- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- azbest: Type-c 2x HDMI, USB3, PD töltés 4in1 dongle
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Major Major #17598 üzenetére
hmm, nem vettem észre, hogy már volt valakinek ilyen, de megoldotta, köszi!
arra esetleg nincs ötleted, hogy skype (új verzió, az a 2.1.xxx) alatt miért nem akar menni a webkamera? cheese alatt van képe rendesen, de skype alatt csak zöld maszatot és csíkokat látni...
-
-
törölt tag
lenne egy olyan problémám, hogy amióta az alpha6-ot feltettem, azóta nem működik az ibus szövegbeviteli cucc. alpha5 alatt működött, meg 9.04 alatt is simán, de most nem megy. ha konzolból próbálom indítani, akkor a következő üzenetet kapom:
(ibus-daemon:2136): IBUS-CRITICAL **: ibus_write_address: assertion `pf != NULL' failed
van valakinek ötlete?
-
Sziasztok! Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok ,hogy létezik valami megoldás amivel feltudom telepiteni az Ubuntu linuxot egy pendriver -ra? Eredetileg Linux Mintet szerettem volna de sajnos csak egy live verziót kapok és újrainditás esetén minden beállitás etc eltűnik. Szóval akkor teljes értékű linux telepités megoldható pendrive -ra?
-
Most meg van vagy nincs meg a program?
Érthetően leírja: Nyiss egy terminált, navigálj oda ahova letöltötted a l2encdec.exe-t (sztem érdemes lenne csinálni neki egy könyvtárat és mellémásolni a l2.ini-t), add ki a megfelelő parancsot wine l2encdec.exe -l l2.ini vagy wine l2encdec.exe -s l2.ini ez visszaforditja a filet, gedit dec-l2.ini-vel szerkezd, a vége meg egyértelmű: Menjünk vissza a konzolba és fordítsuk vissza. (korábbi l2.ini-t az l2encdec könyvtárából távolítsuk el) - ez gondolom azért kell, h ne sípoljon, h már van olyan file -
Wine l2encdec.exe -h 413 dec-l2.ini l2.ini - itt meg 2 x volt de sztem elég egy is
Másoljuk vissza a játék system könyvtárába, írjuk felül és mehet a játék."sok sikert
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Végre van scaling opció az Ubis Catalystben a 9.9 driverrel, meg csomó, eddig hiányzó opció is bekerült. Így végre teli képet látok a képernyőn.
Egy dolog még hiányzik, nincs bent az 1360*768-as felbontás a listában, de valahogy kézzel be lehet állítani terminalból, de most nem akar összejönni, pedig csináltam már. Valaki nem tudja véletlen?
-
Voca
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni? Lineage II+Ubuntut szeretném összehozni de nem igazán sikerül. Leírást találtam párat de nem igazán tudom őket értelmezni..
pl.
"A Wine-on szinte semmit sem kell beállítani maximum az asztal emulálását, hogy ablak módban fusson a játék. (Tesztek előtt érdemes így futtatni, mivel ha kifagy vagy annyira vánszorog akkoregyből kilépünk a játékablakból az egérrel és már be is zárhatjuk). A beállítás egy kicsit másképpen zajlik mint eddig. Nem a wine-on kell állítani hanem magán a játékon. A játék system könyvtárában kell lennie egy l2.ini fájlnak. Nah ezt fogjuk szerkeszteni.
Először is be kell szereznünk egy l2encdec nevű programot, hogy ezt a fájlt visszafordíthassuk (egyébként nem lenne szerkeszthető).
Ha megvan a programunk akkor konzolban az alábbi parancsot kell kiadni:
Ha eredeti szerveren játszol: wine l2encdec.exe -l l2.ini Ha patchelt szerveren (l2j alapú ”tört” szerver) wine l2encdec.exe -s l2.ini
Egy dec-l2.ini fájlnak kellett létrejönnie. Na akkor ezzel meg is volnánk. Most nyissuk meg valamilyen fájl szerkesztő programmal (pl: gedit) és keressük meg az alábbi két sort:
UseHardwareTL=true
UseHardwareVS=true
és ezek értékét tegyük false-ra és mentsük le a fájlt.
Menjünk vissza a konzolba és fordítsuk vissza. (korábbi l2.ini-t az l2encdec könyvtárából távolítsuk el)
Wine l2encdec.exxe -h 413 dec-l2.ini l2.ini
Másoljuk vissza a játék system könyvtárába, írjuk felül és mehet a játék."Készítette: Jancsula Bálint (Guardian)
"Ha megvan a programunk akkor..." Innentől jön a homályos rész. Tudna valaki segíteni szájbarágósan egy kezdőnek?
Próbálok kitartani az Ubuntu mellet nem akarok újra áttérnia sötét oldalra.
-
MaCrocy
csendes tag
válasz
Major Major #17574 üzenetére
Csak egy proci adatát adja ki, de a zászlóknál kivan írva a ht
-
MaCrocy
csendes tag
Sziasztok, most olyan problémával fordulok hozzátok, hogy kipróbálási jellegel fölraktam a 9.10 es Ubuntut, de mikor bootol be kiirja hogy valami gond van a file rendszeremmel, és nem botol be csak pár sorral lejjebb bejön egy terminálos kiírás, ahova tudnák terminálos dolgokat (bocs az ilyen szavakért) beírni ...
Na most, hogyan lehet megoldani hogy be is töltse a rendszert? CDről kipróbálásra betölt rendben a 9.10 es Ubuntu !
-
Torry
addikt
válasz
Paarthurnax #17581 üzenetére
29-én jön a végleges 9.10.
Átírták az Intel drivert szóval hátha menni fog amit akarsz. -
Babetta-X
senior tag
válasz
body007 #17578 üzenetére
Sajnos a windows minden ezsközkezelős cuccra hibát hozott ki, ami eléggé felidegesített, így egy linux live cd-t betéve töröltem az ubuntut a 320GB-s sata winyóról, és leformattáltam az egészet FAT32-re, viszont a windows továbbra sem lát semmit a 320-as sata winyóról. Ilyenkor vajon mi a teendő? :S
-
Paarthurnax
senior tag
Van már valami tuti megoldás a külső monitor helyes beállítására? Mikor megjelent a 9.04 felraktam, de akkor képtelen voltam beállítani a Samsung monitorom felbontását és a noti felbontása sem ment menüből csak manuálisan. Sajnos már nem tudom hova írtam fel hogy mit hogyan kell változtatni és talán azóta változtak is dolgok.
A monitorom egy Samsung 226BW 22" 1680*1050, a nitomban pedig egy Intel GMA950 van ha jól emlékszem. -
Siriusb
veterán
-
Kephamos
addikt
Az miért van, hogy egyáltalán nem tudok megnézni műsoros dvd-ket. Az összes lejátszó azt mondja, hogy nem lehet olvasni az erőforrásról és hasonlók.
-
-
Siriusb
veterán
válasz
Babetta-X #17573 üzenetére
XP cd-ről bootolsz, bemész konzolba és "fixmbr". Ez felülírja a master boot recordot, nem lesz grubod. Annyiszor le volt már írva, talán az első hozzászólásban is benne van.
Windowsból meg már csak tudsz formattálni, nem? Egyébként lemezkezelőnek hívják, ha jól emlékszem.
Felhívom a figyelmed, hogy a formattálás minden adatot törölni fog. Egyébként olvass vissza, az ext2fs alkalmazással láthatod az ext2-3 particiókat is. -
Major Major
senior tag
válasz
Babetta-X #17573 üzenetére
bebootolsz a windowsba, és megformázod a vinyót NTFS-re. (előtte mentsd le a fontos adataidat
)
ha szerencséd van, és az ubi telepítésnél a grub a 320-asra került, akkor a windows betöltője a 80-ason sértetlenül maradt, tehát gond nélkül indulni fog.
ha nem, akkor windows install lemez be, javítókonzol, és fixmbr parancsamúgy ha tényleg mezei userek, és nincsenek windows only programjaik, akkor lehet, hogy jobban járnának egy jól működő ubuntuval
(#17572) MaCrocy
cat /proc/cpuinfo |grep ht
és
cat /proc/cpuinfo |grep processor
mit ad? -
Babetta-X
senior tag
Újabb kérdéssel fordulnék hozzátok, szerintem az eddigiek közül a legbonyolultabbal.
A helyzet úgy hozta, hogy gépes pályafutásomat másik gépen kell folytatnom teljesen más keretek között, viszont a most rendelkezésemre álló gépet vissza kéne XP-síteni.
Van egy 80GB-s IDE csatolású winchester, amin van a windows, és egy újonnan belekerült 320GB-s winchester amin van a linux, de ezt a winyót az xp (gondolom a linux féle partíció miatt) egyáltalán fel sem ismeri.
Namármost mit kell tennem, hogy a gépen kapásból xp induljon, linux eltűnjön és NTFS file rendszer legyen a SATA vinyón is, amit az xp lát?
Mielőtt mindenki hőbörögne, utánam olyanok fogják használni a gépet akik mezei userek, és annak is örülnek, hogy gépeznek, így nem akarom őket leterhelni a linuxos dolgokkal.
-
MaCrocy
csendes tag
Más Linux rendszerek nem próbáltam még, de Windowson eddig mindig működött, és igen be van kapcsolva Biosban a HT!
Live rendszerrel nem próbáltam eddig! -
MaCrocy
csendes tag
válasz
body007 #17559 üzenetére
Kipróbáltam ezt a lehetőséget, de még magát a sort sem találtam meg amit említettél,így elakadtam, bemásolom ide a szövegét, hátha v.ki megtalálja benne a helyes sort!
# menu.lst - See: grub(8), info grub, update-grub(8)
# grub-install(8), grub-floppy(8),
# grub-md5-crypt, /usr/share/doc/grub
# and /usr/share/doc/grub-doc/.## default num
# Set the default entry to the entry number NUM. Numbering starts from 0, and
# the entry number 0 is the default if the command is not used.
#
# You can specify 'saved' instead of a number. In this case, the default entry
# is the entry saved with the command 'savedefault'.
# WARNING: If you are using dmraid do not use 'savedefault' or your
# array will desync and will not let you boot your system.
default 0## timeout sec
# Set a timeout, in SEC seconds, before automatically booting the default entry
# (normally the first entry defined).
timeout 10## hiddenmenu
# Hides the menu by default (press ESC to see the menu)
#hiddenmenu# Pretty colours
#color cyan/blue white/blue## password ['--md5'] passwd
# If used in the first section of a menu file, disable all interactive editing
# control (menu entry editor and command-line) and entries protected by the
# command 'lock'
# e.g. password topsecret
# password --md5 $1$gLhU0/$aW78kHK1QfV3P2b2znUoe/
# password topsecret#
# examples
#
# title Windows 95/98/NT/2000
# root (hd0,0)
# makeactive
# chainloader +1
#
# title Linux
# root (hd0,1)
# kernel /vmlinuz root=/dev/hda2 ro
##
# Put static boot stanzas before and/or after AUTOMAGIC KERNEL LIST### BEGIN AUTOMAGIC KERNELS LIST
## lines between the AUTOMAGIC KERNELS LIST markers will be modified
## by the debian update-grub script except for the default options below## DO NOT UNCOMMENT THEM, Just edit them to your needs
## ## Start Default Options ##
## default kernel options
## default kernel options for automagic boot options
## If you want special options for specific kernels use kopt_x_y_z
## where x.y.z is kernel version. Minor versions can be omitted.
## e.g. kopt=root=/dev/hda1 ro
## kopt_2_6_8=root=/dev/hdc1 ro
## kopt_2_6_8_2_686=root=/dev/hdc2 ro
# kopt=root=UUID=5e672cb7-b65d-4301-bb51-5e5b6d86d7d8 ro## default grub root device
## e.g. groot=(hd0,0)
# groot=5e672cb7-b65d-4301-bb51-5e5b6d86d7d8## should update-grub create alternative automagic boot options
## e.g. alternative=true
## alternative=false
# alternative=true## should update-grub lock alternative automagic boot options
## e.g. lockalternative=true
## lockalternative=false
# lockalternative=false## additional options to use with the default boot option, but not with the
## alternatives
## e.g. defoptions=vga=791 resume=/dev/hda5
# defoptions=quiet splash## should update-grub lock old automagic boot options
## e.g. lockold=false
## lockold=true
# lockold=false## Xen hypervisor options to use with the default Xen boot option
# xenhopt=## Xen Linux kernel options to use with the default Xen boot option
# xenkopt=console=tty0## altoption boot targets option
## multiple altoptions lines are allowed
## e.g. altoptions=(extra menu suffix) extra boot options
## altoptions=(recovery) single
# altoptions=(recovery mode) single## controls how many kernels should be put into the menu.lst
## only counts the first occurence of a kernel, not the
## alternative kernel options
## e.g. howmany=all
## howmany=7
# howmany=all## specify if running in Xen domU or have grub detect automatically
## update-grub will ignore non-xen kernels when running in domU and vice versa
## e.g. indomU=detect
## indomU=true
## indomU=false
# indomU=detect## should update-grub create memtest86 boot option
## e.g. memtest86=true
## memtest86=false
# memtest86=true## should update-grub adjust the value of the default booted system
## can be true or false
# updatedefaultentry=false## should update-grub add savedefault to the default options
## can be true or false
# savedefault=false## ## End Default Options ##
title Ubuntu 9.04, kernel 2.6.28-15-generic
uuid 5e672cb7-b65d-4301-bb51-5e5b6d86d7d8
kernel /boot/vmlinuz-2.6.28-15-generic root=UUID=5e672cb7-b65d-4301-bb51-5e5b6d86d7d8 ro quiet splash
initrd /boot/initrd.img-2.6.28-15-generic
quiettitle Ubuntu 9.04, kernel 2.6.28-15-generic (recovery mode)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.28-15-generic root=UUID=5e672cb7-b65d-4301-bb51-5e5b6d86d7d8 ro single
initrd /boot/initrd.img-2.6.28-15-generictitle Ubuntu 9.04, kernel 2.6.28-11-generic
kernel /boot/vmlinuz-2.6.28-11-generic root=UUID=5e672cb7-b65d-4301-bb51-5e5b6d86d7d8 ro quiet splash
initrd /boot/initrd.img-2.6.28-11-generic
quiettitle Ubuntu 9.04, kernel 2.6.28-11-generic (recovery mode)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.28-11-generic root=UUID=5e672cb7-b65d-4301-bb51-5e5b6d86d7d8 ro single
initrd /boot/initrd.img-2.6.28-11-generictitle Ubuntu 9.04, memtest86+
kernel /boot/memtest86+.bin
quiet### END DEBIAN AUTOMAGIC KERNELS LIST
# This is a divider, added to separate the menu items below from the Debian
# ones.
title Other operating systems:
root# This entry automatically added by the Debian installer for a non-linux OS
# on /dev/sda1
title Windows 7 (loader)
rootnoverify (hd0,0)
savedefault
makeactive
chainloader +1 -
harry
veterán
Az /etc/modules-ban már nem szerepel az fglrx modul, és lsmod-nál sem látom. Elvileg letöröltem két xorg fglrx drivert, nem tudom, maradt-e még fent valami...
Benéztem a logba, egy ilyen sort látok:(EE) Failed to initialize GLX extension (Compatible NVIDIA X driver not found)
Pedig telepítés után biztos, hogy azt írta a logban, hogy felkerült, nem volt probléma.
-
Vladi
nagyúr
Igen a modul betöltés az gyanús. Ha indítod és elszáll az x, akkor nézd meg a logot, esetleg a betöltött modulok listáját.
xorg.0.log ellenőrzése.
Utána vagy szedd le a drivert, vagy tedd backclistre a modult. -
harry
veterán
Sziasztok, sikerült kinyírnom az X-emet...
nVidia kártya volt, nvidia gyártói driverrel (ennek ellenére amúgy nem látszódott a zárt meghajtók között...), ezzel nem is volt gond.
Be akartam konfigolni az alaplapon lévő Ati integrált vga-t, de sehogy sem sikerült... végül gondoltam visszarakom az nVidiát: xorg.conf-ok letörlése, gdm stop, parancssorból feltelepítem, gdm start, majd több X restart után is ment rendesen. A baj újraindításnál van, mert akkor viszont nem megy sehogy sem.
Én arra tudok gondolni, hogy fent maradt valamilyen Ati modul, amit indításnál betölt, és valamit megkavar... vagy nem tudom.
Szóval miért lehet, hogy reboot után nem megy, de ha beállítom menet közben, akkor működik? -
dbius
veterán
-
válasz
MaCrocy #17558 üzenetére
Kis keresés eredményeként:
A menu.lst filet kell szerkeszteni:sudo gedit /boot/grub/menu.lst
keresd meg ezt a sort:
# kopt_2_6=root=/dev/hda1 ro
és add hozzá a végéhez:
ht=on
valahogy így néz ki:
# kopt_2_6=root=/dev/hda1 ro ht=on
ment és kilép, terminálba:
sudo update-grub
gép újrainditt, és érezd a különbséget
De mielőtt szétcseszed a rendszered, várd meg hozzáértőbb tanácsát
-
MaCrocy
csendes tag
Sziasztok, arra lennék kiváncsi, hogy a hyper threading-et miként lehet aktiválni Ubuntu 9.4 alatt, és van -e ennek valamilyen hátulütője?!
Előre is köszönöm a válaszokat, üdvözlettel: Nyerges"MaCrocy"Gábor
-
Vladi
nagyúr
válasz
Votyesz13 #17551 üzenetére
Mert itt nincs sudózás.
su -
parancsot add ki, jelszó és úgy lesz root promptod a terminálban. Utána telepíthetsz.
yumexet meg ha indítod, akkor grafikusan kéri a root jelszót.
(Valamint: nem. Eszedbe se jusson rootként belépni, főleg, hogy nem is lehet.)
Itt írtam erről.
Kicsit régi, de sok mindent tudsz használni belőle, pl: root.Még valami! Csak most látom, hogy az ubuntu topikban kérdezel.
Inkább a Fedora topik, vagy a Linux abszolút kezdő.
Itt is találsz néhány érdekes magyar cikket. -
Zewa
senior tag
válasz
#16820480 #17550 üzenetére
Ahh, tényleg. Köszönöm. Elötte is próbáltam de akkor rossz nevet írtam be így a rossz jelszó/névből azt hittem a jelszónál van a bibi...
Felraktam a drivert most nem lassú tőle a gép de firefoxban nézek egy vidit és ki akarom rakni teljes képernyőre akkor abban a pillanatban kilép a böngészőből.
Avi filmeknél pedig lefagy..... -
Votyesz13
tag
Vladi sajna nemsikerült felraknom az emesene-t fedorara.Beírom h yum install yumex és kiírja hogy "You need to be root to perform this command" .Ezek után az emesene-t sem engedi.
üdv bolvar
-
Zewa
senior tag
Sziasztok!
Még nagyon kezdő vagyok a Linux világában és bevallom néha megakadok...
Előre is bocsi a láma kérdésekért de hiába kutattam, próbálkoztam mindennel nem jött össze.
Adott a gépben egy Gainward 6600GT videokároly de az istenérrt nem tudok mellé drivert varázsolni.
Rendszer->Admin.->Eszözmeghajtóknál van 3 féle driver de egyik sem volt jó.
(Felraktam, szaggatott a gép mint az állat, belassult etc.)
Az Nvidia oldaláról leszedtem egy drivert hozzá de elakadtam benne.
Adtam neki jogokat (asszem) alt+ctrl+f1 -et ráküldtem.
Ott kiírja hogy loginoljak befele viszont a nevet még be tudom írni ellenben a password-ot nem.....Nagyon béna vagyok?
Help pls mert így igen cska korlátozva van a grafikai teljesítmény...
-
Hali
Hogy tudnék betörni haver helyi hálón lévő win-ére (pisti). Semmi személyes, csak erőfiitogtatás
Ez nem betörés lenne persze, csak kicsit sz.patnám, h tisztába legyen a dolgokkal
Port teszttel próbálám neki bizonygatni a felsöbrendőséget, de hiszi ha látja...
-
csövi
tag
helló,
nincs valami turboc-hez hasonló program ubuntura? -
Tosee
őstag
Üdv!
Feltelepítettem virtuális gépre az ubuntu 9.xx verzióját, de valami nem az igazi a régi 8.xx hez képest! Például a hálózatkezelése mintha lassabb lenne! Rákattintok a megnyitandó gépre/mappára, majd kiírja, hogy xy megnyitása... kéri a jelszót és a felh.nevet megadom, majd, újra kiírja, hogy xy.megnyitása! Szóval nekem ez így nagyon lassúnak tűnik! Emlékeim szerint a régebbi verzióknál nem volt ez megnyitásos üzenet, vagy ha volt is akkor gyorsabban kezelte! Nem lehet ezt valahogy kikapcsolni? Mármint, hogy a jelszó és a felhasználónév megadása után egyből kapcsolódjon, megnyitásos üzenet nélkül?
-
Siriusb
veterán
Kb. 2 napja nem indul el a conky Ubuntu 9.04-en.
Ezzel a scripttel indítom (indítottam):#!/bin/bash
sleep 15 && conky;Érdekes módona fenti conky_start.sh és maga a conky process is látható a System Monitorban, de a desktopon nincs conky megjelenítve.
E két folyamatot lelőve és alt+F2-vel "conky" parancsra ugyanez a helyzet. Mi lehet az ok?System update-re gyanakszom, ezek frissültek az utóbbi két napban a synaptic szerint:
21-én: libpq5 (8.3.7-1) to 8.3.8-0ubuntu9.04
22-én:
libneon27 (0.28.2-6.1) to 0.28.2-6.1ubuntu0.1
libneon27-gnutls (0.28.2-6.1) to 0.28.2-6.1ubuntu0.1 -
Hallo!
Sürgős segítség kéne... Két dinamikus NTFS partíciót nem lát a lemezre telepített ubuntu, amelyek egy darab partíciónak látszanak. 0x42 a típusa, amit ismeretlennek vél az ubu.
De érdekes módon a Live CD látja...
Gondolom valami csomag kell neki, de nemtom mi. Ha synapticbe beütöm, hogy NTFS, akkor az ott listázott összes csomag (már alapból is) fent van.
Elvileg win7-tel vissza lehetne állítani a partíciókat statikusra, de most erre nincs lehetőségem, mert a szobatársam, akinek van win7-e meg SATA->USB kerete, az éppen "heggeszt".
-
törölt tag
válasz
leviske #17535 üzenetére
nem erzem ugy h ennyire szamitana a bejelentkezo kepernyo ott, ahol az alapbol valtoztathato bejelentkezes utan. raadasul azert megtalalni az egyetlen mezot, ahova szinte mindig eloszor a felhasznalo nevet kell beirni, aztan meg a jelszavat, nem akkora ordongosseg.
szerintem a desktop sokkal tobbet szamit, pedig az meg szelsosegesebb keretek kozott valtoztathato/testreszabhato (masik ablakkezelorol nem is beszelve).
ennyi ido alatt mar kialakulhatott egy kep az emberekben, ami kb olyasmi lehet h 'nagy tudasbazis, rendszeres frissites, altalanossagban mindenre jo'. -
leviske
veterán
Nem erre gondoltam, hanem arra, hogy minden kiadásnál másként néz ki a bejelentkezés. Jó lenne megállapodni valaminél... A KDE-ben ugyanez a halálom.
Tény, hogy a Windows-nál madnem ugyan ez van, de ott azért ilyen változások csak 3 évenként vannak és nem szoktak ennyire elrugaszkodni az elődtől... Így nehéz kialakítani egy fix képet az emberekben az Ubunturól.
-
Torry
addikt
Megpróbáltam feltelepíteni a 9.10 alpha 6-t, szépen le is fut a telepítő, viszont ahogy rányomok a restart-ra, elkezd folyamatosan olyan hibaüzenetet dobálni, hogy "gdp(lehet hogy nem ez) main process ended,respawning" meg előtte valami "terminated".
És ezt csinálja folyamatosan, megpróbáltam az egészet elölről, ugyanezt csinálja.
Mi lehet ez?
Előre is kösz! -
n00n
őstag
válasz
fasyrt #17531 üzenetére
Ha törlöd az ubuntus partíciót akkor a Grub (OS választó) is törlődik és hibát fog jelezni a gép bootoláskor. Viszont semmi probléma, mert beraksz egy XP telepítőt, bebootolsz, azután a javítás/repair menüt választod, majd javító konzol/recovery console és ott kiadod a fixmbr parancsot. Ez helyreállítja a Windows Master Boot Recordját és újraindításkor simán indul a Windows.
-
fasyrt
őstag
Üdv!
Dual bootos rendszer működik az egyik itthoni gépen. XP + Ubuntu 9.04. Hogyan töröljem le az Ubuntut úgy, hogy az XP minden további nyűg nélkül elinduljon boot válaszképernyő nélkül? Gyanítom, hogy a partíció törlése túl galád dolog.
A bootképernyőt sztem az Ubuntu készíti el. (Xp volt alapból a gépen, utána ment fel mellé az ubuntu.)
-
n00n
őstag
Minden Ubuntu kiadásnak van egy kiadási ütemterve, hogy mi mikor kerül bele a rendszerbe:
Itt a Karmic-é: https://wiki.ubuntu.com/KarmicReleaseSchedule
Ezen látszik, hogy 24.-én kezdik belepakolni az Artworkot az Ubuntuba egészen október elsejéig (akkor jön a béta), mert a Betaban kiadott kinézet már nem változhat, csak sepciális esetben. (hibajavítás pl..)
-
Torry
addikt
Új alpha mikor várható?
Mert nagyon kíváncsi lennék erre az új intel driverre. -
Torry
addikt
Nah megtaláltam a végleges megoldást a Firefox flash és egyéb lassúságproblémákra.
Ubuntuzilla
Ezt kell megcsinálni és vége a kínlódásnak, csak úgy suhan a flash és a görgetés! -
leviske
veterán
Láttam én is, de gondoltam csak lett belőle valami. Bár amit Te linkeltél, azok sem rosszak, tehát nem különösebben probléma, ha az lesz.
Amúgy várható, hogy ez már valamennyire végleges bejelentkezés lesz? Csak mert elég megszokhatatlan, hogy minden kiadás teljesen megújítja a bejelentkezést, a belső design meg alig változik... Inkább arra kéne a 9.10 után koncentrálni.
-
rtom
senior tag
Emlékeim szerint a phoronix test suit tud superPI-t.
-
n00n
őstag
válasz
leviske #17520 üzenetére
Nem ez lesz a bootsplash (oda is van írvan, hogy IDEA, azaz ötlet)
Ez lesz már szinte biztos, hogy a végleges:
http://www.youtube.com/watch?v=cOJUY35N-pU
Ezzel a GDM-el:
https://wiki.ubuntu.com/Artwork/Incoming/Karmic/Boot/Demo?action=AttachFile&do=get&target=gdm-list-3.png
Más:
Tudna valaki olyan programot mondani Linux alá, amivel meg lehet izzasztani a procit? Magyarán tesztelni, hogy kihajtva is stabil marad-e?
-
leviske
veterán
Úgy tűnik, a 9.10 mégis hoz némi design ráncfelvarrást.
Kár, hogy végül Gnome 3.0 csak a 10.10-be kerül...
-
Votyesz13
tag
sziasztok
nekem egy olyan kérdésem lenne hogy ubuntura és fedorara pontosan hogy lehet msn-ente tenni?Előre is köszi
üdv bolvar
-
Én voltam
Nálam az van, h egy kiscsaj kölcsön kapott egy olyan gépet amibe nincs még ps/2 port csak soros. Erre kéne ekszpí helyett valami normális dolog. A gépen simán szakit a puppy de még a chrunchbang 8.10 is (úgy ahogy). Költeni nem tud (vagy nem akar) rá, ezért a +usb kilöve. Jah és igazából a vinyóhoz se nagyon kéne nyúlni. A puppy nagyon jó is lenne, mert egy file-ba szépen le tudja menteni a session-t de nem bírtam ráveni az egér vezérlésére
-
Vladi
nagyúr
Fedora 5-ben dobták a soros egér támogatást. A meg nem tagnap volt. (2006) Szerintem a legtöbb disztró is így van ezzel.
Esetleg Zenwalk ami régi rendszerekre készült még támogatja. Vagy speciális disztró, de a legegyszerűbb, ha fogsz egy pci usb kártyát...
És tényleg, elvileg 8.04 ubuntuban még működésre bírható, de olyan vékony vason készülj fel valami egyszerű ablakozóra.
-
akasp
senior tag
szia. télleg nincs támogatva soros egér már az uj kiadásokban??
mert elég fontos lenne. már 2 napja szenvedek a soros egér beállitásán, de semmi előrelépes, pedig kismillio tutorailt, helpet, leírást átnéztem már, guglit is kimerítettem, de semelyik megoldás se vezetett célra.
valami infot ezzel kapcsolatban vki tudna mondani?
-
Babetta-X
senior tag
válasz
body007 #17509 üzenetére
Köszönöm, hát az msn-t nagyon sajnálom, az az egy amiből szívem szerint msn messengert használnék, dehát ennyit áldozok a többi jó dolog oltárán.
A betűk a beállítások után szebbek lettek, de még mindig nem az igazi, fentvan az Nvidia X driver legújabb változata, meg ugye ehhez 7600GS kártyám van. Ami még baja, hogy mindig 640*480-ba indít be, hiába állítgatok meg mentek configurációs file-t
-
törölt tag
kicsit OFF itt, de nem nagyon találtam megfelelő topikot hozzá:
Ekiga alatt melyik kodeket érdemes beállítani a hanghoz? most PCMA illetve PCMU van beállítva, ilyen sorrendben azt hiszem. viszont sajnos így akár másodperceket is késik a hang (főleg ázsiai mobilt hívva), pedig elvileg a kapcsolatomnak vinnie kéne. viszont ezek a kodekek vannak csak 16 bitesek, attól tartok, hogy a 8 bites kodekek nem igazán jó minőségűek. vagy számít ez egyáltalán egy sima telefont hívva? illetve lehetséges, hogy ezért késik a hang? skype alatt nincs ilyen gond, ott a hangminőség is jobb, csak a hívás díja drágább sokkal.
-
harry
veterán
Csak azért kételkedem, mert több helyen is voltastam, hogy az volt a gond, hogy az ubi egyáltalán nem látta a kártyát, a beépített driverrel/modullal voltak gondok. Nálam viszont net, ssh, stb. gond nélkül ment, 8.04 és 9.04 alatt is.
Gond akkor jelentkezett, ha elkezdtem átmásolni, vagy onnan futtatni valami nagyobb méretű dolgot, és akkor 1-2 percre nem volt elérhető. -
harry
veterán
Régebben 8.04es ubuntu volt rajta, nem tudom melyik kernel, most pedig 9.04 Mythbuntu, xmbc frontenddel (ez nem tudom, használ-e/milyen ablakkezelőt) és ... sajnos nem tudom megnézni melyik kernel, távolról próbálok be shh-zni, de nem megy. De vélhetően a Jaunty legújabb, vagy előtte 1-2 verzióval.
Az új modul megoldhatja? Ha igen, akkor elszöszölök vele, csak nem akartam esetleg feleslegesen belevágni, de úgy látom, eddig ez tűnik járható útnak.
De a belső hálós, kábeles 1mbitet sehogy sem értem (ráadásul egy gigabites hálózaton)... de, ez egyelőre több mindentől lehet, körülnézek még. -
Babetta-X
senior tag
válasz
Davebowman #17465 üzenetére
Köszönöm a lelkesítést. Nagyon bejön az ubuntu.
Jelenleg az MSN problémával küzdök, letöltöttem az Emesene-t de a plusz része nem 100%-os a színes betűk terén, utána letöltöttem az Amsn-t is, de annak a plusz részét telepíteni sem tudom
Az msn az egyetlen amire allergiás vagyok, és leginkább windowsosra szeretem ha hasonlít
Tudom bugyuta vagyok, dehát ez van
A másik nagy problémám, hogy a betűk meg írások nem olyan élesek, mint windows alatt, már-már a szemem fáj tőle, mert a betűket néha elég nehéz így kiolvasni, pedig feltettem az egyik drivert is amit ajánlott a linux ( Geforce 7600GS kártya)
Minden más most jónak tűnik, max apróbb hibák vannak amikkel próbálok megbirkózni, de legalább nem unalmas az élet.
-
Vladi
nagyúr
Nos. Szerintem ezt kellene nagyon átnyálaznod. Elvileg egy mankó, hogyan cseréld le viszonylag könnyen a modult.
-
harry
veterán
Háát, elvileg nem egészen:
01:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 02)
RTL8111/8168B
De feltételezem ugyanazt a modult használja. Illetve az is érdekes, mert lsmod szerint az r8169 modul van betöltve. Vagy ez kell minden realtekhez (nem pedig 8168-as?)?lsmod | grep r8169
r8169 40836 0
mii 13312 1 r8169
Aktív témák
- Eredeti - Choice - Bundle - Steam kulcsok beszerzése. Írj kérés PM-et!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3337, 94% Akkumulátor
- LEGJOBB KIJELZŐS! 400NIT ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 256GB FHD 1 év garancia
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro 128GB Kék / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest