Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• szab.tam

nagyúr

válasz DrGonzo22 #13967 üzenetére

a bizonyíték kérésnél sokszor nehéz helyzetben vagyunk.
    Jézustól is a farizeusok folyton jeleket követeltek, de nem azért, mert hinni akartak benne, hanem keresték ellene a fogást. Jézus átlátott rajtuk.
    itt is egy valóban kérdésekre válaszokat keresőre jut 4, aki csak ellent mondani jön, hogy a saját elképzelését alátámasztottnak lássa.
    szégyenletes, de sajnos néha ez minket is kicsit elfásít...

akik már téltük Jézus szabadítását, azért fújunk egy szólamot, fél szavakból is megértve egymást, mert lényegében ugyanazt éltük át, különböző élethelyzetekben, de hasonlatos módokon.

a születésétől fogva vak ember ha megkérdezi, hogy milyen a piros szín, ugye hiába magyarázzuk, igazán sosem fogja megérteni. és nem azért mert buta lenne. hanem azért, mert hiányzik egy érzékszerve.

Isten érzékelésének a szerve a hit. amíg a feltétlen hit, és az ehhez társuló bizalom Isten irányába nincs meg, addig eme érzékszerv hiányában a hozzá való látás sincs meg.
    nekem sem volt meg. sőt, akik most hiszünk Őbenne, egyikünknek sem. az Istenben való hit nem egy velünk született képesség. ez Isten ajándéka. de ezt is lehet kérni!

tehát a sorrend sosem látás és utána hit, hanem először hit, és utána lát az ember...

ebből következően hiába soroljuk az életünkben megtörtént csodákat, addig az Istenben nem feltétel nélkül bízó hallgató azt úgyis másnak fogja tulajdonítani. (szerencse, akarat, véletlen, stb...)

azért egyet kiragadok:
    Istenbe vetett bizalmam, megtérésem, bűneimre kapott bocsánat után azonnal meg akartam szabadulni az életemet addig teljesen tönkretevő szenvedélyeimtől. azelőtt is akartam én, de sokakhoz hasonlóan 1-2 napnál tovább nem ment.

játék, pia, cigi. mindhátom elég durva mértékeket öltött...
    úgy szabadultam meg tőlök egy pillanat alatt, hogy semmit nem kellett erőlködnöm. egyszerűen ezek hiányérzete tűnt el teljesen. megszűnt az az emelkedő pulzus, tarkótájéki bizsergés, tenyérizzadás, amikor az ember valamelyiknek a hiányát érzi.
    nem hiányzott többet.
    ott volt pár hétig az utosó fél doboz cigi a táskámban. nem irritált.
    amikor bementem még 2x pár percre abba a presszóba, ahol azelőtt minden nap fél napot lógtam, nem kellett még egy pohár sört sem meginnom.
    és amikor elmentem egy játékterem előtt, ahová azelőtt nem tudtam nem bemenni, csak a szomorúság fogott el azok iránt, akik még mindeg rabláncon bent szenvednek, püfölik dühödten a gombokat, hogy adja már ki...

én tudom, hogy Istentől kaptam ezeket a szabadulásokat, hiszen Jézus egyik neve ez: a "Szabadító". megszabadítot a kárhozattól, de végleg megszabadított a bűn uralmától, azaz szabadságot kaptam arra, hogy kényszerből ne cselekedjek olyan dolgot, amit józan ésszel nem szeretnék megtenni.

és én tudom, hogy ezt Tőle kaptam. ajándékba. nem kelett összeszorított fogakkal megharcolnom érte. mint azoknak, akik a saját erejükből hagynak el valamilyen szenvedélyt. ők kemény munka árán, vért izzadva érnek el eredményt. nekem ez nem kellett hozzá. szégyellehetném magam miatt a többeikkel szemben, akik küzdenek, de én inkább hálás vagyok Istennek ezért az ájándékáért.
    és amit rajtam véghezvitt, elég bizonyíték a saját számomra, ha kicsit is valamiben bizonytalan lennék: csak vissza kell tekintenem erre.

nem találkoztam még olyannak, aki a saját erejéből szokott volna le, és a hiányérzet teljes mértékben eltűnt volna. erre csak Isten szabadító ereje és hatalma képes. a saját erejéből leszokó dohányos lehet, hogy 10 után sem fog rágyújtani, vagy akár soha többé, de élete végéig benne lesz a hiányérzet csírája legalább.

ezt az tudja csak megérteni igazán, aki hasonló szabadítást átélt, és azt a hit szemüvegén kersztül megértette.
    aki nem, annak csak egy "piros szín" lesz, ami miért nem zöld vagy inkább kék...

[ Szerkesztve ]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés