Aktív témák
-
fjani
tag
Sziasztok.A 8.10 64 bites telepítése hiba nélkül elindult (ellentétben a 32 bitessel).A gondom az hogy egy 320 gb-os vinyón előre csináltam neki egy 20 gb particiót és nemtudom hogy kell oda telepíteni.a 320-as így néz ki:
1.part xp 20gb
2.part ubuntu 20gb
3.part adat a maradék 258 gb
hogyan tudom a 20 gb-s ubuntu részére elkészített partícióra elindítani a telepítést?
3 lehetőséget kapok a telepítésnél
1.irányított
2.irányított teljes lemez
3.kézi
ja és lelkes kezdő linuxos vagyok ezért még annyira nem vágom -
floatr
veterán
Hát, elftársak, szomorú vagyok...
Lehúztam a kubit, mivel korábban bejött a kde alap -- igaz most inkább a gnome-ot használom. No mindegy -- gondoltam -- teszek egy próbakört az új kde-vel (ami még nem A kde4)
Hát annyira elhúzta a szám szélét, a jelenlegi félkész-szerű állapot, hogy inkább meg se néztem volna. Komolyan elkedvetlenített. A 3.5.x-hez képest egy gagyi, cukormázba bugyolált valami került tokozásra, és semmise úgy működik, semmi sem olyan, mint ahogyan azt az ember várná. Az edgy óta használom, de ez övön aluli volt, és ráadásul a 3.5.x verziót hivatalosan kivonták a forgalomból a kollégák.
Olvastam valahol h feature szinten 2010 tájékán fogják utólérni a 3.5.x vonalat.
Ne legyen igazam, de szerintem lehet temetni a kubuntu-t...
-
qwertly
addikt
Sziasztok az a kérdésem,hogy miképpen tudnám 8.10 ubuntut usb kulcsról telepíteni mert a cd döglődik és tán még gyorsabb lenne usb az install.Ha letöltöttem a cd avval mit kezdjek,hogy usb-röl is menjen.
-
Atti1112
aktív tag
10187-re valaki ? Nincs netem az új ubuntu alatt
-
-
bbazsy
őstag
válasz
Gambit #10191 üzenetére
hmm. az már tényleg nagy, akkor lehet én tévedtem.
mégsem:
DVD downloads
Don't be confused, even though DVDs can hold far more data than the typical Ubuntu CD, the main benefit of the DVD downloads is to get access to all of the available language packs. Most people will be fine with the standard CD installer. There are fewer download locations for the DVD images and this list is updated less frequently than for the CD images.ööö, magyar sztem az alap CDben is benne van, de igazából én is angol párti vagyok, régen néztem, nem vagyok biztos.
-
Gambit
őstag
Sziasztok!
Húzom le az új kubuntut (torrenten, mert jófej vagyok), de nem tudom, hogy miben különbözik a CD és a DVD verzió. A honlapon első nekifutásra nem sok infót találtam erről. Valaki elmesélné?
Köszi!
-
Atti1112
aktív tag
Jah még valami : A 8.04-nél nem volt ilyen gondom ugyanezzel a konfiggal.Ott ment live-ként is , meg telepítve is a pppoeconf-ra, minden trükközés nélkül.
Ezt most "szégyenszemre" XP alól írom, úgyhogy helpeljetek linux guruk !
[ Szerkesztve ]
-
Atti1112
aktív tag
Sziasztok !
Segítsetek ,mert nem értem
Letöltöttem a 8.1-et.Ha live cd-ként indítom és beírom a következőket akkor simán megy a netem : Terminálban : sudo -i így gazdi leszek.Ezután pppoeconf és enter.Bejön az ismert kék ablak .Felhasználót és pass-t beírom , ütök néhány entert és kattintok a Firefox ikonra és van net. DE : Ha feltelepítem a 8.1-et vinyóra (full),akkor
nincs net.Jobb felül a 2 fekete monitornál piros bigyó= nincs net. Akkor kiválasztom a DSL fület és itt szintén beírom a felhaszt és a jelszót.Erre kiírja , hogy minden OK.Eltűnik a 2 kis fekete monitorról a piros bigyó.Írja hogy a kapcsolat Esthabilised.Örülök.Kattintok a Firefox ikonra bal felül és NINCS NETMegnézem a kapcsolat beállításait és ott minden rendben van.Még a DNS-ek is stimmelnek. 2-ő is van nekem ugye
Az IP cím is az ami nekem oda van írva.Minden stimmel de net nincs.Boot újra ,de nincs net.Itt kifogytam és kérnék segítséget valami NET Gurutól
Köszi előre is.
Ui : Azt tudni kell még ,hogy van alaplapi modemem eth0 és van az alap-lapba dugott PCI-os modemem eth1.Ez nem tudom számít-e. De live CD-ként indítva simán hasít a net.És ott az eth1-et használja.Mivel az alaplapihoz driver kell és azt ki is hagyja.[ Szerkesztve ]
-
Laybee
őstag
Na nekem lett egy pár változás: nem megy a webcam és a multimédiás billentyűk sem. Hiába a gyorsbillentyűk. És még nem jöttem rá, hogy a skypon miért csak a balhangszóró szól. Mégegy: Csak a tálcán lévő hangerőszabályzóval tudom a hangot állítani, általános állítás nincs.
-
PiciKenny
senior tag
veszek üres cdt +dvd mentés irás, oszt go 8.1 ^^
-
n0_gAboR
őstag
Felraktam ujra az Ubuntut immar 8.10-et (en a clean install hive vagyok), nagyon durva hogy mennyivel gyorsabb, mint a frissitgetett alpha/beta/RC verziok.
Valoszinuleg a debug infok eltavolitasa miatt van. Mindenesetre durva a kulonbseg -
fjani
tag
Telepítésnél a betöltés után a monitor elsötétül és ezt a hibaüzenetet kapom kis kék ablakban:attention out of range H:19.5khz V:24.2hz.Live módban is ezt hozza memtest,cd ell. oké.videokari ati 3850.Ötletek?
-
Kephamos
addikt
Enemy Territory install megakad. Kimenet:
belus@belus-laptop:~$ sudo chmod +x /home/belus/Munkaasztal/et-linux-2.55.x86.run
[sudo] password for belus:
belus@belus-laptop:~$ sudo sh /home/belus/Munkaasztal/et-linux-2.55.x86.run
Verifying archive integrity... All good.
Uncompressing Enemy Territory 2.55...........................................................................................................................................................................................................................................................................................................
/home/belus/.setup7971: error while loading shared libraries: libgtk-1.2.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory
The setup program seems to have failed on x86/glibc-2.1See http://zerowing.idsoftware.com/linux/ for troubleshooting
Mod.: a linkelt oldalon semmi értelmeset sem találtam.
[ Szerkesztve ]
-
Laybee
őstag
Nekem máris lenne egy kérdésem. Új a hálózatkezelő. Nekem adsl van és eddig automatikusan bejelentkezett. Most is van net, csak kiírja a tálcára hogy nincs hálózati kapcsolat és kicsit idegesítő, hogy néha felbukkan a buborék. Beállítottam, a DSL menüpontba amik kellenek de nem reagál semmit. A másik a netstatus ppp0-val tökéletes.
-
-
Laybee
őstag
Kinek hogy tetszik?
-
-
Finwe
őstag
[ Szerkesztve ]
-
dany27
őstag
hi
az mitől lehet időnként általában max 15 perc múlva meghal a netem ??
Ilyenkor IP-t se kap a routertől!
Ha újra indítom az általában használ neki!Előre is köszi!
-
-
ngabor2
nagyúr
-
-
GD
őstag
válasz
Geller72 #10154 üzenetére
" Images are distributed here so that mirrors can pick them up in time before release. Images here may not be final even if they look as if they are; by distributing pre-release images here we can make final mirroring faster.
Please do not attempt to download images directly from this directory; by doing so, you are likely to contribute to delaying the release for everyone else, since we will have to wait longer for worldwide mirroring to complete.
-- Ubuntu Release Team "
-
Ftp: i386_desktop_iso
Ftp: amd64_desktop_iso
Üdv:
Gellerja, és:
107f7d22635dc1f3d7e82be019514ec1 *ubuntu-8.10-desktop-amd64.iso
56525b3b555ed892dc3124d792f9e79c *ubuntu-8.10-desktop-i386.iso[ Szerkesztve ]
-
moonguru
őstag
Sziasztok!
Nekem már jön lefelé innen: "http://releases.ubuntu.com/intrepid/"
[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
az első napokban valszeg érdemesebb a cd-t torrenten leszedni. remélhetőleg elég hamar szétszórják a jót a tükrök között, hogy a netes frissítés is menjen zökkenőmentesen. a desktop verziónál a jigdo kiesik, az alternatívot meg nem hinném, hogy olyan sokan leszedik. este meglátjuk.
-
Sianis
addikt
válasz
Dark Archon #10139 üzenetére
Nem! Az RC azt jelenti, hogy kiadásra jelölt. Ha minden jól megy, akkor az RC-ból lesz végleges verzió.
Sianis
-
Ez a Release Candidate azt jelenti, hogy tulképp béta? Érdemes leszedni új Ubuntu telepítéséhez, vagy inkább a 8.04.1? Mert a 7.10-ről való frissítéssel sikeresen kinyíródott az egész, túl a VGA driver hibákon, már nem hajlandó újraindulni / kikapcsolni, felhasználó váltásnál is kiakad...
-
Lenry
félisten
no... elmúlt éjfél és sehol egy új disztró... na mindegy... majd reggel...
-
n0_gAboR
őstag
-
PiciKenny
senior tag
hmm kivi leszek a 8.1 re remélem már jó lesz benne a nyomtatóm
mostani verzióval nyomtat nyomtat dolgozik kijön a lap üresen
xpn tökéletesen nyomtat :/
-
bbazsy
őstag
én lázadozok ha nem jön ki 1kor.
sikeresen megöltem ma a melós linuxom(jó annyira nem volt véletlen
), most már megvárom és fordítok inkább egész éjjel
-
leviske
veterán
Még 1 nap!
Utánanézelődtem a 8.10-nek... nekem egyelőre nagyon tetszik!
(És már azt is tudom, hogy mi szerint számoznak...
)
-
n0_gAboR
őstag
-
n0_gAboR
őstag
Nincs. De felmesz a hivatalos weblapra, es leszeded a linuxos (.DEB) verziot (OOo_3.0.0_LinuxIntel_install_en-US_deb.tar.gz). Majd letorlod az osszes openoffice csomagot a csomagkezelovel.
Utana kitomorited a letoltott allomanyt, lesz benne sok .deb csomag. Legegyszerubben ugy lehet telepiteni hogy az adott konyvtarba konzolbol kiadod a kovetkezo parancsot:
sudo spkg -i *.deb
-
n0_gAboR
őstag
válasz
kovi831 #10116 üzenetére
4 kulonbozo ut van linuxon a videojatszasra:
#1: VLC - tartalmazza a sajat codecjeit
#2: Mplayer es frontendjei (Legjobb az SMPlayer, de van gnome-mplayer, gmplayer, stb)
- tartalmazza a sajat codecjeit#3: XINE alapu lejatszok
- ezekhez mintha kene telepiteni kodekeket#4: GStreamer alapu lejatszok (az alap Totem is ilyen). Ehhez fel kell tenni a kodekeket. Amik gstreamer0.10-plugins-... neven futnak [link] Elvileg ha betosz Totembe egy videot amit nem tud lejatszani, automatikusan rakerdez, es felajanja a plugin telepiteset.
-
rtom
senior tag
Openoffice-ról jut eszembe, van már oOo 3 a repókban? Lehet valahogy 2.4.et upgradelni, vagy remove/install?
Szerk.: 8.04-re gondoltam.
[ Szerkesztve ]
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Valaki meg tudja mondani, hogy openoffice2.4-nél hogy lehetne megoldani azt a funkciót imnt a wordben miszerint egy oldalon 2 oldalt lehessen nyomtatni automatikus lekicsinyítve? Másik kérdésem meg az lenne, hogy ha nem szeretném pocsékolni a festéket nyomtatásnál, akkor melyik értéket kell állítanom (szaturáció stb.)? Köszi..
Előbbit megtaláltam a nyomtatóbeállításnál, ezek szerint mindig állítgatni kell.
[ Szerkesztve ]
-
kovi831
aktív tag
Ezt el is felejtettem, hogy VLC az visz mindent, amúgy a szinkronosoknál okés, de valamiért a feliratot nemigen tudom rajta beállítani(vagy van vagy nincs).A másik lejátszó amit ennél gyakrabban használok az a KmPlayer. Ennek van linuxos verziója?(tudom láma kérdés, de ettől a progitól nehéz megszabadulni)
-
ngabor2
nagyúr
ahogy Vladi is írta, LTS disztribet nem nagyon érdemes frissíteni, mert min. 2 évig lesz hozzá javítás/támogatás. ha mégis mindenképp frissíteni akarod, akkor:
/etc/apt/sources.list-ben a hardy-t átírod mindenhol intrepid-re
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgradeez egy jó darabig el fog mojolni, letölt egy csomó cuccot a netről, esetleg feltesz pár kérdést. utána jobb esetben lesz egy friss verziód, rosszabb esetben jópár dolog nem úgy fog működni, ahogy megszoktad.
persze ezt csak akkor érdemes, ha valóban megjelenik a végleges verzió.
-
Vladi
nagyúr
Van erre egy grafikus program is. Disztró update vagy valami hasonló. Bár én nem szoktam érteni, hogy miért kell lts-t frissíteni, de mindegy.
(#10108) floatr:
Lehet. Jól megtervezett rendszer kell hozzá. Kicsi előre gondolkodás. Amit végy figyelembe: partíciók helye, fájlrendszer. Rendszerbetöltő. Ez utóbbi jó helyre menjen, sima ubi live cd nem kérdez, csak telepíti. (alternate talán igen.)Fájlrendszerre én azt a módszert használom már régóta, hogy 2 partíció van: / és /home A home-ot nem babrálom telepítésnél, a user neve ugyanaz így friss telepítés után már gyakorlatilag ugyanaz a rendszerem, mint volt. Megy a mél, az msn minden. Pár progit felrakok, meg forgatok néhányat. Egy délután és át is álltam úgy kiadásra. (Kivéve, ha nem találnak ki valami hajmeresztőt fedoráék
)
[ Szerkesztve ]
-
válasz
ngabor2 #10101 üzenetére
Ööö... magától dobja fel a lehetőséget, hogy beállíthassam a dolgokat, mikor elindul (még bejelentkezés előtt, valami script lehet). Arra nem gondoltam, hogy esetleg nem kapcsol root módba, de köszi, kipróbálom root-ként bejelentkezve is.
rtom: hát az az, amim nincs
Bár emlékeim szerint nem kértem, hogy csesszen el bármit is.
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
Elvileg jól működik a dolog, gyakorlatilag nem árt egy szűz install.
Igazából engem is érdekelne az, hogy ha van ugyi egy dualboot-os gép (vista, ubi, swap), grub, miegymás, akkor egy új telepítéskor lehet-e egyszerűen törölni/újból létrehozni a korábbi ubi partíciót anélkül h bármi megborulna...
-
floatr
veterán
DVD ISO írási problémám van
K3B/growisofs (bár lehet h a brasero is ugyanezt csinálná) alkalmanként azt műveli, hogy bár megírja a lemezt, de az ellenőrzéskor különbséget lát. Megnéztem mással is, az is különbséget talál, szóval a difi íráskor van.
Olvastam a cdrtools-os témát, de azabaaaj, hogy a growisofs pont nem ebbe a körbe tartozik. Valaki tud erről valamit, mielőtt nekiesek a linuxos neronak?
-
Lenry
félisten
most olvastam, hogy holnap megjelenik az új Ubuntu... lehetséges úgy frissíteni a 8.04-emet, hogy ne kelljen újratelepíteni az egészet?
(lehet, hogy nagyon noob kérdés, de ez az első Linux amit használok, úgyhogy nem tudom
)
-
rtom
senior tag
válasz
Dark Archon #10100 üzenetére
A legjobb egy backup-olt xorg.conf lenne...
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Dark Archon #10100 üzenetére
root-ként állítod be a dolgokat? mert ha nem, akkor persze, hogy elfelejti.
Aktív témák
- Apple asztali gépek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Ukrajnai háború
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...