma van. Vagy csak én nem találtam. Tavaly Karácsony előttre készítettem egy átiratot Gogol: A revizor című zseniális drámájából, aminek szerintem nagyon jó üzenete van, konzervatív, leköti a nézőt, és abszolút alkalmas egy gyülekezeti előadásra :) Egy órás, 13 szereplő van benne, esetleg ha igény van rá, szívesen eljuttatom a szövegkönyvet, meg videófelvételt róla, ha valakik elő akarnák adni.

Pünkösd előttre most egy Madách: Az ember tragédiája átiraton dolgozom, Nátánel története alapján (János ev. 1), amennyiben elkészül, ezt is szívesen rendelkezésére bocsátom annak, aki igényli, mert tényleg látom, hogy nagy a hiány ilyenekben.

http://ungvaripeter.hu - brand, arculattervezés, marketing

(#14526) Peethy válasza D1Rect (#14523) üzenetére


Peethy
őstag

Így van, ha már nem ismerek iszlám embert, a vallásuk tanításáról már fogalmam sem lehet :) Tényleg ne erőltessük.

(#14524) DrGonzo22: vannak szeretteid? Ha egyet közülük valaki részegen elütne, azt jónak vagy rossznak titulálnád? Vagy mikor te magad kedves vagy valakivel, és ő cserébe egy pofont vág le, akkor mindkét cselekedetet semlegesnek titulálod? Az elméleted az első alkalommal megdől, amint valósággal találkozik. Te sem gyilkolsz le valakit, mert megbánt. De miért nem jó ölni? Honnan jön ez az egész? Rousseau: Társadalmi szerződés; hogy ne vallással szorosan összekapcsolódó művet idézzek.

[ Szerkesztve ]

http://ungvaripeter.hu - brand, arculattervezés, marketing

(#14527) Viszlát válasza Peethy (#14525) üzenetére


Viszlát
addikt

Nem konkrétan színdarab, de azért hátha:

http://www.youtube.com/watch?v=uFRYdGihOl4&feature=related

Elnézést, megint nem tudok linkelni.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#14528) Peethy válasza Viszlát (#14527) üzenetére


Peethy
őstag

Ez nagyon jó, két éve az ifjúsági találkozón előadtuk :) Szerencsére ilyen zenés drámákból azért van jópár keresztény körökben. Köszönöm!

http://ungvaripeter.hu - brand, arculattervezés, marketing

(#14529) D1Rect válasza Peethy (#14526) üzenetére


D1Rect
félisten

Szeretem amikor keresztények megbeszélik egymás között, hogy az "iszlámosok gonoszak és erőszakosak".
Bezzeg a kereszténység a szeretetre épül, de az inkvizíció, a boszorkányüldözés, a vallási háborúk azok csak úgy "becsúsztak".

A "csúnya gonosz" iszlám "mindenhova befúrja magát", a Vatikán meg véletlenül lett az egyik legkomolyabb politikai hatalom.
Véletlenül sincs itthon sem "politikai erőként" a kereszténység.
Ezek mind csak úgy "becsúsztak".

Tényleg ne erőltessük.

(#14530) hallari válasza DrGonzo22 (#14504) üzenetére


hallari
tag

"kár, hogy a #14299-re válaszoltál..."
KÖZVETLENÜL ARRA, DE Szab.tam ELŐZŐ KOMMENTJÉRE (#14302) HIVATKOZTAM BENNE (és már megint csúsztatsz, mert ez eddig sem volt kérdés, csak az, mire hivatkoztam ebben a kommentben). Ezt a hivatkozást "voltál szíves" csúsztatni már az előző kommentedben a #14300-asra. De ez nem meglepő tőled.

Úgyhogy akkor még egyszer:
1)már a legelső kommentemben ezt írtam: #14298 ..."Általában nem helyesli a pásztor, hogy ilyesmivel foglalkozzon egy hívő, vagy ilyen képeket, szobrokat, egyéb tárgyakat tároljon az otthonában, vagy ilyen előadásokat, filmeket nézzen."

TILTÁSRÓL HOL OLVASOL? Mert ha neked nem helyeslés=tiltás, akkor ajánlom, kérdezz meg független embereket. ~9:1 arányban nem neked fognak igazat adni. Ja és nem a fröcsögő ateista elvbarátra gondoltam, akit veled együtt kimoderáltak innen, hanem józan felfogású emberekre.

2)ezek után válaszoltam D1rect-nek a #14306-ban, amiben Szab.tam #14302-re hivatkozok, aki volt szíves kigyűjteni a "sárkány" előfordulási helyeit a Bibliából

TILTÁS MÉG MINDIG SEHOL

3)erre írta D1rect a #14314-ben, hogy: "nem fogom eltiltani a gyereket a Csipkerózsikától"

4)válasz: #14315 "Ki mondta, hogy bármit tiltsál? Ez egy AJÁNLÁS hívőknek."

5) D1rect #14317 "Oké, akkor nem fogom elfogadni ezt az ajánlást. ... Nem hiszek az átokban és egyéb babonákban. "

Érdekes, D1rectnek sem volt problémája a "nem ajánlott" értelmezésével, ez úgy látszik csak neked nem megy. De gondolom ebben már szándékosság is van.

[ Szerkesztve ]

(#14531) hallari válasza D1Rect (#14519) üzenetére


hallari
tag

Ahammm... Megnéznéd az utóbbi ~ 40 terrorista akcióit, milyen vallásúak voltak "erősen felülreprezentáltak"?
Köszi.

"A "csúnya-gonosz" iszlám társadalomban bizonyos helyeken sok évnyi munkabérért "adnak" egy asszonyt."

Amúgy voltál már muzulmán többségű helyen/országban? Én amikor utoljára voltam több csoporttal együtt (magyar-német), akkor az egyik lemaradó magyar lánynak úgy kellett utánafutni és kiszedni pár helyi kezéből, mert már vezették el egy sikátoron, hogy "erre ment a csoportja".

Egy német nő meg egyedül beült egy taxiba (PEDIG EL LETT VILÁGOSAN MONDVA, HOGY SENKI NE TEGYE), és csodálkozott, amikor a fickó a lakására vitte. Szerencsére egy óvatlan pillanatban meg tudott lépni és segítséget tudott kérni, de nem sok hiányzot egy "szomorú vég"-hez...

[ Szerkesztve ]

(#14532) szab.tam válasza hallari (#14530) üzenetére


szab.tam
nagyúr

rájöhettél volna te is, hogy csak trollkodni jár ide. (sajnos én is elfejtettem már néha...)
kérdeztem is, hogy ateistaként voltaképp miért jár a vallás topicba. válaszolt, de nem igazán értettem meg.
mintha húsevőként bejárnék egy vega topicba hülyézni...

tudjuk mindketetten, hogy nem baj az, hogy itt van. hiszen senki sem született hívőként. az sem baj, hogy leírja a véleményét. hiszen ezt mások is megteszik. csak az a baj, hogy zsigerből bomlasztani jár ide...

1 megoldás van: nem reagálsz rá. egy darabig el fog dühöngeni magában, madj elhallgat... :)

[ Szerkesztve ]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#14533) hallari válasza szab.tam (#14532) üzenetére


hallari
tag

Rendben, kösz, azt hiszem tényleg ez a járható út.
:)

(#14534) JJános válasza D1Rect (#14529) üzenetére


JJános
addikt

"kereszténység a szeretetre épül, de az inkvizíció, a boszorkányüldözés, a vallási háborúk azok csak úgy "becsúsztak".

Összemosol dolgokat. Kik is csinálták ezt? Keresztények? Nem! Vallások! Legalább két különböző dolog.

A keresztényektől nem kell félnie senkinek. :)

2007-05-06 óta itt!

(#14535) JJános válasza kymco (#14514) üzenetére


JJános
addikt

"Felfordul a gyomrom, mikor téged olvaslak, mert ilyen kétszínűséggel ritkán találkozom a hétköznapi életemben, pedig hivatásos bűnözők között töltöm mindennapjaimat."

Egyetértek a véleményeddel, és nekem is hasonlóképpen ugrál a gyomrom. :(((

2007-05-06 óta itt!

(#14536) szab.tam válasza JJános (#14534) üzenetére


szab.tam
nagyúr

vallás, keresztyénség, hívőség...

pontosan értjük, miről van szó. de.
fura dolog egy nem hívő emberek azt modnani, hogy nem vagy vallásos, hanem keresztyén. holott az ő szemében nyilvánvalóan az vagy, hiszen Instenről vallasz.
egyenesen botránkoztató lehet. óvatosan kell ezzell a furmulával bánni.
egy nem hívő ember számára minden a vallás témakörébe tatozik, ami Istennel kapcsolatos.
ráadásul nem is igaz, hogy nem vagyunk vallásosak. hiszen vallásos imádattal tiszteljük az Urat.

ezt természetesen úgy mondom, hogy tudom, mire gondolsz. a formális, külsődleges vallást állítod szembe a szívből jövő hittel.

[ Szerkesztve ]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#14537) JJános válasza szab.tam (#14536) üzenetére


JJános
addikt

Így van. Nekem nem vallásom van, hanem megvallásom. :)

2007-05-06 óta itt!

(#14538) D1Rect válasza hallari (#14531) üzenetére


D1Rect
félisten

Attól függ, hogyan definiáljuk a terrorizmust, meg annak, hogy mit veszünk terrorista akciónak.
Ha az izraeli megmozdulásokat annak vesszük, akkor lehet a zsidók viszik a prímet.
Persze meg kéne nézni a pontos tényeket.

"Amúgy voltál már muzulmán többségű helyen/országban?"
Voltam, igaz nem mostanában.

A történeteidre nem tudok mit mondani, én ilyet nem tapasztaltam, a környezetemben sem láttam ilyet.
Viszont a csoportunk egyik tagja elhagyta a tárcáját és úgy hozták neki vissza, hogy egy dollár nem hiányzott belőle.

(#14534) JJános: Tudom, az a keresztény akit te annak mondasz.
Ismerem ezt a "gumiszabályt." A pedofil papok sem keresztények.

(#14539) DrGonzo22


DrGonzo22
őstag

:U

(#14540) szoke12 válasza D1Rect (#14538) üzenetére


szoke12
őstag

Az az igazi kersztény, aki azt követi, amit a Biblia ír. Nem számít más. De tényleg sokan mondják/ták magukat annak.

[ Szerkesztve ]

"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"

(#14541) DrGonzo22 válasza szoke12 (#14540) üzenetére


DrGonzo22
őstag

Mi alapján vonod meg a #14539-ben linkelt jóembertől és jóasszonytól a keresztény hitet?

Amúgy ez az eset nem is annyira extrém, tekintve, hogy itt a fórumban is elhangzott, hogy vannak igazi mágusok, boszorkányok, jövőbelátók, és, hogy ellenük fel kell lépni. Ők is csak felléptek ezek ellen. Megint nem látom a különbségeket.

(#14542) szoke12 válasza DrGonzo22 (#14541) üzenetére


szoke12
őstag

Hol parancsolt Jézus ilyesmit? Azt mondta, még az ellenségeinket is szeressük.

"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"

(#14543) szab.tam válasza szoke12 (#14542) üzenetére


szab.tam
nagyúr

szokásos forgatókönyv majd jönnek a keresztes háborúk, inkvizíciók, stb.
a végén a pedofil papokkal megkoronázva...

neked is ajánlom:
-> [link]

[ Szerkesztve ]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#14544) DrGonzo22 válasza szoke12 (#14542) üzenetére


DrGonzo22
őstag

Ők csak az ördögöt akarták kiűzni a gyerekből, merő szeretetből.

Még mindig nem értem milyen alapon rekesztesz ki olyan embereket a keresztény közösségből, akik magukat keresztényeknek vallják, és akár még ilyen extrém áldozatokat is meghoznak egy gyermek lelki üdvösségéért.

Ott van a linkelt cikkben is, hogy "a gonoszt akarták kiűzni a gyermekből".

[ Szerkesztve ]

(#14545) szoke12 válasza szab.tam (#14543) üzenetére


szoke12
őstag

Igazad van. Inkább olvasson vissza. Már volt erről szó. Ember nem képes ilyesmire. Olvassa mindenki el a Bibiát, és majd utána...

[ Szerkesztve ]

"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"

(#14546) szab.tam válasza szoke12 (#14545) üzenetére


szab.tam
nagyúr

pont ma olvastam. (gazdag ifjú, Mt 19,26/b):

"Embereknél ez lehetetlen, de Istennél minden lehetséges."

(Isten előtt nincs reménytelen eset, lehetetlen, csak szerintünk...)

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#14547) DrGonzo22 válasza szoke12 (#14545) üzenetére


DrGonzo22
őstag

Szóval ez a válasz a sarokba szorításra...

Amúgy természetesen olvastam a Bibliát, csakúgy, mint sok más egyéb mitológiát is. És tegyük hozzá, hogy az őrjöngés és az erőszak magától Jézustól sem állt távol, hiszen pont ezért is ítélték halára - verekedett, randalírozott a pénzváltóknál, uszított, ellenállásra, tettlegességre szólított fel.

(#14548) szab.tam válasza szoke12 (#14545) üzenetére


szab.tam
nagyúr

amikor olvasok néhány itteni hsz-t, mindig hálát adok Istennek, hogy kijelentette Magát nekem. ha valaki, akkor én pont az ellenkezőjét, totál vakságot érdemeltem volna...

[ Szerkesztve ]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#14549) Noddy válasza DrGonzo22 (#14547) üzenetére


Noddy
senior tag

Akkor olvasd újra, itt nagyon mellé lőttél... nem kellene olyan dolgokba belemenned amiről halvány fogalmad sincs.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#14550) kymco válasza Noddy (#14549) üzenetére


kymco
veterán

Ez provokáció. Köpködi Jézust, tudatosan kiforgatja a bibliai történetet, csakhogy valaki felkapja a vita fonalát... Állítólag okos, képzett ember. Állítólag tudományos munkákon élesítette elméjét a kereszténység elleni háborúra, és itt amolyan vénasszonyos hisztériával ír baromságokat. Nem mellélőtt, egyszerűen a szemünkbe köpött...
És ha működik, akkor fokozni is fogja, muszáj emelni a tétet, mert senki nem vitatkozik már vele.

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.