Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#14013) Hunork válasza Noddy (#14009) üzenetére


Hunork
veterán

Én szerintem meg nem tudsz szöveget értelmezni...ezt sajnálattal veszem tudomásul.
Másik: a következő hsz-edben legalább annyira sértő módon reagálsz, mint egy-két ember, akik itt trollkodnak, és akik - jogosan - kapnak a fejükre. Mire gondolok?
"legtöbb értelmes ember..."
És még: én legalább nagybetűvel írom...

Hidd el, értelmes ember vagyok.
Hidd el, nem csapom be a fiamat, mert az én Istenem az enyém, csakis az én szubjektív létemben, elmémben létezik.
Az, hogy nem kívánok egy csoporthoz tartozni, az nem jelenti azt, hogy nem hiszek semmiben, vagy hogy ne lennék értelmes.
És akkor, hogy lásd: nekem édes mindegy a tudósok karattyolása például a már említett fekete lyukakról, melyekről mindegyik úgy beszél, mintha legalább egy-két hetet már elidőzött volna egy piknik keretében, de valójában halovány fogalma sincs, mi megy ott végbe a valóságban.
A vallás is hasonló elven működik, egybeszedett mondák/regék/mesék halmaza, mely akár nemes és jó célokat is szolgálhat, bár a keresztes hadjáratok kapcsán nem feltétlen jut ez eszünkbe.
Mi a közös a hívő és "hitetlen" emberek közt? (mert a hitetlen egy téves fogalom, másban hisz!)

Hogy valami másban hisznek, mást tartanak ideálnak, valóságosnak, másról hiszik azt, hogy minden részletre kiterjedő módon meg tudnak magyarázni alapigazságokat, törvényeket.
Én csak azért írtam, amit, hogy teljesen toleráns fogalmazásban, sértő megjegyzések nélkül felvázoljam: egy bolygón vagyunk, és bár vannak/lesznek csoportok, legyen az vallási egyház/szekta, vagy akár a realisták klubja, ettől még gondolkodhatunk/hihetünk teljesen eltérően.
Hogy egy példát is mondjak: nagymamám az "igazi" hívő, keresztény. Barátom szintén keresztény, jár templomba is, de mégis: oly messze van nagymamámtól és az ő hitvilágától, mint a Föld az Androméda-ködtől.

[ Szerkesztve ]

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.