- Met: Metallica: M72 World Tour
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Yézi: Ryzen 7 1800X tuning (vs. i7-2600K...?)
- tordaitibi: Moltbook- az AI közösségi platformja
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- .LnB: Need for Speed Underground (Nosztalgia)
Aktív témák
-
Gambit
őstag
válasz
ngabor2
üzenetére
Szia!
Na, most lenyomattam a két parancsot, és ez lett:
glxinfo | grep direct
X Error of failed request: BadRequest (invalid request code or no such operation)
Major opcode of failed request: 143 (GLX)
Minor opcode of failed request: 19 (X_GLXQueryServerString)
Serial number of failed request: 10
Current serial number in output stream: 10glxinfo | grep vendor
X Error of failed request: BadRequest (invalid request code or no such operation)
Major opcode of failed request: 143 (GLX)
Minor opcode of failed request: 19 (X_GLXQueryServerString)
Serial number of failed request: 10
Current serial number in output stream: 10A videokari egy 4870-es. Ezek nem túl jó hírek, ha jól sejtem.

-
Gambit
őstag
válasz
Mr. Blue
üzenetére
SMPlayerrel nyomod te is? Mert én abban találtam egy olyat, hogy Options / Preferences / General / Audio / Max. Amplification -----> Na, ennek az értékét növelve szépen meg lehet növelni a hangerőt. Nálam most 1500-on van, a Default volume pedig 100-on. És mindhárom opció ki van pipálva ezek előtt.
-
Gambit
őstag
válasz
Mr. Blue
üzenetére
Az, hogy míg az Audaciousban az "ALSA output"-ot kellett választani, addig az SMplayerben az "openal"-t. Persze lehet, hogy ez amúgy tök egyértelmű, csak én bénáztam.
Próbáld esetleg a filters-nél bekapcsolni a "volume normalization"-t. Nálam ki van pipálva, és szól mint állat.
-
Gambit
őstag
válasz
Gambit
üzenetére
Végül SMplayerrel sikerült megoldanom mindent, bár hangot elég nehezen csiszoltam hozzá.

Viszont az a baj, hogy kicsit döcögősen nyomatja a videókat, főleg a full hd mkv-kat. Ez lehet amiatt, mert esetleg elcsesztem a video-driveremet? Mert valamit bénáztam, és azóta nincsenek 3d-s effektek a compizban. Szóval arra gyanakszom, hogy hazavágtam a 3D gyorsítást. Lehet ennek köze a döcögős videókhoz? Vagy valami spéci codec kéne, ami meghajtja mindkét magot, mint a core2avc?
-
Gambit
őstag
válasz
ngabor2
üzenetére
Felraktam a magyar szótárat, nagyon királyul működik, köszi szépen!

Felraktam az Mplayer buzerálót is, és buzeráltam is, ahol értem. Eljutottam odáig, hogy most már frankón elkezdi a lejátszást, sőt, még csak nem is vibrál.
Viszont pár másodperc után elkezd ilyen hibaüzit dobálni, hogy "Too many video packets in the buffer." Gugliztam is, de itt sem érkezett válasz.

És persze köszi a segítséget nagyon.

-
Gambit
őstag
válasz
Major Major
üzenetére
Na, most azt a hibaüzit dobja, hogy "Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device."
-
Gambit
őstag
válasz
Major Major
üzenetére
Tehát lőjem le a compizt. Azt hogy is kell?
(És utána hogy tudom újra elindítani?)Másik kérdés:
Hogy tudnám "átállítani" a firefoxomat magyarra? 3.0.3 van fent, és igazából a helyesírás miatt kellene.
És egy ráadás kérdés:
Logitech Wave billem van Logitech MX Revolution egérrel. A gond az, hogy a logitech oldalán csak Win illetve Mac driver van fent. Hogy tudnám bekonfigolni a billemet és a rágcsálót a driver nélkül?
Köszi!
CPT.Pirk: Nekem full screenen is vibrál.

-
Gambit
őstag
Sziasztok!
Tök kezdő vagyok, ne bántsatok. A problémám az, hogy videók lejátszásakor vibrál a kép. Eddig Mplayerrel és VLC-vel próbálkoztam, mindkettőnél ugrál, Mplayernél egy kicsit jobban. Mi lehet a gond?
Rendszer:
Kubuntu 8.10
Radeon 4870Köszi szépen!
eddy15: LOOL, ez jó volt!
Feltéve, ha poénnak szántad a kérdést. -
Gambit
őstag
Sziasztok!
Húzom le az új kubuntut (torrenten, mert jófej vagyok), de nem tudom, hogy miben különbözik a CD és a DVD verzió. A honlapon első nekifutásra nem sok infót találtam erről. Valaki elmesélné?

Köszi!
-
Gambit
őstag
válasz
Major Major
üzenetére
Okés, köszi! Akkor szerintem bevállalom én is.

-
-
Gambit
őstag
Sziasztok!
Láma kérdés jön. A 64 bites Ubuntu 8.04-et megéri feltenni? Vagy inkább próbálkozzak a 32 bittel? Mert valahol azt olvastam, hogy a 64 bitessel sokkal több a szívás, és alig gyorsabb.
Intel 8500-as proci, 4 giga ram.
Aktív témák
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Met: Metallica: M72 World Tour
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Óra topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Végre hivatalos, mikor lesz az S26 hivatalos
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- BMW topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- PC Game Pass előfizetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen 2 munkaállomás - i7 11850H 16GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 16GB SK Hynix 1600Mhz DDR3L memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(És utána hogy tudom újra elindítani?)
Feltéve, ha poénnak szántad a kérdést.