Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Pitterix: Gyógytorna
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
ZCoyote
őstag
terminálban: "ps"-el kilistázod a futó processeket, megnézed a pid-jét a kilőni kívánt processnek majd kiadod mondjuk a "kill -9 pid" parancsot ahol a pid a process száma. Bővebb info-ért "man kill".
Vagy felrakod a htop nevű progit amivel szintén látod a processeket meg még egy csomó dolgot csak ez már színes-szagos és abban az fx gombokkal tudsz mókolni. Én spec nagyon szeretem ezt a kis progit.Siriusb: biztos hamarosan jön egy szaki aki megmondja a frankót.
-
zodo
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Mivel engem is érdekel, így átkábeleztem magam a linuxos gépre.
Mondjuk nem a házimozi erősítőig, mert nem ér át az 5 méteres optikai kábelem, de az spdif jelet beküldöm a minidisc lejátszó optikai bemenetébe és onnan rca-al a stereo erősítőbe, gondolom megfelel tesztelésre.
Mellékelt képen látható beállításokkal, nálam van a youtube-nak hangja ill. a rendszerhangok is szólnak.
Gnome Alsa Mixer-ben mindkét fülön bekapcsolva a IEC958 !Szerk:
Beállítások ídeje alatt pl. a hangok tesztelésénél nem szólt semmi az " automatikus " választásakor csak az " ALC882 Digital "-t kiválasztva.
Viszont, visszatettem Automatikusra ( mint a képen ) , újraindítottam a gépet és szól minden.Viszont, betettem egy dd 5.1 / dts hangsávokkal rendelkező koncert lemezt ami .vob fájlokból áll és az istenért nem tudom lejátszani.
(sajna ezen a gépen semmi zene és video fájl sincs )Feltettem az smplayert, beállítottam a spdif kimenetett, hardveres gyorsítást, de semmi csak lefagy, hogy be sem tudom zárni.
Mplayer, szintén zenész.Ha már itt tartunk, hogyan tudom bezárni a makacs progikat ?
(pl. mint win alatt az eszkőzkezelővel )Hogyan tudom lejátszásra bírni a smplayert ?
-
Siriusb
veterán
válasz
ZCoyote
üzenetére
A netbook (msi wind) még tudná is az n-t. Ám ha kábelen sem jön a 100 mbps ezzel az eszközzel, akkor teljesen felesleges lenne más, új routert venni.
Egyébként most másoltam usb-n hdd-re, 25 MB/s-sel.Már nyomoztam ez ügyben, de még folytatom, hátha ráakadok valamire. Bevallom, abban reménykedtem, hátha itt megmondja valaki a tutit, s nem kell tovább kutakodnom hiábavalóan.

-
Obi-1
őstag
-
Tea'lc
csendes tag
válasz
üzenetére
Köszi tomtyi, a drag&droppal ment. Elindul, egyből kilép, ezt írja:
[00000001] main libvlc debug: translation test: code is "C"
[00000001] main libvlc: Running vlc with the default interface. Use 'cvlc' to use vlc without interface.
QPainter::begin: Paint device returned engine == 0, type: 1
QPainter::begin: Paint device returned engine == 0, type: 1
[????????] x11 video output error: X11 request 140.19 failed with error code 11:
BadAlloc (insufficient resources for operation)
X Error of failed request: BadAlloc (insufficient resources for operation)
Major opcode of failed request: 140 (XVideo)
Minor opcode of failed request: 19 ()
Serial number of failed request: 82
Current serial number in output stream: 83 -
Gerisz
addikt
Sziasztok!
Került a könyvtárba 2 darab 8000 éves gép.
Emlékszem valami olyan kiadásra ami pont az ilyen satnya paraméterekkel megáldott gépekre való, gondolok itt 32mega ram és 300mhz alatti procok + 1 667-es
Megmondanátok melyik ez? -
ZCoyote
őstag
válasz
Siriusb
üzenetére
Nekem is ez a problémám és pont ilyen sebességeket kapok én is. Állítólag az ilyen soho routerek nem tudnak többet (már ha ilyen routered van és nem vmi csúcsszuper). Nálam annyi van hogy ha mindkét gép kábelen van akkor valamivel jobb a helyzet de az sem közelíti meg a 6-7 MB/s-t.
-
Siriusb
veterán
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Megpróbáltam smplayert. Telepítés után azzal fogadott, hogy elavult. A sima avi filmeket vitte is, de dts-es és AC3-as mkv fájloknál már ez a hiba volt:
.
..
...
Selected audio codec: [hwdts] afm: hwac3 (DTS through S/PDIF)
==========================================================================
[format] Sample format big-endian AC3 not yet supported
Error at audio filter chain pre-init!
Exiting... (Fatal errorAmúgy pl. youtubenak nincs hangja, meg ha minden igaz, a rendszernek sincs spdif-en,
-
szente
addikt
válasz
Kicsirics77
üzenetére
digi
Siriusb:hát a tbp csak megy...most már éppen valamelyik beindult,de elég lassan.100kb/s körül a 2,3mb/s helyett 19 seedernél.utorretnen ennyi seedernél maxal szokott jönni.wine-al próbáltam felrakni azt,de miután feltelepítem nem lehet elindítani mert azt írja ki,hogy már fut de nem válaszol.ha kilövöm feladat kezelőben,és elindítom,akkor meg újra a telepítő jön be.
-
szente
addikt
hali
megint én...olyan problémám van hogy nem megy a torrent.próbálta ktorrentel,meg transmissionnal is.
információk:
status:stalled
tracker status:announcing
free tracker,és seedernek is kellene lennie bőven.routerem nincs,szóval az nem kavarhat be.
mi lehet a baj? -
Siriusb
veterán
Egy furcsa problémában kérném a segítségeteket. Adott 2 ubuntu 9.04 és egy wireless router (wireless 54mbps), az egyik gép kábelen, a másik wifin csatlakozik.
Ha ssh-val másolok, akkor a legnagyobb átviteli sebesség 2.1 MB/s, ha sambaval, 2.5 MB/s. Ha jól számolom, azért a 6-7 MB/s-t hozni kellene. Ha mindkettő kábellel csatlakozik akkor sem változik a helyzet, holott mindhárom eszköz tudja a 10/100 ethernetet.
Hol lehet a baj? És mi a megoldás? -
válasz
Tea'lc
üzenetére
Lehet a file rossz (ahogy Vladi mondja), de lehet nem tud video felületett/kimenetet nyitni. Látom ATI vga van a gépbe, gondolom nyílt driverrel plusz compiz
Nézd meg a beállításoknál a multimédia rendszer választót (ha nem látszik a Főmenü nevű menü szerkesztőbe aktiválhatod vagy konzolból gstreamer-properties parancs). Itt állitsd a video kimenetet xv-re. -
Vladi
nagyúr
Ha htpc-t csinálsz linuxos alapokon, akkor több lehetőséged van:
Eleve elkészített disztró, mint a Mythbuntu, vagy a Freevo live cd.
Vagy fogsz egy core disztrót - amivel próbálkoztál korábban is - és arra teszed rá a multimédia felületet.De érdemes megnézned ezt is: geexbox. Én speciel nagyon szeretem, mert ultraminimalista de azért lehet vele bánni.
-
zodo
nagyúr
Mythubuntu csak a MythTV és annak extrái miatt másabb, mint az alap Ubuntu.
MythTV meg olyan, mint az Xbmc ?
Konkrétabban olyan rendszert kellene összehoznom ami " olyan htpc "-s.
Lehet, hogy a mostani Ubuntu 8.04-re kellene csak összevadásznom az ilyen jellegű alkalmazásokat vagy váltsak Mythubuntu -ra?
Esetleg van még az Ubuntu Studio, mondjuk még nem néztem útána, hogy milyen különbségek vannak szoftver ügyileg az alap Ubuntuhoz képest.Javaslat, észrevétel ?
-
Tea'lc
csendes tag
Na a vlc-vel sikerült, köszi. Itt van, amit ír+még egy csomó enable és disable, de mivel ez volt kiemelve, gondoltam, hogy ez a fontos.
[00000001] main libvlc debug: translation test: code is "C"
[00000001] main libvlc: Running vlc with the default interface. Use 'cvlc' to use vlc without interface.
libdvdnav: Using dvdnav version 4.1.2 from http://dvd.sf.net
libdvdnav: vm: failed to open/read the DVD
[00000414] access_directory access error: monalisa.avi: No such file or directory
[00000414] access_file access error: cannot open file monalisa.avi (No such file or directory)
[00000408] main input error: open of `monalisa.avi' failed: could not create access: no suitable access moduleDe megint azt írja, hogy no such file or directory, pedig ott van a videosban, ilyen néven, hogy monalisa.avi...
-
Tea'lc
csendes tag
CPU: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T7500 @ 2.20GHz (Family: 6, Model: 15, Stepping: 11)
CPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled with runtime CPU detection.
mplayer: could not connect to socket
mplayer: No such file or directory
Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control.Playing home/oszi/videos/monalisa.avi.
File not found: 'home/oszi/videos/monalisa.avi'
Failed to open home/oszi/videos/monalisa.avi.Nem tudom, lehet, hogy valamit én ütöttem félre...
-
törölt tag
válasz
Tea'lc
üzenetére
inditasz egy terminalt (gozomsincs hogyan, fluxbox-ot hasznalok, nem gnome-ot) gondolom valahol bal folul a menuben meglesz.
ott kiadod pl hvlc ~/akarmi.avi
es amikor a vlc kilep, ugyanott a parancssorban fog neked hagyni uzenet. na azt ertelmezve kozelebb juthatunk a megoldashoz

mod: nyah, kozben Vladi kezelesbe vett. akkor most jo kezekben vagy, megyek is haza

-
Tea'lc
csendes tag
Sziasztok!
8.10 ubuntu van fenn, és van egy problémám. Nem tudok avi videókat lejátszani sem natúr movie playerrel, sem mplayerrel, sem vlcvel. Elindulnak, de be sem tölt az ablak, már kilép. Mindegyiknél ez a helyzet. Miért van ez? Tud valaki segíteni?
-
Sweet Lou 6
addikt
A zárolás bejött, köszi
(ilyenkor látszik, hogy csak nemrég használok Linuxot, hiszen ott volt az orrom előtt
Meg hát az se mellékes, hogy KDE-t is pénteken láttam először
)A Sweeper viszont nem jött be, nálam kilőtte az összes Kwin effektet, miután a futtatása után rebootoltam.
Egyébként halkan jegyezném meg, hogy Gnome alatt a vga-ammal (Zárt forrású 9.8 ati driverrel) Compiz mellett a film teljes képernyőre tevésénél a futó film teljesen megállt... Míg KDE-re váltás után Kwin mellett röccenés nélkül műkszik

-
Nkboy
senior tag
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Olyan mint a Lomtalanító, szerintem a Sweeper hasonló. Tárolókban benne van.
Másik kérdést passzolom, de elvileg meg kéne jegyeznie. Ha "zárolod" az asztalt akkor sem jegyzi meg?

-
rtom
senior tag
válasz
body007
üzenetére
Megnézegettem, de csak debug csomagok vannak, minden más fontosnak tűnő PulseAudio csomag fent van. De most kipróbáltam terminálból indítva, amikor változtatom a hangerőt, telelöki a terminált ilyen hibákkal:
** (pavucontrol:5504): DEBUG: blah: alsa_output.pci_10de_55c_sound_card_0_alsa_playback_0
** (pavucontrol:5504): DEBUG: -5 = No such driver

-
Sweet Lou 6
addikt
Üdv.!
Tudtok nekem ajánlani Kubuntu alá valami csomagkarbantartó progit? Olyasmira gondolok, mint GNOME alatt a Lomtalanító.

Más:
Hogy tudnám azt megcsinálni, hogy rendszerindításkor automatikusan így legyenek kipipálva az érzékelők? Mert minden boot után az összes engedélyezve van, ami a nagy helyigény és a fals eredmények miatt is zavaró.
-
rtom
senior tag
LXDE felület maradt meg végülis a desktopomon, nekem sokkal gyorsabbnak tűnik, mint a GNOME, de ez biztosan szubjektív (no meg Chromium-ot használok FF helyett). Szal minden szép és jó, ellenben a hangot mindíg lenémítva kapom vissza bekapcsolásnál (mindent csutkára fel kell húznom, hogy halljak valamit). Hogyan lehetne a PulseAudio beállításokat menteni?
Más téma, pozitív tapasztalat: a hétvégén lecseréltem LCD-re az öreg CRT képernyőt, winXP alatt kézzel kellett átállítanom a felbontást, míg linux alatt a Xorg magától felismerhette, mivel már a bejelentkező képernyő is 1440x900-as felbontással fogadott

-
Studiossrác
aktív tag
válasz
Major Major
üzenetére

Köszönöm, valóban ott volt
-
Major Major
senior tag
válasz
Studiossrác
üzenetére
a hálózatkezelő ikon, ha minden igaz, az értesítési területen ül, tehát azt kell hozzáadni
amúgy valszeg indul rendesen rendszerindításkor
egyébként nm-applet a neve -
Studiossrác
aktív tag
Sziasztok.
Újabb problémám lenne, de ez most az én hülyeségem miatt
Nem tetszett a fölső panel, ezért kapásból töröltem. Ezzel nem is volt gond, egészen mostanáig, ugyanis 1 ideig nem az otthoni wifimet használom....
Töröltem a hálózatkezelő jelzőikonját is.(magát a programot nem). Panelhez nem tudom hozzáadni, mivel nem látok ilyet.
Utána elkezdtem keresni az alkalmazások között. Végignéztem mindet, és nincs ott. Gondolom az internetnél kéne lennie. Utána beállításokat végigtúrtam, különösképpen ott ahol a menüsorhoz új menüpontokat lehet adni. Ott se találtam.
Viszont ha alkalmazást akarnék hozzáadni, ott látszódik, hogy fentvan.Hogyan tudnám előhozni a menüpontot? Szeretnék holnap feljutni 1 olyan wireless hálózatra, amin még korábban linux alól nem voltam.
Van ötletetek, hogy mit tegyek?
-
Vladi
nagyúr
válasz
Major Major
üzenetére
smplayerben is megtaláltam. Akkor elvileg mennie kell.
-
Major Major
senior tag
-
zodo
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Nem értek a linuxhoz ezért inkább kérdezz meg egy illetékest!
Lehet, hogy csak kodek pack kellene hozzá?
Ezen az oldalon említenek valami pack-ot amiben van Dts dekoder.vagy ebben ajánlják az smplayert:
" megoldás:
az iec 958-at aktiváld, ez megoldja a normál hangproblémáidat
ha dolby és dts-t akarsz filmnézés közben, használj smplayert,állítsd a hangot oss-re, pipáld ki a az ac33 passthrogh-t és voila.
remélem neked is működni fog! " -
zoltanz
nagyúr
Telepítettem Wine -vel több progit is (tehát nem portable verziót) másik merevlemzre is akár. Frankón futnak a win -es dolgok, de hallotam ha kevés kezd lenni a hely akkor hibaüzenetek jelentkeznek. Erről tudtok valamit, mit okozhat?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Major Major
üzenetére
Pl. windows alatt mpcHC és AC3Filter kell hozzá, ac3filterben lehet rendesen belőni az SPDIF használatot, meg a passtrough módot. Az ubuntus lejátszóban meg csak a 2.0-5.1 és AC3 passtrough módot lehet beállítani, de visszavált sztereóra... Jó lenne valami mpcHC jellegű lejátszó.
zodo: Igen, ilyen a rendszer, win alatt tökéletesen megy ki a DTS is, nem jelent problémát semmi, itt meg az van, hogy sztereóban megy át minden ubin.
-
zodo
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Szerintem is a lejátszó alkalmazás beállításaiban kell keresgélni.
Ha jól tudom akkor a külső dekoderednek kell tudnia az Ac3 ill. Dts hangsávokat kezelni ahhoz, hogy megszólaljon a hangrendszered.Gondolom, ilyened van.
A lejátszott anyagnak is tartalmaznia kell az említett hangsávokat amit kiküldesz akár ezeken a beállításokon vagy Pcm-be, de onnantól már az erősítő felel a dolgokért, hogy épp milyen hangsávot szeretnél hallgatni. -
TrollBalint
addikt
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Akkor a 9.04-es probálom meg, az ki is van írva. Telepíteni, meg nem tudom mennyire telepítek sűrűn
még sosem sikerült linuxot rendesen felraknom 
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Major Major
üzenetére
Frankó, ez bevált.
IEC958 néven van feltüntetve az SPDIF, egyenlőre annyi gondom van vele, hogy PCM-ként küldi ki a hangot, valamint a filmlejátszó sztereó módban marad, hiába teszem be AC3 passtroughra.
Szóval ac3, és DTS passtrough kellene nekem, mert külső dekóderes erősítőre csatlakozom.
-
zodo
nagyúr
válasz
Major Major
üzenetére
Köszönöm szépen.
Tudtam, hogy van itt egyszerűbb megoldás is.
A kép vibrálást már megoldottam köszi és a képek elérési útvonala is megjavult, már nem zárja be magát a progi.
Csak másolni szerettem volna egy letöltött skint a progihoz.(#17238) Vladi
Megpróbáltam a kedvedért mc-el is a másolást, mert azt az alkalmazást már láttam és használtam is egyszer.

De most hiába jelőltem ki a kitömörített vagy tömörített skin mappát akkor sem engedte másolni. Valami 13-as hiba üzít kaptam.
(#17240) Major Major
De, jó ez nekem is kelett volna, kipróbáltam és mükődik.
(legalábbis a fény már ott van a kábel végén) -
Major Major
senior tag
hogy konkrét választ is kapj a kérdésre, nyomj egy alt+f2-t, és úgy indíts egy gksu nautilus-t
nem ismerem ezt az xbmc cuccot, de ha valami elszúródott benne, amit nem tudsz visszaállítani, mert lefagy, akkor a home-ban keresd meg a beállításokat tartalmazó könyvtárat, és töröld
az, hogy miért fagyott le a képek mappájától, jó kérdés. ékezet/szóköz volt az elérési útban? -
Vladi
nagyúr
Simán túl is léphetsz a problémán. Fogod a kedvenc fájlkezelődet, amivel egyébként csinálnád, ha nem lenne ilyen gond (pl: gnome-commander, mc, akármi)
és indítod terminálból:sudo gnome-commander
Viszont vigyázz, mert ilyenkor a program az emelt jogosultsággal fut. Ha végeztél zárd be.
De tudod mit. Csináld csak terminálban, úgyis szokni kell.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
cp --help
-
zodo
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
Ha oda akarod másolni, ahová nincs a usernek jogosultsága, akkor annak a nevében, akinek van joga.
Jelen esetben szerintem a rootnak van. Tehát a root jogában futtasd a másolást végző alkalmazást. Ubuntun meg ehhez a sudo parancsot használjuk.
Így már világos? Tehát x user - akárki a root is lehet - indít egy alkalmazást akkor az az ő jogaival fut és dolgozik tovább. (persze a dolog Ubuntun meg lett bolondítva a sudózással, meg is értem, hogy aki először látja nem érti vagyis látja a fától az erdőt.)
-
zodo
nagyúr
Letöltött .zip fájl kicsomagolom és csak be kellene másolnom a /usr/share/xbmc/skin mappába.
Ehhez a müvelethez nincs jogosultságom, vagyis a Xbmc jogosultságait nem lehet átírni, de akkor mit tegyek, hogy a skin oda kerüljön a mappájába ?Nem lehet ezt a para jogosultsági kérdést kiiktatni, mert nagyon idegesít.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
No, fagyás problémát megoldotta a CnQ kikapcsolása.
Van viszont egy alaplapi Realtek HD audio hangkarim, annak hogy tudom működésre bírni az SPDIF kimenetét? (win alatt tökéletesen megy) A hangeszközöknél kipróbáltam mindet, nem szólt egyikkel sem. Realteknél ALS888 -nak hívja a kártyát.
TrollBalint: a 9.04-ben már van Ext4 fájlrendszer, meg ráfeküdtek a boot idő leszorítására, és ez meg is látszik, érezhetően gyorsabb a 8.04-nél szerintem.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
TrollBalint
üzenetére
Attól függ, hogy milyen gyakran telepítesz op.rendszert. Ha ritkán akkor 8.04, mert ahhoz jó sokáig vannak frissítések. A 9.04-eshez viszont kb. még cirka egy évig van, aztán megszűnik.
-
zodo
nagyúr
Ezt a csomagot, hogy tudom telepíteni ?
-
válasz
TrollBalint
üzenetére
En siman visszadugnam a ps2-est, telepites utan meg mehet a wifis.

-
TrollBalint
addikt
válasz
TrollBalint
üzenetére
Az én problémámra senki nem tudja a megoldást?
-
zodo
nagyúr
Beállítottam Xbmc-ben a képek mappa elérési útvonalát, de ha a főmenüben rányomok a képek menügombra akkor bezárja magát a progi.
Nem is tudom vissza állítani az elérési útvonalat, mert mindig bezárja magát.Ilyenkor mi van vele ?
-
Hogyazaaa, megvan (esembe jutott almomba)
Annyi tortent, h ez egy remastersys-es telepites hugom geperol, ahol a minap tiltottam le az eggyik hangkari modult (hda_intel_snd), nem tudtam, h ezt is atviszi. Csak akkor, h ment live-on? Kivettem a blacklist-bol maris zorog a masina 
lea@lea-laptop:~$ sudo lsmod | grep sound
soundcore 15200 1 snd -
zodo
nagyúr
Sziasztok!

Ma feltettem az Xbmc-t, de kb. másodpercenként bevibrál az alkalmazás kezelő felülete.
Kiesnek darabok itt-ott a hátteréből, pl mint a képen, aztán megint jó lesz kb. egy másodpercig.
Int. Ati hd 3200-as videokari van a gépben. Új rendszer, még nem is frissítettem.Mi lehet a gondja ?
-
zoltanz
nagyúr
Az Ubi -ban ha keresek képeket/videókat (több alkönyvtárban vannak) és kidobja az eredményt azt nem tudom miniatűr képekben megjeleníteni, a gyorsabb keresés érdekében. Melyen progi tudja ezt? Köszi.
-
zoltanz
nagyúr
Kipróbáltam egy-két gémet is száguldanak szépen WINE segítségével. igaz még DX -eseket nem.

-
válasz
Studiossrác
üzenetére
ja lapos. Betettem a sort de semmi.
lsmod | grep sound
esetleg
snd
vagy [C]
hda_intel_snd
[/C] nulla kimenetet ad

-
Studiossrác
aktív tag
-
válasz
Studiossrác
üzenetére
/etc/modprobe.conf ilyen itt nincs
vagyis ha megnyitom, egy ures file fogadSiriusb: ott minden be van kapcsolva es koppon van
-
Studiossrác
aktív tag
válasz
body007
üzenetére
Hello.
Nem vagyok linux professzor, de nekem is ugyanez volt a problémám(live-nál volt hang, telepítés után meg nem)
Akkor ezt a segítséget kaptam, és nálam működött:
Szedd le a legújabb salsát, vagy ha fentvan ezt a lépést hagyd ki, indíts 1 terminált:
/etc/modprobe.conf-ba >>gépeld be és illeszd be az alábbi sort:
(sudo gedit /etc/modprobe.conf - így tudod módosítani)Ezután restart és nálam azóta is működik

Remélem segít ez rajtad is
-
"Kis" hang problema van itt az egyik gepen. Vagyis telepites utan 0 hang. Live-on meg volt.
cat: /proc/asound/modules: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
lspci:
...
00:14.2 Audio device: ATI Technologies Inc IXP SB4x0 High Definition Audio Controller (rev 01)
...A hang beallitasnal, szabalyzonal lat "valami" eszkozt de nem akar megszolalni.
-
Vladi
nagyúr
válasz
leviske
üzenetére
Igen elvileg. Azt találd meg hol tartja egyik rendszeren és hol a másikon.
Egyébként anno haverommal csináltuk meg, hogy gyakorlatilag ugyan abban a mappában volt a levelezése és használni tudta win és lin alatt is. Csak linux alatt be kellett linkelni a wines mappába és kész. -
zoltanz
nagyúr
Végre nálam is megy rendesen az Ubi -val a Wine eddig csak Puppy Linuxal tudtam használni.

-
-
leviske
veterán
válasz
body007
üzenetére
Kösz, sikerült.

Tudnátok segíteni abban, hogy hogy tudom lementeni a Thunderbird beállításokat/leveleket Ubuntu alatt? Csak mert a másik gépen viszont nem találtam más megoldást, miután a másik telefonját sem tudtuk modemnek beállítani.
Csak azért lenne fontos a Thunderbird, mert míg beállítgattam, leszedte az összes levelét és sajnálnám most törölni.
Néztem a MozBackup-ot, de nincs Linuxos verziója...
Aktív témák
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Honor Magic5 Pro 5G LTPO 120 Hz kijelző, 50 MP triplakamera, 66W gyorstöltés 512 GB
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
illetve nem szoktam filmet nézni a gépen.

Meg hát az se mellékes, hogy KDE-t is pénteken láttam először 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)