- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Flashback: Olcsó emulátoros kézi konzol R36S
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- bambano: Bambanő háza tája
- dchard: GSM Nap az Informatika Történeti Kiállításon [2026.02.14.]
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
ahogy Vladi is írta, LTS disztribet nem nagyon érdemes frissíteni, mert min. 2 évig lesz hozzá javítás/támogatás. ha mégis mindenképp frissíteni akarod, akkor:
/etc/apt/sources.list-ben a hardy-t átírod mindenhol intrepid-re
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgradeez egy jó darabig el fog mojolni, letölt egy csomó cuccot a netről, esetleg feltesz pár kérdést. utána jobb esetben lesz egy friss verziód, rosszabb esetben jópár dolog nem úgy fog működni, ahogy megszoktad.
persze ezt csak akkor érdemes, ha valóban megjelenik a végleges verzió.
-
Vladi
nagyúr
Van erre egy grafikus program is. Disztró update vagy valami hasonló. Bár én nem szoktam érteni, hogy miért kell lts-t frissíteni, de mindegy.
(#10108) floatr:
Lehet. Jól megtervezett rendszer kell hozzá. Kicsi előre gondolkodás. Amit végy figyelembe: partíciók helye, fájlrendszer. Rendszerbetöltő. Ez utóbbi jó helyre menjen, sima ubi live cd nem kérdez, csak telepíti. (alternate talán igen.)Fájlrendszerre én azt a módszert használom már régóta, hogy 2 partíció van: / és /home A home-ot nem babrálom telepítésnél, a user neve ugyanaz így friss telepítés után már gyakorlatilag ugyanaz a rendszerem, mint volt. Megy a mél, az msn minden. Pár progit felrakok, meg forgatok néhányat. Egy délután és át is álltam úgy kiadásra. (Kivéve, ha nem találnak ki valami hajmeresztőt fedoráék
) -
floatr
veterán
Elvileg jól működik a dolog, gyakorlatilag nem árt egy szűz install.
Igazából engem is érdekelne az, hogy ha van ugyi egy dualboot-os gép (vista, ubi, swap), grub, miegymás, akkor egy új telepítéskor lehet-e egyszerűen törölni/újból létrehozni a korábbi ubi partíciót anélkül h bármi megborulna...
Aktív témák
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Arc Raiders
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Elképesztő lemaradásban van az aktuális Loongson CPU-család
- Microsoft Excel topic
- Bittorrent topik
- Viccrovat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- MÉG TOVÁBBI ÁRCSÖKKENTÉS MacBook Pro 17" i7 2.6 GHz 8GB RAM 8 ciklus az akkuban!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4275
- Apple iPhone 16 Pro 128 GB Natural Titanium 2027.01.28-ig ISTYLE Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 32GB DDR5 1TB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
)