- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
Aktív témák
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
lakatosturbo
üzenetére
ezek szerint a 3.5-ös verziótól vették ki, hogy csak a 4 derékszög látszódjon a sarkain. szóval vagy downgradelsz 3.4.x-re vagy minden oldalon oldalkeretet használsz...
Ui.: esetleg meg lehet próbálni az Apache tulajdonába került OpenOffice 3.4-et is, hátha abban még benne van ez a funkció: [link]
-
Sweet Lou 6
addikt
Üdv.!
Olyan gondom lenne, hogy nemrég cseréltem a notimban a wifit, egy intel 4965agn-re, és az Ubuntu felismeri és működik is out of the box, kivéve suspend utáni ébresztésnél, amikor is nem tud csatlakozni a routerhez. Ekkor csak az segít, ha letiltom az egész hálózatot, majd pár másodperc múlva újra engedélyezem, ezután megint simán csatlakozik. Azért is idegesítő ez a bug, mert Debian squeeze alatt is megvolt, illetve opensuse-vel ilyen nem jelentkezett.
lspci: 06:00.0 Network controller: Intel Corporation PRO/Wireless 4965 AG or AGN [Kedron] Network Connection (rev 61)
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
DataTraveler
üzenetére
moonlight van, de ez csak a 3-as silverlight verzióig kompatibilis asszem.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
God Vazzeg
üzenetére
mondjuk utólag látva, hogy KDE-t használsz, nem hiszem, hogy ez a megoldás. nekem ez a sima 10.04-en volt workarround.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
God Vazzeg
üzenetére
"Másik: jelszót még mindig kéri a chrome első indításnál, de nem használom a tárolót, hogyan tudom ezt kikapcsolni?"
az alapértelmezett kulcstartóknál üres jelszót kell megadnod. ezután rákérdez, hogy tényleg nem akarod használni, igent nyomsz és elvileg nem fog újra előjönni.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
érdekes: restart után teljesen jó a hang. elindítottam megint ugyanazokat az alkalmazásokat, hátha valami a háttérben kavart be, de nem. így most kb. 6x installáltam fel és le feleslegesen a rohadt flasht
szóval a hiba rejtély maradt, csak megint bebizonyította a flash, hogy miért is utálom minden platformon... -
Sweet Lou 6
addikt
Igazad van

God Vazzeg: igen, akkor valószínű a flash playerrel lesz valami, mert a hang csak a flashnél szaggatott.
Szerk.: tuti a flashnél van a galiba, mert soundcloudon is teljesen jó a hang.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
God Vazzeg
üzenetére
nálam ugyanez a szoftverkörnyezet, csak a vga más. de így is mennie kéne, gyönyörű szépen futott eddig már több hónapja, erre most elkezd akadni a hang (pontosabban nem is akad, hanem mintha szaggatva játszaná le, azonos hosszúságú szaggatásokkal). van egy olyan gyanúm, hogy köze lehet a Chrome most aktivált hardveres gyorsításához, legalábbis ez megmagyarázná, hogy előtte miért nem volt vele semmi gond.
Szerk.: keresem Chromeban, hogy hol lehet letiltani a gpu gyorsítást, de a chrome://flags alatt azt jelzi, hogy nincs is aktiválva

-
Sweet Lou 6
addikt
Nemrég frissült a Chrome és a flash player. Azóta akad a hang bármilyen flash videó alatt. Más forrásból való flash playert is kipróbáltam, de ugyanaz a helyzet. Van rá valami megoldás?
18-as Chrome-om van és 11.2-es flash playerem, a vga egy intel gma x3100
Szerk.: ja és 64 bites verziók.
-
Sweet Lou 6
addikt
egy tipp, mert nem vagyok annyira hozzáértő a témában, de ha mondjuk törlöd a partíciós táblát, majd egy újat hozol létre, az nem jó?
Szerk.: megtaláltam
egy wipe nevű program asszem úgy törli az adatokat, hogy teleírja random bitekkel a törölni kívánt helyetha egész partíciót akarsz:
sudo apt-get install wipe
és utána
sudo fdisk -l
meghajtó nevét kideríted.
sudo wipe /meghajtó neve/ha csak mappákat:
sudo wipe /dev/sdb1/könyvtár/fájl
-
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
megoldás: login screen alatt megint megpróbáltam bekapcsolni - és láss csodát működött. azóta működik, megnéztem, restart után is.
-
Sweet Lou 6
addikt
Üdv.!
Most vettem észre, hogy a notebookom touchpadje nem működik (nem igazán szoktam használni, viszont ma kellene). 11.04 és 11.10-en működött, de downgradeltem 10.04-re és azóta nem megy. Frissítettem a kernelt 3.0-ra, de semmi változás. A noti egy acer 5720z, Fn+F7-re is mutatja, hogy ki-be kapcsolgatja a touchpadet, de semmi hatása. Hogyan tudnám életre kelteni?
-
Sweet Lou 6
addikt
Ubuntu 10.04.4-en van egy zavaró anomália: a megnyitott ablakokra nem kerül rá a fókusz, hanem a háttérben nyitja meg őket. Nincs Compiz, csak Metacity. Gondolom valami beállítás lehet, mit kellene átállítanom, hogy "megszokottan" működjön?
-
Sweet Lou 6
addikt
Valaki használja SMPlayerrel a Sandy Bridge IGP-jét? Kimenetnél a sima xv-t vagy a Textured Videot kell beállítani?
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
rybank
üzenetére
igen, az indok az, hogy egységesíteni akarják a fejlesztést a különböző platformokon, így kizárólag csak valami "Pepper API"-ra fognak fejleszteni, ezt használja a Chrome/Chromium is. Firefox nem támogatja ezt az API-t, ezért nem lesz rá friss, viszont még meggondolhatják magukat a Mozillás srácok.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
10.04.4 3.0.0.15-ös kernellel, módosított fstab-al szépen viszi az SSD-t. egyelőre csak annyit vettem észre, hogy gyorsabb a boot (ezelőtt 11.10 volt a gépen).
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
üzenetére
ez tényleg jól néz ki: Ubuntu for Android in Action
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
God Vazzeg
üzenetére
alap intel sandy bridge (nem saját gép, apámé)
Kendek: milyen csomagokra gondolsz?
-
Sweet Lou 6
addikt
Ha 10.04.4-re feldobom a visszaportolt 3.0 kernelt és szerkesztem az fstabot (discard stb.), akkor kezelni fogja a TRIM-et SSD-vel? Vagy csak 11.10-től lehet ezt megoldani?
-
Sweet Lou 6
addikt
Üdv.!
Mikor Chromiumban importálni akarok bármit, nem tudok böngészőt választani:

Igazából a history miatt lenne fontos, mert a könyvjelzőket ugye lehet kézzel is.
-
Sweet Lou 6
addikt
Ha SSD-re telepítem telepítem a rendszert, akkor érdemes a /tmp-et a hdd-re tennem, vagy inkább rakjam be a memóriába?
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Babetta-X
üzenetére
én úgy tudom, hogy az lm-sensors csak monitorozásra van, de fix me. ja és érdemes felrakni mellé a hddtemp-et is
telepítése után amúgy kell futtatni egy sudo sensors-detect -et, mindenre válaszolj YES-el meg enterrel, aztán restart. restart után pedig ugyanúgy terminálba pötyögd be, hogy sensors. Meg asszem vannak a jobb felső sarokhoz (nem jut eszembe a neve*
) real-time front-endek is hozzá, csak rá kell keresni.*Szerk.: indikátorok
-
Sweet Lou 6
addikt
Fog valaki innen idén érettségizni ubuntun? Nekem tavaly megvolt windowson, majdnem hibátlan lett, ezért úgy gondoltam, hogy idén a szívemhez közelebb álló OS-en megint megcsinálom, csak emelt szinten. Így nagyobb a kihívás, ezért több az inspiráció a gyakorlásra
viszont pl. az adatbázis kezeléses feladat megoldása sokkal macerásabb, ergo több a hibalehetőség. Szerintetek? -
Sweet Lou 6
addikt
Tudtok ajánlani olyan videókonvertáló progit ubuntura, amivel egyszerűen konvertálhatok videót az androidos mobilomra? olyan kéne, ami ezeket a kodekeket és formátumokat támogatja (ezeket gyorsítja hardveresen a defy+): MP3, MPEG-4, H.264, AMR NB, WMA v9
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
szaszayanou
üzenetére
köszi
valahogy nem ugrott be a neve. -
Sweet Lou 6
addikt
Üdv.!
11.10-ben meg hozzá lehet adni egy programot at automatikus indításhoz? (parancssorból is jól)
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Na úgy látszik megoldódott a probléma (nem tudom hogyan). Lehet csak a hotmail smtp szervere szarakodott.
-
Sweet Lou 6
addikt
Valaki használ 3.2.1-es Evolution-el Hotmailt? Mindent a leírások szerint állítottam be, és fogadni tudja a lemeleimet, de küldeni már nem tudok. Nem ír ki semmilyen hibaüzenetet, csak olyan, mintha végtelen ciklusba kerülne.
-
Sweet Lou 6
addikt
Üdv.!
Az adataimat még telepítés előtt, Live CD alatt másoltam át egy NTFS partícióról a jelenlegi /home partíciómra. A gond az, hogy hiába jelölöm ki benne az átmásolt mappákat és veszem tulajdonba, adok jogosultságot, a benne lévő almappák és fájlok nem kerülnek a tulajdonomba, csak root jogosultsággal lehet őket megnyitni (pedig rámegyek a "Jogosultságok alkalmazása a benne lévő fájlokra" gombra). Hogyan tudnám nem egyenként őket tulajdonba venni?
-
Sweet Lou 6
addikt
Üdv.!
érdeklődnék van-e valakinek tapasztalata HP DeskJet 400 nyomtatóval ubuntu alatt?
-
Sweet Lou 6
addikt
Üdv.!
Egy xubuntu 10.04-en frissítettem a kernelt (wireless drivertámogatás miatt), és ezután nem tudtam az nvidia zárt meghajtóját telepíteni. nem lenne nagy gond (egy régi MX440 van a PC-ben), de a maradványait sem tudom eltávolítani:
viki@viki-desktop:~$ sudo apt-get autoremove
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapot adatok olvasása... Kész
0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített.
1 nincs teljesen telepítve/eltávolítva.
E művelet után további 0B lemez-területetet használok fel.
Beállítás: nvidia-96 (96.43.17-0ubuntu1) ...
Removing old nvidia-96-96.43.17 DKMS files...------------------------------
Deleting module version: 96.43.17
completely from the DKMS tree.
------------------------------
Done.
Loading new nvidia-96-96.43.17 DKMS files...
Building only for 2.6.38-8-generic
Building for architecture i686
Building initial module for 2.6.38-8-genericError! Bad return status for module build on kernel: 2.6.38-8-generic (i686)
Consult the make.log in the build directory
/var/lib/dkms/nvidia-96/96.43.17/build/ for more information.
dpkg: hibás feldolgozás: nvidia-96 (--configure):
installed post-installation script alfolyamat 10 hibakóddal kilépett
python-gmenu triggereinek feldolgozása…
Rebuilding /usr/share/applications/desktop.hu_HU.utf8.cache...
python-support triggereinek feldolgozása…
Hibák történtek a feldolgozáskor:
nvidia-96
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
viki@viki-desktop:~$ -
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
na megvan, ccsm-ben General Optionsban lehet.
-
Sweet Lou 6
addikt
lehet, hogy csak szerencsés vagyok, de pár órás használat után nagyon tetszik a Unity, szépen teszi a dolgát. eddig egy bug volt a banshee-vel (nem mutatta az ikonját), de azt úgysem használom.
amúgy 11.04-ben hogyan lehet beállítani a workspace-ek számát?
-
Sweet Lou 6
addikt
milyen az unity a 11.04-ben? még mindig nagyon bugos?
ZCoyote: kivettem a pipát, ahogy a leírás mutatta, de restart után ugyanúgy előjött

végül is nem nagy gond, rövid ideig látszik. -
Sweet Lou 6
addikt
nem értettem félre, nekem is szépen szólnak a hangok, csak a skype-ban szar. csak nekem az a tapasztalatom, hogyha leszeded a pulseaudiot, akkor megjavul a skype, viszont minden halkabb lesz.
PuMbA: köszönöm

Még annyi kérdésem lenne, hogy ki lehet valahogy kapcsolni a minden indulásnál megjelenő "Battery may be broken" értesítést? tudom, hogy szar az akksim, de nem akarom kivenni, mert az ilyen 1-2 seces áramszünetekkor (ami errefelé nem ritka
) jól jön. -
Sweet Lou 6
addikt
Üdv.!
Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy gép:
Intel Celeron 2,4 Ghz
768 MB RAM
nVidia MX440 vgaErre a gépre Ubuntut vagy Xubuntut tegyek? Muszály ubuntu 10.10 alapú rendszert tennem rá, mert egy WiFi USB stick csak ezzel a verzióval műkődik biztosan. Ugye XFCE kevesebb memóriát eszik, de egy info analfabéta nőnek lenne, tehát kezelhetőség szempontjából jobb lenne a GNOME, csak félek, hogy lassú lenne neki. Ja és csak netezésre, irodai munkára kéne.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
megoldás: [link]
-
Sweet Lou 6
addikt
Üdv.!
A segítségeteket szeretném kérni abban, hogy milyen USB-s WiFi sticket vegyek. Főleg a net megosztására kellene és az lenne a fontos, hogy Ubuntuval (is) kompatibilis legyen. Ezeket néztem ki:
Szerintetek ezek menni fognak Ubuntu alatt? Ha igen, melyiket válasszam (fontos lenne a jelerősség)? Ha nem, tudnátok ajánlani olyat, ami biztosan megy?

-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
megoldás: [link]
-
Sweet Lou 6
addikt
Üdv.!
Pótfaternek már 2-3 napja gondjai voltak böngészés közben, azonban ma reggel, már be sem töltött az Ubuntu, hanem ez a kép fogadott:
A gép ubuntu 10.04 rendszert futtat.
Bebootoltam live rendszerről és próbáltam megnyitni a rendszerpartíciót, de nem engedte. Utána próbáltam futtatni egy
sudo fsck /dev/sda1
ellenőrzést, de nem indul el, mert foglaltnak jelzi a partíciót. HD Sentinel szerint a winchester hibátlan. Szerintetek mi lehet a gond? -
Sweet Lou 6
addikt
Üdv.!
Valaki használ Ubuntun Operát? Csak nálam nem tudja frissíteni az Opera .deb tárolóját? Először azt hittem átmeneti gond, de már több napja hibát jelez.
-
Sweet Lou 6
addikt
Valaki futtat Office 2007-et Ubuntu 10.10 alatt wine 1.2.1-el? Mert nekem egyre többször crash-el vagy fagy meg. Érettségi miatt muszáj használnom, nem akarok emiatt visszatérni Windowsra.
Laybee: bár nem használom, de szerintem a rendszer betűtípusát használja. Ha csak MSN kell, használj emesene-t, ott testre tudsz szabni sok mindent

-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
-
Sweet Lou 6
addikt
Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudnám a .doc és .docx fájlokat Nautilusban az MS Word 2007-el társítani (wine)? Mert a szokásos fájltársító ablakban egy rakás 'MS Word 2007' van, de mindegyikre ugyanazt a hibát írja ki, mikor megakarom nyitni: "Ehhez a fájlformátumhoz nincs Windows program társítva". Hogyan tudnám ezt megoldani?

-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
*Ubuntu=Kubuntu
Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760M i5 14400 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Lian LI LANCOOL 207 GIGABYTE 750W
- iKing.Hu - Használt, karcmentes Google Pixel 9 Pro Fold Obsidian színben, 256 GB tárhellyel, 6 hónap
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad B71-80: Intel 4415U I 8GB I 500GB I 17,3" HD+ I Cam I W11 I Garancia!
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller Alza 2027.12.10-ig garancia, számlával!
- Óriás! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600XT / RTX 3070 8GB / 16GB DDR4 / 1TB SSD Nvme.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
szóval a hiba rejtély maradt, csak megint bebizonyította a flash, hogy miért is utálom minden platformon...

egy wipe nevű program asszem úgy törli az adatokat, hogy teleírja random bitekkel a törölni kívánt helyet

) jól jön.