Hirdetés
- aquark: Tapasztaltabb motorosok segítségét kérném!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 Ultimate gamer egér és ATK Sky Pro egérpad
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Így lettem telekomos, mégsem lettem telekomos, és vagyok telekomos...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
törölt tag
sziasztok
van egy érdekes problémám, hogy amióta frissítettem 8.10-re, azóta ha a "places" menüben rábökök egy helyre (pl. home folder), akkor nem a nautilust nyitja meg, hanem a zenelejátszót(ráadásul nem is olvassa be egyébként a mappa tartalmát a lejátszóba, csak megnyitja a lejátszót, és kész). az egyetlen hely, ami működik az a "computer".
ezen hogy lehetne segíteni? -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Major Major #10281 üzenetére
M64 a legjobb TNT2 volt, de akkor is elavult vacak, de most ez van. Letöltöm ezt az xubuntu-t, csak legyen benne sakk, valami magyar nyelven.
Marcias: asztal effektek nem mennek tnt2-vel. Memóriát meg tennék én bele, de most csak ennyi van... Bezzeg 64M-es SD csodákból van vagy 6 fölösleges példányom.
-
PiciKenny
senior tag
most visszaraktam 8.04 et azon se lett net kajak megorulok grrrr nemtudom miert nincs net disconnected et irkal ki 8.1ben..mikor dhcpbe van kapcsolva
mod : win alatt beraktam kozeprore mentem beallitottam h 30gb legyen a particio meg a tobbi, csinalt 1 tukorkepet a cdrol oszt kesz hamar felment..de a net grrrrrrrrr
[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
válasz
PiciKenny #10289 üzenetére
Érdekes dolog ez a 8.10.
win alatt beteszem, elindul a CD, CD-ről beebotol, particionálásig elmegy(tovább nem engedtem, nem akarom ugy ujrahuzni).
Ha beteszem linux alatt, el sem indu.
Begépelem futatásba: gksu "sh /cdrom/cdromupgrade"
És semmi, erre varjatok gombot. -
Imy
veterán
Letöltötem a 8.10-es CD-t az ubuntu.hu oldalról, de befrisíteni nem tudom a 8.04-et 8.10-re.
-
Laybee
őstag
válasz
ngabor2 #10282 üzenetére
Ez a válasz rá:
laybee@laybee-desktop:~$ xhost +
access control disabled, clients can connect from any host
laybee@laybee-desktop:~$ sudo nvidia-settings
[sudo] password for laybee:
Szegmens hiba
És ugyanúgy viselkedik. Az a legfurcsább, hogy maga a nvidia settings ismeri a monitoromat, maga a sima settings meg nem: ismeretlen-t ír ki. -
Ziog
aktív tag
Feltettem nem rossz ez az új. Compizzal kicsit meggyűlt a bajom, de összességében MUKODIK.
Egy pici gond van. Kikapcsoláskor becsippan a pc speaker. Ezt nem lehet kikapcsolni valahogy? -
ngabor2
nagyúr
válasz
Laybee #10280 üzenetére
root-ként elmentetted a változásokat?
bizonyára lehet másként is, de én ezt csináltam annak idején:
xhost +
sudo nvidia-settingsmajd beállítás után mentettem. ez root-ként fut, tehát tud írni a /etc/X11 kt-ba. az xhost + meg azért kell, hogy a root is tudjon rajzolni a más által nyitott X felületre. alapból hibát adna ki.
-
Major Major
senior tag
válasz
CPT.Pirk #10277 üzenetére
szerintem a tnt2 lesz a ludas. ez az m64 ugye a gyenge változat, szóval még belegondolni is rossz
384 MB ram sem az igazi, inkább xubuntut tennék föl, nem fogod elhinni amit látsz
a processzor elvileg elég
2 swap partíció meg fölösleges, 1 gb untig elég neki
gf2 kari is jó szerintem, de a régi atiknak is jó a drivertámogatása (a nyíltat kell használni) -
Laybee
őstag
Valaki meg tudja mondani, hogy miért 1024X768 a képernyőfelbontása, amikor a Nvidia settingsbe már beállítottam az 1280X1024, minden újraindításnál visszaáll. A sima képernyő felbontása menübe benne sincs a 1280X1024. 8.10es ubi.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Major Major #10273 üzenetére
betettem, köszi a segítséget. ha még van valami, ami általános érvényű (vagy az 1. hsz-ban már érvényét veszítette), szóljatok nyugodtan, legyen naprakész a dolog.
-
marcias
őstag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az normális, hogy friss telepítés után egy 1064MHz-es celeron, 384 SD ram + TNT2 M64 társaságában nem tud szaggatás nélkül lejátszani youtube-s videókat még kis ablakban sem? Direct rendering működik, Ubi 8.10
8.04 alatt EnvyNG-vel felrakott 71.xy verziós nv driver használatakor elértem majdnem folyamatos sebességet, de az sem volt az igazi.
Mit kellene erősíteni a gépen?
A desktop effektek bekapcsolását sem tudom megcsinálni, gondolom a kari tudása nem elég neki, mondjuk egy GF2 kari már elég lenne hozzá?
A 3D-s skyrocket képernyővédő is szaggat, korábban az is simán futott. Most az a driver van fent, amit a linux pakolt be magától.
Más kérdés:
Két régi vinyó van a gépben, egyik 7G rendszerpartíció "/" + 1G swap, másik 2G "/home" + 1G swap, ez így jó összeállítás?
[ Szerkesztve ]
-
marcias
őstag
válasz
Major Major #10273 üzenetére
És tényleg ott van! Nagyon kössz ezt is.
-
marcias
őstag
válasz
Major Major #10272 üzenetére
Nálad a pont! Levettem az effekteket, és most jó lett
És akkor a kérdés: meg lehet oldani, hogy videót is tudjak nézni, és az effektek is maradjanak?
A vinyót még nem találtam meg, de valaki itt azt írta, hogy ez nem is lehetséges.
A videós tippért köszi! -
PiciKenny
senior tag
Sziasztok, virtualbox : ubuntu vs xp érdekelne, csak azért mert telos cuccok xp alatt kellenének( pl. java uploader ), ubi lenne fenn, és xp kéne virtualboxra, ha jóltudom boxon is felkell majd setuppolnom az xpt ? vagy csak isot kell csináljak? v hogy megy ez? segítségeteket elöre is köszönöm
-
Major Major
senior tag
válasz
marcias #10271 üzenetére
próbáld ki a videót az asztali effektek kikapcsolása után.
szerintem teljesen jól települt a driver, nem kéne tovább piszkálni. én nem vagyok compiz májer, de mintha opengl-en keresztül kéne nézni a videót, ha composition enabled
megtaláltad a vinyót a /host mappában?[ Szerkesztve ]
-
7
addikt
válasz
Mr. Blue #10267 üzenetére
Wine alól kevés Windowsos játék fut rendesen.
Konkrétabb infót ezzel kapcsolatban az http://appdb.winehq.org/ oldalon találsz.
-
-
rtom
senior tag
Ez így ok, a LiveCD-n van Gparted, azzal is partícionálhatsz (vinyós rendszeren alapból nincs, vki kérdezte). Telepítésnél kézi és megadod, h. sda2 a /, sda3 a swap. CPT.Pirk! A pidgin nem tud voice-chat-et, és talán webcam supportja sincs, az ez irányú fejlesztés bizonytalan (vagy lesz, vagy nem)
-
Mr. Blue
csendes tag
Üdv! Partícionálással kapcsolatban visszaolvastam. Ha jól értelmeztem, FAT32-t támogatja, de a rendszernek saját partíciót elkülönít. Ez így van? + FAT32 külső vinyót látni fogja? És NTFS-sel mi a helyzet? Ez nekem nem tiszta.
-
marcias
őstag
Radeon 2600XT. Kiadtam a parancsot, kiírt jó sok mindent, és nem értek belőle semmit.
Itt mit kéne néznem? Drivernél mire gondolsz? Itt aktív az AMD/ATI driver. De az látszik, hogy a kép nagyon rövid időkre, egyes helyeken elfeketedik, szóval nem szaggatásról van szó... ilyet win alatt még nem is láttam. De ha se VLC, se Totem nem játssza le, akkor nem hiszem, hogy mplayerrel jó lesz
-
Vladi
nagyúr
válasz
marcias #10249 üzenetére
Hali!
glxinfo parancsot add ki. Amúgy milyen kártyád van? Rendesen le kellene játszani hardveres gyorsítás nélkül is, a kérdés milyen kimenetet használ a lejátszó. mplayer és felületeit tudom ajánlani. smplayer például.
Esetleg rakd fel a drivert. #1 hsz.A saját partícióját is látnia kellene, volt róla szó már korábban sokszor. Talán a helyek menüben benne is van.
A particionálás is jó ötlet lehet.
-
odonye
csendes tag
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
bbazsy
őstag
haho.
vmware -en fut egy 8.04 meló céljából.
az a 'gond', hogy indulás után nem mászik fel rögtön netre, hanem rá kell nyomni az ikonra, és ott kiválasztani a wired connectiont, akkor megy.ezt lehet valahogy loginhoz kötni?
mod: ismét előbb kérdeztem, mint gondolkodtam. megoldottam, köszi
[ Szerkesztve ]
-
!wannabe
tag
Ubuntu 8.10-et használok. Alapértelmezetten van a rendszerben telepítve valamilyen partcionáló? Ugyanis újra szeretném partícionálni a rendszeremet.
-
marcias
őstag
válasz
Kicsirics77 #10250 üzenetére
Teljes képernyőn még jó is, de amikor kicsiben látszik, illetve, megmozdítom az egeret és megjelenik a kezelőfelület, idegesítően elkezd vibrálni a kép
Meg az OP-rendszer animáció is mintha szaggatnának időnként (mozgatás, eltűnések akadnak kicsit). Ez mért lehet?
-
marcias
őstag
Sziasztok!
Én is beizzítottam az Ununtu legújabb verzióját, és eddig igencsak tetszik! Hardware felismerés zökkenőmentesen ment, egy dologban nem vagyok biztos, az ATI driver. Ha rámegyek a Systemnél a Driverekre, akkor ott csak a GPU driver jelenik meg, és azt írja, hogy Aktív. Ez így jó? Csak azért, mert ez talán összefüggésben lehet avval, hogy nem tudok rendesen videót lejátszani, mert szaggat (mov-ot és mp4-et próbáltam). Aztán, driver-problémára gyanakodtam, próbáltam feltenni a k-lite kodekcsomagot (annak a linux változatát), de sajnos ezt nem engedélyezte. Milyen lejátszót/kodekcsomagot ajánlotok?Egy más jellegű problémám is van, ez a komolyabb. Ugyebár, azt a telepítést választottam, hogy win mellé, és nem hoztam létre külön partíciót, csak az egyik lemezre elszeparáltam neki 15GB helyet. Csakhogy, én szinte minden tartalmamat (filmek, zenék, képek) azon a lemezen tárolok, de nem teszi tallózhatóvá, illetve meg sem jelenik. Látom azt a lemezt, amin a win van (sokra megyek vele), illetve egy fizikailag is különböző lemezt is. Ez a rendszer "fogyatékossága", vagy valahogyan láthatóvá lehet tenni azt a lemezt is, amire telepítettem (illetve, a fennmaradó helyet).
[OFF]Bár most, közben eszembe jutott egy megoldási lehetőség, de ezt csak akkor tudnám megcsinálni, ha újratelepítem az egész gépet. Leválasztok mindkét OP-rendszernek egy 15GB-os partíciót az egyik lemezből, és akkor elvileg, mindent látnom kell. (nem?)[/OFF]
[ Szerkesztve ]
-
odonye
csendes tag
Hello. Van 1 kis problémám.
checking for xgettext... no
checking for msgmerge... no
checking for msgfmt... no
configure: error: GNU gettext tools not found; required for intltoolEzt az üzenetet kapom a végén, miután beütöttem a ./configure-t.Mit kellen tennem?
-
Kicsirics77
veterán
kisebb problémával de felment a 8.10 és működik rendesen
eddig
konfig az aláírásban
a wifi-vezérlővel van gondja hiába tették bele az atheros vezérlőt
ha valakinek van ilyen gondja akkor a harcsa féle acer script lehet a megoldás
legalábbis nálam ez segített -
bbazsy
őstag
gyors help kellene:
update serverek mennek? mert ha igen, akkor virtual disccel van a gázvalaki probaljon egy apt-get update -et, kössz
mod: ha 8.04 -en próbálja az még fantasztikusabb lenne
mod#2: semmi, nálam a gáz.
[ Szerkesztve ]
-
Finwe
őstag
Nah, másik. Kerestem valami theme-t, hogy jól is nézzen ki, a LiNsta egyik változatát telepítettem. Szépen fel is ment csak kiírta, hogy nem fog megfelelően működni mert valami GTK+ motor nincs meg. Egyébként jól működött de gondoltam hátha baja lesz később. Kerestem valami hasonlót angolul, feltelepítettem. Addig másik témára váltottam. Újra telepíteni viszont nem lehetett, ezt írja: "A könyvtár nem helyezhető át könyvtárba". Bemásoltam kézzel az usr/share/themes mappába de akkor sem települ. Töröltem az előzőleg beszerzett gtk motort (egyébkét aminek konkrétan ez a neve a föl volt már telepítve, én sem töröltem) de ezután sem akar újra települni, ugyan ez a hibaüzenet. A lépések között restartok voltak. Azóta egyébként egy témát sem telepít.
Mi a manó állítódott el, hogyan lehetne rábírni a téma telepítésére?
mod:még valami. hogyan lehet olyan témát telepíteni amit nem ítél érvényesnek?
Finwe
[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
Fent van a 8.10. Elég mulatságos, rányomok a Home Folderre, feljön az MPlayer Seek failed hibaüzenettel...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Gyerekek, próbálkoztam pidgin használatával. Napgypapinak lesz a gép, a progi meg tud magyarul (papám meg csak magyarul), ez okés, hotmail postafikot megcsináltam, pidgin belép, tudok beszélgetni a saját windowsos msnemmel, minden jó. Ellenben nem igen találom meg a mikrofon használatának lehetőségét, ránézésre nem is tudja. Mit használjak ilyen célra?
-
copin
őstag
Milyen a mobil net a 8.10-esen? A Vodafone rendszerét ismeri? Valaki be tudta állítani?
-
zsiga667
addikt
válasz
Major Major #10228 üzenetére
-
csibor
addikt
P4,sis chip,Gf2 mx400,ha felteszem a Nvidia meghajtót nem engedi a 800X600-as felbontást,nélküle tökéletesen működik.Ne foglalkozzak vele?
-
zsiga667
addikt
Gyors és buta kérdés, de sajnos hirtelen nem találtam meg a hivatalos support oldalon, hogy lehet a 8.10-et pendrivera pakolni hogy onnan menjen liveCD-ként? Ha simán rámásolom az iso tartalmát, gondolom nem fog bootolni, vagy igen?
-
Finwe
őstag
Hali!
Az mitől lehet, hogy az új ubira telepítettem mc-t és f4-re nem az mcedit indul hanem a nano? Hol lehet ezt átállítani? Néztem a menüt, újratelepítettem de ugyan az a helyzet, googliztam is, valószínű rosszul kerestem.
Légyszi mondjatok rá megoldást!Finwe
-
floatr
veterán
válasz
Atti1112 #10223 üzenetére
Egyelőre a saját régit nem találtam meg -- másik gépen van --, viszont itt egy topic, ahol éppen egy működő atis példa van. A topic egyébként a maga 6x lapjával csak erről szól
[link]szerk.: az remélem nyilvánvaló h szemezgetni kell belőle, nem egy-az-egyben felhasználni
[ Szerkesztve ]
-
hudyfiu
senior tag
Egy notin kellene indítani egy live linuxot.
El is indul csak...
Kellene bele msn + skype.
Nem nagy dolog csak ez úgy kellene hogy ne kelljen semmit telepíteni mert akinek csinálnám az nem ért az ubuntuhoz egyáltalán.
Benne vannak ezek az újban?
Mármint el tudja indítani a live rendszerben telepítés nélkül?
Gondolom Pidgin az van.
Ha nincs benne pár program akkor azt hogy lehet a legegyszerűbben belerakni? -
Atti1112
aktív tag
válasz
Kephamos #10216 üzenetére
Na ha egyszer az lesz akkor Te is kinlódni fogsz.
Nekem LAN-net van 10 emeletes panelban.Mire rájöttem hogy a ,lan net az dsl az is idő volt
De most már sok mindent tudok,mégtöbbet nem
De okosodom
Az az igazi net : bedugod és megy.De az nem kihívás
Megkinlódni érte ,na az már valami
A gond a legtöbb esetben hogy kell user meg pass és itt már variálni kell. Ami neked van ott sosem kell user meg pass , azért egyszerű. Atti
[ Szerkesztve ]
-
Kephamos
addikt
válasz
Atti1112 #10215 üzenetére
Azért egy kapcsolatot működésre bírni XP alatt nagyságrendekkel könnyebb
Nemtudom mit csináltál, de én bedugom az albiban a kábelt, akkor megy a net, ha kihúzom wifiről megy, ha hazamegyek bekapcsolom a gépet és az otthoni wifiről netezek. Koliban bedugom az UTP-t és van net. Nekem sohasem kellett sehová kattingatnom. Igaz nekem nem DSL netem van.
-
Atti1112
aktív tag
Képzeld Vladi ! Ezeket a sorokat már a vinyóra telepített Ubi alól írom
És hogy mi volt a hiba ? Ezt figyeld : Ugye megint megpróbáltam a terminál-pppoeconf-enter-user-pass-enter-enter-enter körtNa de így nem lett net megint.
Pedig live alatt így simán megy. Na most : jobb fent a kis dupla fekete monitorra kattintottam jobb mouse és ott kapcsolatok szerkesztése és ott DSL fülecske (utolsó) Ott kéri a usert és a passt.Be is írtam ,de még kérdi a Szolgáltatást.Ez a lényeg. Itt kútfőből kitaláltam neki kínomban , hogy beírom a DSL szócskát.És csoda : megy a net.Azért egy kapcsolatot működésre bírni XP alatt nagyságrendekkel könnyebb.Pedig az egy "régi" op rendszer.Ez meg most jött ki. És 8.04 alatt nem volt ez a hiba. Visszafelé fejlődnek a fiúk ? A 8.04 -nél a vinyóra telepített rendszernél is elég volt terminálozni, nem kellett kútfőből gondolkodni hogy most mi is lehet...Ez van. Azért örülök h sikerült.Még egy dolog : Ubntu alatt hogyan lehet átkapcsolni a Clone képernyőt dual Viewre ? Mert ugye alap a Clone.Ha ezt még megmondod megint okosabb leszek. Atti
-
kymco
veterán
Sziasztok!
Ubuntu 8.10-et szeretnék felrakni Vista SP1 mellé...
Mire kell figyelni, vigyázni, hogy mindkét rendszer működőképes maradjon?
Az SP1 kijövetelkor hallottam arról, hogy összeakadtak... -
Siriusb
veterán
A frissítés tényleg több óráig tarthat, ahogy azt írja a telepítő?
Nem akarok frissen telepíteni, csak upgradelni, de ez esetben lehet meggondolom a dolgot... -
Atti1112
aktív tag
Nagyon rendes vagy hogy segítessz Valdi ! De azt mondd meg : ha live cd-ként fut a cucc akkor miért simán : Terminal-user-pass-enter-enter-enter és van netem ? Ha meg feltelepítem vinyóra akkor meg ilyenekkel kell sz*rakodni ? Nem értem.Most még xp alól írok,mindjárt feldobom megint a 8.1 Ubit és jövök.
-
zoltanz
nagyúr
Mikor lessz az Interpid -ből Kiwi kiadás ami teljesen magyarított? (OpenOffice -ben magyar helyesírás ellenőrzővel stb.)
Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple MacBook
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Gaming notebook topik
- Yettel topik
- Politika
- Grim Dawn
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET/PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest