- R.I.P. Aláírások
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Toyota Corolla Touring Sport 2.0 teszt és az autóipar
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gerner1
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Aktív témák
-
Milyen paranccsal lehet címet kérni DHCP-től, egy adott hálózati csatolóra? Nincs net a (virtuális) serveremen. Nem oszt ki a DHCP, vagy nem kér a DHCP-től címet a szemétje, mert újraraktam a gépet, a virt gépet beraktam a vmware-be és nincs már semmilyen net. Vagyis pontosabban NAT.
-
ngabor2
nagyúr
dvd-i-t mivel lehet lejátszani? kaptam image-ként egy oktatóvideót, ami ilyen formátumban van. se a totem, se az smplayer nem kezeli rendesen.
-
Iginotus
addikt
Szóval ha beírom hogy 800x600 ugyanezt írja ki. És igen sima kötőjel.
És rootként miért nem jó futtatni? Futtassam inkább sima userként?
És igen a fontkészlet az nincs meg neki (valami oknál fogva..), ezt lehet valahogy javítani?
És mindent már desktopra optimalizáltam, szóval torrentet FTP-t mindent onnan konfiguráltam. Nekem személy szerint nehéz parancssorra átállni... -
Vladi
nagyúr
válasz
Iginotus #16396 üzenetére
Hát a servert nem jól indítod.
widthxheight ide kéne a felbontás. 800x600 például. (Az egyébként sima kötőjel benne? - hosszúnak tűnik.)
rootként sem túl jó ötlet futtatni. Arra miért van szükség?Ha csak úgy simán indítod a nevezett szkriptet veszi alapul. Abban meg rosszul van beállítva a fontkészlet elérési útja. Erre panaszkodik.
A logban is ez lesz vélhetően.Amúgy desktop nélkül nem tudod megoldani a dolgot?
[ Szerkesztve ]
-
Iginotus
addikt
Nu ismét szórakoztam a kicsi monitor nélküli szerveremmel.
Mivel sajna ismét problémába ütköztem így leírom mit tettem.
Elsönek áttettem nagyobb felbontásara igy
konfiguráltam egy grafikus ftp-szervert
és miután feltettem ezt a hőmérséklet figyelőt
Na azután lehalt a VNC
Szóval jelenleg működik mindent csak nem tudok rá felmenni.
Gondoltam felteszem az eredeti leírás alapján újra. De nem hagyja magát.
Mindent újra megcsináltam és:root@scaleo:~# vncserver –geometry widthxheight –depth 24
TightVNC Server version 1.3.9
Usage: vncserver [<OPTIONS>] [:<DISPLAY#>]
vncserver -kill :<DISPLAY#>
<OPTIONS> are Xtightvnc options, or:
-name <DESKTOP-NAME>
-depth <DEPTH>
-geometry <WIDTH>x<HEIGHT>
-httpport number
-basehttpport number
-alwaysshared
-nevershared
-pixelformat rgb<NNN>
-pixelformat bgr<NNN>
See vncserver and Xtightvnc manual pages for more information.ha csak simán inditom:
root@scaleo:~# vncserver
Couldn't start Xtightvnc; trying default font path.
Please set correct fontPath in the vncserver script.
New 'X' desktop is scaleo:4
Starting applications specified in /root/.vnc/xstartup
Log file is /root/.vnc/scaleo:4.logTermészetesen visszaírtam a változtatásokat, de nem segített. Itt álok 2 órája és nem tudom mit rontottam el
Esetleg valami beállítást szúrtam el? Vagy esetleg lehetséges VNC helyett más programot használni esetleg azzal működne? Várom a tippeket.[ Szerkesztve ]
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Nektek frissít a 9.04? Mert nekem nem..
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
passatgt #16383 üzenetére
64 megán böngészni? Ez most vicc?
192 mega alatt csak az alternate cd-ről megy a telepítés, és a futási minimum 128 mega, ha jól tudom.
Tapasztalataim szerint 384 mega ram mellet 190 mega körül foglal az ubuntu, és a maradék marad a progiknak.
Van olyan linux, ami megy 64Mb ramról is, grafikus (nagyon alap) felülete is van, de leginkább minimális rendszerek, amik tényleg szinte semmire nem jók, és szinte mind angol.
Amúgy miért nem dobsz be a gépbe legalább egy 128Mb-s SD ramot? Itt mifelénk a vásárosok 500Ft-t kérnek csak érte, bár spec ők drágák...
Szerk.: no meg DVD lejátszás hogyan férne be szerinted 64 mega ramba? Nézd csak meg, pl. mennyi ramot eszik a gépeden a lejátszó program dvd lejátszás közben. Oprendszer kvázi mindegy...
[ Szerkesztve ]
-
passatgt
aktív tag
Üdv!
Kérdésem csak részben kapcsolódik: Celeron 633mhz/64mb ram konfigra van valami ubuntu disztibúció, ami elmegy?
Anyámnak kéne, és tényleg csak arra, hogy van benne egy böngésző, meg dvd-t lejátszon.
-
madface
csendes tag
Hát srácok, látom viccesek vagytok, de a problémához érdemben hozzászólni nem tudtok.
Gratula.
Mindegy, már megoldottam a dolgot. A probléma az volt, hogy az install végén, amikor a kernel-lel szórakozott, a felénél kilépett a telepítő. Ezt orvosolta a legutolsó wubi install file (wubi-r143) használata (alapból csak a CD-ről indítottam a telepítést), amit beraktam az ISO mellé. Telepítéskor már semmi gond nem volt és van rendes Kubuntu a Vista mellett. -
Vladi
nagyúr
válasz
madface #16377 üzenetére
Hogy oldottad meg a problémát? Mikor wubival telepítesz, akkor úgy tudom, hogy a win rendszerbetöltője indítja a Linuxot.
Ha felraktad rá a grubot, akkor az szerintem nem tudja indítani a Kubuntut, mert a rendszer nem partíción, hanem egy fájlban lakozik.szóval ha ez a helyzet, akkor a vista boot managerét kell visszaállítanod, utána bebootolni és betenni a kubit. Nem kubut.
-
madface
csendes tag
-
válasz
body007 #16375 üzenetére
Na csak elb.sztam valami
Live session-ban kitöröltem a régi /home-t és most sír, h nincs neki olyan.
Az fstab tartalma:
proc /proc proc defaults 0 0
# Entry for /dev/sda3 :
UUID=9402ee90-49c5-4108-ba65-5712573e68ef / ext4 relatime,errors=remount-ro 0 1
/dev/scd0 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0 0
/dev/sda1 /home ext4 defaults 1 2
#/dev/sda1 /media/sda1 ntfs-3g defaults,locale=hu_HU.UTF-8 0 0
/dev/sda2 /media/sda2 ntfs-3g defaults,locale=hu_HU.UTF-8 0 0
/dev/sdb1 /media/sdb1 ntfs-3g defaults,locale=hu_HU.UTF-8 0 0
/dev/sdc1 /media/sdc1 ntfs-3g defaults,locale=hu_HU.UTF-8 0 0Valahol át kell még valamit írni? Így nem nagyon megy
És ha belépek az /dev//sda1-be nincs ott semmi. Itt live-on meg ott a /home
-
válasz
Laprasi991 #16372 üzenetére
-
Laprasi991
aktív tag
Sziasztok!
Ubuntu 9.4 alá melyik Wifi kártyát ajánljátok az alábbiak közül?
SMC WUSB-G, TP_Link TL-WN312G -
madface
csendes tag
Üdv!
Van egy notim (Toshiba 200 1s9), adtak hozzá recovery Vistat. Szépen ment, de most felbaszta az agyamat, újrahúzás után szarakodik.
Leszedtem a Kunubtu cd-t, felraktam vista alatt, wubi-ként/val vagy mi a fene, de nem jön be a oprendszer választó menü, hanem egyből jön a vista. Mit kell tennem? -
Úgy döntöttem végleg megszabadulok a win-től (50Gb-t foglalt, és be se bootoltam vagy 3 hónapja). Namost a win a winyó elején volt (sda1) utána NTFS store (sda2) és a vinyó végén az ubi (sda3). Azt levágtam, h az sda1-es és a 3at nem tudom összeolvasztani (vagy igen?), de szeretném az 1et úgy felcsatolni, h a rendszer része legyen (mondjuk az is /home) és ne /media/sda1-ként legyen. Vagy csak 1 helyen lehet /home? Még régen Amigán az assign paranccsal ezt simán meglehetett oldani, gondolom itt is, csak hogyan?
-
Major Major
senior tag
-
leviske
veterán
válasz
leviske #16364 üzenetére
És most veszem észre, hogy ilyenkor nem is törli a dolgokat róla, csak behelyezi a Trash könyvtárba.
(elnézést, csak letelt a mod idő)
(#16366) Major Major: És akkor hogy tudok úgy törölni pendrive-ról, hogy az végérvényesen lekerüljön róla és ne foglalja a helyet?
Mert egyelőre nekem csak úgy ment, hogy Windows alól töröltem a Trash könyvtárat.
[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
Tudom, hogy hülye kérdés, de az Ubi miért csinál egy Trash könyvtárat a pendrive-omra, ha arról törlök valamit? Annyira nem lenne ezzel gondom (Ubi alól nem látszik), de mikor Windows alól nézem, vagy egy asztali lejátszóról, akkor látszik...
-
Agyasima
őstag
No újabb probléma jött szembe. Van egy 1080p-s TV-m, ami rá van kötve a 2. DVI portra. Nagyjából úgy szeretném beállítani, ahogy WIN alatt volt. Vagyis extended desktopként, 1920x1080-as felbontással. Emellett ugye elsődleges kijelzőként használnám a monitoromat 1680x1050-ben.
Ez az, ami sehogy se akar összejönni. Az Ati Catalist Control Centerben ugyan felismeri a TV-t és hogy a felbontása 1920x2080, de nem engedi beállítani ezt a felbontást, csak a monitor maximumát, 1680x1050-et. Plusz a két képernyőn mindig ugyanaz a kép van, és nem tudom, hogy lehetne kiterjesztet képernyőt készíteni.
Ráadás: ha elindítanám a "Rendszer / beállítások / kijelző" menüpontot, akkor csak egy hatalmas lassulás a válasz, majd megjelenik az ablak kerete, semmi más. A lassulás az ablakkeret bezárását követően 3-4 perccel múlik csak el.
Na most mit tegyek?
-
Agyasima
őstag
válasz
body007 #16357 üzenetére
1. Találtam még egy hangerőszabályzót, most már csak olyan 5 db a különbség.
2. A direct rendering az yes-en áll. A glxgears az 9200 és 9900 közötti FPS-eket mutat. Végül feltettem az mplayert és az smplayert, ahogy mondtad. Úgy néz ki, hogy a hardveres gyorsítás bekapcsolása után jól működik a dolog. Egy 720p-s filmmel kipróbáltam, működik rendesen. Csak a hangerőszabályzót nem szabad piszkálni közben, mert attól meghülyül. Mármint a billentyűzetre elhelyezett hangerőszabályzó gyorsbillentyűket. Pedig az audacious nem háklis rá.
-
válasz
Agyasima #16356 üzenetére
a CD is hw
1. ilyenre én is emlékszem "átálláskor" de nem tudom, h mit is csináltam. Lehet csak az erölködő hangerejét vettem feljebb, és azóta úgy van
A hangerőszabályzó aplet-be vannak kapcsolók, azokat még érdemes átnézni
2. Ajánlom az mplayer + SMplayer párost (ez csak gui hozzá). Van a beállítások közt olyan, h hardveres gyorsítás. Egyébként lehet, h nincs is rendesen feltéve a driver. Terminálba: glxinfo, ennek az eleje a lényeg: direct rendering ha yes akkor ok. A glxgears mennyi FPS-t mutat? Azt is terminálba kell beírni
-
Agyasima
őstag
válasz
body007 #16355 üzenetére
Bár nem mai darab a DVD-íróm, de eddig még soha semmilyen hibát nem produkált WIN alatt. Még csak arra se emléxem, hogy rontott volna lemezt. Az írható CD viszont 2005 óta várta, hogy megírják. Lehet megfáradt menet közben.
Kérdések:
1. A zenelejátszó sokkal halkabb, mint WIN alatt. Minihifit jó 10 db-lel feljebb kell állítanom, hogy ugyanazt a hangerőt kapjam Linux alatt, mint WIN alatt. Miért lehet ez? (Hangerőt mindenhol max-ra állítottam, ahol tudtam.)
2. A videolejátszás elég gyenge. Mintha semmi gyorsítás nem lenne benne. Kb olyan 5-10 fps-t produkál egy sima divx-nél. (HD esetén meg se merem nézni) Pedig elvileg feltettem a fglrx-t.
Hardver: Intel Dual Core 5200, MSI P35 Neo, 2x2 Gb kingston, ATI 4850 512 mb.
-
Agyasima
őstag
válasz
Major Major #16353 üzenetére
Hát, végül is megoldódott a dolog. Vagy inkább megkerültem a problémát. Még 1 db írható CD-m van, azt nem akartam elpazarolni ilyen célra, úgyhogy összeszenvedtem egy bootolható pendrive-ot.
Úgy néz ki, sikerült installálni a cuccost. Bár a pendrive bootmenüje valamiért eltér a LiveCD bootmenüjétől. (Hogy kapná be)
-
Major Major
senior tag
válasz
Agyasima #16352 üzenetére
Ez erősen olvasó hibának tűnik...
Külön partícióra akarsz telepíteni, vagy Windows alá, Wubi segítségével? Mert ha az utóbbi, akkor próbáld meg a CD képet valamilyen virtuális CD alkalmazással betölteni, és úgy telepíteni.
Ha előbbi, akkor pedig pendrive-ról való installt javaslom, az unetbootin nevű progi kell hozzá, és egy legalább 1 gigás pendrive. -
Agyasima
őstag
Nem is tudom, hol kérdezzem meg, mert abszolút kezdő linuxos vagyok. Letöltöttem, kiírtam CD-re az Ubuntu 64bites 9.04-es verzióját.
Indítottam vala, és örvendeztem, hogy ez jó. Live módban simán neteztem néhány perc után, a monitoromat és a TV-t is felismerte az OS.
Ezek után gondoltam egyet, és úgy döntöttem, hogy telepítem az új cuccost, WIN mellé. Mivel a CD ajánlja, hogy bátran tegyek ilyet. Megpróbáltam. Az fogadott, hogy
"Buffer I/O error on device sr0, logical block 301360"
És a fenti üzenetet megismételte kb. 30-50 oldalon keresztül, csak más számokkal. Most WIN alatt vagyok, a lemezt is WIN alatt írtam ki. Próbaképpen a teljes lemeztartalmat felmásoltam HDD-re, attól eltekintve, hogy néha lassult kicsit, simán végigolvasta. Mi lehet a próbléma?
-
harry
veterán
Még annyit tudok hozzátenni, hogy az xorg.confban ez áll:
Section "Device"
Identifier "Card0"
#Identifier "Intel Corporation Mobile 945GM/GMS, 943/940GML Express Integrated Graphics Controller"
Driver "intel"
BusID "PCI:0:2:0"
Option "monitor-VGA" "VGA"
Option "monitor-TV" "TV"
Option "monitor-LVCD" "LVCD"
EndSectionBusID "PCI:0:2:0"
Erre rá lehetne keresni valahogy? -
harry
veterán
Szeretnék egy openvz virtuális gépnek átadni egy eszközt a fizikai géptől, konkrétan az s-video kimenetet. Az openvz doksiban ezt láttam:
"It is possible to grant a Virtual Private Server read, write, or read/write access to a character or block device."
vzctl set 101 --devices b:8:16:rw --devices b:8:17:rw --devices b:8:18:rw --save
This command sets the read/write permissions for block devices with major number 8 and minor numbers 16, 17 and 18 (corresponding to /dev/sdb, /dev/sdb1, and /dev/sdb2).
If you are not sure which major and minor numbers correspond to the necessary block devices, you may issue the following command:ls -l /dev/sdb{,1,2}
Egy s-video kimenet milyen eszköz, karakteres vagy blokk? Hogy nézne ki a parancs?
-
Na ezt nem tudtam, h a /sys virtuális
De /etc/sysconfig/ könyvtár nincs uborkán. Végigkerestettem cpuspeed szóra, csak a /sys/... -ba talált. És a /etc-t (meg "mindent") átnyálaztam cpu-val kezdödő .conf (vagy bármi) file-k után, de semmiJah, cpuspeed nevű parancsom sincs
-
Vladi
nagyúr
válasz
body007 #16346 üzenetére
A /sys virtuális könyvtár, azt hiába szerkeszted. Ezért nem marad úgy reboot után.
A cpuspeed programot kellene inkább hangolnod. Amit a /etc alatt keress inkább.mod:
Fedorán:/etc/sysconfig/cpuspeed
és nicsak mit találtam benne:
### SCALING THRESHOLDS ###
# Busy percentage threshold over which to scale up to max frequency
# default value: empty (use governor default)
UP_THRESHOLD=[ Szerkesztve ]
-
Biztos én vagyok a noob, de miért nem tudom írni ennek a file-nak a tartalmát:
/sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/ondemand/up_threshold
gedit meg se nyitja, lefpad-al szoktam átírni benne a 95-ös értéket 40-re. Mikor átírom, ismét megnyitva 40-en van. De mi a bánat f...ért nem marad úgy reboot után?
Jogot adtam mindenkinek, mindenre. Vagy ez valami kernel közeli dolog lenne, azért nem tudom véglegesen megváltoztatni?
ps.: Ez egyébként a proci órajel változtatás "érzékenysége" lenne
-
dbius
veterán
Ubuntuforumon is többen panaszkodnak hasonló problémára: [link]
Elméletileg a megoldás az alábbi: (fenti helyről származó postok közül való, de még nem tudtam kipróbálni)
load the flash plugin before firefox or swiftfox. It's a NVidia driver issue. (edit: not only... ATI users seem to benefit from this too).
Easiest fix: modify the startup script of your browser, e.g. in case of Minefield (firefox-3.6):gksudo gedit /usr/lib/firefox-3.6a1pre/firefox.sh
Find your browser script in the same area, somewhere in /usr/lib/yourbrowser; (edit: other possible locations are like /usr/local/lib/firefox-3.5/firefox or for install with ubuntuzilla it is /opt/firefox/firefox);
then add as 2nd (NOT 1st) line:
Code:export LD_PRELOAD=/usr/lib/libGL.so.1
I'm not sure if this will keep working after an update of the browser (then do it again).
If this doesn't work or you don't like this solution try the following:
I couldn't get it done in a launcher command but I used the script option (copypaste in gedit and save):Code:
#!/bin/sh
## replace firefox-3.6 with what you use, e.g. firefox, firefox-3.5, swiftfox
LD_PRELOAD=/usr/lib/libGL.so.1 firefox-3.6or when you run from an extracted tarball:
Code:
#!/bin/sh
export LD_PRELOAD=/usr/lib/libGL.so.1
/path/to/firefoxNow to run your browser make a launcher with as a command:
sh /path/to/script
[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
válasz
Major Major #16340 üzenetére
hmmm, köszi, akkor nálam lesz valami bibi. Nyitok egy új profile-t, aztán meglátjuk azzal, végső esetben pedig a ~/.mozilla/firefox (ill. 3.5) törlésével.
-
dbius
veterán
Ubuntu (Shiretoko) 3.5.1 alatt a youtube videók teljes képernyőre történő váltása esetén összeomlik a FF minden hibaüzi nélkül. Kipróbáltam forrásból és tárolóból telepíthető verzióval is.
KIpróbálná más, hogy nála megy-e a fent említett verzióval?
Flashplugin nonfree van felrakva tárolóból (10.x verzió).
-
PuMbA
titán
MIért van az,hogy ha felteszem a firefox 3.5-öt akkor a firefox szövege nem lesz félkövér,így olyan rossz olvasni. Van valami megoldás erre?
Mod: már beírták bugnak,van workaround [link]
[ Szerkesztve ]
-
válasz
-=Sziszi=- #16333 üzenetére
Világos
-
-=Sziszi=-
aktív tag
válasz
body007 #16332 üzenetére
A 2. pont a nyerő.
le akarsz fordítani (compile) egy újabb programot, ami az újabb programkönyvtárat (library) használjaBiztos hogy lenne egyszerűbb megoldás is. Pl minek fordítani, ha benne van a csomag kezelőben.... Erre is gondolsz nem?
De így sokkal többet tanulok a linuxról, ennyi. -
válasz
-=Sziszi=- #16331 üzenetére
Ez tetszet a doksiba:
2.1. Miért?
Jó kérdés. Miért is kéne egy újabb glibc-t feltelepíteni? Nos, több oka is lehet :
fejleszt ̋ vagy és szükséged lenne az újabb funkciókra
o
•
le akarsz fordítani (compile) egy újabb programot, ami az újabb programkönyvtárat (library) használja
•
szereted az új változatban lévő̋ hibák okozta izgalmakat ;-)
o
•és én is kérdem, miért?
-
-=Sziszi=-
aktív tag
Üdv!
9.04-es Ubin próbáltam frissíteni a glib-et.
-1.Próba: A graf felület összeomlott. Próbáltam megcsinálni, de nem sikerült.
-2.Próba: Végre jól felment. Restart után is működött, és a ver szám is stimmelt.(Audacious-t akartam forrásból telepíteni és rinyált a túl új glib miatt) Kb 30 perc után mégis összeomlott a rendszer.Kérdés: Melyik az utolsó még stabil glib? Kinek mi a tapasztalata a különböző verziókkal?
Végül a leírás: Glibc telepítése(PDF)
-
róland
veterán
Ubuntu Karmic Koala háttérkép felhívás.
-
Vladi
nagyúr
válasz
csibor #16326 üzenetére
Van sok kliens hozzá. Pl pidgin. De itt nézelődj.
Milyen csatornát akarsz használni? Van egy szoba, attól függ hol üzemeltetik, lehet, hogy regelned kell egy nicket. Utána feljelentkezel a szerverre, és utána csatlakozol a szobába. KB ennyi. -
csibor
addikt
Irc ubuntun hogy működik?
-
Badman 4ever
őstag
GUI nélküli...csak, mert játékszerverként üzemel a gép elsősorban, amire szánom az XP helyett az Ubuntut, viszont nem valami erőműre kell gondolni, szóval, ezért gondoltam erre, mert kicsi a rendszerigénye. Feladatok lennének FPS-ek futtatása (OpenGL és Q3 alapú játékok, amik futnak Linux alatt is) illetve letöltés és megosztási feladatokat kell még ellátnia LAN-on.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Badman 4ever #16320 üzenetére
Igen. Gui nélkül sokkal kevesebb helyet foglal. Valójában a kiszolgáló alkalmazások nem nagy méretűek.
-
Badman 4ever
őstag
Az Ubuntu szerververziója azért foglal kisebb helyet, mint az aztali változat, mert nincsenek benne a felhasználói programok?
-
floatr
veterán
válasz
McKane #16317 üzenetére
Elvileg igen, gyakorlatilag elég sokminden megy alapból, javaslom h próbáld ki a live cd-t először. A legtöbb esetben elég szokott lenni a videokártya driverének aktiválása, de ha nem akarsz csilivili effekteket, akkor még az sem kell. A jelenlegi állapotban a csatolt driverek már elég jók, régebbi videokarival még a 3Ds desktop effektek is tökéletesen működnek.
Mellesleg ha némiképpen boldogulsz az angollal (nemtom magyarul elérhető-e valami nem hivatalos forrásból), akkor itt olvashatsz utána az alapvető dolgoknak, hogy mi mindent lehet/érdemes beállítani.
Ha egyébként a véleményemre kíváncsi vagy, akkor a KDE-alapú ubuntuval érdemes várni októberig, akkor jelenik meg az újabb verzió, ami már a KDE 4.3-as változatára épül. A 4.2-est személy szerint egy kicsit "korlátolt" verziónak érzem, és amióta a 4-es szériát kezdték a disztróba építeni, én leszoktam a KDE-ről, és az alap Gnome-os változatot gyúrom.
-
McKane
senior tag
Üdvözlet!
Megpróbálok áttérni végleg Ubuntura, a KDE-s verzióra (asszem Kubuntu a neve
)
Mivel eléggé tapasztalatlan vagyok a nyílt forráskódban, lenne pár kérdés..
Ehhez a rendszerhez nem kellenek driverek, mint a windowsnál? ha igen, hétköznapian irjátok le a válasz!( [A gép adatai]
Köszi elöre is!
Üdvözlettel: McKane
-
harry
veterán
Használ valaki proxmox-ot/openzv virtualizációt?
Egy 2 magos Atom gépre felraktam a prox-ot, és szeretnék rá egy virtuális gépet rakni, amin mythubuntu menne. Elvileg lehet a virtuális gépen X-et használni: [link], és olvastam másokat, hogy a fizikai gép tv-tunerjét hozzáadták a virtuális géphez, és így csináltak ilyen média központot. Esetemben egy s-video kimenetet szeretnék használni. Ez egy sima ubuntu 8.10 telepítéssel megy is (mármint fizikai gépen, megfelelő driverrel, xorg.conf-fal, és deb csomaggal), ám a proxmoxon nincs x szerver.Mik a teendők? A fizikai gépre kéne xservert rakni, hogy tudjam használni a kimenetet, vagy elér virtuálisan? Hogyan 'csatolhatom' fel a virtgépre a tvkimenetet? A virtuális gépen miket kell elvégezni, szintén x szerver telepítés, meg valamilyen ablakkezelő? Ilyen minimal install van alapból.
-
Ubuntu.hu-ról egy hsz:
"...Helló!
A Skype hangproblémára az általam ismert egyetlen - nálam tökéletesen működő - megoldás, hogy a skype leszedése után Synaptic-ból a skype-static-oss-t és a skype-common-t kell letölteni és telepíteni. A sima skype (amelyik az alsa-t használja) nem működik együtt a pulseaudio-val, csak a skype-static-oss. Telepítés után a skype Beállítások/Hangeszközök alatt a Hangbemenet-et, Hangkimenet-et és a Csengetés-t /dev/dsp-re kell állítani. Szükség lehet még arra, hogy a "Skype automatikus felvételi szintszabályzás" jelölőnégyzetben a kijelölést ki kell szedni. Az Alkalmazások/ Hang és video/ Hangerőszabályzó beállításainál a Lejátszás fülön a mikrofon hangerejét maximumra kell állítani, a Kapcsolók fülön a Mikrofonerősítő (Mic. Boost.) jelölőnégyzetet be kell jelölni, a Felvétel fülön a Mikrofonerősítő (Mic. Boost.) hangerőt maximumra kell állítani, és végül mind a Lejtszás mind a Felvétel fülön a Mikrofon és MikrofonerősÍtő (Mic. Boost.) potméterek alatt a hangszórót le kell tiltani, a mikrofon tiltást viszont meg kell szüntetni. Ezután a Skype teszthívás segítségével be lehet állítani a Hangerőszabályzó panelon a mikrofon hangerejét.Tisztelettel,
Fazakas Albert..."[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
-=Sziszi=- #16310 üzenetére
Nem 64 bit-et használok, de van fent egy ilyen:
Flash Player 10 Prerelease -
Vladi
nagyúr
-
-
Noddy
senior tag
válasz
Badman 4ever #16304 üzenetére
title Ubuntu 9.04, kernel 2.6.28-13-generic
uuid 2f6d8250-c801-4ccd-ae20-e3f0ef83927f
kernel /boot/vmlinuz-2.6.28-13-generic root=UUID=2f6d8250-c801-4ccd-ae20-e3f0ef83927f ro quiet splash
initrd /boot/initrd.img-2.6.28-13-generic
quiet
title Ubuntu 9.04, kernel 2.6.28-13-generic (recovery mode)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.28-13-generic root=UUID=2f6d8250-c801-4ccd-ae20-e3f0ef83927f ro single
initrd /boot/initrd.img-2.6.28-13-generic
title Ubuntu 9.04, memtest86+
kernel /boot/memtest86+.bin
quietArra figyelj, hogy itt az uuid az én winchesteremre vonatkozik, ahhoz, hogy működőképes legyen meg kell tudnod a saját vinyód uuid-jét.
-
PierNight
aktív tag
mien firefox plugint ajánlotok (vagy bővitményt..) amivel mennek rendesen a youtube-os videók meg a netes játékok? mert amit az ubuntu alapba felajánlott nem igazán működik...
usb-s megoldódott -
Badman 4ever
őstag
Most olvastam utána lehet, hogy az kell. Valami hasonlónak kellene benne állnia:
title Red Hat Linux (2.4.9-21)
root (hd0,0)
kernel /vmlinuz-2.4.9-21 ro root=/dev/hda6
initrd /initrd-2.4.9-21.img
title Red Hat Linux (2.4.9-21) single user mode
lock
root (hd0,0)
kernel /vmlinuz-2.4.9-21 ro root=/dev/hda6 s
initrd /initrd-2.4.9-21.img
(Ezt a netről szedtem, ez épp a Red Hat Grubja.) -
Noddy
senior tag
válasz
Badman 4ever #16302 üzenetére
Nem tudom, én nem találtam olyat, hogy grub.conf, csak olyat hogy grub.conffiles a /var/lib/dpkg/info könyvtárban. Nem menu.lst-re gondoltál?
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Badman 4ever #16299 üzenetére
Kitaláltam, hogy mi kéne, valaki rakja be legyen szives a 9.04-es Ubuntujának a Grub tartalmát (grub.conf) és akkor meg tudom oldani a gondot.
Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!