Hirdetés
Aktív témák
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Hol lehet erről olvasni magyarul? Megéri áttérni winről? Sok progi van rá, pl. MSN Skype? Vírusirtók, tűzfalak? Kipróbáltam cd-ről indulósat, de sok helyen angol marad a szöveg. ADSL-em van, hogy lehet beállítani a netet? Köszi.
-
Laybee
őstag
Olvasgattam már az adsl beállításáról és ott is csak ezt a parancsot mondták, én beírom, minden adatot megadok, de mégse működik. Legalábbis a firefox nem hoz be semmit.
Van itt még valami. Nekem az online ügyfélszolgálaton ki van írva hogy feljelentkeztem az Ubuntal, csak épp forgalom nincs rajta. Mitől lehet?
[ Szerkesztve ]
-
Laybee
őstag
Na, sajna nem tudom mit csináltam de működik. Tegnap sudo pppoeconf és csatlakozás és semmi. Most hogy írtátok a Firefox offline módját, mondom megnézem, nehogy ekkora malőr miatt ne menjen. De már eleve online mód és működik, nem csináltam vele semmit. Ki érti ezt?!
Vladi: Bocsánat a tiltott szóért, többször nem fordul elő Vagyis megpróbálom.[ Szerkesztve ]
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Fel akarom tenni az lxde-t, parancssor: deb http://babala Na mármost ezt beírom és azt irja, hogy deb parancs nem található. Miért?
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Hogy tudom elérni a folyamatokat paranccsal? Ugyanis feltettem a LXDE-t és nem jött be, ráadásul nem minden programot mutat meg, hiába van beállítva. Köztük van a folyamatok is... LXDE-t hogy lehet leszedni?
-
Laybee
őstag
Annyi van, hogy most csak háttér van, se felül se alól nincs tálca. A firefoxot is csak úgy indítottam, hogy jobb klikk az asztalra és a lejövő menüben van benne.
Amúgy láttam egy videót, de nem tudom hol ahol a megnyitott ablakokat 3d-ben lehet váltani forgatni. Nekem így túl pucérnak tűnik, azért tettem fel az lxde-t.
[ Szerkesztve ]
-
Laybee
őstag
Szóval, ha a gép indul, elindítom a ubuntut, akkor nekem nem kérdezz felhasználói nevet, se jelszót csak elindul, ez így volt 2 napja is. De ha kijelentkezek vagy ha ctrl+alt+backspc-t nyomok, akkor kéri jobb alsó sarokban a felhasználó nevet, ezen kivül semmilyen menü nincs, se beállítások se semmi. Csak egy csupasz asztal (háttérkép), se ikon se menü, semmi.
Firefox is úgy indul, hogy asztalra jobb klikk, lecsúszik a menüje és ott van a web browser. Van terminal emulatorom is ha parancsószóval kellene dirigálnom, de ahhoz még nem értek.
Ja még valami, az előbb olyanról beszéltem mint ami neked van beszúrva kép a leírásodba itt. Nekem is ilyen kell[ Szerkesztve ]
-
Laybee
őstag
Terminalba beírtam mit mondtál: sudo gnome panel, elindult de ezzel együtt:
rendszergazda@rendszergazda-desktop:~$ sudo gnome-panel
sudo: unable to resolve host rendszergazda-desktop
[sudo] password for rendszergazda:(gnome-panel:6498): Wnck-WARNING **: Unhandled action type _OB_WM_ACTION_UNDECORATE
(gnome-panel:6498): Wnck-WARNING **: Unhandled action type _OB_WM_ACTION_UNDECORATE
(gnome-panel:6498): Wnck-WARNING **: Unhandled action type _OB_WM_ACTION_UNDECORATE
[WARN 6498] kit-hash.c:206:kit_hash_insert(): key != NULL
Not built with -rdynamic so unable to print a backtrace -
Laybee
őstag
Na a recovery-s megoldás se jött be. Újrateszem ha lesz több időm.
-
Laybee
őstag
Az ubuntum winről volt telepítve és most nem tudom leszedni róla, mert uninstall exe nem működik, hogy lehet levenni?
-
Laybee
őstag
Nem tudjátok elképzelni, nem tudom leszedni az ubuntot és a fixmbr se csinál semmit.
Mod: Amúgy jóval gyorsabb a net ubuntu alatt.[ Szerkesztve ]
-
Laybee
őstag
Feltettem a Firestarter-t és azóta nem mindig működik a net csak ha pppoeconf-al újrateszem a netet. Hogy lehet elkerülni ezt? Hogy kell beállítani, hogy automatikusan induljon az ubuntuval?
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Miért nem tud az Amsn-em bejelentkezni?
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Miért van az, hogy egy régebben használt program vagy weboldal, ami lent volt a tálcán, azt előhívva csak nagyon nehezen jelenik meg. Meg ha netezek, közben mp3-at hallgatok, akkor néha beszaggatt a lejátszásba és a weboldali képek megjelenése is szakadozott. 2giga ramom van.
-
Laybee
őstag
Lenne egy kérdésem. A bejelentkező képernyőm fel van nagyítva. Ahova beírom a nevemet meg a kódomat az jobbra lent van és tudom hogy középen kell lennie. Aztán jó lesz a kép bejelentkezés után. Hogy lehet vissza állítani?
-
Laybee
őstag
A panel helyét akarom változtatni, de hiába jobb klikk az üres részre csak a névjegy és súgó jön ki, ikonokat se tudok zárolni.
-
Laybee
őstag
Valaki meg tudná mondani, hogy egy xp-n belülre telepített ubuntut, hogy kell leszedni? Uninstall.exe nem csinál semmit.
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Kellene nekem egy olyan parancsikon, amely kikapcsolja a monitort, egérmozdításra vissza. Tudom be lehet állítani a képernyővédőt de az is min.3perc után hajlandó. Köszi..
-
Laybee
őstag
válasz Major Major #9581 üzenetére
ÁÁ, tökéletes, köszi
-
Laybee
őstag
Nekem meg olyan hibám van, hogy a programoknak a fejléce eltűnik, ahol a program neve található, jobb felső x.. Csak akkor lesz újra ott, ha a compiz fusionba újratöltöm a window managert. Hogy lehetne megcsinálni normálisan? Köszi.. Mod. 8.04-em van, gnome
[ Szerkesztve ]
-
Laybee
őstag
válasz Major Major #10025 üzenetére
Az is igaz.. Már nagyon várom, kíváncsi leszek mennyire lesz másabb.
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Valaki meg tudja mondani, hogy openoffice2.4-nél hogy lehetne megoldani azt a funkciót imnt a wordben miszerint egy oldalon 2 oldalt lehessen nyomtatni automatikus lekicsinyítve? Másik kérdésem meg az lenne, hogy ha nem szeretném pocsékolni a festéket nyomtatásnál, akkor melyik értéket kell állítanom (szaturáció stb.)? Köszi..
Előbbit megtaláltam a nyomtatóbeállításnál, ezek szerint mindig állítgatni kell.
[ Szerkesztve ]
-
Laybee
őstag
Kinek hogy tetszik?
-
Laybee
őstag
Nekem máris lenne egy kérdésem. Új a hálózatkezelő. Nekem adsl van és eddig automatikusan bejelentkezett. Most is van net, csak kiírja a tálcára hogy nincs hálózati kapcsolat és kicsit idegesítő, hogy néha felbukkan a buborék. Beállítottam, a DSL menüpontba amik kellenek de nem reagál semmit. A másik a netstatus ppp0-val tökéletes.
-
Laybee
őstag
Na nekem lett egy pár változás: nem megy a webcam és a multimédiás billentyűk sem. Hiába a gyorsbillentyűk. És még nem jöttem rá, hogy a skypon miért csak a balhangszóró szól. Mégegy: Csak a tálcán lévő hangerőszabályzóval tudom a hangot állítani, általános állítás nincs.
-
Laybee
őstag
Valaki meg tudja mondani, hogy miért 1024X768 a képernyőfelbontása, amikor a Nvidia settingsbe már beállítottam az 1280X1024, minden újraindításnál visszaáll. A sima képernyő felbontása menübe benne sincs a 1280X1024. 8.10es ubi.
-
Laybee
őstag
válasz ngabor2 #10282 üzenetére
Ez a válasz rá:
laybee@laybee-desktop:~$ xhost +
access control disabled, clients can connect from any host
laybee@laybee-desktop:~$ sudo nvidia-settings
[sudo] password for laybee:
Szegmens hiba
És ugyanúgy viselkedik. Az a legfurcsább, hogy maga a nvidia settings ismeri a monitoromat, maga a sima settings meg nem: ismeretlen-t ír ki. -
Laybee
őstag
Ha már hang, nekem jól működik, csak a skype szól a bal hangszórón, minden beállítás ok.
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Használtam tv-kimenetet, és a képet megnyújtotta, úgymond szélesvásznú lett. Lekötöttem a tv-t, most minden rendben, de a panel felét nem látom, ami a tv-n volt. Hogy tudom visszahozni?
Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest