Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#13201) Noddy válasza D1Rect (#13200) üzenetére


Noddy
senior tag

Én ezeket a dolgokat mindig felelősség hárításnak érzem. "Mi jók vagyunk, de bezzeg a sátánista, cionista, stb bankár stb miatt ilyen a világ amilyen, ha nem lennének akkor mennyország lenne." Közben már a legkisebb egységnél is komoly problémák vannak. De valakinek nagyobb hatalom jutott, valaki pedig "csak" a saját családja életét keseríti meg.

Az hogy a jelenlegi világ romlott szerintem senkinek nem kell ecsetelni. Még az ateistákat is zavarja a sok szenvedő ember.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#13202) D1Rect válasza Noddy (#13201) üzenetére


D1Rect
félisten

Lehet, hogy van benne valamennyi felelősséghárítás.
Viszont az emberek túlnyomó többsége a jó irányba mozdítaná a dolgokat, de a világ mégsem abba az irányba halad.
Ennek az az oka, hogy vannak olyanok akik inkább a többieken való felülkerekedéssel szeretnének érvényesülni, de ők kisebbségben vannak viszont könnyen azonosíthatóak.
Félnek is attól, hogy ez a tudás elterjed és nem tudják játszani a piszkos kis játékaikat.

Elképzelhetőnek tarom, hogy páran nagyon magasra jutottak a társadalomban és sok-sok embert próbálnak lenyomni, hogy tényleg az ördögöt imádják-e? Passz.

A "hatalom" önmagában nem rossz. Akkor rossz amikor öncélúan visszaélnek vele.

(#13203) kymco válasza D1Rect (#13202) üzenetére


kymco
veterán

Szerintem ott, ahol kicsi a hatalom kevéssé látszik a bűn. A családon belül pld sok esetben a falakon belül marad az erőszak, zsarolás, kihasználás, alázás stb...
A hatalom, mint egy erősítő, a rossz dolgokat is felerősíti. A "papucs" férj pld max a kutyát rugdossa, egyébként nyájas munkaerő. De amint osztályvezetővé lesz a beosztottakra vált a kutyáról... És ha feljebb emelkedik, akkor a nyomora egyre több ember nyomorává lesz...

www.refujvaros.hu

(#13204) D1Rect válasza kymco (#13203) üzenetére


D1Rect
félisten

"kevéssé látszik a bűn"
Avatatlan szemlélőnek.

"A "papucs" férj" pedig ebből az elmondásból lehet, hogy valójában az asszonytól "szenved".
Egyébként jó HR-es soha nem csinálna belőle osztályvezetőt. ;)

(#13205) vadcoca válasza kymco (#13193) üzenetére


vadcoca
tag

Azt, hogy van továbbra is fenntartom. Pl. ha kinyilatkoztatásokból indul ki valaki, akkor ez definíció szerűen bekövetkezik.
Ilyenkor jön az, hogy ha valaki bizonyos dolgokra akár csak **rákérdez**, netán kételkedni ***merészel***, az ilyen meg olyan. Következő lépcsőben, pedig jön a fenyegetőzés, (vég)ítélet, "csalhatatlan" igék dobálása, kutyafüle ... :)
Talán itt és most nem annyira elterjedt, azért néha kilóg a lóláb. Akár itt sem kell túl sokat visszalapozni, hogy lássuk milyen, amikor elgurul a gyógyszer. :)
Ha pedig kicsit távolabbra nézünk, akár térben, akár időben, nem is kell sokat keresgélni.

Te írtad:
A magát nyitottnak nevező modern társadalom inkább kirekesztő....

Ezt akár úgy is lehetne érteni, hogy nem tartod magad ebbe tartozónak.....

6x9 = 42

(#13206) kymco válasza vadcoca (#13205) üzenetére


kymco
veterán

A kérdésed nagyon elgondolkodtató. Vannak dolgok, amik nagyon idegenné teszik számomra a mai, társadalmat. Az értékrendszerével nem tudok azonosulni, és azzal sem, ahogy kollektíven leplezni igyekszik minden hibáját. Nagy népi álarcosbálban élünk, ahol szinte semmi nem az, aminek látszik, és értéknek erőltetünk olyan dolgokat, amik nem azok, és bár szavakban értéknek tartunk egyetemes dolgokat, valojában tojunk rá... Nos ezzel nem tudok azonosulni. A társadalomban élek, része és alakítója vagyok, de egy csomó dologban van "magánvéleményem".

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

(#13207) Noddy válasza vadcoca (#13205) üzenetére


Noddy
senior tag

Hát szerintem elég egysíkúan látod a dolgot.
Egyrészt a mai egyháznak az egyik baja, hogy nincs egyházfegyelem emiatt Biblia és hitvallás ellenes tanok terjednek ezerrel a nagy "nem ítélkezünk" jegyében.

Nem azzal van a baj, ha valaki valamire rá mer kérdezni, vagy kételkedik, hanem amikor olyat tanít, vagy olyan életvitelt gyakorol ami nem összeegyeztethető az Igével. Más vallásoknál nem tudom hogy mez egy. Ifin nagyon izgalmas beszéletések szoktak kikerekedni pont a kételkedések és rákárdezések nyomán. Nagyon unalmas lenne ha mindenki csak bólogatna...

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#13208) D1Rect válasza Noddy (#13207) üzenetére


D1Rect
félisten

"Biblia és hitvallás ellenes tanok terjednek ezerrel"
Mire gondolsz?

(#13209) kymco válasza D1Rect (#13208) üzenetére


kymco
veterán

Szinte bármire...

www.refujvaros.hu

(#13210) Horka1 válasza kymco (#13209) üzenetére


Horka1
tag

Nocsak...

Vannak hit nélküli emberek? Ez nekem új megállapítás... Azt gondolom, hogy legfeljebb olyanok vannak, akik nem vetik alá magukat a keresztény liturgikus hitnek. Még soha nem találkoztam olyan emberrel, aki nem hitt volna semmiben, mivel az ember természetéből adódóan hívő... Tehát hisz valamiben...

Meg olyanokat láttam, akik megakarják mondani (inkvizíció), hogy melyik hit jó, melyik nem...

És az ilyen hit-pusztító emberek vallják magukról leginkább, hogy Istenhez valami közük lenne, netán Ők maguk a földi megtestesítőik... Pápa-koncepció :))))

Röhej az egész hitvita... Nem szégyenlitek magatokat? Elakarjátok venni mások hitét, Istent meg bekorlátozni a saját kis szűklátókörűségetekbe?

Az Isten mindenben és mindenhol van. Felfogtátok?

Fenét...

Ha felfogtátok volna, elfogadnátok mások másféle hitét, tudnátok, hogy abban is Isten van....

Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

(#13211) Horka1


Horka1
tag

A rendszer szar. Nagy kérdés, hogy lehetne-e jobb, és még nagyobb kérdés, hogy kell-e jobb, illetve, hogy mi a jobb, és milyen szempontból? És a jobb rendszer, mire jó, és milyen szempontból mire jó?

Honnan tudjuk meg, hogy mi a jó? Mihez viszonyítunk? Érteni kezdem a szent könyvek (Biblia, Korán, Baghavad Gíta és a többi) lététnek valódi okát és jelentőségét… Lehet, hogy a vallások mégis csak adnak valamit az ember életéhez, ami tulajdonképpen nélkülözhetetlen?

Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

(#13212) kymco válasza Horka1 (#13210) üzenetére


kymco
veterán

Ne haragudj a jelzőm miatt, de baromságokat írsz!
1. Nem írtam arról, hogy hit nélküli emberek. Van hitük, ami hasonlít a kereszténységhez, csak másról szól.
Szeretném, ha már kritizálsz valakit, akkor legalább értelmeznéd, amit írt. Azt, hogy nem teszed, számomra nem újdonság...

2. Az, hogy valaki magyar állampolgár, annak megvannak a feltételei. Ha valaki nem teljesíti, bár gondolhatja, hogy az, de mégsem az. Hasonlóan a kereszténységgel. Vannak ismérvei annak, hogy valaki keresztény. Ilyenek a Biblia alapján vallott hitvallásaink. Ezek nem titkos infó, tök nyilvános dolgok, bibliai igékkel alátámasztva, sőt meg is jegyezve a végén, a valaki jobbat tud a Biblia alapján, akkor mi nyitottak vagyunk változtatni. És te most azokat akarod rugdosni, leinkvizíciózni, akik ezek alapján megjegyzik érvekkel alátámasztva az ezt el nem fogadókról, hogy ez a hit nem keresztény hit? És teszed ezt egy félmondat alapján, amit láthatóan nem értesz?
Hol van itt bármilyen jegye az inkvizíciónak kis madaram? Tudod-e hogy mivel vádaskodsz? Vagy csak jól esik a másikat szapulni azért, mert másban hisz, mint te? Mert ki meri mondani esetleg, hogy a te hited nem keresztény hit? Annyira fáj ez az állítás, hogy hogy rögtön inkvizíciót kiabálsz? Ejnye. ejnye! Te valóban nem vagy keresztény, és a Biblia alapján mondom, hogy baromságokat írsz Jézusról, és rólunk, keresztényekről is... Ezek azért ilyen kategorikusak, mert nem teljesülnek az "állampolgárság" feltételei. Ez nem stigma, hanem állapot.
Beszélsz itt hitpusztításról, mikor itt nyugodtan hirdetheted a zagyva hitedet, senki nem gátol, sokszor még nagyon nem is kritizál... Ez neked inkvizíció? Tisztában vagy egyáltalán a fogalmakkal? Tudod, hogy az inkvizíció számos keresztény testvéremet üldözte azért, mert biblikus hite volt? Hogy az inkvizíció áldozatai sokszor hitvalló keresztények voltak? Te bemocskolod az áldozatukat azzal, hogy inkvizícióról hadoválsz olyankor, mikor valaki egy fórumon keresztül nem is téged kritizál, hanem általánosságban megjegyzi, hogy léteznek olyan tanítások, amik nem keresztényiek?
Nem röhej a hitvita. Pont azért nem röhej, mert fontos, hogy miben, kiben hiszünk. Jézus áldozatát gyaláznánk meg, ha nem vennénk komolyan, hogy mindez miért történt.
Neked is fontos a hited. Számos hozzászólásban próbálod terjeszteni a semmivel alá nem támasztott zagyvaságaidat. Nem szégyelled magad, hogy másokat kritizálsz, elítélsz, stigmázol, miközben elítélsz, mert másban hiszek mint te, és ki merem mondani, hogy a hitednek nincs köze Krisztushoz, nincs köze a kereszténységhez?
Isten valóban mindenütt jelenvaló, de az nem jelenti azt, hogy minden igaz, amit gondolnak az emberek róla. Pont azért van kijelentés, hogy ne össze-vissza gondolkodjanak az Istenről. Olvass Jeremiást a Bibliából, olvasd Jézus szavait a farizeusokról... nem mindegy, hogy miben hisz az ember! Felfogtad?

Felhúztam magam a kettős mércéden, a vénasszonyos vádaskodásodon, azon, hogy nem olvasod el vagy nem értelmezed a kritizált ember hozzászólását, hogy nem vagy tisztában a fogalmakkal de van véleményed róluk....

Ezek után nincs több mondanivalóm hozzád! Csak arra kérlek, hogy ezek után ne vádaskodj, ne állíts hamisan rólam, a keresztény hitemről semmit, mert inkorrekt lenne, ugyanis az állításaidra, vádaskodásaidra nem fogok reagálni.

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

(#13213) Noddy válasza D1Rect (#13208) üzenetére


Noddy
senior tag

Pl. cselekedetek általi üdvözülés, minden vallás Istenhez vezet, mindenki üdvözül, a Kegyelemből ki lehet esni, Isten mindenhatósága, eleve elrendelés, Biblia ihletettségének kétségbe vonása... vagy a gyakorlatiasabb dolgok válás, házasság előtti szex, miszticizmus gyakorlása, bibliai igék kiragadása bűnök leplezésére, törvényeskedés... a paletta elég tág.

De még egyszer mondom, nem az a baj, ha valaki ezekben a dolgokban bizonytalan (rákérdez, véleményt nyilvánít), vagy netalántán még benne is van, hanem ha ezeket elkezdi terjeszteni, tanítani és ezzel nem csak a saját hanem mások életét is megkeserítve. A keresztyénség alapja a Szentháromság Isten, a Biblia és Krisztus követése. Ha valaki ezeket semmibe veszi nem nevezhető keresztyénnek.
Én még olyannal egyébként nem találkoztam, hogy valakit el kellett küldeni ilyenek miatt, inkább magától ment el...

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#13214) Horka1 válasza kymco (#13212) üzenetére


Horka1
tag

Ne pörögjél már ennyire, még kisodródsz a végén!

Mi bosszantott fel ennyire? Az elevenedbe találtam?

A mártíromság nem tesz hitelesebbé, sem a holocaust biznisz hangulatú (minket üldöztek) szólamok!

Nem erre az egy hozzászólásodra reagáltam, hanem rád, mindarra amit eddig képviseltél. Ha visszaolvasom pár nap termését, pontosan azt a reakciót kaphatod rá, amit kaptál is.

"annak megvannak a feltételei. Ha valaki nem teljesíti, bár gondolhatja, hogy az, de mégsem"
Ha csak nem született Magyarnak ugyebár! Semmiféle meggondolás nem alapja az állampolgárságnak, hanem az, hogy ide szülessen az illető. A bevándorlás az más téma. Azonban amióta Inkvizítor István nyakunkra engedte a Római pápaságot, és ezt minden utána következő király fenntartotta, még Mátyás is, azóta mindenki kereszténynek születik ebben az országban. Van akinek sikerül továbbfejlődni persze, de többségünk keresztényként is hal meg. Az államszerkezet és minden intézménye az egyház felépítésének és működésének az analógiája. Akkor is keresztény az itt született ember, ha nem tud róla... És lássuk csak be, hogy Te minden más vallást elutasítasz. Ez az eddigi hozzászólásaidból tökéletesen kiderül. Nem vádaskodok, hanem az igazat mondom. Talán éppen ez olyan fájdalmas, hogy ilyen hangos ordításba kezdtél teljesen keresztényi módon :DD Ez az a bizonyos hosszan tűrés, és megbocsátás, meg mit is tanít Jézus? Mindig kiugrik a nyúl a bokorból...

"Jézus áldozatát gyaláznánk meg"

Na ez a legszebb mondatod!

Jézus áldozatát a kereszténység a fennállása óta gyalázza... Jézusnak semmi köze nem volt a kereszténységhez ezt jól tudja mindenki aki gondolkodik, és nem valamiféle bigottéria áldozata. A kereszténységet éppen az a farizeus zsidóság hozta létre, amelyik Jézus megölte. Persze Konstantin császár nevéhez fűződik, de ez csak a történész legendák szüleménye. Valójában a korabeli írástudók álltak egy mozgalom élére, amit Jézus indított útjára. A gondolkodók (gnosis) mozgalmáról van ugyan is szó, nem pedig a személy imádtató bálványvallásról (kereszténység). Jézus lelki egyházról beszélt, nem pedig fizikairól. Eleve a kereszténység léte gyalázza Jézus személyét, munkásságát, és áldozatát... Nem mondom, hogy nincs szükség a keresztény vallásra, mert hordoz értékeket, de tudod, hogy a kis kovász az egész tésztát meg keleszti, ahogyan egy kis hazugság az igazságban hazuggá teszi az egész igazságot. Sajnos a kereszténység ilyen igazság-hazugság öszvér...

"Nem szégyelled magad, hogy másokat kritizálsz, elítélsz, stigmázol, miközben elítélsz, mert másban hiszek mint te, és ki merem mondani, hogy a hitednek nincs köze Krisztushoz, nincs köze a kereszténységhez?"

Nem személyekről beszélek elsősorban, hanem azokról az irányzatokról amit képviselnek, amikkel nem értek egyet. Elfogadom a létét, és tudom a tévutak szükségességét is, de ez nem jelenti azt, hogy kötelező ezeken az utakon járni. Az Én hitemnek, és minden más hitnek is köze van Krisztushoz, tudniillik Krisztus maga a szeretet megnyilvánulása, mint tudjuk. Aki pedig bármi módon Isten felé fordul, az automatikusan Krisztus felé fordult, így köze van hozzá, Krisztus maga az élet, így minden élőnek köze van hozzá. És nézzük csak Ha minden Krisztus, akkor nincs is halál. Ez az egész világ egy nagy hatalmas illúzió, ahogyan mondja János a jelenésekben: Most tükör által homályosan látunk... A valóság tükörképének világában létezünk, ahol mi magunk is tükröződések vagyunk csupán. Ebből próbálunk a valóságra következtetni, vagy többségében ezt képzelik valóságnak, pedig ez csak egy szimulátor...

Az Én hitem nem zagyvaság, hanem csak nem érted, és elfogadni sem tudod, lévén, hogy a kereszténység számára akarod Krisztust kizárólagossá tenni. Jézusosm, az életet eltagadnád más vallásoktól, csak mert nem kereszténynek nevezik magukat? Ez az inkvizítori szemlélet. Majd az egyház megmondja, mi jó, meg mi nem, és ami nem jó az el kell pusztítani. Persze mindez emberi érdekek, önös szükségletek és igények mentén... A keresztény üldözések nem váltak be. Hiszen a jézusi mozgalmat elakarták tüntetni. Így maradt az a lehetőség, hogy az élére állnak, és irányítják azt, ahogy ezt Pál apostolnak nevezett Saulus rabbi meg is tette. A kereszténység mai napig Pál-i tanítás, itt-ott belekeverve kevéske Jézusiságot.

A hitemet pedig nem könyvekkel kell igazolnom, és senkinek sem kell igazolnia, hanem ahogyan Jézus tanít: Eljön majd a szent lélek, az elvezet benneteket minden igazságra...

No hadd lássam, mivel igazolod a szent lélekkel való kommunikációdat?

Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

(#13215) kymco válasza Horka1 (#13214) üzenetére


kymco
veterán

Ezek után nincs több mondanivalóm hozzád! Csak arra kérlek, hogy ezek után ne vádaskodj, ne állíts hamisan rólam, a keresztény hitemről semmit, mert inkorrekt lenne, ugyanis az állításaidra, vádaskodásaidra nem fogok reagálni. #13212

www.refujvaros.hu

(#13216) Noddy válasza Horka1 (#13214) üzenetére


Noddy
senior tag

Hát ez elég szánalmasra sikeredett... Fogalmad sincs miről beszélsz, csak írod egymás után a szavakat. Még a gnosis-t is rosszul hoztad ide, ami nem gondolkodást, hanem ismeretet, tudást jelent, legalább a saját alapfogalmaiddal legyél tisztában...

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#13217) Horka1 válasza Noddy (#13216) üzenetére


Horka1
tag

Ez a bajotok, hogy nem kommunikálni akartok, hanem másokat javítgatni. Tudom a gnosis kifejezés jelentését, Te meg most megtudod azt, hogy a tudás megszerzése gondolkodás útján történik, tehát a gondolkodás a gnosis érájának szerves része, attól el nem választható... Éppen a lényeget hagynád ki? A gondolkodást a vak hit helyett? Na ne már...

Ne engem javítgass, hanem írd le a véleményed a témával kapcsolatban...

Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

(#13218) Noddy válasza Horka1 (#13217) üzenetére


Noddy
senior tag

Mi a téma?
Az hogy nem hiszel semmiben, de mégis mindenben hiszel? Azt ahogy már korábban is leírtad, hogy saját magadból kiindulva szedegeted össze az információkat és csak azt fogadod el ami megfelel a saját elképzeléseidnek. Csak magadat tartod tekintélynek és aki nem ért veled egyet az tévelyeg? Azt hogy addig csavargatod a szavakat, a vallások tanításait, könyv idézeteket, amíg azok teljesen eltorzulnak, csak hogy igazold saját eszméidet?
A keresztyének legalább nem magukat tartják tekintélynek hanem Krisztust. Te pedig saját magadat isteníted, ebben pedig nem akarok a partnered lenni a saját érdekedben.

[ Szerkesztve ]

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#13219) Horka1 válasza Noddy (#13218) üzenetére


Horka1
tag

Az abszolút tekintély valóban Krisztus, a számomra is. Azonban míg eljutok odáig, össze kell szedegetni az ismeret-morzsákat. A keresztény doktrina sok helyen kifogásolható, eleve torzított információkkal. Én legfeljebb konzisztenssé teszem a különféle elképzeléseket. Persze nehéz úgy megérteni, hogy csak egy-egy apró részletről beszélünk általában. Ez éppen olyan, mint amikor bent vagyunk az erdőben, ezért nem látjuk azt egészben.

"A keresztyének legalább nem magukat tartják tekintélynek hanem Krisztust"

Éppen az a kereszténység legnagyobb problémája, hogy egy kívül lévő Krisztust keresnek, holott Jézus világosan elmondja, hogy Bennetek van az Istennek országa... Ti vagytok a szent lélek temploma... Tehát a hit arra indíthat, hogy elkezdjen az ember önmagában kutatni, és meglelni a Krisztust, megszerezni a tudást/ismeretet (gnosis-t), és lebontani azokat a dolgokat, mentális zavarokat, amelyek akadályozzák Krisztus felnövekedését az emberben. Krisztus = szeretet = igazság = Isten és ez mind bennünk van.

Ha a keresztényeknek biblikus hitük lenne valóban, ahogyan Kymco mondja, nem kívül keresnék Krisztust és a második eljövetelről sem azt gondolnák, hogy majd nagy dirr-durr közepette leszáll a felhőkön, legalább is nem a fizikai felhőkön, hanem tudván, hogy Jézus az ember mentális világáról tanít, nem pedig a külső világról. Nekünk belül kell megváltoznunk, újjászületnünk... Ha nem sikerül ebben az inkarnációban, vissza jövünk, hogy újabb lehetőséget kapjunk... újraszületünk, hogy újjászülethessünk :))

Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

(#13220) Noddy válasza Horka1 (#13219) üzenetére


Noddy
senior tag

A biblikus hit az azt jelenti hogy elhiszem ami a Bibliában van, az egészet, nem fél mondatokat a szövegkörnyezetéből kiragadva. Ha ezt betartanád nem mondanál ilyeneket. Nem is véletlen, hogy 2-3 mondatnál többet nem is mersz hozni.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#13221) Horka1 válasza Noddy (#13220) üzenetére


Horka1
tag

"A biblikus hit az azt jelenti hogy elhiszem ami a Bibliában van"

Értem, és szövegértelmezésről hallottál már? Mit hiszel el, amin nem gondolkodsz? A biblikus hit az, hogy értelmeztem ami benne áll, és a hitéletemet arra építem.

Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

(#13222) lao ce válasza Horka1 (#13219) üzenetére


lao ce
aktív tag

"Azonban míg eljutok odáig, össze kell szedegetni az ismeret-morzsákat. A keresztény doktrina sok helyen kifogásolható, eleve torzított információkkal. Én legfeljebb konzisztenssé teszem a különféle elképzeléseket."
ez azert eleg vadul hangzik. van valami amit noddy mond neked, hogy osszeszedegetni dolgokat innen onnan nem biztos hogy a legcelravezetobb dolog.

sok szentkent tisztelt irasmu eleg koherens, tartalma konzisztens es a forrasa / iroja / szerzoje beazonosithato. en nem tartom magam olyan kalibernek aki jobbat, igazabbat, istenibbet ossze tud takolni mint azok a figurak akik ezeket a konyveket anno osszeirogattak. te olyan kaliber lennel?

az biztos hogy osszefuggeseket keresni es talalni szuper dolog lehet, de azt nem tudom hogy ez hit-e vagy vallaskutatas, hiszen a hit belepo szintu kovetelmenye pont az elfogadasrol szol ami abbol a relaciobol fakad hogy nem a leendo hivo az okostojas ebben a relacioban hanem valaki mas. :)

szerintem a kovetkezo allomasok egyike a hitbol a vallas fele vezeto uton egeszen egyszeruen a bizalom: ha az elso szo igaz akkor az utolso is, meg ami kozte van az is. sot, akkor is igaz, ha bizontos reszek nem erthetoek vagy nem nagyon tetszenek elso olvasatra vagy masodikra vagy evekig vagy akar egy evtizedig sem.

monjduk ez igy van mindennel. ha bebizonyitottnak velem az evoluciot es ezert hiszek benne, akkor nem mondhatom hogy volt ev., KIVEVE a bubosbankat amit isten teremtett, mert nekem ez a gondolat pont fekszik az egyik egzotikus vallasbol es raadasul senki de senki sem talalt meg pre-bubosbanka leleteket! persze allithatja ezt az ember, de ez nem biztos hogy hit, hanem inkabb... filozofalgatas, nem?

nicht kompot

(#13223) Noddy válasza Horka1 (#13221) üzenetére


Noddy
senior tag

Jó, hogy mondod, ki kell nyomtatnom a hermeneutika dolgozatomat. A Bibliát elég nehéz értelmezés nélkül olvasni... mint bármi más könyvet.

Lao ce-vel egyet értek.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#13224) Horka1 válasza Noddy (#13223) üzenetére


Horka1
tag

Sajnos nem nehéz, és többnyire így is olvassák. Olvassák mint egy regényt, valójában azonban szinte minden versnél meg kellene állni egy kicsit elmeditálni az olvasott dolgon, mert bizony hermeneutika ide vagy oda, az értelmezés belülről fakad. Persze ki is lehet okoskodni, sőt minden iratnak van egy azonnali felszínes jelentése, de ez nem egy egységes világ-kép, hanem sok más részekkel összefüggésbe helyezve ad majd egyszer megértést, megvilágosodást ha úgy tetszik.

input, gondolkodás, input gondolkodás... helyett csinálják ezt: Input elhiszem, input, elhiszem, input, jajj ez ellentmond a többinek, nem baj elhiszem... Aztán megmagyarázza magának, hogy azért van az ellentmondás, mert Ő maga még nem érti ezt vagy azt a tételt, ennél fogva senki más magyarázatát sem fogadja el, mert ha Ő maga nem érti, akkor más hogyan érthetné?

Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

(#13225) Noddy válasza Horka1 (#13224) üzenetére


Noddy
senior tag

A hermeneutika pont erről szól, amiről írsz. És meglepő, ha az ember jobban belemélyed, gondolkodik rajta és keresi a bibliai versek közötti összefüggéseket akkor a kezdeti ellentmondásokból koherens, egymást erősítő dolog lesz, és nem a hit miatt hanem az ismeret miatt, persze ehhez sok tudás kell (kortörténet, nyelvészet, néprajz, stb). Nem igazán értem meditáláson mit értesz (korábban itt volt szó a meditálás és imádság kapcsolatáról, én imádkozni imádkozok, szerintem enélkül se lehet Bibliát olvasni, hiszen magától a szerzőtől kérem, hogy segítsen megérteni amit leírt, ne az legyen, hogy én azt értek bele amit én szeretnék, hanem azt értsem amit ő akar, de az se az én belsőm, hanem a Szent Lélek)...
Tehát számomra a Biblia olvasása komoly értelmi és szellemi munka. Lehet hogy ez ellentmondásnak tűnik, de ha nem így lenne akkor a rendszerből hiányozna néhány fogaskerék.
Most éppen a Jeremiás 1,1-10 alapján csináltam a dolgozatot és munkaidő tekintetében egy egész napom ráment (nem egyszerre), de örömmel töltöttem az időt a Bibliával, Isten szavával. (Napi igeolvasásom, sajnos ehhez képest tényleg csak töredék, félóra általában) Persze ha nem vezet az értelmezésben a Szent Lélek akkor az egész nem ér semmit, de jó volt megtapasztalni a munkálkodását, ahogy nyitogatta szememet, hogy ne csak a főneveket, mellékneveket és igéket lássam, hanem tényleg Isten szavát. Korábban kérdezted, hogy milyen a kommunikációm Vele, hát ilyen... megértem a Bibliát, az imámra válaszol. Nagy bennem ezért a hála.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#13226) JJános


JJános
addikt

Hú de nagy csend honol itt. :DDD

2007-05-06 óta itt!

(#13227) D1Rect válasza Noddy (#13213) üzenetére


D1Rect
félisten

Akkor egy kicsit részletezzük, ezekre írnál pár kitalált példát, hogy tudjam mire gondolsz?

Pl. cselekedetek általi üdvözülés,
minden vallás Istenhez vezet,
mindenki üdvözül,
a Kegyelemből ki lehet esni,
Isten mindenhatósága,
eleve elrendelés,
Biblia ihletettségének kétségbe vonása...
vagy a gyakorlatiasabb dolgok válás,
házasság előtti szex,
miszticizmus gyakorlása,
bibliai igék kiragadása bűnök leplezésére,
törvényeskedés...

(#13228) hallari válasza JJános (#13226) üzenetére


hallari
tag

Bemerevedtek a frontvonalak, mint az I. vh.-ban... :D

Mondjuk ezért is voltunk a moderátori topikban Mr X-szel, hogy megbeszéljük az irányvonalat, tudniillik, hogy itt eléggé süketek párbeszéde zajlik, nem lehetne-e külön nyitni egy bibliait, ahol azonos téma mentén mehetne a társalgás, de nem engedélyezték. Úgyhogy ez az egy maradt, de mivel itt javarészt ateista agitprop ( :DDD ) zajlott elég sokáig, ezért nyilván értelmetlen egy hívőnek hagyni, hogy a hitét rombolják. Épp elég negatív behatás éri az embert a világ részéről amúgy is a rossz hírekkel, önzéssel, kapzsisággal, szexuális kicsapongásokkal, erőszakkal, fejetlenséggel stb. Nem hiányzik, hogy az otthonában még "lövészárokharcot" folytasson. Érdeklődő, nyitott magatartás esetén persze lehet eszmecserét folytatni, akár vitázni is, de ha itt is a "Világnézet blog" meg hasonlók stílusát akarják többen meghonosítani, akkor inkább nem, köszi. Ha nagyon "ölremenős" stílusban akarok beszélni, akkor ellátogatok oda, vagy a hasonló helyekre. Mondjuk ez nem gyakran fordult eddig elő, nem vagyok mazochista. :N

Bár mostanában mintha ritkásabban látnék erre feketeöves hitetleneket... :DDD

(#13229) MageRG


MageRG
addikt

A keresztyének legalább nem magukat tartják tekintélynek hanem Krisztust.
Erről eszembe jutott annó a Tilos Rádió előtti felbőszült tömeg. Jól röhögtem magamban.

"What is bravery, without a dash of recklessness!"

(#13230) hallari válasza MageRG (#13229) üzenetére


hallari
tag

A Tilos Rádió előtt én leginkább vallásos képmutatókat véltem fölfedezni, legalábbis ahogy és amiért tüntettek, abból nekem ez jött le.

(#13231) kymco válasza D1Rect (#13227) üzenetére


kymco
veterán

Nálunk anno volt egy gyülekezeti tag, aki azt állította, hogy Jézus magyar volt, és erre van bizonyítéka is, egy könyv, amit az előző hónapban vett...

www.refujvaros.hu

(#13232) kymco válasza MageRG (#13229) üzenetére


kymco
veterán

Kb annyira voltak keresztények, mint mint én muzulmán...

www.refujvaros.hu

(#13233) FehérHolló válasza kymco (#13231) üzenetére


FehérHolló
veterán

Én is láttam Jézust átkelni a Vereckei-hágón!
Ez számomra elég bizonyíték. :P

[ Szerkesztve ]

Skynet is real. It's called Google.

(#13234) kymco válasza FehérHolló (#13233) üzenetére


kymco
veterán

Én nem láttam ott, mert még nem jártam ott :))

www.refujvaros.hu

(#13235) MageRG válasza kymco (#13232) üzenetére


MageRG
addikt

Ez így van.
Én csak arra akartam rámutatni, milyen sokan takaróznak Krisztussal, mikor valójában a saját tekintélyüket féltik. Nem értik Krisztus tanításait, de ha megkérdeznéd őket, biztosan kereszténynek vallanák magukat.

"What is bravery, without a dash of recklessness!"

(#13236) Horka1 válasza lao ce (#13222) üzenetére


Horka1
tag

„osszeszedegetni dolgokat innen onnan nem biztos hogy a legcelravezetobb dolog.”

Nem biztos, hogy célravezető, de pont annyi az esélye annak is, hogy de, célravezető… Az innen-onnan azért nem teljesen áll, hiszen kereszténységbe születtem, és minden más vallást és filozófiát a bibliai-Jézusi és most már némely apokrif-Jézusi tanítás fényében szemlélve szerkesztem egybe. Nem ellentéteket próbálok egybegyúrni, nem szinkretizmusról van tehát szó. Az bibliai Jézus és az apokrif Jézus nagyon sok helyen találkozik, azt hiszem a két világ praxisa különbözik igazából, illetve a hit alapú istentisztelet áll kontrasztban a tudás alapú istentisztelettel. De ezek nem ellentétei egymásnak, hanem kiegészítői és folyományai. Nem ítélem meg egyiket sem, tehát elfogadom a fontosságát mindkét megközelítésnek, és egyiket a másikból származtatom. A kifogás, hogy de hát Én nem tekintek magam fölött senkit tekintélynek, egyrészt nem teljesen állja meg a helyét, másrészt ha így is van, az pusztán az emberi tekintélyre vonatkozik.

„en nem tartom magam olyan kalibernek aki jobbat, igazabbat, istenibbet ossze tud takolni
mint azok a figurak akik ezeket a konyveket anno osszeirogattak. „

Azok a figurák, nem saját kútfőből írták össze ezeket, hanem pusztán közvetítőként szerepeltek ezek megírásába. Hiszen a bibliát is Istentől ihletettnek mondják a hívők. Ez nem egyéb, mint médiumitás. Amikor Jézust az ördög megkísérti, az nem fizikai történés, hanem látomások sorozata. A jelenések könyve egy látomás: Én János, Pátmós szigetén, mintegy látásban látám… elragadtatva az úrtól… A próféták, mind közvetítik Isten szándékait. Döbbenetes dolog ez a hívő számára, aki látja, és állítja, hogy szóról szóra hiszi ami a bibliában áll, de elképzelni nem tudja azt, hogy maga is Isten médiumává, közvetítőjévé váljon, és ha valaki ilyet mond magáról, akkor az eretnek tűzzel vassal irtandó, mert hogy képzeli, hogy nem valami emberi tekintély-személy útmutatása alapján hisz el valamit… Miközben Jézus nyomatékosan kifejezi, hogy a szent lélek bennünk munkálkodik, és semmi más dolgunk nincs, minthogy alkalmassá tegyük magunkat (lelkünket), a vele való aktív kapcsolatra! …és Ő majd elvezet minden igazságra. Ezek meditációk, látomások, intuíció stb.. ez mind a bibliában le van írva: Akinek van szeme a látásra, lássa meg…

„te olyan kaliber lennel?”

Sajnos még nem vagyok olyan kaliber, de törekszem olyan állapotba jutni, hogy alkalmassá váljak a szent lélek közléseire, és ha eljön ez az állapot, akkor szószólója leszek, bár most is szószólója vagyok, hiszen nem Én Hajdu Miklós találom ki amit leírok, hanem közvetítem a kapott gondolatokat, amiket, meditálás, morfondírozás, elmélkedés útján összevetek az írással, és ami egybevág azzal, az Isten/szent lélek közléseként fogadom el, és adom tovább, anélkül, hogy ezt külön kiemelném.

„az biztos hogy osszefuggeseket keresni es talalni szuper dolog lehet, de azt nem tudom hogy ez hit-e vagy vallaskutatas,”

Mindenképpen kutatás, aminek egy tézis az alapja, akárcsak a tudományban, és ez a tézis adja a hitet ami alapján a kutatás folyik. Az a tézisem, hogy ha alkalmas állapotban lennék, Én is tudnék a vízen járni. Az a hit alapozza meg ezt a tézist, hogy hiszem, hogy egyáltalán létezik az ember vízen járásának a lehetősége. Bár itt nincs antitézis, mint a tudományban, hiszen a hit lényege, hogy képes létrehozni saját tárgyát (Minden lehetséges a hívőnek) kérdés, hogy milyen módon valósul meg a hit tárgya? Tehát bármiben hiszek, az potenciálisan igaz már…

„hiszen a hit belepo szintu kovetelmenye pont az elfogadasrol szol ami abbol a relaciobol fakad hogy nem a leendo hivo az okostojas ebben a relacioban hanem valaki mas. „

Igen, de Én azért már nem belépő szintű hívő vagyok, másrészt ember csak elindíthat egy másikat a hit útján, de ahogyan Jézus is magára hagyja a tanítványait, úgy minden további tanítványnak is elkell kezdeni előbb-utóbb a maga útját járni, a szentlélek vezetésével, tehát intuitív módon, és a hit arra kell, hogy irányuljon, hogy az intuíció, valóban a szent lélektől jön, és arra vezet, amerre haladnom kell…

„szerintem a kovetkezo allomasok egyike a hitbol a vallas fele vezeto uton egeszen egyszeruen a bizalom: „

Bizalom a belső vezetés iránt, de nem egy másik ember iránt, illetve nem vakon…

„ha az elso szo igaz akkor az utolso is, meg ami kozte van az is. „

Na hát ez a vak hit ismérve. Lehet, hogy az első szavam igaz, a másodikkal meg átdoblak a palánkon. Ne feledjük, hogy a sátán is világosság angyalának mutatkozik, és szépen fokozatosan teljes fordulatra viheti az embert, egyre távolodva Istentől… Ezért kell gondolkodni, meditálni a belső vezetőddel kapcsolatban lenni, és mindig mérlegelni, hogy mi az ami az élet felé, a szellem felé visz és mi az ami a fizikai sűrű energiában akar tartani…

„sot, akkor is igaz, ha bizontos reszek nem erthetoek vagy nem nagyon tetszenek elso olvasatra vagy masodikra vagy evekig vagy akar egy evtizedig sem.”

Ha valaki neked érthetetlenül magyarázza a dolgokat, akkor az ott kell hagyni. A belső vezetőd tökéletesen ismer, tudja miként kell kommunikálnia veled, ahhoz, hogy megértsd. Ha évtizedekig sem érthető egy személy magyarázata, akkor Te évtizedek óta félre vagy vezetve

„monjduk ez igy van mindennel. ha bebizonyitottnak velem az evoluciot es ezert hiszek benne, akkor nem mondhatom hogy volt ev., KIVEVE a bubosbankat amit isten teremtett, mert nekem ez a gondolat pont fekszik az egyik egzotikus vallasbol es raadasul senki de senki sem talalt meg pre-bubosbanka leleteket! persze allithatja ezt az ember, de ez nem biztos hogy hit, hanem inkabb... filozofalgatas, nem?”

Az evolúció létezik, csak nem úgy, ahogyan Darwin képzelte. Egyik faj tehát nem alakul át másikba, hanem ahogyan írva van,: Isten teremté az élőlényeket, az Ő nemök szerint. Tehát mindent annak ami. Ez természetesen a fizikai világra vonatkozik.

Azonban fejlődés mégis van, mégpedig úgy nevezném inkább, hogy reinkarnációs-evolúció.
Ahogyan látható mondjuk egy emberi magzat fejlődésében is azok az állomások, amelyek állatokra hasonlítanak, bizonyos fejlettségi szinten, majd végül eljut az emberi állapotig. De ez a fizikai világban csak így megy végbe, tehát zigótától a kifejlett magzatig, a megszületés pillanatában az adott egyed faji szempontból nem változik tovább. Vagyis az evolúciót sokkal nagyobb távlatokban kell elképzelni, mint ahogyan azt Darwin képzelte és képzelik mai követői. Mégpedig a fizikai világon, tehát az időn és téren kívüli távlatokból lehet megközelíteni, de ezzel most nem borzolom a kedélyeket, hiszen érdekes módon egy platformra kerülnek ebben a kérdésben az ateisták, és a keresztények a közös ellenség révén :DDD Még hogy reinkarnáció? :D

Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

(#13237) JJános válasza hallari (#13228) üzenetére


JJános
addikt

Mit ne mondjak. Örülök, hogy most nem én vitázok.
Nem szívesen ásnám a lövészárkot fürdőszobámban.

A biblia számomra szent írás. Aki számára a korán is az, nahát azzal nem szívesen vitáznék, mert nem meggyőzhető, és az ő fogalma szerint kell azonnal élnem, különben pellengérre állít...és sorolhatnám.

Süketek párbeszéde? Legalább is az egyik fél süket, miközben kioktak bárkit a hallásról.
Nagyon kemény.

komolyan mondom nagyon szeretnék Istenről beszélni, nagyon szeretnék a bibliáról beszélni, de itt sajnos nem lehet.

Volna kivel, de sajnos, aki mindent jobban tud nem hagyná.

vitázni meg azzal lehet, aki elolvassa, és átgondolja a keresztények érveit, de itt olyan nem fordul elő.

Sajnálom. :)

2007-05-06 óta itt!

(#13238) JJános válasza Horka1 (#13236) üzenetére


JJános
addikt

Látom már, hogy katolikus vagy. ekkora katyvaszra csak ők képesek.

Belső vezető? Reinkarnációs evolúció? Ne haragudj, de ez számomra riasztó.
Ezt nem lehet megemészteni. :(

2007-05-06 óta itt!

(#13239) kymco válasza MageRG (#13235) üzenetére


kymco
veterán

Hát igen, eljutottunk ahhoz megint, hogy ki nevezhet kereszténynek kit...
Én itt megkaptam a fórumon, hogy valójában sajátosan értelmezem a kereszténységet azzal, hogy nem tekintem alapból kereszténynek azokat, aki annak vallják magukat.
Tudom, hogy kirekesztő ( ez nem neked szól), de attól még nem válik valaki medvévé, hogy annak mondja, képzeli magát. És hogy ki keresztény, azt még csak nem is én döntöm el. Van erre válasz a Bibliában, no meg a szó eredeti jelentésében, ami már több ezer éves.
De ez a hsz-om nem vitatkozás az állításoddal, inkább "hangosan " gondolkodom.

www.refujvaros.hu

(#13240) kymco válasza JJános (#13238) üzenetére


kymco
veterán

Nem katolikus, hanem gnosztikus

www.refujvaros.hu

(#13241) D1Rect válasza JJános (#13238) üzenetére


D1Rect
félisten

Izé, miért kell így hozzáállni a "katolikusokhoz"?

Komolyan.
Ugyanazt a "könyvet" és Krisztust követitek de egymással se tudtok emberhez méltóan beszélni? :U

(#13242) JJános válasza D1Rect (#13241) üzenetére


JJános
addikt

Ne haragudjon senki, hogy katolikust írtam.

Mivel ők a nagy katyvaszolók, és más hasonlót nem ismerek, ezért ők jutnak eszembe.
Bocsánatot kérek.

"Ugyanazt a könyvet, és krisztust követitek"
Nekem a probléma itt kezdődik. Ha valaki azt mondja, hogy ugyanazt olvassuk, ugyanazt követjük, akkor a gyomrom nekem egyből tótágast áll.

Azért mert ez hazugság. Mert ha ugyanazt követnénk, akkor egységben lennénk.
De itt nincs egység.

Egyetlen példát had mondjak. A bibliában olvasom, hogy senkit, senkit ne hívjatok atyának, csak a ti mennyei atyátokat.

És akkor nőtlen emberkéket, akik "fiatlanok" atyának hívnak. Ha ez nem ellentmondás, akkor mi?

A biblia azt írja: legyenek egy feleségű józan életűek, a családukat, házukat jól igazgató emberek, akik püspökséget akarnak. Mert abból lehet látni, hogy fogják igazgatni a híveket. mert a gyümölcseikről lehet megismerni a fát.

Mondhatnák még nagyon sok példát, amit a római katolikus egyház megszeg!
Bálványimádás, és sorolhatnám.

Isten pedig bűnt, és ünneplést egyszerre el nem szenvedhet.

Azt is megfigyeltem, hogy akik nem tisztán követik a biblia útmutatását, hanem bárhonnan bármilyen infót jónak tartanak, annak a vége a katyvaszolás.

Egy forrás nem adhat egyszerre édest, és sóst. Ha valaki nem válogatja az eszközöket, és a forrásait, akkor abból katyvasz lesz.

Mi a katyvasz? Hír, infó halmaz bárhonnan, és összekeverve.
Aki azt mondja, hogy teremtés, nem mondhatja, hogy evolúció. Mert vagy az egyik, vagy a másik. Akinek mindkettő érthető az a katyvasz.

Remélem érthető voltam.

2007-05-06 óta itt!

(#13243) JJános válasza kymco (#13240) üzenetére


JJános
addikt

Jujujj. :W Megint egy önmegváltó?

[ Szerkesztve ]

2007-05-06 óta itt!

(#13245) JJános válasza Kalandor (#13244) üzenetére


JJános
addikt

Fogadjátok be egymást. Róma levél 15,7.

Aki viszont más evangyéliumot hírdet ne fogadjátok be.

2007-05-06 óta itt!

(#13246) lao ce válasza Horka1 (#13236) üzenetére


lao ce
aktív tag

koszonom hogy ezt leirtad nekem es nekunk.
bevallom sok olyasmit olvastam ami szamomra furcsa, dehat igy megy ez, masok az utak. ugy erzem jobban ertem hogy hogyan gondolkodsz ezekrol a dolgokrol, de azert lenne par kerdesem ha idod engedi.

"hiszen a hit belepo szintu kovetelmenye pont az elfogadasrol szol"
"Igen, de Én azért már nem belépo szintu hívo vagyok"

szoval neked mar nem kell elfogadni hogy a felsobb hatalom felsobb? hogy a kinyilatkoztatas igaz? hogy a foldi profeta nem a sajat gondolatait vesi a papirra?

szerintem mindegy milyen szintu vagy. az elfogadas kovetelmenye tudtommal a "gyakorlott" hivoknek is megmarad, csak mar nem kovetelmeny tobbet hanem termeszetesse valik. tudom, tudom: az az elfogadas, alazat es onmagad teljes atadasa meg ilyesmik, foleg igy egyutt olvasva marhara rosszul szolnak a mai, "Nekem Jogom Van Ra" tipusu tarsadalom altal kondicionalt agyakban.

"te olyan kaliber lennel?"
"Sajnos még nem vagyok olyan kaliber, de törekszem olyan állapotba jutni, hogy alkalmassá váljak a szent lélek közléseire,"

ez egy nagyon erdekes torekves. miert akarod ezt? miert akarsz te szoszolo lenni? (ezt ne hagyd ki kerlek, tenyleg erdekel!!!)

abban teljesen egyetertek veled, hogy a kivalasztottaknak a termeszetfeletti az aki/ami latni engedi/megmutatja a dolgokat. akarki is legyen a medium: okos, bolond, akarja, nem akarja, szep vagy rut - mindegy az. ebbol szerintem belathato, hogy nincs alulrol valo indulas es szepen befutott kivalasztotti karrierpalya. az a politikus :)

nem akarok kiabranditoan beszelni, de ebbol az is kovetkezik hogy akarmilyen szintu vagy, nem fogsz "vizen jarni". a hit nem arra valo hogy megtanitson ezekre. nagyon meglepodnek ha barmelyik szent iras valamifele kikepzo irodalom lenne amibol a profetasagot lehetne elsajatitani.

ugy gondolom valami ilyesmi a sorrendje a... nevezzuk megvilagosodasnak:
elfogadas -> bizalom -> applikacio -> bizonyossag

nekem ugy tunik hogy te shortcuttolni akarsz es kb azt mondod:
applikacio -> bizonyossag -> elfogadas -> bizalom

"Na hát ez a vak hit ismérve."
vak hit lenne hogy a hitem tanitasait teljesen el tudom fogadni?

en az eletemet es valoszinuleg a halalomat hmmm... formalom azzal hogy hiszek a taoban. ha nem lenne bizalmam, hitem es elfogadasom az osszes tanitasban, nem tennem, mert ostobasagnak, orult vakmerosegnek gondolnam az egeszet.

a tao isteni (inkabb isten feletti) mu es mukodes, hibatlan es erinthetetlen. a taoizmus a tao igaz lekepezese az emberi eletre. ezt hiszem, ezert hihetek benne. nincsenek apro betus labjegyzetek a hitemben.

"Bizalom a belso vezetés iránt..."
"A belso vezetod tökéletesen ismer...
"
jo, de mi szukseg ehhez barmifele istenre? a biblia csak handicap mert egyszerubb atepiteni mint felepiteni?
latod, nekem ez a vak hit. vak hit - onmagadban. nagyon mai, nagyon trend.

"Ha valaki neked érthetetlenül magyarázza a dolgokat, akkor az ott kell hagyni."
en nem vagyok olyan okos hogy mindent elsore megertsek vagy elsajatitsak. megtanultam ertekelni a gyozelmet az erofeszites utan.

"Az evolúció létezik, csak nem úgy..."
felreertettel (vagyis inkabb rosszul irtam), az e. szo csak pelda volt. arrol irtam hogy a megertes es elfogadas logikai lepesei ugyan azok legyen az tudomany vagy hit.
igy van bedrotozva az agyunk.

[ Szerkesztve ]

nicht kompot

(#13247) Horka1


Horka1
tag

Ezt a pár gondolatot csak így külön!

A sátán kifejezésünk ugye a "satanos" vádoló jelentéssel bír.
Sátán tehát a vádoló. Érdekes, hogy egy helyen azt mondja Jézus: És vádoltatván a lelkiismerettől... De ki a vádoló? A sátán! És mitől vagyunk vádoltatva? a saját lelkiismeretünktől!

Vagyis a sátán is az emberben belül található, ahogyan az Isten is! Ez a kettősség az emberben teszi feszessé az egész földi életünket!

Nagy kérdés, hogy a vádoló, vádol-e minket olyan dologgal, ami nem igaz, vagy alaptalan. Vagy minden vád (önvád) valós alapokon nyugszik?

Hiszen mi a szív megkeményedése, ha nem éppen az, hogy nem érezzük már a vádakat, ha nem érezzük a hibáinkat? hiszen a megtérés alapja a hibáinkkal való szembesülés, tudomásulvétel, és főhajtás melletti elfogadása a ténynek, hogy vétkeink vannak, igazat mondunk először magunknak, vétkes vagyok, és majd ezután vihetem azt a Krisztus elé, hogy szabadulni tudjunk ezektől a vétkektől...

Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

(#13248) Horka1 válasza lao ce (#13246) üzenetére


Horka1
tag

Nos ha így folytatjuk, lassacskán könyvnyi terjedelmeket fogunk írni :))

„"hiszen a hit belepo szintu kovetelmenye pont az elfogadasrol szol"
"Igen, de Én azért már nem belépo szintu hívo vagyok"
szoval neked mar nem kell elfogadni hogy a felsobb hatalom felsobb?”

A felsőbb hatalom felsőbb ezt el kell fogadni természetesen. Hiszen az odafordulással együtt jár a főhajtás, az alázat. A felsőbbség elfogadása, nem a porbacsúszás… Azonban Jézus egész munkásságával, és Buddha, Lao Ce, Zoroaszter, Hermész Triszmegisztosz… azt tanítja, hogy az ember maga is elérheti azt a szintet, ahol a felsőbb hatalom áll jelenleg.

Azt mondja Isten: Én vagyok a kezdet és a vég. Ez elkerülhetetlenül azt jelenti ki, hogy vissza fogunk jutni Őhozzá. Ez nem kérdés, vagy elmélkedés kérdése. A tékozló fiú története pontosan erre világít rá végeredményként, hogy a tékozló vissza tér az atyához, és az atya végül rábízza a vagyonát és a birodalmát, átadja a hatalom gyűrűjét… Persze ez nagyon nyálkásan vallásos, hogy az egyszerű ember számára elfogadható legyen, de ha nem ragaszkodunk a vallásosság látszatához, akkor ez azt jelenti, hogy istenekké kell, és hangsúlyozom KELL válnia minden embernek, előbb vagy utóbb

” hogy a kinyilatkoztatas igaz?

Itt már vannak problémák! A kinyilatkoztatás igaz, de mutasd meg nekem a kinyilatkoztatást, amit elfogadhatok. Az Esszénus béke evangéliumban Jézus azt mondja: Minden koron az élő igét élő próféták által élő szóban nyilatkoztatja ki az Atya… A Biblia, bármennyire is remekmű és döbbenetesen értékes, sajnos a kinyilatkoztatás mellett emberi találmány is. Ámbár a gondolatot, nem az ember hozza létre, hanem kapja valahonnan, tehát azt mondom inkább, hogy nem minden bibliai kijelentés Istentől való.

De ha elém teszed az Isten színtiszta kinyilatkoztatását, vita nélkül azonnal fejet hajtok előtte!

hogy a foldi profeta nem a sajat gondolatait vesi a papirra?”

Ez elfogadható. A próféta, amennyiben valóban próféta, nyilván Isten szavát közvetíti.

„szerintem mindegy milyen szintu vagy. az elfogadas kovetelmenye tudtommal a "gyakorlott" hivoknek is megmarad, csak mar nem kovetelmeny tobbet hanem termeszetesse valik. tudom, tudom: az az elfogadas, alazat es onmagad teljes atadasa meg ilyesmik, foleg igy egyutt olvasva marhara rosszul szolnak a mai, "Nekem Jogom Van Ra" tipusu tarsadalom altal kondicionalt agyakban.”

A teljes önátadás alapvető követelmény, ezt elengedhetetlennek tartom. Azt állítom viszont, hogy amíg az ember mentális terheket hordoz magában, nem tudja magát átadni. Tehát egy megtisztulási folyamaton kell keresztül mennie. Erre is ad Jézus példát: Bemerítkezik (János megkereszteli), majd 40 napig böjtöl a pusztában. A puszta szimbolikus is, és fizikai jelentősége is van. Fizikailag az Edomiták (esszénusok) lakják a pusztát, tehát Jézus „haza” megy tulajdonképpen, ugyanakkor a puszta az emberi környezettől való teljes elszakadást is jelzi, tehát egy abszolút fizikai szempontból ingermentes környezetet. Azért írom, hogy fizikai ingermentesség, mert közben azt olvassuk, hogy angyalok szolgálnak neki. Tehát a fizikai ingermentesség egy szellemi ingergazdagsággal váltódik fel, ami majd egész munkásságát végig is kíséri…

Ezt is mentesíteni kellene a vallásos köntöstől, és meglátni azt, hogy teljes aszketizmusba vonul, testileg és lelkileg kivonja magát a fizikai inger-világból, és teljesen átadja magát a szellemi praxisnak, majd ezután tűnik fel tanítóként és majd gyógyítóként, és egy hosszas fejlődés eredményeként jut el a felismerésre: Az atya és Én egyek vagyunk.

"te olyan kaliber lennel?"
"Sajnos még nem vagyok olyan kaliber, de törekszem olyan állapotba jutni, hogy alkalmassá váljak a szent lélek közléseire,"
ez egy nagyon erdekes torekves. miert akarod ezt? miert akarsz te szoszolo lenni?”

Valójában eddig ez tudatalatti törekvés volt, jó is, hogy így rákérdeztél :)) Nincsenek véletlenek :))

Valójában nagyon szeretek tanulni, és van affinitásom a tanításhoz is, és nincs jobb tanulási módszer, mint maga a tanítás. Tanítva tanulni. Amikor ugyan is tanít az ember, jobban észreveszi a hibákat, és amikor meg kell mutatni a tanítványnak valamit abból amit tanítok, akkor sokkal koncentráltabban, figyelmesebben csinálom a dolgot. Ezért tanítok harcművészetet is például, mert jó felfedezni a hibákat, és azt magamban kijavítani, miközben persze a tanítványban is javítani tudom. Ez egy eléggé profán ok, van egy szakrálisabb is…

Az előbb írtam, hogy Isten a kezdet és a vég, mindenképpen hozzá jutunk, csakhogy nem juthat olyan valaki Isten közelébe, aki nem azonos minőség vele. Hiszen tudjuk, hogy a Biblia egész történetében csak Néhány próféta volt alkalmas arra, hogy az Isten közelségébe tartózkodhasson. Nem kerülhetünk tehát Istenhez vissza amíg alkalmatlanok vagyunk arra. Én viszont elvágyódom ebből a fizikai világból, és törekszem rá, hogy minél inkább alkalmas legyek a magasabb világokban való tovább létezésre halálom után, és ne kelljen lehetőleg újabb inkarnációban ide visszajönni. És ami ennél is lényegesebb: Senki nem vágyódik az Atyához hanem ha az atya vonzza azt magához. Vagyis nem tudok az atyai vonzásnak ellenállni, de nem is akarok :)) Meg az is benne van a pakliba, hogy bizony vádolva vagyok a lelkiismeretemtől, és tudom, hogy ezek a vádak, nem alaptalanok. Ha pedig nem sikerül megszabadulni azoknak a vétkeknek a terhe alól amiért vádol a lelkiismeretem, akkor biztosan vissza kell jönnöm ide, még egy körre legalább, hogy újabb kísérletet tehessek az Atyához való közelebb jutásra. A közelebb jutás tehát a hibák terhei alól való menekülés. Egyik tényező hozza a másikat, a kör bezárul. Az Atya vonz, hogy mehessek, tisztulnom kell, ha tiszta vagyok szolgálok, segítek tisztulni másoknak, ez főleg kommunikáció, és persze mindenféle segítség ami által másokat is az atyához segíthetek… Ez a metódus biztosítja azt, hogy ide már ne kelljen visszalépni :))

„nem akarok kiabranditoan beszelni, de ebbol az is kovetkezik hogy akarmilyen szintu vagy, nem fogsz "vizen jarni".

Nem ábrándítasz ki, mert elég szilárd a hitem ebben a tekintetben. A tisztulási folyamat automatikus velejárója, hogy olyan dolgokra válik az ember alkalmassá amit természetfelettinek mondanánk. Természetesen nem mutatványos-képzés folyik, hanem olyan „rezgésszint emelkedés” következik be a tisztulás folytán, ami egyszerűen föléemeli a lényt a fizikai világon, vagy fejlettségtől függően, bizonyos dolgokra képessé válik. Például eltudom múlasztani valakinek a fejfájását, bizonyos kommunikáció, és energetizálás útján. Nem mindenki tudja ezt, de sokan vannak, akik ennél nagyságrendekkel többet tudnak. A képességek függnek a lelki tisztaságtól, és a szellemi érettségtől. Szennyezett lélekkel is lehet valaki szellemileg érett, ezek szoktak a fekete mágia világába süllyedni…

„ a hit nem arra valo hogy megtanitson ezekre. nagyon meglepodnek ha barmelyik szent iras valamifele kikepzo irodalom lenne amibol a profetasagot lehetne elsajatitani.”

Hát akkor Jézus tanítása mi, ha nem éppen ez? Kövess engem, válj olyanná amilyen Én vagyok, legyél Krisztus (Krisztus = önzetlen szeretet, szolgálat), gyere velem az atyához! Krisztusnak éppen nem volt híján semmiféle képessége azt gondolom, sőt ki is jelenti Jézus, hogy: Fogtok még ennél nagyobb dolgokat is csinálni… Annál nagyobbakat amiket Ő csinált… A nagyobb itt nyilván nem valami méretre vonatkozik, hanem nagyobb volumenű, vagy még komplexebb dolgokat…

„ugy gondolom valami ilyesmi a sorrendje a... nevezzuk megvilagosodasnak:
elfogadas -> bizalom -> applikacio -> bizonyossag

nekem ugy tunik hogy te shortcuttolni akarsz es kb azt mondod:
applikacio -> bizonyossag -> elfogadas -> bizalom”

Ezt nem értem igazából! Részleteznéd egy kicsit?

"Na hát ez a vak hit ismérve."
vak hit lenne hogy a hitem tanitasait teljesen el tudom fogadni?

Ha nem előzi meg a tanítás elfogadását átgondolás, akkor az: Vak hit!

Jártam régen a hitgyülekezetbe, és azt találta mondani a Németh Sándor, hogy az Isten mindent tud, ezért nem tud felejteni… No akkor hogy is van ez? Ma tudom, hogy a Németh Sándor Istenképe hibás, ezért nem tudja jól elmagyarázni. Aztán a lélek és a szellem differenciáltságának a kérdésére sem tudott választ adni… Elgondolkodtam. Tanít valamit, aminek nem ismeri a mélységeit! De akkor mit tanít tulajdonképpen? Évekig nem kaptam választ ott a lélek és a szellem kérdésére, aztán egyszer csak ott hagytam az egészet…

Ma már érteni vélem, de még véletlenül sem keresztényi környezetből kaptam meg a válaszokat. Ott hagytam az egész kereszténységet…

Ahol nincsenek válaszok, ott hiába kérdezek, márpedig azt mondja Jézus, hogy aki keres, az talál, aki zörget annak megnyittatik… De azt nem mondta, hogy toporogjon az ember egyhelyben és notóriusan ugyanannak tegye fel ugyanazokat a kérdéseket, és Ő ugyanúgy nem tud válaszolni, de Te megint tedd fel a kérdéseidet… Az ilyet ott kell hagyni, és máshol kell a kérdéseket feltenni…

Az esszénus béke evangéliumban azt mondja: Aki keres, ne hagyja abba a keresést… A keresés tehát aktivitás. Ide megyek oda megyek, itt is kérdezek ott is aztán valahol csak találok válaszokat… Na ez eléggé eklektikus eredményhez vezet, de hát ez a direktíva :))

"Bizalom a belso vezetés iránt..."
"A belso vezetod tökéletesen ismer..."
jo, de mi szukseg ehhez barmifele istenre? a biblia csak handicap mert egyszerubb atepiteni mint felepiteni?
latod, nekem ez a vak hit. vak hit - onmagadban. nagyon mai, nagyon trend.

Az önmagamban való hitet nem értem! Én Istenben hiszek, ugyanakkor azt állítom, hogy ez az Isten bennem is jelen van, és nekem az a legfőbb dolgom, hogy a fizikai valómat lebontva/tisztulva lehetővé tegyem Isten növekedését bennem annyira, hogy végül teljesen és kizárólag Isten létezzen bennem tovább. Erre az állapotra mondja Jézus, hogy az atya és Én egyek vagyunk… Ahogyan Jézus mondja: Isten országa olyan mint a mustármag, amely hatalmas fává terebélyesedik, és biztonságot ad az égi madaraknak…

Tehát van egy mustármagnyi Isteni jelenlét minden emberben, és az ember dolga, hogy ennek a magnak a növekedéshez szükséges, megfelelő lelki táptalaja legyen és hatalmas fává terebélyesedhessen a fa, ahol az Ég madarai (más szellemi lények) oltalmat találnak… A biblia ad némi iránymutatást a kezdetekhez, de aztán nem azt kell elsősorban figyelembevenni, hanem saját intuícióidat, az a szent lélek kommunikációja ugyanis az emberrel! A szent lélek elnevezés is nagyon vallásos hangulatú, valójában egy tökéletesen intelligens „erőről” energiáról van szó, amit a Kínaiak Chi-nek a Japánok Ki-nek, a kabbala Od-nak nevezi. Tehát egy kozmikus intelligens erőtér, ami folyamatosan körülvesz minket és átitat minket… Amikor lehetővé tesszük tisztulásunk által az Ő növekedését bennünk, akkor automatikusan jönnek a képességek, amikről korábban írtam. Természetesen ezek a képességek nem öncélúak..

"Ha valaki neked érthetetlenül magyarázza a dolgokat, akkor az ott kell hagyni."
en nem vagyok olyan okos hogy mindent elsore megertsek vagy elsajatitsak. megtanultam ertekelni a gyozelmet az erofeszites utan.

Az emberi erőfeszítés megakadályozza az Isten felnövekvését az emberben, hiszen az erőfeszítés emberi akarat szolgálatában áll. Az pedig egyáltalán nem mindegy, hogy kitől tanul az ember. Minden tanár másként magyarázza ugyan azt a dolgot.
Az egyiktől egy szóra megérted, míg a másik órák hosszat is magyarázhat és nem tudja úgy mondani, ahogyan te értesz. Vagyis a tanár-tanítvány kapcsolat spirituális kapcsolat. Ha a két fél nem rezeg együtt, nem lesznek harmóniában, nem lesz jó kapcsolat…

[ Szerkesztve ]

Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

(#13249) hallari válasza Horka1 (#13247) üzenetére


hallari
tag

"Vagyis a sátán is az emberben belül található, ahogyan az Isten is! Ez a kettősség az emberben teszi feszessé az egész földi életünket!"

Azért a lelkiismeret nem azonos a Sátánnal, aki személy elsősorban. Ugyanúgy, ahogy Isten. A lelkiismeret csak akkor vádolja az embert, ha bűnt követett el, egyébként nem. A tiszta lelkiismeretű emberben nincs önvád: "Nincsen azért immár semmi kárhoztatásuk azoknak, a kik Krisztus Jézusban vannak, kik nem test szerint járnak, hanem Lélek szerint." (kiemelés tőlem) Róma 8:1.

Akik test szerint járnak azok bűnöket követnek el, mint az idézett farizeusok is, ezért folyamatos az önvád bennük.

A bűneinktől pedig igazság által tudunk szabadulni, ahogy Dániel is mondta Nabukodonozornak.
Dániel 4:24 „Oh, király, az én tanácsom tessék neked, és vétkeidtől igazság által szabadulj..."
Róma 8:33 "Kicsoda vádolja az Isten választottait? Isten az, a ki megigazít;".
Efézus 2:8 "Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék" Efézus 2,8

(#13250) Noddy válasza D1Rect (#13227) üzenetére


Noddy
senior tag

Cselekedetek által való üdvözülés: Csak akkor szeret és fogad el Isten, ha minden hónapban oda adod a tizededet, elmész templomba, imádkozol... ha nem így teszel nem is vagy hívő...

Minden vallás Istenhez vezet: Allah is a Szentháromság Isten, ha őt követed akkor is a mennyországba jutsz.

Kegyelemből ki lehet esni: Ha már elfogadtad Krisztus áldozatát, megtértél, de ha nem viselkedsz úgy ahogy "kell" (lásd pl. első pont) akkor csak a pokolba fogsz kerülni.

Isten mindenhatósága: Imádsággal, cselekedetekkel próbálom kényszeríteni Istent. "Ha jó vagyok, akkor Istennek is jónak kell lennie hozzám." Vagy Istennek nincs hatalma az akaratom felett én döntöm el mikor térek meg.

Eleve elrendelés: Kapcsolódik az előzőhöz. Nem azok térnek meg akiket Isten kiválaszt, hanem akivel elmondatok pl. egy imát, legyen az akármennyire képmutatás.

Biblia ihletettségének kétségbevonása: lásd Horka1

Válás: Pl olyan dolgok, hogy keresztyén ember nem válik, vagy ha elvált akkor biztos nem hívő.

A házasság előtti szex: ez nem bűn, elavult a Biblia.

miszticizmus: Istennel való találkozás elérése Biblia nélkül: Füstölőzés, meditáció, a magamban elrejtett Isten keresése

Bibliai igék kiragadása: erre rengeteg példa lehet, de mondjuk ilyen a "ne ítélj, hogy ne ítéltess" ige amivel legtöbbször igazolják a makacsságukat egyes emberek, ez egy aduász ige, hogy ne mondjon nekem senki semmit, bármilyen hülyeséget csinálok.

törvényeskedés az kb, mint az első. Templomban nem lehet rajtad sapka, vagy csak kendő lehet rajtad, vagy térd fölé érő szoknya nem lehet, vagy lányok nem hordhatnak nadrágot, metált nem hallgat keresztyén, se rappet, stb... a lista itt is végtelen.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.