Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: SAMSUNG WW80CGC04DABLE EcoBubble™ technológiával 8 kg mosógép - tapasztalatok
- Gurulunk, WAZE?!
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Az ubuntu vn fent a gépen win7 együtt hangkártyát cseréltem és szeretem volna csökkentett módban indítani a windows ,hogy jobban kipucoljam a gépet.De az istennek nem tudtam az F8 csökkentett módban indítani?Van valami módja,hogy sikerüljön elindítanom a dual-bootba? -
qwertly
addikt
Sziasztok!Az ubuntu 10.10 van fent a gépemen,sajnos a firefox 8.0 böngésző van feltelepítve.A Flash Player nem megy,edig nem volt gond de most valami miatt behalt és hiába van beállítva,hogy automatikusan frissítsen a Flash Player-re de mégsem csinálja,manuálisan miképpen tudnám a legújabb Flash Player frissíteni?
-
qwertly
addikt
Sziasztok!Ubuntu 10.10 eltűnt a hangerő szabályozó ikon a panelről.Hiába adtam hozzá az értesítő területet így sem jelenik meg.Esetleg van más mód is,hogy vissza varázsoljuk valahogy mert igen csak megszoktam és hiányzik.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Köszönöm a múltkori segítséget,akkor kérdésem az volt,hogy létezik-e valamilyen program a ubuntu partíció elemérére és van
.Most már nyugaton babrálhatom a ubuntut nem kell félnap az újra telepítésére.Most avval nem boldogulok,hogy próbáltam egy usb wifit csatlakoztatni részen sikerült is de amikor keresni akarok hozzá driver és a további ilesztö programokat választom ezt írja ki.Az eszköz meghajtó aktiválva van,de nincsen használatba.Hogyan tudnám használatba venni? -
qwertly
addikt
Köszönöm a válaszokat és a linket,mostmár érthetöbb a dolog.De ez igazából egy ghostos rendszermentés esetleg olyan módszer létezik amellyel a olyan telepítő dvd készítek amely univerzálisabb?Értem azt,hogy én döntöm el milyen programokat ír ki a telepítő dvd lemezre és nem a komplett rendszeremet menti el.

-
qwertly
addikt
Szia 4GB van és eböl hasit ki magának a videokártya is úgy,hogy marad a 32 bites,az asztalin a win7 azt írta ki,hogy 3,5 GB memória van a gépen de ott 1GB a videokártya +4GB memória ott ment a win 64 bites.Ezért gondolkodtam a linuxnál is át térjek a 64 bitesre de így amit írtatok nincsen semmi értelme.
-
qwertly
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
Szia!
Arra ment a második kérdésem,hogy amikor feltelepitem a 10.10 uttána még letölt több 100MB javítást + az általam kiválasztott programokat.Ezeket szeretném elmenteni,hogy ha újra kell telepihenem az ubuntut ne keljen újra letöltenem hanem ha dvd vagy pendrive kimásolva nagy isten az windows partícióról feltudjam telepíteni.De az még egy klasszabb módszer lenne ha létezne az ubuntura olyan módszer mint a windows alatt van,hogy beleintegráljuk a telepítő dvd-be. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Most már a notiba 2×2GB memória van érdemes,64-bit ubuntut feltelepíteni,vagy itt még igazából nincsen jelentősége? elég sokszor rakom újra az ubuntutt létezik valamilyen módszer amellyel az egyszer letöltött programokat elmentsem és új telepítésnél csak a dvd vissza telepisem ez igaz a javításokra is. -
qwertly
addikt
Sziasztok!Sikerült a realtek 8781 wifi drivert feltenni kis is írja,hogy a aktív csak nincsen betöltve.Hogyan tudnám aktivá tenni?A ndiswrapper letöltöttem a windows alatt feltelepítettem az ubira de nem tudom hol van mert nem látom sehol?evvel a programmal a windows drivert tudnám betölteni az ubuntuna?Ha nem tudnám a saját driverjét beállítani?Köszi
-
qwertly
addikt
Sziasztok!Balatonon üdülök van egy pár free internet amelyet elérek a notival de csak külső usb wifivel.A windos alatt tökéletesen működik de a ubuntu 10.10 van a gépemen nem megy látja a hálózatokat de nem tud csatlakozni rányomok,hogy csatlakozás én mégsem tudok nettezni pedig azt írja ki,hogy csatlakoztam.Az usb kütyüben realtek 8781 chip van.Valamilyen offline telepítés lehet,hogy letöltöm windows alatt a fájlokat és ubuntu alatt meg telepítem.Köszi előre is.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Megint belefutottam abba a fránya wifi kártya driver gondba.
A 11.04 ubi van fent,de broadcom BMC4311 wifi kártyát nem tudom elindítani hiába írom be ezt a parancsot sajnos nem megy.Egész délelőtt szívtam vele a netten is csak mindenféle írássok vannak,de nincsen egyértelmű leírás.Vagy én vagyok a béna
esetleg ha valaki tud egyértelmű klikk-klikk az legyen szíves ossza meg velem. -
qwertly
addikt
Sziasztok!Úgy látszik minden kernel frissítés bekavart most frissítettem a az ubit és azóta nincsen wifi hiába távolítottam el a csomagot és telepítem újra.Nem megy amúgy Broadcom 43 lenne,és a sudo apt-get install b43-fwcutter parancsal telepítettem fel.Jelzi,hogy aktív az ilesztöprogrammok között de mégsem megy a wifi.Hogyan tudnám megjavítani?esetleg van valakinek valamilyen tanács?
-
qwertly
addikt
Sziasztok!Esetleg lenne valaki erre tudna erre válaszolni?
-
qwertly
addikt
Sziasztok!Egy régi ubuntus gondom,hogy nem tudom a prohardver tv nézni tudom,hogy a silverlight kavar be.Eszt kilehet valahogy ubuntu alatt váltani?Vagy még nincsen megoldás erre a gondra.
-
qwertly
addikt
Köszönöm a válaszokat de mégsem megy evvel a paranccsal mert azt írja ki,hogy aktiválva van de nem is világit a wifi aktivitást jelző led és természetesen nem működik a wifi.És arra emlékszem,hogy amikor még a 9.10 aktiváltam ezt az eszköz meghajtót akkor amikor töltötte le még elkellet fogadni valamilyen szerződést itt meg csak kiírja,hogy letöltötte de használjam.De nem megy pedig volt újra indítás is.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!Most újra feldobtam a vista mellé a ubuntu 10.10 de ahogy látom még most sem tudták megoldani,hogy a broadcom43 wifi kártya rendesen működjön ezért használtam a 9,10 mert azon még szépen működött.Esetleg tudnátok javasolni egy oldalt ahol szépen akkurátosan le van írva,hogyan is tudnám mégis működésre bírni 10.10 alatt ezt a kártyát.

-
qwertly
addikt
válasz
ntomka
üzenetére
Így akartam vissza telepien a grub-ot a telepítő cd-röl.
sudo mount /dev/sda6 /mnt
sudo chroot /mnt
sudo grub-install sda5
Az sda6 a linux root partíciója mert a titkosított win partíciókra nem lehet semmit telepíteni és amit kiértelmeztem a leírásokból a ha TrueCrypt bootladejét átugorjuk a Esc bellinyűmegnyomásával akkor megy a következő bootolható eszközre az meg a grub. -
qwertly
addikt
válasz
ntomka
üzenetére
Szia!
Most nincsen grub mert amikor titkosítottam a win partíciót akkor nem volt mód arra,hogy multiboot legyen.Ezt nem támogatja a TrueCrypt így letöröltem a windows telepítő dvd-vel grubot,hogy majd valahogy a utólag újra telepítem sajnos ez nem megy.A netten láttam olyan leírásokat,hogy a truecrypt amikor kéri a jelszót akkor esc billentyűt kell megnyomni és a grub op választó menyűje jön elő.Sajnos még azok olvasgatásával sem jutottam előbbre. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Esetleg valaki erre van valami javaslat
31918 -
qwertly
addikt
Sziasztok!A próba gépen fent van a vista és az ubuntu 9.10 a truecrypt letitkosítottam a windows partíciókat.Azért csak azokat mert a truecrypt nem támogatta a grub betöltést így töröltem a vista telepítő lemezel és titkosítottam de azért készítettem egy full biztonsági másolatot
.Most szeretném a az ubuntut is használni miképpen tudnám újra beállítani,hogy a bootmenüben kitudjam választani,hogy melyik op rendszer induljon el. -
qwertly
addikt
Sziasztok!Szeretném a win7 partíciót letitkosítani a TrueCrypt progival eddig egy konténert csináltam és azt eltudtam a win és ubuntu alól is érni de most rendszer partíció következne.Ha windows partíciót letitkosítom az ubuntu eltud indulni mert nem oda települ a grub a win7 partícióra?És ha valaki csinált már ilyet van valami amire nagyon kell figyelni,mert azért gyakoroltam a virtuális pc de azért az nem olyan mit az élesben menne.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Múltkor már szenvedtem a dell noti broadcom b43 wifi beüzemelésével a 10.04 ubuntun.Sajnos akkor nem sikerült,pedig leszedtem a magyarubi honlapján levő elméletileg működő beintegrált Broadcom B43 driveres verziót.Így sem működött,csak annyi van,hogy villagitt a wifi kártya aktivitását jelző lámpa a laptokon de sajnos semmilyen hálózathoz nem tudok kapcsolódni.Mint láttam a neten másoknak is van gondja az újabb ubuntuval ebben az ügyben sajnos annyira nem értek angolul és még az ubuntuhoz sem,hogy külső segítség nélkül megtudjam oldani.
Így esetleg szívesen venném nálam jobban értök segítségét
. -
qwertly
addikt
-
qwertly
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
Szia!
Köszi a válaszodat de eddig már eszt is megcsináltam avval a különbséggel,hogy a c partícióról tallóztam be a dell mappából a driver ini fájlt el is fogata de mégsem megy a net.De egy külső usb wifi adapterrel kapásból megy a net még a drivert sem kell telepíteni
,csak bedugom az eszközt és már csatlakozhatók a hálózathoz.Itt meg evvel a Broadcom BC43 chipel csak szívok
. -
qwertly
addikt
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Szia!
Köszi a választ de sajnos nem megy,nekem is dell van de nem mini hanem ispirion 1525.Már az újabb ubuntuval sem ment csak a régiekkel,a wifi kártya.Ez egy ismert bug de én nem tudom megoldani mert windows drivert kell kicsomagolni bemásolni annyira nem értek a linux-hoz én még csak kattintgatni tudok
.
De ha valaki mégis talált egy egyszerü módszert a neten azt szívesen megköszönöm.Mert én is keresgélek de mint írtam csak parancssorosat találtam. -
qwertly
addikt
Sziasztok,sajnos a 10.04 ubuntu alatt nem megy a wifi már a 9.10 alatt is gond volt vele a wifi kártya a Broadcom BC43 ahogy a neten nézegetem már mások is panaszodnak rá,hogy nem működik.Amit kitudtam bogarászni a Ndiswrapper windowsos drivert ajánlják telepíteni,erről nem tudok semmit esetleg van valakinek valamilyen tanácsa?Ezzen a módon miképen tudnám a wifit beüzemelni?
-
qwertly
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
Szia,most csak kíváncsiságból feldobtam a ubi 8.10 pöcre ment az egész csak engedélyeztem a zárt meghajtót és újra indítás után egyből van net.Sajnos csak az a gond,hogy már elég régi a 8.10 de amikor ismerkedtem az ubuntuval és feltettem akkor csodálkoztam is,hogy milyen szépen megy a instalállás.De az újabb kiadások bele rondítottak ebbe a képbe mert itt nem tudom így feltelepíteni a wifi driver.Már a 9.10 is gond volt és ott is akadozott a telepítés.Nem tudom,mi okozza a gondot mert annyira nem értek a linuxhoz csak azt látom,hogy ami működött a régi kiadásban az most nem megy.
-
qwertly
addikt
válasz
body007
üzenetére
Köszönöm a válaszodat,de sudo apt-get install bcmwl-kernel-source
sudo reboot ezeket én is megcsináltam.És így sem ment wifi,a google meg az a bibi,hogy annyi módszert írnak le,hogy nem tudok igazából választani melyiket is használjak.De azért arra jutottam,hogy az új kernelnél valamit változatattak és így nem megy alapból a broadcom wifi driver.Most vissza teszem a 9.10 és ha most avval sem megy akkor a wifi kártya a hibás. -
qwertly
addikt
válasz
body007
üzenetére
Szia,ezt írta ki a terminál a lspci parancsra:
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile PM965/GM965/GL960 Memory Controller Hub (rev 0c)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile GM965/GL960 Integrated Graphics Controller (rev 0c)
00:02.1 Display controller: Intel Corporation Mobile GM965/GL960 Integrated Graphics Controller (rev 0c)
00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 02)
00:1a.1 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #5 (rev 02)
00:1a.7 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB2 EHCI Controller #2 (rev 02)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller (rev 02)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 1 (rev 02)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 2 (rev 02)
00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 5 (rev 02)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 02)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 02)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 02)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB2 EHCI Controller #1 (rev 02)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev f2)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801HEM (ICH8M) LPC Interface Controller (rev 02)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801HBM/HEM (ICH8M/ICH8M-E) IDE Controller (rev 02)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 82801HBM/HEM (ICH8M/ICH8M-E) SATA AHCI Controller (rev 02)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) SMBus Controller (rev 02)
02:09.0 FireWire (IEEE 1394): Ricoh Co Ltd R5C832 IEEE 1394 Controller (rev 05)
02:09.1 SD Host controller: Ricoh Co Ltd R5C822 SD/SDIO/MMC/MS/MSPro Host Adapter (rev 22)
02:09.2 System peripheral: Ricoh Co Ltd R5C843 MMC Host Controller (rev 12)
02:09.3 System peripheral: Ricoh Co Ltd R5C592 Memory Stick Bus Host Adapter (rev 12)
02:09.4 System peripheral: Ricoh Co Ltd xD-Picture Card Controller (rev ff)
09:00.0 Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. 88E8040 PCI-E Fast Ethernet Controller (rev 12)
0b:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4312 802.11a/b/g (rev 01)
Tegnap világított a wifi vissza jelző lámpája ma nem teszi ezt,állandóan csak szívok vele
-
qwertly
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
Szia,köszönöm a válaszodat,nem próbáltam a windows drivert bekalapálni a linux-ba de régen láttam egy cikket róla eddig nem kellet mert ment alapból a wifi.Most az egyik partíción a notihoz adott vista van + ha kell meg van a gyári drivereket tartalmazó cd is.Hogy egyértelmű legyen milyen wifi kártya van a gépbe itt van róla a kép.ezt már régóta támogatja az ubuntu ezért nem is értem,hogy mi lehet a gond.
Most elindítottam a kubuntut és a wifi vissza jelző led világit de mégsem tudok csatlakozni a hálózathoz,lehet hogy a jogosultságokkal van a gond? -
qwertly
addikt
Sziasztok,sajnos a gondom van utóbbi időben a wifi-kártyával ilyen notim van.Régen s 8.10 ubuival nem volt gond mert csak engedélyezni kellet a zárt meghajtót és ment a wifi de mostanában csak szívás van vele,windos alatt is csak harmatosan megy de a linux alatt el sem indul,most a kubuntu 10.04 tettem fel hátha itt eltudom indítani a wifit.De itt sem megy amikor megkérdezzem akkor felajánlja a b43 zárt drivert ,hogy fel installálja de mégsem megy a wifi.Van egy D-Link DWA-643 WLAN hálózati kártya evvel a kártyával megy a net,de én szeretném a noti kártyáját használni.Mi képen tudnám esetleg leellenőrizni,hogy a wiwif kártya miért nem működik a linux alatt?Köszönöm a válaszokat előre is.
-
qwertly
addikt
Szia,kösz az eddigi segítségedet
,az egyik hozzá szólásodban leírtad ami nekem is hiányzott ez:"sudo add-apt-repository ppa:ripps818/coreavc" így már megy a hardveres HD videó lejátszás.Van,hogy 10% sem éri el a lejátszáskor a proci használat
ez még a win7 alatt sem sikerült.
Az smplayerben van egy olyan opció,hogy a coreavc-t használja a HD videók lejátszásakor de ez úgy-tudom,hogy fizetős progi a win alatt.Itt akkor miképpen lehet használni,vagy csak opció és a felhasználónak kell valahogy behegeszteni a rendszerbe?Köszi előre is a választ. -
qwertly
addikt
Szia frissen felrakott 10.4 a driverből a 195.36.15 van fent,a combiz nincsen feltéve.DE ha jól tudom az smplayer az mplayer használja csak egy kicsit feltuningolva de amikor az mplayer indítom és úgy akarom a HD filmet lejátszani akkor ezt a hiba űzetetten kapom:Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device.
-
qwertly
addikt
Szia,nincsen átkötve egy 19 monitor lenne amit egy 9600GT kártya hajt meg.És vannak olyan HD videok amelyet 60% proci használattal visz de van olyan is amelyet egy rövid ideig simán lejátszik és pár percre az indulás után elkezd beszaggatni mint az állat és onnan már vége,mert utána élvezhetetlen a film.Ez mint írtam a win7 alatt 15% a proci használat.
-
qwertly
addikt
Sziasztok fent van az ubuntu második op a win7 mellet,sajnos rendszeresen előjőnek gondok vele amit én idővel és sok fórumozással hellyel-közel megoldok.Most a HD videok nézésével van a gondom ezzen leírás szerint csináltam mindent de mégsem tudom a videó kártyát befogni a videó lejátszásba.Ha kiválasztom a vdpau videó kimenetnek akkor csak hang van és kép nincsen mintha csak zenét hallgatnék.Ha csak lejátszom a HD videókat izomból akkor a 2 mag 80% ketyeg,de ha variálok a smplayeren akkor sikerül a 60% levinni a proci használatot.Ez win7 alatt 15% hát ennek közelében szeretnék lenni az ubuntu alatt is.
Esetleg van valakinek javaslata miképpen kéne mégis csak valahogy működésre bírni a videó kari erejét a HD videók lejátszásakor.
De ha valakinek sikerült a CoreAVC decodert beizzítani ubuntu alatt az szívesen venném ha leírná,hogyan sikerült.
-
qwertly
addikt
Sziasztok ubuntu 9.10 szeretném a Thunderbird 3 telepíteni de sajnos nincsen magyar deb csomag mikében tudnám a hivatalosat feltenni [link]
-
qwertly
addikt
válasz
kovaax
üzenetére
Szia úgy látszik én vagyok a béna mert nem értem,eddig így nem működik nekem most az csinálom bemegyek a jdowloander telepítési mappába és ott jobb klikk a JDownloader.jar fájra megnyitás mással és a Sun Java 6 Rumtime kiválasztom és így indítom.
Ez egy ilyen fafágó módszer. -
qwertly
addikt
Sziasztok,sajnos azért vannak gondok az ubuival,mert van 2db winyó a gépben az 1 van a windows 7 a másikra került ubuntu.igaz,hogy ezen a winyón ez előtt az osx volt a bootloaderjével ami betöltötte a windozt vagy az osx,most leszedtem a leopardot és helyére ment a ubuntu.De így a grub-ba nem került be a windows és hibába nyitom meg a grubot szerkesztésre csak egy üres lapot ad.A netet találtam olyat,hogyan kell az ubuntut helyre állítani de olyat nem nagyon,hogy miképpen kell a windowst vagy más op betenni a grub-ba.Esetleg valaki tudna egy linket adni ebbe a témában kapcsolatban vagy esetleg segíteni itt a fórumon.
-
qwertly
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
Sajnos nem megy elakadtam mert ezt írja ki
észletek: Nem sikerült a gyermekfolyamat („/usr/lib/jvm/java-6-sun-*/bin/java”) végrehajtása (Nincs ilyen fájl vagy könyvtár).A jvm mappáig eljutottam de ott 2 db java könyvtár van a java-6-sun és java-6-sun-1.6.0.15.Inem nem tudok tovább menni. -
qwertly
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
Szia köszi a választ,addig eljutottam,hogy az indító ikon létre hozása és a parancstallózása de utána elvesztem a sűrűben
.Mert akár,hogy akartam betallózni a jDowloand jar fájt nem találtam meg,pedig a gnome commanderrel sikerült megtalálni de amikor tallózni akartam ott már nem ment.Most a te általad leírtak szerint megyek így talán sikerülni fog. -
qwertly
addikt
Sziasztok a jDowloandert [link] letöltöttem és sikerült is elindítani telepítés,de nem tudok neki parancsikont adni.Hogyan tudnám a menübe vagy a panelre kitenni a parancsikonját?A telepítés után tudtam a progit használni de amikor bezárta azután már nem tudtam elindítani csak úgy,hogyha újra lefuttattam a telepítést.
-
qwertly
addikt
Sziasztok a win7 mellé megint fel tettem a ubiból 9.10 sajnos 2 gondom akadt amivel nem boldogulok.Az egyik a firefoxal függ össze a tényeket nem tudom nézni a netten keresztül mert kilép a plugint telepítettem de így csak kilép amikor az elő adásra klikkelek.Van egy tv kártyám Leadtek PxDVR3200 H sajnos több tudást igényelne ,hogy sikerüljön elindítanom.Esetleg ha van aki ilyet beállított ubi alatt annak szívesen venném a tanácsát.Mert a netten talált leírásokkal nem boldogulok.
-
qwertly
addikt
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Igen és is ezért szeretem mert otthagyom a gépet és estérre le van szedve az összes link amit be tetem + még ki is csomagolta a megadtam a jelszót a rar fájlokhoz.
-
qwertly
addikt
Ennek alapján variáltam én is [link] a dowloandra klikeltem és futtattam a jd.sh bin fájt.Vagy valami ilyesmi volt
mert ez kb. 1 hete történt utána nem indult el az ubuntu nézegetem a neten és láttam,hogy a jogosultságokkal van a gond.Nem boldogultam a live cd terminál parancssor komboval
hanem újra raktam a rendszert.Azóta tartózkodok az ilyen telepítésektől. -
qwertly
addikt
válasz
FixY67
üzenetére
Szia,lehet én vagyok a béna de múltkor sikerült az ubuntut tönkre vágnom avval,hogy próbáltam a JDowloandert feltelepíteni.Valamilyen jogosultság hibával el sem indult a rendszer a következő induláskor,így megrettentem az ilyen telepítésektől
.Én olyat keresek amelyet sudo apt-get install név tudok telepíteni.Ilyen létezik egyáltalán?Vagy csak a windows alol kiszedett programokat lehet telepíteni? -
qwertly
addikt
Sziasztok!Az ubuntura keresek egy olyan letöltés vezérlőt mint a windowson levő JDownloader.
-
qwertly
addikt
Új fejlemény van
lehet én vagyok a béna de már jó párszor hazavágtam
az agyon fényezett ubuntut.Most épen a legutoljára talán avval,hogy próbáltam telepíteni a jdowloandert sajnos nem ment,de ma bekapcsolva a gépet nem tudtam frissíteni hiába futtattam frissítést nem telepítette.Próbáltam parancssorból is de mindig azt írta ki,hogy inkorrekt login,újra inditva csak a betöltő képernyő jön ellő és ctrl+alt+f1 billentyű kombóval sikerült belépnem a konzolba ahol már betudtam lépni de amikor frissíteni akarta ezt a hiba üzenettett kaptam.Sudo most be setuid root.sajnos úgy néz ki haza vágtam a jogokat hogyan tudnám helyre hozni? -
qwertly
addikt
Sziasztok az ubuntu alá keresek egy olyan letöltésvezérlő programot amivel a fájlmegosztó oldalakról egyszerűen tudnék letölteni mint pl:rapid,depositfiles extabit.Próbáltam a jdownloader de nem tudtam feltelepíteni és ezért keresek egy könnyen telepíthetőt ubi alá.
-
qwertly
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
Köszi a biztatást nem is akarom feladni csak már a windoznak ismerem a nyügjeitt és ha nagy gáz van akkor csak vissza ghostolom az elmenettett rendszert itt meg nincsen vagy én nem ismerek egy felhasználó barát
partíció mentő ill helyre állító programot.Próbálkoztam már más linuxal is de nekem az ubuntu a legegyszerűbb. -
qwertly
addikt
Ezért nem merek a linuxra váltani véglegesen és teljesen mert,előjönnek ilyen hibák amelyeket kevesen tudnak megoldani.Itt is ez történt,leállás előtt annyi volt,hogy a firefox profil managerel létrehoztam egy másik profilt,hogy a window alól tudjam importálni a jelszavaimat és könyvjelzőimet.Utána még wine progival feltettem egy windowsos játékot aminek sajnos nem volt hangja.Leállítottam és ma már ezt a hiba üzenetet adta induláskor.
-
qwertly
addikt
Sajnos hiába írom be az általoltok javasolt parancsot ezt:chown -R kovacs:kovacs /home/kovacs/ nem történik semmi hiába indítom újra a gépet.

-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Pont ma kezdtem el agyalni,hogy tán váltanék teljesen ubuntura amikor bele futok egy olyan hiába amelyhez köni nyelni nem tudok
.Szépen leállt a gép ment a win7 uttána bootolnék újra,hogy most az ubi megyen és nem indul el
.
Ilyen hiba üzeneteket ír ki: Could not update ICEauthority file /home/kovács/.ICEauthoity nyomok egy entert neki.Ez után:Hiba történt a konfigurácios kiszolgáloval.(/usr/lib/libconf2-4/gconf-sanity-check-2n 256állapotkóddal lépett ki) ö is kap egy entert. Bejön a dektop képernyő de nem töltődik be teljesen hanem, ezt a hiba üzenettett kapom:A Nautilus nem tudja létrehozni a következö mappákat:/home/kovács/Desktop/home/kovács/nautilus.
Most itt tartok esetleg ha van valakinek javaslata azt nagyon megköszönném. -
qwertly
addikt
Sziasztok a win7 mellet az ubuntu van a fent,a firefoxot használom böngészőnek miképpen tudnám importálni a jelszavaimat az ubis firefox alá?
-
qwertly
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
Szia,köszi a tanácsot de így sem megy a hang.A kártyát felismeri de kis írja,hogy SB Audigy 4 [SB0610],de a chipre már azt írja,hogy sigmatel
.
Most vár van hang igaz majdnem megsüketültem mert fent volt a fülalgató a hangerő szabályszó meg felnyomva így állítgattam a hangbeállításokat közben ment a Rhythmbox.Így a hangbeállításoknál áttettem a Profilnál
igatal Stereo Duplexre(IEC958) és elkezdett üvöltetni a fülalgató.Eddig így nem kellet matatni a hangbeállitásnál de az a lényeg,hogy már működik.Köszi a tanácsot. 
-
qwertly
addikt
Sziasztok,feltettem a az ubuntu 9.10 de sajnos nem működik az audigy 4 hangkártyám,az ezelőtti kiadásoknál alapból ment a hang itt meg nincsen.Mikében tudnám a hangot beizzítani.
-
qwertly
addikt
Sziasztok,most én is az ismert gonddal fordulok hozzátok
,a windows 7 telepítettem a vista helyére így a ubuntu 9.10 nem indul el.Sajnos az ismert módom nem tudom helyre állítani a grubot?Van valami ismert módszer,hogy a windows 7 és az ubuntu 9.10 normálisan elinduljon? -
qwertly
addikt
Sziasztok,már pár hete használtam a 9.10 az új fájl rendszerrel de most kijött a végleges igy újra akartam telepíteni de nem lehetett a windows vista boot menüjét helyre rakni.Hiába tettem be windows dvd lemezét és a parancssorból kiadtam a Bootrec /fixboot és a Bootrec /fixmbr parancsokat nem tudta megjavítani mert ismeretlen fájlra hivatkozik.Így vissza ghostoltam a vistát.Tehát a kérdésem ha az ubuntunál az új fájlrendszert válaszuk akkor a szokás módon nem tudjuk a windows indítást helyre rakni?
-
qwertly
addikt
válasz
BluEyes
üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítségedet
de talán én voltam a béna és több napi kínlódástól kímélhetem volna meg magam.Mert már többször újra raktam linuxt mert nem ment a wlan.Amikor a zárt meghajtót telepítem 2 közül választhatók,hogy melyiket akarom aktiválni én mindig a b43 akartam de alatta van még egy,hülyeséget nem akarok írni de valamilyen sa meghajtó
én most azt aktiváltam és lás csodát újra indítást kért és megy a wlan.
.
Még egyszer köszi a segítséget.Szia -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni,sajnos mostanában csak szívok a linuxal
,főként a wlan driverel egy éve kb. még nem volt gond ha a b43 drivert minden gond nélkül letöltötte magának az ubi büszkén újságoltam is másoknak milyen könnyen megy ez a linuxon.De mostanában csak sz@ ha leakarom tölteni csak azt írja ki,hogy csatlakozik de csak próbálkozik addig amíg meg nem szakítom a szenvedését
.Úgy tudom,hogy meglehet a windows drivert is etetni a linuxal ez hogyan működik mert nekem a másik partíción fent van a win7 és megtudnám az ubinak mutatni wines drivert.Amúgy a notin egy Brodcom chip van,és már elegem van,hogy nem megy rendesen a wlan. 
-
qwertly
addikt
Ezt írta ki:
--14:46:39-- http://downloads.openwrt.org/sources/wl_apsta-3.130.20.0.o
(próba:20) => `wl_apsta-3.130.20.0.o'
Csatlakozás a következőhöz: downloads.openwrt.org[195.56.146.238]:80... sikertelen: A kapcsolat időtúllépés miatt megszakadt.
Feladom.dpkg: hibás feldolgozás: b43-fwcutter (--configure):
post-installation script alfolyamat 1 hibakóddal kilépett
Hibák történtek a feldolgozáskor:
b43-fwcutter
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
feri@feri-gos:~$ -
qwertly
addikt
Szia
Bocsi,hogy csak most válaszolok de nem volt időm,igen beírtam elé a sudo,és kipróbáltam amit írtál de megint az a gondom mint eddig.A hiba pedig az,hogy feltelepítettem ezt a linux ennek a leírásnak alapján gos 3.1 ismerkedni akarok más linuxal is.És jó is néz ki a felülette
,de a zárt meghajtót akartam engedélyezni a broadcom b43 wlan kártyához elkezdi letölteni de nem fejezi be mert mindig idő túllépés el megszakítja a telepítést.Így ott álok egy félig feltelepíttet b43-fwcutter driverrel. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Már hosszabb ideje próbálgatom a linuxot,most egy ubununt alapot használóval ismerkedek.Sajnos nem ment a zárt meghajtók telepítése mert nem tudta a csomagot leszedni a netröl kénytelen voltam újra indítani mert kifagyott avval a szövegel,hogy időtúllépés miatt nem tudja letölteni a drivert.Sajnos így egy törött csomag lett a rendszerbe amely megakadályoz minden telepítést.Ijen hiba üzenettett ír ki:
E:dpkg was interrupted,you most manually ¸¸dpkg --configure -a" to correct the problem.
E:_cache()failed,please report.
Hiábba irom a terminálba a sudo dpkg --configure -a paracsot nem javitja meg a rendszert.Esetleg van valakinek ötlete miképpen tudnám leszedni a törött csomagot? -
qwertly
addikt
válasz
Major Major
üzenetére
Igen megtettem de nem csatolta fel,de érdekes volt mert betettem a 8.10 az meg elindittotta a csomagkezelőt de nem tudtam róla telep itteni.De köszönöm az eddigi segitségedett neked és másoknak is
.De egyszerűbb volt most már újra telepítenem úgy-hogy most újra húztam majd balatonon lesz időm tanulgatni a linuxot úgyis leviszek rengetek ubuntu írást. -
qwertly
addikt
válasz
Major Major
üzenetére
Kiírja,hogy felcsatolja és utána nem látni az asztalon és hiába írom be,hogy network manager nem tudja telepiteni.
-
qwertly
addikt
válasz
üzenetére
Szia
Próbáltam de gnome network managert leszedtem külön és egy tömörített fájl volt nem deb kiterjesztésű amit így nem tudtam feltenni a wicd akartam de mindig valami pyton csomagok után sírt.A pyton is letöltöttem egy másik pc-vel de az is csak egy tömörített fájl volt azt sem tudom telepitteni
,én csak a debekel boldogulok azok csak klik
és már fel is ment.De sajnos internet hiánya miatt nem tudják leszedni a fügöségűket és a Synaptickel sem lehet így használni.Már leakarom törölni és újra rakni a ubuntut mert nem akarok szenvedni mert megyek délután balatonra ott meg nincsen internet csak a könyvtárban. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Lenne valaki szíves segíteni mert letöröltem a gnome network-commandert így nem tudom az internettett elérni és nem tudom újra vissza telepíteni.És ha másik gépel letöltök deb csomagot azok mindig hiányolnak valamilyen függőséget.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Lenne valaki szíves segíteni mert egy gondom van letöröltem a gnome network commandert ,hogy helyette feltegyem a wicd network managert.Sajnos nem vált be az utóbbi úgy-hogy leszedtem de nincsen semmilyen internet kapcsolatom így és nem tudom telepíteni a gnome network managert,mi képen tudnám mégis telepíteni? -
qwertly
addikt
Sziasztok sajnos elrontottam a grubot,javítotam de csak a windows7 és a ubuntu 9.04 választás van de hiába választom ki az ubit akkor a memória ellenőrzést adja ki.A win7 elindul ha öt választom csak az ubuntu nem indul el.És hiába javítottam ki a grubot live-cd vel akkor is ez van.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Sajnos nem megy a wifi a notimon a 9.04 van fent tegnap raktam fel és frissítettem a kernelt is és ma bekapcsolom a gépet és nincsen wifi kártya.Dell Isprion 1525 notim van és Broadcom 43×× [link] drivert teszem fel zárt meghajtó engedélyezni kell és utána megy a wifi.De most nem látom,hogy lenne-e egyáltalán wifi lehetőség.Hibába telepetitem újra a drivert nem változik semmi.Itt mit tudnék kezdeni mert 8.10 semmi gond nem volt de nem is szeretnék rá vissza térni. -
qwertly
addikt
válasz
üzenetére
Nekem is broadcom driver sz@rakodik az új ubuntu alatt
,érdekes mert a 8.10 soha nem volt gond itt meg állandóan gond volt.Most a kulcstartót kitöröltem és érdekes módon azóta működik az wlan azt leszámítva,hogy mindig kéri induláskor az alapérzelmeztet kulcstartó jelszót 
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Most sikerült elsőnek helyre raknom a grubott
mert felettem a windowst,sajnos most nincsen meg az a lehetőség,hogy a win vagy az ubuntu induljon el.Hogyan tudnám beleszerkeszteni hogy a windowst is kitudjam választani induláskor? -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Fent van az ubi 9.04,sajnos a régi a partícióim tönkre mentek így nem tudom annak a proginak a nevét amelyet ha fel telelepitek azt elindítva letud nekem komplett témákat tölteni és fel is telepíti őket pl
sx,ubuntu studió stb.Láttam az olyan témákat is amellyel az ubuntutt át témázhatom xp,vista vagy még a win7 kinézetre is.Esetleg ha valaki lenne szíves egy linket adni nagyon megköszönném. 
-
qwertly
addikt
válasz
Major Major
üzenetére
Szia!
Köszi a választ,igen más a bejelentkezési és kulcstartó jelszó és automatikus bejelentkezés van beállítva.Ki is fogom próbálni amit írtál
. -
qwertly
addikt
válasz
ChuckyOsb
üzenetére
Szia!
Lehet megtudják itt a jobban értök is mondani de rakd fel nyugodtan a szabad partícióra,én még így nem rontottam el sosem a windows partíciót.Amikor meg felraktad akor úgy is a grub berakja a választható op az ubuntu után a windowst is.Azután megy ha elindítod a ubuntut ott már csomaglistából is feltudott tenni a grafikus grub szerkesztőt,amivel grafikusan tudott beállítani melyik op rendszer induljon elsőnek
.Ha pedig nem vált be az ubuntu akor beteszed a xp teleitő cd indittod ott terminál:elsőnek fixmbr,másodjára:fixboot és csak az xp marad meg ami indul. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Egyszerű dolgot szeretnék megoldani de sajnos nem találom a módját
,esetleg lenne valaki szíves segíteni?Amikor indítom az ubit az mielőtt csatlakozna a wlanhoz bekéri a kulcstartót ez idegesítő esetleg miképpen tudnám kikapcsolni?Köszi előre is a választ 
-
qwertly
addikt
Sziasztok egy dell notin a os x van fent feltettem egy másik partícióra az ubuntu 9.04 sajnos tönkre tette a boot menüt mert nincsen meg a lehetőség a bootoláskor.Így nem tudom használni a os x?Miképpen tudnám megjavítani és használni mind a 2 op rendszert?
-
qwertly
addikt
Sziasztok,sikerült működésre bírnom Broadcom Wlan kártyámat az után,hogy 9.04 alatt frissítettem és után nem működött
.Egy kicsit google keresés után itt a megoldás Broadcom WiFi ha esetleg másnak is gondja lenne vele.
Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Forrmell.enn
- Projektor topic
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Honor Pad X8 / 4/64GB / Wi-Fi / 12 Hó Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- HP Zbook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 400NIT, 100% sRGB Garis!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
.Most már nyugaton babrálhatom a ubuntut nem kell félnap az újra telepítésére.Most avval nem boldogulok,hogy próbáltam egy usb wifit csatlakoztatni részen sikerült is de amikor keresni akarok hozzá driver és a további ilesztö programokat választom ezt írja ki.Az eszköz meghajtó aktiválva van,de nincsen használatba.Hogyan tudnám használatba venni?

A 11.04 ubi van fent,de broadcom BMC4311 wifi kártyát nem tudom elindítani hiába írom be
esetleg ha valaki tud egyértelmű klikk-klikk az legyen szíves ossza meg velem.

.Most szeretném a az ubuntut is használni miképpen tudnám újra beállítani,hogy a bootmenüben kitudjam választani,hogy melyik op rendszer induljon el.
Így esetleg szívesen venném nálam jobban értök segítségét
.
,csak bedugom az eszközt és már csatlakozhatók a hálózathoz.Itt meg evvel a Broadcom BC43 chipel csak szívok
.
az agyon fényezett ubuntut.Most épen a legutoljára talán avval,hogy próbáltam telepíteni a jdowloandert sajnos nem ment,de ma bekapcsolva a gépet nem tudtam frissíteni hiába futtattam frissítést nem telepítette.Próbáltam parancssorból is de mindig azt írta ki,hogy inkorrekt login,újra inditva csak a betöltő képernyő jön ellő és ctrl+alt+f1 billentyű kombóval sikerült belépnem a konzolba ahol már betudtam lépni de amikor frissíteni akarta ezt a hiba üzenettett kaptam.Sudo most be setuid root.sajnos úgy néz ki haza vágtam a jogokat hogyan tudnám helyre hozni?
.Tovább már nem is kínlódok evvel hanem gyalulom le és megy a magyar ubi fel
sx,ubuntu studió stb.Láttam az olyan témákat is amellyel az ubuntutt át témázhatom xp,vista vagy még a win7 kinézetre is.Esetleg ha valaki lenne szíves egy linket adni nagyon megköszönném.