Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Major Major
üzenetére
Heló
Köszi a választ, mint látod már tudok ö ü ő ű Ö Ü Ő Ű betűket is írni sk kiosztással.
Nem igazán értettem amit írtál, fél napig keresgéltem mire megtaláltam a megoldást ami nem más mint a Compose key használata. Lehet te is ezt írtad de nem értettem meg.
Na szóval így sikerült:
Google compose key table ( persze előtte az Alt+Ascii ubuntun stb.-re is kereséltem, ami csak időpocsékolás volt de valahogy eljutottam a helyes megoldáshoz. )
- keresgélés eredménye, helyes út a megoldáshozBeállítás:
- Rendszer
- Beállítások
- Billentyűzet
- Kiosztások
- Kiosztás beállításai
- A kombináló (Compose) billentyű helyzete
- én a Caps Lock- ot használomBeállítottuk a Compose billentyűnket most már használhatjuk is, fenti linken van a táblázat.
ö betű nálam: Caps Lock lenyomva tart O betű (nem nulla o betű ! ) megnyom mindkét gomb elenged Shift + ô gomb lenyom egyszerre.
ü - ugyanígy csak az O helyett az U megynyom
ő - CapsLock lenyomva tart = gomb utána O gomb megnyom
ű - CapsLock lenyomva tart = gomb utána U gomb megnyom
Nagybetűknél a shift-et is használni kell.
Ennyi rélem másnak is segítettem ezzel hogy leírtam.
Mégegyszer ALT + Ascii kód használata ubuntun. Persze nem helyes így leírva de erre gyakrabban keresnek, hogy megtalálják a helyes megoldást.
Aktív témák
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090 (FOGLALVA)
- ASUS VivoBook S16 S3607QA-PL018W
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest