- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
Aktív témák
-
Noddy
senior tag
válasz
KáZsé Mestör
üzenetére
Nekem olyan van, hogy ha fizikai kapcsolóval bekapcsolod a wifit akkor nem látja a linux, de ha újraindítod akkor már igen. És így látnia kell az eszközmeghajtóknál és akkor fel is ajánlja a drivert, ha szükséges.
-
Noddy
senior tag
Köszi mindenkinek a segítséget.
Tényleg a network managgerrel néhány kattintás, nem is kellett terminállal bűvészkedni. -
Noddy
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, ha van egy laptopom aminek van wifi antennája és van hálókártyája is akkor a kábelen bejövő netet meglehet osztani wifi-n keresztül, mondjuk egy mobiltelefonnal vagy másik laptoppal, vagy ez csak álom?
-
Noddy
senior tag
-
Noddy
senior tag
válasz
Lacces
üzenetére
Én is ezzel küzdöttem nemrég.
Ha van bevált programod, akkor azt be teheted automatikusan elindulónak (Rendszer -> Beállítások -> Indítópult).
De nekem a crebs vált be.For example, in an Ubuntu terminal, enter:
sudo add-apt-repository ppa:crebs/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install crebs -
Noddy
senior tag
Sziasztok!
10.04-es ubi.
1. Evolution. Szinkronizálom a gmail calendarral, és kipipálom, hogy mentse offline módba az eseményeket, de ha nincs net mégse látom az eseményeket, riasztásokat.
2. Valaki tudja, hogy thunderbird alá miért nincs lightning? Gyári repoból telepítve.Kellene valami megoldás, ahova letudom offline kapni a gmail calendar bejegyzéseket, hogy tudjam net nélkül is nézn, de nem igazán találtam megoldást.i
-
-
Noddy
senior tag
-
Noddy
senior tag
válasz
Nova96
üzenetére
Ha a CD-n windowsos driverek vannak azok teljesen feleslegesek linux alá.
A linux úgy működik, hogy a driverek többsége bele van építve a kernelbe. Egy-két extrém esettől eltekintve felesleges a driver telepítés és akkor is linuxos driver kell nem win-es.Meg lehet nézni mennyire támogatott a laptopod: [link] [link]
-
Noddy
senior tag
Valaki tud ajánlani progit amivel gnome alatt lehet hátteret cserélgetni (script is jó, csak megbízható legyen)?
A szoftverközpontban található draper lefagyasztja a gépet (szerintem a mono miatt)... -
Noddy
senior tag
Sziasztok!
Ubuntu 10.04 esetében van egy olyan fujitsu laptopon, hogy képernyő lecsukáskor kijelentkezik és ilyenkor elveszti a vezetékes hálózati kapcsolatot, újra bejelentkezéskor vissza áll...
Valaki találkozott már ilyesmivel, van megoldás? -
Noddy
senior tag
válasz
Kendek
üzenetére
Nekem a laptopon volt ez (ati hd3200). Az s-videót átalakítóval scart csatlakozóval kötöttem a tévére és fekete fehér képet kaptam. Akkor utána olvastam a neten és sajnos az jött le, hogy általános jelenség és igazi megoldást nem nagyon adtak...
De maga az, hogy felismerje az ubi a tévét könnyen ment.
-
Noddy
senior tag
válasz
Rebirth II.
üzenetére
Esetleg ha magyarul könnyebb: [link]
-
Noddy
senior tag
válasz
[pod]Diablo
üzenetére
-
Noddy
senior tag
válasz
üzenetére
Ha az LTS-t (10.04-et) tetted fel az kihúzza 3 évig is, ha elég a stabilitás és nem akarsz az újdonságokkal foglalkozni.
Nekem 10 GB-on van + 1 GB swap most hogy minden fel van telepítve maradt még 2,4 GB, de a home-ban van 1,5 GB. Sztem akkora swap felesleges, de ha nem hiányzik maradhat a 4 GB. -
Noddy
senior tag
Sziasztok!
Láttam hogy már másnak is akadt gondja az gépe altatásával, de nem igazán értettem meg hogy oldottátok meg (melyik fájlban mit írtatok át).
ATI HD3200 integrált videókari van a laptopomban, a 9.04-el minden ment simán, most a 10.04 ébresztésénél megjelenik a kép, de utánna elsötétül a monitor és nem történik semmi. olyan mintha kikapcsolna a monitor.
Valahogy helyre tudom pofozni, vagy felejtsem el az altatást (suspend to ram)? Milyen log segíthet a gond felderítésében? -
-
Noddy
senior tag
válasz
TrollBalint
üzenetére
-
Noddy
senior tag
"- Na most egyrészt kérdem: ezek particiók, vagy pedig fizikai háttértárolók (hdd, cd rom satobbi), vagy bármelyiket jelölhetik?"
Az sd utáni betű a merevlemezt jelöli az utánna következő szám a partíciót, tehát ez a jelölés egyszerre jelöli a fizikai merevlemezt és a partíciót is. pl. sda1és sdb1 az két külön fizikai meghajtón lévő partíció, de az sda1 és sda2 az azonos merevlemezen lévő két partíció.
-
Noddy
senior tag
-
Noddy
senior tag
válasz
bandras0226
üzenetére
A Nautilus az alap/beépített fájlböngésző.
-
Noddy
senior tag
válasz
~Ph'vEscha
üzenetére
Valószínűleg ennyit...
Én biztos nem erőltetnék wines játékokat linux alatt. Inkább Urban Terror-ozál
-
Noddy
senior tag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
title Ubuntu 9.04, kernel 2.6.28-13-generic
uuid 2f6d8250-c801-4ccd-ae20-e3f0ef83927f
kernel /boot/vmlinuz-2.6.28-13-generic root=UUID=2f6d8250-c801-4ccd-ae20-e3f0ef83927f ro quiet splash
initrd /boot/initrd.img-2.6.28-13-generic
quiet
title Ubuntu 9.04, kernel 2.6.28-13-generic (recovery mode)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.28-13-generic root=UUID=2f6d8250-c801-4ccd-ae20-e3f0ef83927f ro single
initrd /boot/initrd.img-2.6.28-13-generic
title Ubuntu 9.04, memtest86+
kernel /boot/memtest86+.bin
quietArra figyelj, hogy itt az uuid az én winchesteremre vonatkozik, ahhoz, hogy működőképes legyen meg kell tudnod a saját vinyód uuid-jét.
-
Noddy
senior tag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Nem tudom, én nem találtam olyat, hogy grub.conf, csak olyat hogy grub.conffiles a /var/lib/dpkg/info könyvtárban. Nem menu.lst-re gondoltál?
-
Noddy
senior tag
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
1. Ha nem szerver a gép és nem hurcolsz az ubis gépről bizonytalan eredetű fájlokat win-es gépre akkor nem kell vírusirtó. Tűzfal van az ubin, ami az UFW.
így tudod bekapcsolni:sudo ufw enable
2. Tudtommal nem kell defragolni.
-
Noddy
senior tag
Nekem HP6735b laptopom van.
Én így oldottam meg, hogy a fejhallgatón és a beépített hangszórón is legyen hang.gksu gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf
---ezzel nyitod meg a conf fájlt
options snd-hda-intel model=laptop enable=1 index=0
---ezt a sort pedig szurd be legalulra -
Noddy
senior tag
válasz
Csakénvagyok
üzenetére
Nekem egy órája frissült, 9.04 alatt de működik.
-
Noddy
senior tag
válasz
róland
üzenetére
Nem Atheros van benne hanem Broadcom. Mindegy...
Ha sima titkosítatlan wifi routerhez akarok csatlakozni akkor network managerben mit kell beállítani, én csak valami vpn hálózatokat látok, de ott olyan adatokat kell megadni amiről fogalmam sincs. Ha pedig új vezeték nélküli hálózatot akarok létrehozni, akkor gondolkodik de a végén a kapcsolatot nem hozza létre. -
Noddy
senior tag
válasz
Major Major
üzenetére
Én a netre wifi-radar-ral lépek fel, lehet, hogy az is ludas. Te mit használsz wifi-zésre?
-
Noddy
senior tag
válasz
Major Major
üzenetére
A gép egyébként teljesen használható, és a wifi is működik, ha bootolás közben kapcsolom be. Csak hát ha a vista tudja menet közben kapcsolgatni, akkor arra gondoltam, hátha az ubi is tudja, de ezek szerint még nem.
Köszi a segítséget, ezzel a gép hivatalosan is ki lett nevezve Not ubuntu ready-re
Tény hogy a linux-ok, asztali gépekre vannak nem laptopokra. -
Noddy
senior tag
válasz
Major Major
üzenetére
Wifi nélkül:
[38653.915328] btusb_intr_complete: hci0 urb f58df400 failed to resubmit (19)
[38653.916284] btusb_bulk_complete: hci0 urb f58df500 failed to resubmit (19)
[38653.920944] btusb_send_frame: hci0 urb f4b72280 submission failed
[38693.312120] usb 6-3: new full speed USB device using ohci_hcd and address 3
[38693.499365] usb 6-3: configuration #1 chosen from 1 choice
[38724.738121] usb 6-3: USB disconnect, address 3
[38724.739124] btusb_bulk_complete: hci0 urb f5ee5880 failed to resubmit (19)
[38724.739147] btusb_intr_complete: hci0 urb f5ee5100 failed to resubmit (19)
[38724.740090] btusb_bulk_complete: hci0 urb f5ee5f00 failed to resubmit (19)
[38724.744195] btusb_send_frame: hci0 urb f4b72180 submission failedWifi bekapcs:
[38653.920944] btusb_send_frame: hci0 urb f4b72280 submission failed
[38693.312120] usb 6-3: new full speed USB device using ohci_hcd and address 3
[38693.499365] usb 6-3: configuration #1 chosen from 1 choice
[38724.738121] usb 6-3: USB disconnect, address 3
[38724.739124] btusb_bulk_complete: hci0 urb f5ee5880 failed to resubmit (19)
[38724.739147] btusb_intr_complete: hci0 urb f5ee5100 failed to resubmit (19)
[38724.740090] btusb_bulk_complete: hci0 urb f5ee5f00 failed to resubmit (19)
[38724.744195] btusb_send_frame: hci0 urb f4b72180 submission failed
[38963.420145] usb 6-3: new full speed USB device using ohci_hcd and address 4
[38963.612623] usb 6-3: configuration #1 chosen from 1 choiceBár ez nekem kínai, de arra rájöttem, hogy ez a parancs a kerneltől kér le valami infót. Remélem azt másoltam be amit kellett.
-
Noddy
senior tag
válasz
Major Major
üzenetére
8.10-el nem próbáltam, mert akkor még nem volt meg a laptop.
De mivel először volt rajta a win, lehet, hogy az kapcsolta ki. Most már hogy egyszer bekapcsoltam win alatt, most már reboot után (míg tölt a gép), ha bekapcsolom akkor látja. De ha már bejelentkezés után próbálom meg bekapcsolni, akkor szintén nem működik. Gondolom valami hardware felismertetést kéne mindig futtatni miután bekapcsolom a wifi-t.
-
Noddy
senior tag
Olyan problémám lenne, hogy HP 6735b laptopnál, hogy a wifi (broadcom bcm4322) csak akkor működik, ha előtte windows alatt bekapcsolom, egyébként az ubuntu 9.04 nem is látja (lspci-ban meg sem jelenik, pedig a ledje világít és a bluetooth ikon is megjelenik, bár ezt tesztelni nem tudom, mert nincs ilyen telefonom). Csak akkor tudom használni és akkor látja a hardware-t az ubi (és tökéletesen működik, nem kell driver sem), ha előtte elindítom a Vista-t és ott kapcsolom be a wifi-t. Elméletileg a driver integrálva van a kernelbe, ezért nem kell telepíteni. A google nem adott semmi értelmes megoldást.
-
Noddy
senior tag
Ha alternate-ként telepítem a 9.04-et akkor az mennyivel tud kevesebbet, mintha live cd-ről tenném fel?
Elsősorban a hardvare felismerés aggaszt (videókártya, wifi, webkamera, ujjlenyomat olvasó, stb). Otthon asztaligépre tettem már fel alternate xubi-t, de mivel az nem tartalmazott speciális hardvereket nem volt gond. De telepíthetem így laptopra (HP6735b)? -
Noddy
senior tag
válasz
Major Major
üzenetére
Gondolom hardvere válogatja, anno Nvidia Geforce 6200-al próbáltam, most pedig ATI HD 3200-al és le kell mondanom a compizról, bár nekem nagyon nem hiányzik.
ATI-nak mi a nyílt forrású drivere? Az fglrx?
-
Noddy
senior tag
válasz
fatal`
üzenetére
Ez sajnos alap jelenség, se a totem se az mplayer se a vlc nem működik bekapcsolt compizzal.
Van lehetőség egy patch-elt mplayerrel, de nekem nem sikerült azt telepítenem.
Patch-elt Mplayer
Próbáld ki hátha neked sikerül. -
Noddy
senior tag
Valaki próbált már életet lehelni HP 6735b laptopon az ujjlenyomat olvasóba (Authentic)?
A neten található leírások nekem nem váltak be, kíváncsi vagyok, hogy létezik-e olyan ember, akinek sikerült működésre bírnia. Az fprint-et próbáltam. -
Noddy
senior tag
A 8.10-es ubuntu már támogatja az atheros wifi-t. Tudni kéne a bluetooth és a webcam pontos tipusát, hogy támogatva van-e.
Ez a média megosztás mit takar? Másik gépen vannak a fájlok?
MSn kliensek: Pidgin, aMSN, emesene
A legegyszerűbb, ha kiírod a live cd-t kipróbálod, és meglátod, hogy mi működik és mi nem, azt az egy cd-t megéri, pláne ha újraírható. Lassabb, mintha feltelepítenéd, de kitudod próbálni.
-
Noddy
senior tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Ha már win alatt is ilyen akkor sztem felejtős ez a játék. Bár lehet hogy a patch helyre hozza.
Ha hagyod, hogy egy játék válogassa meg az OS-t az is régen rossz, sztem, bár lehet, hogy csak kiöregedtem a játékokból

-
Noddy
senior tag
Elméletileg nem kell küzdeni az atheros-sal, mert bele lesz rakva a driver a kernelbe a 8.10-ben. Simán működni fog.
2.6.27-es kernel -
Noddy
senior tag
Új gép összerakása/vásárlása előtt állok.
Gondban vagyok azzal, hogy milyen videókártyát vegyek, ugyanis most az AMD/ATI kártyák ár/teljesítmény arányban jobbak a nvidia-nál.
Használ a topikból valaki ATI kártyát az újabbak közül? Maradjak inkább az nvidia-nál, és kár reckírozni?
Teszteket leaírásokat nem nagyon találtam.
HD3650 és 8600 közt vacilálok. -
Noddy
senior tag
válasz
Zalaymate
üzenetére
Csak xp-re tudom a választ. A telepítő cd-vel parancssoros módban kiadod a fixmbr parancsot, akkor megkérdezi, hogy biztos, és ha biztos akkor igen-t nyomsz (persze az egész szigorú adatvesztés terhe mellett, azért kérdez rá). A partíciót pedig egy partíció szerkesztővel tünteted el.
Egyébként miért nem használod az ubi-t? -
Noddy
senior tag
Köszi szépen!
Most már megy, csak azért akadtam fent, mert Ubunbtu alatt simán ment a cd lejátszás, Xubuntu alatt pedig nem. Ennyire nagy eltérés lenne az Ubi meg a Xubi programcsomagja között?Más:
Tudtok ajánlani valamilyen adatforgalom mérő progit, amivel mérni tudom, hogy mennyit töltök le és fel pl, egy hónap alatt, próbáltam keresgélni a synapticban de nem sok mindenre jutottam. -
Noddy
senior tag
Van egy kis problémám.
Xubuntu 7.10 alatt nem tudok audió cd-t hallgatni, ennek mi lehet az oka? Nem is hajlandó felcsatolni a cd-t, Ikonként berakja az asztalra, hogy "Hang CD", de nem csatolja fel. Ha pedig megpróbálom, akkor ezt írja ki: "Hang CD" felcsatolása sikertelen: Ismeretlen hiba ; Cannot mount volume. Invalid mount option when attempting to mount the volume.
-
Noddy
senior tag
Üdv mindenkinek!
Xubuntu 7.10 esetében hogy tudom a bejelentkező képernyő felbontásán állítani, mert az sajnos nem egyezik meg a beállított felbontással, én 1024*768-at használok, de a bejelentkező képernyő ennél sokkal nagyobb felbontáson van és becsíkozódik, meg remeg a kép, miután beléptem ott már minden jó.
Aktív témák
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- ASUS Zenbook 14 - 14" 2.8K OLED 90Hz - i5-1240P - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia - MAGYAR
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- RÉSZLETRE .Bankmentes kamatmentes. OPCIONÁLIS. G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 96GB (2x48GB) DDR5 6000MHz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest